Bostad

Ush den där fina lägenheten som jag trodde var min. Har gått om intet så nu är jag på jakt igen. Ush just nu känns livet verkligen skit. Jag orkar inte. Jag måste ha någonstans att bo som bara är mitt. Men nu har jag lagt barnen och registrerat mig på 15 oilka mäklarfirmor och på div annonser. Så förhoppningsvis går det snabbt.  Det är ju lite svårt att leta jobb och barnomsorg när man inte har en bostad.

Smink

Ja ni vet ju alla jag är ju galen i smink, och jag bara måste dela med mig av  mina två senaste köp som jag rekommenderar till alla. Helt fantastiska utan att överdriva!
. Diors lip maximazer


Det känns så bra...

Det känns så bra att vara här. Idag var jag och barnen på tesco och det kändes bara hemma. Ja jag vet låter fånigt men så är det. Jag blir varm inombords när jag ser london bussarna. Som jag sa till Viveka i dag nu bor jag här för att JAG VILL inte för "att min man har ett jobb här, och jag har inget liv (lite ironi men ni förstår)" Har dragit på mig världens dunderförkylning men så går det när man går på kräfskiva och badar mitt i natten. Njuter för fullt av att bara vara med min barn. Just nu bor vi hemma hos Viveka och hon riktigt skämmer bort mig med sin goda mat hon är ju dietist. UNDERBART och precis vad jag behöver. Nästa vecka bor vi hemma hos Sara medans hon är hemma och hälsar på släkten. Mitt nummer är +447981193463 för er som frågat. 
 

Back in london

Ja herregud vilket liv och velande. Jag hoppas nu man kanske kan få lite stabilitet, så småning om.  Jag och Fredrik har nu skrivit alla papper och kommer överrens, så gott det nu går men det går framåt och det är ju alltid en början. Jag och barnen bor nu hemma hos Viveka, den 3 september börjar Rakel på lekis och då måste vi nog flytta lite norrut. Närmare "hemma". Jag har tittat på en lägenhet som är så fin mysig och bra på alla sätt som ligger nära där vi bodde innan vilket känns tryggt bekvämt och smidigt så jag hoppas så att jag får den. Ska prata med min blivande hyresvärd i helgen. Om den är min får jag flytta in 1 oktober. Så just nu letar jag jobb, och dagis!

Rakel 3 år

Tänk att lilla bebisen snart är stora tjejen. 3 år ja tiden flyger i väg. 
Idag kom pappa, och nu är vi hemma hos Mormor har promenerat med hunden och badat i sjön.
På tisdag åker vi hem till London. JIPPIE!!!!!!!!!!! Den bästa födelsedagspresenten.


Vem vet

Förlåt att jag inte har hört av mig inte ringt inte textat. Men jag har inte orkat. Starka jag har nog för första gången på 28 år!? År fått en känsla av hur det är att vara deprimerad.
Jag har inte orkat helt enkelt. Det känns som att jag har gråtit sedan jag kom hit. Jag orkar inte skilja mig, skaffa nytt jobb efter att inte ha jobbat på 3 år känns det ganska tungt. Skaffa ny bostad, dagis, socialisera och  anpassa mig till allt det svenska. Dom säger att när man har livskris ska man inte göra för stora förändringar i sitt egna liv. Det här är en för stor förändring för mig.  Och det viktigaste av allt våra barn. Jag kan bara inte rycka upp dom från det enda dom känner till och flytta dom 2 timmars flygresa från deras pappa. (ja jag vet barn anpassar sig snabbt, men så känns det för mig) Jag kan inte. Sedan kan förnuftet prata om bättre dagis sjukvård osv i Sverige. Men lider dom av det? dom har aldrig gått på ett svenskt dagis? Ingenting dom saknar.
Så vi har nu bestämt oss för att flytta hem igen. Så nu ser jag fram i mot att leta lägenhet, dagis och jobb i London. Visst det kommer bli tufft. Men jag har alla mina goa kära fantastiska vänner och Fredrik. Det som inte gör en svagare gör en starkare.  Jag ska söka till polisshögskolan i london.

