Får jag introducera....


Kanske dags att introducera honom Amerikanen, ja trodde nog aldrig att jag skulle kunna fa några sådana känslor igen och defenitivt inte så snabbt. 
Jag vill inte,  jag ville sitta högt däruppe i trädet och slicka mina sår och bara vara.  Vara ensam stark och självisk inte bry mig om någon annan inte känna, inte sakna, inte älska, inte vara behövd, inte behöva, bara vara. Leva en dag i taget och hoppas att man överlever. Jag orkade inte. 

Men så är det väll alltid när man minst annar så dycker dom upp. Just nu känns det lite som jag fastnat i en torktummlare utan stopp knapp det går runt runt det är varmt och luddigt, och jag undrar var det kommer sluta kommer man bli kvarglömd och utplockad två veckor senare, eller uthängd på en kall och dragig tvätt ställning eller  prydligt struken ihopvikt i ett stort linneskåp tillsammans med alla andra lakan.  Helst skulle jag bara vilja torka i solen och få vara fri och varm på samma gång. 
Det var lättre när man var ung osårad och verkligen bara levde för stunden, jag minns när jag var 12 och var kär i Kalle min bästis Tora  var kär i Kalles bästis Robin, på lunchen gick vi hem till Kalle eller Robin och ställde äggklockan på 10 min och hånglade med varsin kille i varsitt rum tills den ringde och sedan bytte vi, rum alltså inte kille. Hemma på Robins toalett stod det alltid ett glas med löständer. Det var så enkelt då inga problem, inga bekymmer. 

Amerikanen har träffat mina barn, inte mycket men ibland, jag bråttas med det vad som är rätt eller fel ska jag hålla dom utanför varandra.
Men det är ju mitt liv, kan inte Amerikanen acceptera mina barn eller mina barn inte diggar Amerikanen då är det ju ingen ide. 
Och det är ju lite meningslöst att dejta om man inte vet. Så dom ses ibland. Jag tänker det är bara att vara cool. Och hittills går det bra. 
Han förstår nog inte stackarn vad han gett sig in i.

I går natt hade vi en liten scen och jag kan redan skratta åt det faktiskt. Alla sov i godan ro kl var kanske 2:00 jag vaknar av att Rakel är ledsen, och som 2 barns mamma tänker jag väll inte så mycket på det barn dom vaknar hela tiden, hela nätterna ibland det går i perioder, jag har lärt mig stt somna om på mindre en 10 sek. Så inga problem. Jag går upp till hennes rum och hon domderar bestämt "jag vill sova i mammas säng". Och i mitt sömndryckna tillstånd tar jag henne under armen som alltid och bär ner henne i bäckmöret,  uppfostrar gör jag på dag tid inte mitt i natten och bär ner henne till min sängen. Tänker inte på att där ligger det en barnlös naken amerikan som inte är så van vid att sova med små svettiga 3 åringar. Dumpar henne i sängen varpå hon ger upp ett iltjut, AMEEERIKANEN, !!!! och den stackarn vaknar ju så klart med ett ryck..... och utbrister "Malin I have no clothes on....!!!!" Jag famlar runt i mörkret hittar hans kalsonger som har hamnat någonstans under sängen och väser tillbaka..." Its pitch dark in here she can't see a thing... and she is 3, not 6 years old.. Amerikanen stutsar upp springer ut, antar att han har flytt till toaletten. 
Rakel hon gosar nöjt ner sig brevid mamma och är tyst  en lång stund tills hon säger "mummy where did he go, don't he want to sleep with us, is he not tired ?  
(att hon dessutom börjar prata engelska mitt i natten är ju ganska gulligt) Ja barn dom är roliga. Jag säger att han kommer nog tillbaka snart ska du se. Vilket han gör, frågar försynt om jag vill förflytta honom till soffan, men då har Rakel redan somnat sött invirad i dom stora tyska dunkuddarna som är varma undertill. Så där låg vi alla 3
 min gosiga svettiga underbara 3 åring, jag och  min  Amerikan.  Men sånt är livet. Vad ska jag göra. Och han har ju inte lagt benen på ryggen och sprunigt sin väg ännu så jag antar att det är ett gott tecken. 

Katten eller mannen ?


Cars and men a lot the same, expensive, high maintenance, and unreliable.

