Vecka 35- mamma på vift


brudar
Söndag
Varje helg ett nytt kalas denna söndag fyllde Leia 1 så vi packade oss i väg hela familjen, väldigt sugna på kanelbullar och tårta. Denna helg har dom dock bestämmt sig för att byggaom londons tunnelbana. Så vi fick åka 29 stationer med picadilly lane hem till Leia. Samma tåg hela vägen och det är ju skönt.  Rakel och Leiade bråkade om leksakerna men verkade okså ha väldigt roligt. Och vi fick med oss en hel påse med bullar som kommer att vara slut i morgon.


Lördag
Stackars stackars Rakel hon är jätte dålig i magen och vaknade 100 gånger i natt och varje gång var det blöjbyte. Hon ser ut som en liten babian. Och har så ont i rumpan. Jag var på kontaktmamma träff i morse inne i stan tillsammans med Sara och träffade en massa andra kontaktmammor och Michell som hade kommit från USA som har startat hela svenskamammorföreningen. Fick en del matnyttiga tips, och framförallt fick jag träffa Sara. Det var dock väldigt knepigt att ta sig in till stan för alla tunnelbanelinjer håller på att repareras denna helg. Så jag fick åka typ 5 olika tåg.(men utan barnvagn puuh) Nu i eftermiddags har vi bara varit hemma, storhandlat. Fredrik är så mycket bättre en jag på det. När jag handlar blir det bara dyrt. Men nu har vi mat hemma som borde räcka i 2 veckor.
fox
Kolla räven, som smyger i våran trädgård..


FREDAG
Idag så vaknade jag upp och hade faktisk lite huvudvärk sen i går. Inte bra efter bara 2 öl. Men det var bara att bita ihop och gå upp. Kristina en annan gravid mamma i min nya grupp ringde och frågade om jag ville träffas. Så vi beslutade att vi skulle ses kl 12 i muswellhill. Vi åt lunch på ett jättemsigt ställe tog en promenix och sedan hem. Rakel har dålig mage och är smågnäliig. Så eftermiddagen blir vi nog hemma. I kväll ska vi på middag hos grannen.

Torsdag
Idag hade vi mammagrupps träff, tyvärr  var det bara 2 andra mammor som kom. Men vi hade jätte trevligt och var på ett mysigt softplay här i närheten. På kvällen gick jag faktiskt ut för första gången på 100 år och träffade Elin inne i stan. Tog Exakt 30 min dörr till dörr ner till Oxfordcirkus härifrån. Så skönt att gå ut utan barn och vagn. Vi hade det jätte mysigt skvallrade och pratade en massa strunt.

Onsdag

Ingen bebis i natt, men jag tror den kommer snart. Så jag står på barnvakts standby.  Vi åkte den nya bussen in till stan. Tog 60 minuter helt okej, skönt att slippa byta. Rakel sov hela vägen. Sen åt vi god lunch tillsammans allihopa med Sigrid som har sin lediga dag idag, högst upp på ett stort varuhus (Peter Jones) inne vid SloaneSquare. Efter det gick vi en liten sväng till parken och Rakel är mycket frustrerad över att hon inte kan gå och kröp runt på asfalten. Hennes vita byxor är nu helt kolsvarta. Sen blev det en tur till den jätte stora leksaksaffären (Tom and Daysis) där Rakel och Rebbeca röjde runt bland alla grejer. Sigrid beslutade sig för att  följa med oss hem. Rakel åt lite snaks på tåget. Stackars barn det blev hennes middag

Tisdag
Idag är det vanlig dag med jobb och arbete. Fredrik stackarn har fått ryggskott och var uppe flera gånger i natt och värmde lilla vetekudden. Han kunde knappt gå upp ur sängen i morse. Kanske för att han fick bära på Rakel när vi var på TK i går??.  Nu ska vi fixa lite här hemma. Sen ska vi möta Viveka och Rebecca som ska komma hit. Jag har hittat en buss som går från Harrods hem till oss som hon ska ta.. (shoppingbussen ;) ) Sen ska vi leka hela dagen och dom ska sova över, hoppas det inte kommer någon bebis i natt...

