Vecka 44 Farmor och farfar kommer på besök

Söndag
Tog det lungt på förmiddagen, farfar promenerade lite själv med Rakel och sen åt vi alla gemensam lunch på Mc Donalds. På kvällen gick vi ut och åt på en mycket trevlig fisk resturang inne i stan tillsammans med farmor farfar och farbror. Ett mycket lyckat event och det känns skönt att hela familjen Ahlin numera pratar med varandra.

Lördag
En hård shopping dag på stan med det obligatoriska stoppet för farmor i DKNY butiken. Kvällen avslutades med fyrverkerier.

Fredag
I morse var vi hos doktorn  och vi fick ta ett blodprov för att kolla om Rakel är gluten allergisk. Hon var jätte duktig det var tre sköterskor en som tog blodprovet, en som höll i i handen och en som blåste såpbubblor. Efteråt gick vi på macdonalds. Och Rakel fick ett fint klistermärke. Sen när vi kom hem var farmor och farfar här och väntade så nu har vi haft en mysig eftermiddag tillsammans och Rakel har fått en jätte fin bil som man kan åka på och som låter .

Torsdag
Känner mig smått utpumpad efter gårdagens event gick och la mig kl 9 ???!!  i går. Men sov gott hela natten. Nu är vi precis hemkommna från vår första lektion på simmskolan. Rakel gillade det och jag okså. Omklädningsrummen hade kanske inte riktigt samma standard som i Sverige men det är ju inte så att man har tid att föna håret direkt. Dom hade hursomhelst en liten avdelning som var inhängnad med lite lekhagar skötbord osv.- Där man kunde "låsa" in barnen  medans man bytte om. Så det var ju faktiskt ganska genomtänkt. Simmläraren var en lite överviktig dam i Svarta plysch kläder som stod och gav instruktioner från bassäng kanten. Jag och Mari skojade om att hade det varit i Sverige hade det varit en hurtig fit 35 blond tjej som hade stått i vattnet,.Men nu bor vi i London inte Sverige..

HalowwenOnsdag

Onsdag
Jag har ju bjudit min mammagrupp på en liten Halloweenfika, och det är 10 st som har tackat ja!!! Så från kl 2 är det fullt upp här hemma. Så morgonen har ägnats åt städning samt vi har varit på gymnastiken. Igår bakade jag blodröda muffins som tyvärr blev aldeles platta vad gör jag för fel ? Fredrik tyckte jag skulle ha russin i så nu ser dom mögliga ut... Samt chokladbollar.

Tisdag
Fullt upp först var vi hos doktorn för att kolla upp det här med Rakels vikt (vi blev refererade till en annan doktor som ska ta lite prover och kolla att hon inte är tex glutenallergisk ) sen vidare med bussen ner till St Pauls där vi lunchade med Sara och sen till svenska kyrkan. Rakel tyckte det var lika roligt som alltid. Till middag blev det hemmlagad pizza den bästa jag någonsin gjort. Vi åt upp Pizza för 8 personer. Elin kom vid 8 tiden och åt upp våra rester och sov över för kl 3 i natt då hon tog en taxi till Stansted.

Måndag
Eftergårdagens strapatser så orkar jag inte gå ut i dag är så trött. Så i dag  har vi en softar dag. Har pysslat lite hemma DVS städat.. men snart får vi ju besök igen så det vill till att man hinner rensa upp lite mellan varven.

