Vecka 48

Mamma och pappa bara e-bayar hela tiden så då sommnar jag till slut..Jag åt lite gröt även idag till lunch och det var gott.


Lördag 3 December-Food time
Vi har blivit riktiga sjusovare kanske för att lilla fröken yster är vaken hela kvällarna. I dag har vi provat och sova lite mindre, så får vi se hur det går i kväll. (Det gick inte så bra, hon blev för trött, för lite sömmn gör tydligen att dom sover ännu sämre.)
Idag åt hon för första gången. Vid lunch i dag så gjorde vi i ordning lite babygröt med banasmak.  Som hon glatt glupskade i sig. När Fredrik matade henne attakerade hon skeden med stor beslutsamhet. Hon tyckte nog det gick lite långsamt..Hon såg väldigt nöjd och glad ut. Och presis som sina föräldrar så verkar hon älska mat. Hon åt väl inga mängder. Men portionen för barn i hennes ålder är 2 mtsk vatten och 2 mtsk gröt  och av det så åt hon nästan allt.
Annars har vi båda surfat ganska mycket på e-bay, lite lätt beroende framkallande. Sen har vi varit ute och gått, köpte lite kryddor på marknaden. Håller på och förbereder för min julkakaka som jag ska baka den 13 till mamma grupps träffen. Och farmor har i dag hämtat den röda åkpåsen till Bugaboon. Så nu får vi bara hoppas att jag får sålt min blåa...


Fredag
Började morgonen med att öppna andra luckan i  Fredriks Starwars choklad kalender...
Tog en tur in till stan är nämligen på jag efter en ny åkpåse till Rakel. (och ville fylla min dag med något lagom onödigt) Självklart är dom slutålda  hela London. För vi har en liten äldre modell, och dom har tydligen slutat sälja åkpåsarna till den. Jag hittade iaf en svart åkpåse på John Lewis, den sista. Men  det sod en annan dam där som okså vill ha just den svarta. Och hon var igentligen före mig. Bara det att hon i kassan inte fattade det. Så jag var super snäll och gav henne den. Sen gick jag hem och jagade rätt  på en röd åkpåse i stockholm som farmor får hämta och ta med sig hit. Tack snälla. Jag tycker nämligen inte att man kan ha en blå påse till svart vagn. Så den blå ska nu säljas på e-bay.
Jag har nu bokat biljetterna till sverige, med SAS.
London - sthlm 12 januari 13.40-17.20
Göteborg -London 22 16.40-17.45

Hoppas det passar alla inblandade?
Nu i kväll har vi gått en promenad till vårt superstora tescos och stor handlat.
Jag har även hittat ett sätt att åka buss från oss till Jenny, relativt enkelt. Så nu får du komma hem så jag får provåka.

 Torsdag 1 December
Idag skulle vi igentligen träffat Malin och hennes mamma grupp. Men jag kom på igår kväll att jag hade bokat mig med Viveka kl 14. Så det kändes lite mycket. Viveka träffade jag på den svenska mamma gruppen första gången jag var där. Och då bytte vi nummer. (Hon är lärare i Tyska och  näringslära i Sverige. ) Sen har det varit meningen att vi skulle träffats en massa gånger men det har alltid blivit ombokat i sista stund. Så i dag slog vi slag i saken. Vi hade hur trevligt som helst och gick och fikade, och kollade lite på stan. Letade efter en shysst overall till hennes dotter Rebecca som är 1 månad äldre en Rakel. Rebecca sover okså mest hela dagarna och vaknar på nätterna. Och hon ammas fortfarande. Så det var skönt att höra. Att det finns flera inte fullt så strukturerade barn där ute. Jag satt uppe halva kvällen i går och strukturerade lite kort. Blev lite inspirerad av Lucys och Malins fina foto väggar. Så nu har jag plockat ut lite fina kort som jag tänker rama in och sätta upp i tex hallen. Men jag vet inte vad som är bäst att köpa ram först eller framkalla korten först. Är okså på jakt efter en röd åkpåse till vagnen. Dom är slutsålda i hela London. Men kanske finns det kvar i Sverige. I kväll sommnade hon vid typ 22. Jag la henne i sängen och sen pratade hon sig själv till sömmns, men det kanske tog 35 min. Men hon var inte ledsen. Hon badar ju numera typ kl 7 sommnar kl 8 för att vakna prick 40 min senare. Och är sen upp till elva rycket.


Onsdag 30/11
I dag har vi haft fullt upp. Vår lilla tjej sover ju ganska länge på morgonen. Så vid 9 fick jag väcka henne så att vi skulle komma i tid hem till Malin kl 10. Kan säga att det blev ganska stressigt. Idag har vi nämligen fixat pappas julklapp. Vi var även hemma hos Malins kompis Lucy som bor i Barnes. I ett super fint hus, stort kök, öppenspis. Och lilla Evies rum var aldeles bedårande. Som klippt ur ett inredningsmagasin.  Jag blev helt sjuk i själen.  Det är annat en Rakel som bara har en massa tvättställningar i sitt rum.
Så idag har vi socialiserat lite med dom andra mammorna i Barnes, som har bebisar som sommnar kl 7 på kvällarna, och äter nappflaska, och följer sina scheman så ordentligt.  Det är bara jag som fortfarande ammar, men jag antar att i sverige hade det varit tvärtom. Dom tyckte iaf att hon var så bedårande i sin DKNY outfit. Och då sa jag att den hade hon fått av farmor. Och det tyckte dom var funky. Sen åt jag och Lucy middag/Lunch hemma hos Malin. Lika fantastiskt som vanligt.
Igentligen var det tänkt att lilla Ruben skulle komma hem och leka med Rakel nu ikväll och framförallt prova hennes badkar. Men kl blev så mycket, och Ruben lägger sig lite tidigare en fröken här som är uppe till 23. Så vi sköt på det hela. Fredrik hade i vilket fall som helst, gjort det jätte fint här hemma och handlat godmat som han  lagade till middag. Så där missade du nått Ruben. skämt och sido jag vet hur det är och trötta gnälliga barn är inte så kul. Vi får äta middag en annan gång.
Och idag kl 16 fick Angel & Nadia en liten son. Tydligen hade allt gått bra, trots Nadias brutna ben. Puh..

