Jag ar en hemsk oansvarig mamma...

Det ar pafrestande att vara skild x kexet ringde i dag foljande klagomal ville han ventilera.

Isaks hade pa sig Rakels gammla combat byxor, som var alldelles forstora for Isak. (Vilket jag inte visste for jag var inte hemma i morse)

Att det var byxor som han tjatat om att fa tllbaka och jag inte hade hittat verkade spela mindre roll.
Nu maste jag aka dit med nya byxor sa han kan kla pa honom "mina klader" nar han ska tillbaka. 
 
Jag har inte betalat for skollunchen

Foreslog oom han kunde betala skollunchen sa kan jag betala honom nar jag aker over med Isaks nya byxor.

Jag hade inte informerat skolan om att Isak skulle bli lamnad av ny nanny.

Jag har skrivit under ett av Rakels skol papper utan att informera honom sa nar han fragade froken om det i dag.
Och hon svarar att det har jag redan skrivit under. Far det tydligen mig attt framsta som en mindre bra mamma.

Isak kom 30 min forsent till Nursery, for den nya Nannyn laste kartan fel.
Isak hade inte mossa och vantar pa sig.

Ja vad ska man saga. Ja det var sugit att nannyn kom forsent och inte tog pa honom mossa och vantar, tack for att du informerade mig. Och forlat att jag glommde att informera om paskrivna skolpapper.

Och det sista, varfor ringer jag inte upp nar han ringer. Han vill prata med barnen varje dag. Jag far inte glomma bort att ringa ttillbaka. Ja jag lovar jag ska bli battre.....


Och jag ska till tandlakaren pa torsdag skit kul...


65.7kg



Hej hopp 65.7 star vagen pa vi far se hur det slutar.
I dag at jag
Yoghurt, havregryn agg och kaffe till frukost.
Yoghurt pot till snacks Scrambled egg och kyckling klubba till lunch

Far se vad det blir till middag.



,  

Dunkan... diet.



OKej nasta vecka kor vi. Har i London ar det valdigt popluart med nagot som heter Dunkan Diet. Ar det nagon som har provat? Det gar ut pa att  ata massor med protein. Jag kan inte ga  pa dieter nar man bara far ata limited amount of food. For da blir jag svin hungrig och vill typ doda nagon. Har far man ata hur mycket man vill sa lange man haller sig till proteiner..   Det ska tydligen vara valdigt effektivt.

Och forlat for min svengelska.... Om det ar nagon annan som vill joina kan vi peppa varandra, i morgon vager jag in mig, tror jag vager 66..

4 olika stadier




Pure proteins
, du ater bara protein i 5 dagar

Du far ata  hur mycket som helst men bara fran nedanstaende proddukter

Beef, veal, kyckling, fisk, skaldjur, fett fri youghurt och mjolkprodukter. Keso. Och sa klart massor massor med vatten.  1 ½ mtsk havregryn per dag. Vinager, kryddor, vitlok, persilja, challoten lok,vanlig  lok  Forbjudet , lamb, flask och anka

Motion 30 min promenad per dag





Cruise diet
3 dagar for varje ½ kg du vill ga ner. Sa 30 dagar for mig.

Nu far man ata protein samma som ovan och gronsaker, forbjudna gronsaker ar potais, ris, majs,  artor, bonor, avocado  och lentils. Du ska ocksa ata  2 mtsk havregryn per dag

Har kan man gora lite olika 1/1,  2/7 eller 5/5 eftersom jag inte behover eller vill ga ner alldeles for mycket. Sa tanker jag kora 2/7 Da ater man bara protein tisdagar och torsdagar och resten av veckan gronsaker och protein.

Motion 30 min promenad per dag

 

 

Consolidation diet  10 dagar per kg du gatt ner sa 50 dagar forhoppnings vis,

Nu ater man protein, gronsaker 1 portion frukt per dag

forbjuden frukt, banan, vindruvor, russin,  korsbar,  torkad frukt, walnutts, jordnotter, pistage notter, chashew notter (at inte notter... helt enklt )


Bast frukt ata ata ar applen, hallon och jordgubbar 2 skivor fullkorns brod/dag


40 gram ost per dag. Undvik bire, mogelost och getost.


2 mtsk havregryn/dag


Fas 1, forsta   25 dagarna far man ata 1 portion ”starchy food” par vecka.