Och jag förstår att alla ni som bor i Sverige undrar vad i H-vete jag håller på med. Det finns inga enkla svar. Jag förstår det knappt själv. Gör jag rätt det kommer jag nog aldrig få reda på men nu har jag försökt.

Här har vi haft en bra vecka förutom det lilla då att jag har tampats med ett av dom största besluten jag någonsin tagit. Barnen har sovit snällt hela nätterna, gått i skogen, druckit välling, plockat bär. Målat och badat i sjön. Och inte tittat på tv. Lekt med alla djuren. Ja idyll.

hmmm...

Sverige sverige ja då var man här utan barn! Jag och mamma och Mats gick direkt hem till deras mysiga grannar och snackade lite skit lyssnade på kent och drack vin.
Det var nog precis vad jag behövde. På Måndagen träffade jag Hanna Beach som jag inte sätt på år och dar. Sedan hon flyttade till Perth för 1 år sedan. Vi gick runt på stan, gnällde över sverige och jag lyckades springa på 4st som jag känner. Det är så litet här. Försökte fixa lite praktiska saker som adapters, sl kort och annat smått och gott. Ingen mera shopping nu är jag på budget.  Kvällen träffade jag Fredrik. Det känndes bra vi pratade en massa och det känndes som att vi för första gången på länge verkligen lyssnade på varandra. I tisdags blev jag medbjuden på båttur, det var mysigt och skönt att bara komma i väg. Man kan ju inte bara gå hemma och sakna barnen. Jag och Viveka gick på mosebacke på kvällen och jag såg ännu mera folk som jag känner igen.. Idag onsdag träffade jag äntligen barnen jag och Fredrik gick på en promenad, pratade ännu mera åt gigantiska fantastiska pizzor.  Nu är Fredrik i London och kommer tillbaka nästa torsdag till Rakels 3års dag. Själv ska jag ha lite kvalitets tid av sverige och min barn och bara försöka vara.

Gör mig glad....

http://www.youtube.com/watch?v=uwIGZLjugKAinte hemma...

Nej jag är inte lesbisk... jag gillar bara låten. ;) Får mig att tänka tillbaka på glada dagar.
Stockholm känns konstigt och absolut inte hemma. Det känns tungt.
Träffade Hanna Beach idag som jag inte sätt på 1år. Hon lämnade ju oss alla och flyttade till Perth. Men är nu här på semester precis som jag, Det var ett kärt återsende. Hoppas vi kan hänga mycket nu. Annars fixade jag lite praktiska grejer i dag. Mobiltelefon, adapters, ny kalender och annat junk.

In stockholm..

Jag börjar känna mig smått marinerad jag får åka till Sverige och ta det lite lungt. Ha semester. Jag och Isak gled in på Heatrow snälla Sara körde oss hela vägen.  
Checkade in 70 kg packning 4 väskor, en bilbarnstol,och en resesäng. Sedan blev vi uppgraderade till business class, och fick äta goda ostar hela vägen hem.
Skönt att någonting gick lite smidigt. Läste Saras fina kort på planet och bara grät. Flygvärdinnorna var så söta. Stackarna där satt jag och lipade hela flygresan. Mamma och Mats kom och hämtade mig. Isak är nu återförenad med sin älskade syster jag hoppas dom har det mysigt tillsammans. Nu har jag två dagar utan barn, jag saknar er, vet inte vad jag ska göra riktigt. Nästa vecka kommer pappa hit och det ser jag fram i mot. Just nu sitter jag här med mamma och Mats framför varsin laptop dricker the och lyssnar på musik.

http://www.youtube.com/watch?v=NoKPi8xtyjA

Last days...

Jaha dagarna bara gar och gar sa jag och Sara vi ligger pa och gar ut omvarandra.. vi ses pa dagarna med barnen men sen ar det utgang som galler pa kvallarna. I går var det mitt leaving party.. vad ska jag skriva vi hade hysteriskt roligt, och jag mår därefter idag. Ja det är ju defenetivt inget fel på london by night..