Måndag
Idag är det bankholiday i England så Fredrik är ledig. Vilket kom som en glad överraskning för hela familjen.  På förmiddagen var vi ut och gick lite åt lunch på Mcdonalds tillsammans med alla andra ledig barnfamiljer.  Sen gick vi en snabb runda på min favorit affär TKMAX  efter det  gick vi hem och pysslade. Har dock fortfarande inte klippt gräsmattan.

Resten av veckan

Söndag
Idag har vi bara varit hemma. Jag övar på det på Fredriks begäran. Vi har haft det mysigt och strosat runt lite i våra nya kvarter. Hittade en jätte fin gata med massa små resturanger på som vi inte sett förrut. Sen unnade vi oss en lunch på ett nyöppnat libanes ställe. Dit vi defenetivt kommer gå igen. Och Rakel som vaknade kl 5 i natt och var vaken tillsammans med sin mamma i 2 timmar !!!!!! Sov gott så vi fick äta i lugn och ro. Vardagslyx.  Eftermiddagen har vi ägnat åt att städa och rensa undan alla högar.

kalajslafamilia
Rakel på kalas hemma hos Tova som fyller 1 i dag GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!

Lördag
Idag var vi bjudna på Tovas barnkalas. Fredrik som var så trött och utarbetad fick stanna hemma. Elin var så snäll och körde oss hela vägen till Tova. Och Rakel lyckade kräka ner hela sig själv och halva bilen, som Elin lånat av sin flatmate (piiinsamt). Och hon hade dessutom en jätte fin klänning på sig som hon fick i morse av sina kusiner i Göteborg. Men som tur var hade hon 2 pyjamasar hemma hos Tova. Så hon slapp vara naken. Kalaset var jätte roligt och vi fick super god mat. Tyvärr hade Tova redan sin present, men det får dom byta. Hem fick vi ta bussen och det tog typ 1,5 timme. Men som tur var hade kloka Sara lånat ut sin paraplyvagn till oss och det är jag mycket tacksam över. Tror besttämmt att vi måste skaffa en sådan. Väldigt smidigt att ha på bussen....

mclaren

Fredag
Idag åkte vi in till stan på vägen passerade vi Harrods och jag kan rapportera dom har INTE börjat med julskyltningen ännu. Även om jag har hört rykten om det. Utanför Harrods hade vi stämmt träff med Jenny och Leia och sen tog vi bussen till battersepark, där dom har ett barn Zoo. Där träffade vi höggravida Viveka och lilla Rebecca. Vi hade det jätte mysig solen sken vi åt lunch ute i solen och kollade på alla får getter apor och möss. Och lekte i den jätte fina lekparken. Rakel ville bara rymma hela tiden. På kvällen kom Elin och paul hem till oss och åt middag. Jag tvingade Paul att fiska upp alla döda fiskar ur vår damm som luktade väldigt illa. Undrar varför dom har dött? Kanske har dom fått päron örgiftning (vi har ett stort päron träd som hänger över från grannen) Och alla päron faller rätt ner i dammen. Vi hade jätte trevligt och dom stannade över natten.

För mera kort från vår utflykt kolla på http://leiasundberg.blogg.se/

Torsdag
Nu ska jag och Rakel åka till Brentcross shoppingcenter  och träffa Leia och Jenny.  Det är bra där det finns jätte bra lekställe och barnen kan leka och vi kan prata. Det blir ingen shopping för vi har inga pengar kvar.
tigger
Rakel matar sin kompis Tigern
Onsdag
Efter att ha letat reda på Fredriks kvitton som låg längst ner i papperskorgen kl 07.22 för att jag hade slängt dom när jag plockade lite i går kväll (dumma mig) Så lyckades Rakel med konsstycket att slänga ner telefonen mellan sänggaveln och väggen kl 07.40. Det är jätte smalt och man får inte upp någonting. Jag trodde jag skulle få skruva isär hela vår nya MALM ikea säng som väger 500kg  och den går inte att flytta på.  Men efter lite frukost 08.00 och antagligen lite välbehövlig energi så började hjärnan  fungera igen och jag kom på att  skaftet på vår mopp kanske kunde lösa problemet och det gjorde det så nu är vi med telefon igen. 08.30 Så vi har haft fullt upp. Hoppas resten av dagen blir lite lugnare.

