Vecka 48 vi efterlyser Lucia nattlinne till Rakel

image411
min fina julpinne som hänger i taket
Söndag
1 ADVENT
I dag är det mina föräldrars bröllops dag och min dopp dag. Det firar vi här hemma med en förkyld (läs dödsjuk man) och en snuvig trött Rakel.
Men jag och Isak har hållit i gång och packat alla saker som jag har sålt på Ebay och Tradera. Det är ju smått beroende framkallande och roligt att sälja saker på nätet.
Sitter här och funderar på om jag ska baka lussekatter till Advenstsfikat.. men då måste jag ut och handla smör vilket är jobbigt.
Är det någon som bakat vört bröd någon gång ? Kanske skulle man göra det till jul, om jag kan hitta några pomerans så kanske.
Angel sa vad det hette på engelska när han ringde innan men jag har redan glömt.

image410
Tjejerna inna vi går ut på Annas jobb.

Lördag
Jag hade förhandlat till mig en sovmorgon sedan länge, så jag sov gott medans Fredrik var upp med barnen. Jag kan säga vi tog det ganska lugnt hela Lördagen åkte i väg och storhandlade lite mat. På kvällen träffade jag Elin som hade Birthday drinks. Vi gick på ett ställe som heter Cargo, Fredrik kom också förbi när barnen hade somnat. Grannen var snäll och satt barnvakt. Men eftersom jag var lite spak och Fredrik lite trött så åkte vi hem vid 23.

image412

Isak river Rakels lego..

Fredag
Dagen började med musjakt. Vi har ju haft en liten nus här hemma, och min kära man har inhandlat mus fällor som har legat här på diskbänken i en vecka och sett riktigt läskiga ut. Så i fredags skulle han arbeta hemifrån för att kunna vara hemma i tid när jag skulle gå ut senare på kvällen. Så när jag var hemma hos Mari ringer han och meddelar att nu är musfällan riggad. Jag måste säga att jag fick panik. Vilket faktiskt förvånade mig lite. Men jag ville inte hem och vittja musfällor med två barn i släptåg. Så jag stannade hemma hos Mari hela dagen. Och väntade på att Fredrik som var nere på stan skulle komma hem först. Jag ville inte hem helt enkelt till en död mus. På kvällen gick jag ut med min mammagrupp och åt engelsktjulbord på en fantastiskt mysig restuarang som heter Homebar. Verkligen lyckat och så roligt att få gå ut och klä upp sig lite. Kom inte hem förrens kl 4. Så en riktig lyckad kväll.


Torsdag
I dag ska vi åka till Brent Cross med Hanna och jag har lovat Rakel lunch på MCD, Rakel ska få finskor, kanske ett par stövlar till mamma och en liten skjorta till Isak som han kan ha i Jul.

Onsdag
Jag hatar att vänta på hantverkare det är absolut det värsta som finns. I dag skulle dom komma och fixa våran tvättmaskin så jag och barnen fick snällt stanna inne. (typ dom rev hela lägenheten) Han skulle komma mellan 10-13 så klart kom han 13.30... Men nu är den lagad och tvättmaskinen har gått nonstopp sedan dess. Vilket är skönt. Vi fick gå ut en sväng på eftermiddagen i stället, Jag köpte lite små grejer till Rakels adventskalender. Hon har fått den gammla paketkalendern som jag hade när jag var liten. Så det är minst sagt nostalgi. Men ska jag köpa paket till Isak också? Kommer han få men nu för livet om han inte får några paket?
Till middag blev det fiskgratäng hemlagad med färksaräkor ägg och stenbits rom i såsen. Såå gott tyckte hela familjen inkl Isak.
Rakel gjorde en annan gullig sak i dag satt hon på sig sina svarta mjukisbyxor som hon inte använder så mycket och så pekade hon på dom och sa "farmor" och jag tror hon syftade på att farmor alltid har svarta byxor och en nästan likadan svart joggin dress som Rakel. Kanske inbillning men det känndes så. Gulllgt va ..
14509-409

Tisdag
Nu längtar jag efter att rörmockaren ska komma i morgon och fixa tvättmaskinen den har varit trasig sedan i Fredags. och med två små barn hemma varav den ena bara äter pureer med hela kroppen är det ganska mycket tvätt här hemma. Dessutom är badkaret fyllt med alla blöta lakan dom har nu legat där sedan i fredags. (!)
I dag var vi hemma hos Anna på julfika tillsammans med 9 andra mammor och typ 20 barn. Men dom är vana nu barnen vid våra träffar och leker bra utan att slåihjäl varandra (typ) Det var så trevligt och vi stannade nästan hela dagen

