Kan jag klaga lite?

Jag har pms... Negativ  Vi har bott I varat hus I snart 1 ar och vi har inte end gardiner I sovrummet.  Inga tavlor pa vaggarna Vaggen I badrummet som maste fixas.   Min romantiska pojkvan som brukade bygga apelsin gubbar och gomma I kylskapet, kopa blommor och skicka Sota SMS. Har blivit en degklump som inte ens bryr sig om att ta med sig hem nycklarna for jag ar ju anda alltid hemma. Vara sms ar trakiga och handlar om mat, barn, tider och pengar. Var tog romantiken vagen.  Och en av mina allta karaste vanner flyttar hem till Sverige pa tisdag.    Posetivt Jag har ett fantastiskt gigantiskt vackert hus ( aven utan gardiner) Friska barn Inga penga bekymmer Har précis paborjat min ny utbildning Ny bil  min pojkvan har planerat en hel romantiska weekend inkluderat spa och shopping Slutsats; mitt enda riktiga problem ar for tillfallet x flytt till Sverige

Jag ar en snall van

I gar gav jag  grannen parking permits. 

Idag var jag hemma hos K och bytte glodlampor, i morgon ska jag vara barnvakt hos S, och pa fredag ska jag och Elin aka till Pottersbar och hamta en gammal byra, med lunch pa IKEA sa klart.

Pa Lordag ska jag hjalpa Maria att flytta alla hennes grejer.



Jag ar en snall van som alltid hjalper till om jag kan och har tid. Livet blir mycket lattare da for man far alltid nagonting tillbaka.

Har hemma har jag installerat tradlos skrivare, kanner mig som en riktig data haj.

Military operation day 1

Att ga upp pa morgonen med 2 barn, hinna ta dom till skolan, lamna av Isak hos barnvakt. Och sjalv vara i tid i klassrummet ar som en valoljad militar expedition..

Forst gick jag upp och fixade mig i ordning da ar det en person mindre att tanka pa.

Nar mina gullungar antligen vaknade efter lite patryckning med upprullad gardin och tand lampa. Varfor sover dom altid mycket langre pa vardagar en pa helgerna?  Sa masar dom sig ner till barnprogrammet. Dar dom ater kalaspuffar framfor TVn, medans jag organiserar mitt sista, tar fram deras klader och trycker i mig sjalv frukost och fixar lunch lada..

Nar jag ar klar med det fixar jag alltid Rakels har, hon far inte ha utslappt. Tycker det ser sa slarvigt ut dessutom ar risken for loss mycket storre med utslappt har sa det borstas och sprejas. Har hort att loss inte gillar harsprej.

In i bilen korde ner till Ylva droppade av Isak, korde vidare upp till Rakels skola. Dar det varje morgon ar trafik kaos med alla mammor som ska parkera. Tur att jag ar sa valdigt snitsig pa att parallell parkera varan stora bil sa jag nastan kan klamma in den varsomhelst. Han saga hej till froken och sen sprang jag ner for backen till min skola (himmla skont dom ligger sa nara)

I dag har vi fatt lara oss om Homeostasis. Inser att jag behover lara mig mera engelska medecin termer. Det ar lite svart nar jag inte ens vet vad var(sar var) heter pa engelska men nu vet jag Pus....


Jag har for mycket tur

Jag undrar nar det vander jag ar for mycket tur

Jag har fatt dom basta basta passen pa universitet, halften av passen i Archway fasten vi inte skulle vara dar forrens ar 2. Studiedagar ar Mandagar och Onsdagar vilket ar mer en perfekt. Och jag kan fortfarande aka i vag pa mini weeken semester.

Nannyn Hon ar battre en bra. Barnen alskar henna och jag kanner att jag litar pa henne till 100% och hon stadar och plockar undan. Vilket jag uppskattar sa mycket. Till och med pojkvannen kommenterad over hur RENT det ar hemma. Och han ar ju inte sarskilt uppmarksam pa hem grejer i vanliga fall. (Typ nar jag hanger upp  tavlor och gardiner har det ibland tagt honom en vecka att uppmarksamma ) Sa bonus bonus.

Jag klarade det




Forsta dagen i skolan och jag overlevde det. Vi ar 450 st nya sjukskoterske studenter. Jag sager det att ar resten av dom 3 aren som den forsta dagen sa kommer det har ga galant.

