GOTT NYTT ÅR

Gott nytt år önskar vi alla våra familjer och släktingar. Samt alla goa kära vänner som är utspridda över jordklotet. Tänk om ni alla kunde vara här.

Hoppas att ni alla får ett gott nytt år och att alla era önskningar går i uppfyllelse under dett nya året.
Och att alla små bebisar som ligger och gror kommer ut friska starka och krya.

Stora Kramar Malin Fredrik & Rakel

Äntligen hemma

bad
Rakel och Mia i badet...
Söndag
Idag är det Nyår, hur firar man det med barn och ingen barnvakt ? Jag och Fredrik bestämmde redan när vi kom hem från sverige att vi bara skulle ta det lungt. Så snart får Rakel gå och lägga sig så ska vi äta Pekinganka det är ju så gott dricka läsk äta chips och kolla på Snapphanar som Fredrik laddat ner.
Och det ska bli så mysigt jag ser verkligen fram i mot det. Tidigare i dag var vi och lyx shoppade mat på Marks & Spencer allt som dom säljer är bara så gott. Så till lunch blev det plock mat och vi proppade i oss alla tre. Rakel äter sen en vecka tillbaka så bra det är helt otroligt och jätte roligt. Vegan gannens barn Freja var ner nu i eftermiddags på en liten playdate men hon är rädd för Rakel och gråter så fort hon kommer nära. Och stackars lilla Rakel som bara vill kramas och leka. Ja det är inte lätt.

Lördag
Idag tillbringade vi hela dagen med Sara och barnen. Vi hade det så trevligt tillsammans. Bara softade tog en promenad och handlade lite mat. Senare framåt eftermiddagen kom Fredrik förbi och vi åt middag tillsammans och Rakel somnade snällt på Saras och Henrys säng kl sju...

Fredag
Idag åkte vi iväg till badhuset med Sara och barnen. Lite kallt i poolen men ett väldigt fint badhus med vågmaskin, vattenkana och små fontäner och en lång strand. Givetvis utan sand.  Barnen hade hur kul som helst, sen sov dom gott i  sina vagnar och vi tog bussen till brent cross och gick på POP, det var helt hysteriskt mycket folk nu i rea tider men jag handlade INGENTING.
Nu har vi lagat fyllda tomathalvor, med valnöt, charlottenlök persilja och fetaost.
Spenatpaj med fetaost och sen blir det fruktsallad till efterätt. Vi ska ha vegan grannarna på middag.

fin bild
Torsdag
Idag bar det av till våra gammla hem trakter Shepardsbush där jag kollade på tyg. Det finns jätte mycket tyg affärer där med massor av billigt tyg och sen gick vi vidare till vår kinesbutik. Där Fredrik tillsammans med Rakel handlade upp hela affären. Medans jag kände mig väldigt gravid satt på en stol och kollade på. Så nu är frysen fylld med anka, dumplings, tigeräkor, sötsursås och annat smått och gott. Sen åkte vi hem det blev ett litet stopp på MCD (jag vet hälsolinjen) men vad ska man göra när hela familjen är jätte hungrig och jätte trött. Och presis när vi satt oss gick brandlarmet så då fick vi knata ut......typiskt oss.
Så vi tog take away på tuben. När vi var framme i Finsburypark såg jag dagensdatum på en kalender och då slog det mig. Jag hade ju min först tid hos barnmorskan idag. Shit vad är klockan 17.50 jag skulle vara där 18.15. Slängde på Fredrik på bussen med Rakel och 17 kassar med mat samt rånade honom på alla kontanter han hade på sig. För självklart hade jag gått hemifrån utan vare sig mobil eller plånbok. Jag lovar sista gången.

Jag hann presis presis till barnmorskan. Det gick bra och det ska nog gå bra att "föda" på engelska får bara plugga på termerna lite. Det var nästan som i Sverige enda skillnaden var att man på
1 timme skulle klämma i sig en redbull för att dom på slutet skulle kunna ta mitt blodsocker för att kolla om man låg i riskzonen för diabetes. Sen fick jag även information om att man tydligen kan åka hem från BB redan efter 6 timmar sen kommer det en barnmorska och göra hembesök varje dag i tre dar. Men det tål nog att funderas på. Det kan ju vara ganska skönt att få vila upp sig på BB lite. Men papporna får inte stanna över natten. Och kanske vill man åka hem till sin familj ?
Magen den har vuxit lite över helgen kanske är det julmaten ? ;) Jag köpte mig ett par riktigt snygga mamma jeans på POP rean, som sitter skönt.
Namnförslag som börjar på R mottages tacksammt.

