Vecka 48

Mamma och pappa bara e-bayar hela tiden så då sommnar jag till slut..Jag åt lite gröt även idag till lunch och det var gott.


Lördag 3 December-Food time
Vi har blivit riktiga sjusovare kanske för att lilla fröken yster är vaken hela kvällarna. I dag har vi provat och sova lite mindre, så får vi se hur det går i kväll. (Det gick inte så bra, hon blev för trött, för lite sömmn gör tydligen att dom sover ännu sämre.)
Idag åt hon för första gången. Vid lunch i dag så gjorde vi i ordning lite babygröt med banasmak.  Som hon glatt glupskade i sig. När Fredrik matade henne attakerade hon skeden med stor beslutsamhet. Hon tyckte nog det gick lite långsamt..Hon såg väldigt nöjd och glad ut. Och presis som sina föräldrar så verkar hon älska mat. Hon åt väl inga mängder. Men portionen för barn i hennes ålder är 2 mtsk vatten och 2 mtsk gröt  och av det så åt hon nästan allt.
Annars har vi båda surfat ganska mycket på e-bay, lite lätt beroende framkallande. Sen har vi varit ute och gått, köpte lite kryddor på marknaden. Håller på och förbereder för min julkakaka som jag ska baka den 13 till mamma grupps träffen. Och farmor har i dag hämtat den röda åkpåsen till Bugaboon. Så nu får vi bara hoppas att jag får sålt min blåa...


Fredag
Började morgonen med att öppna andra luckan i  Fredriks Starwars choklad kalender...
Tog en tur in till stan är nämligen på jag efter en ny åkpåse till Rakel. (och ville fylla min dag med något lagom onödigt) Självklart är dom slutålda  hela London. För vi har en liten äldre modell, och dom har tydligen slutat sälja åkpåsarna till den. Jag hittade iaf en svart åkpåse på John Lewis, den sista. Men  det sod en annan dam där som okså vill ha just den svarta. Och hon var igentligen före mig. Bara det att hon i kassan inte fattade det. Så jag var super snäll och gav henne den. Sen gick jag hem och jagade rätt  på en röd åkpåse i stockholm som farmor får hämta och ta med sig hit. Tack snälla. Jag tycker nämligen inte att man kan ha en blå påse till svart vagn. Så den blå ska nu säljas på e-bay.
Jag har nu bokat biljetterna till sverige, med SAS.
London - sthlm 12 januari 13.40-17.20
Göteborg -London 22 16.40-17.45

Hoppas det passar alla inblandade?
Nu i kväll har vi gått en promenad till vårt superstora tescos och stor handlat.
Jag har även hittat ett sätt att åka buss från oss till Jenny, relativt enkelt. Så nu får du komma hem så jag får provåka.

 Torsdag 1 December
Idag skulle vi igentligen träffat Malin och hennes mamma grupp. Men jag kom på igår kväll att jag hade bokat mig med Viveka kl 14. Så det kändes lite mycket. Viveka träffade jag på den svenska mamma gruppen första gången jag var där. Och då bytte vi nummer. (Hon är lärare i Tyska och  näringslära i Sverige. ) Sen har det varit meningen att vi skulle träffats en massa gånger men det har alltid blivit ombokat i sista stund. Så i dag slog vi slag i saken. Vi hade hur trevligt som helst och gick och fikade, och kollade lite på stan. Letade efter en shysst overall till hennes dotter Rebecca som är 1 månad äldre en Rakel. Rebecca sover okså mest hela dagarna och vaknar på nätterna. Och hon ammas fortfarande. Så det var skönt att höra. Att det finns flera inte fullt så strukturerade barn där ute. Jag satt uppe halva kvällen i går och strukturerade lite kort. Blev lite inspirerad av Lucys och Malins fina foto väggar. Så nu har jag plockat ut lite fina kort som jag tänker rama in och sätta upp i tex hallen. Men jag vet inte vad som är bäst att köpa ram först eller framkalla korten först. Är okså på jakt efter en röd åkpåse till vagnen. Dom är slutsålda i hela London. Men kanske finns det kvar i Sverige. I kväll sommnade hon vid typ 22. Jag la henne i sängen och sen pratade hon sig själv till sömmns, men det kanske tog 35 min. Men hon var inte ledsen. Hon badar ju numera typ kl 7 sommnar kl 8 för att vakna prick 40 min senare. Och är sen upp till elva rycket.


Onsdag 30/11
I dag har vi haft fullt upp. Vår lilla tjej sover ju ganska länge på morgonen. Så vid 9 fick jag väcka henne så att vi skulle komma i tid hem till Malin kl 10. Kan säga att det blev ganska stressigt. Idag har vi nämligen fixat pappas julklapp. Vi var även hemma hos Malins kompis Lucy som bor i Barnes. I ett super fint hus, stort kök, öppenspis. Och lilla Evies rum var aldeles bedårande. Som klippt ur ett inredningsmagasin.  Jag blev helt sjuk i själen.  Det är annat en Rakel som bara har en massa tvättställningar i sitt rum.
Så idag har vi socialiserat lite med dom andra mammorna i Barnes, som har bebisar som sommnar kl 7 på kvällarna, och äter nappflaska, och följer sina scheman så ordentligt.  Det är bara jag som fortfarande ammar, men jag antar att i sverige hade det varit tvärtom. Dom tyckte iaf att hon var så bedårande i sin DKNY outfit. Och då sa jag att den hade hon fått av farmor. Och det tyckte dom var funky. Sen åt jag och Lucy middag/Lunch hemma hos Malin. Lika fantastiskt som vanligt.
Igentligen var det tänkt att lilla Ruben skulle komma hem och leka med Rakel nu ikväll och framförallt prova hennes badkar. Men kl blev så mycket, och Ruben lägger sig lite tidigare en fröken här som är uppe till 23. Så vi sköt på det hela. Fredrik hade i vilket fall som helst, gjort det jätte fint här hemma och handlat godmat som han  lagade till middag. Så där missade du nått Ruben. skämt och sido jag vet hur det är och trötta gnälliga barn är inte så kul. Vi får äta middag en annan gång.
Och idag kl 16 fick Angel & Nadia en liten son. Tydligen hade allt gått bra, trots Nadias brutna ben. Puh..