Vi hade en administrator som forklarade ett gult uppkopierat papper i 30 min.  Alla 450 elever kan inte ga pa ID registrering, halsokontroll, och biblioteks runda samtidigt. Sa darfor har dom delat upp oss i 20 olika grupper dopta efter bokstaver. Alla grupper ska besoka samma 7 stationer men sjalvklart inte pa samma dag. Solklart. Men tydligen inte dom fragor som en del stallde far mig att skaka pa huvudet. Och kanna mig som en hjarnkirurg i gamforelse. (Och det far mig ocksa att vilja bli kursadministrotor i stallet


I dag hade vi sjalvstudier. Sa jag korde pojkvannen till jobbet kl 06.30, (jag ar sa snall eller hur.) Bakade scones. Har nu gatt upp samtliga kilon som jag bantade bort for Miami och lite till, pluggade och hade en lang harlig fika med Ylva. En fika vi har vantat pa i 6 ar. Hon har nu bada sina barn i skolan (dvs betald barnomsorg ) Och kan nu gora saker pa egen hand. Sug pa den ni som bor i Sverige och klagar pa dagis. Nar man betalar ca 15.000 SEK  i manaden for barnomsorg sa ar det lyx att skicka dom till grattis skola, shoppa lite i charity shoppen och dricka kaffe utan att bli avbruten.


Ps tack for alla fina kommentarer, tror aldrig jag skulle kunna skriva en bok jag kan inte stava.. :)



Första dagen av resten av ditt liv

Forsta dagen I skolan. Jag ar sjukt nervos. Har sovit 2 timmar I natt for Att min charmiga pojkvan var uppe till kl 2 I natt med vara gaster och sa klart vackte mig nar han gick och la sig. Svart att somna om efter det.  Jag vill bara dra täcket over huvudet och ge upp. Skaffa mig ett vanligt jobb. Fattar inte hur det ska ga ihop allt det här

Hemma igen...

Sa ar man tillbaka efter 1 vecka i PARADISET. Hade jag inte barn hade jag flyttat dit i forrgar.


Vi har hunnit med en hel del. Dom forsta 3 dagarna bodde vi pa flott hotell i Southbeach. Forsta natten tog jag fel dorr ut fran duschen. Varat rum (svit) var som en mindre lagenhet och nar jag vaknar upp ur min dvala star jag naken i en trappuppgangen som ar varan fire exit och kan inte komma tillbaka. Trodde jag skulle do. Har ingen aning om hur jag hamnade dar. Dom enda tva utganagarna ar groundfloor reception eller rooftop terrace dar en av South beach storsta nattklubbar ligger. Kanner inte for att ga upp naken mitt i en nattklubb. Sa jag springer runt i  trapphuset och forsoker forgaves hitta nagot att satta pa mig och till slut. Finner jag en tinimin liten handuk. En sadan man har pa golvet framfor badkaret.

 

Som tur ar ar jag vid det har laget sa borttappad sa jag hamnar i receptionen for den delen dar folk bor. Ja det har hotellet har aven permanenta hyresgaster. Den snalla damen i receptionen ringer pa security som kommer med storre handuk och escorterar mig bakvagen tillbaka till rummet.

Kan saga att all personal pa hela hotellet visste vem jag var efter den insidenten.

 

Resten av tiden stannade vi ute hos en av vara kompisar pa Key Biscane, spenderade en natt pa Ritz Carlton, I loooove Ritz Carlton.  Det  var en underbar tripp. Jag gillar det att hanga med killarna aven om man jag nastan bitvis svalt ihjal pa kuppen. Dom ater ju aldrig. Jag sa till Maria, om vi gar nagonstans dar dom serverar mat och inte bara alkhol at. For du vet aldrig nar det blir mat nasta gang. Jag har lart mig. Men varje kvall gick vi ut och at god middag  min favorit resturang pa hela trippen var Sugar Cane  dar dom serverade Tapas to die for.

Annars hade vi en perfekt mix av Solade, bad, poolbar, god mat, och fantastiska nattklubbar.  

Ush det var inget roligt att komma hem hade kunnat stanna i 3 veckor till och i morgon borjar skolan.

 

Sophie tyvarr inga Converse, shoppade forsta dagen och sedan dess har jag inte sett roken av en affar.  




det var det sista...


Har ar en bild fran forra aret nar vi akte nastan hela vagen till Cuba och fastande i en epic storm pa vagen hem....


Vaskan ar packad det blev mycket skor och klanningar. Jag har fusk solat, maste ladda lite. Gatt och fixat naglarna sa nu ar jag redo. Blir alltid lika konfys nar jag ska valja farg. Har sadan beslut angest det blev rod/orange..

