Vecka 5

Fredag
Idag var dags dags för vårt andra besök hos MVC, Rakel gallskrek sig igenom hela beöket. Så det var knappt vi hörde hjärtljuden ;). Tänk jag är redan 25 veckors gravid och lill bebisen sparkar som en GALNING där inne. Snart är vi en hel liten familj det ska bli så mysigt.  Sen gick vi hem till Ylva, Oskar och lill Ebba som fick 2 hela kassar med Rakels gammla kläder hon blev jätte glad så det kändes bra i själen.

Torsdag
Rakel och jag klarade oss bra i natt utan pappa vi sov faktiskt båda två hela natten men visst var det lite tomt i sängen. Vi saknar dig.
Nu har jag faktiskt mått bra sen i måndags kväll, men i morse var min dåliga mage tillbaka igen. Jag hatar det här. Så idag blir vi hemma IGEN. Har kännt mig väldigt konstig och matt hela veckan, som jag går runt med konsttant för lågt blodsocker eller något. I morgon ska jag till MVC jag får väl prata med dom då.

Onsdag
När Rakel blir arg nuförtiden då slår hon sig själv i huvudet, varför? Jag gör inte så, var lär dom sig sådant?
Idag hade vi mammagruppen på fika. Hela havet stormar som vanligt men också så trevligt. Jag hade faktiskt lyckas baka en väldigt mumsigchoklad kaka. (En sådan där man gjorde när man var liten i långpanna med chokladglasyr och kokos på toppen.) Nu har jag röjt här hemma Fredrik är i Wales, och Rakel sover. Om jag orkar ska jag se på Desperate House Wifes i kväll, tyvärr går det så sent kl 22.
I morgon är det simmskola som vanligt.

Tisdag
Tack för alla fina kommentarer det  är verkligen det VÄRSTA med att bo i ett annat land att när man blir sjuk har man ingen som kan hjälpa en. Gårdagen var som en hemsk dröm jag tror vi tittade på TV hela dagen. Fredrik kom hem vid 8 tiden och räddade oss. Städade upp hela köket, och attackstädade och sen åt vi kvällsmat tillsammans. I dag mår vi lite bättre Rakels mage lever dock fortfarande sitt egna liv. Men vi tar det nog lungt i dag, är fortfarande lite svag. Jag som verkligen hade sett fram i mot att åka till svenskakyrkan och träffa alla och handla filmjölk men det får bli nästa vecka.

Måndag
Jag är magsjuk, Fredrik är på jobbet och Rakel har diarre. Behöver jag säga mera jag vill dö.

Vecka 4 Det snöar

Äntligen Fredag
I morse så sov vi länge jag och Rakel efter att hon hade varit uppe och vevat som en helikopter i vår säng mella 5-6 stackars Fredrik som skulle upp och jobba. Nu har jag presis avslutat fredagens storstädning vilket innefattade våttorkning av alla golv, toaletten, dammsugning och DAMMTORKNING jag hatar att damma men jag har nu införskaffat ny wipes som våt servetter för barn men för hemmer som jag torkar allt med. Det känns så mycket renare då. I morgon kommer Elin hit och då ska jag göra min fisksoppa igen det ser jag fram in mot. Så nån gång i dag måste ta mig ut och handla både räkor, pålägg mjölk och bröd.
På Söndag har Fredrik bjudit hit två engelska par på Brunch det kan nog bli trevligt men en av tjejerna gillar jag inte Lisa (jag är helt säker på att hon har en lite svag punkt för Fredrik eller iallafall hade.) Men det andra paret David & Joslin är hur gulliga som helst. Det var dom vi var ute och åt den super dyra lunchen med för några helger sen.

Torsdag
Denna vecka har verkligen varit en hemma vecka. Men väldigt skönt att "bara" vara hemma även om vi har haft många kompisar över på fika och playdate. I dag var vi och simmade som vanligt sen fick Aina och Rakel leka med varandra. Det är verkligen så kul att se hur bra dom numera verkligen LEKER med varandra. Sen träffade vi en ny svensk mamma som hade en lite 5 veckors Alfred som var här och hämtade en väska till Bugaboon och ett parasoll som jag sålt till henne. Sen värvade jag henne självklart till vår mammagrupp.

snö
Så här såg det ut i morse nu är allt borta..
Onsdag
I morse när jag vaknade var hela trädgården vit och det var 2 grader ut vilket är VÄLDIGT kallt här i England. Rakel såg verkligen konfunderad ut det är ju första gången hon ser snö. Men redan nu har allt smällt bort. Både skönt och tråkigt. Men när man bor här har man ju inga vinterkläder, inga skor inga varma jackor jag har gått runt i min skepparkavaj hela vintern och det blir ju lite kallt sånna här dagar.