Fas 2 Andra 25 dagarna far man ata 2 portion ”starchy food” par vecka.


Starchy food = pasta, couscous, bulgur, lentils, ris och potatis (i den ordningen sa varst ar potatis)



Utover detta far du aven ata forsta 25 dagarna en valfri ”firar” maltid i veckan


Andra 25 dagarna 2 valfria ”firar” maltider i veckan

Varje torsdag ater du bara protein, tydligen om du gar ut i Paris pa Torsdagar sa serverar manga resturanger protein meals pa torsdagar.. vet inte om det stammer...

 

 

Stabilization diet Glom hissar och rulltrappor. 3 mtsk havregryn varjedag resten av ditt liv, bara protein varje torsdag, Tank pa allt det du lart dig. Men at som vanligt.

 

Jag har en hel book om det har, hela dieten kommer fran en fransk doktor, som forklarar i detalj varfor du ska ata proteiner bara pa torsdagar osv. Mycket intressant. Och nu nar jag laser mera om hur kroppen fungerar osv.

 

 

Sa jag ska var pa diet narmast 3 manaderna, borde bli jakligt smal till sommaren.

 

Tranings schemat ser ut sa har

Mandag circuit

Tisdag Adidas Zone cycling

Onsdag Zumba

Tors Pilates

Fredag Jogging

Lordag Body combat

 

 

http://www.dukandiet.co.uk


Rakel laser

Det har fungerat, svarmor har lart henne lasa det ar helt fantastiskt, i kvall laste vi foljande bok och Rakel laste hela boken sjalv. Ljudade alla bokstaver hon kampade lite med eyebrows. Herregud sa stolt jag ar...




Sondag

Det ar sondag, vad gor vi da aker och simmar och gar pa Pizza hut. Deras simmskola var super och Rakel kan simma nagra tag sjalv pa ryggen, dvs hon flyter... Det galler att halla sig aktiverad.


Scandinavian Kitchen

En harlig slappar dag, borde kanske stada och plocka lite har hemma idag, men jag har ingen energi.

Jag och barnen akte och hade en svensk traff och fikade med Elin nere pa Scandinavian kitchen, det ar sa roligt att det gar sa bra for dom. Det var helt fulllspackat med fikasugna enegelsmann och svenskar. Jag at skagen rora mumsiga snittar och semla. Med hem foljde 2 pasar ostbagar.


Pa mandag ny vecka, ny nanny och tillbaka till skolan maste verkligen verkligen ta tag i min uppsatser.


Sjalv kor jag pa den rockiga stilen i dag :)


W bar




Hade en rolig ute kvall i gar det var alldeles for lange sedan sist.

Min kompis hade litet kill dilemma. For 2 manader  sedan var pa hon en jobb interjuv och traffade en kille som hon verkligen gillade. 1 vecka senare addar han henne pa facebook, och dom borjar mejla. Dom har nu mejlat dagligen i 2 manader men  han  har inte fragat ut henne. I gar skulle dom antligen ses, hans kompisar och hennes kompisar, dyker han upp? Nej han ville hellre hanga med kompisar som var pa besok i Clapham en att komma in till westend. Summa sumarum, vi skickade ett as bitchigt text i gar, och i dag har han tydligen ringt och textat som en galning. Min teori ar att han ar gift eller har flickvan. Vi hade roligt aven utan killar och gick pa nyoppnade W bar vid Trafalgar square.. Jag som lart mig att alska bra hotell barer ger den 5 starnor. Men jag anar att den inte kommer ha sa bra ”publik” langre en 6 manader.  Sen akte vi pa taxi turne, runt halva London kanndes det som och slutade i Clapham med en inte med hennes uteblivna dejt dock...

Det var sjukt segt att aka taxi hem i fran Clapham till Highgate kl 03.30 pa morgonen.


Sportlov




Rakel har haft en massa harliga playdates

Varfor har barn sa mycket lov, tank pa oss stackars foraldrar.

Horde om en tjej som bara vill bo i omraden dar det finns ett David Llyods, gym. Tydligen var det hennes favorit gym och hon resonerade som sa att, fanns det ett David Llyods i narheten sa borde det vara ett bra omrade. Vet inte om det stammer. Men jag alskar ocksa varat gym, tennis banor, pool, utom hus och inomhus. Massor massor med aktivteter for barn, dans, zumba, kombat, boxning, spinning, gym och maskiner for mig.  

