Heavy shopping 31/10

Tjolahopp vilken dag. Först kommer lilla sömn rapporten. Hon somnade kl 20.30 typ i går tror jag. (Hon passade ju på att vara lite anarkistisk när mina föräldrarf var här) Och sen sov hon i ett streck till kl 07.00 i morse jag trodde nästan att det var ett skämt. Fredrik gav henne till och med lite vatten i morrse för han tänkte hon kunde vara uttorkad ;).. Jag vi var noga alla lika schokade.

Sen pallrade vi oss i väg och träffade Jenny i Hammersmith  vid tolv tiden och vi gick på promenad längs kanalen och avslutade med lunch på starbucks i Barnes. Och jag pekade ut var Malin och Ruben bor. Vi måste se till att träffas allihopa sen när Malin kommer hem från svedala. Men hon håller för tillfället på att äter upp allt små godis som finns hemma i Sverige och blir allmänt ompysslad. Och förövrigt så har jag även hört från säker källa att det är helt normalt att barn med kolik kräks mycket, har något med magmunnen att göra. (Så oroa dig inte Malin)

Efter lunch och promenad han vi även med lill turen på PRIMARK och stora turen på TKMAX, dit ska jag gå med Nina när hon kommer hit. Oj oj vad mycket grejer dom hade. Dom säljer märkes kläder fast billigt. Massa Roxy, Quicksillver, Frenchconnection, Tommy Hillfiger  Jesper Conran osv.

Jag köpte ett par svarta stövlar som jag dessutom får ner mina jeans innanför stövelskaftet i, och det är verkligen kors i taket. Samt en snygg rosa (jag vet otroligt orginellet) Tommy Hillfiger tröja för tillsammans 46 pund. Inte illa pinkat. Det är verkligen roligt att gå på stan med Jenny inte bara det att vi har samma storlek så har vi även samma smak. Nästan läskigt. Så vi handlar samma kläder till oss själva och våra barn. Som i dag så stod jag och klämmde på ett par snygga svarta byxor 5 min senare ser jag Jenny tråna efter samma byxor. Detta hände hela tiden. Och dessutom så kör vi samma barnvagn.
Sen stapplade jag hem åt en underbar spaggetti carbonara som Fredrik gjorde och nu ska vi kolla på Spooks.

I dag firas det halloween för fullt vi har haft en massa barn som har ringt på men vi har inget godis hemma. Jag trodde det var i går..Får vara bättre förberedd nästa år.

På Lördag ska vi se Harrods julparad,  Det var nog allt

Lill tjejen

Lill tjejen
Puss puss pusss

Helgen med Mormor och Mats

Hej

Nu har Mats och Ina varit här hela helgen super mysigt. Det är verkligen synd att vi bor så långt bort från varandra. Dom kom hit i Fredags kväll ochFredrik hade som vanligt lagat jätte god Pekinganka. Natten mellan Fredag/ Lördag sov hon hela natten. Om jag bara visste vad man gjorde rätt dom där nätterna..

I Lördags så steg vi upp i ottan och gick på Portobello. Det är alltid lika roligt att shoppa med mamma vi gillar verkligen samma saker. Lunch åt vi på Lucky Seven. Sen bar det ner på stan Fredrik och Mats besökte självklart Appel butiken (templet). Mats köpte sig den nya video Ipoden. Rakel hon sov hela dagen. Så man kan säga att vår lilla rutin flög ut genom fönstret. När vi skulle hem tog vi bussen. Det var självklart mycket folk ute, och det var en kvinna som klev på med sin son. Men hon hade inget som bevisade att sonen var under 15 (då åker dom gratis) så hon och chuffören tjafsade i säkert 30 minuter. Chaffisen vägrade att åka. Och vi försökte byta bussar, men dom var fulla och sen tror man ju hela tiden att det ska lösa sig. Men det gjorde det inte så till slut fick vi ta en annan buss hem. Men efter den upplevelsen var vi alla väldigt trötta.

På söndagen tog vi det lite lungnare, promenerade ner till Hammersmith gick på Habitat och spanade in det lokala shopping centret. Sen åkte vi ner till Knightsbridge. gick på Harvey Nichols köpte the i stora lass.  Släkten Lundquist är ju som välkänt en stor the konsument. Vi han även med en tripp in i Laura Ashley butiken där det var SALE men tyvärr bestämmde sig lillan då jag satte mig i en av deras provhytter himmla bekvämt.  Men mamma sa att dom hade shyssta grejer. Sen åkte vi hemmåt. Mats och Ina packade om sina grejer och tog metron till Heatrow. Några kort från helgen har jag inte då det var mest Moromor och Patten som höll i kameran. Men man kanske kan få några på mejlen.

I morgon ska jag träffa Jenny och vi ska promenera lite på tisdag ska vi gå på mamma träff, och så kanske det hinns med en liten lunch med Elin okså. Malin och Ruben är i Sverige och äter lösgodis. Hoppas att resan  gick bra. Det var nog allt för den här gången.. Kram och gonatt



Rakel och Mamma

Rakel 1 månad


Vaccination

Nu har hon vaccinerats ush vad jobbigt det var och oj vad hon skrek. Men nästa gång ska jag inte göra om misstaget och gå dit med henne på fastande mage. Det är nog bättre om hon äter innan. Hon vägde 6.060 gram och var 59.5 cm lång  så hon har växt bra. Alla flyttkartonger är nu återbördade från Jenny. Nu ska jag bara städa lite inför i kväll när Mamma och Mats kommer.

