En vanlig dag...

Jakligt effektiv dag har jag haft i dag, i morse hade Isak en av  sina kompisar pa playdate. Han var sa sot jag fragade om dom ville ha hamburger for lunch, nar han far sin hamburgare sa fragar han  - excuse me where is the ham...

Tvattat och vikt 4 maskiner tvatt, det blir ganska mycket lakan att tvatta nar man har 5 gaster pa besok. Forsokt reparera Rakels rullgardin som gick sonder i helgen. Ni som kanner mig vet hur obsessed jag ar med gardiner. Det slutade med att jag ringde Laura Ahsley och dom ska hamta upp den i morgon och skicka i vag den pa reparation.

Fikade med Ylva och Johanna, bestallde alla skoluniformer pa M&S for Rakel och Isak det ar 20% rabatt tjust nu.

Storhandlade och gick pa charity shoppen hittade en mysig hoddie  och marinbla bomulls byxor till Isaks skol uniform i charity shopen. Dom flesta skoluniforms byxor ar elestan/polyester vidrigt.  Jag gar till vara charity shops nagra ganger i veckan och jag har gjort sa manga fynd dar.

Hamtade upp barnen plus playdate nummer 2 fran skolan, akte till Muswell hill med 3 barn. Hamtade upp Isaks skor fran Clarks sa fina, hem. Forsokte fa barnen att inte riva vart nystadade hus. Dom har bara rivit rakels rum, forstar inte grejen sa fort hon har tjej kompisar over sa river dom ut varende kladesplagg i hela garderoben och provar allt. Tur att hon inte har sa mycket klader.  Undertiden var jag tvungen att skriva ”Care plan for Stroke patient” till en av vara skoluppgifter vi har presentation pa nasta vecka.

Sen blev det middag for barnen i lekstugan tycker det ar harligt om huset ar nagorlunda rent efter att Lucia varit har och skrubbat i 7 timmar...

Nu kom sota pojkvannen hem fran jobbet tidigt i dag kl ar bara 6.30.

I morgon ar en ny dag.


Varat fin fina badrum


Visst blev det fint, jag ar sa nojd och glad


Det ar tur att vi inte flyttade in i ett renoveringsprojekt. Det har tagit oss 2 ar att fixa det har halet. Jag har typ vant ut och in pa mig sjalv. Som svensk tycker jag i princip att alla badrum ska vara helkaklade och vatrums sakra.

Har gor dom lite som man vill, jag har sett allt. Badrum med heltacknings matta badrum med tapet, mogliga badrum och fina badrum. Vi dividerarade lange vad vi skulle gora i varat badrum, att kakla hela vaggen med marmor var dyrt, satta upp en ny spegel som dom hade innan var ett krangligt projekt. Sa tillslut sa orkade jag inte se pa det dar fruktansvarda halet langre sa da blev det kakel. Jag ar valdigt nojd och sa glad att det ar fixat, tyvarr ar Mr Big inte lika nojd, jag hoppas hoppas av hela mitt hjarta att han vanjer sig och om en vecka kommer saga att han gillar det.

Men fram tills dess till alla er som laser det har nar ni pratar med honom please please sag att ni tycker att det blev fint. (Bara om ni tycker det forstas)

Nu har jag skrubbat och fixat allt annat i badrummet nar man har en ren vag ser man ju genast all annan skit. Varan toalett har sedan vi flyttat in varit helt igen kalkad dar nere i groppen och nu har jag skrubbat har anvant 1 flaska bleach, bakingsoda, vinager, kokhett vatten och skrubb och jag hoppas hoppas nar jag spolar att allt det dar gula ska vara borta. Gillar inte ofracha toaletter. Jag och x kexet hade samma problem i en av vara gammla lagenheter och jag vet att han lyckade skrubba bort allt. Om nagon vet nagot super duper medel sa tipsa garna.

friends 4 ever


Tack fina S, vad skulle jag gora utan en van som dig som alltid staller upp som alltid lyssnar och forstar. Kunde jag skulle jag aka till manen och tillbaka om du bad mig. True friends 4 ever.

Igar kvall kom min fina van M over och myste. Vi behovde bada tva prata av oss och alta en del om vara forhallanden och man och barn och ex och ja allt i princip.