Tisdag
Idag Tisdag var jag och Christina på TKMAX min favorit outlet och kollade, och dom har fått in en massa DIOR grejer för barn. Men jag höll mig i skinnet och köpte inget. En tröja kostar där 20 pund ist för kanske 70 pund så det är ju billigt i förhållande. Men 20 pund för en barn tröja är fortfarande mycket pengar. Men jag väntar på alla  bebisar som ska komma ut Pia, Anita och Viveka så jag kan köpa presenter. Farmor och farfar har nu åkt hem tråkigt och tommt blev det utan dom. Vi saknar er redan.

Rakel 1 år i dag


(Klicka på korten om ni vill göra dom större)

Här kommer lite kort från Rakels födelsedag. Dagen tillbringades på London Zoo. Vilket hela familjen tycktevar jätte kul. Populärast var aporna.
I present så fick hon av sina föräldrar ett kökssätt med triljoner små delar som nu är spridda över hela huset. Väldigt praktiskt, en uppblåsbarstol (starwars) och ett par fårskinnstofflor från Visingsö. Vi hade köpt en gemensam och sen varsinn. Ni kan säkert själva räkna ut vem som köpt vad. Av farmor och farfar fick hon en fin docka med lika blå ögon som Rakel. Den är hon mycet förtjust i. Av våra grannar fick hon ett fint träpussel kul för det hade hon inget. Det hon fick från morfar (det är i sverige, inte bortglömmt). Av sin gudfar fick hon en bok, och en rosa väldigt fin vinterjacka.

Idag fyller vår älskade Rakel Sigrid Ester Ahlin 1 år.
Tänk vilket fantastiskt år vi har haft tillsammans och så mycket vi har fått lära oss och uppleva..
Rakel har lärt sig sittta, krypa och stå. Dricka ur nappflaska, dricka ur pipmugg äta själv med skeden.  Efter att ha ammats helt i 6 månader så äter hon nu i prinsip samma mat som vi. Hon älskar McDonalds, och bananmilkshake. Hon gillar att pyssla och plock/sortera sina grejer. Hon älskar att bada, när man spelar musik och att leka med andra barn. Hon är nästan alltid glad. Hon har ett helt underbart humör gör man något som hon inte vill kan hon skrika sig blååå...
Vår lilla tjej är helt underbar och vi älskar henne mest av allt på hela jorden och vi önskar dig all lycka och välgång i ditt liv. Att du blir lycklig glad och nöjd. 
Att vara dina föräldrar är ett sant nöje varje dag hela tiden vi älskar dig
Din Mamma och Pappa
tååårtan

Veckan börjar med kaos

Nu har vi äntligen bokat våra biljetter
Fredag 15 september Landar vi i stockholm  10.20 och  åker hem Onsdagen den 20 september kl 20.05

Söndag

Idag så har vi varit på Homebase den engelska motsvarigheten till ClasOhlsson. Dom säljer allt. Vi fick en ny mycket välbehövlig micro som nu pryder vårt fina kök.  Men när vi skulle betala allt glömmde vi vår rabatt kupong som gav 15% rabatt på hela köpet.  Så istället för att bara ge oss rabatten efteråt så var vi tvungna och lämmna tillbaka allt och göra om hela köpet. Tog typ 1 timme. I går kväll fixade vi i trädgården och jag fick lite välbehövlig hjälp så det börjar se väldigt fint ut. Kort kommer men batteriet tog slut i kameran. Och det var ju tur att jag kollade så vi har inför morgon dagen. Så vi inte gör samma misstag som mina föräldrar som tog massor med kort på min 1års-dag utan film i kameran.