V 43 Nina L kommer på besök

En resa med Londons kollektiv trafik och varför vi behöver en bil

Nu har vi varit på kalas det var kul när vi skulle hem blev det kaos. Först gick vi fel och hittade inte ut ur deras bostadskomplex som dom bor i. Sen fick Rakel syn på sin nappflaska och blev helt galen bara skrek, hon var väl hungrig stackarn. Men vi bestämmde oss för att hoppa på bussen hem iallafall det brukar ju gå över. Efter två stopp upptäcker jag att vi åker åt fel håll. Så av med hela familjen bara att omprioritera började leta efter en mataffär som sålde "Rakel mjölk" lättare sagt än gjort i värsta business området en söndag kväll. Ringde till och med Sara och frågade om råd hon jobbar runt hörnet. Tillslut blev det vanlig mjölk och chokladdoppade russin på M&S men det gick ner . Nu var hela familjen hungriga och Fredrik hade nosat upp ett Yo Sushi så dit gick vi och åt middag hela familjen. Rakel gillade Sushin och var så söt... Alla var lyckliga och glada. Sen skulle vi bara ta bussen hem väntade på 4 i säkert 40 min och tillslut blir det som en ficx ide att man inte kan ta någon annan buss. Vilket vi till slut gjorde men då när jag tittade ut så hallucinerade jag att jag såg en buss nr 4 eller nått så fort fort slängde jag av hela min familj vid nästa hållplats och tänkte den stannar väll här. Vilket den självklart inte gjorde så då sprang vi i samlad trupp mot nästa hållplats. Fredrik frågandes flera gånger "Stannar den här???, Ja ja sa jag" (För övrigt var det inte buss nr 4 jag hade sett fel)
Men det var klart den inte gjorde..... Så då  slängde jag bara på min familj på första bästa buss som kom nu var jag så trött på att vänta. Man vart gick den ??? Ingen som vet........ bara den går till en T-bana är jag nöjd och det gjorde den. Så vi LiverpoolST går vi av för att åka till Kingscross där man byter till vår Victoria Line som går hem till oss. Men vad händer när jag ska gå ner i tunnelbanan mitt åk-kort fungerar inte jag måste fylla på mera pengar Okej sagt och gjort jag fyller på med 10 pund Fredrik väntar på andra sidan. Går tillbaka för att gå igenom "Seek assistens " står det bara. Nu blir jag galen. Får gå tillbaka till automaten igen tillsammans med konduktören och då har det blivit något fel så det jag har toppat upp har bara försvunnit ut i cyber rymden så det är bara att toppa upp igen...Vad ska jag göra. Tillslut är vi iallafall på tuben men när vi väl kommer fram till Kingskross tror ni då att våran och nu vill jag svära mycket och länge tunnelbana går?????? nej den är avstängs för reparation..... Så vi får gå av och ta tåget  och köpa nya speciella tåg biljetter för 3 pund var för att komma hem. Så nu så där 4 timmar efter avfärd är vi hemma.
 Vi har hur som helst inte hunnit skilja oss på vägen.. Nu är det läggdags och jag ska drömma våta drömmar om vår framtida bil..

Söndag
Klockan ställs om idag så imorse var man upp kl 6 hemska tanke. Har redan hunnit med att dammsuga, betala räkningar i Sverige och plocka lite. Snart blir det nog en liten tur ut för vi måse hitta födelsedags present till lilla Leo vars 1 års kalas vi ska gå på idag.

Lördag
efter att ha diskuterat halva morgonen vad vi ska göra denna halvregninga lördag bestämmde vi oss till slut för att promenera till StokeNewington som ligger en bit härifrån. Det visade sig vara ett klokt beslut, ett väldigt mysigt område med massor av fina butiker. Som vi strosade runt i. Sen åt vi lunch på en helt ny öppnad mycket barnvänlig fiskresturang med helt underbar fisk. Fredrik jag och Rakel tryckte i oss 3 varmrätter, Fish and chips, Musslor (dom gillade Rakel hon var så söt när hon satt i sin barnstol och pillade upp skalen och drog ut musslan.) Fredrik beställde crabcakes och dom var okså väldigt goda. Så dit måste vi gå nästa helg med farmor och farfar. Farfar han ska ju alltid ha fish & Chips när han är här. Det kommer nog bli vårt nya favorit ställe och det kändes väldigt lyxigt att äta lunch ute så där hela familjen. Efter det gick vi till en jätte fin lekpark och Rakel härjade runt. Så alla var väldigt nöjda och glada. Kvällen avslutades med X factor fotbad och en väldigt dålig Henning Mankell film. Men mysigt.
klätterapa
Fredag
Tog det lungt och promenerade runt i omgivningarna utnyttjade Ninas starka armar och gick och STORhandlade på Sainsbury så nu behöver vi inte köpa mat på 2 veckor minst. Alltid lika skönt.  Nu har Nina åkt hem tyvärr önskar hon kunde stannat en vecka. Men så är det. Tack för underbara dagar och för att du pysslade om mig när jag var sjuk.. KRAM

Torsdag
Vaknade med migrän huvudvärk... Hjälp vad hemskt det är och vad ont det gör. Så stackars Nina fick passa Rakel hela dagen. Dom gick en tur till affären och köpte alvedon till stackars mig och lagade god lunch och middag. Som tur är har Nina sett London förut och tycker att det är okej med en softar dag i sängen.