 Dom fungerar ofta bra fran borjan, kraver inte sa mycket. Och sjalv ar man helt exalterad over att man har en bil och kor den ofta. Men sen kommer det forsta braket, batterierna tar slut. Men sa ar det vall i allaforhallanden man kan inte vara nykar hela tiden. Tog in honom for snabb service och batteri byte. Allt ar lugna gata. Man invaggas i en falsk sakerhet om att det forhallandet ska nog fungera.

Men sedan borjar gnatet och tjatet, i bland vill den bara inte vagrar folja med nar man ska ut pa fest, strejkar pa vagen hem fran mat affaren. Vill inte aka till parken. Staller inte upp helt enkelt. Dags for en ny vanda till aktenskapsradgivaren?garaget. Vet inte om det hjalpt kortsiktigt kanske. Men vad kan dom gora nar man sjalv inte har nagon aning om vad som ar problemet?  

Och sa klart nar man behover dom som mest det ar da dom inte staller upp, som nar man sitter pa Stanstead Airport med 2 trotta barn i bilen, nej da passar det. Tur att det finns andra man kan ringa sa man far hjalp. Funderar pa att inleda en affar med nagon annans bil. Drommer om en stor ny Landrover (halv amerikan) kanske ar det svenska inte sa bra palitligt som man forst kan tro.    

For tillfallet har jag lanat ut honom, kanske blir det battre om inte spenderar sa mycket tid tillsamman, vi har ett uppehall. Men jag betalar fortfarande underhallsbidrag. Vi far vall se hur det slutar, jag lutar at skillsmassa, jag kan inte ha en man forlat jag menar bil i mitt liv som ar helt opalitlig som inte staller upp.  Just nu ar det mera en vad mitt psyke klarar av.
Kan inte vakna varje morgon och tanka, kommer den att sammarbeta idag, eller kora sitt egna race ? Nej den far en sista chans, men uppfor den sig inte da klarar jag mig battre med korta taxi romanser. Kommer formodlingen att spara mig pengar ocksa. 

en sadan fin song...

http://www.youtube.com/watch?v=3r5lnQYwdbE  

You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something
to you

And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you've cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVDs

But there's some things you need to know about me:
I'm weak right now, real weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you:

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbour's?
And is it very much higher than mine?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks?
because I'm still scared of feet

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you've had a few?
Is it fine if I make more money than you?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you'd rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I'd fall, would you pick me up?
If I fall, will you pick me up?

Det maste ju vara ett skamt ellerVilken vecka hur mycket som helst att gora pa jobbet men det ar bara roligt och jag har blivit lite kursansvarig och det ar ju aldrig fel med lite eget ansvar,  Jag har blivit fastanstalld efter mina 3 manaders provanstallning kan inte fatta att det har gatt sa fort. Har varit lite fram och tillbaka hos doktorn jag har ju fortfarande problem med mina urinvagsinfektioner ibland kan man ju undra om man ar totallt felkonstruerad men nu har jag blivit refered till en privat doktor for utredning sa jag haller tummarna att det blir battre snart.  

Sag den har roliga skylten i morse pa tunnelbanan, det maste ju vara ett skamt eller. Nar jag akte forbi Kingscross sa var det nagot slags larm och dom utrymmde hela stationen. Kingscross ar en av Londons storsta t-bane stationer och inget dom utrymmer i forsta taget.  Mitt tag bara passerade, jag tankte forst, jag maste av jag maste av men stannade kvar.  Vet inte vad det ar kanske for att man har barn men jag har  defenetivt blivit mera kanslig pa senaste ar. Som nar det hande i morse da far jag genast en klump i magen och tanker, bomb, terrorist brand. Tank om dom har sprangt nasta station i luften och jag kommer fastna i tunneln och langsamt kvavas till dods och min barn kommer vaxa upp moderslosa.

Man tror man ar safe,  men hela livet tkan forandras pa en minut, som en av mina kollegor hon var hemma i USA over jul traffade slakt och familj allt var frid och frojd, tva dagar efter att hon kommit hem trillar hennes pappa i trappen far hjarnblodning och efter 2 veckor pa sjukhus sa dog han det var det ingen som trodde.  Nej man ska inte ta nagot forgivet och leva varje dag som det vore ens sista och uppskatta det man har i stallet for att gnalla over det som fattas en.   