Nu börjar det kännas riktigt julmysigt. Även om jag inte har hunnit pynta. För varje dag som går blir det dessutom finare och finare här hemma. Nu när vi snart packat upp allt.
Jag efterlyser därimot ett lucia nattlinne till Rakel i stl 104. Det säljs ju inte här så klart, men det tänkte ju inte jag på. Så om det är någon som har vägarna förbi Åhlens ... ersättning utgår givetvis.. Så vore det toppen om Rakel ficka vara en söt liten Lucia eller tärna.

Vecka 47

Söndag
Vi chillar

Lördag
I dag har vi varit hemma hela dagen. Utanför är det ca 3 plus. Ush vad kallt. vi har fortsattt packa upp och rensa i våra grejer som vi har flyttat hit. Rakel fick roa sig med Lotta på bråkmakargatan och lilla Isak har mest blivit runtflyttad mellan alla högar. I morgon ska vi köra sådant som ska magasineras lite hem till Angel som ska passa våra saker. Det ska bli så skönt.
kallt
Kallt kallt men trotsade kylan och drog på dom svenska överdragsbyxorna och åkte till parken.
Fredrik var hos doktorn i dag, han är allergisk mot gräs (nu kommer jag få klippagräsmattan tills vi dör) och katt.. Så någon gosig liten katt kan mina barn aldrig få. Men dom klarar sig nog endå..

Torsdag
Idag var vi på kalas. Isak han sov sig egenom nästan hela festen medans vi andra mumsade gräddtårta med varmkorv. Det var ett mycket lyckat kalas och Rakel fick en fin Fiffi ballong med sig hem. Hon börjar verkligen 2 års trotsa i dag hade vi en lååång dust när hon inte ville äta upp sin mat. Snacka om bestämd vilja undra var det kommer ifrån.

Onsdag
Ja stackars barn nu finns det ingen återvändo nu har jag köpt små små gummisnoddar så i morgon kan Rakel ha tofsar med små rosetter på kalaset.
Idag var vi hemma hos Matthew och Albin och lekte hela dagen. Isak han äter som en häst, till middag i dag åt han katrinplommonpure, Kyckling och potatis puree och yoghurt typ en hel liten IKEA skål till efterätt helt sjukt det är som att han inte har någon botten han kommer bli våran lilla brojlerbebis.

Tisdag
Rakel hade spelet i går och somnade inte förrens kl 21.30 vet inte vad det var med henne så i morse hade vi lite sovmorgon (8) Själv gick jag rint här och pulade i godan ro fönade håret och hade mig tills jag insåg att jag stämt träff med Hanna på Brentcross shoppingcenter kl 10.00 !!! inte 11.00. Fick lite smått panik och tackade min lyckliga stjärna över att Rakel inte måste äta frukost. Så vi han faktiskt i tid. Och vem har sagt att det inte går att gå i affärer med 4 barn under 2år (typ) Först raidade vi HM där jag hittade en hel outfit en liten svart klänning, med kofta och glittriga skor som jag nu kan ha både på våran ute kväll, Elins kalas julafton och kanske till och med nyår, vem vet.. Min garderob är ju på budget. Sen gick vi vidare till MCD, jag hatar det där momentet innan man har kommit i ordning med 4 hungriga barn, barnvagnar trångt och meckit. Men så härligt när man väll har satt sig och packat upp maten. Isak han äter ju numera och jag måste erkänna jag har inte riktigt kommit in i att mata 2 barn samtidigt. Efter maten gick vi vidare till Early learning center där vi handlade födelsedags present till Ainas 2 år kalas. Vi är några mammor som har lagt i hop så det blev en lite spis med tillbehör, mycket fint. Resten av dagen tillbringades hemma hos Hanna för Frerik var hemma och jobbade. I kväll ska jag försökabara ta det lugnt.

ingenjörena
Rakel lär pappa skruva möbler, eller kanske tvärtom..?
father
Far och son
syskon
Söta morgon gosiga barn
arbete
Bakom våran frys bor en liten mus.. som sprang över köksgolvet i Lördags kväll. Fredrik ville dammsuga upp den (!?)

