Dagens

Dagens Super basta Fick reda pa i dag att Rakel har kommit in pa den super duper basta kristna skolan i hela Highgate http://www.stmichaelsn6.com/. Nu jaklar ska ni fa se pa supermum, kanner mig sa taggad foraldrakommiten nasta. Nu jaklar ska jag socialisera och kindpussas.

Dagens basta Solen skiner jag och barnen kan hanga i parken heeeela langa dagen. kl 19.20 sov dom bada tva. Helt slutkorda av all frisk luft spring och stoj. 

Dagens nast samsta Isak kan inte borja pa sitt nursery som han kom in pa for da blir det for langt mellan skolorna, sa han far "offras". I vantat pa plats pa Rakels skola.

Dagens varsta varsta  En gammal acklig El rakning pa £400 pund som kom i dag fran min gammla lagenhet. Det ar sa man vill krakas. Men nu ar den betalad.

Fairy Garden ?

Solen skiner och vaderleksrapporten har lovat +30 hela veckan. Jag vill bli brun, brunar brunast.

Det ar lustigt med  Engelsmannen dom blir inte bruna.  Dom har sa daligt pigment i kombination dom klar aldrig av sig..Aven nu nar det ar +30 ut och ganska hett minst sagt vallar mammorna runt i heltackande. Och sa utbrister dom OMG you are so tanned.. Ja det ar ju inte sa konstigt om man springer runt i bara linnet. Men sa far jag sakert cancer forst ocksa..

Jag och Rakel gjorde antligen klart min fairy garden som jag inhandlade i CAL. Nar jag berattade for en av mammorna i dag ”pa school pick up” att jag  skulle hem och gora en

” fairy garden” tittade hon pa mig och asgarvade. Har ar det tydlligen ett gammalt or for som hon uttryckte det   ”A womans female part” Har nedan ser ni resultatet.

 


Midsommar Picnic i HydePark

 

Det ar lite meningslost faktiskt att fira midsommar utan barn. Men ar dom hos sin pappa har man inte mycket annat val. Sa i Lordags begav vi oss till Hyde park tillsammans med 500 andra svenskar och traffade tejligan och hade mysig hemlagad picnic. Sprang pa en gammal klasskompis fran gymnasiet som har bott har i 9 ar.  Drack hemlagagad snaps. Maria hade dagen till ara varit tvungen att inhandla en potatis skalare for att kunna skara citronerna ordentligt. Man tycker ju att man vid 30 ars alder redan borde aga en potatiskalare till sina potatisar J

Kvallen avslutades sa klart med fotboll och det var ju ingen munter historia nu nar bade USA och UK akt. Men ganska skont da behover det inte tittas lika intensivt.  Sen drog vi vidare till nan sketen hotell bar, vi hade som mission att vi sitter har vi blir utkastade jag har faktiskt aldrig forutom 1 gang i NZ blivit utkastad. Vi kampade pa ganska hart men vi blev tydligen aldrig tillrackligt draggiga for att bli utkastade. Roligt hade vi iallafall.


Antligen helg..

Antligen helg. Har i london har det varit +25 hela veckan. Jag har precis last ut min sista Hanne Vibeke Holst bok drotttning mordet. Jag gillar hennes bocker. Sprungit, solat och haft min pedicure (dom visade till och med fotbolls VM pa nagelstallet.... Mina fotter kanns som nya. I morgon blir det midsommarfirande i Hyde Park. Har i London ar midsommar som vilken dag som helst och ingenting som firas. Men vi firar i morgon. Ska forsoka lagga mig tidigt i kvall.
Sov gott


Fotboll



Ja det har med fotboll jag vet att jag har klagat men jag fattade kanske inte att han skulle se varenda fotboolls match. Vem bryr sig om Ghana - Tyskland. Men nar det val galler da ar jag pa.

 
Sa i gar kl 15..00 spelade England - Slovenien (tror jag) sammtidigt som USA-Algeriet.

Londons gator var spoklikt tomma det var helt dott. Alla tittade pa matchen, folk fick uppskov fran jobbet hade tagit semester osv.