Ja du Sara lyssnade pa den har laten i morse den ar verkligen fin far en att tanka pa bade det ena och det andra.

 
      Ljug för mig älskling
 
Hon vill gärna tro att du kommit hit för att stanna Hon vill gärna tro att du är den du utger dig för Hon lyssnar till dig, du är varm och förtrolig Hon lyssnar till dig och vill gärna tro allt hon hör
Men hon tror att det som har makten att föra oss samman Rimligen också har makten att dra oss isär Hon tror att allt som kan byggas också en gång ska raseras Ändå håller hon om dig så ömt varje gång du är där

Då hennes ögon är öppna
är mörkret där och fördunklar
Hon tänker vi blundar för ljuset,
bländade kan ingen se
Så hon sluter sig till att hon aldrig sett något riktigt Hon sluter sig till att hon inte vet hur något är Men finns någonting som är ställt bortom rimliga tvivel Finns någonting som en blind stackars sate kan hålla för sant

Nej, det finns ingenting som hon blint
kan blunda och tro på
Det finns ingenting som för alltid
känns likadant


En vecka utan barn, hemskt och underbart pa samma gang..

Ja det ar inte latt. Nu ar det bestammt mitt X filifjonkan,  han ska ha barnen varannan vecka sa vi hamtar och lamnar pa mandagar. Det blir nog bra och mindre anledningar till komplikationer. Det ar som med sma barn dessto striktare regler och mindre svangrum dessto lattare blir det. Det blir nog lattare for barnen ocksa nar dom har vant sig vid den har karusellen och enklare for Anna.
Men jag har sagt det forrut innan nar jag tankte skillsmassa sa tankte jag pa tusen saker men inte det har. Hur fruktansvart det ar att inte se sina barn. Men Rakel har verkligen saknat sin pappa denna vecka, sa hon ar nog en lycklig tjej i kvall.
Sen skammer han ju bort henne sa det star harliga till jag tror hon har allt man kan onska sig fran Barbie.
Men det ar vall sa det ar och ingenting jag kan gora at saken sa man far ju bara hoppas att det kommer ut 2 normala barn av det har.   

Jag och Sara var ute i Fredags lika roligt och galet som vanligt. Nar jag var i Miami var amerikanen valdigt imponerad av att jag alltid var sa pigg dagen efter och aldrig var bakis trots att vi ibland hade ganska langa harda natter. Forsokte forklara att om man inte haft en sovmmorgon pa 3 ar, alltid gar upp kl 7 ar van att dessutom vakna minst en gang varje natt av nagot barn. Sa ar man ganska slitstark. Far man da helt plotsligt sova gott mellan kl 05.00 till 12.00 i vardens skonaste lyxigaste fluffig hotell sang med frukost pa sangen vem ar bakis da ? 

Dagens

Dagens låt:
Dar ser du sjalv hur hogt du nar - Lisa Ekdahl

Jag ska torka hennes tårar
Jag ska kamma hennes hår
Reda ut alla härvor
Försiktigt och så gott det går
Jag ska bada hennes fötter
Jag ska tvätta hennes sår
Sen ska jag lyfta hennes händer och säga Där ser du själv hur högt du når

Jag ska lyfta hennes fötter
Dom ska flyttas tills hon går
Den ena efter den andra
Tills hon trampat upp ett spår
Jag ska gå i hennes skugga
Om hon faller finns jag där
Sen ska jag lyfta hennes händer och säga Där ser du själv hur stark du är

Jag ska köpa henne pärlor
Det finns pärlor utav glas
Det är såna jag vill skaffa
Såna som kan gå i kras
Jag ska säga att det vackra
Är så skört, så skört som du
Sen ska jag lyfta hennes händer och säga Du ska va rädd om dig själv nu

Jag ska lyfta hennes krona
Den av törne som hon bär
Jag befriar hennes huvud
Från det som tynger, det som tär
Jag ska ge henne en gloria
Som lyser upp vart än hon går
Sen ska jag lyfta hennes händer och säga Där ser du själv hur högt du når Där ser du själv hur högt du når

Dagens roliga:
Att mitt X fick tillbaka sin gamla telefon av misstag, gav den fran borjan till Nannyn (hennes var trasig) men tydligen vill han skriva av lite telefon nummer som fanns sparade i telefonen. Shiiit pommefrite Det finns nog lite mera en gammla telefon nummer i den dar svart lilla boken. Ska man skratta eller grata ? 
Dagens jobbiga:
Blir jag aldrig frisk, men nu ska jag utnyttja foretagets privat sjukvard och undersoka mig.