Onsdag
Nina kom sent i Tisdags kväll stackarn hennes plan var 2 timmarförsenat. Hon hade med isg en massa godsaker till oss utsvultna svenskar och det blev vi mycket glad för. Onsdagen tillbringade vi HELA dagen i brentcross shoppingcenter med Pizza Hat till lunch. Jag ÄLSKAR det stället och kan äta hur mycket som helst Rakel okså så det gjorde vi. Och jag shoppade loss 3 undertröjor, en svart Vringad tröja och en söt koftliknande sak på HM tyckte det behövdes. Det var länge sen min garderob fick en förnyelse. och snart kommer svärföräldrarna på besök och då kan man inte se ut hur som helst.

Tisdag
Idag har vi projekt frosta av frysen och kl 8.30 måste jag säga att jag har kommit halvägs.  Men så är det när man har små barn hemma man blir effektiv. Men det var jag ju redan innan. Efter lunch ska vi åka in till Svenska kyrkan och sen i kväll kommer Nina Ll och det ska bli  väldigt roligt att ha henne här i några dagar.  Rakel hon vaknade av denf ruktansvärda åskovädret i natt och sov resten av natten i vår säng. Hon ligger som en proppeller i sängen och bara vevar runt.

Måndag regn regn regn.... och jga som har en massa tvätt och tvätta. Idag ska vi ta bussen in till Sara och äta lunch tillsammans.

V 42 Hela familjen är magsjuk

hyllor
Våra fina nya hyllor i köket

Söndag
Idag har vi bara varit hemma, Fredrik har varit handyman och skruvat upp alla hyllor i köket och det blev så fint. Själv har jag sytt klart puffarna till Saras barn. Nu ska det bara fållas lite i kanterna och sys innerpåsar till fyllningen.  Sen han jag med och sy 2 fina balletkjolar i tyll den första blev lite konstig och stor den andra perfekt. Men nu har jag fått in snittsen.

blomman

Lördag
Snälla tomten JAG VILL HA EN BIL!!!!!!! Jag och Fredrik har börjat fantisera om att vi kanske ska köpa en bil efter jul. Vi har ju faktiskt en egen parkeringsplats. Det vore så skönt, tänk attt kunna ta bilen och handla mat, åka hem till en komppis och inte alltid behöva åka buss 1 timme. Åka till stranden i vår och se lite av övriga storbrittanien. Och sist men inte minst hämta och lämmna alla våra gäster på flygplatsen.

Idag gick vi upp tillsammans, Alex ringde på fm och berättade att Anita och Micke fick en liten Andre i Onsdags. Men att dom fortfarande är på sjukhuset. Så nu får jag skicka kort. Ska bli kul att höra mera sen.

Vi bestämmde oss för att det var dags för det stora  IKEA besöket, vi tog tåg dit fick byta 3 gånger, men det gick bra. Hela familjen åt lunch och chokladmousse och Rakel lekte med dom andra barnen. Sen gick vi runt och kollade på grejer och diskuterad olika lösningar. Och hade helt ÄRLIGT väldigt trevligt. Vid 3 tiden kom Elin dit lite lagom bakis. Presis när vi plockat ihop allt som vi skulle ha gick larmet  "vänligen lämmna byggnade omedelbart" Då har vi åkt dit kommunalt typ 1,5 timme gått runt där i 3 timmar plockat i hop 2 hela hyll lösningar till köket och sovrummet och lite övrigt smått och gott, ska vi bara åka hem då. Men vi lämmnade snällt vagnen och började gå tillsammans med dom övriga 5000 lördags IKEA besökarn mot utgången. Men när vi var nästa ute såg vi att personalen jobbade på som vanligt och att det kom tillbaka en massa människor. Så jag skickade in min man igen i krigszonen... och som den krigare han är hämtade han vår vagn och kom tillbaka med alla varor. Sen  fick vi stå i en lång kö. Alla skulle ju betala samtidigt. Men då verkade faran över, och när jag frågade tjejen i kassan sa hon bara, jag tror det började brinna nån stans men alla är ju kvar så så farligt är det väl inte. Rakel fick en varmkorv för hon varit så duktig.
Sen packade vi in 6 långa konsoller, 3 lackhyllor som var 1,90cm långa, ett bord som Elin köpt samt annat smått och gott i Elins lilla lilla golf. Där bara dörren på förarsidan och bageluckan fungerar. (Ni förstår vi behöver en bil)  Men vi fick plats, Rakel var liksom inbyggd, och Fredrik fick vika ihop sig som en Kina gubbe, och jag satt typ dubbelvikt i framsättet men nu är vi hemma och har ätit god middag och kollat på Beck film

