Svenskar

Hittade detta pa en blogg.. en amerikan som flyttat till Sverige for ett par ar sedan ganska roligt tycker jag :)


Stuff Swedish People Like

So I bring you Stuff Swedish People Like (in alphabetical order):

ABBA - Because they put Sweden on the map. Despite what anyone might tell you about the Swedish Model.
Alcohol - Because it gives them something to drink. This might become a recurring theme.
Candles -Because it is dark. All winter.
Christmas - Because it gives them a reason to drink.
Crayfish - Because it gives them a reason to drink.
Donald Duck - Because otherwise Christmas would just be another day.
Earplugs - Because tinnitus will get you if the horn is too loud at the hockey game.
Escalators - Because it helps you identify true Swedes. If you're standing still on the left-hand side... you're not a true Swede.
Fermented fish - Because it gives them a reason to drink.
Fika - Because it gives Swedes an excuse not to work.
Glögg - Because it gives them a reason to drink. And it is, in fact, a drink.
Going Dutch - Because the guy paying for a date is sexist. And sexism is wrong.
Ingmar Bergman - Because he explained Sweden. Or at least the gloom that can be Sweden.
Jantelagen - Because that way, no one is better than anyone else. Despite evidence to the contrary.
Ketchup - Because it tastes good. On everything.
Lagom - Because, well, it just feels right.
Meatballs - Because they are sold at IKEA for next to nothing.
Midsummer - Because it gives them a reason to drink.
New Years - Because it gives them a reason to drink.
Other countries - Because they have cheaper alcohol. And getting there gives them a reason to drink.
Public Transportation - Because they can get away from the sambo and kids and finally get some peace and quiet.
Sambo - Because actually getting married is just too much work.
Santa Lucia - Because it gives them a reason to drink. And maybe argue about the hair color of Lucia.
Saturdays - Because it gives them a reason to eat candy. And it gives them a reason to drink.
Schlager Music - Because it gives them a reason to drink.
Socialdemokraterna - Because they're just kind of there. And change is scary.
Sports - But only when Sweden wins.
Sunlight - Because it gives them a reason to drink.
Systembolaget - Because they don't trust themselves to drink responsibly. So the government keeps the tax high and the hours tight.
Taxes - Because it makes them feel superior to have "free" health care and education.
Tetra Pak - Because if Tetra Pak can't hold it, nothing can.
The Twenty-Fifth - Because it's pay day. And it gives them a reason to drink.
Tjuvlyssning - Because, since no one actually talks in public, when someone does, everyone needs to eavesdrop.
Tomten - Because he's not fat. Like Swedes.
Valborg - Because it gives them a reason to drink

Snodd fran Sara...


foraldrar



I morgon ska jag traffa foraldrarna och jag borjar bli lite smatt nervos, minst sagt.
Och det enda som hjalper da ar shopping. Vet inte varfor jag jagat upp mig sa men kanske for att vi faktiskt dejtat i 9 manader och jag inte har traffat dom.
Nar man var yngre traffade man ju forladrar ganska tidigt. Och dom flugit runt halva jorden for att traffa denna dar. Det ar nog inte det att jag inte tror att dom ska tycka om mig varfor skulle dom inte . Men jag vet hur jag blir nar jag blir nervos pladdrar pa i 150... eller sa blir jag knapptyst. Och det jag fasar for mest. Om jag inte gillar dom?  

Sa pa lunchen slapade jag med mig Amanda och jag kopte 2 klanningar, sjal och kofta. Sa nu kanns det battre men jag funderar fortfarande pa vad jag ska ha for skor. Klanningen ar corall rosa rod.(svar farg) Koftan jag kopte ar navy, tankte att det passar. Men vad ska man ha for skor till, funkar vitt? (Vore det mest praktiska for det har jag hemma) eller kanske gult.. men da kanske man ser ut som en clown bla kofta rosa klanning gula skor...  

Den andra klanningen ar mera marin. Tror jag far ge mig pa den har franten den har sommaren har jag kopt totalt 3 bla/vit randiga klanningar, och en vit linne klanning. Man kan nog saga att jag fatt dille pa klanningar. Nar jag fatt en ordentlig garderob ska jag ta kort. Dom ar ju iallafall i samma stil och dom funkar bra med mina roda och vita skor.  
Jag kanner mig iallafall lugnare nu nar jag har lite alternativ. Det ar vall inte for inte som man kallar det retail thearaphy..

