Äntligen i Stockholm..Och Rakel har namsdag


Cissi i sin fina klänning, och Rakel i NatalieShuterman butiken...

Torsdag
Idag var det dagen D möhippan, som vi har planerat sen i Februari. Kunde knappt sova natten till i dag var så himmla nervös. Men det blev verkligen super lyckat. Vi kidnappade Cissi på morgonen och hon låg fortfarande och sov sött när vi kom. Hon fick ha på sig en cool gammal klänning från 60 talet, och cykla i väg med oss till Hummlegården där vi had picninc. Efter picnic cyklade vi vidare till Götgatan och Makeupstore där Cissi fick en grundlig sminkkurs, och inhandlade halva affären.
Sen vidare hem till Therese för mera mat och dryck och fotografering. Camilla tog super fina kort på Cissi. Jag tror och hoppas att hon kommer bli så nöjd. Sen cycklade vi vidare till Centralbadet där vi avslutade med bubbelbad.
Det känndes nästan som jag hade min egna lilla möhippa och det kände så lyxigt att vara barnfi hela dagen och dricka champagne och bada bubbel. Rakel var glatt hemma med farmor och åt lamfärsbiffar pommefrites med bearneise. Så henne var det sista jag oroade mig för.

Jag kan inte ändra från fetstilt för er som undrar och om Rakels framsteg så står hon upp mot allt det tycker hon är jätte kul men hon säger ingenting. Så om dom är oroliga för att Leia inte pratar (och hon kan både säga titta och tack) så måste nog Rakel träffa talpedagog snart ;-) För hon säger ingenting förutom joller.

Onsdag
Idag har jag varit helt ledig och befriad från alla bröllopsbestyr. Farmor Rakel och jag åt lunch på Sturehof och Rakel fick vitchokladpannacotta den gillar hon. Sen gick vi och kollade på stan. Fastnade i en Zara butik så nu har jag köpt en hel ny höstgarderob till Rakel på REA. Hon och jag har nu köp stopp. Stackars farmor blev helt uttröttad och var tvungen att gå ut och ta paus. Sen var jag hemma hos våra hyresgäster för att plocka fram vindsnycklarna. Men dom nycklarna Sanna hade plockatt ut gick till vårt badrumsskåp ghhhhaa då åkte jag hela vägen i onödan. Dagen avslutades med middag hemma hos Pia och Andreas och den lilla bebisen som forfarande ligger i magen. Rakel fick provåka grodans bilbarnstol hem och jag höll kurs i hur den monteras.  Nycklarna till vinden ja dom var ju så klart hemma hos farfar. Så oroa dig inte över det Fredrik. Vi saknar dig så...

Tisdag

Idag gick jag upp i ottan för att leka bröllopskoordinator tillsammans med Cissi och Val åkte vi till Högberga och gick igenom det sista för bröllopet. Farmor var hemma och var barnvakt. Riktigt skönt att vara borta helt själv ! På eftermiddagen var vi hemma och tog det lungt. Och på kvällen kom Nina hit och vi åt middag och drack vin. Rakel fick en super söt jeans klänning.  Och farmor har strukit Rakels bröllops outfit tills på lördag.

Måndag
Idag gick vi upp i ottan för att återigen åka tåget  från Skövde till Stockholm. Och presis som vanligt så lyckades Rakel somman lagom tills vi var framme. Det blev en lång dag på stan och mycket shopping i dag. Födelsedagspresent till pappa, nya fina skor till mig själv, lite fynd på NK rean.Och lite smått och gott till Rakel. Till lunch åt Rakel en hel Magnum utan att kladda speciellt mycket. Både jag och farmor var  helt förstummade...träffade Cissi och Val och kollade ppå blommor och i morgon ska vi titta på brölloppslokal.