Mitt nya praktikfria, barnfria, och svarmorsfria liv borjar pa Mandag. Super harlig. I dag ska jag folja med pa barnens sista simmskole lektion for veckan. I saks grupp ar det bara 2 barn, sa han har nastan fatt privat lektioner och lart sig en hel massa. Jag ar en stolt mamma.


Sista dagen

Okej jag tror jag dor skrev precis ett langt inlagg om min underbara praktik plats. Hur glad jag ar att det ar over och om hur roligt jag haft. Och nu forsvann allt. Finns ingenting jag hatar mera.

Jag har iallafall inte haft livet av nagon jag har sett, rectal exams, scabb, TBC, HIV, tagit 2 patienter till akuten, sett stora kottiga variga illa luktande sar. Fodelsemarken, hudcancer, och  massvis massvis med brost.

Cancer cancer och mera cancer, radda, glada och angsliga patienter.

 

Nu ar det over, mejlboxen ar redan fylld med nya lektioner, ny praktik plats pa samma , men annan avdelning.

En ”fieldstudy” om cusomer care. En uppsats om health promotion for invandrare fran sydasien med typ2 diabetes. Tack, for all min media och reklam traning, den kommer vall till pass.Det trodde jag aldrig.  Nar vi skrev om career mapping gjorde jag en SWOT analys av mig sjalv och fick redovisa for hela klassen. Man kan alltid klamma  in lite information och PR i allt.


Ett ogonblick i taget



Pa mitt jobb sa har vi en klok kvinna. Jag gillar henne sa. Hon ar kanske 55+ franskild.  Hon har levt ensam under manga ar och nu har hon hittat sitt livs stora karlek.  Hon har en sadan fantastisk utstralning, hon ar sa kar, lycklig.  Och vi jobbar pa samma satt hon ar efffektiv och har en ”no fuss mentalitet”. Hon ar sa bra pa att lara och coacha, och ger mig manga sma kloka visdoms ord pa vagen  ” pick your fights” Ska verkligen forsoka halla kontakt med henne nar jag slutar. Hennes nya man har fatt cancer och det ar sa tragiskt. Hon har sa klart rivit upp himmel och jord i vantan pa fordrojt besked. Det ar inte bara i Sverige som dom later cancer patienter vanta.  Och har vantar pa sin egen arbetsplats..

Men i dag fick hon besked att det faktiskt inte var sa illa som dom trodde och jag ar sa glad.

Jag ar glad over att jag ar frisk, att alla i min familj ar friska, att vi mar bra och har fina liv. Tank pa alla dom familjerna som vaknade upp i Christchurch, i gar morse och gick till jobbet precis som vanligt tjafsade lite med sin fru. Sa nagot dom inte menade till nagon dom alskar och kanske var det sista gangen for alltid. Hur hela ditt liv bara kan forandras pa en liten minut.

Sag ett annat fint par i dag pa jobbet kvinnan har max 3 manader kvar och leva hon ar doende. Kan inte gora nagot alls sjalv. Och hennes man hennes fina lilla man som star vid hennes sida. Hjalper henne pa med klader och skor som om hon vore en 2 aring. Stryker henne over kinden, rattar till hennes jumper. Knapper hennes jacka. Sa omt och karleks fullt fortfarande efter 50ar. Vad ar receptet undra hur dom kanner sig. Hur taclar man det att ens fru ar doende och det finns ingenting man kan gora. Kanske kommer det kannas skont for honom nar hon dor han kan sluta vara vardare och blir bara man igen. Fruktansvart sorgligt hela grejen och for forsta gangen fick jag kampa med klumpen i halsen pa jobbet. Jag som klarat av att lamna cancer besked, och se skrikande barn. Men det har var bara sa fint och hemskt pa samma gang


Postorder, ar det Svenningt




Tackar gud for skoluniform...