St Jonsholmen



 





Vilken underbar underbar liten mini semester vi har haft jag och min lilla familj. Jag har ju inte varit pa landet sedan 2006Det kom ju lite annat i mellan. Jag maste erkanna jag var lite orolig innan hur det skulle ga med en 2 och en 3 aring, med branta klippor hav och andra farligheter. Men dom klarade sig sa klart utmarkt och hoppade runt som getter.

Isak gillade inte att aka bat, medans Rakel fattade galoppen och var ute flera ganger med morbror Elias som fyller 20 i September. Snacka om att han har blivit stora killen. 

Vi akte ut till Vinga en av dagarna och Landis tyckte Jonsholmen var paradiset pa jorden, sa dar samlade han ju ytterligare nagra plus poang. Men det ar skont att vara helt avstangd inget el, vatten, bad i havet for att bli ren. Inte ens vara telefoner fungerade, ingen mottagning. Barnen bara lekte och lekte med alla leksaker som mormor sparaty. Vi at god mat, han med en svang till Vastra Frolunda. Baksidan med att vara hemma ar att jag far hemlangtan.. Nar jag tanker pa barnen var dom missar.

hur mycket enklare allt hade varit nara familjen. Men man kan inte ha allt.

Fick lite tid och fundera over min egna livs situation och vad jag vill gora med mitt liv och vad man kan stalla for krav pa sin omgivning. Inte latt alla ganger.  Ibland ifragasatter jag verkligen varfor jag jobbar sa mycket. Varfor skaffa barn nar man knappt hinner se dom. I natt drommde jag att jag fodde en liten son och jag vaknade upp helt kallsvettig.. jag vill inte ha flera bebisar.. 

 I dag ar Landis sista dag pa jobbet och pa Sondag aker han till NY..

on and on and on...




Ahhh nu borjar det kannas lite jobbigt. Nu ska man sitta av en dag pa jobbet hem och packa, jag har forbestallt parkering pa Stanstead, och Taxi i Goteborg.

Ringt Sara om vagbeskrivningen igen, blandar alltid i hop det med M11 M25 och A406.. Men nu hittar jag.

Hem och gosa med barnen forsoka fa dom i sang i normal tid innan vi maste ga upp kl 03.00 i morgon bitti.   Landet ska bli sa skont och avslappnande jag ska gora ingenting och helst inte spendera nagra pengar eftersom jag ar skint. 

Vi kommer hem pa Tisdag och pa Onsdag ska Ylva passa barnen for Anna ar ledig. Vilket ar toppen men det betyder att jag maste kora dit dom pa morgonen och hamta dom pa kvallen.

L Foraldrar kommer hit och stannar tills pa Sondag. Det ar lite nervous minst sagt..   Pa sondag aker dom och Alsklingen tillbaka till NY, sen har jag 4 dagar att andas utan barn, inga foraldrar ingen pojkvan och sen aker jag till NY over helgen.  puuh  

Vet inte riktigt nar jag ska hinna stada tvatta och fixa i den har ekvationen.   Helt arligt jag ar nu sa trott pa att ha halva min garderob dar och halva har, och grejerna ar aldrig dar man vill att dom ska vara. Men forhopningsvis kanske det loser sig till hosten. Nar vi far tid att titta pa hus igen.  Men jag klagar inte.

Om det är någon som vet, vad är skillnaden på bigarå och körsbär?


gulligt


Isidor och Zenobia 1994

Isidor och Zenobia 2009

Hittade dom har korten pa mammas facebook. Ar det inte for gulligt. Tank 15 ar senare. Hoppas jag kan ta sadan kort pa mina barn..