glass


Rapport från Skövde

Nu har vi åkt så mycket tåg, från Huskvarna till Göteborg från Göteborg till Skövde. Men det går bra. Allra bäst när Rakel sover. Misommar firade vi i Göteborg, Rakel tycktde det var roligt att åka båt. Den ny hunden Milo var okså väldigt spännande förutom när den skällde då var den läskig. Hela vårt besök på Jonsholmen gick över förväntan hon satt mest på verandan och lekte med alla duplo som mamma hade sparat. Vi fick med oss några duplo bitar hem faktiskt. Hon fick även prova den jätte stora studsmattan när vi hoppade så flög hon upp och ner men vi hoppade försiktig hon skrattade så hon kiknade. Jag hade ju oroat mig lite över att hon skulle slå halvt ihjäl sig bland alla branta trappor och klippor men vi kom levande därifrån. På vägen till Skövde fick vi sällskap av Martin som skulle till Stockholm. Nu har vi precis ätit en super god middag hos Nina som vanligt och i morgon blir det atockholm. Och bröllops förberedelser för på Lördag smäller det. Då gifter sig Cissi och Val och jag ska läsa dikt. Men jag fick höra idag att det var Okej om jag hade fusklapp (puhh) Och talet det har jag inte börjat på ännu...

10 månader

I dag är vår lilla skatt 10 månader Rakel (mamma) har redan börjat fila på önskelistan inför 1års dagen
10 månader


Rapport från Jönköping

Onsdag
Nu har vi snart varit med morfar i en hel vecka. Vi har haft det jätte roligt och hunnit med en heldel reashopping ett dopp i Vättern. Och besökt Rakels alla älskade mostrar och deras super söta lilla boxer som bara är en liten bäbis.
Rakels senaste trick är att ställ sig mot allt som går att stå mot och så står hon och svajar fram och tillbaka. Hur gulligt som helst. Hon sover hela natten och har lagom till sin 10 månaders dag slutat att AMMA!!!
Det enda som fattas är pappa som vi saknar massor.
choklad

Här har jag ätit en hel kokos boll med skum som mamma gav mig

nappen


Vecka 24- nu åker vi till Sverige

Fredag
Nu är vi i Jönköping, träffade en rolig tant på tåget som ha lovat sticka en poncho och skicka till Rakel ur mysigt.  Sålde mina biljetter i går till en kille på perrongen jag hade bokat fel (trodde först inte att jag skulle stanna i Skövde över natten och tänkte att på detta vis kunde jag spara in lite pengar) Han var väldigt skeptiskt trodde det var något fuffens, men jag övertygade honom att det var helt reko. När jag kom hem upptäckte  jag att jag  hade givit honom Rakels barnbiljett PINSAAAMT!!!

Torsdag
Flygresan gick jätte bra alla flygvärdinnor bar på Rakel och hon sommnade 10 min innan landning typiskt. et enda som var jobbigt var att gå upp kl 4 på morgonen. Nu har vi tillbringat två stekheta dagar i Stockholm, varit på BVC och det gick utmärkt förutom att huvudet var lite litet så nu måste vi tillbaka i Augusti för att se om dom  förra gången mätte fel, hon trodde inte att det skulle vara någon fara. Och en liten Sverige tripp säger man inte nej till. Nu är vi hemma hos Nina i skövde och ska grilla mumsiga kyckling spett. Rakel är pigg och glad som vanligt äter massor. Presis som sin mamma gillar hon den svenska maten. Men vi saknar pappa, massor.
Imorgon bär det av till Jönköping där vi ska stanna i en vecka.

Måndag
Värman håller i sig och jag har även kollat upp hur vädret är i Sverige och det verkar som att värmen har kommti även dit.
I morgon kl 07.00 går vårt plan så jag får väl gå upp kl 4. På onsdag blir det BVC besök, och på torsdag åker jag till skövde för att träffa Nina W och sen vidare till Jönköping där jag ska stanna i en vecka. Har skrivit en packningslista och jag hoppas jag inte glömmer något. Det är väldigt mycket laddare 5st, datorn , mobil X2, IPODEN, och tandborsten. Kanske måste packa en speciell lite sladdväska. Det ska nog gå bra. I dag ska jag fixa lite sista minuten grejer. Nu är allt packat, det blir alltid å mycket landar i morgon 10.20 Svensk tid.



vecka 23- kanonväder på G

treSöndag
Fortfarande så varmt, som tur var känner sig Fredrik bättre idag. Vi har varit hemma hela dagen.
Lekt och badat i poolen. Ätit både frukost lunch och middag utomhus. Helt underbart. Angel och Nadia var bortbjudna på dagen så Anoushka stannade kvar med oss och lekte och busade. Nu är vi helt slut och solbrända.