Jag har for forsta gangen i mitt liv postorder shoppat. Det ar inget fel pa postorder. Men jag minns val fran nar jag var liten hur mina kompisar hade mammor som postorder shoppade fran HM eller Ellos. (finns det fortfarande) och jag tittade avundsjukt i deras kataloger. Jag ville ocksa vara en tuff brud i combat byxor fran L.O.G.G och college troja. Min mamma hon rynkade pa nasan. Postorder. Nej jag hade klader fran POP, eller fran den dar lilla butiken vid Odenplan, mittimot tea butikesju elvan, och den fantastiska silversmeden som jag alskade... Kommer inte ihag langre vad den hette typ Bus och Lek eller dyl. Dom hade fina sjomansklanningar. Och KVALITETS klader.  Leksaker inhandlades langre ner pa gatan pa  bulleribok. Men det ar ett helt annat inlagg. Som vi kan dopa till ”Politiskt korrekta barnleksaker jag hade som barn”

Men nu har jag brutit cirkeln jag har postorder shoppat cola L.O.G.G chinos och pike trojor till Isak, billiga bomullsklaningar, koftor och en dros med sommar skor till Rakel. Som kommer ha st 45 i skor nar hon ar 18 om hennes fotter fortsatter vaxa i samma takt. Sa praktiskt, billigt och bekvamt. Och jag madde sa bra nar jag var klar. All min mamma angest over mina barns obefintliga garderob var som bortblast. Sa jag skiter i om det ar svennigt att handla pa postorder eller om alla andra barn har petitbatue, gant, dkny eller vad det nu ar som ar hetaste modet for barn.


Sondagar ar angest

Jag gillar verkligen inte Sondagar

Jag har ett problem jag kan inte vara hemma och bara ta det lugnt det gar inte. Efter 2 dagars helg far jag panik om jag bara varit hemma. Jag maste ha minst en halvplanerad aktivitet under helgen. Annars far jag tupp juck. Jag gillar inte Sondagar antingen ar jag helt slut som artist efter en vecka med barn, arbete, plugg och livet. Far mamma angest over att jag nu ska lamna ifran mig mina gosiga underbara ungar for en hel vecka.  Och om det barnfri Sondag, vill jag helst grava ner mig nar jag ser alla sma lyckliga barnfailjer som ar ute och flanerar for jag saknar dom sa.


Mandagar darimot ar alltid bra, om det ar som i dag. En mandag nar barnen kommer hit kan jag knappt halla mig rusar hem fran jobbet pa direkten. Sen laser vi langa sagor pussas och kramas och gosar lange. Ar det barnfri mandag och jag kommer hem. Sa slar jag mig ner framfor soffan, dricker  ett glas vin laser en bok och bara njuuuuter av tystnaden som lagt sig over huset.


En liten bebis



Hade med mig fina harliga petit bateau body I love....

Traffade en av mina fina goa tjej kompisar i dag som precis fatt en liten flicka. Sa sot sa sot jag vill ocksa ha en liten bebis. Det ar sa roligt nar man far sitt forsta barn sa har man 1000 fragor.  Ska dom amma hela tiden, varfor skriker dom, hur far man dom o sova pa natterna, ar napp bra,  hjalp jag vill inte att hon ska suga pa tummen. Far dom dalig rygg av att sitta i babysittern for lange. Tank om dom slutar andas. Som tur ar verkar det som att det blir battre med tiden. Nar jag fick Rakel plojde jag mamma bocker.  Jag hade helst velat att hon hade kommit med en bruksanvisning.  Nar Isak kom hade jag inte tid, han bara hangde pa. Jag kanner mig mycket sakrare och bekvam i min mamma roll i dag en jag gjorde for 5 ar sedan. 


Mitt basta rad, ar ga pa magkanslan, satt inte upp regler och rutiner bara for att alla andra gor sa. Alla barn ar olika. Gor det som kanns bast for dig och din familj.. Vill ni sova hela dagarna och vara uppe hela natterna, sa ar det ok. Och det viktigaste av allt och det tror jag verkligen pa. Dom forsta 3 manaderna av ett barns liv ska man se som en forlangd graviditet. Det spelar ingen roll vad du gor, vilka rutiner du har. Det kommer inte vara for alltid. Och du ”forstor ingenting”  om du ammar pa demand dom forsta 3 manaderna.  Ta det lugnt.

Jag kan knappt minnas att mina goa ungar varit sa sma det kanns som om det var 20 ar sedan. Jag tror dock som alla sager dessto storre barne dessto storre problem. Men som det verkar vara med barn sa vanje man sig sakta men sakert vid ansvaret.  Nu oroar jag mig for rakels skola, hennes lasning, barnomsorg. Och jag tanker  ” tank om mitt enda problem hade varit hur hon ammar ”

Sa jag fasar lite for vad framtiden haller .


Jag blir lycklig av smink...