London-Paris-Disneyland-London

Sa tuffade vi i vag med taget uppgraderade till nagot mellan Business Class och Economy. Dom serverade god frukost. Och vi satt i stora mjuka stolar och barnen var sa himmla duktiga bade pa vagen dit och hem.
2 timmar satt dom pa sina saten och ritade, busade och balltade. Pa vagen hem roade sig Rakel med att halla vatten mellan kaffe koppen och drickflaskan. Och det gick ju bra det med. Ja det dar taget gillade jag skarpt sa skont att slippa mecka med flyg och transfer.  




Sa tuffade vi i vag med taget uppgraderade till nagot mellan Business Class och Economy. Dom serverade god frukost. Och vi satt i stora mjuka stolar och barnen var sa himmla duktiga bade pa vagen dit och hem.
2 timmar satt dom pa sina saten och ritade, busade och balltade. Pa vagen hem roade sig Rakel med att halla vatten mellan kaffe koppen och drickflaskan. Och det gick ju bra det med. Ja det dar taget gillade jag skarpt sa skont att slippa mecka med flyg och transfer.  

 Hotellet var som alltid med L perfect, vi promenerade ner till Eifeltornet och det tog sin lilla tid med bara en vagn.
Vi hamnade helt av misstag faktiskt pa en liten mysig barngata som bara hade barn botiqe butiker och allt var pa 50% jag sande en tanke till min kara kusin.
Isak fick nya shorts, marin bla pike troja och seglar skort. Rakel fick for omvaxlings skull ingenting.

Barnen turades om att sova i skift i vagnen.   Nar vi kom tillbaka till hotellet sa pestade vi room service, forst ringde L efter vinoppnare, sedan var vi tvugna att ringa igen efter att ha tappat glaset pa heltacknings mattan sa det gick i tusen bitar. Sen sabbade vi TVn efter att ha flipprat fram och tilbaka mellan Betal Tv kanalerna for mycket.
Sa efter att ha ringt dom 3 ganger inom loppet av en timme sa ringde dom faktiskt tillbaka och fragade om vi var OK.. Dom maste trott vi var galna dar uppe.  

Sondag DisneyLand.  Dom saljer 1 veckas biljetter till det dar stallet varfor man frivillgt skulle vilja vara dar en vecka det forstar jag inte. Men vi hade trevligt mellan 10-16.30 Lagom som svensken sager. Kanske inte det basta att ga dit i hog sasong pa en sondag... Dom skulle kallat det Que Land. Nej vad jag later neggo nu. Det var mysigt och barnen alskade det. Det ar bara sa yber commersiellt. 

Men en underbar helg, och lika skont att komma hem. Jag skulle inte kunna flytta till Frankrike aven om jag fick betalt. Forlat men jag forstar inte hur dom bara inte kan parata engelska. Ja menar pa Disneyworld av alla stallen, nar jag snallt forsokte fraga om pirat leksaker inne i en av affarerna. For helt arligt pa ett sant stalle maste ju minst 85% vara turister eller ?

Du gor mig lycklig nu

En av mina roligare kollegor kom tillbaka fran lunchen i dag och berattade om hur hon passerat  en utstallning dar man kunde skriva pa stora banderoller vad man onskade sig och bli fotgraferade bla bla.
Och alla pratade om vad dom onskade sig. Varpa jag hasplade ur mig I dont wish for anything I have everything I ever wanted.   Och det ar faktiskt sant. Visst finns det alltid sma saker som man vill andra och lagg till, ga ner 5 kg, skaffa hund, ja ni vet.  Men helt arligt for tillfallet ar jag sa lycklig jag har 2 friska underbara barn, jag har en underbar pojkvann, vanner och sa manga andra saker som bara ar toppen i mitt liv.  I morgon aker vi Eurostar till Paris, uppdatera nar vi kommer hem

Jag bjuder pa en svensk klassiker som passar bra in pa hur jag kanner mig.


I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du ändå nära
så underbart nära
Och jag trodde jag fann dig
men du var någon annanstans
Varenda gång jag funnit nån
så såg jag att drömmen inte var sann

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Det var enkelt och vackert
du sa att du väntat mig
Jag kunde ana att det fanns en himmel
på jorden jag såg den
Och du bad mig att leva
mitt liv alltid nära dig
Jag följde dina steg och allt jag någonsin
drömt om fanns där för mig

Det finns ingen som lockat
mitt hjärta så underbart
Med all din ömhet får du sorg och smärta
att sakta försvinna
Alla skuggor,
allt mörker som förr var så uppenbart
Det skingras, och tillsammans ser vi ljuset,
som stiger med solens fart

Paris ?