Dagens mat:
Gardagens rester fran tjej middagen
Dagens snooze:ningar:
5 st, sedan ringde Anna och sa att hon var sen och da snoozade vi lite till mysigt.

Dagens outfit:
Gra pencil dress fran Zara skor fran Martinez Valero

Dagens tråkiga: Trakig, jag har slutat med sadant..

Dagens jag-känner-igen-känslan: Sweet Sweet text som landar i min Iphone.

Dagens köp:
Tva snygga toppar fran GAP pa rea totalt £7 det kallar jag fynd
Dagens TV-program:
Tv vad ar det har nog inte tittat pa TV pa 3 veckor

Dagens stressnivå:
Friday chilling

Dagens nyhet:
Har inte last nyheterna idag men gardagens nodlanding var ju bara for suveran- det finns en Gud iaf

vilken kvall

I gar kvall hade vi en liten napp disaster, Rakel hon var trott ledsen och saknade pappa sa vi ringde honom, och hon madde lite battre. Min nanny Anna hennes telefon haller pa att ga sonder sa  mitt i allt det har borjade jag leta efter Fredriks gammla telefon med Rakel hangande i trasorna, och vad lag i samma lada som telefonerna alla Rakels gammla nappar dom hon gav till tomten. Och med tanke pa hur ledsen hon var sa fick hon ha dom over natten. Stackarn. Det ar svart, jag ser mina barn typ 2 timmar varje kvall varannan vecka jag saknar dom, oftast ar dom glada pa morgonen nar jag gar eller sa sover dom fortfarande men nar dom ar ledsna som i morse da svider det i mitt mamma hjarta. Och man fragar sig sjalv vad man haller pa med. Men vad ska man gora, jag vill inte vara hemma pa heltid heller.
Hon var inte sa fortjust i sin mamma i morse nar jag tog dom i fran henne. Ser fram i mot helgen och fa spendera lite kvalitets tid med dom, en tripp till IKEA kanske.  I kvall kommer Hanna, Cecilia och Johanna over pa middag jag far vall alta lite av mina issues med dom over en flaska vin eller 2.
 
Ofta tanker jag pa mitt liv vad som har hant ta bara dom senaste 10 aren har jag hunnit bo i NZ, Moskva, London, Gifta mig skilja mig fa tva underbara barn, haft typ 5 olika arbetsplatser. Rest och upplevt sa manga saker. Jag har alltid varit sa, jag kan inte se mig sjalv i framtiden, for jag tanker om sa har mycket har hant dom senaste 10 aren vad kommer handa dom nasta 10 aren? Det har man ingen aning om. Men jag tror att allt har en mening och ibland nar man ar mitt uppe i saker och ting kan det vara svart att se klart men ser man det lite utifran sa kan man se sammanhanget. Jag ar bara sa radd for att gora om samma misstag igen. Slappa in nagon i mitt liv och misslyckas. Jag vill inte bli sviken, sarad igen. Och i  bland tanker jag att allt kanske ar mitt fel att jag inte ar tillracklig. Att jag inte har talamod att jag ger upp for latt. Men samtidigt man lever bara en gang och jag vill inte slosa med mitt liv jag vill vara glad och lycklig och vara med glada lyckliga och okomplicerade personer. Det ar svart, svart att tro pa karlek, svart att se vitsen med det hela men jag vill jag vill jag vill och jag hoppas jag kommer kunna. Men hur ska det ga jag har 2 barn, jag vet inte hur man gor allt det dar ar lite nytt for mig. Det ar som min mamma sa du kommer se, dina barn kommer du alltid alska mest, och oavsett vem du traffar kommer han aldrig alska din barn lika mycket som du, och om ni far gemensamma barn kommer det alltid att vara en skillnad. Det ar sakert sant men sa hemskt. Man kan ju fraga sig vad man haller pa med ibland.