En dag hos Leia




Utanför Leias hus / Leias kök/ Leia och Rakel i soffan/ Leia i sin älsklings stol.

I dag åkte vi ut till Leia och Jenny. Lyckades dock sätta mig på tåget till Hethrow istället för till Uxbridge. Så när jag kom på det var jag tvungen att gå av. Upp för alla trapport utan hjälp ner på andra perrongen. Åka tillbaka 2 stationer. Upp för alla trappor igen och så ner till baka till andra perrongen. AP jobbigt. Men frånsett det lilla missödet så gick resan toppen. Jenny har äntligen fått alla sina saker och det har blivit riktigt mysigt och hemtrevligt. Vi gick och handlade lite lunch. Och Jenny köpte sin BRITA (en kanna man filtrerar vattnet i)  En sån man hade på landet i Sverige på mitten av 80 talet. Nu slipper  dom dricka äckligt sunk vatten och det är ju toppen.  Sen gick vi hem och kelade med våra guldklimpar och planerade för alla våra långpromenader som vi ska ta tillsammans och om hur man snabbast förbränner fett. Men i dag orkade vi inte så mycket trots att det var typ 23 grader varmt  ute i dag helt otroligt skönt. Men det var så mysigt att bara ligga på sängen och gosa.

Elin var hemma hos oss och åt middag nu i kväll super mysigt. Spaggetiti och köttfärsås, och valnöts och banankaka till efterätt som jag köpte i dag på farmersmarket i Hammersmith.(Helt organisk! för 4 pund) men det var den värd...Det finns kanske lite kvar till Patten 2 och Mormor  när dom kommer i morgon. Rakel ville inte riktigt sova så vi lät henne vara uppe till kl 8, sen somnade hon som en stock. Och just nu så matar Fredrik henne. Jag skyller allt på en tillväxt period.. I morgon ska hon vaccineras vägas och mätas ska bli intressant.

Leia hälsar till alla släktingar hemma i Sverige hon saknar er!

Hon vill inte sova.. bara äta

Jag fattar inte, hon somnade 18.45 vaknade 40 minuter senare och var klar vaken. Helt omöjlig att natta om, så efter många försök så bröt jag mina prinsiper och tog med henne ut i vardagsrummet. Och så kollade vi på desperate housewifes tillsammans. Hon gillade det och var super glad och låg och jollrade. Åt en massa. Somnade äntligen kl 22. Kan inte små barn komma med en instruktions bok? Kommer hon alltid vara uppe på onsdagar nu? Men hon kanske okså ville kolla in DPH. Det ska väll börjas i tid antar jag ;) Hon kanske är inne i en tillväxt period.. eller nått. (normalt somnar hon mellan 19-19.30 sover till 22.30 äter lite till och sover i bland hela natten och i bland vaknar hon kl 5 för ett litet extra mål.) Det blir ju spännande och se hur hon sover i natt. Det är helt otroligt hur fixerad vid sömn man kan bli. En del säger ju att man ska låta dom gråta. Men det är mera en jag klarar av. Man har ju bara barn en gång och inte är det för att ha dom gråtande i en säng. Då måste jag bara plocka upp henne.

Självklart är Fredrik inte hemma i kväll utan ute och roar sig med Angel. Och det unnar jag honom verkligen. Men jag vill okså bara kunna gå ut så där och släppa allt. Men min tid kommer väll antar jag..Men fram till dess så kan jag ju sitta här och roa mig med min blogg..



25-26/10

Rakel vaknade som vanligt i morse kl 7.00. det är nog det värsta att gå upp så tidigt men å andra sidan varje kväll kl 7 när hon sommnar så tycker jag att det är värt det. Vi gick upp åt frukost och lilltjejen var på ett strålande humör. Kom i håg att ge henne AD Dropparna. Hon slocknade kl 9 som en klubbad säl. Då gick jag okså och la mig. Vaknade kl 10.00 typ ganska exakt. Tog en dush  Rakel låg på badrumsgolvet och kollade på hon gillar det speciellt när man skvätter lite på henne samtidigt. Sen var det matdags och jag passde på att klämma ytterligare ett avsnitt av property ladder, mitt nya favorit program. Man får följa folk som köper en fastighet renoverar den och sen säljer och förhoppningsvis går dom med vinst.  (ungeför så ser våra förmiddagr ut om ni undrar)

Sen packade vi i hop oss för att åka hem till Malin och Ruben för att hämta bilbarnstolen. Stackars Malin hon har så ont i sin visdomstand. Och att rotfylla den här kostar 850 PUND helt otroligt mycket pengar, hon kan inte dra ut den. Men förhoppningsvis har hon en tid i Sverige och hon åker hem i helgen. Det gör iaf satans ont så jag fick passa lilla Ruben medans hon var på Apoteket. Så då låtsades jag att jag hade tvillingar en stund. Tryckte ner dom bådas två på skötbordet och så låg dom där och fäktade med armarna och var super gulliga. Men jag toro inte jag vill ha två så små barn samtidigt för det.  Malins tandäventyr slutade iallafall med att hon fick åka in till 850 punds stället för en halv behandling.Typ punktering eller nått. Hon har så vansinnigt ont så hon skulle nog kunna gjort vad som helst. Stackarn.  Hade tänkt att boka tandläkar tid för mig själv i dag men det blev lite för mycket tandgrejer helt enkelt.

Sjäv åkte jag hem och badade lilla Rakel som efter det förhoppningsvis har sommnat sött för kvällen...