Tisdag  29/11


I morse så sov hon från 23- 9.30 hon börjar bli lika morgon trött som sin mamma. Vårt lilla schema vi hade innan är helt ur fas. Men så länge hon sover på nätterna och äter typ var 4e timme antar jag att man ska känna sig nöjd.
Vår plan för Sverige ser ut  ungefär som följer, vi kommer till Sverige
Torsdag den 12/1 Stannar hos mormor till söndagen den 15/1
Är med farmor och farfar Söndag- Onsdag
Åker till Nina W på Onsdagen. Stannar till Torsdag kväll.
Åker till Dahlqvistarna Torsdag- Fredag.
Är hos Morfar Robert Fredag- Söndag 22/11 och sen hem till London.
Passar det ?  Det är väl så här det är när man har en stor släkt.
Nu på eftermiddagen har vi varit på promenad i Chiswick och handlat födelsedagspresent åt vår granne i Sverige Alvina som fyller 1 år nästa vecka. Rakel fick ett par fina strumpor, med fåglar på. Det plingar när hon sparkar med dom. Sen åt vi home delivery pizza till middag. Super mysigt. Mums.


Måndag
Så här snygg är hon när hon sover, presis som sin mamma har hon lite svårt att ligga still i sin säng på nätterna. Men hon sover gott och länge på mornarna. Och det är vi tacksamma för. Ninas katt och diornallen brukar hon hålla i handen. Och så sover hon på sin älskade fäll som jag antar att vi måste tvätta snart. I dag när jag gosade med henne så skrattade hon så det riktigt kluckade. Det lät så himmla gulligt. Första gången. Annars har vi bara varit hemma och softat i dag och vilat upp oss efter den hektiska helgen. Har börjat kolla lite på schemat för Januari och vårt Sverige besök.

Vecka 47

BREAKING NEWS

Medans mamma satt och skrev på sin blogg (som vanligt) så passade jag på att vända på mig. Jag hade precis sovit min lilla kvälls lur på 40 minuter. Och pappa hade plockat upp mig och lagt mig i sängen och då vände jag på mig alldeles själv för första gången. Mamma tyckte det var lite tråkigt att hon missade detta event. Men pappa såg mig iaf och han sa att jag var super duktig..


Av tomten önskar jag mig,

  • Strumpor, stl från 6 mån och uppåt. Jag har ju lite större fötter en andra barn i min ålder.
  • Pyjamasar, vet inte vad som hände men helt plötsligt hade jag växt ur allihoppa samtidigt.
  • Annars är kläder alltid kul. Jag växer så snabbt nu. Stl 68 och uppåt.
  • Jag vet att allt från POP får  mamma att gå i spinn. Det finns ju inte här.
  • Reflex till min vagn
  • Mamma önskar sig svenska pocketböcker, och en kalender från ordning & reda.
  • Vad Pappa Fredrik vill ha, har ja inte fått ur honom..en snäll fru...och kanske en pyjamas.



Lördag & Söndag 26-27/11
Hela helgen har vi haft fullt upp, i Lördags så gick vi ner till Hammersmith och jag visade Nina Primark. Hon shoppade loss ordentligt, sen gick vi vidare till Kt-max och åt lunch på McDonalds. Tog bussen ner till higstreet kensington. Men det var så mycket folk, antar att julrushen har börjat nu man blev ju alldeles matt. Jag kollade på rockar, hittade en jätte fin på GAP. Det är så typiskt hittar man något man gillar är det himmla svårt att fästa sig vid något annat.
Väl hemma åt vi dumpling som Fredrik hade lagat, och chips, gucamole och glass och kakor. Stackars Nina gick nog upp 5 kilo i helgen. Kollade på  lasermannen. Måste säga att jag inte gillade den alls. Om man har läst boken hänger man ju med men annars känns den väldigt rörig och hoppig.

Nu i dag söndag så gick vi ner till Chiswick, och kollade lite och åt lunch på GBK, mums. Sen följde vi Nina till tunnelbanan och jag fortsatte vidare till nästa event.
Elins 25 års lunch nere i Hollandpark. Rakel charmade självklart alla barnlösa 25-30 årig flickor som tyckte hon var bedårande.
Hennes förkylning är bättre hon sover fortfarande på nätterna och typ hela dagarna okså. I lördags så sov hon från 9-13 då jag tvingade upp henne för mat. Sommnade om efter typ en timme och sov till kl 17. Idag har hon varit uppe lite mera. Men hobn sov i ett sträck från 23-9 i morse underbart. Det är nästan så  jag saknar henne när hon sover så mycket. Men hon är uppe och festar med oss på kvällarna ist. Och då har vi myspys. Att ha Nina här var hur mysigt som helst. Det känns jätte kul att få visa någon man känner hur man har det i sitt nya liv. Annars är det inget nytt har nästan handlat alla julklappar nu, har bara några kvar.


Fredag 25/11
Idag är det bara vara hemma som gäller, jag har nog fått Rakels förkylning. Har så himmla ont i halsen. Vi sov till 8.30 i morse från tio i går kväll. Det är nog rekord. Men vi var så slut efter vår shopping. I kväll kommer NIna, jippie...Nu har hon vaccinerats och det gick bra. Hon växer som hon ska och väger nu
6.82 kg. Jag frågade om flaskan som hon fortfarande inte tar. Det är tydligen ett vanligt problem men hon tröstade mig med att snart så kan hon ju äta riktig mat.. Nina kom vid nio tiden.Vi åt pekingankan som Fredrik hade lagat super gott och Rakel var uppe som vanligt mellan 9-23 och sen sov hon gott hela natten till kl 7. Vi fick jätte fina presenter av Nina okså. Rakel fick en superduper fin pyjamas från POP, jag fick hjortronsalt och messmör, och jag och Fredrik fick Per Hagmans senaste bok.  Tack tack tack var du är gullig. Här är Rakel i sin gulliga POP pyjamas.



