Väskorna är packade

Nu är väskan packad, lyckades få ner hela familjens bohag i en resväska inte dåligt. Men jag har hört att det finns tvätttmaskiner även i Sverige. I  morgon kör Elin ut oss till flyget det känns väldigt lyxigt.  Sen är vi i Stockholm en hel vecka åker till baka  Lördag den 8 april.

Jag har sagt ifrån..DEXTER

DEL 3
Stackars Dexters killen som jag skällde ut innan kom förbi i dag med typ 100 påskliljor och skämmdes. Ganska gulligt faktiskt.

DEL 2
Nu ringde dom Fredrik, frågade hur det var, Fredrik undrade om han ville prata med hans fru. Jo det ville han det var ju  därför han ringde. Han bad om ursäkt och lät väldigt slätkammad. Han var "so soooorrrry..." Och han skulle ju aldrig bokat något om han hade vetat att jag var sjuk. Vilket han iof visste för det sa jag i går. Men det sa jag inget om. Men dom skulle "jobba på att komma i tid" och jag skulle ha "en relaxing evning" Hur man har det med en 7 månaders och lunginflamation ;)
Och att han hade avbokat kvällens visningar. Nu ska han ringa mig om några dar för att se hur jag mår. Han tog även mitt nummer. Han har väl fattat vem som bestämmer här hemma... Så nu känns det bättre.

DEL 1

Idag har jag haft mega utbrottet, här kommer bakgrunden,
Som jag skrivit om innan så är vår lägenhet uppe för visning eftersom vi ska flytta. I vårt kontrakt så står det att mäklarfirman "dexters" är skyldiga att ringa minst 24 timmar innan för att boka tid för visning. Vilket dom aldrig gör utan dom ringer alltid 2 timmar innan och undrar om det är okej att dom kommer förbi.
Vi har sagt att vi vill vara hemma när dom kommer. Vi vill inte ha en massa människor springade här när vi inte är hemma och dessutom är vi ju i prinsip alltid hemma. 2 gånger har vi sagt nej för vi inte varit hemma och då har dom blivit skit sura, och då har dom ringt typ 1 timme innan en lördag morgon. Så vi har försökt att vara så behjälpliga det bara går att vara.  Dom är alltid försenade minst 20 min men oftast 30-40 minuter. Så idag ran bägaren över. Dom skulle komma kl 2, Fredrik gick ut med Rakel kl 2 för att jag skulle få sova. Jag sitter här och väntar, 2.15 ringer dom och säger att dom ska komma 2.30. När kl är 2.50 och det fortfarande inte kommit någon ringer jag till Dexters och får tag på nån stackars försäljare och skäller. Förklarar att jag är sjuk att min man är ute med vår dotter för att jag ska få sova, men att jag istället har suttit och väntat på mäklaren i en timme. Säger okså att om han kommer nu så tänker jag inte släppa in honom för nu ska jag sova... (känns lite skönt på nåt sättt att skälla på engelska lite som en film, you are wasting my time...låter liksom bätte en ni slösar med min tid.. ). Stackarn i andra ändan är snäll och säger att han förstår, jag lägger på i samma sekund så ringer mäklaren på dörren.
Jag öppnar i min skitiga pyjamas mitt otvättade hår och ser väl hur sunkig ut som helst. Ställer mig på översta trappsteget  han och kunden en stackars brud står där nere. Börjar med att säga till tjejen, att jag är ledsen att du får höra det här. (lite proffesionell är man ju) Sen drar jag samma ramsa för honom. Samt att det är INTE okej att dom jämt är sena, kommer dom inte i tid i fortsättningen kommer vi inte vara hemma. Låter nu smått hysterisk men det struntar jag i.
Avslutar med att nu när du endå är här kan ni ju kolla på lgh men då bara backar han ut genom dörren. Piiiinsamt för honom.........Så det ska bli MYCKET intressant och se
1 om dom kommer i kväll  (dom har nämligen 2 visningar till inbokade en kl 6 och en 6.30)
2 om dom är i tid
3 Om dom ber om ursäkt
Fortsättning fföljer i min DEXTER tråd...Vecka 13- Nu har vi blivit sjuka

Torsdag

I dag ska dom visa vår lgh för tre personer, men jag blir så trött för dom är så osmarta för det första har dom beskrivit vår lgh som att den har ett stort vardagsrum vilket den inte har varför ljuger man i en annons om man ska hyra ut en lägenhet det är bara slöseri med  tid både för oss och för dom och dom som letar lgh. Sen visar dom den bara för kompisar som ska dela lägenhet vilket den är för liten för. Dom enda som som kommer hyra den här är en rik singel eller ett par men det har dom inte fattat.
Stackars stackars Nina Matheo bröt ju armen på 5 ställen i helgen och har haft helt obegripligt ont och hon har hela tiden sagt att det måste vara något fel och så kom dom på nu att hans axel är ur led och har varit det i 6 dagar !!!!!!! Det är ju fan helt otroligt jag ör så upprörd, kan man stämma en doktor ? Stackarn jag förstår att han haft så ont. Ja som ni förstår jag är fortfarande sjuk, och det händer ingenting här..Det är därför jag skriver om alla andra.

