Vecka 17 Sista veckan på Coninghamroad

Torsdag idag ska vi flyttstäda, Sigrid kommer hit kl 12 och passar Rakel. Kul med barnvakt för att kunna städa. Och i kväll flyttar vi ut. Så det kanske blir lite si och så med bloggandet och mejlandet framöver få se vad vi har för uppkoppling.

Onsdag, Idag var det drama här på morgonen. Det var en kvinna som hade gjort en massa konstverk som såg ut som bomber som hon hade placerat ut i Hammersmith. Och pga detta så spärrade dom av den stora gatan utanför oss Goldhawkroad, hela Shepardsbush och Hammersmith i typ 2 timmar. När jag gick ut vid 10 visste jag ingenting om det här utan det stod bara horder av människor och väntade på bussar, och det pratades om Bomber. Men vår lokala grönsaksförsäljare visste så klart vad som hade hänt. Så ingen fara men väldigt korkat av den där kvinnan. Och lite läskigt innan man  visste var det var. Träffade Sigrid i Hydepark, Rakel fick gunga lite och vi hade picnic i gröngräset. Sen visade jag Siggan Nottinghill så hon kan guida storasyster när hon kommer hit.

Tisdag, Idag har det varit full rulle. I morse var vi på CafeNero i Fullham på mammaträff med min andra mammagrupp, mycket trevligt träffade en massa ny roliga ansikten. Efter det tog jag och Viveka bussen till Svenskakyrkan. Efter kyrkan blev det en liten detour till Svenskaffären, så messsmör, frikadeller, falukorv och makaroner fick följa med oss hem,.Till middag idag blev det falukorv och snabbmakaroner. Falukorven gick minst sagt hem hos vår lilla prinsessa men det är väl inte för inte som det kallas barnmat.

Leia och Rakel gungar

Måndag, Nu har vi varit på mamma träff, gick hela vägen från oss till Queenspark det tog lite över en timme så det blev bra med motion idag okså. Det var kul att träffa alla dom andra mammorna det var ett tag sen sist. Rakel gungade och kollade på djuren dom har kaniner, tuppar, hönor och getter där. Tuppen var nog roligast att span på.
Nu är bilen tillbaka lämmnad vilket känns väldigt skönt. Rakel har ätit frukost och hunnit med att bada i diskhon. Rakel tyckte  att det var riktigt kul att sitta där och plaska. (Kanske är det genetiskt för jag vet att jag
kunde sitta i timmar och "diska" kanske var det likadant med pappa?)

 



Vecka 16 -nu packar vi



Söndag, Flytten och bilkörningen gick bra, i går var nog den varmaste dagen på hela året dessutom. Det var jag Elin och Fredrik som flyttade. Vi var supereffektiva och jättestarka, vi fick in allt på bara två körningar. Det var lite trixigt att parkera utanför oss, för det hade varit derby. Det var hur mycket folk som helst just på våran gata som hade varit på  matchen.
Rakel var med Sigrid hela dagen och hade picnic i Hydepark. Efter vår flytt eskapad åkte vi till en stor park i Ruslip. badkläderna var nedpackade men väl där var vi inte så sugna.  Men vi satt vid sjön och hade en mysig picnic. När vi åkte dit så kräktes Rakedl i bilen, kanske lite åksjuk ???  Idag har jag sån träningsverk så jag knappt kan gå och Rakel sov lite oroligt i natt och var så mammig men min ÄLSKADE man gick upp med henne i morse så jag fick sova..

Tack Elin för all hjälp, Tack Sigrid för allt barnvaktande och tack Jenny för alla flyttkartonger utan er hade det blivit JOBBIGT!!!!
 
Lördag, Idag så flyttar vi alla grejer. Sigrid kommer hit kl 12 och ska passa Rakel hela dagen. Första gången hon är barnvaktad på riktigt. Premiär för mycket dom här dagarna....Och jag ska köra flyttbil. Det ska nog gå bra.

