V49 Nu vill jag julpynta

Söndag
Tror Fredrik kanske fick lite för mycket av det goda i går kväll så han åkte hem och vilade upp sig stackarn efter en hård arbetsvecka. Jag och Rakel gick ut med hela familjen Zetterlund till parken och sen vidare hem till Nadia och Angel på kalas utan pappa. Väldigt  trevligt och lagom mycket vuxna och barn. Rakel var stora tjejen. Och Angel hade som vanligt lagat gudomlig mat. Nu är vi hemma igen hela familjen  och det är skönt. Rakel som har vänt på dygnet och sover 21-9.30 är fortfarande uppe.

Lördag
Bakade Scones och tände adventsljustaken och lyssnade på julmusik.
Åkte in till Stan och hem till Elin herregud att vi inte varit hemma hos henne innan hur länge har vi bott här 2 år.. Det varhursomhelst väldigt trevligt kanske inte världens barnvänligaste och vi fick träffa 1 av hennes flatmates. Sen gick vi till GBK och åt middag och firade Elins födelsedag, tyvärr åt jag så mycket så jag kände mig fysikst sjuk hela kvällen efter det. Att man inte kan hejda sig. Sen vidare hem till Viveka och Martin som bor i typ samma del av stan. Dom hade dukat upp jätte fint med parmaskinka, sallad, bröd och massa ostar och vin. Men jag var så mätt så TYVÄRR fick jag inte i mig nånting.  Rakel somnade tillslut och vi satt uppe ganska länge och snackade.  Sen sov vi över hela familjen i deras nya gäst rum.

Fredag
Idag mår jag mycket bättre. Rakel och jag åkte in till stan och träffade Sigrid tilsammans kollade vi på allt julpynt, jag vill köpa allt så klart. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans och så köpte vi en födelsedagspresent Brio tåg på Selfridges till lilla  Nicolia vars 1 års kalas vi ska gå på på Söndag....

Torsdag
Vaknade mitt i natten och mådde så ILLA bara kräktes det måste vara något jag ätit. Fredrik gick till jobbet men blev hem kallad efter halvdag. Jag låg som en död på soffan och stackars Rakel tyckte att jag var så TRÅKIG och bara ryckte mig i håret. Tur att Fredrik kunde komma ifrån jobbet. Mådde dock lite bättre fram åt kvällen och då fick man höra att man inte "var sjuk på riktigt" Hört talas om matförgiftning ????

Onsdag
Var hemma hos Hanna tillsammans med Mari och blev bjudna på världens smarrigaste lunch och barnen lekte snällt. Lilla Aina tog sina första steg til mig då blev jag lite extra glad.

Tisdag
idag så var vi hemma hos Gabbi,Tindra och Marcus vi hade det jätte mysigt och Marcus hade bakat goda chokladmuffins till Rakel och sen visade han henne sin tågbana som dom lekte med (Marcus lekte Rakel rev). Tilll middag blev det korv och makaroner innan vi tog tåget hem. Fredrik mötte oss på stationen för stackarn han var utelåst.

Måndag
Idag åkte vi på lång utflyckt och hälsade på Malin, Ruben och lilla nyfödda Smilla som var så söt.
 Rakel och Ruben slogs om leksakerna och stackars Leia såg mest förskräckt ut. Men vi hade väldigt trevligt alla tre och åt god pizza till Lunch.
malin smilla
Malin med lilla Smilla
rr
Rakel och Ruben som år exakt lika gammla födda 21 Aug 05 båda två..
klätterapa
Klätterapan

V 48 tillbaka till verkligheten

Söndag
Idag kommer Fredriks jobb hit på middag så det var bara gå upp och städa och laga mat. Vi dukade långbord i stora rummet och det blev väldigt fint. Sen var det som "tur" var några som tackade nej i sista stund så då blev det ju inte så trångt. Rakel uppförde sig hur som helst bra. Och vi 8 tiden hade alla gått hem så då kunde vi pusta ut.

Lördag
Så var man hemma igen. Gårdagen ägnades åt upppackning och allmänt stök och bök.  Rakel som sov till kl 10.30 i fredags morse stupade i säng kl 18 efter att jag hade hållit henne vaken hela dagen och sov sen hela natten. Skönt. Idag är det barnkalas som gäller och lite allmänt fix för i morgon kommer hela Fredriks jobb hit men det ska bli kul. Efter barnkalaset åkte vi en sväng till IKEA och fyllde på förrådet, en lagom utflyckt som avslutades med varmkorv

V 47 Sverige resan


Rakel med Elle på mackeriet, Rakel i morfars port, och slutligen morgon gos med morfar

Sverige sverige underbara land. Det var hur mysigt som helst att vara hemma.
Skönt att bara vara hos pappa och bli riktigt ompysslad. Hann med att äta svensk pizza och ett besök på MAX det saknar jag svensksnabbmat.
Jag har  även hunnit  klippa mig så nu är man blond och nyslingad inför julen.