Onsdag

Är fortfarande jätte sjuk dessutom springer det fortfarande folk och kollar på lägenheten vilket är lite halv jobbigt när man mår som en örn.
oj oj
Tisdag
Efter att ha feber hallucinerat hela natten gick jag till doktorn i morse, det  är så himmla  smidigt man går bara dit på open clinic har aldrig väntat i mer en 5 minuter. Träffade doktorn Omar, som konstaterade att jag hade Chest Inflamtion, sen fick jag ett recept. Kostar ingenting inte ens medecinen. Det gör den normalt men när man är gravid samt 1 år efter har man rätt till fri sjukvård. Toppen. Fredrik har varit en ängel och pysslat om mig hela dagen. Rakel vaknade bara en gång i natt, ammade, sen bar Fredrik över henne till sin säng så jag skulle få sova.

Måndag

Stackars Pia fick gå på stan helt själv jag som laddat hela veckan för att ha den stora shoppingen med Pia på måndagen och så är man sjuk. Har feber, världens hosta samt är allmänt krasslig.
Fredrik gick med Rakel till doktorn i morse, hon var så himmla rödögd och tog sig en massa för örat. Men det var tydligen ingen fara. Men jag är fortfarande lite nojig för att hon äter så lite. Men hon gör ju vad hon ska i blöjan. Mejlade presis med min kusin som har en liten Ingrid som bara är 1 månad äldre, och hon verkar äta som Rakel så då kanske man inte ska oroa sig så mycket. I går kväll åt hon 8 totellinisar, gröt youghurt och glass. Så ibland smäller det till. Idag har bara varit helt upp och ner när man bara är hemma och sjuk inga rutiner ingen mat hoppas det blir bättre snart. Hon vaknar dessutom på nätterna för att hon tappar nappen, så kanske får vi sluta med den. Men det blir efter Sverige resan (Som numera är officiell, fredrik berättade för sin mamma) Men hon är ju en glad skit. Ninas  pojkvän Matheo ligger på sjukan han ramlade på jobbet och bröt armen på 5 ställen så han har väldigt ont. Tycker så synd om dom båda två.

Vecka 12- Snart kommer Pia

Söndag
Tror vi blivitt smittade hela familjen. Kände mig inte alls kry när jag vaknade i morse. Inte Fredrik heller så han stannade hemma. Men  vi gav oss i väg iallafall. Det blev en liten tur ner till  Harrods och Harve Nichols sen kände jag mig så darrig och sjuk så vi fick åka hem. Stackars Pia. Väl hemma somnade jag som en klubbad säl efter att ha tryckt i mig två Ibrufen. Nu mår jag lite bättre efter ätit middag, vi får se hur vi mår i morgon. Kanske får Pia göra Oxfordstreet själv. Fredrik lagade en lite extra god morsdag middag till oss. Rakel betämmde sig för att äntligen äta middag idag efter att ha matstrejkat hela helgen. Så klart hon äter när Fredrik trycker i henne super middagen. Fattar inte att hon äter så lite ibland. Men hon är ju glad och pigg.

Lördag
Vi gick upp tidigt och hade en heldag på stan, Rakel mådde lite bättre.  Först var vi nere och gick på portobello market i Nottinghill Pia hittade super fina glas på loppisen. Som jag är så avundsjuk på. Sen gick vi vidare till Bayswater och avslutade med en fika hemma hos Angel och Nadia.  Åt en god middag hemma bestående av fredagens rester. Vi sommnade tidigt. Rakel sover oroligt på nätterna vaknar hela tiden, så i natt fick hon sova i vagnen  med oss i vardagsrummet så behöver man bara dra henne lite fram och tillbaka när hon vaknar. Eller rättare sagt Fredrik var uppe och drog henne.