Rakels nya lampor

Onsdag
Bara tvätt städning och allmän organisering. Vi (Fredrik) fixade lite i Rakels rum satte upp nya lampor, krokar och vi sorterade tillsammans  alla henne leksaker och la dom i nyinköpta backar och korgar. Så nu är det så fint.Nu ska hon lära sig att städa...
Till middag blev det Fredriks lasange, Rakel hon åt till jag trodde hon skulle kräkas plus en stor skål med hallon och glass till efterätt. Efter en hel helg med fet julmat försöker vi köra lite hälso linje. Mera grönsaker och frukt till barnen. Rakel hon har nämligen presis som sin föräldrar tryckt i sig korvar, pizzor, och läsk hela julen. Men det finns ingenting som går upp mot en svensk kebab pizza..

Tisdag
Lika roligt som det är att åka till Sverige lika skönt är det att komma hem.
London det känns verkligen hemma nu. När vi väl tråklat oss hem med tåg, tunnelbana, buss och 40 kg packning och ett mycket trött litet barn möttes vi av en svinkall lägenhet. Boilern hade gått sönder så vi hade inget varmvatten eller el hemma. Och i dom här engelska lägenheter som har englasfönster och draghål blir det ganska kallt så det var bara att dra på sig yllepyjamasen och värma upp riskudden. Lill Rakel hon fick sova mellan oss så vi alla kunde värma varandra.

JUL i sverige

paket
tomtenjulfina
Nedifrån, En julfin Rakel med Morfar, Tomten, Rakel öppnar paket med Mats

Nu har vi firat jul i Sverige vi anlände bara 2 timmar försenade trots dimman den 22 December till Landvetter. Pappa snäll som han är hade kört hela vägen och hämtat oss. Hela kylskået var proppat fullt med god julmat till hela familjen och förväntningarna låg på topp. Tyvärr var mamma sjuk så dom anlände först på Julaftonsmorgon med alla paket syskon och hund. På kvällen efter Kalle och julbord kom "tomten" och Rakel såg förundrad ut och tog i mot sina paket. Tomten fick nästan en puss när han skulle gå och hon grät inte. Det är en modig liten tjej.
I tomtens säck låg det en super fin digitalkamera till hela familjen Ahlin, (tack snälla snälla pappa)
rosa påslakansätt från Marimekoo, världen största badanka till Rakel, en bondgård med en hel massa djur, böcker (tack snälla Gunnel och Rolf hon gillar verkligen sin bok). Sen hade vi några mycket trevliga dagar med pappa i Huskvarna. Innan det var dags att åka hem. Flygresan gick bra men när vi landat fick vi vänta 1,5 timme på vårt bagage och det var ju minst sagt halvsegt. Men allt kom hem helt ink den lilla korgstolen, pallen och dockvagnen som mamma tagit med från Stockholm.

GOD JUL

God Jul och Gott Nytt år! Till alla goa släktingar och alla vi känner
hoppas ni får en underbar jul och allt det där som ni önskar er.
Tack för alla fina julkort, våra kommer lite sent i år men bättre sent en aldrig. Eller ?

Stora Kramar Fredrik, Malin Rakel och lill knodden i magen...

v 52 Nu är det JUL

Fredag
Nu åker vi till Huskvarna om inte dimman ligger för tätt. Måste ringa och kolla så att det inte är en massa förseningar dom har ju tydligen ställt in ca 300 plan så där i jul rushen. Vi kommer tillbaka på tisdag

Torsdag
Fredrik jobbade hemmifrån nu på morgonen så Rakel och jag tog en tripp till IKEA som var öde trots REAN, men vi gjorde några fynd. På vägen hem mötte vi Fredrik och handlade en ny resväska eftersom alla våra gammla har gått sönder.

Här är något att fundera på inför stundande jul!

       Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
       Tjurarna fäller sina i början av vintern.
       Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
       Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
       Det borde man ju ha begripit.

       Det måste vara kvinnor som klarar av
       att dra en fet karl i röda kläder,
       till rätt adresser,
       runt hela jorden,
       på en natt,
       utan att fara vilse.

när dte kommer till kritan e det alltid vi kvinnor som fixar ....
vattenutkläddahelgen

Här kommer lite härliga bilder från vår utflyckt på Science museum med Sara, Mia och Tova.