Det regnar, hela London ar alldeles gratt. Jag har en sjukdom och den kallas jag kan inte vara hemma en helg och ta det lugnt. Jag kan inte sitta still. Det ar faktiskt ganska jobbigt att inte kunna slappa.  Ar jag hemma en helg dag pa helgen sa gar jag in i "stad mode" minst halva dagen. Sa i dag har vi kompromissat, 50% ute 50% inne.

Jag har kopt smink, mina nya favoriter ar Nars, och sa Dior sa klart. Gillar inte channel. Deras ogon skuggor kan slanga sig i vagen. Kletar och rinner.


Sa har fin och slat blev jag efter lite ny foundation... Nars glow nummer 4


musik...ar som relationer

Nar jag hittar en ny artist ar det som en nyforalskelse. Jag lyssnar pa skivan tills den nastan gar sonder. Varje dag hela tiden. I  ipoden, i bilen, i sange, pa gymmet,... Om det ar nagot att ha blir det min flickvann eller kanske min pojkvan.
Jag behaller dom, och nar kanslan ar ratt sa lyssnar jag igen och igen. Jag lyssnar fortfarande pa Lisa Ekdahl, minst nagon gang i veckan och har gjort sedan jag var 15.. sa hon ar nog min langsta langvariga relation. Hon och Leonard Cohen..
Mina nya karlekar ar Adele, Ellie Goulding, en ny gamma relation ar Lisa Miskowsky. Sen har jag lite kortvariga losa forbindelser som ar roliga for stunden typ latar som paminer mig om sommaren 2009, vintern 2010 som miami club beats. Dom varar en vecka max nagra manader innan jag trottnar. I bland plockar jag fram dom och mins roliga stunder jag har haft.


plugg dag


Jag ar ensam hemma, for typ nastan forsta gangen sedan innan jul. Det ar bara jag och mitt stora hus. Och det ar underbart. Jag har pluggat hela fm och varit harligt effektiv och fargkordinerat alla kalendrar hemma. Jag har hittat 2  semester hal i min kalender en med barnen och en utan barn, vi far vall se vad budgeten klarar av. Jag har fyllt i hela min PDT lang bok med 100 papper som maste fyllas i pa varje praktik plats och sedan bli bedommd av handledaren for att bevisa att man faktiskt lart sig nagot. Nu ska jag hjalpa en kompis med uppsats, och fundera pa vad jag ska skriva om i mina uppsatser. Det handlar ju mycket om att vara organinserad, valja ratt amne gora bra research osv. Allt sadan gillar jag ju.  Nu lunch lite mera plugg sen maste jag hinna med en jogging runda pa min 40 min.


skabb och en valdigt tidig morgon...

Korde svarmor till tunnelbanan kl 05.00 i morse!!!



Hade faktiskt annars en ganska sugig dag pa  praktiken i dag..Hon som ar min handledare gor mig sa nervos och stirrig. Hon ar som en strang gammal skolfroken. Hon hittar alltid nagot litet att anmarka pa.

I dag fick jag gora en massa manuella blodtrycks matningar. Och jag fick helt andra resultat en vad hon kom fram till. Och hon ar den som bedommer mig och ger mig betyg sa nar hon ar i narheten sa vill man sa klart vara extra duktig. Och sa gick det at skogen i dag... Skiiit.

Men blodsocker,  (tog ett pa mig sjalv for sakerhets skull och jag har inte diabetes) vikt och langd klarade jag iallafall av att ta. Eftermiddagen  tillbringades pa dermatology cliniken. Fick titta pa en hel dros med fodelsemarken och skabb (finns det fortfarande) kliade over hela mig efter patienten lamnat rummet.  Sa nu ska jag ta en varm lang dusch. Och i morgon ar jag LEDIG, jag ska sova, plugga och gymma. Kanske ga pa massage for det ar jag vard.


Barnomsorg

Jag tror att jag antligen har hittat nan som kan passa guldklimparna har hemma. Efter sjukt mycket angest och nastan ett magsar. Jag hade en super gullig aupair pa G fran Sverige. Och jag tror hon hade varrit toppen hos oss. Men efter mycket vel fram och tillbaka blev det en bekants bekant till oss har. Hon ar engelsk fran essex,  ung poppig, Rakel tycker hon ar valdigt cool. Hon har egen bil, sa skont och praktiskt. Sa hall alla tummar och tar att hon ar fantastisk och stannar lange.


glass, pizzahat, & Noren brak pa IKEA...