Torsdag 24/11

Idag åkte vi hemmifrån kl 9, möte Malin och Ruben i Barnes. Där tog vi tåget till Waterloo där vi mötte Leia Kristoffer och Jenny. Därifrån tog vi tåget ut till Bluewater. www.bluwater.co.uk  för er nyfikna..
Hela expiditionen tog säkert 2 timmar. Men det är alltid kul med en lite utflyckt.  Vi delade upp oss och gick i lite olika affärer. Men vi åt lunch tillsammans på Pizzahut. Mumsigt. Jag och Fredrik har nu shoppat nästan alla våra julklappar samt lite födelsedagspresenter,och det känns toppen bra. Rakel fick ett par strumpor, med Nasse på. Vi handlade faktiskt ingenting till oss själva..

Imorgon ska Rakel vaccineras och på kvällen kommer Nina L och hälsar på det ser vi framimot. Rakel mår mycket bättre, men nu har jag fått super ont i halsen i stället. Så det går runt.

Sovrapport , Rakel sov från 9-13. Sen var hon uppe en stund, och sen sov hon en stund. Hon var vaken halva resan hem.  Vaknade när vi kom hem vid 7 tiden. Då tog vi vårat kvälls bad. Och sen sommnade hon gott vi 10 tiden.



På bilderna ser ni, Malin, Kristoffer, Jenny och Fredrik på stationen. Våra godingar före och efter shoppingturen. Visst är det fina svanar. Vi sa till Rakel att farmor skulle gillat dom.



Onsdag 23/11


Idag har vi bakat en massa lilla Rakel sover ju bara. Äppelkaka, den blev riktigt bra och sockerkringlor. Dom blev goda men ser inte ut som i boken. Men det var så svårt alla småkakor innehåller ju hjortronsalt och det har vi inte hemma. Nu ska vi skriva shopping lista. i morgon ska vi åka till ett MEGA shoppingcenter i Bluewater som ligger en bit bort som har 350 butiker. Så i morgon blir det uppstigning i ottan.

Stackars lilla Rakel, hon är riktigt förkyld. Hon sov hela natten i natt. Vaknade i morse vid 7 sommnade kl 9 och sov till 12. För er som inte kan Rakels sov schema på era 5 fingrar så brukar hon sova mellan 9-10 på morgonen. Men i går hade hon feber, så då gav vi henne lite Calpol (alvedon) Och då verkade hon må bättre. Just nu ligger hon i sitt gym och filosofierar och lyssnar på sina barn sånger. I dag får vi vara hemma och vila upp oss inför den stora shoppingturen i morgon. 

Jag skulle gått på tjej middag i kväll med svenska mammagruppen. Men jag var tvungen att ställa in. Känner inte att jag kan lämmna henne när hon inte äter nappflaska. Men på hennes 3 månaders dag firade hon med lite glass. Och i morse fick hon smaka lite på min yoghurt och det gillade hon.  Just nu spelas "du får inte stoppa köttbullar i näsan Marcus.. "  på itunes. Hon tycker att den är riktigt kul.  Och jollrar med. Till Fredriks stora fasa ;-) Vår dotter som har Dior nallar gillar kommunist musik ;).  ha ha..


Tisdag 22/11


3

Idag har vi varit ute på en riktig lång promenad. Träffade Malin och Jenny i Hammersmith och gick en runda längst floden. Hur trevligt och mysigt som helst. Åt super god Lunch hemma hos Malin, i Barnes. Dit vill vi okså flytta.
På torsdag ska vi åka ut till ett jättestort shoppingcenter utanför London, en riktig dagsutflykt.
Rakel är nu mega förkyld och har sovit hela dagen från 12- 19. Ryckte upp henne hos Malin  och då var hon kanske vaken i 30 min. Lagom för lite matning och fotografering. I natt vaknade hon 2 gånger. Men jag tror att det är för att hon är så förkyld. Jag hoppas det.  Just nu håller vi på att laga Italiensk pasta enligt. Matheos recept vi får se hur det blir. Nu ska vi gå och kolla tempen...Ingen fara ingen feber.

Har skaffat konto på ebay, oj vad det är kul och vad mycket saker det finns att köpa... shopping shopping shopping
Ruben i mitten Rakel till vänster och Leia till höger.



3 månader



I dag är våran lill tjej tre månader. Det firade vi med att vara hemma och göra ingenting. Rakel lyssnade på sin skiva med Absolut barn sånger. Jag tyckte nog att det var roligare en Rakel. En riktigt minnes resa för min del.

När Rakel sov sin mitt på dagen sömmn, var jag duktig och sydde en fin gardin till vårt fönster i sovrummet. Fodrad med fleece. Det drar ju så väldigt. Den blev riktigt fin. Även idag så övade vi med nappflaskan. 40 ml på 35 min. Det är ju alltid något. Rakel hon sover fortfarande i sin säng. Nu på eftermiddagen så gick vi och storhandlade på Tesco och Rakel var i babybjörnen. När vi kom dit så då la vi Rakel på dunvästen i kundvagnen. Och där sov hon sött, alla tyckte hon var så söt.

 Här är vår lila rosa tjej, iförd blommig topp från farmor och farfar.

Julmarknad



Idag har vi varit på julmarknad i Svenska kyrkan tillsammans med 3000 andra svenskar. Det var hur mycket folk som helst. Men dom sålde inga roliga saker. Bara en massa svensk mat. Men vi köpte ingenting. Vi får förse våra gäster som kommer hit istället med en inköpslista.
Vi träffade Jenny, Kristoffer Leia, Malin Mathias och lilla Ruben. Samt Jennys kompis Melissa och hennes franska kille Val.  Efter att ha tryck i oss 2 varmkorvar var med gurkmajonäs. Riktigt gott så gick vi och fikade. Hittade ett litet marokanskt fik som vi invaderade.  Det var lite roligt för dom som hade stället var inte där, och han som passade det hade ingen koll alls. Och när vi alla beställde caffe latte blev han helt förtvivlad. Han visste inte hur man gjorde. Så då fick vi alla drick gott the ist. Och det gick ju bra det okså. Det var väldigt kul att träffa alla tjejer ihop. Hoppas det blir flera gånger. Rakel sov hela natten i sin spjälsäng. Riktigt skönt. Och idag har hon sovit i prinsip hela dagen. Så vi får väl se hur det går i kväll. Just nu så sover hon men det brukar hon göra mellan 8-9. Sen ska jag kolla på "Im a celebrity get me out of here"... Robinson med kändisar typ.

