Äntligen hemma

bad
Rakel och Mia i badet...
Söndag
Idag är det Nyår, hur firar man det med barn och ingen barnvakt ? Jag och Fredrik bestämmde redan när vi kom hem från sverige att vi bara skulle ta det lungt. Så snart får Rakel gå och lägga sig så ska vi äta Pekinganka det är ju så gott dricka läsk äta chips och kolla på Snapphanar som Fredrik laddat ner.
Och det ska bli så mysigt jag ser verkligen fram i mot det. Tidigare i dag var vi och lyx shoppade mat på Marks & Spencer allt som dom säljer är bara så gott. Så till lunch blev det plock mat och vi proppade i oss alla tre. Rakel äter sen en vecka tillbaka så bra det är helt otroligt och jätte roligt. Vegan gannens barn Freja var ner nu i eftermiddags på en liten playdate men hon är rädd för Rakel och gråter så fort hon kommer nära. Och stackars lilla Rakel som bara vill kramas och leka. Ja det är inte lätt.

Lördag
Idag tillbringade vi hela dagen med Sara och barnen. Vi hade det så trevligt tillsammans. Bara softade tog en promenad och handlade lite mat. Senare framåt eftermiddagen kom Fredrik förbi och vi åt middag tillsammans och Rakel somnade snällt på Saras och Henrys säng kl sju...

Fredag
Idag åkte vi iväg till badhuset med Sara och barnen. Lite kallt i poolen men ett väldigt fint badhus med vågmaskin, vattenkana och små fontäner och en lång strand. Givetvis utan sand.  Barnen hade hur kul som helst, sen sov dom gott i  sina vagnar och vi tog bussen till brent cross och gick på POP, det var helt hysteriskt mycket folk nu i rea tider men jag handlade INGENTING.
Nu har vi lagat fyllda tomathalvor, med valnöt, charlottenlök persilja och fetaost.
Spenatpaj med fetaost och sen blir det fruktsallad till efterätt. Vi ska ha vegan grannarna på middag.

fin bild
Torsdag
Idag bar det av till våra gammla hem trakter Shepardsbush där jag kollade på tyg. Det finns jätte mycket tyg affärer där med massor av billigt tyg och sen gick vi vidare till vår kinesbutik. Där Fredrik tillsammans med Rakel handlade upp hela affären. Medans jag kände mig väldigt gravid satt på en stol och kollade på. Så nu är frysen fylld med anka, dumplings, tigeräkor, sötsursås och annat smått och gott. Sen åkte vi hem det blev ett litet stopp på MCD (jag vet hälsolinjen) men vad ska man göra när hela familjen är jätte hungrig och jätte trött. Och presis när vi satt oss gick brandlarmet så då fick vi knata ut......typiskt oss.
Så vi tog take away på tuben. När vi var framme i Finsburypark såg jag dagensdatum på en kalender och då slog det mig. Jag hade ju min först tid hos barnmorskan idag. Shit vad är klockan 17.50 jag skulle vara där 18.15. Slängde på Fredrik på bussen med Rakel och 17 kassar med mat samt rånade honom på alla kontanter han hade på sig. För självklart hade jag gått hemifrån utan vare sig mobil eller plånbok. Jag lovar sista gången.

Jag hann presis presis till barnmorskan. Det gick bra och det ska nog gå bra att "föda" på engelska får bara plugga på termerna lite. Det var nästan som i Sverige enda skillnaden var att man på
1 timme skulle klämma i sig en redbull för att dom på slutet skulle kunna ta mitt blodsocker för att kolla om man låg i riskzonen för diabetes. Sen fick jag även information om att man tydligen kan åka hem från BB redan efter 6 timmar sen kommer det en barnmorska och göra hembesök varje dag i tre dar. Men det tål nog att funderas på. Det kan ju vara ganska skönt att få vila upp sig på BB lite. Men papporna får inte stanna över natten. Och kanske vill man åka hem till sin familj ?
Magen den har vuxit lite över helgen kanske är det julmaten ? ;) Jag köpte mig ett par riktigt snygga mamma jeans på POP rean, som sitter skönt.
Namnförslag som börjar på R mottages tacksammt.

Rakels nya lampor

Onsdag
Bara tvätt städning och allmän organisering. Vi (Fredrik) fixade lite i Rakels rum satte upp nya lampor, krokar och vi sorterade tillsammans  alla henne leksaker och la dom i nyinköpta backar och korgar. Så nu är det så fint.Nu ska hon lära sig att städa...
Till middag blev det Fredriks lasange, Rakel hon åt till jag trodde hon skulle kräkas plus en stor skål med hallon och glass till efterätt. Efter en hel helg med fet julmat försöker vi köra lite hälso linje. Mera grönsaker och frukt till barnen. Rakel hon har nämligen presis som sin föräldrar tryckt i sig korvar, pizzor, och läsk hela julen. Men det finns ingenting som går upp mot en svensk kebab pizza..

Tisdag
Lika roligt som det är att åka till Sverige lika skönt är det att komma hem.
London det känns verkligen hemma nu. När vi väl tråklat oss hem med tåg, tunnelbana, buss och 40 kg packning och ett mycket trött litet barn möttes vi av en svinkall lägenhet. Boilern hade gått sönder så vi hade inget varmvatten eller el hemma. Och i dom här engelska lägenheter som har englasfönster och draghål blir det ganska kallt så det var bara att dra på sig yllepyjamasen och värma upp riskudden. Lill Rakel hon fick sova mellan oss så vi alla kunde värma varandra.

Kommentarer
Postat av: johanna

Namnförslag (dessa älskar JAG)....
ESTER, VILHELM, HENNING, SIRI, IRIS, JAKOB, VALDEMAR, ERNST.
Men inga på R...
/kusin Johanna.

2006-12-29 @ 10:11:04
URL: http://babydream.blogg.se
Postat av: Malin

Ester heter redan Rakel i andra namn, Jakob heter fredriks bror. Sigrid heter ju Rakel okså... men Siri var väldigt fint... Jag lägger alla dina fina namn på listan. nu ska vi äta god middag. Kram

2006-12-29 @ 20:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0