Vi var ett litet gang mest Amerikaner da sa klart som ville titta pa USA matchen.
Hade det har varit 4 tjejer hade det organiserats fixats lunch och forberrets. Men nu pratar vi 6 killar. Nar vi kommer till den utvalda puben (Jag med grym skoskav att ga i hogklackat utan strumpor i +30 ar korkat.) Visar det sig sa klart att dom bara visade den engelska matchen.Vilket gallde for alla pubbar utom ett fatal overbokade amerikanska stallen. Ja huva.. En viss panik utbrot nar vi snurrade runt i olika taxi bilar. Sa det blev everyman for himselfe.

Big och hans kollega tittade pa matchen pa Gymet cyklandes pa motions cycklar ja helt galet. Vi akte hem till en av killarna som (parantes nu) bodde i den haftigaste lgh jag skadat pa lange roofterrace runt hela huset 180 grades utsikt over HELA London. En riktig party flat sa jag har redan bestammt att dar ska jag ha mina fodelsedags drinkar 18 sept. Skriv upp det i kalendern for da blir det hejdundrande coctailparty.... Nar England gjorde mal hordes det ett vral over hela stan, och nar USA gjorde mal i forlangning 92.5 minuter in da jublades det av gladje.

Sen gick vi alla pa pubben solen sken och alla var sa glad folk skrattade och sjong. Vilken stammning.
Pa Lordagen fortsatter det nar USA spelar nasta match.


Dagens shopping




Hmm ja skulle ut och hitta en Vit BH och kom hem med allt det har...?
Ja shit vad bleka ben jag har men lite mera branna, roof topp terrace pa The gansevoort i Miami i September sa blir det nog susen

Lagom stor frach ga ut vaska...

Mitt favvo marke alla kategorier sa bra kvalitet forutom VS

Filtar kuddar pladar det kan aldrig bli for mycket..

Tank vad lite shopping kan gor en lycklig. I gar insag jag att jag inte hade en enda vit BH sa det var mitt mission hittade en super fin fran Chantelle det ar mitt favorit marke dom sitter sa bra. Sen slank det ned lite annat smatt och gott. 
ocksa. Justfor tillfallet kanns mitt liv helt enkelt perfect. Det ar sa mycket som falllit pa plats dom senaste veckorna och att ha den lyxen att bara "fa ga hemma" puss och krama pa barnen hamta dom fran skolan slippa stress med jobbet och sen varannan vecka vara helt sjalv och gora precis vad du vill sova till kl 12, ata frukost i sangen, trana, sola ja det ar faktiskt fantastiskt.

Veckan som gick i bilder


Kollar in brollopet sa klart..

Sa har sag det ut utanfor vart hus i Sondags morse ??


Svenska skolan

Vi fikar pa det mycket mysiga fiket i Crouch end som ags av en amerikan och inspirerat av kaffekoppen i gammla stan kan det bli battre


Barnen trashar huset...


Ylva som har sminkat sig enbart for att hon vet att allt jag gor hamnar pa bloggen :) Alltid lika vacker..med eller utan smink

Vin och Choklad, Snygga fina gullliga underbara Hanna


Veckan som gick

Ush ush jag ar sa dalig pa att uppdatera men jag skyller pa besok. Det ar ganska fullt upp har med 4 barn.

Vi har atit gott haft tjejerna over pa drinkar, I torsdags. Hangt i Highgatewoods, gatt pa det nya mysiga caffeet i Crouchend. Det ar galet att man knappt kommer i hag vad man gjorde for 3 dagar sedan. Barnen har lekt och lekt.

I lordags var Rakel i svenska skolan Isak var hemma med Big. Vi mottes upp pa stan jag textade och skrev glom inte att ta med blojor och wipes. Fick forst till svar sa klart var ligger dom... Nar vi ses i stan och Isaks har krakts i taxin och jag tittar i pasen da har han tagit med sig 2 losa wipes. Ni som har barn fostar att det ar hyseriskt rolilgt eller ?