I morgon ska vi åka till Jenny och hämta min symaskin och kitchenaiden och alla kokböcker. Det blir nog taxi hem. Sen på kvällen kommer Elin hit på middag.

Tisdag Fredrik är sjuk, och det är inte roligt. Själv har jag beställt hem hämt pizza, garlicbread och hägendaz glass (till fredrik) Sitter här och väntar ska bli underbart gott. Kl 21 ska jag se Beyond Borders på BBC ett program som handlar om en grupp handikappade som tar sig genom jungeln i kommer inte i håg vilket land. Men det är coolt. Pizzan kom precis cio....


engelsmän har dålig smak när det kommer till inredning..

Det var så himmla mysigt att bara vara hemma igår så det känns som att man kan vara hemma och sega i dag med. Rakel har nu haft på sig samma pyjamas sen i går morse men hon verkar trrivas.

Själv sitter jag och kollar på en massa hus program som handlar om folk som köper hus, som dom sen har svårt att sälja och så kommer det en mäklare och hjälper dom att fixa till det. Eller "property ladder" handlar om människor som köper hus som investering gör om dom för att sedan sälja. Väldigt intressant. Men folk i det här landet har ju INGEN smak alls. Kanske skulle jag starta en homestaging firma och hjälpa folk. Vete katten bara hur man skulle komma igång. Det kanske finns en massa sånt här?
 Det är i vilket fall som helst verkligen helt otroligt att folk inte verkar fatta här eller så visar dom bara extremer på TV, men när dom får tips om hur dom ska göra sin fastighet mera attraktiv så känns det som sådana saker man själv fick lära sig i högstadiet. Typ som att målar du det här rummet vitt istället för mörkbrunt och bäddar sängen med lakan så kommer det att se mycket finare ut.. Nehe..

Har bestämmt mig för att jag ska försöka boka en tid hos tandläkare här i London. Det är nämligen gratis när man är gravid samt ett år efter. Och jag kan inte riktigt med att gå i Sverige och betala en massa pengar. Det kan ju inte vara någon större skillnad. Och jag har säkert hål och då kostar det ju en massa pengar. Men det blir nog morgonens mission. På torsdag ska jag ut till Jenny och hämta mina grejer. Och på fredag ska Rakel vägas och vaccineras. Och sen kommer ju Mamma och Mats hit. Och det ser vi fram i mot.

Var lite huslig i går och bakade bröd, eller semi huslig jag köpte en bröd mix så behöver man bara addera vatten. Men en brödmix här kostar typ 1 pund och det känns som att det är billigare en vad det är i sverige, någon som har kolla på vad en bröd mix kostar i hemma?

JA snacka om att jag inte har bättre saker för mig en att kolla på TV, vara med Rakel och baka bröd.. Men ganska mysigt.



22-24/10



24/10
I dag har vi en riktig hemma mys dag. I morse var vi hos doktorn hur smidigt som helst. Jag tycker nämligen att hon har nyst så himmla mycket så jag ringde dit i morse. Och då sa dom att det var bara att komma. Så jag gick dit, trodde jag skulle få vänta i en timme. Men jag fick komma in på en gång. Så det hela tog nog 15 min inkl att vi tog oss dit och hem. Och självklart var det ingen fara med henne. Nu ligger hon och sover.  Och jag sitter här och pysslar lite. Helt underbart att göra ingenting. Hon sov gott hela natten i natt igen helt underbart. Hoppas hoppas det håller i sig..

23/10

läggdags

Hej hopp i dag har vi varit på Baby show. En jätte stor mässa med bara bebis saker. Herrugud vad massa grejer. Rakel hon sov hela tiden när vi var där hon blev väll trött av bara grejen.
Men jag och Fredrik hade ganska kul och plockade alla gratis prover vi kom åt. Eller jag tyckte det var skit kul, och Fredrik var en underbar man
Vi har nu även inhandlat en blöjhink, en fin skallra på rea, nån slags bit ring tills när hon får tänder. Två fina mössor som passar (alla hennes mössor är nämligen förstora eller för små.) 2 muggar, Fredrik är väldigt inne på mat biten.  Sen har vi hur mycket våt servetter, blöjprover och tvättmedel med oss som helst hem.

Jag tror vi fyndade lite det var ju sista dagen och dom hade en massa saker på rea. Jag suktade lite på  www.nameclothing.co.uk jätte fina grejer..

Nu ska vi äta mysig söndags middag, lill tjejen sover helt uttmattad efter dagens övning.

Min gud far

22/10
Även i natt så sov jag hela natten, kanske är det inte en tillfällighet. Jag tror mamma och pappa bara hade tänkt vara hemma och mysa hela dagen i dag. Men sen ringde min gudfar och ville äta  lunch och då säger man ju inte nej.  Så vi var ute och hade lite Lördags brunch och sen följde lilla Anoushka med oss hem själv.  Hon passade mig så bra. Bytte blöja på mig och valde  vad jag skulle sätta på mig.  Det var riktigt kul. Hon ville även prova mitt baby gym men jag tyckte nog att hon var lite stor. Lite senare så kom hennes pappa och hämtade upp henne.