Flygresorna gick bra, Rakel är ju alltid en riktigt sol stråle och jag kan verkligen rekommendera det nya bolaget FLY ME hur bra som helst och mycket barnvänliga och billiga.
På vägen hem så satt vi brevid en kille som skulle till London och kolla på fotboll med sin grabbpolare han drack 7st små whiskey och 2 st starköl på typ en timme. Efter det gav han Rakel en hel påse med bilar som hon åt up...Behöver jag säga att hon blev som en speeeedad kyckling och var upp till kl 23 i går kväll men hon sov till kl 10 i morse så jag klagar inte.

Lyckades även att tappa bort mitt VISA kort igår, faktiskt första gången. Detta  uppdagades när jag skulle köpa Lingonsylt till Fredrik. Så samtidigt som jag hade Rakel på armen och skulle borda planet fick jag ringa skandiabanken. Men jag fick tag i en super trevlig kille som hjälpte mig trots att jag hade ringt fel avdelning men han hörde väl desperationen i min röst.

Fyndade så klart lite ny barnkläder till Rakel och köpte upp mig på en hel uppsättning svenkt julpynt adventsljustakar med mossa och svamp, jul kökshandukar och och stjärnlampa modell super stor vit att  hänga i fönstret. När kan man börja julpynta ?

Träffade okså hela familjen Dahlqvist inte Orvar då men honom har man ju inte sätt på 3 år. Och till och med gulliga farmor Gun kom över med födelsedagspresenter och julklappar. Jag och Elle han med en tur på stan och lite fika. Alltid skönt att få snacka lite  i lugn och ro. Du är DUKTIGT du som roddar hela familjen. Jag hoppas verkligen att dom uppskattar dig där hemma.


me and rakel

V 46 vi åker till Svea

Vår middag igår var super trevlig så god mat och nice sällskap. Vi var 11 mammor och diskussionerna gick i mellan åt höga. Åt skaldjursgryta med blåbärs mousse till efterätt. Men i natt vaknade jag av att hela halsen var igen täppt så nu känner jag mig riktigt risig. Nu känns det lite bättre efter att ha tagit lite alvedon.
Rakel sprang in i vardagsrummet i morse och när hon fick se farmor gav hon till ett riktigt glädje tjut. Hon var så glad. Så kul att se.

Fredag Idag åker jag och Rakel till Morfar och kommer inte tillbaka förrens den 23. Ser verkligen fram i mot att åka till Sverige och handla mysbyxor, långarmade bodysar och riktigt regnställ till Rakel. Man tycker att London borde ha allt men vissa saker finns bara i Sverige. I sverige har jag mest på min svenska  mobil 0736 55 26 22 kram och vi hörs om 1 vecka...

Torsdag
I dag ska vi först på simmskolan sen hem och packa inför vår tripp till Huskvarna och Morfar och sen i kväll kommer farmor och jag ska ut på tjej middag med min mamma grupp.
Lilla Rakel hon är så söt hon pratar inte  ännu men hon går runt och snackar hela tiden en massa låtsas ljud då så klart så jag tror att när hon väl sätter i gång kommer hon presis som sin mor att bli en riktig pratkvarn. Men hon säger Pappi Pappi och Mummy mummmy låter så gulligt. Och så älskar hon Lejon och tigrar.

Onsdag
Min man tycker att jag är en trainspotter jag älskar att läsa vår A-Z  (engelsk kartbok över london) och div buss kartor som vi har hemma. Och fnula på olika vägar man kan ta till olika ställen. Nu har vi varit på gymnastik och storhandlat lite så att Fredrik inte behöver svälta ihjäl när vi åker till Morfar på fredag. Samt handlat annanas Jucie till Farmor som kommer i morgon och ska barnvakta sin son lite över helgen. 
Jag provar en ny modell med Rakel och det är att hon ska sova innan lunch. Förhoppningsvis vaknar hon då upp pigg hungrig och utvilad till lunchen.

Malin Rentner Rubens mamma fick i går en liten flicka GRATTTIS GRATTIS

Tisdag
Natt sömmnen är det så där med och nu är Rakel dessutom förkyld så jag skyller på det. Idag är det som vanligt dags för en utflykt till Svenska Kyrkan där vi ska träffa Viveka och sen är vi hemmbjudna till dom på middag passar bra eftersom Fredrik är hemma och är sjuk idag.  Nu har vi sett Vivekas fantastiska lägenhet. Högt i tak och stor. Åt en mysig middag tillsammans och sen satte jag på Rakel pyjamasen och åkte hem med henn så hon kunde sova gott på tåget. Provade en ny väg så klart som jag funderat lite på och den funkade ganska bra. Så mycket skönare att åka kollektivtrafik på kvällen när Rakel sover och det inte är så mycket folk ute.

Vårt hem

Efter en del förfrågningar kommer en del bilder från vårt hem som jag tog i helgen. Observera vi är en vanlig familj med obäddade sängar och skit i hörnen. Klickar man på bilderna blir dom större...