14509-403
När mamma var liten ..på Tjörn med Mats

Måndag

Ja ny vecka nya krafter, morgonen började med kaos barnen gnälliga jag försöker kolla lite grejer på datorn sammtidigt som Fredrik ringer och ber mig leta efter hans skatte papper.. puh,. Men nu är barnen glada och papprena hittade. Vi var på en ny play group i morse tvärsöver gatan trevligt och lungt och så skönt när det är så nära.
I kväll ska jag laga Lasange till middag och kolla på TV tror jag.
Rakel säger faktiskt nya små ord varje dag. Hennes ordföråd numera är
Farfar, mormor, mamma, bil, hus, byxa (byssa), mera(meeeeera), sova, cocacola (coola), här, godis (goos),glass, kaka, fika, (ja ni förstår vad vi gör på dagarna) där, titta, pappa, Nini (Nina) , vove, kat, pippi, ja och säkert en massa andra ord också som jag inte kommer på nu. Ja det är ju skönt att det går framåt dset har ju varit väldigt segt med hennes pratande.

Ensam hemma

Helgen
Bolognesen blev helt fantastisk faktisk kanske inte riktigt lika underbar som Matheos (Ninas X och Italienare) Men den bästa jag lagat. På Lördagen kommer jag knappt ihåg vad vi gjorde. Var hemma och packade upp alla grejer. Fredrik var hos frissan och jag hämtade bilen på verkstan och våra nya 7an stolar som vi köpt till vårt fina bord. 
På kvällen kom Elin henne har man inte sett på 1000 år så det var lots of catching up to do.. mycket trevligt. kl 23 fick Fredrik ett ryck och började rensa ut våra linne garderober så Elin fick med sig en hel del gammla handukar hem nu när Fredrik shoppat nya från Ralph Lauren i USA. Vi har nu bestämmt att från och med nu ska vi köpa ordentliga grejer och inte nöd shoppa på IKEA utan bygga ett riktigt hem får se hur det går. 

På Söndagen fyllde ISAK 6 MÅNADER tänk vad tiden går. Han har fått en liten tand, kan nästan sitta upp och äter mera en hans stora syster. Dessutom sover han som en prins på nätterna och är glad gämmt. Våran lilla gullunge.
Vi firade med att följa med Elin som skulle till just IKEA för att köpa en BILLY, men vi handlade inget mera en värmeljus och servetter.

Fredag
Dom var och hämtade bilen i morse det var tydligen batteriet. Måste säga att det var hur smidigt som helst, jag behövde inte ens gå ut. Jag gick ju ner med nycklarna igår till verkstan. Sen ringde dom nu i eftermiddags och sa att den var klar. Jag bad dom även att byta vindrutetorkare och trasiga glödlampor man får ju passa på. 
Jag och barnen var hemma hela dagen. Hanna kom förbi och vi gick till parken. Både Rakel och Isak var hur trötta som helst redan kl 5 och kl 18.30 sov dom båda två. isak han lägger sig nukmera med sin syster kl 19 vaknar kl 23 dricker en flaska och sover sedan till kl 07.00 jag hoppas verkligne att det håller i sig. Det är så underbart att få sova hela nätter. Nu ska jag och Fredrik äta spagetti Bolgnes som jag gjort efter äkta Italienskt recept den har puttart i snart 1,5 timmar så jag hoppas den smakar därefter.

Torsdag
I går hade jag tjejmiddag här hemma mycket lyckat. Vi åt sallad med färksa fikon, parmaskinka och parmesan. Balsamglaserad kyckling med couscous och spenat och till efterätt pecannöts chokladpaj med Hallonsås. Så super gott tyckte jag att det var och det hoppas jag dom andra också gjorde. När Hanna skulle åka hem hade hon fått punka så vi fick ringa på taxi. Sen åkte hennes man med vändande bil tillbaka och bytte däck kl 1 på natten... När vi stod där ute i går natt och väntade på hennes taxi så lovprisade jag vår gammla VOLVO som går som tåget. Det skulle jag inte gjort för i morse när jag packat in barnen i bilen och vi skulle åka och hämta pappa så startar inte bil H-vetet.. Så vi tog tåget istället. Jag hade inte hjärta att säga till Rakel att "nu går vi hem"
Men det gick bra och Fredrik blev glad när vi mötte honom vid Paddington. Nu på eftermiddagen har vi gått igenom Fredriks resväska och alla fina presenter, handukar från Ralph Lauren, kläder till båda barnen och till mig och julklappar. Ingen glömd och alla väldigt nöjda. Efter att ha konsulterat pappa (min pappa) ringde jag till verkstan (ush sånt tycker jag är så jobbigt att göra sådana saker på engelska) Men dom var trevliga och dessutom specialister på Volvo och Saab ibland ska man ha tur. Så jag gick ner och lämnade nycklarna till dom i dag och i morgon kommer dom hit och kollar på bilen och fixar den förhoppningsvis.