Mamma och pappa stor städade i dag det behövdes.
Sen när vi skulle lägga oss så tyckte nog mamma att jag var lite varm 37.9 hade jag då. Men det är ingen fara  med mig mamma har kollat tempen två gånger efter dess och sist hade jag 36.7 så nu har hon kanske lite orolig att jag är för kall ist. hi hi.  Men jag har haft lite hosta typ 3 gånger idag. Pappa tror förstås att det är för att det är kallt i sovrummet. Och så kanske det är. Mamma har iaf lovat att hon ska sy gardiner så att det inte drar så mycket på mig när jag sover.  På BVC här säger dom att det ska vara mellan 15-18 grader i rummet. Det kan väl inte stämma, då måste man ju ha overall... eller ?

Nu har jag sommnat sött för natten kanske.. Och pappa har matat mig med flaska. Och jag har verkligen fattat galoppen nu.  Och det är skönt nu kan mamma gå ut och festa. Men jag vill inte ligga i pappas knä när han matar mig utan vill helst ligga själv i sängen.. Och hålla pappa i handen. Jag är lite knepig ibland.

 god natt

2 månader i dag

2 månader i dag
Så här söt är jag när jag sovit hela natten.  Och jag älskar min korv som jag fick av mormors kompis. Den oranga som skymtar i bakgrunden,
Hej

Idag är vår lilla tjej 2 månader helt otroligt vad tiden går. Detta firade Rakel med att sova hela natten från
23- 07.00 på morgonen. Jag hoppas hoppas att det inte var en tillfällighet. Trodde knappt det var sant när jag vaknade i morse. 

Var ute på en liten promenad i dag framkallade lite kort. Samt försökte organisera mig för att skriva alla tack kort. Jag har kommit så långt att jag skrivit alla adresser samt framkallat korten. Så vi får väl se hur lång tid det tar, med resten.

Var även inne en sväng på PRIMARK herrugud vad billigt. Köpte 2 snygga v ringade tröjor för 4 pund st. Ska bli intressant och se vad det är för kvalite. Men dom hade ju hur mycket grejer som helst. Suktade länge på en lång kjol ni vet dom som är moderna nu. Men jag kunde inte riktigt bestämma mig, vad har manm för skor till? Jag är ju ingen kjol tjej fast jag vill.

Rakel somnade bra i kväll, men det är alltid lika nervigt när man stänger sovrumms dörren, sover hon nu? Kommer hon vakna igen osv.. Men i dag så somnade hon själv, peppar peppar ta i trä och det verkar gå bra. Ofta somnar hon nämligen och vaknar med ett tjut ca 6 min senare. Suck...

Mina vänner

Jag har ju några kompisar här i London och om ni vill vara riktigt nördiga kan ni kolla in deras bloggar,

http://malinrentner.blogg.se/
http://leiasundberg.blogg.se/
http://elinboork.blogg.se/


Äntligen nappflaska!

Svarta N

Rakel med Katten Nina

Rakel; Måste bara berätta att nu i kväll var jag jätte duktig och åt ur nappflaska. Pappa & Mamma har trilskats jätte länge och hållt på men jag har liksom inte riktigt velat innan. Men i kväll kände jag att det var dags. Jag ville inte vakna alls. Men pappa han är väldigt bra på att väcka mig och när han väl hade lyckats med det så tyckte jag att det var lika bra. Jag tror mamma har haft lite sepaeratgions ångest och jag har inte velat göra henne besviken men i kväll kände jag att hon var mogen och pappa blev jätte glad. Dessutom tror jag att mamma okså blir himmla glad för nu kan hon få långa sov mornar och jag kan vara uppe och mysa med pappa alldeles själv.

Malin ; Jag fattar inte vad det är för knas med mig, alla andra mammor. Dom pratar hela tiden om hur dom vill göra saker själva och att deras män ibland är lite ovilliga till att vara själva med sina barn. Här är det precis tvärtom. Herrugud jag får ångest när jag tänker på och lämna lill skatten själv. Och det är inte för att jag inte litar på Fredrik. Utan för jag vill bara snutta och gulla med henne hela tiden. Men det går väll över. Kanske skulle kunna gå på bio i November när Nina kommer hit.. Vi får väl se.. Stackars Fredrik.

Jag är iaf himmla glad för att hon nu verkar ta flaska utan problem puss och kram och godnatt...


Ny mejl

Ny mejl adress, [email protected]

Jag vet att jag har ändrat och velat fram och tillbaka men jag blev så trött på hotmail, och det är så segt.

19-20/10-05

mobil

Här ligger Rakel och kollar in sin fina mobil.

I dag har vi varit ute och shoppat med Jenny och Leia. Vi mötte dom i Hammersmith och tog bussen in till stan. Rakel fick en ny sov påse så nu kunde jag äntligen tvätta hennes gammla. Och det behövdes. Tittade efter mössor till henne i passande stl men hon sov så sött så jag kunde inte riktigt prova. Vi kan nog alla sköt och ammningsrum längst hela oxfordst vid det här laget. Nu har jag även visat Jenny mina favoriter. Fredrik köpte jätte snygga mysbyxor till mig i dag  på Primark,(tack söta du) en super billig affär med massor av shyssta grejer. Det är tydligen Jennys favorit. Själv har jag inte fått bekanta mig med den ännu. Men det kanske blir en tur i morgon.
Elin skulle kommit över i kväll och ätit middag men hon har fått ett nytt jobb och var tvungen att kolla på lgh för hon måste flytta lite närmare jobbet. Men hon kommer i morgon ist.
Ja det var väl allt i morgon ska jag försöka framakalla lite kort så jag kan få i väg alla tackkort.. Dom kommer jag har inte glömmt bort er.