Vi kopte hem otroligt god mat ostar och kallskuret sant som jag alskar. Sen gottade vi oss at brollopet hela kvallen.  Tycker som min kusin sa vackert och stilfullt. Och vilket tal Daniel holl vem skulle inte bli kar i en sadan kille. Dom ser sa harmoniska ut tillsammans och hans pappa vilket tal. Han maste ovat i flera manader.

Big han tittar bara pa fotboll varenda match halla... varfor ar det intressant att se Urugay - Spanien beats me. Men det ar ju bara var 4e ar.

Nu ar barnen hos pappa och en lugnar vecka vantar forhoppningsvis..



Vi har besok

Huset ar fullt med barn. I tisdags kvall kom Hanna med Nathan och Cayla. Dom ska bo hos oss i en vecka.  Jag och Hanna larde kanna varandra nar hon bodde har i London i flera ar, men nu har hon flyttat till Perth och ar nu over pa en 6 veckors Europa turne.

Vi ar som ett valoljat team tillsammans, du dushar barnen, jag lagar mat vi hjalps at sa det gar galant men det ar mycket jobb med 4 barn men mysigt.. I morse at dom och jag skojar inte ett halvt packet cheerios till frukost..Jag funderar pa hur folk har rad att ha 4 barn...

I dag kl 15.00 spelar England ny fotbolls match, sa London kommer att stanna. Det ar helt vansinnigt galet har.  Jag har bestammt mig for att heja pa USA.


Nina och Hakan wedding 2010



Sa fortsattning foljer pa varan Sverige resa, pa Lordag morgon lanade vi Johannas lilla lilla renau twingo och korde till Tylosand det blaste sa mycket pa vagen ner sa jag trodde nastan bilen skulle flyga av vagen. Vi  bodde pa Tylosands hotellet och jag hade mycket hoga forvantningar.

Men jag maste tyvarr saga att rummet var sa trakigt kanndes som en finlandsbat, morkttra och trakiga mobler. Hade nog tankt att det skulle vara mera vitt lite mera marin kansla. Men dagen darpa nar vi besokte deras SPA spelade ingenting langre nagon roll. Det var UNDERBART stora saltvattens pooler bade inne och ute med havsutsikt. Bubbelpool och flera helt fantastiska bastus. Valdigt bra for varan bakfylla.

Nina och Hakans brollop var sa fint, kyrkan var en gammal mysig trakyrka lagt i tak med levande ljus, kandes sa svenskt.  Middagen var pa Salt, som sag ut som jag hade tankt mig Hotellet, mycket vitt och marint. Maten var fantastisk sa god. Det ar ju ganska ovanligt att brollops middagar ar fantastiska.

Big han var mest intresserad av fotbollen England –USA dom spelade ju i Lordags och till allas gladje blev dett oavgjort.

Pa Sondagen korde vi tillbaka till Vellinge och tog taet over till Kopnhamn traffade 2 kompisar till Big som han hangde med nar han bodde i Japan och at en god middag i Fredrikshavn pa Meers tror jag att det hette. God Dansk husman stod pa menyn innan vi flog hem. Sa det var en valdigt effektiv helg och vi han med en massa det gillar jag.


Rock n roll eller var det lock n roll ?

Vi landade sent pa Fredag kvallen och tog taget till Vellinge dar min underbara kara kusin valkommnade oss med oppna armar. Hon hade sa klart fixat hel mysig middag i deras sa fina mysiga hus.. I love it.  

Jag hade latt kunnat sitta uppe och tjata hela natten. Pa morgonen smog jag mig upp i ottan for att ga till frissan. Jag virrade runt i Vellinge centrum och fragade 3 personer som alla forsokte forklara pa GROV Skanska (helt arligt jag forstar knappt vad dom sager) efter frisorsalongen jag trodde hette "rock n roll" den hette visst "rock n lock.. "(tror jag)


Ush jag kannde mig verkligen som en dryyyyyyg Stockholmare. Onskar ibland att jag kunde bre pa mer med min smalandska. Haret blev super kannde mig som Fanny i Anglagard nar folk kom in och fragade om jag var Johannas kusin fran London. Komiskt.


