Måndag..

Helgen
Det här har nog varit den kallaste helgen på länge 4+ och snålblåst. Ush ush nu vill jag att det ska bli vår. Men som tur är Januari slut det är ju alltid något.
Viveka Martin och deras barn Rebecca och Philip kom hit i Lördags, vi åkte till Hampstead Heat vårt nya Lördags nöje och promenerad i parken och fikade. På vägen hem gick vi förbi den lilla farmen som ligger vid tågstationen och tittade på alla djuren. När vi väll kom hem kl 5 vara alla barnen genomfrusna och vrålhungriga så dom fick äta först medans vi röjde upp lite. Dom somnade riktigt bra och tidigt alla barnen vilket var skönt för då fick vi ju lite vuxen tid. Fredrik lagade god plock middag och det gick ner flera flaskor vin. Förutom för mig som inte dricker vin längre. Jag tycker helt enkelt inte att det är gott. Lite konstigt jag har ju inte spottat i glaset innan, men det är som jag glömt bort hur man gör.  Men som sagt inget jag sörjer nämnvärt. På söndagen så försökte vi ta oss ut så fort som möjligt men det är så kallt och blåsigt ute. Vi följde fam Zetterlund till stationen sen var vi och handlade lite papper och tejp till alla saker som jag sålt och nu måste skicka i väg.  Elin kom förbi på eftermiddagen Fredrik lagade Sushi middag, jag slog in paket. Isak han somnade för kvällen redan kvat i 6. Stackarn han hade lite feber, tror det är tänderna. Han har nu 4st totalt. 2 där nere och vänstra framtanden och vänster hörntand.

Fredag
I dag var vi med Rakel på lekis och hjälpte till och det gick bra. Ute skiner solen och det är 4+ med andra ord väldigt kallt.

image448
Alla barnen äter korv..

Torsdag
Lyckad träff med god mat och semlor. Alla barnen åt som hästar, lunch fika middag och frukt. Bilen är hämtad från alla turer på verkstaden så jag är lycklig-

image447

Rakel och Isak i stormen och regnet i morse. Rakel kör med sin nya Darth Wader och solglasögon. (Tror hon tyckte att hon var lite Dart när hon hade huva och brillor på sig)


Onsdag Körde ner bilen till garaget igen. Promenerad till Highgate woods. för att komma dit måste man gå upp för en mördar backen. Jag som alltid åker bil dit tänkte inte riktigt på det. Jag trodde jag skulle kräkas när vi var halvägs. I parken träffade vi Hanna och Anna och åt varmkorv med bröd och fikade i solskenet. Så i dag har varit lite mera avkopplande. Nu i kväll ska jag baka semlor till min mammaträff här hemma i morgon.

