Vecka 9 Nu har vi besök


Lite bilder från veckan som gått, på Cecilia, Gabrielle, Leon och Jörgen.

Tusen tack Nina för dom super snygga strumpbyxorna och det gulliga armbandet som kom med posten, du har verkligen bra smak. Jag ser fram i mot när du får små bebisar som jag kan skämma bort.
Och tack kära kusin som går och shoppar tyg och brodyr band och skickar på posten  så jag kan sitta här hemma och slöjda.

Söndag
Idag så var vi först på "äventyrsbadet i Archway" med Hanna hennes kille och deras lilla Nathan. Det var varmare en förra gången och dom plaskade på i vattnet tills Rakel var alldeles blå om läpparna. Då tog vi bussen till Brent Cross där vi träffade Sara och hennes barn. Vi gick på MCD (otippat eller hur, snart ser nog min dotter ut som en nugget) kollade lite i affärer, men ingen shopping. Nu i kväll har jag och Fredrik pratat res och semester planer för sommaren och hur vi ska få ihop allt rent praktiskt med barnvakt, ny bebis, bröllop, och resor fram och tillbaka.  tror Fredrik börjar få sin vanliga "jag måste försörja min familj och ta hand om allt noja, den kom ungefär vid samma tid förra graviditen, gullligt men ack så jobbigt."
Nu har vi även beställt en riktig bilbarnstol till Rakel en Britax first class super snygg. 79 pund inte illa. Det känns så bra hon kan ju inte åka runt i den där lilla bebisstolen längre.
En annan sak som stör mig som jag funderat på är det här med nappar, om vi är på bussen tex och Rakel tappar sin napp eller slänger den på golvet då får hon tillbaka den vad ska jag göra.  Och då är det alltid nån tant som ska oja sig över att den är smutsig. Ja hållå jag vet men vad ska jag göra ha en gallskrikande unge eller en unge med smutsig napp. Så smutsig kan den väll inte bli efter 5 sek på ett buss golv.

I sverige ska jag
Klippa mig hos min favorit hårfrisörska i Huskvarna
Kolla på tyg, (jag ahr nog fått graviditets noja på att sy igen, med Rakel satt jag uppe hela nätterna och sydde lakan dags för några fler snart tror jag)
Vila, och ta det lungt

På min önskelista står följande saker
En ny vattenkokare,
Brödrost,
Att vi får våra saker skeppade över på sveavägen till ett billigt och smidigt sätt.

Lördag
Nu har kusinen Sigrid åkt hem till Sverige det känns verkligen TOMT TRIST och TRÅKIGT, men jag önskar dig verkligen all lycka till med nytt jobb och lägenhetssökande. Och du är ALLTID VÄLKOMMEN tillbaka om du skulle ändra dig. Även våra gäster åkte hem idag. Det var verkligen så himmla trevligt att ha dom här och allt flöt verkligen över förväntan trots boytan och antalet barn. I dag har vi städat, jag har sytt en badcape till Rakel den blev sådär, trodde det skulle var amycket enklare en det faktiskt var. Rakel var inte så pigg på att prova vilket inte underlättade. Fredrik tycker att jag blir väldigt osocial och bara tänker på min symaskin när jag börjar sy, men jag kan inte slita mig när jag väl börjar. Jag älskar att sy, tänk att få en hel dag med bara symaskinen... Nu är hon ute med sin far och jag är hemma och städar har passat på och våttorka. Elin kom förbi lite lagom bakis skakis och hjälpte oss att äta upp lite rester till lunch. Känns otroligt skönt att det bara är lördag. En hel dag kvar på helgen.

Äntligen Fredag
Idag åkte vi in till stan, Cecilia och barnen jag och Rakel. Först kollade vi på slottet i Gren parken som Leo( 6år) kallar det för (greenpark) sen åkte vi lite buss och åt lunch på Peter Jones. Sitter man i deras resturang högst upp så har man utsikt över hela stan. Jag åt en laxbagel, jag fick brödet och lyx bebisen Rakel åt upp nästan all mamms lax. Sen promenerade vi vidare längst Kingsroad och Cecilia som är arkitetkt spanade på intressanta butikskoncept. Jag handlade frotte för 15 pund metern måst finnas billigare i Sverige eller ? Till en badponcho som jag ska sy till Rakel när jag får tid. Kl 15 mötte vi Jörgen på Libertys och så gick vi med alla barnen till ett sunkigt litet rökigt fik och fikade. Men kan inte hitta rätt jämmt. Sen stormade vi M&S och handlade med oss, korvar, skinka, pasta, kronärtskockor, soltorkadetomater, mossarella, bröd, vin, hallon och goda ostar. Så nu har vi ätit en Italiensk inspirerad plock middag med vaniljglass, hallon och M&S egna choklad sås till efterätt, samt provat all god choklad vi har hemma. Jag är nu tjock rund och väldigt mätt.

