Nu borjar det kannas hemma

Jag blir sa trott skrev varldens langsta inlagg pa datorn har pa biblioteket som presis forsvann. Vi mar bra Rakel har fatt en tredje tand. Vi saknar alla kompisar som ar i Sverige, Jenny, Vivieka, Elin och Sigrid kom hem. Det ar sa trakigt utan er och jag ar sa vardelos pa att gora saker sjalv. Det ar sa trakigt. I dag har vi varit och handlat grannarna kommer pa middag i kvall, hantverkaren kommer kl 2 for att fixa badrummslamapn. Ja det ar hektiskt har  :)
I gar var vi inne i stan kollade, det sista pa rean, nar vi skulle aka hem satte vi oss pa fel tag och hall pa att komma halvags till cambridge men det ar val sant som hander i borjan.
I morgon ska vi till IKEA och kopa en sang och det ser jag verkligen fram i mot.


Vart nya hem

Nu har vi flyttat det ar 40 grader varm och kartonger overallt men vi trivs. Uppkopplingen kommer den 2 augusti och da kommer hela historien.

Den Lordagen 12 augusti fran kl 15.00 kommer vi ha kombinerad fodelsedags och inflyttningsfest. Alla ar jatte valkommna. Jag hor av mig pa mejlen om adress och ovrig information.

Vi flyttar på lördag !!

kompisar
Fredag GRATTIS FARFAR!!!!!!
Det kommer bli lite sorgligt att flytta Rakel har blivit så himmla bra kompis med Nicoliaoch Anoushka och vi kommer sakna hela familjen så mycket. Idag kommer Jenny och Leia hit och i eftermiddag ska vi iväg och hämta bilen. Fullt upp som vanligt.

Torsdag GRATTIS MORBROR MARTIN!!!!

Vi flyttar i helgen så hela morgonen fick jag ägna åt att ta reda på billigast hyrbilen och tillslut hittade jag en. Men jag är lite nojig över att köra. Men det får väl gå. Helst hade jag velat hyra en "man with a van". Men det blev för dyrt.  Elin kom förbi hon hade kompledigt och vi åt lunch tillsammans och gick på en mycket trevlig promenad i parken. När jag kom hem ringde jag till vår mäklare för att kolla att allt var okej då får jag höra till min fasa att vi ska betala 2 hyror på lördag, en vanlig och en i deposit (det är helt normalt) Men dom vill ha det cash !!!!!! Vilket är lite svårt för Fredrik är på konferans kommer hem i morgon. Har inget pass med sig så han kan inte gå på banken. Vi kan betala över internet men man kan inte göra så stora engångsöverföringar på nätet !!!! Gahhh Varför ska allt vara så knepigt.
Rakel kräktes som en gris sent igår kväll sommnade i Fredriks famn sov sen gott hela natten. Det var första gången. Idag har hon ätit dåligt men annars varit hur glad och pigg som helst. (Hon åt en skiva lax till lunch och totalt 300 ml välling typ på hela dan. ) Jag är inte så orolig.

Vecka 28- vi letar nytt hus

Onsdag
5 dag ska jag och Sigrid gå på stan och kolla lite grejer på REAn jag vill bara köpahus grejer nu men jag ska inte.  Jag bara hoppas hoppas att allt går igenom nu som det ska och att vi får flytta snart. Rakel hon sover hela nätterna, äter mindre här än i Sverige. Så vi får gå till svenskaffären i dag och köpa upp oss lite. Älskar att stå upp och går numera runt saker bord, tex.


Sovrum, Vardagsrum, Kök, Trädgård

Tisdag

Idag har jag fortsatt mitt lägenhets letande och fått napp!!!! Jag och Fredrik bestämmde oss för att kolla på lägenheter i ett område som heter Harringay som ligger 10 min med tåg från KingsKross och på samma tåg linje som Fredrik tar till sitt jobb. Så han spar verkligen in på sitt resande. I dag kollade jag på 5 lägenheter i detta mysiga lilla bostadsområde. Och en var helt fantastisk 2 stora sovrum, stort kök , stort vardagsrum och en gigantisk trädgård. Nära till affärer tvärsöver gatan ligger en skola. Går man över järnvägen kommer man till ett område med massa turkiska och grekisk mat affärer och resturanger. Det känns helt fantastiskt underbart. Vi har nu betalat deposit och håler nu tummarna för vår hyresförhandling (vi har prutat lite) Och att vi blir godkännda som hyresgäster. Så nu är besöks stoppet slut så jag hoppas vi får massor med besök i höst ni får komma och stanna hur länge ni vill.