Sorry for dalig uppdatering. Barnen dom fick allt dom ville ha  och lite till i helgen. Vi avlsutade pa Pizzahat och barnen at glass ur glass maskinen tills det sprutade ur oronen pa dom.

I sondags terapi shoppade vi pa IKEA hela familjen och brakade lite pa handuks avdelningen med svarmor narvarand och allt. Som en riktig liten noren familj. Kopte en ny klocka till koket. Jag tog antligen ner allt gammalt julgrans pynt, diskade ur alla ljusstakar vi har hemma. Jag alskar ljus. Jag har ljus i varenda rum har hemma. Jag tycker det ar sa mysigt.


Ny fin klocka till koket..


Bio, simmning och godis

Sa var det helg igen. Det gar sa himmla snabbt. Jag har bara 2 veckor kvar pa min praktik. Jag letar barnomsorg for fulla muggar. Och hoppas jag snart hittar nagon go tjej som kan ta hand om mina guldklimpar nar jag gar i skolan. Varfor ska det vara ett heltidsjobb att organisera barnomsorg i det har landet. Tank pa det ni som bor i Sverige. Hur bra ni har det med max taxa och allt. Ni slipper betala 100000 tals kronor i barnomsorg... Och jag som vill ha 2 barn till hur ska det ga? 

Nu ar det helg och jag hoppas den blir mysig harlig och lang. Pa barnens onskelista star bio, simma och godis

Pa min onskelista star pub lunch, shopping och kvalitets tid.

Det har ar en av mina absoluta favorit pubbar i London, ligger i Hampstead. Barn och hundar ar valkommna. Dom har till och med hundmat pa menyn.

 http://www.thewellshampstead.co.uk/

 


Min sota lilla pojk ute i det harliga vinter London...


sluta las ...

Jag forstar inte folk som hetsar upp sig sa over min blogg. Skriv inget om mig, inga kort pa mig, namn inga namn. Vore det verkligen hela varlden om nagon skulle googla min kompis I NYC och hitta en bild pa oss nar vi gar pa skogspromenad, Da finns det vall mycket varre bilder av folk pa facebook.

Det ar ju inte direkt sa att jag lagt upp bilder pa Stina som vanstrar med Sven, eller Olle som ligger dackad pa koksgolvet? Obs det har var bara ett exempel jag har ju sa klart inga vanner som vare sig vanstrar eller dricker alkkohol.

 

Eller tank om jag far en stalker efter mig kanske sitter det nan galning i Canada som hittar min svenska lilla lilla blogg oversatter den och han ar en psykopat.

 

Till alla er valkommen till intenet vem som helst kan i prinsip skriva posta lagga upp bilder pa vad som helst. Och halften har du nog ingen aning om. Tank pa alla kort som du ar med pa som andra har tagit pa sin semester. Eller alla email som skickas. Tank pa det email ar ungefar lika privata som ett vykort, i ett kuvert.

 

Man kan ju alltid bli overkord i morgon do i brostcancer. Och ingen jag kanner ar slakt med kungen och helt arligt jag tror ingen bryr sig jag ar inte sa intressant och nej jag ar nte radd for stalkers. Jag har traffart fantastiska manniskor via mina blogg, jag slutar blogga nar jag kanner for det inte nar nagon ber mig. Nu ska jag ata lite stekt korv och sallad.

 

Ps bara en sista grej sluta lasa da om det ar sa jobbigt.


varfor ar det sa jobbigt i london

Jag tittar pa solsidan och det ar sa roligt sa jag tror jag dor. Jag hopas dom slapper det pa DVD box med engelska subtitles pronto. Kanner mig pigg och utvilad efter helgen gymmade i dag fick till och med svarmor pa ett bodycombat pass, den kvinnan har sa mycket energi sa det ar helt otroligt. Ar inte toppen peppad for en ny vaecka pa jobbet. Jag oroar mig for barnomsorgen, om 3 veckor maste jag ha hittat nagon ny och jag vet varken ut eller in. Var hittar jag nagon som kan jobba varannan vecka. Nar jag ar pa praktik behover jag nagon 7-19 nar jag ar i skolan behover jag nagon 2 dagar i veckan. Det gar inte. Alla sager varfor delar du inte med Fredrik, sa spar ni bada pengar det ar mycket battre for barnen kontiutet for dom och mindre ”personal” inblandad. Men han vagrar jag har tigg bett bonat och krusat. Man kan ju inte halla pa hur mycket som helst. Vill han inte sa vill han inte och det ar vall ett bra satt for honom att behalla kontrollen. Men det var inte meningen att alta mitt x i detta inlagg det har ar mitt problem som jag maste losa sjalv. Men jag vet inte hur jag ska gora. Var kan jag hitta nagon som kan jobba sa? Aupair? Varfor ar allt sa himmla svart i det har landet? KOMPLICERAT och DEPRIMERANDE

