Vecka 5 -Det kunde vara bättre

Helgen
I morse fick Rakel yoghurt  (vanlig naturell )med lite frysta bär i, vilken succe. Tycker att hon har ätit lite dåligt innan men det här skulle hon nog kunna äta flera dl av om hon fick. Efter det gick vi till Tesco med dubbelvagnen och storhandlade. Tog med oss tvillingvagnen och  lyckades fylla Rubens plats med alla våra matkassar och behövde inte bära alls, skönt. När vi kom hem gjorde jag kanelbullar sen åt vi middag.
Rakel har dom senaste dagarna vaknat flera gånger på nätterna och varit hungrig, så idag innan läggdags så gav vi henne ersättning  hon åt 350 ml !!! och var inte ett dugg intresserad av att amma. Kanske är det slut på sånt nu (snyft).
Får se hur hon sover i natt, i går sommnade hon 19.45 och vaknade kl 3 sen 5 och då var hon vaken och jätte glad till 6.30 sov sen till 9.30. Fredrik fick ha henne mellan 5-6 himmla bussigt av mig hi hi..
Idag sommnade hon  kl 21.  Vi får väll se, men jag tröstar mig med att innan när hon sov hela nätterna var det mellan 22-7.

Fredrik är hos Erik och skriver ut grejer till sin portfolio. Vilket har tagit  typ hela dagen. Jag och rakel har varit hemma och myst lyssnat på Kent. Jag har sytt en liten sackosäck till henne. Bild kommer när den är stoppad. Ska gå till Shepardsbush market i morgon och köpa fyllning. Det är lusttigt när vi bara är hemma kan hon vara vaken i prinsip hela dagen, men är man ute så kan hon sova hur mycket som helst.

kaka
Vi fikade lite nu på eftermiddagen och Rakel fick smaka min mjuka pepparkaka, mycket uppskattat

Fredag
Vi satt uppe till 2.30 i går och fixade med min hemsida. Så idag har vi båda två nästan kännt oss bakfulla så trötta har vi varit. Fredrik har roddat med en klubb inbjudan, och jag har bara försökt sova så fort jag har fått chansen. Så i dag har vi inte gjort många knop.



Torsdag
Idag kom den efterlängtade vagnen så efter två dagar inomhus (trodde jag skulle bli tokig ) var det dags för premiär turen. Om jag ska vara ärlig det var en smärre pärs att bära ner den stora vagnen för alla trappor ta på två barn, mössor, vantar och overaller få ner dom i åkpåsen, klä på sig själv och få med sig alla grejer.  Men man får väll rutin. Så fort vi kom utanför dörren så sov dom båda två gott. Vi gick till Hammersmith där vi mötte Jenny och Leia. Vi gick på en riktig lång promenad  längs floden. Hammersmith bridge- Putney bridge och tillbaka. Leia har vuxit och blivit stora damen. Avslutade det hela med "fika" på Burger King. Och mina små änglar var så duktiga, vaknade inte förrens jag hade fikat klart och väntade tålmodigt på att få mat i turordning.  Sen kom Malin och hämtade Ruben och vi traskade hem och lagade god middag till Elin som var på besök. Som nu har fått ägna hela kvällen åt att rättstava min text till min "filt webb". Tack tack snälla du. Rakel sommnade kl 8 så skönt. Hon har sommnat tidigt flera dagar nu, men hon vaknar till vid 5 för påfyllning. Men det är helt OK.
 I morgon är jag ledig och det ska bli jätte skönt.  Summa sumarum så har första veckans inskolning gått jätte bra och det var verkligen toppen skönt när man kan gå ut med dom, och när våren kommer så kommer det inte att vara lite mycket bök och stök med kläder vilket gör det lättare.