Bush push i Richmondpark

Oj oj i dag har jag fått motion. I morse så tryckte Jag Malin Rakel och Ruben in oss i deras  lilla alfa romeo. 2 barnvagnar 2 bilbarnstolar men det gick. Dom andra mammorna var mäkta imponerade över att vi fick plats alla 4. Syftet med detta var att ta oss till Richmondpark och gick på "Bush push" himmla trevligt. (Nu har jag nog snart träffat hela Malins mamma grupp.) Vi var nog 10 mammor som var ute och promenerade med våra barnvagnar och en hurtig instruktör. Efter promenaden togs det ut en stor pressening med filtar på och där låg vi och gjorde våra övningar och bebisarna  låg i mitten och kollade in himmlen. Den enda ungen som låg stilla hela tiden och inte började gallskrika var lilla Rakel. I bland undrar jag vad vi har gjort som fått en så lung unge. Men å andra sidan var hon riktigt kingik nu i kväll och ville inte alls sova.

Efter vår bush push och fika så gick jag Malin och en annan tjej Lucy vidare i parken. Helt otroligt fint och stort och vi såg en massa hjortar. Nästan lite läskigt när dom var så nära. Det är ju ganska stora djur. efter det så åt jag och Malin Lunch hemma hos henne, micro pizza helt underbart. Men jag fattar inte det är helt otroligt så fort man själv ska äta kan man ge sig tusan på att bebbarna okså ska ha mat varför är det så?

Jag har verkligen haft en toppen dag i dag. I morgon ska jag träffa Jenny, Alla deras grejer har kommit  hit Så det betyder att våran symaskin och grejer okså har kommit jag ska försöka hämta det snarast. Fredrik vill att jag ska sy en gardin till vårt dragiga sovrum.  Vi får väll se. Jag gillar det ju när det är lite kallt.

När jag kom hem i dag hade Fredik varit och shoppat på svenska affären så nu har vi både ostbågar och fil hemma helt underbart.. Avslutatde kvällen med att se världens sämsta Wallander film på DVD "mörkret". Skit dålig. Nu ska jag in och väcka lill tjejen för hennes kvällsmål.

kram

18/10- Varför har killar så svårt att dra upp gardinen

14509-52

I dag har v i varit ute och gått nästan hela dagen känns det som. Softade lite på morgonen och sen åkte vi ner till Barnes. Där har jag varit tre dagar i rad nu. Jag hamnade ju där i går av misstag för jag åkte buss åt fel håll. Gick en promenad med Malin och Ruben. Och sen träffade vi delar av hennes mamma grupp och åt lunch tillsammans. Jätte trevligt. 

Sen åkte jag hem gick förbi Mothercare i Hammersmith för jag tänkte köpa en ny pyjamas till Rakel men dom var slut. Här i England så sover nämligen barnen som i en sovpåse(grobag) över pyjamasen. Väldigt praktiskt, det blir liksom lite svårt att  sparka av sig täcket när man har en sån. Rakel gillar den och jag behöver inte oroa mig för om  hon är för varm eller för kall. Man har grobagen ist för täcke, men hon har bara en och snart måste jag tvätta den och då kommer det bli kris....För när hon inte har den vaknar hon hela tiden för hon sparkar av sig täcket.

Saker vi diskuterade på vår lunch var: varför killar aldrig bäddar sängen, och varför dom har så svårt för att dra upp persiennerna eller gardinerna.
Det kändes skönt att veta att det inte bara var jag som hade sådana funderingar ; ) . 
Hemma hos oss så förhyvlar Fredrik osten och lägger i burk för att det inte ska bli skidbacke. Men jag ska inte klaga. När man hör andra prata om sin män/ killar om hur dom aldrig städar, plockar, lagar mat eller handlar så känner jag mig lyckligt lottad och då kan man leva med förhyvlad ost och nerdragna persienner ( Fredrik tycker att persiennerna ska vara neddragna i Rakels rum så hans Starwars leksaker inte ska bli solblekta) Men efter lite disskusion har jag även fått upp persiennerna.

Men man ska väl alltid ha något att störa sig på...

Puss och Kram



Vaccination, mammaträff och blomsprutor

2005-10-17
 I dag har vi haft fullt upp. I morse så fick hon sin första vaccination. Hon som skulle göra det var sjuk så dom hade plockat in en vikarie. Så när vi kom dit var vänt rummet fullt med små bebisar. Och vi fika vänta en timme för att allt var försenat.  Det var lite ångest att höra på alla bebisar som gick in i det lilla rummet och skrek och kom ut och var röda i synen. Rakel skrek så klart mest av alla. Men inte av sprutan utan för att jag var stirrig och satte på henne tröjan fel. Hon har kommit in  en period när hon hatar att ta av och på sig kläderna. Alla andra mammor såg helt skräckslagna ut när vi kom ut..

Efter det gick vi hem och städade lite, fick i väg lite mejl. Hängde lite tvätt. Jag och Fredrik har stora disskusioner om vad som är skåpstorrt. Fredrik tycker det ska vara SNUS TORRT och jag tycker det räcker med torrt. Kan kläder mögla ?  Men jag ska inte klaga jag har ju min egna lilla kock här hemma..

Efter det så sprang vi i väg på mamma träff på Blue kangaroo ( ett helt vansinnigt ställe gigantiskt fika ställe där man sammtidigt som man äter kan lämna in sina barn i stora lekhagar, ni kan ju tänka er ljudnivån. )   Rakel var där i mot  lite trött om det berodde på sprutan eller att jag hade tryckt i henne lite för mycket  alvedon innan vet jag inte. Här rekomenderar dom nämligen att man ger dom lite calpol (alvedon med jordgubbsmak, dock sockerfri  jacki äckligt) innan för att förebygga feber.
Men jag läste fel så hon fick nog lite mycket... Hon piggnade till på em iaf. Så det var nog ingen större fara. När vi åkte hem tog jag bussen åt fel håll och hamnade i Barnes.