Onsdag
Idag ska vi stryka tvätta och fixa lite sen ska vi hem till Lotten och Leo och leka lite. Stackars Rakel det har bara varit shopping för henne dom senaste dagarna. I morgon är Fredrik ledig så då kanske vi kan göra något trevligt hela familjen. Magen den växer och ibland på kvällarna kan jag känna hur den sparkar. Men än så länge känns det bara inuti inte utanpå. Och magen den är fortfarande ganska liten

Tisdag
Jag kom på  2 saker till som vi önskar oss ett svenskt decelitermått, sammt en ny badrock till Rakel för hennes gammla är numera urväxt. typ stl 92.
I dag ska vi till stan och träffa Sara för lite lunch sen fortsätter klappjakten vi fick tag på nästan allt i går men inte riktigt.

Måndag

Rakel hade nästan 40 graders feber i natt men i dag verkar hon nästan helt frisk. Konstigt men det är väll så med små barn. Vi sov gott till kl 10 och har ägnat morgonen åt att storstäda, dammsuga och våttorka så nu är det fint här hemma. Sen får vi nog bege oss ut på lite sista minuten julklappsshopping samt upphämtning av våra julkort som jag måste skicka idag.

v 51 Snart jul

Söndag
Rakel vaknade i natt med högfeber och KRÄKTES  stackarn. Sen sov hon till kl 11 i morse och har varit helt uttmattad hela dagen- Stackarn. Så vi har tagit det väldigt lungt härr hemma. Så vi blir friska till tomten kommer. Elin kom förbi för lite matfrossa och film nu på eftermiddagen.

Lördag
Grannarna bjöd på mangocheescake och nån slags smördegsinbakade grej fylld med vildris, champinjoner lök och nötter. Riktigt gott god sallad och en ljuvlig sallads dressing till.
Började dagen tidigt matsäcken var redan packad. Och jag och Rakel begav oss in till stan där vi mötte Sara och barnen för en heldagsutflyckt på Science museum. Barnen hade hur kul som helst lekte och busade. Rakel var som vanligt helvild. När vi skulle hem åkte vi typ 10 stationer extra för alla sov och Sara hade bara en vagn på 2 barn. Men vi fick oss en trevlig pratstund på tuben, utan barn. Sen blev det middag och X-factor  final med hela familjen Balagun super trevligt.

Fredag
Rakel och jag hade en super mysig morgon tillsammans en sån morgon när man tycker det är värt alla pengar i världen och få vara hemma med sin lilla gose tjej. Efter att vi pysslat klart här hemma åkte vi hem till Sara där vi hade en soft resterande dag och snackade en massa skit. Nu är vi hemma igen och ska försöka roa oss lite själva fram till läggdags. I kväll ska jag och Fredrik upp till Vegan grannarna på Middag ska bli trevligt. Så jag hoppas Rakel somnar snabbt.

Torsdag
Först var vi på Simmskolan med Aina och Mari. Rakel hade armpuffar på sig och flöt runt helt själv. När hon väl fattat att hon inte skulle sjunka så tyckte hon det var så roligt. sen fick hon även prova attt sitta på min rygg när jag simmade runt. Hon är så modig.
Sen var det dags att rusa  hem med våra sovande barn. Kastade i oss gårdagens lasange och förberedde för vår mamma julavslutning. Totalt kom det sju mammor och vi åt lussebullar, drack alkoholfri glögg typ 4 av 7 är gravida igen och åt en massa choklad. Och barnen härjade runt men dom känner varandra nu och leker bra ihop. Så det är kul. Sara stannade med sina barn på middag fiskpinnar, och sen kom Henry och hämtade dom lagom till läggdags. En hellyckad dag.

Onsdag Var på gymnastik julavsluttning lika riligt som alltid. Sen handlade vi mat och gick hem och fixade lite för morgon dagen.
fin byxorleai hej
Tisdag
Julavslutning i kyrkan tänk att det redan har gått en termin. Det var så mycket folk där i dag det var som varenda svenska mamma hade krupit ut ur sin håla och tagit sig till kyrkan för Lucia tåg. Men det var trevligt som vanligt och kul att träffa alla man inte sätt på ett tag. Rakel gjorde stor sucsee i mammas hemsnickrade brallor. Tyckte hon såg ut som en liten kung. Sen var det okså lite sorgligt för i morgon är det dags för Leia att flytta hem till Sverige. Tänk  dom kom ju hit sammtidigt när dom bara var 3 veckor gammla och nu ska dom hem. Snyft men det var ju himmla tur att jag lärde känna dom för tänk vad rolligt vi har haft tillsammans men förhoppningsvis kommer dom ock hälsar på oss snart. Dessutom var Sara och söta Tova här i morse och härjade lite fullt upp med andra ord.