Det finns val inget battre an att sitta och prata med en kompis om livet? Dricka te och ata en stor tallrik med marangsviss och sen krypa ner mellan lakanen och ligga dar i morkret och viska precis som nar man var 15 ar. Mys pa hog niva.

Tanker pa nar vi bodde tillsammans dar i lagenheten i 2 manader med 4 sma barn under 4 ar. Nar alla fick vattenkoppor pa samma gang och vi bada var franskilda och galna. Men hur mycket karlek det fanns och hur fint det var. Hur barnen fortfarande minns det dar och att vi var som en liten familj dar under en tid. Hur bra det gick att vara sa manga pa sa liten yta anda. Att man inte behover sa mycket mera an just fina manniskor runt omkring sig. Karlek


Camping in Wales


Vi akte till Wales i helgen och campade, det regnade konstant hela helgen var 10e minut. Fruktansvart, blott kallt och fuktigt. Men vi hade trevligt sallskap och det ar ju det viktigaste. Men jag ar defenetivt ingen camping tjej nasta gang blir det seglar semester. Sa skont att vara hemma igen...


Home alone...

 

Ahh nej sa har jag  trillat dit sa klart, och det ar vall ingenting nytt. Jag har blivit organisatoren som fixar och donar och planerar ALLT hemma. Nar mr Big aker fran jobbet sa lamnar han allt,  framfor allt huvudet pa kontoret. Vi skulle behova en gemensam synkroniserad kalender men eftersom han inte ens anvander kalender och jag har 3 st olika sa blir det svart.  Jag maste bestamma mig om jag vill vara den personen. OM inte borde jag sluta halla pa genast. Innan alla vanjer sig, problemet ar att jag ar den personen och framforallt ar jag alldeles for rigid for att slappa kontrollen.

Sa nu ar det jag som ar hemma frun med stort H. Packar, packar upp, bokar middagar, resor, hyrbilar, bygg gubbar, skolor, laxor inkop, kemtvatt you name it.

I helgen ska vi ut och campa och jag har fixat allt medans pojkvannen reser runt i Europa pa jobb. Han lamnade i Tisdags morse och jag visste inte ens att han skulle i vag forrens da nar han yrade runt efter sitt pass kl 06.30  pa morgonen. Forhoppningsvis kommer han hem i dag.  Ha tank om jag skulle gora samma sak, by bye jag drar till Stockholm nu ses om nagra dagar, vet inte riktigt nar jag kommer hem...  Och snalla gud hoppas det inte regnar i helgen. Jag vill inte sova i ett blott talt, sa jag har redan blast upp luftmadrassen ooch baddat i bilen.

Ja ni fattar jag sitter har hemma och kanner mig bortglommd. Jag vill ha kvalitet inte kvantitet. Och kanske ar en blot camping helg precis vad vi behover jag hoppas det. For jag har inte energi att ensam dra ett forhallande framat. Jag vill bara ha lite trevlig rolig harlig kvalitets tid, och inte ga ut med nagon som ar  sonderstressad overarbetad och somnar mitt i maten.

Var tvungen att bara alta lite.


Skolfoto


Nya skor till Isak

Hittat sa fina nya skor till Isak. Pa Clarks kan man bestalla skor pa natet sa skickas dom till narmaste affar sa provar man dom i butiken. Sa praktiskt smidigt och enkelt


Sweden Sweden

Sweden Sweden

 
Foto Martin Lundqvist
Hade sa sett fram i mot att fa visa Mr big lite akta harliga Avenska traditioner. Vi landade i stekhett Stockholm sent pa Torsdag kvall. Lyckades hyra den sista hyrbilen pa hela flygplatsen. Om det inte hade funnnits nagon bil kvar hade jag nog fatt sammanbrott for jag har tjatat i veckor om att han skulle forboka en bil. Men nar man ar sa bussie och inte kan planera langre en tills i eftermiddag ar det svart. Sen glommde han dessutom korkortet pa flygplatsen, sa det ska dom skicka hem till oss. Hoppas det kommer fram annars maste vi aka tillbaka till Californien och fixa nytt. (Ar det ok att hoppas att det kommer bort? )

 Rakel katapult kraktes ner hela bilen 2 ganger pa motorvagen jag hade inga vatservetter INGENTING  att torka med. Mr Big han kor ju lite ryckigt. Amerikan som han ar kan han inte kora bil med vaxelspak och jag kan inte kora pa hogersida. Men tillslut sa bytte vi for jag pallade inte att sitta brevid. Nar man ar van vid att alltid kora bil tror jag att jag ska do nar jag sitter brevid.