Hemma i London Lördag



Här kommer lite kort, Familjen Dahlqvist / Daniella och Rakel /Rakel och Kerstin / Rakel Nina och Matheo Rakel med morfar Mats och lill morbror Isidor/ Rakel på flyget

Resan hem gick toppen bra. Nina L kom och hämtade oss med bilen och körde ut oss till Skavsta vi festade till det med lite Mc donalds halvägs. Rakel knorrade lite men då satte vi på hennes favorit CD med lugna favoriter och då sommnade hon. Sen gosade hon lite med nina. Och  sov vid både start och landning. När vi skulle starta använde vi näsdropparna som hon hade fått av Leia och Jenny, och det var toppen eftersom hon var lite täppt.  Dessimellan så låg hon på sin filt i mitten sätet och sken som en sol hela resan hem. När vi kom fram så kom Fredrik och mötte oss och det var super mysigt. Klädinköpen fick godkänt. Men det var tydligen  lite för lite rosa. Men du behöver inte oroa dig. Din fru älskar rooooosa.
Rakel ligger och sover i sin spjälsäng, för första gången. Kors i taket. Och jag och Fredrik är framför varsin dator så nu är ordningen återställd. Kort kommer i morgon. Skönt att vara hemma



sötis

sötis

Vi saknar dig pappa, min morbror har köpt en ny fin digital kamera och tagit ännu flera kort på mig en vad mamma brukar göra hur det nu är möjligt


Torsdag-Fredag 17-18 November



Nästa gång som jag och Rakel åker till Sverige lovar vi att stanna längre.  I dag har det varit full fart. Det hela började med att det kom några gubbar och flyttade in ett piano, i vårt rum i morse. Sen var vi på långprommenad med hunden ute i vinterkylan. Rakel hade  sina vanliga kälder, overall och åkpåse och tjock mössa på. Det var KALLT  Men hon sov gott. Sen tog vi pendeln in till stan och åt världens godaste lasange hos Farmor. Och Kerstin fick äntligen träffa Rakel.  Sen var vi tvungna att rusa till Mats jobb  och möta honom och sen åkte vi hem.  Det är strejk i T-banan så det var ganska trång. Men man är ju rutinerad från London. Sverige har varit underbart men tråkigt att man inte har hunnit träffa alla.  Sen kom vi hem och jag lagade tacopaj till hela familjen. Och självklart han vi även med en lite ommöblering i san Lundquist anda efter middagen. Så nu står soffan på övervåningen. Dagen avslutades med ostbågar och Idol. Riktigt Fredags mys. Men det ska bli så härligt att komma hem.  Nappflaskan är fortfarande ratad, och annars har det inte hänt så mycket nytt.
morfar
Torsdag
I dag har Rakel för första gången fått uppleva minus grader. Det var tur att hon fick den där fina overallen av morfar i går. För i dag har det varit riktigt kallt.

Tricket  för att få henne att sova hela nätterna är ju att hon är vaken hela kvällarna ;) Men det kan väll inte vara någon fara ? Eller kommer hon att vara uppe till kl 23.00 nu fram tills hon blir 5 år.

Var hemma hos vår  FD granne i dag Susanne och fikade, och träffade lilla söta Alvina snart 1. Och hon menade på att Rakel skulle sova mycket mindre på eftermiddagen och på så sätt skulle man kunna få henne att  sommna kl 7 och sova hela kvällen.  Ja det är alltid något man ska tänka på.

Vi var även uppe på Mats jobb i ca  40 sekunder. Har lovat att det ska bli en liten längre visit i morgon.  Sen var vi och hälsatde på Gunnel och Rolf  (min farmor och farfar).  I dag har varit ett riktigt fika marathon. Tyvärr så sov Rakel i vagnen hela tiden när vi var där. Och nu på kvällen har vi varit hemma hos Nina och Matheo i Skarpnäck. Matheo hade lagat jätte god Italiensk tonfiskpasta. Och Rakel provade Ninas badkar. Stackars Nina skå åka till centralen kl 1 i natt och hämta Matheos Italienska kompisar, köra dom till Aspudden där dom ska bo och sen åka tillbaka till Skarpnäck. Jag rekommenderade sovmorgon för henne imorgon. Det var iaf super mysigt att träffa Nina igen. Rakel låg i hennes knä och sög på tummen halva kvällen.  Och vi tittade på Dolcevita, och åt ostbågar. Just nu sitter jag i köket i trångsund. Rakel ligger på fällen brevidmig på köksbordet och gymnastiserar. Kl är 23.00 Sverige tid. (22 Rakel tid). Hon borde sommna innan kl 24..

Vi saknar dig pappa Fredrik, det känns riktigt jobbigt att vara i från honom nu. Men snart åker vi ju hem (ja London känns hemma) Puss och kram vi älskar dig.

Och tack för alla gulliga inlägg, vi saknar er okså, men när vi kommer i Januari lovar vi att hälsa på dig. Och Cissi så fort vi har lite bättre ekonomi så kommer jag och Rakel. Men du vet ju hur det är. Puss


Måndag till onsdag 14-16 november

bilen

Här har det varit fullt upp. Vi begav oss i väg i måndags  morse. Lilltjejen sov hela vägen ut till flygplatsen och tur var det. För på stansted express var det så fullt fullt så jag hade nog inte kunnat ta upp henne om hon hade vaknat. Väl på flygplatsen höll jag på att få en liten fit för jag inte fick ner vagnen i den speciella flyg väskan men som tur var gick det till slut efter mycket möda och stort besvär. Flyg resan gick super. Rakel sov när vi landade och startade. Hamnade brevid en pratglad ledig stewart som jobbade för Ryainair så nu vet jag allt om hur mycket dom tjänar, ca 12.000 kr i månaden och om alla olika rutiner. Kan ju vara bra att veta ;)
När vi landade i Göteborg så kom snälla pappa och hämtade. Det var storm. Så det var lite skakigt när vi skulle landa men inte så farligt. Hela vägen till Jönköping sov Rakel i bilen. Hon grät lite först mån då satten vi på skivan med hennes lugna favoriter och då sommnade hon.