Nej jag har bestammt mig for att bojkotta den har svinsjukan, anitingen har jag redan haft den, eller sa har jag den nu eller sa kommer jag fa den. Och ingen kommer att do.

Stor mig sa pa en del pa mitt jobb som ska lagga sig i allt ar det inte sa storigt. Nar folk forsoker vara lite viktigare en vad dom igentligen ar.
 
Nu ska jag gora online checkin med Ryan air infor var Sverige resa. Och fundera pa om det vore en bra ide att aka till Paris med barnen over helgen...


Tror ni jag har svin sjukan?

Snart var det helg igen. I kvall ska jag ga pa ett spannande projekt. Skriver mera om det sedan om det blir av vi far se. 

Mina sma gull loppor dar hemma dom hostar i kapp. Isabell hon hade ju svin sjukan forra veckan. Den sprids som en lop eld har i London och sa klart ar jag orolig att dom ocksa ska fa den. Jag har den sackert ocksa men nu har jag gatt runt och hostat en  vecka och saker smittat nera hela jobbet. Jag tanker att om jag verkligen har det borde jag vall kanna mig sjukare eller ?   Nar Isabell fick det och jag pliktskyldigt informerade min chef skickade hon mejl till Head of Security i US. Sa nu ar dom alla oroliga pa jobbet, for jag och min kille ar ju dubbel smitto risk dessutom sitter vi pa olika vaningar.

Sjalv kanner jag att det ar smatt overdrivet jag kanner saker 10 personer bakantas bekanta som har det. Och om dom raknar med att halva London ska ha det innan aret ar slut ar det vall battre att man far du forr en senare.    

The typical symptoms are:
  • sudden fever, and
  • sudden cough.     Hosta det har vi hela familjen

Other symptoms may include:

  • headache,
  • tiredness, 
  • chills,
  • aching muscles,     Har jag haft en vecka
  • limb or joint pain,
  • diarrhoea or stomach upset,
  • sore throat,             Har jag ocksa...
  • runny nose,             Har jag ocksa...
  • sneezing, and

Leonard Cohen

Leonard Cohen var fantastiskt, enda missen var att det var utomhus och det sporegnade. Och jag trodde det var en inomhus konsert sa vi kom dit i jeans och t-shirt. Men min sota rara pojkvann kopte en Leonard hoddie at mig sa jag inte behovde frysa. Men det kanske ine var det basta att sitta pa en kall plast stol i regnet nar man ar dunderforkyld och har urinvagsinfektion. 

 
Forband var Susanne Vega

Leonard in action

Klamde in 2 bio besok "the lives of Pippa Lee" och "Public Enimies". Bada tva valdigt bra men pa olika satt. Pippa Lee filmen var dock helt klart min favorit.  Intressant att se hur kvinnor latt ger upp allt for sina man och ar lite for bra pa att anpassa sig. Men ett begiet slut enligt min mening.   http://pippalee.co.uk/site/.



Varfor ar det sa att kvinnor i allt hogre utstrackning ar dom som flyttar med sin man jorden runt, forsakar sin egna karriar och ar hemma med barnen. Tror pa ett satt att det var lattare att vara kvinna pa 50 talet da var det OK att bara vara hemma fru. Nu tittas det snett om du "bara ar hemma" och jobbar du heltid som varan ensamstaende kvinnliga chef som gick tillbaka till arbetet efter 8 veckor och gjorde interjuver pa TV dagen efter forlossning.  Det ar inte heller accepterat. Fast mann gor det hela tiden.  Ja jag vet inte alltid ska man ha lite daligt sammvete. Men i kvall ska jag hem och snusa pa mina rug rats..

sadant ni kanske inte visste

Innan jag blev mamma och gjorde roliga saker pa mitt jobb.
Tittar pa dom har och mins alla galna tokiga helt hysteriska grejer som jag upplevde i mina film ar.
Jag sokte faktiskt DI producent utbildning och blev utkickad nar det bara var 6 st kvar. Dom tar in 4 personer per ar.
Det kan  man ju fundera pa ibland hur livet hade blivit.. Mina tva favorit videos och dom 2 absolut galnaste inspelningarna..  

http://www.youtube.com/watch?v=CWQhi8AkFTw  
 
  http://www.youtube.com/watch?v=4rayIckOBmo

memory lane



Tank vad mycket roligt vi har haft tillsammans och det har bara gatt ett ar..

hur gick det..