Det ska bli underbart, lyxigt hotel, nightlife..bad shopping. Party, ut med baten. Jag alskar alskar alskar  Miami.

Miami ar en harlig stad med fin atmosfar, avslappnat men civiliserat. Och allt som jag gillar finns koncentrerat pa liten yta.


Det ska bli sa roligt att traffa alla galna kompisar som bor dar nere och som kommer ner under veckan for att hanga med oss. Jag gillar dom alla sa mycket. Sadana karaktarer med sa olika bakgrunder. Skullle kunna skriva en bok om dom.. Men det dom alla har gemensamt ar att dom ar skitroliga, social, snalla, omtanksamma, generosa och absolut inte pretto. Jag kan vara helt mig sjalv. Dom alskar sa klart the blonde Swede. Kanske om vi har tur far vi aka till kompisens X landstalle en bit utanfor Miami. Det har ar en kille som har ettt eget privat jet plan, sa jag forvantar mig att hans "landstalle" borde vara ganska extraordinart.


Dom foregaende gangerna jag har varit dar har jag kant mig som en 18aring pa gronbete kombinerat med the Hills... Och den har gangen far jag uppleva det med en av mina basta vanner Maria som ocksa ska med.

Det kommer bli galet harligt med 2 svenskor pa drift dar nere det vet jag.

I morgon ska jag kopa nya solglasogon...

Hors om 2 veckor.. kraaaaam

Rensar i garderoben

Hittade min gammla Hollies jacka som jag hade i hogstadiet. Det var da den coolaste jackan som gick att kopa for pengar. Sa klart sa fick jag en av pappa efter mycket tjajt. Pilotjackor ar ju inne nu i host.
Kan jag ateranvanda, eller ska den tillbaka in i garderoben??? Ar lite tveksam till dom super puffiga miamicive armarna...

Ar den helt ute eller retro cool?


Rakel har borjat 1an...

Nu ar Rakel i skolan, hon borjade i Mandags 21 killar och 9 flickor ar det i hennes klass. Lamnade av henne kl 8.50 hamtade upp henne kl 3.30 kandes lite hart i mamma hjartat hon kanner ju ingen....


Men det hade tydligen gatt bra. Hjalp vilken lang dag och ingen inskolning. Alla andra barn har ju redan gatt i samma klass i 2 ar. Forst i Nursery  och sen i Reception.

Jag och Isak ar hemma och jag har faktiskt ingenting att gora. Far vall passa pa att njuta.  Fortsatter med min bikini Blitz diet. Den fungerar. Och i morse fick jag ata bacon och agg till frukost... Skulle jag ALDRIG atit annars och det ar bara sa gott.



Four Sesons Hampshire

Nar jag och min badbyxpojkvan vaknade upp i Lordags morse sa bestammde vi oss for att aka pa en liten roadtrip.

Sa vi tog bilen och korde ner till Hampshire ca 1,5 timme utanfor London om man bor i norra delen av stan.

Vi bokade ett rum pa Four Seasons, underbart fantastiskt hotel, med helikopter platta. Stora gammla tegelbygnader, fontaner dammar stora angar dar man kunde rida, skjuta lerduvor och annat smatt och gott som folk agnar sig at pa engelska landsbyggden. Riktigt Jane Austen

Vi slappade mest, badade i poolen, solade, spelade tennis (jag blir battre) at otroligt god mat och drack mycket champagne. Frukost buffen var ljuvlig. Jag alskar hotelfrukost.


Hotell parkering...


Vart sovrum...


Det hänger inte pa kläderna..

I fredags hade vi "date night".

 

Jag som i prinsip inte varit utanfor huset sen i mandags och bara akt fram och tillbaka till gymmet.
Tänkte att det var ett  utmärkt tillfalle att fa klä upp sig lite. Efter en vecka av träningskläder. Saknade jag civilisationen. Jag hoppade in i duschen tvättade haret med mitt dyra schampoo som faktiskt ar bra.

Rakade benen. Haller up ett glas vin, tänder lite ljus satter pa lite bra musik och laddar sa där som man gjorde förr.

 

Da går hårtorken sönder. Nej inte nu. Svårt att plattatånga alldeles blött hår. Speciellt mitt. Men jag fick till det slut. Velade lite med kläderna (sa klart) men bestämmde mig for mina svart tajta zara byxor och en svart chasmire cardigan med guldskarp. Svarta ballerina . Mycket snyggt. Det jag forsoker forklara har är att tjejer kan lägga ner ganska mycket tid och omsorg pa sitt utseend

 

 

Vi skulle mötas pa  Frateli la bufala i Belzise park. Underbar underbar resturang med mozzarella to die for. Men eftersom jag ar inne pa min duktiga  vecka nu sa at jag tuna steak. Men det var inte det jag skulle skriva om.

