Vecka 34 Pappa på besök

Söndag
Vilken toppen dag, fint väder och snälla barn. Jag fick lite egen tid att sy på. Det är så avkopplande. När jag syr så tänker jag bara på det och springer inte runt som en uppskruvad duracell kanin på syra. Sen gick vi till parken där vi sprang på både grannen och en annan svenskmamma  och hennes man och barn som bor i området. På vägen hem gick vi skogsvägen. Ja tänk att det finns sådan i London också och  plockade hur mycket björnbär som helst.  En riktig idyllisk söndag. Isak han blir bara sötare och roligare för varje dag som går han är nu ett riktigt charmtroll som sover mellan 20-21 på kvällarna i egen säng till 5 på morgonen för påfyllning och sen sover han vidare fram till 8 typ UNDERBART...
 
LÖRDAG
Ja ha då var man solo igen. I går var vi hemma och pysslade tills Fredrik fick ett ryck och ville åka i väg och handla lite mat. Så hans snälla fru körde runt honom till alla mataffärer. Som vanligt glömdes Rakels lunch/ middag bort i villervallan så när vi var på ASDA så åt hon upp typ allt som vi hade i kundvagnen men det gick ju bra det också.


http://www.facebook.com/album.php?aid=13239&l=69c89&id=744811409

image369
För flera kort kolla länken..
Fredag
Nu har min underbara gosiga pappa åkt hem just nu sitter han på tåget någonstans i Europa tillsammans med en vegan, han skickade precis ett SMS, och sa att han skulle vänta med Salami smörgåsarna.. du är rolig du..

Ja en vecka går alldeles för fort, jag önskar du kunde stannat 1 vecka till minst. Pappa och Rakel tittade på Pippi hela morgonen medans jag stor städade huset. Rakel hon är helt transfixd av Pippi hon står framför TVn pekar uppfodrande på DVDn och skriker PIPPI. Morfar var barnvakt medans jag och Isak handlade mat inför helgen. Sen packade vi in oss i lilla bilen för att köra till stationen. jag vet att jag tjatat om detta innan men jag är fortfarande helt imponerad av mig själv och min bilkörning. Jag lyckades köra hela vägen till Waterloo och hem utan missöden. Men visst är det lite svettigt när man kör över Waterloo bridge med två barn i bilen och Rakel kör sitt MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA... DÄR DÄR DÄR.-.. och pekar och vevar tappar nappar och vill ha flera vindruvor samtidigt som man försöker ligga i rätt fil, inte bli överkörd av ett McBud eller kollidera med en dubbeldäckare. Men vi tog oss hem även i dag. Nu känns det lite tomt efter 2,5 veckors besök först var ju farmor och farfar här sammtidigt som Jörgen och sen pappa. Men nu är bäddsoffan ledig om det är någon som vill komma

Jag har bokat mina biljetter till Sverige, jag Rakel och Isak kommer till Stockholm Torsdagen 18 Oktober, åker till Jönköping Tisdagen 23 Oktober, (Kanske kan vi ta en avstickare till Skövde Onsdag - Torsdag om gudmor är hemma )vidare till kusinerna i Malmö den 29 och sen hem den 30 Får inte glömma och fixa Isaks pass..

Torsdag
Ja nu är vi helt slut så vi bestämde oss för att ha en "lugn dag" vilket bara innefattade lilla rundan här i Crouchend. Rakel hon var så trött så trött och vägrade att somna i vagnen men skamm den som ger sig. Vi promenerade runt lite och åt lunch och fikade.

Cambridge var fantastiskt vilken stad. Jag drömde mig bort och vill genast bli 18 igen och studera på universitetet. Försökte övertala min man att flytta dit. Det skulle ju bli mycket närmare till jobbet för Fredriks del. Men det är ju tur att nån har sinnen i behåll (Fredrik vill bo i London) för jag skulle antagligen tröttna efter en vecka på småstadslivet men jag åker gärna dit igen. Vi tog tåget direkt hemifrån oss och det tog 1 timme. På vägen hem mötte Fredrik upp oss tillsammans med typ 500 arsenal supportrar som var på väg till kvällens match. Men dom var snälla som tur var.

Onsdag
HIPP HIPP HURRA för väldens bästa pappa som fyller 50 i dag, det skulle man aldrig kunna tro. Bättre pappa får man leta länge efter tror faktiskt inte det finns någon. Idag ska vi åka på heldagsutflykt till Cambridge..