Fredag
Efter en hektisk torsdagseftermiddag med 3 barn under 1,5 år hemma. Så sov alla gott hela natten. Rakel i sin egna säng hela natten. Det har varit lite dåligt med sånt nu när hon varit sjuk. Så det var skönt för oss alla. Sen packade vi iväg alla barn och åkte i väg på babymässan. Helt HYSTERISKT bara mammor barn vagnar och babygrejer så långt ögat kunde se. Rakel fick en nya badbyxor till sin simmskolan, fina bokstäver som vi ska sätta upp hennes dörr. Sammt en del små gratis prover. När vi kom hem vi sex tiden var vi alla helt SLUT. När Fredrik kom hem var han hur gullig som helst och lagade middag till sin fru som sommnade på soffan efter en halv film. Rakel vaknade vid 11 och var hysterisk. Kanske hade hon trauma efter dagens alla intryck. Resten av natten fick hon sova i vår säng.

Torsdag
I går var Sigrid här och höll oss sällskap i tristessen. Vi lagade väldigt goda lammfärsbiffar stekta i kanel med fetaost i mums. I dag har Viveka vågat sig hit så det ska bli jätte kul med ännu mera sällskap. Jag håller på att bli lappsjuk av att bara vara HEMMA. Viveka kom hem till oss på eftermiddagen och Rakel och Rebbeca lekta bra tillsammans. Och lilla Philip som nu är 1 månad sov mest snällt hela tiden. Det var lite kalabalik när det var dags för sova. Rebecca somnade snällt i Rakels säng. Rakel ville inte sova alls. Så Rebecca fick flyttas över till vår säng och Rakel fick sommna i sin egna säng. Sammtidigt som mammorna och Philip var super hungriga och alla ville äta sammtidigt.

Onsdag
Jag trodde Rakel var frisk och dumma mamma gav sin dotter russin i går. Vilket jag nu förståt är typ som att ge katrinplommon. Alltid lär man sig något nytt.  Med samma resultat mera kräks i går natt, mera tvätt...Nu ska vi gå till farbror doktorn kl 11.30 inte för jag vet vad dom ska göra eller säga. Men det känns bra. I går hittade jag äntligen gröt ris, jag har letat efter det 1 år det heter "pudding rice" och står i bakhyllan. Så det blev ris ala malta till efterätt tack Anna för inspirationen och receptet. Det var så gott åt upp alla resterna till frukost. När min svenska mammagrupp har julavslutning här ska jag bjuda dom på det. På fredag är det stor babymässa här i stan dom säljer allt som har med barn och göra, mat kläder vagnar  you name it... Då måste Rakel vara frisk för det vill jag verkligen gå på.

näbbbloggen
Kolla in skorna dom hade mamma när hon var liten coola eller hur...
Tisdag
Rakel är presis som sin mamma när hon var liten. Får långdragna magsjukor som aldrig tar slut. Hon är fortfarande så dålig i magen. Men presis som jag var så vill hon äta trots att hon är sjuk. Nu har vi precis ätit torsk och potatis och 2 muggar cocacola till lunch och 1 glass. Så nu är vi speeeedadee. Kanske på bättringsvägen eller blir det en ny spy efter lunch? Snart kommer Nina L hit och det ska bli kul hon har fått en lång inköpslista på Kantareller, Oboy, Nyponsoppa, blåbärsoppa och annat smått och gott som hon ska ta med sig. Jag har blivit matbesatt till middag blir det torsk med äggsås. Vilket betyder att vi måste gå till affären i eftermiddag. Har inte varit ute på 3 dar så det blir ett äventyr. Jag längtar redan.