Lördag
Idag så har jag varit  hemma med Rakel, Sara och Henry och alla fyra barnen kom över och dom lekte snällt tillsammans och sen åt dom middag här (bara barnen). Fredrik hade lite kvalitetstid med sin mamma på stan och Emil gick för sig själv. En ganska lugn och skön dag med andra ord. Fina födelsedags kort har börjat droppa in. Tack för den super fina målningen Rolf, kort från Morfar, Mamma och Mats och Nina W. Tack tack

Fredag

Idag har vi efter en liten trädgårdsinspektion på morgonen haft en hårddag på stan. Han faktiskt fynda några fina sista minuten fynd på REAN som borde sluta vilken dag som helst. Så nu är både Rakel jag och Farmor välekiperade damer.  Farmor och Rakel busade hela dagen och Rakel tyckte det var så kul. Inte som att gå på stan med bara mamma som glömmer bort henne. Senare på dagen kom Fredrik ner och vi kollade lite tillsammans. Emil gick  mest för sig själv och kollade på böcker och annat antikt. Men vi lyckades åka samma tåg hem. Nu ska vi äta middag och jag ska kolla på Big Brother finalen.

Torsdag
Idag kommer farmor och farfar jippe vad kul det ska bli. Fredrik städade i går kväll när jag hade sommnat så nu är det okså väldigt fint här hemma.
Om jag och Rakel inte lyckas stöka ner det under dagen.  Det blir verkligen himmla stökigt när man är hemma hela dagarna. När man jobbar då hinner man inte stöka på samma sätt. Sen kanske det blir en lite tur till affären måste handla lite annanasjucie till farmor. Sen ska vi bara ta det lungt.  Jag hoppas det går bra med flyget men tydligen får man numera ha med sig handväska men inte parfym, men det kanske man kan vara utan på en 2 timmars flight till London?


snuttan

Onsdag
Idag har vi bara varit hemma, och laddat för farmor och farfar som kommer i morgon. Det ska bli så kul ser verkligen fram imot det.   Igentligen skulle vi haft mammaträff här i morgon men det var ingen som ville komma. (och bloggen har fastnat på fetstil)


Tisdag
Idag var vi först på Surestart (lekgrupp)med vår granne och hennes dotter Freaya. Men jag kände när jag var där att jag fortfarande har väldigt svenska värderingar. Det var en massa snälla barn där och så fanns det som olika rum med olika teman , Kök, bilar, målar rummet osv. Men det var så skitigt. Utanför fanns en lekpark där barnen lekte och sen sprang dom rätt in med skorna. Och så ska Rakel krypa runt i det där. ÄCKLIGT!!!! Ville igentligen gå på engång men vi var ju där med grannen så jag fick snällt stanna kvar i två timmar. Sen gick vi hem och duschade och åt en snabb lunch. Efter det träffade vi Fredrik som har choklad fotografering i morgon och behövde lite tillbehör så eftermiddagen ägnade vi åt att gå i affärer inne i stan och leta tillbehör. Jag tyckte jag hade en massa bra ideer men Fredrik ville helst leta själv. Rakel fick en  fin rislampa med blommor på till sitt rum. Hennes ena framtand har nu kommit fram, och man kan se den andra. Men hon har så ont vaknar på kvällarna och gråter, stackarn.

 
Måndag

Den här morgonen började inte bra, först var jag tvungen att leta efter min laddare till mobilen i typ en timme inna n jag hittade den. Rakel tyckte jag var ap tråkig.  Vi har en massa tvätt  och jag ska försöka med min nya rutin att tvätta alla lakan och dylikt på måndagar. Skulle lunchat med Sara i stan i dag men det vill sig inte. Nu var hon tvungen att åka hem och ta Mia till doktorn som har fått urinvägsinfektion, stackarn. Vårt kylskåp läcker det är antingen för kallt eller för varmt. Så det var jag tvungen att torka ur. Det regnar utanför. Senare i eftermiddag ska jag träffa Anna en annan svensk mamma som bor runt hörnet. Vi har inte träffats innan så det ska iallafall bli jätte kul.