Maste bara svanga in pa ett sidospar, tjejen som fixade mitt har sa  att jag har en massa metaller i haret. Och nagonting ar det, det ar torrt som fnoske. Hennes rad var att kopa askorbinsyra pa Apoteket blanda med vatten och ha i haret. Tydligen jatte bra. Glomde sa klart att kopa med mig det hem.  Ar det nagon som har provat?


Endast 1 genomskinlig plastpase per person..




Flygresan, jag maste saga att jag faktiskt borjar bli en ganska rutinerad flygare. Hittils i ar har jag gjort ca 16 st flygresor

Sa dom senaste 3 helgerna da jag flugit har jag helt enkelt struntat i dom sma genomskinliga plastpasarna, och ingen har sagt nagot. Sa den har gangen gjorde jag likadant. Men det gick inte for sig den bestammda tanten pa Stanstead rev upp alla vara grejer och skulle kolla allt.

Pojkvannen holl pa och svalta ihjal och vem vill ha en hungrig pojkvan i slaptag, sa jag sa "ga och fixa mat jag klarar mig sjalv.." vi skulle ses vid gaten.

 

Tanten hon plockade och plockade med alla vara grejer undrade varfor killens toalettartiklar lag i min vaska osv... Tillslut var hon klar. Men da kom nasta problem tydligen ar man bara tillaten 1 genomskinlig plastpase per person. Och Big han var ju och kopte mat. Jag ringde honom 22 gr pa mobilen utan svar. Jag tankte att han kanske ville komma och hamta upp sin parfym tandkram osv.

 

Tillslut ropade dom ut honom i hogtalarna, ingen respons. Klockan tickade pa killarna vid informationsdisken tyckte nog att det var dags for mig att sprinag till gaten sa jag  tog mitt pick och pack och min genomskinliga pase rusade med algsteg till gaten. Och dar sitter han lyckligt ovetande och laser tidningen!!!!! Utropet hade han inte hort, for vi var nu vid en annan gate langt bort. Han trodde jag hade gatt och shoppat. Att jag hade malat upp skrack scenariot dar han hade sprungit tillbaka till Security blivit orolig, jag var pa vag till gaten hur vi skulle missa varandra pa flygplatsen och missa planet och brollop nej det forstod han inte...


Hem ljuva hem..







Sverige round 2 var som jag redan skrivit underbart och barnen alskade det. Nu ar man hemma i vardagen igen. Och det ar nog det basta med att aka bort att det ar sa skont att komma hem. Till tvatt och tradgard:) I dag har jag haft super slappar dag, last ut Keplers Hypnositoren atit frukost i sangen, nar gjorde man det sist...?

Kande mig lite utarbetade efter var trip till IKEA i gar, ar lite stolt att jag faktiskt borrade upp 3st rullgardiner.. vi ar kompisar jag och borren.

Sprang en riktig langrunda i dag ner till Hampstead tube station och tillbaka, nu kan jag knappt ga. Hade mina ny lackra spring tajts. Sager som Sandra, ju tajtare klader dessto battre. Ser man fettet springer man snabbare..




Rakel kan skala potatis

Våran lilla mini semester fortsätter. Barnen leker, Rakel har lärt sig skala potatis. Morfar är här och Martin och Isidors flickvänner är här. Dom heter Märtha båda två. Dom är så söta roligt att se mina små bröder som jag fortfarande ser som 6år gamla komma hem med flickvänner

I går hade jag fredags mys med Nina hemma i Sumpan och sen åkte jag till Berghs där det var skolavslutning.
Träffade min gamla chef Anders. Insåg att Sofia som nu är rektor ar  min gamla praktik handledare som jag hade på min första praktik plats på Sagt och Gjort.
Vi stannade kvar till kl 03.00 städade, bar bord och röjde. Det kändes som förr i tiden.  Nu i dag är jag lite trött. Jag har bakat ägg och mjöl fri gräd tårta till mammas kalas i morgon ska bli mycket intressant och se hur den blir.
Hoppades att pojkvännen  skulle komma i helgen och överaska oss alla, hur många hintar måste en kille få innan han fattar piken....
Gud vilket tråkigt inlägg...