Från vänster Rakels rum i två vinklar, Vardagsrumet x2 med utgång till trädgård, vårt sovrum med obäddad säng, Köket från två håll. Bakom betonglaset i köket ligger vårt sovrum så på morgonen kan man ligga och titta ut på disken...

V 46

DG
Vår supergirl!!!

Måndag
Lunchade med Anna och lill Albin nere i Crouch End. Sen gick vi en liten promenad. Till middag blir det nog hemlagad Pizza. Ute känns det höstigt och mörkt så det blir en lugn måndag.
Vi har just nu projekt "sluta med nappen på dagen och bara ha den när man sover", och det går helt okej så länge hon inte hittar napparna. Idag tex fiskade hon ut en ur tvättmaskinen som jag visst lyckats tvätta.

V 45 vi sörjer en sko

Söndag

Grattis Pappa på farsdag du är bäst tack för att du finns. Love YOU


Lördag varför jag älskar min man....

Idag började vi med en tur till parken och sen vidare till Woodgreen där Fredrik lekte personal shopper efter att han tröttnat på att höra mitt "jag har ingenting att ta på mig" gnäll så där valde han ut 1 Vringad svart tröja, två polotröjor en rosa och en svart, en svart topp samt en fin blus. Så nu är jag nöjd väldigt nöjd. Sen åkte jag och Rakel vidare hem till Sandra på Babyshower som jag hade ordnat för dom 3 mammor i vår grupp som väntar sitt första barn till jul. Väldigt lyckat och Sandra bodde i ett helt fantastiskt fint trendigt coolt hus i Hampsted hennes man är amerikansk oiltrader så dom har väl sitt på det torra. Vi hade det hur mysigt soom helst och proppade i oss hembakade chokladkakor. Sen bar det av hemmåt för vi hade bjudit grannarna på middag. Så när jag kommer hem kl 18 med en AP hungrig Rakel har Frededrik hotell städat hela lägenhet tänt ljus och lagat en fantastisk middag, vitvins risotto, lax och annan plock mat sammt efterätt. JIPPIE. Middagen blev så klart väldigt lyckad. En helt klart UNDERBAR DAG Tack min älskade man.

Fredag
Äntligen...... Träffade Sara idag som hade en ledig dag alltid lika trevlig som vanligt. Har hittat en ny väg att åka dit som bara inbegriper ett byte och det var väldigt smidigt för att vara London trafik faktiskt. Känner mig små sjuk har presis lagt Rakel och ska nu lägga mig på soffan med min nya veckotidning och be en stilla bön att hon sommnar snabbt snabbt.
på mCD
Torsdag
Var på simmskola idag, den är så där läraren står på kanten och ger några tafatta diskussioner i dag började vi dessutom 15 min sent inte ett ord till ursäkt och sen tillbringade hon ca 15 minuter av lektionens 30min  med att prata med en mamma om helt andra saker. Då sa faktiskt Mari som jag går med till och frågade om hon inte kunde ge oss lite mera instruktioner då blev hon sur. Så nästa termin går vi nog nån annanstans. Men Rakel hon klarade iallafall att doppa huvudet och det tyckte hon var roligt.

Onsdag
Gymnastiken blev inställd i morse så vi gick med vegangrannen till Finsburypark som ligger nära- En väldigt fin park med stora vatten ontäner som barnen kan leka i på sommaren en stor dam med ankor och väldigt fina lekställningar.  Efter det gick vi hem och åt lunch. Rakel hade ett litet tantrum när det var dags att sova middag men sommnade tillslut i sin Bugaboo. när hon vaknade åkte vi hem till Emma i Hampsted och gick på mammaträff det var roligt och en massa små helt nya bebisar bara några veckor gammla. Så Rakel var med marginal älst men hon tyckte det var kul att prova allas nappar och leka med alla babyskallror. När vi kom hem upptäckte jag att vi tappat hennes fina fina D&G sko, kanske kanske är den i kyrkan jag hoppas på det... Annars så sörjer jag den djupt.

Tisdag
Idag är det hemrese dag så vi får se vad vi hinner hitta på. Det blev en liten tur till Svenska kyrkan med både farmor och farfar det tyckte dom var roligt att träffa alla Rakels kompisar och se vad hon gör en helt vanlig tisdag. Farmor undrade varför Rakel bara skulle "bråka med alla dom stora pojkarna" Ja det undrar hennes mamma okså. Rakel håller på att växa upp till en alldeles sjövild liten unge..

Måndag
Jag och Rakel var hemma och tog det lungt och måndags städade lite medans Fredrik som var ledig i dag var på stan med sin mamma och fick ett par nya väldigt snajdiga glasögon. Sedan blev det gemensam lunch innan jag och Rakel åkte tillbaka hem vi var så trötta och Fredrik fortsatte på stan med sina föräldrar.

RSS 2.0