Vecka 32- Nu är alla kompisar hemma igen


Paket öppning, den fina tårtan, Martin och Viveka med Rebecca, Paul och Elin
KALAS
Nu har vi haft Rakels 1-års kalas en mycket lyckad tillställning. Fredrik hade i vanlig ordning lagat mat till typ 100 pers.  Men super gottt och nu kan vi äta kebabspett i en vecka. Så det är skönt jag slipper laga mat.
Rakel fick många fina presenter, 3 böcker, en med speglar i, en sing a long, och en popup bok, en skallra, ett disksätt med 1000 små tallrikar och bestick till. En docka med tillhörande barnvagn.  En hel kasse med bollar typ sånna som man har i ett bollhav. En uppskruvbar fisk som man har i badet. En fin rosa outfit från GAP, en marinblå hoodtröja och en dior nalle. Ja jisses, Rakel har lekt flitigt med alla grejer nu på morgonen jag tror att hon tror att hon kanske är hemma hos någon annan.  Vi hade väldigt trevligt och det tror jag alla våra gäster okså hade, Elin och Paul stannade längst och gick vid 23.  Som mest var vi 19 vuxna och 10 barn, och det är lite smuligt på golvet. Men det var kul att så många kunde och ville komma. I dag Söndag ska vi bara vara hemma och ta det så lungt..



Lördag
I dag ska vi ha fest och det ösregnar typiskt. Här kommer ett kort från vår mammaträff igår där jag lyckades fånga Rakel på bild där hon står alldeles själv.  I går var vi uppe sent och förberedde all mat så nu är det klar.

Fredag
Efter en lång härlig sovmorgon jag tror jag älskar Rakel ännu mera om det är möjligt när hon sover till 8.30 så ska vi nu bege oss ner till vår shoppinggata och handla det sista inför kalaset i morgon, 2 kg citroner, persilja och andra grönsaker. I eftermiddag ska vi på mammaträff hos en mamma som bor alldeles nära, och sen följer Sara med oss hem, hoppas vi. Det beror på hur hennes kille Henry jobbar.  Så får hon och barnen äta och bada här och så åker dom hem till läggdags. Jag hoppas dom kommer hit...Och i kväll blir det väl städning och matlagning för hela slanten.

Torsdag

Idag skulle vi åkt in och träffat Sara som jobbar på börsen, men med tanke på dagens utveckling och alla bomber så kanske det inte var den bästa iden. Att först åka till Kings cross och sen till Londonbörsen. Så vi stannar hemma i vår lugna förort. Kanske går vi och beställer Rakels födelsedags tårta lite senare.


Leia i boll havet
Onsdag
Nu är köksväggen målad det blev hur fint som helst men det tog ju inte en timme direkt. Jag är alltid så överoptimistisk när jag ska göra sådant där och tror att det ska gå jätte snabbt men det var ju en tegelvägg med tusen små hål som man var tvungen att eftermåla med en liten pensel. Rakel håller på att få framtänder och är lite små kinkig jag hoppas dom kommer snart. Det gick bra att sova utan pappa och det var ju skönt jag var väl så uttmattad efter min  målning. Sara kom och hälsade på och hjälpte mig lite det var riktigt mysigt och kändes väldigt svenskt att ha en kompis över på kvällen.
I dag onsdag åkte vi till Brent cross och träffade Jenny och Leia som hade vuxit ännu mera (bara Leia alltså) Det var ett kärt återsende med lunch på IKEA och lite lek på ett stort lek ställe. Men 30 sek innan vi skulle gå in sommnade Rakel så Leia fick leka själv.