Fredag
Rakel somnade snällt i sitt nya rum verkade inte vara några större problem det var ju samma säng. Men mitt i natten vaknade hon med alldeles osande av feber och bara grät. Vi var nog båda lite handfallna det var första gången som hon var sådär otröstlig. Tillslut sommnade hon iaf när Fredrik satte på hennes telletubbie som blinkade och sjöng i mörkret. Idag har hon fortsatt ha feber och varit alldeles rödögd. Men hon fick sova i vagnen medans jag och Pia gick på Kensington Higstreet och shoppade nya mammakläder till Pia. Hoppas hon blir frisk snart, plutt gumman. Hon är som ett litet ynk förtillfällett.

Torsdagen
Morgonen ägnade vi åt purenadets sköna konst så vi slipper hålla på med sånt nu när Pia kommer, dessutom måste det göras lite i omgångar för vi har bara 3 st iskubsformar, det blev "eat your greens" (gulligt namn på en pure), chicken butternutsquash, och malins egna blandning. Efter lunchen så åkte vi och träffade Viveka i Parsons green. I dag var det nog värme rekord, typ 16 + i solen. Så vi gick lite längst themsen, åt lite medhavd lunch kollade in  fullham palace, men det var inte så mycket att kolla på för den var helt inklädd i byggnadsställningar men det blir nog fint. Nu i kväll har vi möblerat om lite, Rakel sover nu i sitt rum så Pia, och Nina & Jonas kan sova i vårt rum. Vi sover ju iaf bara på soffan. Dessutom känns det lugnast att vi sover här ute för då kan Rakel gå upp i lugn och ro kl 7 på morgonen och pyssla med sina grejer.

Onsdag 22 mars

Läste precis på Jennys blogg och Leia och Rakel sover exakt likadant på nätterna och vaknar på pricken lika. Nästan lite läskigt.  Nu har vi varit på vår lokala Sure start, där har dom lokala aktiviteter för barn och det är gratis så vi var där i dag och träffade en massa engelska mammor, och faktiskt en dansk mamma okså. Vi beklagade oss över den dyra barnomsorgen och sjöng en massa sånger på engelska. Rakel tyckte det var hur kul som helst, efter sången fick alla barn frukt och vatten. Det var riktigt mysigt och det bästa av allt det ligger 5 min härifrån. Och den lyxen är man inte van vid. Så det ska vi nog gå på även nästa vecka.

7 månader

7månader
Ja nu är det bara 5 månader kvar till 1år, det går så snabbt så snabbt det är inte klokt.
Rakel äter  nu 2 mål lagad mat om dagen, ammas lite på natten, får välling på kvällen och lite ersättning på dagen. Kryper inte men tar sig framåt. Sover från 19-5 vaknar för lite mat och sommnar om till kl 7.

Idag ska vi nog bara åka till kyrkan och sjunga lite sånger, Jenny och Viveka ska okså dit. Sigrid sov här i natt så vi får sällskap in till stan, hon ska hem till sin nya familj. Sen får vi nog göra lite stor kok i kväll för all Rakels mat är slut och kanske planera lite för helgen när Pia kommer.

Vecka 11

Måndag 20 mars 06
Idag så var vi bara hemma och städade efter helgens fartfyllda event. Det är nog det enda posetiva med heltäckningsmatta att när man damsuger den så ser man att det blir rent. Sigrid kom hit efter att ha lämnat sin psykotiska familj i Shenly. Vi tog bussen till stan gick på Oxfordstreet kollade in vårens nya kläder, och Sigrid fick se piccadilly circus  för första gången.

Helgen
Så var det äntligen dax för vår stora utflykt till Oxford, men eftersom vi alddrig riktigt följer planen så började Fredrik redan på fredag kvällen mummla om egn mega outlet som låg på vägen till Oxford som hette Bicester village   www.bicestervillage.com .
Så det bestämmdes raskt att det kanske trots allt var roligare att åka dit istället. Och det var ju så dåligt väder...Så Lördag morgon så  packade vi in oss i den lilla blå golfen med en matsäck härifrån och nästan hela vägen till Oxford. Så jag trollade glatt fram purer, välling, colalight och kex under hela dagen. fredrik var riktigt impad. Det tog ca 1 timme och åka dit, och väl där la vi snabbt upp en strategi för hur vi skulle beta av alla affärer. Den som vann jackpot var så klart Rakel, för vi hittade en affär som sålde D&G kläder med 70% rea. Så lillstumpan fick ett par nya skor, och 3 st super fina toppar för 20 pund. Ett riktigt kap. Så om hon inte var trendig innan är hon nu ännu trendigare. Väl hemma åt vi en mega super middag på 5 timmar, samt hade vinprovning. Elin hade förberett med 3 olika viner 2 Shiraz, och 1 vet inte hur det stavas ...Vi fick lära oss och prova lukta och smaka.
starbucksd
Rakel, Malin och Elin på starbucks