Fredag nu är hela hemmet fyllt av kartonger och Rakel kryper numera snabbt fram så det är, lite halvjobbigt det finns saker att pilla på överallt. Hennes 8 månaders dag firade vi med att gå till parken och gunga lite. och äta hennes nya favorit prinskorvar. På kvällen kom Elin och vi gick på Cardigans. Första gången jag är ute en hel kväll utan Rakel !! Vi hade riktigt roligt träffade en del skumma typer Carl från Östra, som var super svensk och bara brydde sig om , vad jobbar du med och var bor du.,.. Sen gick vi till ett annat ställe som ligger under marken i knarkarparken har varit en gammal toalett och i kön in så träffade vi en annan kille som var från Fiskis men hade bott typ hela sitt liv i London så han pratade knaglig Svenska, och hans två kompisar som var bröder. Den ena av dom trädgårdsmästare i Barnes så nu vet jag allt om trädklippning. Men vi hade jätte roligt. Men jag tänkte i går kväll "Du vet att du är småbarnsförälder när du glömt bort kort kommandot till mobilen för att ställa alarmet"....Bilder kommer när jag hittat kabeln..


sjal

Torsdag, vår lilla indian har lärt sig ett nytt trick av sin gudmor som var här i helgen. Om man slår handflatan över munnen så gapar hon stort och säger ahhhhh... och så låter hon som en liten indian.  Var vi ute en sväng och gick till parken, och Rakel fick premiär gunga och det tyckte hon var väldigt roligt. Det känns som om hon blir större och större för varje dag, hon har uppfunnit nån egen krypstil och ålar sig fram snabbt och pillar på ALLT. Idag åt hon 8 frikaddeller som Fredrik gjort och 3 prinskkorvar. Hon tyckte väl att hon var tvungen att kompensera sitt stora youghurtintag med lite kött. Helt fantastiskt hur hon kan tugga i sig trots att hon inte har några tänder.


Så här söt är jag när jag ska till kyrkan i min shalett och skjorta som jag fått från farmor..

Onsdag, hela vårt hem är nu fyllt med flyttkartonger som vi sakta men säkert fyller. Så det är ganska rörigt här hemma. På lördag flyttar vi alla våra saker och nästa vecka flyttar vi oss själva. Så det gäller att tänka rätt så man inte missar något. Vi har fått låna en lägenhet av våra super snälla underbara och generösa vänner i Nottinghill så där kommer vi att bo ett litet tag. Sen får Fredrik förhoppningsvis ett nytt fast jobb och då flyttar vi in i en ny egen lägehet. Vi har då pratat om att hyra något större och dela med Elin. På så sätt kan vi få lite mera för pengarna och kanske en egen trädgård och ett gästrum för alla våra gäster. Om hon inte går ochg gifter sig innan med nån av alla hennes beundrare.  I kväll kommer hon hem på middag, ska bli kul att ses vi har inte setts sen innan påsken. Så det blir nog lite skvaller.

Tisdag, Idag sken solen ännu mera termometern visade på +21 så jag hade min kjol på mig och vi gick hela vägen från oss ner till Svenska kyrkan det tog typ en timme, där träffade vi som andra mammorna från mammagruppen och Sigrid och hennes söta lilla Joushua som hon tar hand om. Sen gick vi hela vägen hem så idag har jag promenerat i rask takt i 2timmar. Undertiden var Fredrik hemma och packade flyttkartonger inför the big move på lördag. Idag är jag dock lite trött Rakel vaknade vid 4 och var vaken i 2 timmar!!!!!!!
Hon har sån hosta och varje gång hon sommnade in så hostade hon och vaknade, men tillslut fick jag henne att sommna i vagnen kl 6, huva...(behöver jag säga att jag köpt hostmedecin inför natten som kommer)

Måndag, solensken som aldrig förr vi var upp med tuppen för att vinka av Nina och jonas som skulle hem efter sin helg här i London. När dom väl hade åkt så slappade vi bara och på eftermiddagen träffade vi Sigrid som hade en ledig dag. Vi gick lite på stan och jag köpte faktiskt en kjol. Kors i taket, jag använder aldrig kjol och när jag gör det känns det som att alla tittar och tänker att där går hon med KJOL. Så är det förstås inte  men jag tycker det är lite läskigt.



Påskhelgen med frieri och allt !!!!