Tisdag
Ska nog bara vara hemma idag, kanske gå en promenad ner till Hombase och köpa lite färg så vi kan måla över den fula tegelväggen vi har hemma. Fredrik ska åka till Leeds med jobbet i dag så han blir borta över natten. Så ett litet målar projekt i kväll kanske skulle sitta fint.
äpple
Måndag
I veckan ska vi försöka träffa både Viveka och Jenny äta lunch med Sara i stan, ha en mammaträff samt försöka planera Rakels kalas. Så förhoppnings vis kommer vi att ha fullt upp.
Nu har vi träffat Viveka som ska ha en till liten bebis vilken dag som helst. Vi var på Sience Museeums, alla mammors och Aupairers favorit tillhåll. Först åt vi lunch Rakel fortfarande i pyjamas. Hon sov när vi var tvungna att åka och jag ville inte väcka henne. (Hon fick riktiga kläder efter lunchen som jag hade tagit med mig) Sen lekte dom i källaren med jätte stora klossar och en stor vattendam som dom hade för barnen. Det var mycket uppskattat.
Sen gick vi till Harrods för att kolla på en vagn. Utanför var värsta ståhejet men en massa arabiska super flådiga bilar och hur mycket folk som helst som fotograferade bilarna så det var säkert nån oljeshejk eller nått där inne. Men vi såg dom inte. Synd man kanske kunde fått sin dotter bortgift mot halva Kuwait vem vet... ? Väl inne på Harrods var dom hur otrevliga som helst man tror ju att man ska få lite service på ett sådant ställe. Men dom kunde inte ens visa vagnen för dom hade inte alla delar... Tror dom man ska köpa en vagn för över 500 pund som man inte ens kan prova ??? Knäppisar.

Nu har vi internet

Vecka 31


Söndag
Idag var Sara, Henry, Mia och Tova hemma hos oss och åt lunch. Det var fullt hus med 3st barn. Men vi hade som vanligt väldigt trevligt tillsammans.  Rakel sommnade kl 19, för att vakna en timme senare och var hur pigg som helst. Presis som när hon var en liten bebis. Så hon fick vara uppe med oss och kolla på film. Hela familjen sommnade typ kl elva...

Lördag
Härligt att bara vara hemma hela famijen. Jag har haft ont i huvudet hela dagen. Men tillslut gick vi ut på Fredriks initiativ och nu känns det bättre. Sen tillbringade vi ca 2 timmar på Sainsburys och handlade mat. Lite ostrukturerat. Men rakel tycker det är kul att åka kundvagn. Nu lagar Fredrik lasagne för typ 100 pers. Men det är bra då kan man frysa in....
favo

Fredag
I dag ska vi åka till Brent cross som är ett jätte stort shopping center och träffa Sara. Inte för vi har några pengar men det är ju alltid kul att kolla lite. Vi njuter av att vara uppkopplade. Fredrik och jag såg en film i går första gången på typ 2 månader. Vi har ju TV nu. Rakel är duktig på att gå med sin vagn och hon älskar att bära runt på besticks korgen till diskmaskinen. Hon är så gullig.

Torsdag

Fredrik kom hem i morse efter att ha arbetat 24 timmar i sträck så stackarn är så trött idag. Jag han med att stryka hans skjortor i dag så då blev han glad. Idag har vi varit på vår andra mamma träff hemma hos Mari och vi hade jätte trevligt. Jag höll i en annnan  liten bebis och Rakel blev väldans sotis. Sara var där men utan barn. Jag är så himmla glad att jag träffat henne en riktig vän jag hoppas vi kommer vara vänner hela livet och att våra barn kommer leka snällt med varandra. Rakel hon har slutat med barnmat och äter numera köttbullar fiskpinnar och mera riktig mat till middag och lunch kul men mera jobb för oss. Men hon är ju så söt.


Rakel och Tova puttar på vagnen, Så här högt klättrar hon själv, utan problem hon är överallt!!!


Jag har fått en ny kompis, Sara. Dom bor inte så långt härifrån hon har två barn Tova 11 månader och Mia  2 år. Sara ska börja jobba på Måndag och var tidigare kontakt mamma för norra london men eftersom hon nu går till baka till jobbet så har jag blivit ny kontakt mamma. Så det ska bli jätte kul. Vi har hängt en hel del under vecka och haft jätte kul tillsammans.