Framsteg
I dag hade vi stora framsteg på simmskolan. Dom brukar alltid bada med sådan där fina puffar runt armarna. Rakel har innan tyckt att det varit lite små läskigt och har verkligen inte velat vara själv. För hon kan ju flyta utan stöd i dom där små orange sakerna. Men idag var det som allt släppt hon tyckte det var hur kul som helst och "simmade " runt. Klättrade upp på kanten och hoppade i som en stor tjej.

Jag har nu dessutom börjat mitt senaste barnvagns projekt jag ska nu se om jag kan sälja min nya vagn för samma pris som det kostar att köpa en ny, eller kanske lite mera om jag får den såld i Sverige. Så jag har nu satt ut en annons. Så hittar jag en köpare tar jag med den till JKP och säljer den där. Sa kan jag kanske tjäna en extra hacka. Samt när jag kommer tillbaka kan jag köpa en ny svart som jag allra helst vill ha.

Torsdag
Kanske skulle man ha 3 barn, dom underhåller verklligen varandra känns som att jag har en liten mini semester. I går blev det tacos till middag och goda ostar till dessert. Barnen somnade i soffan och Rakel hon sov hela natten för 3e dagen i rad. Kanske bröt vi trenden när vi flyttade in henne i vårt rum. I morse kl 6 bäljade hon i sig en flaska välling som hon hostade upp över Fredriks pyjamas så då hade vi lite mini kaos inne i sovrummet. Nu ska vi snart i väg och simma. Hade tänkt ta Rakel på en promenad så hon skulle sova lite innan, men hon klättrade själv upp i vagnen och sommnade snällt innan jag hade hunnit göra mig klar så nu fick jag helt plötsligt lite extra tid hemma, skönt.

Onsdag
Idag så var vi på gymnastik och Rakel lekte med Gabrielle och Oskar hela morgonen. Nu är hon helt slut och sover gott i sin säng. I eftermiddag ska vi hem till Ylva och leka. Har fått lite förfrågningar om Rakels storlekar. Hon har typ stl 86 men när jag handlar nya kläder till henne köper jag stl 92 eller 98 så hon har lite att växa i. Och stl 23 i skor. Men jag har lärt mig att ju dyrare kläder desto minndre är dom oftast i stl. Och Zara har helt otroligt små stl så där köper jag numera 3-4 år. Vet inte vilken centilong.
Magen den har ploppat ut ser ut som jag har en basket boll under tröjan men jag är faktiskt i vecka 28 nu så det är väll på tiden.

Tisdag
Nu är Jörgen Cecilia och deras två barn Leon och Gabrielle här så nu är det fullt upp. Men det är bra Rakel blir underhållen. Jag som drömde mardrömmar i natt om att jag var på en stor outlet för barn och när jag hade handlat en massa så försvann det bara. Jag vaknade kallsvettig. Så i morse sökte jag upp den andra
Rachel and Riley butiken här i stan som jag nu har lokaliserat där det innhandlades två toppar och en liten Bonnet till. Det går inte att låta bli när det är 70% rea. Har blivit väldigt inspirerad av kusin Johanna och kör på ett marinblått tema för våren och sommaren tror jag. Sen åkte vi till kyrkan som vanligt där vi träffade både Sara, Viveka och Sigrid som ska åka hem på Lördag (snyft). Efter det mötte vi upp både man och gäster på Bondstreet och efter att Gabrielle som hade ätit dålig sushi hade kräkts lite inne på Coffe Republic så hann vi med att gå lite i affärer. Jag har nu fått lära mig att även Jigsaw säljer fina barnkläder. Kvällen avslutades med middag på Gourmeburger kitchen och en taxi hem. Och nu sover ALLA barnen.

Måndag
Idag har vi städat storhandlat och fixat inför vår besök som kommer i kväll. På eftermiddagen gjick jag och Rakel på kyrkansbarntimmar. Fredrik var hemma hela dagen efter att jag tvingade iväg honom till doktorn i morse han hostar och det låter ungefär som han har TB så nu har han fått penecelin. Det var på tiden.

Kommentarer
Postat av: Cissi

Halloj!
Dar ser man vad konsumtionssamhallet kan stalla till med - till och med mardrommar om (misslyckad)shopping (hihi).

Tror du att du skulle kunna publicera centilang for Rakel litet da och da? :)

Har ar jag i v 16 och magen borjar synas, speciellt pa kvallen efter maten. Det kanns valdigt konstigt att se sig sjalv i spegeln med en stor 'bump' utan att kanna sig speciellt annorlunda...

Ar det nagra andra gravida tjejer forresten som drommer mardrommar om sina kommande bebisar (lite laskigt)?

Kram kram!
Cissi

2007-02-28 @ 06:07:54
URL: http://cissiandval.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0