Sen sommnade vi  gott alla 4. Klev upp i någorlunda tid i dag för att åka och kolla in den lokala carboot salen som vi försökt komma till flera helger i rad men som alltid är stäng. Vi har inte missat något innan kan jag säga. Det var 4 bord, och verkligen super duper sunkigt. Man ville tvätta händerna bara man kollade på grejerna. Men eftersom det i dag var strålande solsken så gick vi på en promenad längst Themsen tog en öl, utan jacka på uteserveringen i solen. Och Rakel åt en halv bakad potatis eftersom vi som vanligt inte hade med oss något till henne. Min organisations förmåga räckte tydligen bara för lördagen.  Helt klart en väldigt lyckad helg.
Och nu i kväll fick jag äntligen veta att Sigrid fått en ny gullig familj inne i stan och börjar på Måndag, mamman är ägare till Svenskaffären, så vi är alla glada och nöjda.

Fredag,
idag var Jenny och jag på tant mässa. Countrylivings spring fair. Jag som älskar rosa spetsar och Laura Ashely tyckte först att jag hade kommit till himmelriket men efter en ganska kort stund så kändes allting väldigt likadant. Så där suuuuper gulligt puttinuttigt. Bara sjalar, överkast, handväskor, små gulliga vimplar och hänga i trädgårn ljuslycktor, halsband osv. Rakel fick iallafall en hallonmössa, (tror dom var ganska poppis i början av 90 talet, kommer ihåg att min bröder hade såna fast blåbärsmössor så klart ).
Vi hade hur som helst jätte trevligt, provade det organiska skötrumet, Mc Donalds och fiket. Det tar ju sin lilla tid att göra saker nuförtiden efter som dom äter i 30 minuter med 2 timmars intervaller...(nästan)
I morgon är det dax för vår mega utflyckt känner mig laddad har nästan packat matsäcken. Det ska bli super kul.
sista dagen
Torsdag
Idag var sista dagen som Ruben var hos oss, så vi tog det ganska lungt och Ruben och Rakel lekte lite med varandra faktiskt. Jag plockade pureade och fixade med lite grejer.  Har inte hänt så mycket annars. Rakel "pratar " numera hon kan få ur sig långa ramsor av nyanserat daa da da ma ma ma ma... Låter så klart hur gulligt som helst.

Onsdag

Idag har varit den helt klart vårigaste dagen hittils, när jag var ute och promenerade med dom små i dag så såg jag både, krokusar, påskliljor och en massa sol. Kunde till och med gå i bara tröjan en stund så varmt var det. Idag var jag och spanade in det helt nybyggda badhuset som ligger runt hörnet från där vi bor. Och det var verkligen super fint såg nästan skandinaviskt ut. Så dit ska vi gå i nästa vecka. Dom hade simmskola okså men den håller på fram till 29 juli och det är kanske lite knepigt och gå i smimmskola mitt i sommaren. Men kanske till hösten. Nu kommer Viveka och Martin och lilla Rebecca, och vi ska äta köttbulls middag.

Tisdag
Det verkar som vi snart kommer få fullt hus. Jörgen kanske kommer på visit och efter det kommer Pia och sen är det påsk och då kommer Nina och Jonas. Det ska verkligen bli super kul med lite besök.
Idag hade vi ytterligare en aspirant som var och kollade på vår lgh, måste säga att mäklaren inte gör så många knop. Han är verkligen kass, det var en massa frågor som han inte kunde svara på. Så tur för dom att jag var hemma och kunde sälja lite. Men jag tror inte dom har så gedigen utbildning i det här landet. Efter det så åkte vi till Svenska kyrkan och sjöng barnvisor och åt goda kanelbullar. Rakel som åt dåligt i går har så klart ätit som en liten häst i dag.
basker

 Måndag
I dag åkte vi hela vägen hem till Jenny och Leia och hade "playdate" som dom säger här i England. Leia bjöd Rakel på lunch och sen åkte vi till Uxbridge och hängde lite i shoppingcentret. Rakel fick sin första bikini, så nu kan vi gå och bada. Byxorna ska tydligen vara kiss och bajs säkra, och det provade hon så fort hon fick dom på sig när vi kom hem. Och dom verkar fungera. Så nu ligger dom i tvätten. Nu i kväll har Elin varit här och vi har svullat som vanligt i kväll blev det pizza, och den senaste Wallander filman. Sen har vi planerat våran helg utflyckt då vi ska åka till Oxford. Alla tips mottages tacksamt.