Tisdag- Dags för lite heavyshopping. Först skulle Isaks vccineras så vi skyndade i väg först till doktorn där vi som vanligt fick vänta i 30 minuter. Så är det alltid. Jag tycker det är så dålig stil det är så respektlöst.
Sen tog vi tunnelbanan vidare ner på stan först till Kensington Hg där jag visade pappa det fina matpalatset och vi åt en mycket god lunch mmmm dom har helt underbar mat där. Sen kollade vi,ite i affärer och jag fick en helt underbar marinblå höstig koft jacka som jag kommer bo i hela vintern om jag känner mig själv rätt. Sen åkte vi vidare ner till HArrods där pappa shoppade loss, the och kakor och Isak han fick en äkta tysk märkes nalle från Steiff, som vi nu måste spara i minst 100 år. Rakel hon lekte med alla leksaker och barnvagnar uppe på leksaks avdelningen men ställde snällt tillbaka efter ca 1 timmes ihärdigt lekande. Vi var hemma kl 8 efter en lätt middag på MCD. Tänk vilka tålmodiga barn och far jag har som orkar gå runt med mig en hel dag.

Måndag- I dag vakande vi upp till strålande solsken. Vilket var härlig efter allt det dålig vädret. Jag och pappa och barnen tog bilen till Hampsteadheat och passerade 11 miljonerpunds gatan så jag fick visa pappa alla stora palats husen. Vi gick och gick mest uppför men också lite nedför. Rakel visade alla sina trix för morfar i lekparken. Kvällen avslutades med middag på vår super mysiga pizzeria.

Vecka 33 Rakel fyller år

Så nu har alla åkt hem farmor och farfar och Jörgen oj vad tomt det blev. I dag har solen äntligen tittat fram efter fem deprimerande dagar med 15 grader och regn. Vi har varit i vår underbara vildvuxna trädgård hela dagen. Fredrik fick inte klippa gräsmattan för nu har jag våttorkat och dammsugit hela lägenheten och när gräsmattan är nyklippt så blir det av någon anledning alltid så gräsigt inomhus.
Lilla söta pappsen sitter just nu på tåg i Danmark på väg hit. Jag tycker det är helt otroligt och fantastiskt att kära lilla pappa åker tåg hela vägen till London. det ska bli så otroligt roligt och ha honom här och få visa honom hur vårt liv ser ut här i London. Annars håller jag på och mejlar med flyttfirman fram och tillbaka och så fort det är klart lovar jag att beställa biljetter hem till Sverige..
Nu  tar nog bloggen semester några dagar...

image367
Rakel 2 år
image368
Rakel med pappa farmor och morbror Jakob
image366
Lunch på Pizza express

Torsdag
Regnet bara öser ner det är typ 15 grader och det känns som vinter så i dag åkte vi till Brent Cross för lite sista shopping innan farföräldrarna åker hem.

Onsdag
Det är så roligt att kolla posten varje dag kommer det nya små saker. I dag kom det fina Pippi paraplyet från Mormor och morfar och det passar ju för här bara regnar det. Det blev en tur med bilen till Kenwood House i Hampstead typ som rosendahsträdgård där vi åt lunch i regnet. Fast inomhus. Mycket trevligt.

Tisdag
Födelsedagsbarnet sov till kl 8 i morse så hon blev väckt på sängen med glass och paket. Sen bar det av till London Zoo där vi träffade farbror Jakob och hade en härlig dag tillsammans hela familjen i regnet. Nu har vi precis kommit hem och Fredrik lagar sushi till middag. Tack alla för fina kort och presenter.
Morbror Juteus presenter både till Isak och Rakel, Gunnel & Rolfs fin fina kort och bok, Morfars kort, Ninas kort, kusinernas super fina paket med det underbara nattlinnet. Av Mamma och Pappa fick Rakel en hel massa Pippi presenter, av farmor och farfar världens finaste DKNY kofta och en massa andra saker.

Måndag
I dag tog jag och farmor lilla repan på stan vilket är, Selfridges, GAP, HM, och DKNY butiken. Barnen skötte sig exemplatiskt och vi åt lunch på Pizza Express, Jag var en dålig mamma och glömmde bort och mata Rakel så vid sex tiden då vi tyckte att hoin var lite gnällig kom jag på att hon nog var lite hungrig så det blev MCD till middag.
Och i mmorgon är det födelsedag.