Igar var vi och halsade pa en dagmamma som ska passa Tova hoppas det gar bra. Sen akte vi till parken och precis nar vi kom fram sa borjade det osregna ja engelsk sommar! Sa vi satte oss under ett massivt trad och packade upp var picnic kottbullar och pannkakor riktigt svenskt. Precis da kom det upp en polis och sa med strang rost att dar fick vi minsann inte sitta och fika det var ju ett heligt trad fran nangang pa 1800-talet. Vi bara stirra pa honom men sa skratta han och sa att han sjalvklart skamta. Sen kom hans kollega och hangde lite vid var picnicfilt. Men det kunde ju varit nan san riktigt lojlig regel som de hittar pa har i UK. ;)
Sen sa sprang barnen ute i regnet det fullkomligt oste ner och sa emellanat sa kom de och skrek "mummy I am wet!" Nej dar fanns inga regnklader inte.

Jag ska lämna min bil hos Sara det är min leaving gift...så nu kan hon ragga runt med den här i Mill Hilll. Nej seriöst man klarar sig inte utan bil här.

Dagarna går..

Dagarna rullar på förbereder för fullt inför flytten. Går till parken med Isak träffar mina kära vänner här. Håller tummarna för att allt ska gå bra. Var hos frissan i dag och fixade håret det blev så snyggt. Och på fredag blir det leaving party det ser jag verkligen framimot.

good nights sleep...

Jag saknar Rakel och räknar dagarna tills vi får ses. I går tittade jag på BB när dom fick brev från sin familj och sina barn.
Ja ni kan ju tänka er resten tårarna rann.
Isak han går runt här lgh och undrar nog vart hon tog vägen. Ibland ser det faktiskt ut som han letar efter henne gullig.
Gick och la mig tidigt och sov som en stock hela natten vaknade inte ens när Sara kom hemramlande fram på småtimmarna.
Som jag sa till henne i morse huset hade nog kunnat brinna ner utan att jag hade märkt det. Jag var så trött men så blir det när man är uppe hela  nätterna.
 Isak fick sin sista vaccinering innan Sverige flytten vilket är bra då slipper jag tänka på att det behöver kompliteras. Hittills verkar han må mycket bra inga bieffekter.
Sökte lite jobb igår i Stockholm, då känns det redan lite lättare. Just nu vill jag nog bara att det går 3 månader och att det ska vara klart med dagis bostad och jobb.
Så man kan gå vidare i livet.

6 Dagar kvar

Nu är jag ensam bara jag och Isak kvar och om 6dagar flyttar jag. Försöker att inte tänka på det för mycket. Rakel är i Sverige och jag saknar henne redan som en galning. Sara jobbar sin första dag på sitt nya jobb, det går säker toppen bra. Jag hatar avsked och den här veckan kommer bli så jobbig. Som igår var det sista gången jag storhandlade och det kommer bli många sådana dagar, sista gången för många saker. Men som tur är många av mina london friends fortfarande i Stockholm, så jag kan träffa många av dom när jag kommer hem?! (Är det hem nu?)
Jag och Elin gick ut på lördagskvällen och hade riktigt roligt som alltid när vi gör saker tillsammans blir det lite galet. Hade sleepover och när jag skulle åka från henne för att hämta up Isak hamnade jag i trafficjam, oh my good. Jag älskar London trafffic och hatar den. Jag fick snitsla mig genom hela London som en riktig liten cabbie. Men jag kom rätt, det är en konstig känsla på nått vis jag vet att jag ältat detta förut men att jag nu kan köra i princip vart som helst och att jag hittar. Det trodde jag nog aldrig.

I morgon flyttar Rakel

Idag ska jag lämna barnen med Fredrik och i morgon åker Rakel och Fredrik till Stockholm. Så nu har jag packat hennes lilla väska. Tänk nästan exakt 3 år har hon bott här och nu ska hon flytta till Sverige. Det ska bli spännande, jag vill också åka nu på engång men jag och Isak åker ju nästa helg. Det känns så himmla avlägset på något vis, vad gör man i Stockholm med barn går till lekparken? Finns det softplay? Jag hoppas att det löser sig snabbt med jobb, boende och dagisplats men det verkar det ju göra. och hur farligt kan det bli det är ju trygga Sverige. Det är en spännande tid. Men nu ska jag försöka njuta av mina sista självande dagar i London, mitt schema är redan ganska fullspäckat, det är många att säga hejdå till.

RSS 2.0