Vecka 10

Helgen
I lördags var vi hembjudna till Viveka och Martin, det var första gången vi var hemma hos dom. Dom bor i en super mysig liten lägenhet i Parsonsgreen. Högt i tak, stora fönster, öppen spis och stuckatur. Så vill jag okså bo, då gör det ingenting om inte badrummet är perfekt. Jag älskar verkligen att lägenhets surfa och drömma om ny bostäder. Det ska bli spännande och se var vi hammnar tillslut. Vi pratar mycket om det nu jag och Fredrik vad som är viktigt, läget, storlek  eller frächhet. Helst vill man ha en stor fräch lägenhet som ligger centralt. Men man kan ju inte få allt. Vill man bo litet och frächt eller stort och sunkigt, eller litet och centralt eller stort och sunkigt.. Ja ni fattar många variabler finns det.
Middagen var super god, och Rakel och Rebecca sommnade gott i varsin barnvagn vid middagsbordet, med ganska hög bakgrundsmusik. Vid 12 tog vi bussen hem, och stoppade Rakel i sängen. Sen sov vi gott nästan hela natten. I dag söndag var jag lite småsugen på att besöka det alldeles nybyggda badhuset som ligger runt hörnet, men Fredrik var inte lika sugen så jag får väl gå dit en annan dag, kanske med Jenny och Leia ? Har ägnat förmiddagen åt att bara prata i telefon. Kanske blir det en öl på pubben med Elin i eftermiddag.
hyddan
Äntligen fredag
Eftersom mitt dagbarn var sjukt i går och vi helt oväntat fick en ledig dag, så har jag Ruben lite längre idag. Vi har bara varit hemma, känns som att projektet att gå ut med två barn sammtidigt är för jobbigt. Eller rättare sagt det är Okej om man ska vara ute hela dagen men inte för en timme. Rakel som sagt äter efter varannandags prinsipen åt självklart massor i dag. Tänk om man kunde veta innan hur mycket hon tänkte peta i sig,  jag värmer nog alltid lite för mycket mat. Men hellre det en att stå där med en hungrig bebis och mat som tagit slut.

Torsdag
Ruben är sjuk, stackarn. Så vi är hemma och vet inte riktigt vad vi ska göra med all tid. Men kanske passa på att städa lite vore bra. Vi får väl se vad vi orkar med. Vi orkade gå till affären handla en massa mat, och baka supergoda muffins när vi kom hem. Rakels nya favorit mål är förutom potatis mosat med leverpastej som ligger på nummer 1, mixade tortelinisar med cremfraiche. Väldigt praktiskt när hon kan äta samma som oss. Men hon är fortfarande inte  jätte stor i maten. Hon verkar äta efter varannandagsprinsipen.

Onsdag

Idag skulle vi gått på mammaträff. Men jag orkade inte gå dit dessutom skulle det komma en massa mammor och vi skulle vara hemma hos Mi. Och det kändes som att det skulle bli toktrångt om jag gick dit med mina två små terrorister. Så vi gick och träffade Viveka istället och tog en fika. Sen gick vi vår vanliga runda på H&M och jag fyndade en solmössa och en basker till Rakel för £1 st. Kort kommer. Onsdagar är annars min favorit dag, för det är dubbla avsnitt av Desperate House Wifes, samt Chantelle Living the dream (Chantell vann Big Brother) samt Apprentice. Så jag har en riktig helkväll framför TVn. Och det är så härligt.

Puffen

Så här glad är Rakel när hon sitter i den fina puffen som hennes mamma sytt..

Tisdag
  -I dag har det bara regnat och varit tråk väder. Sigrid kom hit då det är hennes lediga dag, hon följde med oss till Svenska kyrkan där vi inhandlade veckans ranson av ostbågar, åt kanelbullar och sjöng "rock bebbe" En poppigare verision av Bä bä vita lam...(fniss ja ni kanske fattar presis hur pinsamt det är, från stureplan till Rock bebbe...) Eventuellt har Sigrid okså lyckats hitta en ny familj vi håller tummarna. Kanske ska jag bli Aupair agentör..?  En helt vanlig dag medandra ord. Här kommer lite nya bilder.

Ruben och Rakel hånglar i soffan...Dom är så söta

Måndag- Idag är våran ledig dag, så vi låg i sängen fram till kl 11 och bara tog det lungt. Nu har vi varit och handlat lite och ser fram i mot en lugn hemma kväll. Rakel äter för tillfället lite och vaknar på nätterna men annars är en väldigt glad tjej så vi klagar inte.


Så här fint och soligt är det utanför vårt sovrumsfönster, (söndag) har hört att det är lite snöigare i Sverige.


RSS 2.0