Sen bar det av hem till Lars Orvar Elvira och Agnes. Och där fick Rakel en hel kasse full med gammla leksaker som lillasyster Agnes inte ville ha längre. Hon han även med ett dopp i badkaret, och en god middag som Elvira hade svängt i hop. Jätte roligt att se deras ny lägenhet. Och jag fick jätte fina marimeko muggar och tillbringare i combo julklapp och födelsedagspresent. Tack så mycket.

Tisdag
Inspekterade pappas ny helt super fina och moderna lägenhet. Vilken lya. Var hemma och softade lite på morgone. Hon sover ju till 8 här (7 engelsk tid).  Tog en runda på stan var på Mio och kollade på nya möbler åt pappa, och var på 1 klass en stor barn affär. Rakel fick en nappflaska, vi har snart provat alla varianter. En badbalja, man måste ju hålla på badrutinen och Morfar Robert har inget badkar. Sen inhandlades det även ett nytt spjälsängsskydd. Tänkte att hon kanske kunde sova i egen säng när vi kommer hem..  Vagnen börjar kännas lite liten. Sen åkte vi hem till farmor Daniella och åt jätte god äppel paj och kalopps. Mums.

Onsdag
Uppe med tuppen, åkte hela vägen upp till Stockholm. Rakel sov hela vägen.. Var på MVC och det såg så bra ut hon är nu 63 cm lång och väger 6,5 Kg. Frågade om man kunde köpa AD-droppar någon stans.
Och då fick jag en flaska, det var lite min tanke.. Tänkte lilla Ruben kunde få dom. Man får ju inga i London.
Vid två tiden kom jag på att hon inte hade ätit sen kl 8 på morgonen. Kändes som att Rakel okså kom på det ungefär sammtidigt det blev ett himmla liv så då fick vi ha ett litet matstopp. Sen åkte vi till Farstacentrum och stor shoppade en massa fina kläder till Rakel, i förtidig julklapp eller nått. Samt en fin overall från POP. Samma som Leia har men en blå.  Det är ju ganska kallt här. Typ 0 gradigt.  Sen åkte vi ut till Trångsund och åt en mummsig middag.

Lördag /Söndag 12-13 November

Söndag
Rakel ; Nu  mamma packat ner alla mina grejer, det blev visst ganska mycket.  Och i morgon bär det av till Sverige. Ska bli skönt att andas lite frisk luft och får träffa morfar mormor farmor och farfar. Och alla mammas kompisar.

Min kompis Ruben han älskar sin nappflaska men jag har fortfarande inte riktigt fattat galoppen. Trots att mamma och pappa dessutom köpt en ny flaska. Men vi övar. Idag var vi ute och gick och då hämtade vi ett startpaket på boots, för mamma har gått med i nån mammaklubb där och då fick hon en flaska till.  Men jag funderar på att vägra äta flaska för då kanske jag får äta riktig mat snart istället. Och jag har förstått att min pappa är en riktig hejare på matlagning. Han driver visst en hel liten resturang här till mamma. Mamma hade ett litet fetto utbrott i dag (hon tycker hon är lite fet)  Men jag tycker att hon är super fin.

Pappa handlade en R2-D2 på burgerking till mig i dag, som var en liten vattenspruta. Så den lekte vi med i dag när vi badade ihop. Jag har lekt med pappa mest hela dagen i dag. Man måste ju passa på innan man åker härifrån. Det är trist att han inte kan följa med, kommer att sakna honom så. Sen har dom äntligen köpt en ny ljusgirlang till sovrummet så jag har något fint att kolla på. Den med fjärilarna var visst slut men jag gillar den här ny lika bra.

Jag har börjat med en ny grej som jag tror gör mina föäldrar lite galna, jag sommnar kl 7 när mamma matar mig. Sen vaknar jag efter 30 min. Just som dom tror att jag sommnat gott. Och sen är jag jätte pigg och glad. Oftast så fattar dom att jag vill komma upp då. Och sen sommnar jag för kvällen vid 9 tiden. Dom är lite tröga. Jag sover ju hela nätterna nu, och då kan man inte gå och lägga sig kl 7 som en annan barn rumpa.  Det var nog allt för i dag,
Ps, mina kompisar som har bloggar dom får en massa roliga kommentarer från sina kompisar och släktingar, men ni kanske tycker det är jätte tråkigt att läsa om mina mat och sov tider. Men ni förstår det händer inte så mycket annat här. För ni har väl inte glömt bort mig ;)
hejhopp
Lördag

Fredrik lagade mumsiga pannkakor till frukost i dag. Det finns ingen som lagar mat som Fredrik.

Sen började vi kolla på en super dålig film vi somnade till allihoppa. Efter det bestämmde vi oss för att gå ut  och dra Rakel i barnstolen, hon tyckte nog det var ganska kul men sen sommnade hon, och då gick vi och handlade mat. Och en ny nappflaska som vi fick rekomenderade i går av märket NUCK.
Vi har nu givetvis provat den. Och att säga att hon äter är en lögn. Men i dag farsvann det hur som helst 70ml, ur flaskan men jag tror nog hon dreglade ur det mesta. Men hon tycker ju att det är lika kul fortfarande. Men det känns som att hon kommer att ha lättare att lära sig med den här pipen. Vi får väl se.

Efter bad och matningsförsök fick Rakel kolla på Baby Einstein/ Van gogh. Medans vi åt middag. Det är  en DVD som familjen Parker lånade ut till oss med stora lov ord i går kväll. Tydligen så bara äääälskar barnen det. Vi var väl lite skeptiska Fredrik tyckte mest det lät som hissmusik. Men Rakel var som förtrollad. Helt otroligt. Hon sparkade dreglade och jollrade  och skrek högt. Och även vi var som förtrollande det var helt otroligt att se, alltså av Rakel. Svårt att förklara vad som är på själva DVDn men klassiks musik, surrealistiska bilder starka färger och bebisar.  Sen sommnade hon ganska gott efter det. I morgon ska vi packa och sen bär det av till Sverige på måndag. Vi längtar. Det ska bli så mysigt att få träffa er. Det tycker Rakel okså det är jag helt säker på.




onsdag 9/11-fredag 11/11

njurpaj
Fredag
I dag träffade vi Malin som äntligen har kommit hem i från Sverige.  Ruben hade växt och blivit en riktigt stor liten kille. Vi övar fortfarande med nappflaskan. Rakel tycker att det är hur kul som helst. Men hon fattar inte hur man gör. Malin R fick provmata, hon är ju expert men även det utan resultat. Men vi kämpar vidare. På hemvägen så hetsade jag återigen upp  mig över hur fruktansvärt knäppa folk är på bussen. Dom flyttar ju inte på sig. Som jag sa till Malin i bland vill jag bara ställa mig på bussen och ge folk en lektion i buss vett.