Hmm jag var ju pa en ny dejt i gar kvall. Jag skulle nog gammfora det har senaste objektet med en ny O-malms bratt.
Helt okej for ett halvar men inget som kommer att halla i langden. Och jag borjade undra om det var en akta San tropez branna eller bara lite brun utan sol. Dessutom var han for kort.

Dvs, daligt renoverat hus som kommer falla i hop inom 6 manader, nar fargen borjar flagna efter 3 veckor sa kan man ju undra hur vatten ledningarna ser ut. Knepig plan losning. Skulle vara bra om barnen sovrum inte hade 3 vaningar i mellan sig.

Men jag ger inte upp jag vantar fortfarande pa han den dar ska ringa fran Lordags, han har fatt mitt nummer och han har blivit utfragad. . Och i morgon ska jag pa ny lunch dejt.

Och i morgon kvall ska vi pa LEONARD COHEN konsert. Jag har lyssnat pa honom sedan jag var 10 ar. Det ska bli sa roligt.. Annars langtar jag sa till Jonsen, efter det aker min alskling till NY i 2 manader innan dess ska hans mamma klamma in ett besok gulp.. .,.. men han har lovat att jag far halsa pa sa ofta jag vill...  

Det ar som att dejta killar det har med hus..

Det har med att titta pa hus det ar som att dejta killar. Forst hade vi det dar forsta huset i Crouch end som jag trodde jag aldrig skulle komma over. Min forsta karlek. Jag sag hur jag skulle gifta mig med det dar huset och leva lycklig i alla mina dagar. 
Sen tittade vi pa ett hel dros med hus. Typ overallt, N6, N10, N2, N5,NW5, NW3,N19, N4, N8 nar man inte har en aning om vad man vill ha. Det var som att vara nyseparerad alla var intresserade av mig men inte jag av dom. D
et var alltid nagot fel, for liten tradgard, for mork, for trang, inget garage (ja inte ar det jag som behover det dar sista.. ) trafikerad gata. Typ som killar, for kort, for lang, for slarvig, daligt jobb, for spanning, for lat, for trakig listan kan goras lang.
Sen blev det battre kanske for att jag visste lite mera vad jag ville ha nu tittar vi bara pa 2 postkoder, istallet for fran borjan 7. Fast ibland trillar jag dit och borjar rota i dom dar gammla postkoderna. Sa nu ar jag nog i stadiet nar man har foljt med den dar fantastiska killen hem pa forsta daten fast man inte skulle (det vi tittade pa i Lordag) och nu vantar jag pa att han ska ringa. Men det gor han inte. Och innerst inne sa vet jag att han aldrig kommer ringa. Sa nu fantiserar jag om hur det skulle vara om han ringde. Och vilket underbart liv vi hade kunnat ha tillsammans. Men det ar vall sa dom dar killarna later bli att ringa av en orsak det finns sa manga nya battre dar ute.   Och faktiskt har jag blivit utfragad pa ny dejt pa Torsdag kl 6. Till en ny mycket finare och battre post code, sa kanske finns det hopp.

nar allt blir fel

Ush jag har typ 38,5 graders feber sitter pa jobbet.
Var har 1 timme tidagare i morse for vi har ju stor chefen pa besok. Staderskan dok inte upp, min catering hade jag fel bestallt. Men den kom 35 min senare. Men nu har vara studenter fatt frukost. Rummen blev dubbelbokade, for folk inte kan planera och slanger in moten i sista minuten. Och helt arligt jag gjorde ocksa fel. Sa jag var tvungen att satta vara viktiga klienter fran mellan ostern i det minsta rummet, sa nu sitter dom dar inne och svettas och jag sitter har ute och har ont i magen.   Men nu har jag och kollegan kokat kaffe och fixat fika till totalt 50 personer och allt loser sig till slut.  Kanske gar jag hem tidigare i dag..

mera hus..