Vecka 32 nu är mina barn hemma igen

Helgen
Hela lördagen gick åt till att förbereda kvällens kräftskiva. Självklart regnade det så vi dukade långbord i köket. Det blev en väldigt lyckad tillställning, fylla, lite hångel, en trasig kamera och ett trashat badrum, och en stackars David som däckade, och engelsmännen verkade uppskatta både kräftor och nubbar. Precis som det ska vara. Hela söndagen var som en dimma och jag önskade mina barn långt härifrån och räknade timmarna tills Farmor och farfar skulle komma. Aldrig har det väll varit så roligt att se dom. Vi åt en god grill lunch tillsammans och la oss tidigt.
image365
Rakel snackar med farmor och gör upp planer för helgen
Fredag
Rakel klarade sig hela vägen till affären och hem utan att kissa, vi gör framsteg. I eftermiddag ska vi på 1 års kalas hemma hos Albin och sen är det väll dags att förbereda lite inför kräftskivan i morgon.

Torsdag
Var tvungen att fixa bilen i dag. När jag skulle ut och köra så såg ena hjulet lite platt ut så jag tänkte det är lika bra att ta tag i det på en gång-. Körde den till hjul verkstan och det visade sig att jag hade 1 punka, ett vinterdäck och ett 3e däck som det var nått fel på. Så jag fick köpa 4 nya däck men jag köpte dom billigaste. Det är ju inte så att vi bilar till Tyskland med den,150 pund. Inte så illa tycker jag. Nu är det som att köra en helt ny bil, underbart.

Jag har tagit tag i Rakels pott träning-. Hon går nämligen på pottan alldeles själv när vi är hemma. Så i dag gick vi ut för första gången utan blöja. Det gick så där hon kissade både här och där men man måste ju börja nånstans. Men hon sov middag utan att kissa ner sig. Och jag antar att dom lär sig. Men sen började det spöregna vi var i parken utan regnskydd, och jag var tvungen att ta bussen för att hämta bilen sen hade jag inga pengar så jag var tvungen att åka hem hämta pengar och sen tillbaka igen. Gud vad jobbigt. DÅ FICK HON HA Blöja... man orkar ju inte hur mycket som helst.

Isak var på 3 månaders kontroll i dag 7kg och 62 centimeter, lite kortare enn Rakel när hon var 3 månader, men nästan exakt samma vikt. Isak väger typ 100gram mera..


För mera kort

http://www.facebook.com/album.php?aid=11534&l=4d47e&id=744811409

Ja herrergud det är tur att man bara har kalas 1 gång om året. Eller så är det jag som har svårt att göra saker lagom.
I går flängde vi runt och fixade lite saker för kalaset. Bla handlade jag 12 st gasfyllda ballonger som jag lyckades pressa in i våran lilla Ford. Det var en ganska lustig syn faktiskt. Rakel hon sov så jag lyckades smyga in dom i vår trappuppgång utan att hon såg dom helt otroligt hon sov med dom i ansiktet på vägen hem. Så det blev en glad överraskning i morse.
Sen var vi hemma hos Camilla och Luis som varit i Sverige hela sommaren och åt en god lunch Rakel fick Bu och Bä går på kalas en riktigt rolig bok. Och kul för mig att läsa någonting annat än "Alice går och handlar" det är Rakels favorit för tillfället. (Tack snälla Brita som handlade den) Sen ägnades resten av dagen åt bakning jag bakade, 2 tårtbottnar mina blir alltid så tunna, kanelbullar och paj. Som tur var det dåligt väder så Rakel hon hjälpte till och knäckte ägg och knådade lite. Och jag försökte vara en pedagogisk mamma. Isak han förflyttades mellan babygym, babysittern och sin gunga. han är en väldigt nöjd och glad liten bebis som är väldigt bra på att bara "hänga med" och tur är väll det.

I dag Onsdag var det då dags för KALASET det var 8 mammor som kom och 11 ungar. Vi åt och åt, och klämde i oss lite vin. Men det är väll sånt man ska göra på kalas. Det hela avslutades med fiskdamm. Sånt har dom inte här i England så det var ju roligt att visa vår engelska granne lite svenska traditioner. Rakel verkade mycket glad och nöjd. Och Isak skötte sig exemplariskt (han sov så mamma kunde vara en bra värdinna)
Rakel fick väldigt fina paket, pippidocka, armband, kalender, väska med tillhörande vattenflaska, DVD, en dammsugare, miffi förkläde, en spiral (sån som går i trappor) ja TACK TACK för alla fina grejer.

