Svenska mammor



Emil Eliott och Rakel

Nu nar vi salt bilen far vi aka buss, pa vag till mamma traff Kenwood House i Sondags.
Jag gillar inte den dar Fisktrojan, men Rakel hon har valt den sjalv och alskar den...


Min mamma grupp. Nar jag flyttade hit kannde jag ingen. Ja bara filifjonkans kompisar.

Sa jag gick med i nagot som heter Svenskamammor. Om du ar utlandsmamma och snubblat over min blogg kolla in www.svenskamammor.com

Jag har traffat sa manga mammor som kommit och gatt. Nar jag var hemma mamma var jag kontaktmamma for varan Norra London mamma grupp som nu knoppat av sig i manga sma mamma grupper. Kan ju latt saga att svenska mammor invaderat London. Konstig igentligen. En mera obarn vanlig stad med skyhoga barnomsorgs kostnader, (jag betalar ca 13000 SEK i manaden ) avsaknad av rulltrappa och hissar trangt och javligt.  Men jag och mina London mammor vi alskar det lika mycket som vi hatar det. Vi traffas fortfarande 1 gang i veckan, och ibland kommer det nya mammor med nya historier och nya barn. Alla ar vi sa olika det ar allt fran ensamstaende tonars mammor till rika expats fruar med konsult pappor.  Jag skulle vilja skriva en bok om alla goa glada mammor som pa olika satt hamnat har.  Ibland beter vi oss som om vi gar i hogstadiet och bara kan leka tva och tva, oftast inte.

Ibland kommer det nya mammor och jag kanner att jag har redan mina vanner och orkar inte etablera nya kontakter. Och speciellt inte nar dom sager att dom ska flytta hem om ett ar. Jag tanker dom kan hitta andra kompisar som ocksa bara ska stanna 1 ar. Det ar det enda trakiga nar man far kompisar och dom aker hem. Men jag aktar mig for det.

Jag gillar min mamma grupp den kanns trygg jag har kannt dom sedan jag flyttat hit. Visst nu nar man jobbar heltid sa umgas man mer eller mindre med vissa. Det ar som med gamla kollegor man ses varje dag nar man slutar jobba sa ar det bara fa man haller kontakten med. Ens riktiga vanner.  Lite sa har det blivit med min mamma grupp. Filifjonkan gillade dom inte, for mig ar det den enda familjen jag har har speciellt nar man ar ensam. Vem ringer man mitt i natten nar man last sig ute. Svart for pappa att fixa nagot (just det har har inte hant en men som exempel)
Dessutom kanns det som om dom engelska papporna borjat bonda lite, roligt. Sa kanske kan MR Big vara med pa ett horn.

Barnen gillar sina Svenska kompisar och jag tror och hoppas att det kanns tryggt for dom. Rakel hon var gullig jag fragade haromdagen pa svenska  nar jag satte pa Barbie filmen om hon vill se den pa Svenska eller Engelska och hon svarar

”mamma jag vill se den pa samma sprak som vi pratar nu”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0