Jag tror inte att jag någonsin kommer att sluta förvånas över hur knäppa folk är när dom åker buss. Dom flyttar ju inte på sig.

 Nu har hon badat och sover. Hon älskar när jag sitter med henne i badet, Fredrik på badkarskanten och sprutar vatten på henne med blomsprutan sammtidigt som Enya ska spelas på hög nivå.  Fråga mig inte hur vi kom på allt det där men hon sover bra till Enya. Och hon älskar blomsprutan.

Det var nog allt för i dag kram

Rakel 8 veckor



Lite bilder på Rakel och hennes söta mamma, är vi inte lika? På hennes sovplats. Och från vår promenad.

I dag är Rakel 8 veckor.

I går var vi hemma och sov och softade hela dagen.
I dag så tvingade jag ut hela familjen på en lång promenaden längs kanalen. Det var strålande solksken och 20 grader varmt. Och det kändes som om vi var en hel liten familj när vi var ute och promenerade tillsammans med alla andra familjer. Lilla Rakel hon sov hela vägen. Hela promenaden avslutades med lunch och varm choklad på Starbucks i  Barnes. Där kan jag för övrigt tänka mig att bo när jag  blir stor. Stackars Fredrik fick lite ont i ryggen nu när han var ute och gick så länge. Men han vilade och tog ett varmt bad när vi kom hem, så nu mår han bätte..
Vi har gjort om kvälls rutinen lite så nu somnar hon jätte snabbt efter badet så det är verkligen jätte skönt. Inte för att det var något större problem innan. Hon älskar att bada.

När vi kom hem så kollade vi på ett program om Sound of music med sing a long låtar. Jag sjöng för glatta livet och det tyckte både Fredrik och Rakel var roligt. Hon är kul för hon skrattar mycket nu.

I morgon ska Rakel vaccineras något jag inte ser framimot. Hoppas det går bra. Efter det ska vi på mamma träff på Bluekangaroo, som tydligen är någon slags barnresturang. Inte för att jag tror att Rakel bryr sig.


Fredrik tycker jag ska gå mer i Anonyma bloggare, man han får igen nu för all tid han har suttit framför datorn,...

Samantha i Sex and the city är född på samma dag som rakel..
Fredrik är född samma dag som Donna Karan
Och jag är född samma dag som Vicktoria Silverstedt..

puss och kram malin fredrik och rakel

Vårt hem



Här kommer lite fina kort på vår lägenhet. Det är två sovrum som inte är med på kort det ena har vi som Rakels rum/ förråd och det andra sover vi i med Rakel. Sen har vi ett badrum samt vardagsrum och kök som sitter som i hop. Det är superfint. Tyvärr får man inte borra i väggarna. Fredrik tycker det är skönt, men jag tycker det är lite trist.

Leia och Rakel



Rakel; I dag har vi varit och hälsat på Leia och Jenny. Dom bor i Harrow och jag ficka åka metro för första gången. Jag tyckte det var ganska spännande det lät mycket. Men mamma tyckte det nog var lite knepigt med alla trappor. Dom är ju inte så bra på det här med hissar i London. 

Leia är 2 veckor yngre en vad jag är. Hon är en  go och glad tjej som jag kommer leka mycket med. I dag hade hon nog VM i att sova. Men vi lekte lite i hennes gym. Och jag fick sitta i Jennys knä, och jag tittade på allt förutom på Jenny.  Och Leia hon tittar bara på sin mamma. Dom bor super fint i ett jätte mysigt område, och snart får dom hem alla sina grejer och då får även mamma sin symaskin för den har hon skickat med. Då kanske hon kan sy något fint till mig.

Vi har likadan fina svarta bugaboo vagnar. Som vi gillar båda två.

Onsdag Torsdag



Torsdag
I dag har vi bara varit hemma hela dagen jätte skönt.
Jag och pappa var ute på en liten expedition i morse i regnet medans mamma var hemma och sov.
Mycket uppskattat. Men det kommer iaf lite bilder som är tagna på mig i dag och i går. 

Onsdag
Rakel; I dag har vi varit hemma och tagit det lite lungt. Mamma håller på att sorterar alla kort på mig. Ruben och Malin kom förbi och åt lite mat med mig, och vi hade jätte mysigt. Malin hade handlat med sig nyponsoppa till mamma i svensk affären  och då blev hon super glad. Sen på eftermiddagen kom Brendan Oskar och Steffani hit. Och pappa lagade köttbullar och potatismos. Men då sov jag redan. Nina Lindqvist kommer hit sista helgen i november och det ska bli jätte roligt. Sov sött Rakel

Bilder från helgen



Harrods med farmor och farfar, HarveyNichols, och jag och pappa på Gourmeburger kitchen