Lördag
Nu är det så varmt så varmt (30+) men man ska inte klaga. Rakel har suttit i sin pool nästan hela dagen eller sovit i vagnen. I morse var vi ute och gick en sväng och på eftermiddagen tog vi en tur till affären det blev färskpotatis och makrill till middag. När Rakel skulle sova drack hon typ 500 ml välling (och ja hon kräktes efteråt, magen ser ut som en liten ballong) Fredrik är sjuk så han har sovit hela dagen.  Jag hoppas han blir bättre snart.

Fredag
Imorse var vi på BVC hela 9kg väger vår prinsessa helt enligt hennes alldeles egna lilla kurva. I journalen skrev dom "Very happy and active girl"
Sen var vi och shoppade div födelsedagspresenter i Chiswick bara jag och Rakel riktigt mysigt. På eftermiddagen mötte vi upp med Sigrid och hade lite picnic det är typ 30 + här och strålande sol.
Nu i kväll har Elin varit här och vi har ätit lammstek och blåbärspaj och nu kollar vi på TV och softar.

Torsdag
Idag har vi träffat Åsa,och hennes lilla Astrid.  Hon hämtade upp  oss i WimbeldonPark, som för övrigt verkade super mysigt. Sen åkte vi till en stor tygaffär  som hade massa tyger men tyvärr bara möbel och gardintyger. Mycket som var väldigt fint och billigt men eftersom vi för närvarande är bostadslösa känns det lite ambitiöst att köpa nya gardiner. Sen bar det av till IKEA Rakel kräktes i den fina nya bilen och den lånade bilbarnsolen både dit och hem. Härligt. Hon gillar inte att åka bil i solsken. Samtidigt som jag försökte läsa karta  och prata med Fredrik i telefonen. I bland undrar jag varför vi gör så konstiga saker som att åka på bilutflyckt när det är som varmast och soligast. Vi skulle gjort som Leia och Jenny varit hemma ätit glass och badat i poolen.

Onsdag
Skulle igentligen träffat  Jenny och Leia i dag men sen blev vi inkallade på babyvisit i sista sekunden. Förhoppningsvis kan vi träffa dom på lördag i stället.  Så idag träffade vi lilla Emelin 2 veckor gammal. Pytte pytte liten. Solen skiner fortfarande jag och Sigrid gick en promenad i parken i morse och Rakel garvade när vi gjorde våra sittups. I morgon ska vi på storutflyckt mera om det sen .. kram och godnatt
6e juni
Rakel med Angel..i sin Sverige outfit
Tisdag
Idag fyller Mammsen 50 GRATTIS GRATTIS mera om henne kan ni läsa på

 http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1462&previousRenderType=1

Vi ska fira nationaldagen och har varit i Svenskaffären och bullat upp så i kväll blir det smörgåstårta lax sill och potatis. Solen skiner. Så nu blir det matlagning för hela slanten resten av dagen..Det blev en toppen  kväll med snittar och smörgåstårta.

Måndag

Dom hade lovat 26+ och sol i dag. Riktigt så fantastiskt var det kanske inte men mycket bättre en det har varit dom senaste dagarna/veckorna. Träffade Sigrid och Joushua och vi gick till parken. Dom är så söta tillsammans, Rakel kryper efter Jousha och Joshua säger "söta rakel". Dom plaskade lite i Diana memorial fontänen och vi hade picninc på gräset. Rakel ville äta allt som Joushua åt såklart.  När vi gick hem somnade Rakel i vagnen och vaknade arg som ett bi kl 17.30 och har sedan dess gnällt gnällt och gnällt. Men nu sover hon. Det blev nog lite fel bara. Fredrik säger att han ska bli man, sparar på VM bilagor och pluggar fotboll och jag får laga middag. Kanske var det vårt bootcamp i Ruislip som gjorde susen.

RSS 2.0