Måndag-
Här är det fullt upp hela tiden det är alltid något nytt projekt på G.
Just nu tar husletandet all min tid och all Fredriks ledig tid. Rakel hon får snällt åka runt i barnvagnen och ha koll på alla nyanser av heltäckningsmattor. Fredrik trivs på sitt jobb och i morgon kanske Rakel får hälsa på för då ska dom fotografera julkatalogen. I dag har vi varit tillsammans i 6 år !!!!! Helt otroligt vad tiden går.
Ska man fira tillsammansdagen eller bröllopsdagen eller både och ? Vi ska inte fira idag. Och jag fick jätte fina rosa (såklart) rosor av Fredrik i helgen.
Puss och kram jag älskar dig så Fredrik du är världens bästa man och pappa och super bra på att städa (det blir aldrig lika rent när jag städar hur jag en försöker) Och du lagar underbar mat. Vi älskar dig så.Hemmma i London


HELGEN

Nu har vi kollat på så mycket lägenheter så jag är helt yr i bollen men det går framåt och jakten fortsätter i Morgon måndag. Annars har jag och Fredrik haft en mysig helg och I Lördags var vi tillsammans med Sigrid barnvakt åt Angel och Nadia som hade varsin möhippa/svensexa och ta hand om.

Fredag

Rakel har sen vi kom hem igen börjat sova väldigt länge på mornarna ungefär till 8.30 vilket är helt underbart. Och nu när Fredrik jobbar och kommer hem sent får hon gärna vara  uppe lite längre. Så just nu sitter jag här och njuter av en kopp the i lugn och ro och sen ska vi i väg och kolla på flera lägenheter.
Nu har vi åkt runt som små skottspolingar och kollat på lägenheter jag har en favorit som självklart är dyrast men ligger närmast tunnelbanan. Men den har ingen trädgård.Hmmmm Men super fin och bra planlösning. Så nu blir jag velig  hittade en i går som var jätte fin men den har redan blivit uthyrd. Jobbigt när det går så snabbt. Fredrik har varit på IKEA med jobbet i dag så nu ska vi äta kräftor.

Måndag- Torsdag

Äntligen hemma landade sent i måndags och blev varmt i mottagen av både Elin och Fredrik. Vilken lyx att bli sjutsad hem. Tack Tack.

Här händer det grejer, Fredrik har äntligen fått ett jobb som CD på Hotellchocolate www.hotelchoclate.co.uk och vi är självklart så glada och lättade. Så numera har vi en massa smarrig choklad hemma och en lycklig man. Han hade tagit en hel dags ledigt så i Tisdags så var vi bara tillsammans och gick på stan åt sushi och hade det jätte mysigt.

I går Onsdag så började mitt lägenhets sökande för nu ska vi flytta till vårt eget tillsammans med Elin så nu har jag fullt upp på att öva på mitt framtida jobb som mäklare.  Jag tycker att det är så roligt men okså ganska jobbigt  så idag och i går har jag haft fullt upp. Och på lördag ska vi kolla på en hel drös med lägenheter. Dessutom har Rakel haft feber och fick idag utslag så då fick vi åka till sjukhuset men det var ingen fara på taket bara virus och inget att göra åt saken. Det enda jobbiga var att hon var tvungen att lämmna urinprov så jag fick vänta i typ 1,5 timme på att hon skulle kissa i en liten potta. Det var nog veckans eskapader. Puss och kram och stort tack till alla som gjorde vår Sverige vistelse helt underbar.

Min nya karriär, bröllops fixare...


Så här fina var vi hela dagen...(klicka på bilderna så blir dom större)

I går var det bröllop för hela slanten. Allt  gick helt enligt planerna. Alltså utmärkt. Cissi och Val var strålande vackra presis som brud och tärnbuketterna som jag hade gjort. Det var kanon väder, helt tipp topp. Farmor och Rakel var  med på båten och sen åkte dom hem. Kändes som hon var i trygga händer och jag oroade mig inte alls. Jag höll tal på kvällen på engelska och det gick enligt mig själv väldigt bra. Och under vigseln skulle jag läsa en liten dikt som slutade i gråt festival. Det var väl det enda som jag inte var riktigt nöjd med. Men det är så svårt att låta bli.
Maten var underbar, musiken var bra och vi dansade hela natten lång kom hem kl 4 och känner mig lite trött i dag.

 I morgon kl 20.05 flyger vi hem, känns lite tråkigt. Men helt underbart härligt  att få träffa min älskade Fredrik igen. Väskorna är nu packade och i morgon ska vi bara till BVC och hälsa på Gunnel och Rolf.RSS 2.0