Tisdag
Idag har jag haft mina 4 mamma kompisar här hemma med barn. Mycket trevligt till lunch lagade jag fisk/räk soppa med vitt vin och vitlöksbröd. Tyvärr blev det inget över till stackars Fredrik men jag får nog laga lite mera i veckan. Det blev väldigt lyckat. Resten av vinet gick ner till maten känndes lite lyxigt att dricka (smutta för min del) på  lite vin så där mitt i veckan. Nu njuter jag och Rakel av tysnaden och tittar på CBBEBIES (engelska barn tv)

bordet
Rakels fina bord som jag målade och hittade i helgen.
Jag vill börja med att ge en stjärna till min man, varje helg bråkar vi om vem som ska gå upp. Och det slutar nästan alltid med att vi går upp båda två eller att Fredrik får sova. Hans argument är att han går upp 06.30 varje dag och jag går upp kl 8. Alltså får jag på 5 dagar sova ca 7 timmar mera en honom. Ja vi är småbarnsföräldrar och då ska man tdligen bråka om sånt. medans jag tycker att det är inte samma sak som att få sova ut (till kl 9.30 ;)) Men i morse tyckte jag lite synd om honom när han gick hemifrån och vi fortfarande låg i sängen och gosade.

Lördag kväll från kl 19-01.00 tillbringade vi på akuten med Rakel. För jag hade fått för mig att hon var typ döende. Det är väll alla gravidhormoner som spökar. Nej allvarligt talat har hon varit himmla knepig hela veckan vaknat på nätterna och på kvällarna. Skrikigt och gråtit som om hon VERKLIGEN har ont någonstans.  Vi har hela tiden avfärdat det med tänderna men nånstans där inne började jag undra tänk om det är något annat? Så efter att hon i lördags vare sig hade druckit eller ätit inte ens glass på hela dagen åkte vi till sjukhuset. Men det var ju självklart inget fel på henne. Och i söndags var hon hur pigg som helst. Men nu vet vi att det är TÄNDERNA och ingenting annat. Just nu ligger hon på golvet och skriker för att jag inte går ut med henne. Hon har temprament den lilla damen presis som sin pyssling Ingrid.

slabb

I morse var hon iallafall hur söt som helst först sov vi båda till kl 10.00!!!!! Och efter lite gos i sängen var det dags att gå upp. Rakel står på golvet och jag pekar på Fredriks boxershorts (ja jag har på mig hans kläder ibland) och ber att få dom. Då ser hon helt förbryllad ut och ger mig blicken "det är ju pappas" Går fram till tvättkorgen och fiskar upp en rosa BH men när jag visar henne att jag redan har BH då fnissar hon lite. Sen går hon runt sängen tills hon hittar min rosa sovshorts som hon ger mig. Hon tyckte tydligen inte att jag kunde gå runt i pappas gammla boxer kalsonger.
rebeccarakel
Rakel och Rebecca

Vecka 3- börjar bra

utklädd
Lördag
Rakel mår så dåligt det har hon gjort sen i torsdags. Värst är det på kvällarna hon vaknar och bara gråter och är helt i från sig. Just nu har hon som vanligt sommnat i pappas knä framför TVn. Stackare, så nu på måndag får vi nog gå till doktorn. Vi tror att det är tänderna men man vet ju inte det kan ju vara magknip, urinvägsinfektion vad som helst. I dag var vi och hämtade vår fina nya röda vagn, bild kommer jag lovar. Här hemma var det skrubbat fejat och fixat i fredags men det har redan börjat grotta igen men jag orkar inte så nu häckar vi framför Tvn hela familjen.