Måndag
I natt var Rakel okså uppe och kräktes igen, och Fredrik är hemma från jobbet och är självklart sjukast av oss alla. Nu ska jag och Rakel äta lite kokt ris till lunch och Fredrik ligger och sover.

trädgard
Vår trädgård...

V 41 Hets Hets

Söndag
Sökes
Snäll barnvakt som kan at hand om Rakel ta henne till parken och leka roliga lekar, tvätta stryka, grovstäda hemma och laga godmat.  Möjligheter fri logi och mat samt möjlighet att få se norra Londons alla lekplatser och shoppingcentrum

Rakel är frisk men resten av familjen är sjuk. Har kräkts 4 gånger idag. Jag tror jag dör varför sa ingen att man inte kan vara sjuk när man  har barn. Jag hatar att må illa.

Lördag- Grekiskt dop
Rakel mår lite bättre idag efter att ha varit på rinnande diet hela fredagen. Hon mumssade i sig lite fiskgratäng till lunch som stannade kvar.  Jag har fått ett nytt snyggt diorläppglans av min man, jag älskar deras läppglans (ush vad ytlig jag är nu, men jag gör det)
Nu har vi precis varit på dop i Nottinghill det var lilla Nikolia´s tur att döpas i den grekiska kyrkan. Deras dop är ganska annorlunda. Prästen läser en massa på grekiska som ingen förstår. Dom klär av barnet alla kläder och doppar dom i prinsip helt i dop funten.Smörjer in barnet  i olja, eftåråt luktade han som stekt ägg. Det är bara gudföräldrarna som håller barnet hela tiden,föräldrarna får snällt sitta på bänken. När det var 3 barnlösa  vuxna som skulle försöka få på lilla Nikolia alla kläder och blöjor efter doppet ville man bara rycka in och fixa..Sen går dom 6 varv runt dop funten med prästen som håller i en lyckta med massa rökelser i som han svingar runt. . Sen måste föräldrarna spara badvattnet och vattna trädgården med det eller nått. För att badvattnet innehåller ju den heliga oljan. Som Nikolia nu är insmörjd i. Vi gav bort en beanbag som jag hade sytt igår kväll. Den blev fin men väldigt stor så nu måste jag köpa mera fyllning till Saras säckar. Efter dopet var det middag på Imperial China där dom hade bokat som ett eget rum, vilket var skönt för då kunde alla barns springa runt. Där avnöjt vi en åttarätters middag med gott vin och underbar mat.

Fredag
Idag blir det en LUGN hemma dag. Petade i skruttan lite blåbärssoppa till lunch. Hon känns trött och sjuk idag. Men vi ska bara vara hemma kolla på Barn tv och läsa böcker hela dagen.

Torsdag
Vi gick på mammaträff trots Rakels spy incident hon var hur pigg som helst hela dagen. och vi hade det trevligt. Men sen vid 22 tiden i går kväll... Blääää då kräktes hon igen. Så nu gör jag ingenting annat en tvättar. Stackarn

Onsdag
Som vanligt började morgonen med gymnastik på Fitstart, Rakel tycker det är så roligt. Denna gång lyckades hon med bedriften att tillsammans med en annan tjej klättra halvägs upp i en ribbstol. Ni vet sådan som sitter längst väggarna i gymnastiksalar. Men det gick ju bra. Vi får öva lite på att klättra neråt okså. Sen blev det en tur till BrentCross där vi spanade in den nya Polarn & Pyret butiken som ska öppna snart. Vi träffade Jenny och Leia och lekte lite inne på Topsyturvy som är deras stora lekhall. Rakel fick en ny pyjamas trots mitt köpstopp och 2 starwars t-shirts som var på rea. (Pappa var väldigt glad över det sistnämnda inköpet.) Sen åkte vi hem till Sara som bor jätte nära Brent Cross. Henry kom förbi och lämmnade nycklarna. Så jag lagade mat tills dom kom hem, fläskottleter med bearnessås, och pasta och korv till barnen. Äppelpaj till efträtt. Så jag tror Sara var väldigt nöjd när hon kom hem efter en hård dag på jobbet och maten stod på bordet. Sen sommnade alla barnen kl 7 (Rakel i Saras och Henrys säng) så vi kunde slappa och kolla lite på tv innan jag fick skjuts hem. En riktig heldag med andra ord.
Kl 2 vaknade vi av att Rakel var vaken hon har vaknat 3 dar i rad nu på nätterna inte bra. Fredrik bar ner henne till oss och lagom tills vi sommnat om så kräktes hon i hela sängen. Så det var bara upp och tvätta kräkig unge ooch byta lakan... Blää. Upptäckte sen att hon även hade kräkts i sin egna säng.