Nina med Rakel på British museum, Rakel i Londoneye, Rakel med mamma och pappa utanför sitt nya hem, Nina och Jonas på ett regnigt carnabystreet

I Torsdags kväll kom Nina och Jonas hit, Rakel hade blivit förkyld och varit uppe hela natten hon blir alltid sjuk så fort vi får gäster. Vi gick och la oss tidigt för vi hade ett digert program att beta av ender fredagen. Kl 9 åkte vi in till stan, gick genom SOHO  via Carnabystreet, ner till Piccadillycircus, Trafalgarsquare, Leicestersquare,  vidare genom St jamespark  till Buckinghampalace (som jag inte sett sen jag var typ 15 och var här med pappa). För att sen promenera över Towerbridge och leta oss fram tillImperial War museum, för att avsluta dagen med London Eye. Sen middag på gourmeburger kitchen.
På förmiddagen regnade det men lagom till vi kom till Buckingham så sprack solen upp och det blev varmt. Det var riktigt roligt att turista och se saker man inte ser annars. det blev många "photo opportunities".
London Eye var lite läskigt väldigt högt, men det hade varit roligare om man hade haft en guide som pekade ut vad som vad var. Vi hade bokat biljetter innan men kön, till själva ögat var så lång så lång. Rakel var glad alla 12 timmar som hon satt i vagnen den dagen..

På lördagen gick jag Nina och Rakel upp lite tidigare och åkte in till stan, Jonas var hemma med Fredrik  och vilade fötterna och kollade på film. Nina shoppade lite nya kläder och jag och Rakel var smakråd. Sen möttes Nina och Jonas vid Hyde park, Jonas ville ha lite egen tid med Nina. Så vi åkte hem och förberede påsak middagen och medans vi kokade ägg så friade Jonas till Nina i Hydepark!!!!!!!! så romatiskt på påskafton och allt... Så nu får jag vara brudtärna igen.. det ska bli så roligt, både att vara brudtärna och att Nina och jonas ska gifta sig.

Söndag  tog vi det ganska lungt efter en minst sagt innehållsrik helg. Fredrik kände sig små sjuk och stannade hemma och vi åkte ner på stan och gick på Brittishmuseum, där jag heller inte varit innan. Jonas är intresserad av historia dessutom var alla affärer stängda. Så det blev lite kultur istället.

GLAD PÅSK

glad påsk


Vecka 15

Torsdag
Rakel fick nästäppa i natt kanske kombinerat med mardrömmar och bestämmde sig för att vakna var 20e minut typ hela natten. Tillslut sommnade hon i vagnen vid 5, och då sov vi gott hela familjen. I morse gick hon upp med sin älskade pappa så jag fick SOVA, underbart. Nu har Nina och Jonas kommit och vi har ätit god middag.
 
Onsdag
Fick sovmorgon i morse, min älskade man gick upp med Rakel väldig uppskattat. Så efter som jag var så pigg och utvilad i morse så bestämmde jag mig för att städa. Jag har skrubbat och fejat hela dagen,badrummet skiner. Rakel hatar dammsugaren men får hon sitta i sin spjälsäng med nappen och mina nycklar är det okej. Antar att hon känner sig säker och trygg då. Var ute på en liten promenad på eftermiddagen hela familjen och det var mysigt.

Tisdag
Idag så gick jag en hurtig promenad hela vägen till Putneybridge i raskt tempo, kanske kan man bli av med lite extra fett till sommaren. I Putney träffade jag Viveka och vi åkte till Wimbeldon jag  har aldrig varit där innan men det var verkligen mysigt. Kollade lite i affärer och åt lunch. Sen åkte vi hem till Viveka efter som jag lovat att passa Rebecca medans hon klippte sig, det var ju lättare sagt en gjort, så fort Rebecca såg Rakel började hon stor tjuta, och Rakel ryckte alla leksaker som Rebecca tyckte var roliga ur händerna på henne. Dessutom både kryper och klättrat Rebecca som är 1.5 månad äldre, ganska bra så jag hade fullt upp.