Rakel på sin fina filt..
filten

Onsdag
Ytterligare en dag som dagmamma har nästan passerat. Var lite trött i morse efter att jag och Fredrik varit uppe halva natten och kollat på Prison Break, spännande. Rakel och Ruben har inte riktigt samma schema, när Rubbe var vaken sov Rakel och vice versa. Nu sover dom iaf båda två. (Varade i typ 5 min ) Det har gått jätte bra men det är verkligen fullt upp när dom är uppe båda två. Det var lite kaos artat vid matdags. Det är ju lite krångligare nu när dom ska ha pureer  och självklart vill dom äta samtidigt. Potatis är lite halv knepigt, stackarna såg ut som dom fick lite fullt upp. Men sen blandade jag ut den med sötpotatis och då gick det bättre. Ja ni kan ju tänka er, mata två barn med först pure och sen med flaska sammtidigt som man ammar.  Som tur  är ju Fredrik hemma och kan ge lite assistans vid tex matning.

Tisdag
Idag har jag varit dagmamma för första gången, och jag måste säga att det gick strålande. Ruben var hur glad och pigg somhelst. Till lunch fick dom lite blandad puree förutom den sedvanliga mjölken. Lilla Ruben åt upp sin portion glupskt som en riktig man. Rakel därimot var vid det här laget riktigt trött. Hon hade ju gått upp redan kl 7 i morse. Så hon hade ett litet tantrum. Kan tänka mig att det dessutom var lite svartsjuka inblandat. Hon var nämligen lite små gnällig hela dagen.  Så fort Ruben gick så sken hon upp som en sol. Barn är roliga tänk att dom kan bli avis trots att dom är så små. Men vi hade kul alla 3,  vi var bara hemma idag, låg på golvet och lekte med alla leksaker osv..Och jag har ju på sätt och vis en himmla tur som har min gulliga man hemma, som kan ge mig en hjälpande hand när det behövs. Ser fram i mot morgondagen, och torsdag kommer vår vagn. Så då kan vi gå ut. Arbetar vidare med mitt filt projekt inom kort kommer en hemsida. Ni får se.

Måndag

I morse åkte Fredrik till sitt nya frilans jobb, när han kom fram visade det sig att han blivit dubbelbokad. Vad är oddsen för det ? Med den oturen så borde han få lite tur snart. Rakel åt lite banan till frukost och sen åkte vi och träffade Viveka och lilla Rebecca i Putney och promenerade till Barnes. Fikade på Starbucks, gick till Hammersmith gick på posten  och sen gick jag hem. I dag var ingen kul dag. Syltade och saftade lite på kvällen. Det vore ju tråkigt om Ruben skulle svälta ihjäl här hemma.  Så nu har vi både päron och sötpotatis/morots puree hemma.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Fy farao vilken otur han har Fredrik! Hälsa honom så mycket så får vi alla hålla tummarna för att han får ett annat jobb snart! Jag kom på att onsdag inte är så bra för då ska vi få gäster på eftermiddagen och jag tänkte vara hemma och baka och fixa lite till det. Men torsdag kanske passar? Då kan jag och Leia ta oss in till Hammersmith eller nåt... Kram Jenny.

2006-01-30 @ 23:46:13
URL: http://leiasundberg.blogg.se
Postat av: MALIN

Torsdag funkar bra kram

2006-01-31 @ 00:29:28
Postat av: elle

hej på er!
här hemma har vi varit sjuka nästan allihopa :( hoppas ni inte blev smittade ... såg att frdrik var sjuk .. hälsar krya på dig!
agnes tackar för det fina häst kortet!!
själv harvjag köpt en likadan tröja som du fick malin kunde inte hålla mig hihi.... hoppas lillsnuttan mår bra vi saknar er massor av kramara fam dahlvist

2006-02-03 @ 12:45:03
Postat av: MALIN

Hej
Jo vi mår bra, har mejlat lite med Sigrid så vi ska träffas. Nej vi blev inte smittade. Puss och kram saknar er okså..

2006-02-04 @ 15:53:02
URL: http://mamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0