Måndag
Hade en hel dag att döda i dag så vi bestämmde oss för att åka in till stan och köpa fyllning till Saras beanbags som jag lovat att sy hur länge som helst. Tyvärr var  tunelbanan försenad och vi fick nog vänta totalt 1 timme. Men nu är vi hemma och Sara ska hjälpa mig hälla i fyllningen i morgon. Sen slank det ner lite fint julrött velour/siden tyg till Rakel så i kväll när Fredrik jobbar sent ska jag sy en kjol och ett par fina korta julbyxor lite pösiga hade jag tänkt som hon kunde ha strumpbyxor under. Blev lite inspirerad av min kära kusin igen. Rake tycker det är så tråkigt när jag syr ska bara
dra ut tråden hela tiden...

Hur fick jag en sån femenin dotter ?

Jag har namnsdag i dag..... Grattis Malin...
Söndag
Städdag. Rakel som är så pappig så fort Fredrik är hemma gick ut med sin älskade fader på förmiddagen och jag var hemma själv och STÄDADE. Kändes riktigt lyxigt faktiskt att få städa själv utan en galen Rakel som bara ska dra ut allt man plockat in. Hur sjukt är det att man är tacksamm över att få egentid så man kan städa i lugn och ro.  Jag dammtorkade, torkade av Rakels välling kladdig säng, putsade alla fönster dammsög och våttorkade. Slängde massa gammla äckliga grejer, rensade i badrummet och slängde gammalt smink. Har lite svårt för det sistnämnda men i bland måste man bara. Åt lunch på Pizzerian med
resten av familjen. För att sen gå hem och fortsätta städningen fast nu med barn.

Lördag Träffade kusin Linnea som är på besök i stan idag och åt lunch tillsammans. Det var faktiskt första gången som Rakel  och Linnea träffades men det är ju inte så lätt när man studerar på annan ort. Frågade ut henne lite om spionskandalen hon pluggar ju Toxokologi eller hur det stavas giftlära typ. Vi hade det väldigt mysigt och uppdaterade varandra om vad vi gjort dom senaste 3 åren. Och jag fick en massa svenska pocketböcker, och Rakel fick present kort på POP så nu blir det lite shopping när vi kommer hem. Tusen tack verkligen. Sen gav jag mig ut på den stora hitta fin klänning till julafton jakten.
Tillslut efter mycket velande köpte jag en helt underbar outfit med guldskor på Zara till Rakel.
Nu sitter jag här i vår nya stora 3 sits soffa som vi har köpt av Hanna. Så nu har min dröm om en liten soffgrupp även om den inte matchar uppfyllts (man kan inte få allt) vi kan nu vräka oss ivarsinn soffa.. om resten av veckan kan ni läsa under v50.

handväskor


Rakel älskar mina handväskor armband och pärlhalsband. Hon sätter på sig dom och tar av sig dom HELA tiden plockar frenetiskt fram och tillbaka. Hänger väskan på axeln som en stor tjej och kör sin vagn som en galning fram och tillbaka i köket. Sammtidigt som hon helst ska ha mobilen okså. Hur fick jag en sån femenin dotter ?
hjälpa till
Jag är riktigt stolt jag har drillat Rakel till att hjälpa till och tömma diskmaskinen, så nu tar hon ut alla bestik och går med dom till rätt låda och sträcker dom till mig så jag kan lägga i dom. Gärna typ 1 bestick i taget. Hon tycker det är så kul. Det enda är att hon gärna vill lägga tillbaka dom smutsiga besticken okså. Nu håller vi på och lär oss vad plasttallrikarna ska stå. Och det kan hon nästan.

Rakel ska få ett syskon

Familjen Ahlin vill härmed annonsera att lilla Rakel ska få ett litet syskon med beräknad nedkommst 28 maj 2007.
Vi har varit på vårt första ultraljud (Här i England gör man till skillnad mot i Sverige 2 st) och allt såg bra ut den är ju fortfarande ganska liten men den hade 2 armar, 1 huvud alla fingrar och tår.
Jag är nu i vecka 15 och börjar må lite bättre men jag har varit fruktansvärt trött och mått så illa.
Men förhoppningsvis blir det lite bättre snart. Om allt pappersjobb går som det ska ska barnet födas här i London och det känns som det absolut bästa alternativet. Vi tror det blir en tjej till men sånt vet man ju aldrig.

