liten uppdatering

Ja vad har hänt sedan sist. Jag har jobbat jobbat jobbat. Varit med mina barn och gått ut en del livet rullar på medans livet runtomkring söndras. 
Jag trivs så bra på mitt jobb bra läge, bra lön, roliga arbetsuppgifter. Trevliga, snygga och socuiala arbetskamrater kan det bli bättre. Vi är 50 killar 10 tjejer på jobbet.. 
I fredags när börsen föll var det helt galet på jobbet, men roligt att vara mitt i smeten. Börjar så smått  också lära mig vad alla heter och det är ju alltid en fördel. 
Min bil har krackelerat lite granna fundera på om det kan vara vet inte vad det heter på svenska den där delen som laddar upp batteriet "alternater" så jag måste ta den till verkstan på Lördag. Förhoppningsvis har mitt batteri som jag köpte för dyra pengara förra året inte blivit helt urladdat. Vi får väll se. 
Lägenhet börjar kännas inbod, men den har lite barnsjukdommar, tvättmaskinen tömmer inte som den ska, duschen havererade i helgen och toaletten står och rinner. Men så är det ju i den här staden. Och när Rakel börjar skolan till nästa höst så flyttar vi nog närmare där vi bodde innan. Så det blir nära för barnen att gå i mellan oss och ta sig till skolan. Även om jag inte orkar tänka på ytterligare ett stort projekt nu. Men som sagt att börja jobba är fantastiskt. Det är så roligt. Jag nästan längtar efter att gå till jobbet. Och Anna som passar barnen är så gullig det känns toppen. Och jag lovar det kommer kort på jobb Malin, lite svårt bara ska jag att kort på mig själv innan jag går till jobbet. ;)

Strumpbyxor utan fot

Ja jag lovar jag ska posta några bilder på business Malin. Just nu sitter vi alla på jobbet på våning 6 men i Novemeber när det har renoverats klart ska jag flytta ner till våning 5. Och få en fin blank egen receptionsdisk som jag kan basa över. Frågade min HR tjej i dag om det här med kläderna. Det är ju som sagt lite svårt när man har sjavat runt i jeans och sedan helt plötsligt ska gå runt i kostym och man har gått ner 15 kg sen man hade kostym sist. Men jag klagar inte på det där sista med vikten. Hursomhelst när jag får min egna receptionsdisk då måste jag ha KOSTYM på mig. Nu verkar det räcka med byxa och topp. Frågade lite försynt om jag kanske kunde få lite clothing allowence, om det nu skulle vara på det viset. Det skulle hon kolla upp. Annars får jag väll gå till Primark. I morse när jag skulle klä på mig och stod där i klänning insåg jag att jag hade köpt strumpbyxor utan fot så det var bara att byta kläder igen.(Lite morgon panik, jag köpte hela strumpbyxor i dag på lunchen) 

Förutom det här med kläderna går det bra på jobbet, alla är snälla och trevliga. Jag sitter brevid Sveriges statsministers bror... bara en sådan sak..  Jag svarar i telefon, bokar mötes rum och just nu håller jag på och pillar med ett stort semester dokument i excell. Men det är så konstigt att "bara" jobba, att göra en sak i taget. Att inte behöva torka snoriga näsor och byta en bajsblöja samtidigt. Så riktigt avkopplande.;)Har till och med hunnit läsa ut en bok. (Inte på arbetstid så klart) Skriver mera om denna fantastisk bok i morgon.  

Med Anna går det också bra och barnen verkar tycka mycket  om henne. Underbart att inte behöva stressa med hämt och lämning och ha någon som lagat mat åt en när man kommer hem, så man hinner ha lite kvalitetstid med sina barn. Med mitt bostadsbidrag går det sämre det blir nog inget med det. Men det får lösa sig helt enkelt. Annars håller jag på och säljer våran gammal vagn den dubbla och har skaffat en Phil & Teds till barnen en sådan vi hade från början. Enklare för Anna ska hon dra runt på en dubbelvagn, när Rakel är på lekis det går ju inte. Så i morgon ska det komma en tjej hit och titta på den. 

Första dagen på nya jobbet!