Tittade pa ett nytt hus I Fredags eller ska jag kanske kalla det ett slott.
Mats tyckte det sag ut som nagot fran Harry Potter. Det ar sa haftigt. Dom har bygt en hel by i Gothisk stil.
Huset ar fint invandigt men det ar nog tyvarr for litet. Eller rattare sagt vi skulle klara oss utmarkt men for dom pengarna kan man fa storre. Men vi fantiserar fortfarande om hur det skulle vara att bo dar. Det ar totalt 12 st hus och alla har en stor gemensam komunal garden. Totalt 3 sovrum, men bara ett badrum, och 2 sma och da menar jag london sma.. reception rom. Och forlat om jag later som en snobb nu men om det ar nagot jag ar trott pa ar det att bo litet.   

Akte hem och vantade in Ryan som kom direkt fran NY. Och gick pa hus fest riktigt roligt och massvis med fransman, jag hade min grona klanning men tyvarr inga kort. Raggade upp en fodelsedags ballong till Mia pa var sista nattklubb som fick aka med oss hem.    


Pa varat house party



 I lordags tittade vi pa ett hus till, som var sa fint sa jag i princip grat nar vi var klara. Det ar det finnaste hus jag nagonsin sett, till salu, som nagon jag kanner bor i ever. Det har allt. Jag vill inte andra pa nagot. Tradgard, fantastiskt kok, super plan losning, fin tradgard med lekstuga, vit, ljust, underbara badrum. Inrett i bo ho chic south hampthon still med mycket  spets blommor jaaa aldeles underbaaaaart. Mar psykiskt daligt bara jag tanker pa det sa jag forsoker lata bli for det ar for dyrt. Vet bara inte hur jag nagonsin ska komma over det har och gilla nagot annat. Det ar som att jag har fatt klamma pa en YSL vaska men nu ska jag noja mig med en fran Zara. Och det ar klart jag gor. Jag skulle vara nojd i en sko kartong bara det ar med barnen och L. Det vet ni ju.  

I lordags var vi hela dagen i Hampstead Heath och lyssnade pa Lyckke LI, Tommy Korberg, Helen Sjoholm, och Benny Andersson.  Solen stralade alla barnen lekte. Vi firades Mias fodelsedag. Det var lange sedan jag traffat sa manga fran var mamma grupp det var sakert 20 familjer dar fran varan grupp och sedan tusentals andra ocksa forstat. Vi stannade till kl 21.
 
Mias ballonger

Underbara Ylva

Mias rosa tarta..

Vi fortsatte pa gardagens grona tema..


Snyggo Mia den aldre


Rakel och Tova diskuterar

Sen motte vi upp med Ryan och L som gick lite tidigare. Jag skickade i vag dom  tidiagare kanske inte sa kul att ga pa familje picninc en hel dag om man flyger in fran NY over helgen.  Pa vagen hem slocknade bada barnen som stockar upp i Hampstead sa vi att middag i lugn och ro. Kanns lite kontinentalt att ga ut och ata sent med barn och dom somnar i mammas kna. Mysigt faktiskt. Pa vagen hem bar L den sovande Rakel och da ommade det i mitt modershjarta. Det ar riktigt roligt att se hur han  och barnens relation verkligen har utvecklats. Dom har lart sig mycket om varandra.  

I sondags tog vi det valdigt lugnt, Ryan akte hem pa kvallen.


Fredag hela veckan

Har ar det ganska dott och gratt efter en vecka av sol. Kopte med mig Robin Hood och Sleeping Beuty dvdn hem till barnen i gar (Ar det tornrosa? ) Vi tittade iallafall pa Robin Hood och pa slutet nar dom gifter sig sa sager Rakel att nar hon blir stor da vill hon ocksa gifta sig med Isak, men han maste bli lite storre forst. 

Annars ar det Tennis Tennis for fulla muggar just nu visar dom semifinalen pa stora Tvn, precis brevid mitt skrivbord.
Sa jag har vall inte sa mycket val. Sprang igen pa lunchen 4,7 pa 30 min. Det blir ju battre.  