Onsdag
I kväll ska jag ha lite folk över på middag det ska bli mysigt. Just nu är våran rörmockare här och fixar kranen i köket som inte fungerar. Rakel sitter och trycker i soffan och tittar på Alladin, hon tycker han är lite läskig. Så fort han är klar ska vi i väg på softplay med grannen.

Tisdag
En ganska seg dag, var hemma för Svenskakyrkan har jul stängt. Hanna och barnen kom förbi. Jag bakade en "chocolat cocacolacake" som blev gansigka god. Isak han äter numera som en hel häst. Det finns inget stopp i honom. Trots att jag bara trycker i honom på dagarna vaknar han endå på nätterna och ska ha mera. Saknar Fredrik. det är ganska jobbigt och vara själv med barnen först i nästan 2 veckor i Sverige och så nu..Men i morgon (torsdag)kommer han hem.
14509-40214509-40014509-39814509-397

Pyssel pyssel och mera pyssel. Var hemma hela dagen trots att solen sken och fixade här hemma. Jag målade om Rakels säng i söndags kväll. Det blev väldigt fint men tog så klart mycket längre tid en vad jag hade trott. Så i dag har jag sytt ett litet överkast och fina kuddar. Saknar Fredrik som är i USA.

Vi packar upp

Bild på luggen kommer men kameran är i Chicago..

Söndag
Effektivitetens dag, efter att Rakel lyckades hälla ut en av mina guld/bruna puder ögonskuggor i badrummet och det var glitter precis överallt. Han jag med att frosta av frysen, tvätta och diska allt innan lunch. Sen åkte vi och storhandlade innan jag körde Nina till Stationen. Det är skönt när man har besök som kan hjälpa till lite. 
Nu har jag kört Nina till stationen och ser fram i mot att måla om Rakels säng när hon somnat. för jag tänker inte måla när hon är vaken och ska hjälpa till.

Lördag
Tog bilen ner på stan parkerad hemma hos Angel och Nadia och gick på KensingtonHigh. Åt en god sushilunch på den nya stora organiska foodcourten som öppnat där.
På vägen hem så fikade vi lite  hemma hos Angel och Nadia och barnen fick leka. Till middag åt vi små plock från M&S jag ÄLSKAR M&S allt är verkligen gott där. Sen tvingade jag Nina att kolla på X-factor (idol)

Fredag
Nina kom sent på torsdags kvällen och jag hämtade henne vid stationen det är alltid lika mysigt och trevligt att få besök.
Fredrik åkte i väg till USA på morgonen han är nu i Chicago i 1 vecka och frotterar sig med reklam eliten och shoppar man får 2 dollar för 1 pund !!! Jag har skrivit en lååång lista. Både Nina och jag är ju väldigt effektiva så vi kom i väg i hyfsad tid på Fredag morgon och körde först till Bicester Village som är en stor outletby.
Som säljer, Dior, DKNY, Petit Batue, Bon Point  och en massa andra märken. Men jag höll i plånboken för jag vet ju att Fredrik shoppar loss i USA.
Men Isak fick 2 pyjamasar och en body från PetitBatue och Nina köpte en halsduk från Pringel. Efter lunch körde vi vidare till Oxford där Nina visade oss runt. Hon har ju studerat där ocvh det var så skönt och slippa vara guide och bara följa efter någon annan. Oxford är en mycket mysig trevlig liten pittoresk stad och jag är glad över att jhag sett den. Kl 6 packade vi in barnen i bilen, bytte blöjor fyllde på nappflaskor och satte på dom pyjamas, dom somnade nästan genast.  När vi kom hem  lagade vi couscous sallad, med avocado, apelsin rödlök och halloumi.