Tisdag
Imorse klev jag upp 6.30 för att vara vid simmhallen kl 7 för att KÖA för att få in Rakel på simmskolan. Och jag var inte ensam helt sjukt. Men nu har hon en plats och i fortsättningen kan vi boka iförväg för nu är vi inne i systemet. Rakel hon sov gott i sin säng hemma med pappa. Medans hennes mamma var ute och krigade...Resten av förmiddagen var vi hemma och softade lite och efter lunch blev det en tur till svenskakyrkan och det var dom vanliga mammorna som var där. Köpte maskindiskmedel på vägen hem 8 pund. Kändes som en väldigt tråkig utgift. Lockades nästan att diska lite själv när jag stod där inne på tesco.

Måndag
Igår kväll hade jag lite Söndags panik. Är det så här livet ska se ut? Gå hemma hela dagarna med en 1åring?? Men varje dag är som ett nytt projekt. Fredrik har kommit på att jag ska sy en puff till en Nikolai som ska döpas på Lördag. Men till puffar behövs det både tyg och fyllning. Och fyllningen säljs i Shepardsbush där vi bodde innan, och det är inte direkt nästgårds. Men när man är hemmafru är det ju bra med små projekt.
När jag pratade med Sara om mitt lila dilemma erbjöd hon sig att följa med. Hon vill okså ha 2 puffar till sina barn och såg väl sin chans.;) Och det är ju alltid roligt med sällskap, tänkte att det kanske kunde bli lite stressigt för Sara att åka fram och tillbaka från St Pauls till Shepardasbush på 1 timme men men. Konstigare saker har vi ju gjort förrut. Jag och Rakel tog bussen till Sara och sen hetsade vi iväg, och det gick riktigt bra hittade fint tyg, fyllning och prutade till oss lite balletkjolstyg alldeles gratis. Måste säga att jag är mera peppad att sy balletkjolarna en puffarna just nu. Men vi har inget resår hemma så det får vänta. Rakel satt som vanligt snällt hela vägen i sin vagn. Det enda som var lite meckigt va att få hem fyllningen. (Små vitaflört kulor i 2 stora påsar modell svarta soppsäckar) Men alla var så hjälpsamma hjälpte mig av och på bussar. Det är alltid någon gammala tant som vill prata.
 

V 40 grattis Fredrik

Söndag
Var uppe med tuppen kl 7 varför kan inte småbarn sova längre på morgonen?
Jag och Rakel ägnade morgonen åt att baka goda kanelbullar tillsammans. Jag bakade och Rakel åt. Kl 1 kom Mari och hämtade oss och vi fick skjuts hela vägen hem till Sara. Att ta bussen tar 1,5 timme cirkus. Även om dom inte bor så långt bort.  Där hade vi vår Söndags träff som vi har en söndag i månaden. Det var Sara, Mari, Kristina och Josefin med familjer. Fredrik stannade hemma, dels för att han inte fick plats i bilen och han ville ha lite lugn och ro. När vi kom hem hade han städat hela lägenheten, satt upp fina saker på vägarna samt borrat upp nya hyllor i vardagsrummet. Det är så fint här nu. Och jag lyckades med nöd och näppre hålla Rakel vaken hela vägen hem i bilen så nu sommnar hon nog gott i kväll.

Lördag
Elin sov över och vi hade en mysig morgon tillsammans.  Snäll som Elin är körde hon mig till Tesco där jag express storhandlade. Skönt att slippa bära hem all mat. Kl 12 kom David & Josephine och deras låne barn Erik som är två som dom barnvaktar ibland. Vi åt en braklunch med vin !!! Och sen lekte Rakel och Erik som galningar tillsammans. Tills vi gick ut och Rakel tvärsommnade i vagnen. Visade dom runt i vårt område och gick till en väldigt fin park som ligger här i närheten där det gungades och klättrades för hela slanten. Rakel somnade kl 18.30 och jag och Fredrik beställde Pizza och såg 6 avsnitt av 24 på DVD. En lyckad  lördag kväll med anddra ord.

