Sverige Sverige

semlorn
Sverige Sverige fosterland på 4 dagar har jag ätit 2 pizzor varav en kebab, en hamburgare på Max, en semla, en prinsesstårta samt en chokladbiskvi...samt mängder med lösgodis, ostbågar och annat gott.

Jag hade ju kommit på den smarta iden att prova på ett nytt sätt att åka ut till flygplatsen på. Nämligen att först åk vanlig buss till Goldersgreen. Detta tar i vanliga fall ca 30 min hemifrån oss men i fredagsrusning kl 8.00 med alla school runs tar det minst det dubbla.
Och sen åka flygbussen ut till Stansted. Nej ush vilken jobbig omständig resa. Men jag "sparade" 8 pund och Rakel fick åka längst fram i en stor buss och det tyckte hon var kul. Jag måste säga att även om Ryainair är lite sisådär och att dom tagit bort att man får gå på först när man har barn. Så är ändå priset överlägset och det är så skönt att få ha med sig vagnen hela vägen fram till planet. Och samma sak när man går av det första man får i sin hand är vagnen. Verkligen skönt. Sen att det är som att åka i en boskapsvagn det får man väll ta, men jag kommer aldrig förstå hysterin när alla ska tränga sig på planet samtidigt herregud det finns ju plats till alla, så spelar det någon roll vart man sitter.
Resan gick bra och Rakel hon somnade så fort vi satt oss på planet och sov sin middagslur hela vägen till Göteborg. Där morfar stod och väntade på oss som vanligt. Sen sov hon lite till i bilen på vägen hem till Huskvarna.

Lagom till att vi kommit fram kom Mormor och morbröderna Isidor och Elias som också längtade efter att få se sin systerdotter. Rakel och Isidor busade med varandra hela kvällen innan hon somnade som en stock vid 8 tiden och resten av familjen hade "fredagsmys" framför så ska det låta. Härligt att vara i Sverige. Mamma hade med sig en hel drös med av mina gamla barnböcker samt min gamla Waldorfdocka.

Lördag
Här hade jag i princip beordrat en tur ut till Lager 157, så hela familjen följde med. Det är helt otroligt mitt ute på landet och då menar jag verkligen landet ligger denna outlet som är hur fräch och fin och billig som helst. Och givetvis säljer det som smör i solsken men jag undrar hur grundarnas tankebanor gick.. "åhh låt oss bygga något här ute på åkern som inte är en ladugård. " Men det gick ju väldigt bra uppenbarligen.
Nina och Jonas kom körande från Skövde och även om vi bara han träffas lite kort och förmodligen får mer tid att prata på telefonen var det roligt att ses. Och som vanligt hade pyssliga Nina handlat och slagit in så fina paket och påskägg till Rakel. Bla ett munspel som hon numera faktiskt kan blåsa lite i. Ja ush jag får dåligt samvete själv lyckades jag inte ens skicka iväg ett födelsedagskort.

Söndag
Elias min fiske tokiga lillbebror hade självklart inte missat att det var sportfiskemässa i Jönköping denna helg.( Man hade ju hoppats) Men eftersom hela familjen solidariskt hade följt med mig på shopping gick vi alla i samlad trupp och kollade på fiskemässan. Jag säger bra det vilka människor. Tänk er själva vilka som går på en sportfiskemässa bara killar mellan 8-70 år. För att få tiden att gå tror jag vi deltog i varenda tävling man kunde vara med i. Rakel fiskade i barnfiskedammen och vann ett fint metspö. Sen stannade vi dessutom 1,5 timme extra för att vara med i den sist utlottning. Och självklart till Elias stora förtret så vann vi ingenting..

lundqvistarna
Isidor, Elias, Mamma och Rakel på fiskemässan

Måndag
Familjen Lundquist åkte hem i söndags kväll med en trött och lycklig Elias och jag och pappa stupade framför TVn och jag somnade till en bondrulle. Jag hade ett inplanerat besök hos hårfrisörskan som jag längt så efter. Så medans Rakel var med morfar gick jag och klippte mig. Jag har numera BLONT verkligen BLONT hår (vet inte om jag är så nöjd) Kort page... Ja vad ska man säga ingen ide att fälla några tårar det växer ju ut. Men jag kan inte ens sätta upp det. Fredrik ljög lite nu när jag kom hem och sa att det visst var fint.. Man vänjer sig förhoppningsvis. Efter det åkte vi hem till Daniella och åt ostkaka och kikade på alla grejer i källaren. Sen åkte vi hem och kollade på det första avsnittet av dokumentären med Göran Persson, snacka om självgod. Men verkligen intressant att se och jag ser fram i mot att kolla på resten.

h?ret
Inte världens bästa bild men så ser det ut...