I helgen var jag och Fredrik på IKEA och köpte vår säng, I måndags var jag hemma hos Sara hela dagen och Rakel och Tova lekte medans Mia var på inskolning på sitt dagis. I tisdag åkte vi till IKEA var tvungen att kompletera lite. Vi bor väldigt nära så det är lite farligt. Idag kom Sara hit helt utan barn dom har som sagt inskolning den här veckan, jag var och skrev in oss hos vår doktor så nu är det fixat. Men sådana saker är så ineffektiva i det här landet. Sen å tvi lunch och jag var tvungen att åka hem för att vänta på IT killen som skulle komma och installera.
Rakel hon sover själv i sitt stora rum och det går bra känns bara lite omysigt. Men det blir nog bra snart. och vi sover så gott i vår nya stora 180 säng !!! Fredrik jobbar lååånga dagar är hemma vid 11 tiden på kvällarna men dom har lämning i morgon så i morgon är sista långa dagen. Men han trivs och det är huvudsaken.


Vecka 30

Nu har vi flyttat in i vårt nya underbara stora hus. Samma vecka som Rakel fyllde elva månader och lärde sig att gå stadigt runt allt som har en kant,  det var 37 + ute (ingen överdrift) .
Så vi har hafft det minst sagt svettigt. Men vi har okså varit ganksa välorganiserade och hunnit packa upp ganska mycket.
Nu har vi bara en lååång shopping/ önske lista kvar. På saker som vi kommer behöva till vårt nya hem. Säng, byrå (till alla lakan handukar och annat junk.) Utemöbler när man har en fantistisk trädgård och tilloch med en liten dam med flera guldfiskar i så vill man ju kunna njuta lite av den. Grill !!!  (Nu har vi faktiskt både utemöbler och en ny säng, bara grillen kvar.)

Lördag den 12 juni från15.00 och framåt så tänkte vi ha 1års kalas och inflyttningsfest, för alla som vi känner. Mera information kommer på mejlen.

Fredrik trivs på sitt nya jobb och nästa vecka ska han till Leeds och kolla på tryckeri så då får vi sova här själva lite läskigt. Vi har hur mycket Choklad hemma som helst. Rakel sover hela nätterna kanske får hon sova i min säng när pappa är borta.

Den här veckan som har varit har Elin hunnit vara här på visit och middag, hon körde inte fel en enda gång jag är imponerad. Angel och Nadia var här på middag lördag. Och hemmet är nu barnsäkrat och testat. Vi fick tips om bra slakterier och grekiska butiker som ligger i närheten.

Jag och Rakel har varit på mammaträff och träffat en massa nya mammor som är medlemmar i norra london gruppen. 2 av dom Hanna och Mari hade jag träffat förut i Svenska kyrkan. Vi var hemma hos Tove och hennes lillla Oskar som bodde på gångavstånd. Dom träffas alltid hemma hos varandra vilket är skönt. Så snart får vi väl ha mamma träff hemma hos oss. Nu har vi ju plats.

Nästa vecka ska jag träffa Sanna från min ny grupp hon har två tjejer Mia 2 år, och Tove 10 månader

I helgen har jag och Fredrik ägnat oss åt att packa upp alla grejer sortera våra kläder och promenerat i området. Inte alls långt från oss ligger ett ställe som heter WOODGREEN och där fanns det både H&M, Topshop, Next, TKMAX (med barnkläder), Whoolwoths och allt annat som hör förorten till så nu behöver vi aldrig åka till stan.

Våra grannar är jätte trevlig, när vi flyttade in så hjälpte dom oss och donerade ett jätte fint köksbord till oss. Dom har en dotter som är 16 månader och heter Freya och vi bjöd in dom på middag nästa fredag. Hon lovade att förse mig med en lista på alla playgroups och vart vi ska gå till doktorn osv. Jätte kul.


RSS 2.0