På kvällen så var vi bjudna hem till familjen Parker på middag. Förra gången dom var hemma hos oss så bjöd vi på svensk mat. Köttbullar och potatismos. Så dom hade lovat oss engelskhusmanskost. Tyvärr kom vi ca 1.30 tim försent. Det är inte lätt det här med barn. Först ville Rakel inte sluta äta, och när vi äntligen kom i väg. Kom  aldrig bussen, och när den väl kom var den full så vi fick vänta på nästa och sen åkte vi för långt och fick gå 15 min tillbaka. Som tur är har dom okså barn. Ja det var en pärs. Och jag hATAR att komma försent.  Vi fick iaf steak and kidney paj (biff och njurpaj) Måste säga att jag var väldigt skeptisk till just njurdelen. Satt där och hoppades att jag inte skulle få någon njurdel. Men det smakade helt klart över förväntan. Men det såg lite juckigt ut. Till efterätt blev det bread and butter pudding (fattiga riddare) Det var super gott därimot. Rakel sov så klart hela vägen dit men vaknade lagom till middagen. Sen var hon uppe hela kvälle. Sommnade totalt utmattad när vi kom hem kl 1. Hon sov iaf hela natten. ;)
Vi tog en taxi hem och fick låna deras bilbarnstol som har bugaboo adapters.
Så i dag var vi ute och gick med henne och satte fast stolen i vagnen. Hon såg ut som en riktigt stor tjej. Hon verkade gilla det okså. Så den ska vi låna med oss till Sverige. Plus att den bilbarnstolen känns lite mera stadig. Men Fredrik ska undersöka om själva adapterdelen funkar med våran bilbarnstol.

Det är bra att ha kompisar som har lite äldre barn.Vi har fått låna hur mycket saker som helst av dom och det  verkligen toppen.   kram
 


Torsdag
I dag har vi inte gjort många knop, varit hemma. Jag har haft ont i mitt öga. Det är alldeles rinnigt. Som att se allt genom en vaselin lins. Känner mig inte super fräch, man kan ju inte sminka sig heller när man har det här.
Rakel sommnade vid nio i går. Orkade inte väcka henne men hon sov till kl 6 i morse och det är väl inte illa pinkat. Vi övar fortfarande med nappflaskan.  Ute är det halvmulet och ganska trist väder. Jag ser fram i mot att komma till Stockholm. I morgon ska vi hem till Brendan och Stehpanie och lilla Oskar och bli bjudna på engelskhusmanskost. Fredrik är ute i kväll och jag ska se på final avsnittet av spooks. . Som Rakel ligger på den bilden längst till höger så ligger hon i bland på mornarna när hon vaknar. Då kan jag se hennes små fötter sticka upp över kanten och vifta lite. Det ser ganska kul ut.
Ja det var nog allt för i dag.
Ps om man klickar på bilderna blir dom större, men det kanske ni redan hade klurat ut Ds

Onsdag 
I dag fick jag börja dagen med att springa till Doktorn har fått en MEGA vagel, hela ögat är super svullet så det blev stark medecin plus salva ordinerat. Fredrik är lite orolig för att folk ska tro att han slår sin fru så som jag ser ut.
Efter det så begav vi oss ut till Jenny armerade med dom senaste 12 avsnitten av paradise hotell. När vi kom till tunnelbanan så var kl 9.10 och det är tydligen så att åker man efter 9.30 så är det of peak och mycket billigare så vi kollade lite i affärer i 20 min och sparade på så sätt 3 pund. Det är ganska långt ut till Jenny och Leia men köper man familjebiljett så kostar det bara 3.20 men köper man vuxen biljett så kostar det typ 6 pund. Förstår inte det där riktigt.

Väl hemma hos Jenny fungerade inte DVDn till en början. Trodde jag skulle få panik. Vi hade ju så sett fram i mot det här. Men till slut fick vi det att fungera med hjälp av lite telefon support av Kristoffer. Puhh.
På kvällen lagade Fredrik värsa mumsiga middagen , jag tog ett långt bad och Rakel var uppe och lekte med sin pappa till kl 21. Sen sommnade hon och vaknade vid 6 tiden i morse

Vi övar fortfarande med nappflaskan varje dag, hon tycker det är kul men förstår som sagt inte riktigt vad den ska vara bra för. Hon håller på en massa med sina händer nu stoppar in dom i munnen och äter på dom super gulligt.



Tisdag 8 november

sovsött

Även i natt så sov vår lilla makaron som vi kallar henne för ibland hela natten. Kanske har det att göra med att hon numera vaknar ca 40 min efter att hon har sommnat kl 7 och är uppe en stund.  I går var hon uppe till kl 22. Och det är klart man sover gott då.
I dag har jag varit och ätit lunch med Elin. Lika trevligt som alltid.

Försökte byte en ljusslinga som gått sönder på Habitat. Men det  gick inte för sig jag hade inget kvitto. Sen förklarade expediten att såna ljusgirlanger bara har en viss brinn tid (KNÄPPT). Så nu har jag en plan, köpa en ny ljusgirrlang. Ta med det kvittot förpackningen och min gammla icke fungerande ljusgirlang och byta till en ny. På så sätt får jag två girlanger till priset av ett. Om jag vill vara riktigt snål kan jag ju sen lämmna tillbaka en av dom och få pengarna tillbaka. Lite långsökt kansle.