Dagarna bara rinner iväg, igår var vi på simmskolan i orkanen som nu verkar ha kommit även hit.
Nästan lite läskigt att vara ute. Tänk om det blåser ner ett träd i huvudet på Rakel. Man vet ju aldrig.
Annars är allt som vanligt städa, plocka, plocka lite till, laga mat och fixa. I går gjorde jag en väldigt lyckad stek (lite vuxen poäng eller hur ) Med kantarellsås och potatis. Mycket populärt.
Stackars Fredrik hölll på att inte komma hem pga blåsten gick inte tågen somd et skulle så det tog honom 2,5 timmar.
Annars har vi den stora Big Brother Celebrity  skandalen som pågår här i England och som toppat nyheterna på BBC och varenda tidning och till och med Tony Blair har uttalat sig. Det är en Indisk väldigt känd skådespelerska som är med som blivit mobbad av 3 andra kändistjejer och dom har bla uttalat en del  rasistiska åsikter om henne. I kväll är det utrösning och dom här tre tjejerna dom lär ju inte ha någon karriär kvar när dom kommer ut. Dom är HATADE av hela Storbrittanien. Och nu sitter dom där och har ingen aning.

Onsdag
Hela familjen Zetterlund exklusive man, stannade över natten. Det var så där lagom kaotiskt som det blir med tre små barn. Men vi hade tillslut en trevlig kväll. Jag provkörde Rakel och Rebecca i Phil & Tedsen då dom båda två fick följa med på gymnastiken medan stackars Viveka som hade haft en sömnlös natt med Philip stannade hemma och "vilade lite". Nu i eftermiddags har vi varit hemma på avskedsträff hemma hos Lotten som flyttar till Sverige med sin familj nästa vecka SNYFT. Vi hade samlat i hop ett presentkort åt henne på centralbadet  (som jag såklart organiserat).

Tisdag
Idag fick vi äntligen träffa  Viveka, Rebecca och lilla Philip som har varit i Sverige alldeles för länge. Rakel och rebecca hade som vanligt roligt tillsammans. Och Rakel var mycket facinerad av lill Philip 4månader och skulle ge honom nappen hela tiden. Hon kommer att bli en så gullig och stolt storasyster.


Måndag
Idag har flickorna Ahlin varit riktigt effektiva. Redan kl 8.00 knackade vi på porten till Sainsburys där vi gjorde veckans storhandling efter medhavd inköpslista.  Sen bar det av hemmåt för stor städning. Både jag och Rakel dammsög. Hon har även lärt sig att dra ut kontakten mitt under pågående rengöring. Det tycker hon är så roligt så hon nästa kissar på sig.  Nu i eftermiddag har vi varit på kyrkansbarntimmar i vår lokala kyrka som ligger runt hörnet. Hur bra som helst. det är ca 6 månaders kö för att få börja. Lagom mycket barn, trevliga mammor. Rent och frächt mycket fina och roliga leksaker, målarfärger och pyssel. Dessutom går en annan svensk mamma dit  som jag känner. Och hennes son Matthew och Rakel leker super bra tillsammans. Så dit kommer vi verkligen gå varje måndag. Till middag blev det hemmlagad fiskgratäng.

Vecka 2

Helgen
En mycket trevlig helg, i Lördags åkte jag och Rakel in till stan pappa ville vila lite. Där träffade vi Elin och Aina med föräldrar och gick på den stora ryskafestivalen och kollade in lite shysst ryskt mode och lyssnade på härlig rysk popp musik.  Vår kära vän Elin följde med oss hem och vi hade en MYCKET trevlig kväll tillsammans med Aiatiskbuffe och film. Jag gick och la mig tidigtt men Fredrik och Elin stannade uppe och såg Kylie´s senaste konsert på TV.

Idag Söndag så var vi bjudna på Fredriks kompis Davids födelsedags lunch. Vi trodde vi skulle på Gastropub i Nottinghill men hamnade på en väldigt posh resturang. Så dyr lunch har jag nog aldrig haft förrut. Som tur var hade iaf Rakel fin klänningen på sig. Så där satt vi i 4 timmar och åt lunch!!!!
Dom hade ett litet "dagis" för barn över 2. Så vi låtsades att Rakel var en liten hårlös 2åring men efter 30 min kom dom till baka med henne "whe think she is a bit distressed, she is making the other kids very upset, she is taking their toys and hitting them"  Vad har jag gjort..... ? Så jag och Fredrik turades om att jaga runt henne i resturangen. Men maten var så god, jag åt räkor (färska med vitlök och chili aioli) Risotto och chokladmousse till efterätt. MUMS

Fredag
Idag var vi på det stora Ultraljudet och allt såg bra ut med lill bebisen. Den låg där och sprattlade. Rakel hon såg helt shockad ut. Säger man "var är bebisen" så går hon och stoppar sina gossedjur under tröjan. Barn dom förstår mera en man tror. 