Om 5 ar vill jag

Vara lycklig

Glada snalla barn som klarar sig bra i skolan, och har manga kompisar

En fin mysig lagenhet som jag trivs i fylld med vackra saker, foton minnen och gladje

Ett roligt stimulerande jobb

En hund kanske


fint..

I watch u while you're sleeping
Messy hair, chest bare, moonlight on your skin
I wanna breathe u in
In the silence, words come easy
I can tell u now just how simple it's been 2 let u in
Don't move, this mood is a painting

hem ljuva hem

Hmm Hemma i verkligheten. Skont att traffa barnen igen. Dom har sovit som grisar 2 natter i rad. Dom ar nog lika glada over att traffa sin mamma som jag ar over att traffa dom. Var hemma i gar och strok och tvattade. Sov min forsta natt sen den 18 december hemma. Man kan ju undra varfor jag overhuvudtaget har en egen lagenhet. Traningen gar bra, tycker fortfarande att det ar skont och roligt att ga till gymmet. I gar var jag och Honorata pa Bodybalance. Lite konstigt, det ar langsam traning men man svettas och i dag har jag traningsverk. Sa man far ju hoppas att det fungerar. Dessutom passar det mig bra jag har ju ingen tackt kansla alls, och klarar helt enkelt inte av att skumpa runt pa snabba aerobics pass.   Helgen var jag hemma hos Sara, tog det lugnt. Barnen bara lekte och lekte dom har verkligen saknat varandra. Ibland tanker jag att det vore sa perfekt om vi kunde hyra ett storrehus och bo ihop. Allt blir sa mycket enklare nar man ar tva. Men det gar ju inte, pga skolorna. Och det ar for langt bort fran deras pappa. Sa jag far titta pa lgh narmare Rakels nya skola istallet.  

Jobbet tickar pa i dag blev jag tillsagd, att kjolen jag hade pa mig i gar var for kort, dom ar lite roliga engelsmannen. Men jag har ju mycket annat i min garderob. Annars kanner jag mig bara kanslig, varfor ska man bli sa har en gang i manden minsta lilla och jag vill bara grata.

jag ar faktiskt glad

Livet ar konstigt jag kanner mig ledsen upprord fortvivlad hur kunde det bli sa har. Nagon man alskat delat sa mycket med har tva barn med. Forandras till jag vet inte vad jag ska saga mera en att det ar sorligt. Jag kan sorja att jag forlorat en van, nagon som inte mera finns. Nagon jag trodde jag kunde dela allt med. Har visat sig vara nagon helt annan. Jag sorjer dock inte mitt beslut. Det har nog aldrig kannts battre. Jag ar glad och lycklig over att jag tog mig i kragen att jag fattade ratt beslut. Att jag inte forspillde mera tid pa nagot som var sa daligt, sa infekterat, sa grisigt och hemskt. Att det finns sa manga dar ute som star ut med sa mycket. Jag tanker pa er. Jag tanker ofta det kan inte bli varre en sa har, men sedan kommer dom dom nattsvarta dagarna nar man fragar sig sjalv hur i helvet nagonting nagonsin ska kunna bli battre. Nar ska det sluta. Ska det alltid vara sa har. Blir jag aldrig fri?  Dom sager tiden laker alla sar och forhoppningsvis sa blir det battre med tiden man kan ju alltid be till gud. :) Jag ser pa relationer runtomkring mig och jag vet det dar kommer aldrig att fungera, om dom har det sa har nu hur kommer det att bli sedan. Men vad ska man gora alla maste fa gora sina egna misstag. Men jag ar ocksa sa tacksam over allt jag har, underbara barn, en duktig nanny, ett toppen jobb, en fantastisk familj som alltid stottar. Fantastiska vanner som alltid finns dar. Vad mera kan man begara. Nu ser jag fram i mot att traffa min underbara alskade barn som jag inte sett sedan den 28 Dec.n ... ahh jag saknar er sa. Ni fantastiska sma anglar. Jag ar trots allt valdigt lycklig glad och harmonisk, i bland kanns det nastan for bra men det ar vall min tur nu. Ska skriva mera om julen Miami vid senare tillfalle. Kram pa er alla fantastika underbara dar ute. Speciellt till dig min lilla angel som fixar min bil... du vet vem du ar.  

RSS 2.0