Solen skiner



Det bästa med Sverige är maten. Isak han åt en hel skål med filmjölk i morse och hönökakor med räkost. Han hade lätt kunnat suga i sig hela tuben.. Varför finns det inte sådant bröd i London jag borde starta import. 

Själv sitter jag i trädgården dricker te och läser DN. (Läser om Gaza båten det är faktiskt helt otroligt hur pro Palestina Sverige är och hur onyanserad rapportering det bedrivs av media. )

Föräldrarna på jobbet och småbrosorna ligger utspridda i huset och sover. I morse när jag låg i halvdvala och barnen tittade på morgon TV så drömmde jag att ett BA plan störtade här nere i sjön utanför huset. Väldigt verklighets troget ush...

Nej nu ska jag sunka hela veckan inget smink. Det är härligt ibland och bara sjava runt och vara smutsig ute på landet. Ingen skolhämtning inga tider och passa riktig semester. Lite senare i dag ska vi ner till Farsta centrum och köpa födelsedagspresenter.

Barnen älskar det leker med alla gammla sparade leksaker,  här finns det playmobil, lego, piratböcker  och pyssel i drivor. 2 katter och en hund jag behöver inte göra så mycket.







Sverige igen

Tänk mina barn är helt fantastiska, kl 03.00 gick jag upp i morse väckte barnen Rakel hoppade glatt upp ur sängen och klädde genast på sig alla kläder. Isak var lite mera morgontrött.
Vi tog taxi hela vägen ut till Stanstead, åt frukost på Starbucks. Det är konstigt att titta på alla människor som shoppar kl 05.30 på morgonen. När vi väl kom på flyget somnade jag som en sten och barnen lekte med dom 2 andra barnen som satt bakom.
Jag har en taktik när jag går på Ryainair flyg alla köar och trängs är helt hysteriska. Jag har aldrig förstått det där det finns ju plats till alla. Så jag går på sist, då har barnen tid och springa runt. Och finns det inte 3 säten bredvid varandra sa får dom helt enkelt flytta på någon annan. För vi måste ju sitta tillsammans.
Flygresan var smärtfri ingen turbulens, och jag trodde inte jag skulle dö en enda gång. Skönt.
Tog Flygbussen till centralen båda barnen somnade nu som klubbade, Isidor mötte oss vid centralen och vi åkte hem till mormor. Dom ar helt otroliga på att resa inget skrik inget gnäll lyssnar och hjälper till. Isak åkte hela vägen till mormor i pyjamas. Den ligger i tvättmaskinen nu.

Borta bra men hemma bast


Jag akte til Sverige i Onsdags, treckade fran Skavsta med buss till Nykoping. Vantade pa ett forsenat tag i 2 timmar vidare med tag till Nassjo och sedan Huskvarna. Tillbringade 2 underbara dagar med pappa. Gick pa alla mina bankkontor tog tag i mina svenska finanser sa nu ar det uppstyrt.

Shoppade och han med en svang pa Erikshjalpen. Motionerade, at kebabpizza och raksmorgas. I fredags tog jag bussen upp till Stockholm. I lordags var det Ninas mohippa mitt igentliga syfte for resan. Kan inte skriva sa mycket om mohippan for det vet ju  alla att det som hander pa en mohippa stannar dar. Men vi blaste glas akte skyview, och badade i bubbelpool. Jag gillade glasblasningen mest.

Madde forvanansvart bra i Sondag och han med en husvisning med foraldrarna langpromenad med Milou och en mysig lunch innan det var dags att aka hem. Och super snalla Mats lagade min dator.

Jag  hatar ryainair, visste ni att det du koper i Taxfreen maste fa plats i handbagaget? Det visste inte jag... Helt otroligt. Sa jag var tvungen att checka in min vaska till en extra kostnad av £35 grrr...

RSS 2.0