Tisdag
Idag gick vi på stan, jag spanade på allt påskpynt och köpte med mig lite grejer. Nu vill jag hem och göra det påskfint och sy påskdukar.
Och ha ett stort middags bord och ett vackert "sköna hem" hem. Som är vackert dukat med levande blommor och hela racet ja ni vet.
Tyvärr hittade jag ingen bra tygaffär så påskdukar får vi kolla efter här i London. Men mycket annat fint pyssel fick vi med oss hem.
Rakel fick ett par coola converse med döskallar på. Hon ser så cool och stor ut nu.
Jag har ett litet problem med hennes garderob. Ena sekunden är jag fast i socker sött rosa och spets för att i andra köpa döskalle gympaskor. Måste erkänna att jag har lite samma dilemma med min egna stil. Jag kan liksom inte bestämma mig. Jag hittade en barn bok som handlade om Racer RAKEL tydligen finns det flera om Rakel så dessa måste jag kolla upp. Köpte med oss gigantiska semlor hem som vi hade kunnat äta till middag.

Onsdag
Dags för hemresa, för att summera det hela har det varit underbart och det är så skönt att bara komma i väg och vila upp sig och komma från vardagen. Och stackars Fredrik som varit jätte sjuk har kunnat vara hemma och vila upp sig i lugn och ro. Det hoppas jag att han har gjort iallafall. Rakel hon har somnat gott i sin säng på kvällarna utan gnäll men vaknat lite på nätterna jag hoppas det bara är tillfälligt och varit väldigt mammig i perioder. Hopps det också släpper när hon kommer hem och träffar pappa. Redan kl 11 efter att jag hade fyllt hela väskan med shopping, påskpynt. leksaker och våffeljärn var det dags att åka till flygplatsen. Hemresan gick bra. Rakel satt fastspänd i mitt knä hela vägen helt otroligt. Brevid oss satt en annan svensk mamma med ett gämn gammalt barn så dom bråkade lite om leksakerna. Hon berättade att hon bodde i Bristol så för att komma hem var hon först tvungen att att tåget in till London för att sedan ta en buss i 2 timmar för att komma hem. Skulle vi bo så skulle jag aldrig åka till Sverige.. Herregud vad jobbigt. Vi tog vår gamla rutt med tåget hem och Fredrik mötte oss vid stationen. Rakel hon blev så glad så hon nästan började gråta och sen åkte vi hem hela familjen. Vilken man jag har, hela hemmet var DAMMAT SKURAT och PUTSAT jag lovar att komma ihåg det här när jag blir arg nästa gång. Dessutom hade han sorterat en massa och omorganiserat i köket så numera är saker ordentligt nedstoppade i avsedda boxar. UNDERBART....
Lika härligt som det är att åka bort lika härligt är det att komma hem.
Rakel hon myste när hon blev nerbäddad i sin egna säng och sov gott hela natten (puhh var lilte orolig att hon hade plockat upp en dålig vana i Huskvarna)

För att sammanfatta det hela ett par underbara dagar och Rakel leker lyckligt med sina saker och snart ska vi i väg på simskolan. Bilder kommer snart.

magen
Magen i vecka 31

Kommentarer
Postat av: Sara

Nu borjar magen vaxa lite.. :) Harlig Sverige resa, jag blir sa avundsjuk! Kram

2007-03-22 @ 14:27:03
URL: http://runesson.blogg.se
Postat av: Cissi

Later ju som en supermysig resa! Kul att se kulan, nu ar det bara 9 veckor kvar, eller mindre! Tack for paskpaminnelsen, jag ska hem och pynta litet ocksa tror jag! Kram kram! och hoppas vi kan ringas i helgen. Cissi

2007-03-23 @ 05:50:15
URL: http://cissiandval.blogg.se
Postat av: Nina W

Åh va kul att se alla bebismage-bilder!! Du passar i frisyren ;)

Det var så kul att se er i lördags, hoppas på att tiden går fort tills vi syns igen!
KRAM

2007-03-23 @ 10:37:27
Postat av: Malin

Ja det växer väll ut snart...Lovar att fixa till det innan bröllopet. HAr sagt till Fredrik tt jg måste få lite "ledigt" så jag kan spana på klänningar

2007-03-23 @ 23:12:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0