Torsdag
Idag var vi på VT första simmskola och  det var riktigt roligt och så härligt att glida ner i en varm pool efter att ha jagat runt i ÖS regnet efter en frisör som kan klippa min långhåriga man på Lördag. Rakel hon ar känts lite febrig i några dagar men är i övrigt hur pigg som helst. Vad har man för sjukdom då ?
Vinter deppression ? I morgon är det dags för det stora Ultraljudet.

Miffy
Onsdag
Idag har vi varit på Museum of childhood som är ett stort barnmuseum och tittat på en jätte fin Miffy utställning (både för barn och vuxna) tillsammans med några andra mammor från min mammgrupp. Det fanns en massa roliga saker för barnen så dom kunde roa sig så vi mammor fick "vila" oss lite. Till middag åt Rakel lasange för typ 4dagen i rad. Men hon älskar det och som alla vet när pappa Fredrik lagar mat så lagar han MASSOR. Nu är Fredrik ute och jagar fjädrar till en fotografering och ringde just och frågade om jag ville ha Sushi till middag och det säger jag inte NEJ till...
http://www.vam.ac.uk/moc/whats_on/future/miffy/

Tisdag
Rakel vaknade kl 07.00 i morse. Alldeles för tidigt både för mig och för henne. Vid tio tiden var vi båda två helt slut. Så vi bestämmde oss efter att ha strukit julens dukar och pappas skjortor att åka in och äta lunch med Sara innan kyrkan. Kyrkan var bra så himmla kul att träffa alla mammor och Sigrid som man inte träffat på länge och skvallra lite. Marie med Tamara samt ny lillasyster var där. Den minsta bebis jag nånsin sätt tror jag. Annars var allt som vanligt förutom att Leia och Jenny inte var där och det var trist.
Rakel slog en 4 årig pojke med en järnvägsräls i huvudet, stackarn. Sen bråkade hon med en annan "stor" pojke men jag lätt dom hållas och tänkte det är ju bra om hon okså får lite stryk i bland så hon får kännas hur det känns. Men när han väl slog tillbaka så vaknade hans mamma till som inte sätt upptrappningen och hon blev så klart stört arg på sin son. Hon såg ju bara hur hennes 4 åring klappade till en liten "bebis" men jag försökte förklara att Rakel faktiskt okså dragit sitt strå till stacken.

Ush jag har fått foglossning det hade jag inte med Rakel. Det gör inte så ont men just nu oroar jag mig mera över att det kommer att göra mera ont längre fram. Men det är ju också ganska menlöst.
I morse var vi på en ny musikgrupp som var bra, väldigt präktigt fröken hade Ecco skor och spelade Cello det var bara Waldorfdockorna som fattades!  men Rakel verkade gilla det och det är ju huvudsaken så vi fortsätter nog. Just nu sover hon och jag slappar. Borde få henne att sova mera hemma. För då kan man få sakr gjort här hemma och koppla av. Men oftast sover hon när vi är på väg till eller från ställen, det är lite knepigt det där.

Vecka 1

Söndag
Jag och Sara tog med alla barnen på Science museum. Men det var helt sjukt mycket folk där i dag så det var nästan inte roligt. Lite läskigt tänk om nån skulle ta barnen i villervallan. Så vi åkte hem till oss istället Rakel ryckte en hela tova med hår från stackars Mia (förlåt) hon är väll så avundsjuk på deras lockar. Hon har ju knappt nått hår själv stackarn.  Dessutom blir hon numera GALEN om någon annan leker med hennes grejer. Ett litet syskon för hennes del blir nog bra.. Vad ska man göra..... ? Har jag skapat ett litet monster ?
Till middag blev det pappas lasange, Rakel hon vräkte i sig som vanligt och somnade sen gott.
Själv tog jag ett bad med mitt nya badskum och läste Grazia sen tittade vi på BigBrother och Fredrik gjorde varm choklad med marsmallows till mig härligt att bli ompysslad.