 

Exakt kl 7.30 ringer pojkvannen och undrar var jag ar. - ja e pa vag.

Skadar ju inte om han far vanta lite kommer in pa resturangen. Mots av uppskattande blickar fran var italienska backslicks servitor. Ingen pojkvan i sikte. Personalen engagerar sig han kommer nog snart och det gor han..........

 

 

Klädd i boardshorts och gra t-shirt. Med nagot California motorcyclel tryck pa ryggen. Vita tubsockor och gympaskor. OMG.  Jag gar in pa toaletten tittar mig sjalv i spegeln och sager hogt for mig sjalv -det ar ok.

 

Vi hade en fantastiskt kvall sag nya Stig Larsson filmen bra men lite for lång. God mat gott vin.

 

Och jag tanker alla killar ar olika min kille lagger inte pengar pa

Teknik prylar,cyklar, statusprylar, defenetivt inte klader en del trojor har han haft sedan i 9an och det ar han stolt over.

 

Men han älskar att resa  han har varit överallt, bo på fina hotell och äta god mat. Han ar col och avslappnad och bryr sig inte ett skit om vad andra tycker tanker... Fine with me ...jag kan overleva vita tubsockor

puss

 


Fitness


Gansevoort Miami Beach

Om 8 dagar ligger jag har och skvalpar, det galler att komma i form nu. For dom andra brudarna som ligger dar upp och skvalpar ar inte size 14....  

Sa pa Sondag borjar jag min Miami beach diet hardcore hittade det har.
http://www.mirror.co.uk/life-style/dieting/2009/07/26/the-five-day-bikini-blitz-diet-115875-21547673/


Jag ska helt seriost prova. Jag har ALDRIG gatt pa diet innan och det ska bli mycket intressant att se om det fungerar.




Nu ska jag slappa lite i soffan


Skolan



Nu ar jag registrerad pa min sjukskoterskekurs med start 21 September 2010. Jag ar sa nervos. Vet inte riktigt hur det har ska ga till.

Hur ska jag kunna lara mig nagonting, jag som inte pluggat sedan 1998, kommer det attt fastna nagon information i hjarnan?

Hur ska det ga med matten, alla latinska termer, tentor och uppsatser pa engelska?

Kommer jag tycka att det ar jatte ackligt med kiss, bajs och blod. Eller vanjer jag mig fort?

Hur ska det ga for mina barn, kommer det vara plugg plugg hela tiden? Kommer jag kunna hamta lamna dom fran skolan ibland eller kommer jag aldrig att fa se dom?


Kommer jag ha rad. Eller kommer jag fa leva pa havregryns grot i 3 ar. Ni som kanner mig vet att jag ar en "shop o holic" och VARDELOS pa att spara pengar.

Men jag tanker sa har.

Klart det kommer ga bra att plugga jag ar 31ar, och det ar ju ingen pa min kurs som har pluggat till sjukskoterksa innan. Dom lar vall en forhoppningsvis hur man gor for att lara sig.  Jag har ju livserfarenhet. Jag ska inte bli doktor. Ingen forvantar sig attt jag ska gora "open heart surgery" forsta dagen

Forhoppningsvis vanjer jag mig vid kiss, bajs och blod. Jag har ju 2 barn.  Det kommer ju vara en del av mitt jobb.

Jag har hittat varldens gulligaste nanny som jag vet dom kommer alska (hoppas jag) Jag har ju bil sa kanske hinner jag lamna Rakel pa skolan pa morgonen. Det galler bara och vara organiserad.  Plugga nar barnen ar hos pappa och ha disiplin. Och det ar jag ju valdigt bra pa att ORGANISERA.

Pengar, det blir nog batttre med tiden. Nasta ar gar dom bada i skolan. Jag har sokt ett toppen extra jobb. Hall tummarna for attt jag far det. Kanndes valdigt bra att kunna saga att jag var "nursing student" nar jag ringde.

Summa:  Jag tror det kommer bli grat svett och tarar men skit roligt bra for mitt sjalvfortroende och UNDERBART UNDERBART att antligen bli nagot och ha ett riktigt jobb och tjana egna pengar.




RSS 2.0