Torsdag
I går kväll var Fredrik och jag ute på vår lokala thairesturang medans Anna satt barnvakt. Tänk vilken skillnad det gör för ett förållande när man får komma ut lite på tumanhand. Det borde vi verkligen göra oftare. I dag hade Fredrik ledigt eftersom han ska åka till USA i morgon. Så far och dotter hade en heldag på stan inklusive sushi och jag och Isak hade lite kvalitets tid. Jag tror han snart kommer få en liten tand jag skymtar ett litet gryn. Jag har även klippt mig i dag hos min gulliga frisör och jag har fått lugg, det har jag inte haft sedan jag gick i 2an. Men det blev riktigt snyggt.

Onsdag
Var på softplay i morse med våran granne, kom hem lagom tills Rakel skulle sova middag. Det är härligt när hon sover middag hemma så jag får lite lugn och ro och tid till att göra sånt här. I kväll ska jag och Fredrik gå ut och Anna ska sitta barnvakt. I morgon kommer Nina L och det ska bli så roligt, om du läser det hr please please kan du köpa med dig lite kantareller.

Tisdag
Svenska kyrkan som vanligt här gör vi inga avbrott på våra rutiner. Rakel hade ett 30 minuters tantrum på vägen hem för att jag hade handlat ostbågar på M&S och lät henne smaka men inte hela påsen. Det var ju osedvanligt korkat av mig. När jag kom hem kände jag mig väldigt sy inspirerad så i går kväll sydde jag en söt kjol och ett par gulliga byxor till Rakel.

Måndag
Nu är det bara en liten hög kvar i ett hörn av vardagsrummet och det är ju okej. Resten av lägenheten börjar bli tipp topp. Vi har verkligen rensat och rensat slängt och piffat hela helgen.
Nu på morgonen har vi varit och handlat mat och målarfärg till allt som jag ska måla om, Rakels säng, bord, och stolar och garderob. Isak han har nu två dagar i rad ätit "riktig" gröt lunch, och han verkar gilla det hoppas det fortsätter så bra. Just nu sover båda barnen vilket är skönt. Vi brukar ju gå på Engelska lekgruppen på måndagar kl 13. Men det är en så dålig tid för Rakel sover alltid då och jag vill inte väcka henne för att vi ska på lekgrupp eller ?

Hemma igen

I fredags åkte jag hem till Viveka och hade en mycket trevlig dag. Rakel och Rebecca gick med deras nanny Karin till parken och jag och Viveka kunde ta det lite lugnt med våra små pojkar. När jag skulle åka hem så fastnade jag i trafiken så jag var fast i 3 TIMMAR London London..
Fredrik och jag skulle egentligen gått ut sen på kvällen men jag var på så dåligt humör och trött och slut efter den hemska bilfärden så vi ställde in, så det blev en mysig hemma kväll istället.
Hela helgen ägnade vi åt att packa upp, herregud vilken röra det har varit här hemma men nu ser man golvet. Jag har kommenderat runt stackars Fredriks som bara har borrat och borrat. Men nu börjar det bli väldigt fint här hemma. Glömde helt bort att min gamla Moskva kompis Guri var i stan, vilket var synd. Och Elin skulle vi också träffat men vi fick skjuta upp det. Det går ju inte att ha folk hemma under rådande omständighter. image396
image395



image394

Onsdag- Torsdag
Resan hem gick bra. Vi tog en taxi från Tottenhamhale.
Hem till vårat sjöslag och all möbler. Men nu är det som det är.
Jag hade ju ordnat en Halloweenträff hemma hos mig på Onsdagen men det var ju bara att glömma. Men snälla Anna erbjöd sig i mitt ställe. Så det blev en trevlig träff med många skellet. Jag och barnen han även med en tur till IKEA kanske låter konstigt att handla mera när det redan är fullt hemma. Men så är det i bland, vi köpte 2 bokhyllor till Fredriks tidningar. Sen har jag även sålt av vårt matsalsbord, och bäddsoffa på gumtree (blocket) . Så nu är det bara packa stuva packa stuva för hela slanten. Men det kommer att bli fint det är jag helt överygad om.
Isak han väger nu 8,5 kg, och har slutat amma och blivit en flaskpojke. Det är lite sorgligt men han föredrog flaskan framför bröstet och jag orkade inte truga. Han delar rum med Rakel som numera sover i "riktig säng" Och en så länge går det riktigt bra. Vi lägger dom samtidigt vid sju och sen sover dom. Isak han vaknar ibland för påfyllning, men Rakel verkar inte bli störd. Vi får väll se hur länge det håller i sig.

För mera bilder från Sverige klicka

http://www.facebook.com/album.php?aid=20077&l=c4ef4&id=744811409

RSS 2.0