Måndag Tisdag

Tisdag
I dag har vi återigen varit ute och promenerat, snart har jag sett hela London. Vi började morgonen med fika på Harvey Nichols pappa åt världens godaste cheescake. Jag längtar så tills jag okså får äta riktig mat. I bland när vi är ute och fikar så får jag smaka pytte pytte lite av pappa det tycker jag är roligt. Sen gick vi vidare till Harrods och kollade på alla leksaker. Sen gick vi igenom hela Hyde park till mammas favorit resturang Gourme burger kitchen på vägen dit tror jag mamma hade en liten fit men det var nog mest för att hon var så himmla hungrig. Sen gick jag och mamma och farfar hem jag var så himmla trött farmomr och Fredrik gick lite till på stan. Sommnade tidigt i kväll, och farmor och farfar har nu åkt hem och det tycker jag är himmla tråkigt det har varit så kul att ha dom här. Hoppas dom kommer snart igen. Jag sover fortfarande i min bugaboo, mamma undrar nog när jag ska börja använda min fina spjälsäng, men inte än på ett tag säger jag. Puss och kram från Rakel
Måndag

Måndagen 10 Oktober

 Rakel; I dag så var jag för första gången med min farmor alldeles själv. Medans mamma och pappa var på SPA det gick jätte bra och jag sov hela tiden. Jag har även kommit in i mitt schema himmla bra. Och sover riktigt bra. Förutom i söndags kväll , då jag aldrig ville sova. Men jag har lärt mig att vara vaken i barnvagnen sammtidigt som den rullar.

Malin: I dag så var vi på SPA en helt underbar upplevelse för oss utarbetade föräldrar. Vi blev guidade av en liten fransk dam in i ett litet  runt rum med små stjärnor i taket. Väldigt orientalliskt. Där fick vi sitta på två uppvärmda stolar som var infogade i väggen. Hon gick igenom hela behandlingen på en riktig fransk engelsk brytning och jag höll på att få en riktig fniss attak. Först fick vi smörja in oss i olika leror, sen så satt man i det här rummet som var som en privat bastu för två. Och andades in ångan. Efter en stund så började det strila ner vatten från taket som en stor mega dush. Himmla trevligt. Sen kom den illa damen in igen och gick igenom alla deras produkter. Och sen fick vi dusha och jag fönade håret för första gången på 7 veckor. Efter denna underbara upplevelse gick vi på en jätte fin Italiensk resurang och åt en ljuvlig lunch. Sen var Fredrik och Christina och shoppade och jag Emil och Rakel gick på Sothherbys och tittade. Till middag lagade Fredrik Indiskt Toppen.










6-8 Oktober

Lördag
Rakel; I dag var vi på stan hela dagen. Vi var inne på Libertys och kollade in deras christmas shop. Jag tyckte det var jätte fint att kolla på alla lampor som blinkade i taket. Och all julgranskulor. Helt sjukt mycket grejer. Mamma tyckte okså att det  fanns jättefina saker. Men det är lite dyrt att köpa jul kulor för 100 kr st. 

På vägen hem så slogs vi med några feta tyska tanter på bussen. London är toppen förutom kollektivtrafiken. Folk tränger sig bufflar och flyttar inte på sig. Typ som när vi åkte hem, så stod det två feta tanter presis i gången och hängde på vagnen så jag sa till den ena att flytta lite på sig och då blev hon skit sur. 
Det var jätte mycket folk på bussen. Men snart blev det två säten lediga presis brevid vagnen och jag och Fredrik tänkte att där kan vi sitta, men nej. Då slängde sig den feta tanten ner, och stackars Fredrik som hade lyckats norpa platsen längst in kom ingenstans. Efter ett tag så började Rakel skrika i vagnen. Fredrik tog upp henne hade henne i knät. Men hon slutade inte att gråta. Vi förstod snart att mat det var det hon ville ha. Men det var som sagt vääldigt mycket folk på bussen. Och man hade kanske tyckt att den feta tanten som satt brevid Fredrik skulle ha rest sig upp så vi kunde sitta brevid varandra eller flyttat på sig så jag och Fredrik kunde bytt plats. Men hon  vägrade. Tillslut var det några andra som flyttade på sig. För det är lite svårt att stå upp och amma på en buss. Till slut var det någr andra som reste sig så jag fick sitta med Rakel. Folk är konstiga. När dom gick av så fräste Christina några väl valda ord på tyska till damerna.
 
Lördag 7 Oktober

Rakel:
I dag har vi varit ute och promenerat i Nottinghill och köpt mina första jeans på Baby GAP. Jag lyckades vara vaken i vagnen i en hel timme. Pappa fotograferade mig konstant  med sin mobiltelefon. Och jag försökte se glad ut. 
Jag har hållit mig till schemat riktigt bra men det var lite jobbigt att vara vaken efter den stora luren mellan 12-2. Pappa och mamma matade mig med mineral vatten, det tyckte jag smakade lite konstigt men gott. farmor och farfar tycker nog att mamma och pappa är lite väl hårda mot mig.
Sen gick vi hem badade i badkaret, jag pratade mycket med farmor, och tittade på min fina mobil. Och sen somnade jag sött. Vi hoppas att det var för kvällen...

Malin:Badkaret är nu fixat, vi har fått lite special emaljfärg i från Sverige. Av det lilla hålet syns nu inte ett spår. Så det är toppen. Fredrik står i köket och förbereder peking ankan som vi ska äta till middag.
I går kom Jenny och lilla Leia och Stoffe. Det ska bli jätte roligt att träffa dom. 
Det var nog allt. Sov gott

Fredag
Nu har jag äntligen fått min nya dator så nu kan jag skriva långa mejl och skicka många kort. Åh vad glad jag är. Idag har vi inte gjort så mycket förutom att vänta på UPS som skulle komma någon gång mellan kl 8-17. Dom kom kl 14.30. Helt sjukt att dom inte kan vara mera exakt en så.
 Nu ska Rakel snart bada och vi ska akut städa lite inför Senior Ahlins ankomst.