Ja i morse var det dags, vaknade kl 6 i morse och vinkade av Mats och Isidor som åkte hem.
Hade lite kläd ångest men inte så farligt faktiskt. Har ju köpt lite nya kläder att ha på jobbet, man måste i princip ha kostym. Jeans är inte tillåtet. Så nu är jag receptionist på OM här i London!!!! Tänk det börjar lösa sig. Jag kommer jobba 5 dagar i veckan 8.30 till 17.
Det var nog väldigt bra att jag hade besök hela helgen så jag inte hade så mycket tid över att noja över det här med jobbet. 
Natasha hon som varit receptionist där innan har blivit befodrad. Så det är skönt att hon finns kvar finns det någon att fråga. 
Sorterade lite post, bokade mötes rum, läste handledar boken, och försökte sätta mig in i jobbet. För öva mig på det här engelska när alla är  yber polite
När jag väll lärt mig vad alla heter blir det nog lite enklare. Fick ett stort dokument typ en mind mapp där jag skulle lägga till lite rutor bubblor dra streck och grejer.
Tog mig ganska lång tid att få det klart, när gjorde jag sådant sist?  typ 4 år sedan. Men jag klurade tills jag löste det. På ett sätt avkopplande och "bara jobba" utan att ha två barn som drar en i armen samtidigt.  Man lär sig, rättstavningsprogrammet användes också flitigt. 
Det är ca 50 personer på kontoret en del svenskar lite amerikanare och en del engelsmän. 
Kom hem halv 6. Barnen var mätta glada och pysslade med lera så även dom verkar ha haft en bra dag. Anna hon är gullig. Nu sover dom som stockar och jag ska slappa lite framför Tvn. 

Besök

Sent sent i torsdags kväll kom Mats och Isidor hit. Packade in barnen i bilen och åkte ut och hämtade dom på flygplatsen.


I fredags så hängde vi bara lite lokalt. Visade dom runt där jag bor nu.  Bakom mitt hus.Åkte till Woodgreen och gick lite i affärer, Rakel förfestade lite på Burger King innan lekis.Vi andra åt en trevlig lunch på Monkey Nuts i Crouchend. 


Promenerade upp till Alexandra Palace och såg på utsikten
Hämtade Rakel, åkte förbi Woodgreen igen och bytte lite grejer som jag hade köpt på H&M jag har minst sagt lite kläd noja inför mitt nya jobb. Det är ju bara KOSTYM som gäller och hur mycket sådan kläder har jag hemma efter 3års mamma ledighet? Inga.  Men på måndag kl 8.30 börjar jag. Då blir jag heltidsarbetande mamma! 
På vägen hem gick vi förbi två mycket fina fönster som stod utanför ett hus, som Mats plockade med sig hem. Hur dom ska transporteras hem till Stockholm vet jag inte men nu står dom här i min hall. 

I lördags var Mats och Isidor på stan och såg, Harrods, Nottinghill, Big Ben, Slottet, Westminiser, Regentstreet, och Apple butiken. Mendans jag och barnen träffade Ylva i HighGate Woods. Solen har strålat hela helgen och det har säkert varit uppåt 18+ helt fantastiskt. Vi var i parken mellan 12-17 och åt vår medhavda picninc. Kvällen tillbringades hemma med indisk take away kollandes på X-factor (idol)


I sverige går en TV-serie som heter Singelmammor som jag har följt och i det senaste avsnittet så äter mamman och sonen Silah middag tillsammans med Silahs pappa som är på besök. 
Varpå pappan säger - vad är det för gaffel som Silah´s använder  ?
Mamman - Åhh det är bara högaffeln till Silahs Lego...
Är det bara jag som skrattar högt ? Så känns mitt liv också ibland. 

Det löser sig så klart...

Allting löser sig ska inte deppa för mycket. Har haft några riktigt mysiga dagar med Isak. Kul att få lite kvalitets tid med BARA honom. Han ÄLSKAR BILAR och MAT. Han äter nu en hel portion havregrynsgröt med mjölk och äppelmos innan sov dags. Den lilla mannen kommer att äta mig ur huset ;) På Onsdag kväll kommer Rakel, och på torsdag kväll kommer Isidor och Mats. Så då ska vi ha familjehelg ska bli mysigt.  Sen börjar ju jobbet, och det ska bli så kul .


Rakel myser i Sverige...

Havregrynsgröt

Har haft en härlig dag med Isak och Theo trots att det bara är 12 grader trotsade vi kylan och gick till lekparken och barnen bara lekte och lekte hela dagen.Isak han åt som en häst när vi kom hem. Rakel min lilla älskling är i Sverige med pappa saknar henne redan. Annars känns livet skit, fortfarande sjuk, fick en telefonräkning i dag på 4000 sek på en telefon som jag inte ens har fick ringa och jiddra om allt det där. Sen fick jag ett annat brev ang mitt bostadsbidrag och det verkar också gå åt h-lvete. Så nu kommer man vara en ensamsående heltidsarbetande mamma och leva på harvegryns gröt men det får väll gå det också. Bara det att jag kommer få magsår under tiden och oroa mig över allt det här. 

RSS 2.0