Vi kämpar på med nappflaskan, för 2 veckor sedan fattade hon grejen. Sen har vi varit lite lata och inte fortsatt och nu har hon liksom glömmt bort hur man gör. Och det börjar kännas lite små jobbigt. För det skulle kunna vara skönt att vara borta från henne i mera en 2 timmar. Men hon är satt på träningsschema och jag är ju ganska envis så vi ska nog lära oss det okså.
 I morgon ska vi hem till Jenny och kolla på Paradise hotell..

Äntligen har jag gått till tandläkaren

I dag har jag varit hos tandläkaren. Jag hatar att gå dit och har varit hur nojig som helst innan. Men det gick super bra. Han såg ut som David Batra med stora tjocka  svarta glasögon, och kom från Malmö. Jag hade ett litet litet hål. Som han lagade.  Men nästan ingen tandsten. Och han tyckte det såg bra ut.

Det jag inte riktigt fattar är att här går man gratis till tandläkaren när man är gravid och året efter men det är inom något som kallas NHS. (typ kommunalsjukvård)  Så i dag så betalade jag ingenting för själva besöket, tandstensborttagningen. Men när han skulle laga själva hållet. Så förklarade Sanjev (tandläkaren) att det finns två sätt att göra det på antingen som NHS patient och då lagar dom det med amalgan och då är det gratis, eller privat och då blir det lagat med vit fyllning. Och självklart vill jag inte ha amalgan fyllning. Så jag betalade. Men är det inte konstigt. Efteråt fick man gå in på hans kontor och så tog han fram lilla kassaskrinet och så betalade jag. Vi skrattade båda två det känns liksom inte riktigt på riktigt. Men han var super gullig. Så detvar värt varenda krona. Och mitt hål som jag hade berodde inte på att jag inte hade skött mina tänder utan på en gammal lagning som inte hade gjorts ordentligt. Så det kändes okså super skönt att höra.
Efter den pärsen har jag inte gjort så mycket mera i dag.

Rakel sov hela natten i natt, jippie

Helgens event..



Lite bilder från helgen, Jenny Leia och Kristoffer med jätte tigern. Och Rakel på jul parad.

Vilken helg..

I lördags morse gick vi upp kl 05.45 gick hemifrån kl 07.00 allt detta för att gå och kolla på Harrods julparad. Hela familjen var på ett strålande humör;-)
Den enda som var riktigt glad hela morgonen var Rakel. Hon undradde nog vad som hände när vi rusade upp så tidigt.  För övriga familjen var det nog lite väl tidigt.  Paraden var iaf väldigt fin och Rakel kollade med stora ögon. Kl 9 var hela spektaklet slut. Det ar lite konstigt att vara på stan så tidigt det var ju inga affärer som var öppna. Men vi promenerade hemmåt. Handlade lite kort  och mat. Väl hemma började vi kolla på medecinmannen på DVD kanske inte världens bästa Tv-serie men ganska spännande speciellt om man ser flera på rad. Nu har vi bara två avsnitt kvar. Ser fram i mot att få se slutet.

På kvällen kom Jenny Leia och Kristoffer över på middag. Taco Paj , med äppelpaj som efterättt. Sen tyckte jag att vi skulle gå ut och kolla fyrverkerierna efter som det var Guy Fawkes night.
Det firas stort här med fyrverkerier. Så efter middagen packade vi ner dom små i vagnen för att gå till parken. Trode att det skulle vara ett litet mysigt event. När vi kom dit var det hur mycket folk som helst, tänk skansen på valborg. Karuseller och lotteri stånd. Jenny och Kristoffer vann en gigantisk Tiger (typ 2 meter). Man skulle kasta i 2 bollar i en basketkorg. Jag  hade inte lika tur. Så vi blev lite avis. Men var ska man ha en sådan jätte tiger. Som jag sa till Jenny det är tur att dom inte är äldre då skulle dom väl ha bråkat om den. Leia låg och sov hela tiden men Rakel var vaken och vi bar henne. Så tigern fick åka i Rakels barnvag.  Rakel tyckte nog att det var ganska kul hon gillade den stora elden, men när fyrverkerierna tändes blev det väldigt högt och då var hon ganska trött okså. Så då var vi nog inte världens mest poulära föäldrar så då gick vi hem efter denna marathon dag så sov hon hela natten. Och det gjorde vi okså.

I dag har vi varit helt slutkörda. Fortsatte och kolla på medecinmannen och Kommisionen, som för övrigt är så KATASTROF dålig så Fredrik och jag bara sitter och garvar. Man behöver inte anstränga sig för att följa med. Åt hembakta scones till frukost. Och har varit innne hela dagen. Det har varit riktigt höst grått utanför och spöregnat. Just nu badar Fredrik med Rakel och jag har lovat att diska, men jag måste ju blogga lite..

Det var nog allt

Closer- en riktigt bra TV serie


rakel chewie

I dag har vi haft en extremt soft dag. Rakel sov tillhalv nio i morse sen har vi bara  varit hemma och myst. Kollade på Closer på DVD den är så himmla bra den serien. Tyvärr sommnade jag i andra avsnittet som vanligt. Men den är bra. Jag älskar att ha TV serier på DVD. Jag har dessutom fortfarande hela säsong 6 av sex and the city kvar att kolla på. 

Ska väl masa oss ut på eftermiddagen och köpa lite födelsedags kort. Jag älskar att köpa kort i det här landet det finns så mycket finnt att välja på. Nästa söndag är det farsdag.

Min symaskin har nu blivti upppackad så i morgon ska jag köpa lite tyg och sy "julkuddar" Fredrik tycker nog att jag är llite halv knäpp. Men jag tycker inte att man kan ha rosa blommiga kuddar i soffan på julen. Jag fantiserar om mosgröna och röda kuddar helst i sammet, men det får väl bli nån slags plysh budget.
Men det går bra det okså. Och man kan inte direkt möblera om i den här lgh. Och vi har inga gardiner att byta så då får jag väl roa mig med att byta kuddfodral. Och med tanke på vilken familj jag kommer i från där man byter färg på väggarna och rum med varandra sisådär varannan helg. Så borde han förstå att jag inte kan ha samma kuddfodral i mera en 2 månader. Fast på ett sätt är det ganska skönt att man inte får borra och sätta upp en massa saker i den här lgh. För då har vi inte ens en val möjlighet. Upptäckte i går att det ser ut som om det är nån slags vatten läcka i ena hörnet i Rakels rum. Det är fuktfläckar uppe i taket.  Dom bygger hus så illa i det här landet. Jag är bara glad att det inte är mitt. Vi har ingen ventilation i hela lgh och ingen fläkt i badrummet. Det tar 300 år för saker att torka här.