Fredag
Idag var det nog dags för en tur till stora staden. Trots ös regnet. Lyckades vi ta oss in tll ParsonGreen där vi träffade Viveka och Rebbecca och Nathan. Dom håller på att lketar efter en ny lägenhet så vi fick följa med och vara smakråd.På kvällen kom Elin och hälsade på och vi hade svullar övning som vanlligt och åt Tacopaj till middag.

tvätt
Torsdag
Först glömde jag Rakels fina bodysar från petitbaute i thickbleach över natten.
En gång i veckan brukar jag lägga dom mest torterade plaggen i blöt för att försöka rädda dom från Rakels matäventyr men då max en timme, som det står på förpackningen. Fredrik tilloch med påminde mig i går kväll. Men dom verkar ha klarat sig. KLANTIGT.  Sen skulle jag baka en kaka nu när Rakel ligger och sover för Mari och hennes lilla Aina ska komma hit kl 2. När jag väl hade satt igång upptäckte jag att vi bara har 1 ägg och inget socker. Så jag blandade i florsocker och vailjsocker istället. Jag är väldigt skeptisk till hur dom blir.  Kompakta kanske.  Är det någon som har min bror  Martins email så skulle jag vilja ha den ??
Bullarn blev inte goda...

Onsdag
Till skilland mot min hårt arbetande kusin Johanna som flänger runt och arbetar häcken av sig, tar hand om 3 barn och lagar goda middagar så försöker jag ta det lite mera lungt ;). Jag och Rakel över på att ha det lite tråkigt. Idag så var vi på gymnastiken som vanligt i morse. Sen gick vi hem och åt bloddpudding. Funderade på att bjuda in vår VEGAN granne på lite whipped pigs blood men avstog. Rakel gillade det och jag med. Men det är verkligen äckligt om man tännker på vad det är. Sen sov vi länge båda två. Efter det så gick vi upp till ovannämnda vegan granne och fikade och lekte lite och hon förfasade sig så över att barn i dag dricker Coca Cola... Det är ju som gift. Ja tänk vi ger vår dotter gift på lördagar.. Men jag sa inget. Till middag blev det rosepepparbiffar, med sås (som blev helt otroligt god) och potatis. mmmm

Tisdag
Igår kväll var Fredrik och jag ute och åt tillsammans för första gången sen Rakel föddes!!!!!!! Super snälla Sigrid var barnvakt. Det var verkligen så mysigt och trevligt så vi har bestämmt att vi ska försöka gå ut 1 gång i månaden.  Vi var på ett ställe som heter Fine burgers som serveerar gorme hamburgare och både jag och Fredrik älskar ju sånt. och frossade i oss pommes med bluecheese dip..Man behöver faktiskt komma ut lite. I dag ska vi in till stan och luncha med kära Sara och sen träffa alla kompisar i kyrkan.
nattsuddare

Idag fyller min älskade make  och Rakels älskade pappa år. Det firades med ett lite Starwarspaket i morse. Och mer lär det bli när maken kommit hem. Men det vet han inte ännu.

Rakel hon går numera nästan helt, iallafall mera en hon kryper och det är som Johanna skrev väldigt häftigt helt plötsligt blev hon så himmla stor.
Mammagruppen som jag träffar är min svenska och vi ses hemma hos varandra varannan torsdag. Det är ju mitt nya projekt vi är ca 30 st men ofta är vi bara 5-10 st på en träff. Det är jag som tar hand om alla nya mammor och fixar träffar.  Något jag tycker är himmla kul. Idag ska vi bara vara hemma och STÄDA och tvätta.. Tråkigt men nödvändigt.
Har presis sammanställt min månadsbudget för September och det gick runt. Helt otroligt tror aldrig att jag lyckats hålla budget innan och dessutom lyckats SPARA pengar. Men man lär sig. När man dessutom skriver upp ALLT som man spenderar så tar det liksom imot lite att köpa sånt där onödigt tjafs som man lätt handlar annars.



RSS 2.0