What a day
I går när vi skulle ut till lekis så hade jag som sagt punka på vagnen så Rakel fick gå ner till lekis. Ni ha ju sätt backen det gick överförväntan. Isak körde jag i paraply vagnen. Medans Rakel var på lekis försökte jag hitta nya inner och ytterdäck till vagnen. Innerdäcken var slut i samtliga affärer men jag fick med mig två nya ytterdäck hem och ett lagnings kit. Det är ju verkligen inte min eller Fredriks grej att laga däck. Men vi slet med där däcket typ hela kvällen till och med grannen kom ner och slet lite hon också. Det slutade med att vi fick såga upp däcket för att få av det. Sen lagade vi det gamla däcket som var helt pulvrigt för det var så slitet. Men i morse (tisdag) när jag hade packat in barnen i bilen för att köra ner den på besiktning och redan är sen- Så inser jag att det där j-vla däcket läcker. Så in igen rafs reda på babybjörnselen och Mclaren vagnen. Åkte i ilfart till besiktningen och kom dit precis i tid. Besiktnings killen tyckte jag hade lite mycket grejer i bilen 2 vagnar, 2 bilstolar regnskyddd, skräp filtar kartor kex och lite annat smått och gottosv.. Men vad ska jag göra ?
Vi lämnade bilen åt sitt öde satte Isak i Baby Björnen och Rakel i McLaren och åkte ner på stan. Båda somnade men det var ganska tungt att bära runt på en 10kg bebis i babybjörnen, men det gick. Träffade Viveka med kids och åt lunch på MCD så klart. När vi var i kyrkan så bet Aina Rakel i fingret samma tjej som förra vecka bet henne i näsan. Dom är som hund och katt dom där två. Men denna gången började det blöda.. Rakel hon skrek men det var inte så djupt. Väldigt ytligt faktiskt.Dags att åka hem förbi verkstaden för att hämta upp bilen som inte hade klarat sig. Tydligen så läcker behållaren som man har spolar vätskan är i. Men dom är gulliga där så jag fick köra hem den för då pallade jag inte att gå upp för den där långa backen. Och tur var väll det. Mera om det snart. I morgon ska jag köra ner bilen igen så att dom kan fixa den där behållaren och en ny lampa (!) Ja pappa jag vet att jag sa att jag hade kollat lamporna.. men inte helt tydligen. Denna lampa skulle dock bara kosta 6 pund och byta ut. Inte som den förra som jag bytte på en annan verkstad som var väldigt dyr. Hur dyr skriver jag inte här.
Ja när vi väll kommit hem efter att Rakel haft "olycka i bilen" Jag vadat mig igenom alla grejer som jag hade slängt runt med innan vi skulle ut i morse i stressen. Ringer jag till NHS Direct (sjukvårdsupplysningen) bara för att kolla om Rakels finger. För jag har för mig någonstans i bakhuvudet att det inte är bra om det börjar blöda. Och vad tror ni hon säger.. "du måste genast åka med henne till doktorn så hon får antibiotika det är hög infektions risk" Åh så ut i bilen igen och i väg till närmaste kvälls öppna mottagning. Iska stackarn fick några riskakor i bilen till middag. Och jag har fortfarande ingen vagn. Och att bära runt på Isak i hans bils stol är bara så tungt.
Vi kom dit precis i tid och sköterskorna skrattade när jag anmälde oss i receptionen "her friend bit her finger!" Men sköterskan som vi såg bara skakade på huvudet och sa att hon inte skriver ut antibiotika om det inte är en infektion men hon plåstrade om det ordentligt. Och Rakel hon går bara runt och säger "aina bitta" När vi kom hem kl 8 hade Fredrik lagat god middag och jag bytte däck och slang helt själv. Efter att Fredrik hade hittat nya däck och slangar ute i Royston där han jobbar. Nej nu sk jag chilla lite det är ju så avkopplande att vara hemma mamma..

Måndag
Vagnen har punka och bilen har körförbud fram tills den besiktigas i morgon, Suck..

Kommentarer
Postat av: Cissi

Usch - då känner man sig lätt instängd... :(

2008-01-29 @ 18:31:30
URL: http://www.cissistankar.blogg.se
Postat av: johanna

amen shit vad jobbigt!
Vilken dag!!! Verkligen!
Jag ligger i lä!
Du är trots allt en hjältinna, för innan ens halva dagen hade gått, hade säkert ngn annan brutit ihop.
OCH...inte ens kört bilen till lagning, utan låtit mannen fixa det!
Du är sååå duktig!
/Johanna

2008-01-29 @ 22:58:40
Postat av: Nina N

Fy!!! Vilken dag... men du är en hjältinna som roddar runt allt! Sitter och skrattar för mig själv (förlåt) och tänker på vilken sketch det hade kunnat bli. Du kanske kan sälja dina upplevelser till, typ, "Desperate Homemothers" ;)KRAM till super-Malin

2008-01-30 @ 13:23:44
Postat av: mamlin

hihi jag var ute efter en ny fräsch blogg att läsa och på något sätt skrev jag "mamma.blogg.se" och hittade hit! :)

2008-02-01 @ 23:35:18
Postat av: Emma & Elliot

Hej!
Nu har jag uppdaterat mig om alla galenheter, o vilken otur med bil o vagn o allt!
Skönt att höra att ni inte har en lugn stund i alla fall, hahahaha
Ha en bra fortsatt vecka!
kram kram

2008-02-05 @ 14:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0