3 November
I dag har jag förutom varit duktig och bokat tandläkar tid varit och ätit lunch med Elin på Gourmeburger Kitchen. Se det var väl tur att jag gjorde dom där sittupsen i morse. Lika trevligt som alltid.

Det har varit riktigt dåligt väder här i dag. Super blåsigt och regnigt. Men fortfarande ganska varmt.

Hade Angel och Nadia över på middag,  Deras bebis kommer den 25 november. Så jag lånade ut den lilla bruna POP som vi fick av Nina samt ett par svarta byxor och en vit och svart randig topp som hon fick av farmor. ( Dom ska få en liten kille) Men när jag såg dom där små kläderna igen så kan man knappt först att Rakel varit så liten.  Vi har stor städat här hemma och nu känns det verkligen som att saker börjar komma på sin plats. Fredrik gjorde köttbullar och potatismos. Och jag bakade faktiskt äppelpaj. Så jag har känt mig riktigt hemmfruaktig i dag. Rakel sommnade vid 7 för att vakna vid 8  och då lätt vi henne vara upp till följd av att hon nu ligger i sin säng och gnäller för hon är övertrött. Så jag har satt mig i sängen med min laptopp vickar på hennes insats med vänstra handen och skriver pekfingervals med högra samtidigt.  Men kanske sover hon gott hela natten efter det här lilla äventyret man vet aldrig. Nej nu måste jag sluta


Tandläkare/Fika på harrods

Nu har jag äntligen bokat tandläkar tid. Fick en svensktandläkare rekommenderad till mig så jag ska dit på måndag. Det kostar ingenting för här har man fri tandläkarvård när manär gravid och ett år efter. Så här ska borras känns mycket bättre när man vet att det är gratis.

Ang Petter polis. Så är han kompis med Jenny, men det blev lite förvirrat här i går. Så jag har ingen läskig stalker efter mig så nni behöver inte oroa er. Och om Petter läser det här har jag vidarebefodrat alla små historier till Jenny. Men du kanske kan nån till Rakel okså?



Började dagen ganska lungt. Hade bestämmt att jag skulle träffa Cissi i Kensingtonpark på eftermiddagen men när vi väl kom ut så spöregnade det så det blev ändrade planer. Det blev en fika på Harrodes istället. 5 pund för ett glas juice. (65 kr) Det är nog den dyraste jucien jag någonsin druckit. Men den var god även om den inte var så stor. Dom hade shyssta toaletter okså. Och det var faktiskt ingen som rynkade på ögonen när jag ammade henne. Vilket man skulle kunna tänka sig om ett sådant ställe.

Hade på mig mina nya svarta stövlar idag och kände mig riktigt chiq och smal. Vilket var välbehövligt,. Herregud vad händer med ens kropp när man får barn om det var illa innan är det kris nu. Hela magen är som en stor degklump. Gjorde några sittups i sängen i morse. Rakel tyckte det var kul iaf. Vet inte om jag var lika road. Jag har noll magmuskler kvar. I julklapp önskar jag mig en personlig tränare. Går det att fixa.?

Sovrapporten: Rakel sov nästan hela natten i natt vaknade vid 4 rycket av ett högt smackande. Hon sög på tummen första gången jag har sett det. Jag har sett innan men då har hon sugit på hela handen. Hon åt riktigt mycket. Hon är en glupsk tjej. I bland äter hon så mycket och så snabbt så hon kiknar och sätter i halsen. Ser riktigt läskigt ut. Hon har sin mors bordskick iaf mjölk i hela ansiktet.

Väderrapport 17 grader och regn.
 
Den här veckan har vi starwarstema, Fredrik fotograferar henne varje dag med alla sina starwars leksaker. Jag vet vi är lite knäppa i den här familjen. Fredrik lagade världens godaste middag i dag, mums.

Det var nog allt för idag..


Jag längtar efter julrean..



Även i natt så sov hon mellan 20-07.00 utan att vakna jag hoppas att det är en trend och inte en tillfällighet. Men man vet aldrig.
I dag gick vi upp tidigt och åkte i väg på mamma träff. Lika roligt som alltid.Det var en annan bebis med i dag som var 5 veckor. Så nu är Rakel inte yngst längre. Det var även en ballong konstnär där som gjorde en jätte fin fjäril till Rakel. Inte för att hon kan leka med den direkt men den var fin. I morgon ska jag träffa Cisi Sjödin från mitt gammla jobb hon ringde i dag, hon är här på tillfällig visit så det känns ju jätte kul. Pappa har flyttat till sin nya lgh i dag. Och jag väntar nu med spänning på att få höra hur det gick. Pratade med Cissi i Singapore i dag och pratade en massa bröllopp och sen uppmuntrade jag henne att göra en bröllopps blogg. Tänk om jag kunde få procent på alla jag har fått att starta ny blogg..Det du Roland.

Läste lite på Linda Skugges blogg i dag, herregud vad det känns svårmodigt.
Kan även berätta att lill tjejen även tuggar och suger på sin "snygga" plastskallra. Hon fick en massa skallror dock som känns lite mera genuina i trä som jag och mina bröder hade när vi var små av mamma. Som bara ligger här och väntar på att bli använda. Hon pratar riktigt ordentligt. Herregud vad hon jollrar. Fredrik deklareade presis att han kommer att ta en starwars bild om dagen så här kommer dagens smakprov, Fredrik över henne på att säga Yoda varje dag.  Det kanske borde ha varit vi som döpte vår dotter till Leia inte Jenny.

Det var nog allt för i dag.  Jag längtar till jul rean  då jag ska köpa julgranskulor. Det blev en massa bilder på bloggen i dag kunde inte vänta


RSS 2.0