Torsdag
Rakel, här ligger jag i mitt fina baby gym jag kanske inte ser så glad ut här men jag älskar det.
Idag så var mamma och hämtade min fina mobil på Argos. Den har hon nu tejpat upp med gaffa tejp ovanför skötbordet den är jätte fin och jag skulle nog kunna ligga och titta på den i flera timmar.Det är en massa saker som rör sig och så spelar den klassisk musik. Jag ska tydligen bli intelligent av det..
I morgon kommer farmor och farfar och hälsar på det ska bli jätte kul. Jag sov nästan hela natten vaknade vid 5 och var uppe och tramsade ett tag. 

Malin Ja i dag har det nog inte hänt så himmla mycket var ute och promenerade lite som vanligt har hittat ett jätte mysigt litet fik där vi bor. Mest softat kollat på dåliga såpor på TV handlat mat och lekt. Försökte mig på att göra hand och fot avtryck med lilla spektaklet i dag. Fot avtrycken var ju hyfsat lätta men jag vet inte riktigt hur man får en 6 veckors bäbis att öppna handen på kommando. Hon griper ju bara om allt. Så hand atrycken får vänta. Om inte pappa kanske kan göra en insats i kväll.



pappa fyller år

14509-27 så här såg jag ut på pappas födelsedag..

Rakel och Ruben

Rakel Ruben 1Nu är farmor och farfar här, och det är jätte kul. I går ville jag aldrig somna, och sen vaknade jag kl 4 på morgonen och ville nog aldrig somna om, Jag var så himmla nyfiken på att träffa Farmor och farfar...Snart ska vi gå ut och gå lite. I onsdags var jag hemma hos Ruben och här ligger vi och leker i hans babygym. 


Onsdagen 5 oktober

Onsdagen 5 oktober

I går var vi och träffade mamma gruppen och det var kul. Idag var vi ute och tog en lång promenad med Ruben och Malin, längst kanalen hur mysigt som helst. 
Jag försökte även  få Rakel att sova i spjälsängen i stället för liggdelen till Bugaboo, vilket slutade med katastrof. Hon skrek och la en riktig strut spya i hela sängen. Så jag fattade budskapet hon får sova i insatsen ett tag till.

Måndag 3 oktober

Rakel: I Söndags så fyllde pappa år och jag och mamma hade köpt en salladsslunga till pappa. Inte så jätte kul kanske men pappa gllar ju att laga mat. Och han önskade sig faktiskt det... Sen lagade mamma tacopaj och chokladtårta. Och det hela var super mysigt. Själv somnade jag bra vid 7 tiden.  Vi följer numera Gina Ford modellen stenhårt. Med mer eller mindre framgång beroende på dag. 
Malin: Vi hade en riktigt mysig svensson söndag och det var så mysigt. I dag måndag har jag varit på jakt efter emalj färg till badkaret. Det har blivit ett litet hål i emaljen. Och det måste ju gå att laga på något sätt. Men jag känner att jag inte kommunicerar så bra med gubbarna i färg affären. Dom säger att det inte finns, och att man måste byta hela badkaret. Men det är ju inkaklat dt är inte bara att byta badkar.. 
Sen letar jag okså efter vanlig vatten färg så ja kan göra gulliga hand och fotavtryck med Rakel men det har jag inte heller hittat. 
I morgon ska vi på träff med svenska mamma gruppen. Ska bli spännande. Tyvärr kunde lilla Ruben inte följa med han ska på akpunktur.  Men jag önskar honom all lycka till och hoppas han blir lugnare av det. 




Rakel sex veckor

Rakel sex veckor
Nu håller vi på och lär pappa fredrik skriva på bloggen.  Är jag inte söt. Puss

Lördag 1 Oktober

Lördag 1 Oktober
Rakel: Här  ligger jag på min fina fäll, i går va jag och träffade Oskar oh det var så roligt och jag blev väldigt exalterad. Och ville inte sova alls. Jag var uppe från kl 17-01.00 jag tror mamma och pappa inte trodde jag kunde vara uppe så länge i sträck. Men tji det kunde jag. Och när vi väl kom hem i går kväll då hade grannarna värst festen så det var som ett stort disco i hela lägenheten. Och det blir det ju ännu svårare att sova. Och idag har jag varit så trött, men man blir väl det av att vara uppe 8 timmar i streck och bara äta hela tiden....
Malin: Som sagt grannarna hade värsta festen i går och jag kände mig som en sån där morsa på film. Som ringer på hos grannen med stora påsar under ögonen, i klädd en skitig pyjamas och en skrikande unge på ena armen. Men jag slapp, i stället ringde jag till "sound polution patroll" och klagade det är som en ljud polis som rycker ut när folk för oväsen. Så inom 15 min var dom där och sen tystnade musiken. Får man mera en 3 varningar får man en massa böter. Så det kädes toppen dessutom behövde jag inte stöta mig med grannarna, genom att själv gå ner.

I dag lördag så har vi varit och stor handlat och jag har lovat Fredrik både tacopaj och choklad tårta i morgon på hans födelsedag. Anchel var här en snabbis och berättade att deras bäbis som ska komma i november är en liten pojke. Dom hade vart på ulraljud och fått en jätte häftig 3D bild på sin lilla kille. Ganska  sjukt att man kan ta 3D bilder på sitt barn i magen. Natti natti



RSS 2.0