Tillslut kom vi fram  barnen badade i bubbelbadkaret mitt i natten och somnade sedan som sma grisar. Pa fredagen var det fullt os medvetslos med forberedleser infor Isidors student. En eloge till min mamma jag forstar inte ur hon kan vara sa cool och relaxad som hon ar nar hon ar nyopererad har 50 pers pa studentmottagning och en husvisning 3 dagar senare.  Jag hade gatt upp i limmningen totalt.

Vadret var helt suverant det har varit tropiskt soligt och vindstilla hela helgen. Jag klagar inte men jag trodde jag skulle rinna bort i min langa klanning. Mr Big fick traffa hela slakten, och det fixade han galant sa klart.

Vi han med en mastodont shopping inne pa Stroms, sist Mr big handlade klader var typ 2 ar sedan ocksa inne pa Stroms sa garderoben behovde uppdateras minst sagt. Nu ar han snyggare och annu mera stilig. Men vi har inte riktigt samma smak jag gillar Stockholms modet med lite smalar slim fitting chinos och jag tycker det ar fint med mork gront, marinblatt kanske till och med rott.

Men over hans doda kropp, det blev 5 par begie lite bagigia chinos, x antal picke trojor lyckades mangla ner en bla rosa randig troja som jag vet han kommer anvanda. Super snygga marinbla seglar skor, (det ar min grej har alltid gillat killar i seglarskor) Lite andra vardags skor, skarp och shorts.  Jag fick dom mest underbara svarta jeansen jag nagonsin agt, tror knappt jag kommer vaga anvanad dom. For er som sett senaste avsnittet i desperate housewifes nar Lynett koper ett par nya svarta jeans och hon forfasar sig over att dom kostade $$$$ men nar hon provar dom blir hon kar och hennes vannina sager ” if this is how good your as looks in a $400 dollar pair of jeans imagine how they would look in a $600 pair.”  Min rumpa och mina ben ser fantastiska ut i mina nya jeans....:)

Sen tog vi min nybakade lillebror pa lunch pa Sturehof och jag fick bevisa att dom gor den godaste hummersoppan i varlden. Vi at ostron, havskraftor, hummersoppa och spanade pa folk. Sag Amanda Shulman med dotter. Det tyckte jag var roligt eftersom jag laser hennes blogg. Mr big han fattar inte alls hur jag kan lasa helt for honom okanda manniskors bloggar.  Sen hade mina forladrar husvisning och det kom hur mycket folk som helst. Jag smog mig in pa en lite tjuv kik, kunde bara inte lata bli. Sa konstigt att ga runt i sitt gammla hem med andra manniskor som klafsade runt. Men huset sag helt fantastiskt fint ut. Det ar antagligen sista gangen jag var dar snyft.. Om nagra dagar far vi vet hur det gick.  Han med lek och lunch och dejt med Cissi i Vasaparken och bad i sjon innan det var dags att aka hem. Jag blir mindre och mindre flygradd, nar vi landade fastande Mr big i brontosarious kon i pass kontrollen. Jag och tva mycket trotta barn satt snallt och vantade pa banken utanfor kunde inte ens ga och hamta bilen for han hade bil nycklarna. Nar han kom ut kunde jag inte lata bli att reta honom och sa att han valdigt enkelt faktsikt kunde skaffa sig ett svenskt pass, varpa han svara ja du har ratt jag skulle gatt med er i kon... killar...


Wed night...