V 50 jag får panik

Fredag
Idag var Leia och Jenny här och lekte. Tyvärr inte så mycket med varandra för när dom kom sov Rakel och när hon väl vaknade var det Leias tur att snusa lite. Vi mammor åt god lunch och fikade, och Leia fick låna med sig en massa leksaker för hennes är ju numera nedpackade inför deras Sverige flytt.
Nu i kväll ska jag hem till Hanna och flytta vår soffa som vi köpt av dom med taxi. Håll tummarna för mig. För det kommer nog att bli lagom roddigt.

Torsdag
Idag har jag hållit på hela dagen känns det som, varit på simmning. Lunchat med Hanna
(hon fick bjuda mitt Visa kort som kom igår hade jag glömmt att aktivera) Sen mammaträff hemma hos Maria. När jag skulle hem hade jag inga pengar på busskortet och fick gå hem hammnade fel och fick gå på lite läskiga bakgator med Rakel i orkanen. Väl hemma ringde jag till Engelska skattemyndigheten och betällde barnbidragspapper. Sen kom Fredrik hem och gjorde smarrig middag. Fläskfile potatis och BEA sås , som min kusin kallar det. Efter det efterätt.... Mums. Snodde Johannas recept på jorgubb toblerone maräng glass i ugn receptet... Nu har jag suttit uppe halva kvällen typ hela och fixat med mina mamma grupper.

Onsdag
Idag kom mitt kreditkort så nu ska jag ut och handla mat. I morse var det  gymnastik som vanligt. Och i eftermiddag har vi "play date" med vegan grannen så jag ska försöka baka en ORGANISK kaka till fikat. Just nu sover Rakel och jag försöker städa. Hade tänkt att framkalla våra julkokrt i morse men hade brännt dom fel med jätte dålig upplösning började nästan gråta i affären... Så typiskt mig får gå dit i morgon igen.

nya byxor
Rakel i sina fina nya byxor som jag sydde i går kanske inte världens bästa kort men dom blev faktiskt väldigt fina
Tisdag
Ush igår var verkligen ingen rolig dag kanske är det alla hormoner, när Fredrik kom hem gick vi hela familjen till vårt första besök på vår lokal Italienska pizzeria. Och dit kommer vi gå igen hur gott som helst och Rakel som vänt lite på dygnet satt snällt i barnstolen och det kändes väldigt "lyxigt " att gå ut och äta så där en måndag. Presis vad jag behövde. Och i natt sov hon 21-6 i ett sträck utan att vakna. JIPPIE. Hon kanske kände på sig att mamma hade haft en långdiskussion med sig själv om att det nu var dags att ta i med hårdhandskarna för så här kan man inte hålla på.

Måndag
Solen strålar med sina obarmhärtiga sttrålar rakt in i vårt hem och varenda dammkorn och fingeravtryck syns alldeles för bra. Men det går inte att städa noggrant  med en 16 månaders galen tjej hemma. Eller jag kan det inte iallafall. Idag medans jag försökte städa hällde Rakel ut ett helt Cornflakespaket vilken tur att dammsugaren redan var framme. Jag får PANIK nu känns allt bara skitigt och äckligt.
Och mitt VISA kort det har fortfarande inte kommit men snart har vi ju tömmt frysen och det är ju bra. Ett väldigt effektivt sätt att spara pengar på. Ush ingen bra dag i dag...

ÖNSKELISTAN

Av tomten önskar sig familjen Ahlin följande saker  för man får väll önska vad som helst...
Och jag som Sara skrev mest av allt önskar vi oss en BIL...... (eller jag min man kan ju inte köra)

Rakel
En helt onödig klänning som är super fin som hon kan ha när hon går på kalas stl 92
Fina gåbort skor typ lackskor stl 23 (Det har hon faktiskt inga )
BRIO tågbana, det med lilla grodan
Handväska
Svenska Barnböcker
Badrock

Fredrik
Video IPOD 
InVouge (Bok) 
Minnes kort till min nya mobil 

Malin & Fredrik
En ny Digital kamera för vår gamla börjar kännas som om den vore från stenåldern ( M&F)
Videokamera (M&F mest Fredrik
Vattenkokare märke BRITA (Finns nog bara i UK)
Ett svensk decelitermått

Malin
En ny hårtork
Martina Haags nya bok Martina Koden
Svenska pocket böcker
Ny parfym vad som helst från Channel

RSS 2.0