Lördag
Idag fick Rakel sittt nya laser Yoda svärd som hon använt flitigt hela eftermiddagen. Hon är nog den första lilla Yodan som även har handväska. Vi har haft en mysig dag mest pysslat här hemma och rensat rensat. Var ute en sväng i ÖS regnet på förmiddagen och hela familjen blev helt genom blöt men det var ganska skojigt  det med. Jag börjar känna av den där "bygga bo känslan" hade den när jag var gravid förra gången okså. Det var Fredrik som påpekade det i dag och sa "ja nu väntar 7 månaders städande......" Stackarn

Yoda
Fredag
Jag ÄLSKAR REA SHOPPING i morse åkte jag och Rakel in och gick på Zara, dvs Rakel lekte med alla andra utråkade barn på reaavdelningen och jag bara tittade och tittade. Vi kom hem med 2st fina klänningar 1 skjorta och en hoodtröja samt en pyjamas för ett mycket bra pris. Jag köpte till och med ett par tajts till mig själv som jag kommer att bo i resten av graviditeten dom är så sköna. Efter turen inne på Zara var vi båda två helt genomsvett så vi åkte hem till Lotten och Leo där vi åt en mycket god lunch och lekte. En härlig dag.

Torsdag
I morse kom Anna och pojkarna över på ett litet spontan besök. Vilket livad upp lite, Rakel hon var så trött  så hon nästan somnade framför barn TVn medans jag dushade. Sen åkte vi in till stan och träffade Lotten och Hanna med barn och gick på Brittish museum. Det var ingen hitt. På hemsidan stod det att dom hade en massa roligt för barn. När vi kom dit fanns det ingenting. Men vi hittade en håla i källaren där vi hängde och fikade i 2 timmar innan vi åkte hem. Sara min goda vän hon har mejlat med min barnvagns återfösäljare i NZ och nu vet jag varken ut eller in. För den nya 2007 modellen som kommer i feb verkar MYCKET bätttre. Så kanske väntar jag på den.

Cissi frågade om min mage, den har vuxit lite men jag kan fortfarande i v 20 ha mina vanliga jeans och har jag kläder på mig så ser jag bara lite halvfet ut inte gravid...Men det kommer väll...

Jag övar på att få Rakel att lägga sina kläder i tvättkorgen när hon tar av sig. I dag tog hon kläderna och gick med bestämmda steg ut i köket och jag tänkte vad gör hon nu?, lägger dom i tvättmaskinen kanske... ! Nej i papperskorgen la hon  ordentligt alla kläder.

Onsdag
ush nu måste jag gå till barnvagnsaffären som har lagt undan min vagn som jag typ köpte i går och säga att jag inte vill ha den jag hatar sånt. Eller så låter jga bli och så får jag bara strunta i att gå in i affären på ca 6 månader. Jag har nu bestämmt mig för den röda vagnen tillslut.
Jag och Fredrik har haft en mysig dag tillsammans och åt en god lunch hela familjen på Monkey Nuts .
Nu i eftermiddags har jag lagat 3 par jeans medans Rakel lekte med 3 st godispåsar (oöppnade) som hon bar runt på och stoppade i och ur div olika påsar.
solen
Rakel spanar in sin mamma som klipper gräsmattan
Tisdag
Jag har vagn dilemma jag har blivit erbjuden att köpa en begagnad röd Phil & Teds för 275 pund. Använd typ 3 gånger. Men i dag var jag och kollade på en ny i affären (350 pund) som är svart. Och fick bara en invigelse att den skulle jag ha, men då var deras kortläsare trasig så jag gick hem utan vagn. Men sa att jag skulle komma tillbaka i morgon. Men nu har jag nog ångrat mig igen och vill ha den röda... tror jag.
Rakel och jag var hos doktorn i morse och hon fick två sprutor MMR (Mässling, påssjuka och rödahund samt en ny PVC eller nått hette den. Som jag faktiskt inte riktigt uppfattade var den var bra för hemska mig. Men det är nått helt nytt tydligen. Sen som tröst gick vi på Softplay och Rakel virvlade runt som ett yrväder och vi hade det riktigt mysigt.

Måndag
Ush nyårsdagen är alltid lite deppig tycker jag. Vi var faktiskt hemma hela familjen hela dagen. Jag såg en gullig film som heter "little miss sunshine" medans Rakel sov sin eftermiddagslur.

RSS 2.0