Jag brukar ju ha mina girly nights varannan tisdag men nu blev det Onsdag istallet. Lyckades komma dit i tid trots att jag var tvungen att prova klader i 40 min innan jag skulle dit.   Vi borjade pa varat vanlig hak Mews of mayfair.  Sen hade vi en helt galen sjukt rolig kvall. Man kan saga att jag var i mitt esse, traffade pa en massa gammla kompisar . Och kom pa den briljanta iden att aka till the W, jag har varit dar forut och jag gillar det skarpt. Det ar en harlig bar med USA kansla. Dom har  en bra blandning av folk lite kreativt media folk, typ killar fran LA som producerar musik och hippa unga designers blandat med wanker bankers, vilket  jag  gillar. Det ar ju roligt om dom man snackar med har lite hjarna. Vi satt inne pa deras VIP bar och blev bra omhandertagna.  Jag gillar att ga ut mitt i veckan, och det kan jag ju gora nu nar jag ar student och inte har nagra barn.

 Min kompis som jag var ute med att tidigare hon deklarerade att hon nu minsan har bestammt sig for att settele down. Hon vill gifta sig skaffa barn och bli ”looked after”. Vi pratade om det hur olika det ar att i Sverige sa betalar mannen in extra pension nar mamman ar mamma ledig, hur alla barn gar pa dagis och bada foraldrarna arbetar och hur gammstallt det ar. Jag forsokte forklara att i Stockholm gar man knappt pa dejter eller gor man det? och som kvinna vill man vara sjalvstandig och indipendent och hur manga kompisar jag har som faktiskt har barn och lever med sina man utan att vara gifta..

 Jag fixade sa klart raskt varsta super duper dejten, dom har redan traffats pa en forsta dejt och som min vannina sa this guy is a serious marrige material, och pa sondag ska han ta med henne pa Ascot.  Jag ar bara sa glad for hennes skull. Och jag hoppas det gar vagen for han var hur trevlig och rolig som helst och amerikan.  Ser fram i mot en dubbel dejt.


Min harliga vardag

Jag ar ledig, ingen skola och inga barn. Sa jag har tagit hand om mig sjalv haft ”hemma spa”, last bocker och fortsatt att grubbla over det har med uppsattsen. Kan inte riktigt komma over det.


Student fina naglar

Jag maste vara lite dum i huvudet, som spenderar mina allra sista pengar pa en ny klanning. Men ibland far jag en urge och jag maste bara handla nagot och efter en hel dag med windowshopping i soliga Nottinghill och lang lunch med Ylva sa kunde jag inte halla tillbaka. Sa det blev nya klanningar till Rakel och mig infor stundande  student skiva.
Och lite nya traningsklader.
 
Tillbringat mycket tid pa gymmet i gar var jag pa ett Step pass.  Finns det fortfarande? det kanns i dag kan jag saga, grym traningsverk. I dag var jag pa Zumba det ar min favorit. Och jag tror det ar bra for mig att ova pa koordinationen jag ar ju sa dalig pa det. Lite hjarn gympa.

 

Skulle kunna sasa runt i tranings klader hela dagarna.

Annars har vi ett litet mysigt harbarge har hemma, Anna Pi ar ju varan hyresgast och det ar sa mysigt vi sitter uppe pa kvallarna och pimmplar vin. Jag skulle vilja ha en aupair bara for jag ar sa sallskapssjuk. Det ar vall vad dom forr i tiden kallade sallskaps dam, ar det nagon som vill bli min nya sallskaps dam?  I dag kom Katarina fran Tyskland som ska stanna over helgen. Och over Midssommar helgen kommer vi ha  inte mindre en totalt 8 gaster i olika konstilationer, jag har sagt att dom far sova i garderoben. Borde kanske skaffa en gastbok.

Nu SPO regnar det ute, och jag som ska pa girls drinks och sippa vin pa uteserveringen i kvall vet inte riktigt vad jag ska gora...eller ha pa mig. Vilka problem.


Lite mera fina bilder fran Isaks kalas i helgen


Face painting...



Vi akte pa var sedvanliga Sondags tur till Wholefoods i dag och bunkrade upp med godsaker. Jag har kommit over min tenta nu ar det ny vecka med nya tag. Rakel fick den har fantastiska face paintingen.

Man kan inte ha flyt hela tiden...

Vilken piss dag jag fick tillbaka min tenta och det gick at helvet jag klarade mig med en harsman. Bla ush och fy. Men jag lyssnar pa en av mina nya favvo latar. Med Noa and the whales

You've got more than money and sense, my friend
You've got heart and you go in your own way
L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
What you don't have now will come back again
You've got heart and you go in your own way


RSS 2.0