Tisdag  29/11


I morse så sov hon från 23- 9.30 hon börjar bli lika morgon trött som sin mamma. Vårt lilla schema vi hade innan är helt ur fas. Men så länge hon sover på nätterna och äter typ var 4e timme antar jag att man ska känna sig nöjd.
Vår plan för Sverige ser ut  ungefär som följer, vi kommer till Sverige
Torsdag den 12/1 Stannar hos mormor till söndagen den 15/1
Är med farmor och farfar Söndag- Onsdag
Åker till Nina W på Onsdagen. Stannar till Torsdag kväll.
Åker till Dahlqvistarna Torsdag- Fredag.
Är hos Morfar Robert Fredag- Söndag 22/11 och sen hem till London.
Passar det ?  Det är väl så här det är när man har en stor släkt.
Nu på eftermiddagen har vi varit på promenad i Chiswick och handlat födelsedagspresent åt vår granne i Sverige Alvina som fyller 1 år nästa vecka. Rakel fick ett par fina strumpor, med fåglar på. Det plingar när hon sparkar med dom. Sen åt vi home delivery pizza till middag. Super mysigt. Mums.


Måndag
Så här snygg är hon när hon sover, presis som sin mamma har hon lite svårt att ligga still i sin säng på nätterna. Men hon sover gott och länge på mornarna. Och det är vi tacksamma för. Ninas katt och diornallen brukar hon hålla i handen. Och så sover hon på sin älskade fäll som jag antar att vi måste tvätta snart. I dag när jag gosade med henne så skrattade hon så det riktigt kluckade. Det lät så himmla gulligt. Första gången. Annars har vi bara varit hemma och softat i dag och vilat upp oss efter den hektiska helgen. Har börjat kolla lite på schemat för Januari och vårt Sverige besök.

Kommentarer
Postat av: Nina W

Sötnos!!! Tänk vad bekymmerslös hon é.... bara sussar på!

2005-11-28 @ 20:43:13
Postat av: Elle

vad söt du är lillan när du ligger sådär med foten upp i skyn haha.. hoppas ni komme roch hälsar på oss i januari och sover över .... puss o kram

2005-11-29 @ 08:39:51
Postat av: Malin Rentner

ÅÅÅå, jag skulle också vilja att Ruben sover så där gott! Det är hög tid och sätta upp hans spjälsäng sedan får vi väl se om han gillar den. Mattias brorsa och flickvän kommer och hälsar på Tors-Sön och de ska sova i extrarummet så vi kan inte sätta upp sängen förrän på Måndag dock. Jag kan knappt vänta, inbillar mig att bara vi får upp den så löser vi alla sovproblem.....yeah right!!
I morgon ser schemat ut så här hos Lucie:
De börjar klockan 10.00 men vi har våra tider 11.00 och 11.30 men det gör ju inte något att vi är där lite innan, säg 10.30. Passar det dig. Vi kan ses hemma hos mig och gå dit, det tar ca 20 min. Kram, kram Malin & Rubbe

2005-11-29 @ 21:08:14
Postat av: Jenny och Leia

Tjena sötnosar! Nu åker vi snart och har resfeber till tusen... Kommer dock snart tillbaka och då vill vi leka med er! Vi åt också Hemkörd Pizza ikväll, mmm... gott! Vi hörs och ses när vi kommer tillbaka! Puss och kram!

2005-11-29 @ 23:11:33
URL: http://leiasundberg.blogg.se
Postat av: Cissi

Hej pa er! Nu har jag uppdaterat mig efter nagra veckors back log! Har just blivit klar med midvinterbalen (svenska business association's arliga glamevent) som var en jattesucce har i Singapore med Lena Ph som hade spelning dessutom! Guuud vad det ar kul att se alla bilder och lasa om vad ni har for er! Jag har redan shoppat julklappar till Rakel, ska bara till posten och skicka ivag allting! Tack for det sota kortet som kom harom veckan ocksa! Kramar i massor!

2005-11-30 @ 06:42:05
Postat av: Cissi

Apropa shoppa: ni verkar som att ni ar klara att flytta till Singapore med allt ert shoppande! Har finns samma tendenser, jag tror att det finns nagot inbyggt system i stan har som gor att man handlar for mycket. Kommer da att tanka pa en gammal sang: "jag maste hej-, jag maste hej- jag maste hejda mig, nar jag ser en tjusig grej" (Fast egentligen ar det "tjej", men anda!) Puss pa er, superkonsumenter - tillsammans lyfter vi varldens ekonomi! :p

2005-11-30 @ 06:45:49
Postat av: Malin Ahlin

Ja vi ska försöka shoppa mindre... Men vi shoppar bara på rea. Så lite ekonomiska försöker vi att vara.

2005-12-01 @ 01:53:55
URL: http://mamma.blogg.se
Postat av: elle

hej på er hoppas allt är bra i julrushen o allt.. tack så mycket för korten hälsar agnes... dom var super söta... salnar er puss o kram elle o alla

2005-12-02 @ 09:21:22
Postat av: Malin Ahlin

Kul att korten kom fram dom var ju så klart till er allihoppa men jag vet hur kul det är att få brev i den åldern. Puss och kram malin

2005-12-02 @ 13:05:42
URL: http://mamma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0