I kvall ska vi pa party min alskade rara pojkvann kom hem med 2 klanningar fran RL i gar. Jag hade ringt och hangt undan 2 och tankte han kunde valja. Den ena ar namligen i minsta lagen stl 4 men det ska tydligen vara som UK8, sa lange man star upp gar det bra.. Han hade inte fattat att det var 2 st olika, ni far se i morgon vilken jag valde. Dom ar grona bada tva. For det ar nagot slag gront  tennis (saklart) team party. 

3 timmar sen till jobbet

I gar kvall hade vi stort work event med jobbet snalla Isabell satt barnvakt. Hon ar nog helt utmattad stackarn. Hon forsov sig i morse sa jag kom 3 timmar forsent till jobbet. Sa nu tror sakert alla pa jobbet att jag var sen for att jag var trott sedan gar kvall.



Jag och barnen fick en mysig morgon tillsammans. At frukost ute i solen, stadade vek tvatt och fixa hemma. Har fortfarande inga dammsugarpasar har bestall pa internet men jag vantar sa nu har jag inte dammsugit pa 3 veckor. Men jag borjar vanja mig. Ganska skont att slippa stressa over dammsugaren.     

Det ar ganska mycket nu med besok, Johhny och Inga och Dennis aker hem i kvall. I morgon kommer Ryan. Det ar nog en av L kompisar som jag gillar bast. Vet inte varfor riktigt, men jag vill liksom adoptera honom. Han ar alltid sa himla trevlig uppmarksam vettig kille. Men samtidigt sa rolig.  

Min darling han har sagt upp sig pa jobbet, sa nu slipper vi ga har och dra pa varandra :) Ush jag kommer sakna honom.  Aven om vi sitter pa tva olika vaningar, sa ar det mysigt och tryckt, gulligt nar han kommer med frukost pa morgonen. Men det ska ocksa bli sa skont att slippa alla INTRIGER, som nu nar han har sagt upp sig sa kommer sa klart halva jobbet till mig om om jag  vore nagon slags upplysning central.  Det enda jag ar radd for ar att han kommer jobba saaaaa mycket, man ar ju inte 17 och naiv langre. Jag sa det till honom det ar battre att du sager att du kommer att jobba hur mycket som helst och sedan blir det lite mindre. En att saga da kommer inte bli mera och sa blir det mera. For det ar klart man blir besviken da.  Jag vill inte forlora ytterligare en man till jobbet. Han sager att han kan balansera jobb och fritid, men stackarn har ju aldrig haft en Malin innan, vi far vall se. I Augusti kommer han aka till NY en manad, men jag hoppas jag far aka och halsa pa.    



Tank att jag har en rosa tradgard..

 Och nej inte forlovad, satte bara ringen pa fel hand efter badet. Men det ar ju roligt att ni ar uppmarksamma.

langvaga besok..


Johnny


Mysigt i tradgarden

Inga


Dennis

Hade lite gaster over pa middag i gar, det bjods pa grillad oxfile, potatis sallad med agg, rodlok och senaps vinigrett pepparcorn sas, och hemlagad hallon paj.  

Snalla sota rar underbara Isabell hjalpte mig och plocka undan lite sa nar jag kom hem behovde jag bara laga mat.  

Tankte att det skulle bli lite stressigt att komma direkt hem fran jobbet med gaster. Vi motes upp i Moorgate sa dom akte med mig hem . Men det var nastan battre, Rakel och Isak underholl gasterna som byggde tag bana i tradgarden och spelade boll. Medans jag fixade med resten. Sen ar jag ju en sadan chilled vardinna.  Sedan somnade dom bada som stockar kl 8 och vi kunde ha vuxen tid.

Sov hela natten med dorren oppen ut till tradgarden, det ar sa tyst och stilla dar jag bor underbart.  

Vi budade pa varat favorit hus. Men det hade tydligen redan blivit salt via en annan maklare for 2 dagar sedan. Sa nu ber jag en bon att det ska skita sig. For jag tror varat bud var hogre en deras.

RSS 2.0