Måndag
Idag var vi bara hemma och vilade upp oss efter semester, dom var här från Dexter två gånger och visade lägenheten vår mäklare har blivit snäll som socker och kommer i tid. Så att jag sa ifrån verkar ha fungerat.  Rakel övar på sina kryp moves, om hon är i sängen kan hon kommma upp på alla 4 och står och gungar fram och tillbaka det ser för roligt ut. Fick senaste nummret av junior (typ som ELLE fast för barn ) Och där kunde man läsa om Detoxing for babies och att Jamie Olivers barn 3, 4 år ännu inte fått smaka glass. Det är ju helt sjukt. Här är folk verkligen helt galna i att all mat måste vara OOOOOOrgaaaanisk annars döööödr man. Självklart vill man ge det som är bäst för sitt barn men hela den här organiska debatten den tror jag inte riktigt på. Känns som att det bara för att sälja mera för oroliga småbarnsföräldrar kan du lura i vad som helst. Rakel äte iaf mycket bättre nu när vi kommit hem och det är skönt.

Så här vårigt är det på våran gata

idag


Äntligen hemma

flytt
Rakel har flyttat in i sitt nya hem..

Lika roligt som det var att åka till Sverige lika skönt var det att komma hem. Vår resa började bra, Rakel charmade hela planet skrattade och var så glad när vi åkte till Stockholm. Vår turne började hos Mormor och Morfar i TRÅNGSUND. När vi kom fram var tyvärr mormor sjuk, och bilen som stod nere vid stationen hade blivit av med sin nummer plåtar. (Allt detta pga biltullarna) Men det var mysigt att träffa hela familjen. Mats hade till och med grävt fram min gammla barnstol i förrådet till Rakel.

Söndagen tillbringade vi på Huddingen polisstation med att anmäla dom stulna bilplåtarna, och sen åkte vi till ICA MAXI min stor favorit. Det känns som att man nu har det bästa av två världar som när man åker utomlands och tycker det är kul att gå i mataffärer så känns det att komma hem. Det är KUL att gå på ICA MAXI och kolla in alla grejer. Vi köpte en massa svenskbarnmat , som Rakel självklart inte åt, men mer om det sedan.

Måndag och Tisdag fixade och förberedde vi lite inför Christinas 60års fest. Jag träffade Nina P som jag inte träffat sen i Augusti hon är utbildad butiksdekoratör och har presis startat eget företag, jag vill okså göra min egna grej vet inte vad ännu. Man kan ju inte plugga för pluggandet skull. Vi var på BVC Rakel väger 8 kg, vilket är lite lite och är 71 cm lång vilket är lite långt. Men det som var skönt var att BVC tanten sa att vissa barn inte äter purer utan bara gillar plock mat och att det brukar bli bättre när dom får tänder. Och kan äta mera själva. Rakel faller nog under den kategorien.  Hon äter bra, hon älskar mat men bara inte barnmatspure, utan riktig mat. Så det vill till att man är lite mera påhittig helt enkelt.

På Onsdagen fyllde Christina år och det var jui faktiskt därför vi åkte till Stockholm, vi började dagen med att äta lunch på Sturehof, Rakel sov sig igenom hela lunch rusningen vilket var skönt så vi andra fick äta i lugn och ro. Hon vaknade lagom till desserten och mumsade sedan glatt i sig en chokladpannacotta med Kaffelatte (hon älskar kaffe). Sen gick  vi på stan med Christina medans Fredrik var hemma och förtberedde middagen. Vi hade bjudit in lite vänner till Christina men det visste hon inte om. Även om hon säkert förstod att något var i görningen. Så kl 7 kom alla gäster och Fredrik hade lagat en helt underbar middag (skulle kunna skriva super men efter som jag använder det ordet hela tiden försöker jag bättra mig) Vi hade en väldigt trevlig och rolig kväll.

klänning

Resten av veckan ägnades åt att träffa kompisar vara med familjen och shopping, Både Rakel och Fredrik har i prinsip fått en helt ny vår garderob av farmor, och det välbehövt i båda fallen. Själv köpte jag en ny foundation från Channel. och jag måste säga bättre foundation har jag aldrig haft. Så den rekomenderar jag verkligen.  I Lördags åkte vi hem, Elin kom och hämtade oss vilket var så skönt, väl hemma upptäckte vi att hon fyllt vår tomma kyl med frukostmat. Tack snälla snälla Elin.

Rakel sov hela natten i sin säng, så även hon tyckte nog att det var skönt att vara hemma. Det har blivit många sena kvällar för henne i Sverige.

Idag ska vi bara vara hemma och plocka med våra grejer. Vi har så smått börjat packa inför vår flytt och på torsdag kommer Nina och Jonas så det är fullt upp.



RSS 2.0