Ni har ju mycket asikter jag funderar over 2 saker

 Ska jag intrikta mig till

Vuxen sjukskoterksa eller barn. Och jag vet att jag har lasare dar ute som ar syrror sa hjalp mig nu

Jag laser till vuxen nu, men jag kan byta nuifall jag vill  och lasa till barnsjukskoterska. Det ar svarare att komma in pa och sa klart mera specifiserat. Jag borde/tanker  sa klart soka se om jag kommer in och sedan besluta mig. Men i ansokan manste man bygga ett valdigt bra case for sig sjalv. Sa hjalp mig varfor skulle jag vilja vara/bli en barn sjukskoterska?

 

Fraga nummer 2 ska jag farga haret brunt igen?


Hur klarar man krisen...

Jag beundrar manniskor som har kriser i forhallanden och som kommer over dom. Ni ar starka och beundrandsvarda. Hur gor man. Pratade med en kompis i dag och jag vet inte riktigt hur man gor. Hur kommer man over alla taskiga saker som har sagts glommer man bara bort det eller hur gar man vidare? Kommer det inte alltid vara samma sak? Jag vet inte.

Jag onskar jag kunde glomma mera och bara soppa saker och ting under mattan men det ar antagligen inte ratt det heller. Min praktik far mig attt bli lite latt filosofisk och jag ser pa vissa saker pa ett helt annat satt. Vilket bra fantastiskt liv jag har och vad mycket manniskor det finns dar ute som inte har nagonting alls, ingen bostad, ingen utbildning, ingen tro pa sig sjalv, inga mal. Dom ar helt vilsna ensama utan nagon som stottar och hjalper. Dom ar sa vilsna och borta sa dom inte ens forstar vad dom gar miste om. Det ar enkelt att tanka ”ryck upp dig, skaffa ett jobb sitt inte hemma och dra. Motionera at battre gor nagot med ditt liv. ”

Men det ar tyvarr nog inte alltid sa enkelt,  och ja jag vet for vissa att vaxa upp under skit gor att man kampar annu hardare. Och nu menar jag inte ” skit- ahh jag har lite anknytnings problem med min mamma, jag menar alkhol, droger misshandel, inlarnings svarigheter, mentalt handikappade. Skit svar uppvaxt hur tar man sig ur en sadan loop och gor nagot vettigt av sitt liv?  Jag tanker for mycket och ar alldeles for kanslig. Men jag alsakar min praktik och det ar UNDERBART att for forsta gangen i mitt langa liv gora nagot for BARA mig och ingen annan.


Jag far ofta fragan hur klarar du av att inte se dina barn pa en vecka, svar det gar ofta bra men nu saknar jag dom som en tok. Kanske for att vi hade det sa lungt mysiigt och avslappnat hemma forra veckan utan tv stress och press och massvis med harlig nedkopplad kvalitetstid. Rakel blev sjuk i Torsdags, feber igen. Trodde forst det var scharlakansfeber for det gar i skolan. Men hon har ine fatt nagra utslag annu sa antagligen inte.  Men det ar det varsta att lamna ifran sig sjuka barn. Allt jag vill ar att ta hand om dom, sova tillsammans, vakna med en varm liten hand runt min hals.  Gosa sniffa lukta pussa krama, kolla tempen, badda dom pa varma pannan och ta hand om mina sjuklingar. Men det kan jag inte nu. Nar dom ar hemma hos pappa och inte ens far sova i samma sang stackars barn. Visst logiskt dom ar sakert helt ok, men det river i mitt hjarta. Och sa maste jag lipa lite over det varje kvall nar jag kor hem efter jobbet.

 


Ps pappa, jag har kopt en micro nu, sa nu kan jag micra havregrynsgroten puss du ar bast.


RSS 2.0