Annars är allt bra Isak han sover bättre och bättre somnar mellan 20-22 på kvällarn och sover till 9 på mornarna och vaknar oftast kl 2 och 4 på natten. Men i natt bara kl 4 han förstod väll att hans ömma moder var helt slut efter allt bakande.
.image362image363
Isak 3 månader

image364
Rakel och Matthew (Jag tror hon e lite kär...)
image361
Se vad behändigt med två barn dom hjälper varandra...
image360

Här kommer en bild från vår svenska mammagrupp, från vänster (fotografetar i mars 2007)
Hanna(Eliott, Oliver) Johanna (Alfi) Cecilia (Emil) Malin (Rakel) Camilla (Luis) Mari (Aina) Hanna (Nathan)

Måndag
I går hämtade jag min älskade saknade dotter och man vid stationen och det vare ett kärt återseende. Rakel verkade mycket nöjd med att vara hemma igen och visade alla fina PIppi grjer hon fått i Sverige. Båda barnen har fått nya kläder som vanligt när man åker till Sverige. Fredrik hade köpt mycket fina cheapmonday jeans och snickarbyxor till Isak, och Rakel hade fått en vrål snygg svart trenchcoat (heter tydligen MAC) på flickor hade jag ingen aaaaning om men sånt vet ju min man. Samt 2 nya klänningar från Zara, nya koftor, nya Rosa Converse. Kanske skulle jag skicka dom där två oftare till Sverige? Fick okså se alla bilder från fotograferingen och jag säger bara det it looks fabulous..
Men lite konstig att se sin egen dotter sitta i knät på andra snygga modell pappor och modell mammor... men det är väll sånt man får tugga i sig. Till och med jag fick presenter, en snygg vit handväska, kommer inte ihåg märket men den som har en glittrig kungakrona i loggan.. ni vet. Och svarta ögonskuggor både från Dior och Mac. Trots att jag fyller år snart. Vilken man ..I dag har vi varit på Playgroup på fm, och nu i eftemiddag ska vi handla lite mat och fixa inför kalaset. Sen får jajg väl se till att laga en god middag till min man som jobbar så hårt.

Ensam hemma- Välkommen Arthur

Tack snälla Nina för födelsedagspresenten (jag lovar att slå in den) alla fina korten och Isaks body.
image359
Se vad fina vi var på Ninas brröllop känns redan som hundr aår sedan...

Du vet att du är vuxen när

- Jag tycker att hemgjord sylt är en utmärkt gå-borts-present
- Jag kollar alltid bäst-före-datumet när jag köper mat
- Jag tycker det är jobbigt att vara uppe efter midnatt
- Jag vill bara se filmer med lyckligt slut
- Jag skulle gärna åka till Azorerna bara för att det verkar vara så vackert
- Jag tycker att man ska köpa sig en bostadsrätt istället för att flytta runt i andra hand
- Jag rensar i trädgården för att grannarna ska tycka vi har en fin trädgård
-Jag städar innan jag ska resa bort
- Jag skulle aldrig köpa ett par snygga skor som inte var bekväma
- Jag har minst sju Tupperwarelådor

Fredag
I dag blev det en liten tur till IKEA jag har nu handlat ca 5 kg kräftor till annalkande kräftskiva. Tur jag kom dit i tid för dom verkar ha en strykande åtgång. Jag fick personalen att springa flera vändor in på lagret. Men nu har jag allt, skönt att man har bil. Nu har ju nya IKEA katalogen 2008 kommit ut och dom hade fått in en massa nya fina saker. Hittade väldigt fina väggdekorationer till Rakels rum det är som stora vallmoblommor som jag klistrat upp på ena väggen i hennes rum. Dom är lätta att ta ner och flytta. Så nu har jag pyntat och städat här hemma så det ska vara fint när dom kommer hem.
Rakels modellande hade tydligen gått bra i dag, men vilket barn är inte samarbetsvilligt när man får äta hur mycket choklad som helst. ;)

Isak 12 veckor
image358
Torsdag
Nu saknar jag mina älsklignar. Det ska bli kul att träffa dom igen på söndag. I morgon ska Rakel vara fotomodell för pappas jobb jag håller tummarna för att hon sköter sig. Jag har inte städat, bara sytt pysslat och tagit det lugnt.
Isak han sover och äter mest och ligger och jollrar lite och är väldigt söt så klart. GRATTIS GRATTIS till Cecilia Safir (fd Skröder) som fick en liten son Arthur Nils Safir i dag 3,1kg och 49 cm lång. Ja det är allt jag vet väntar med spänning på att höra allt.

Tisdag
Ja det här kan man ju vänja sig vid. Har syyt en massa, haft kvalitetstid med min son pysslat och fixat. Varit lite i parken och solat och bara försökt ta det lugnt. Rakel hon verkar leva higlife i stockholm. Jag vet ju att hon är i goda händer så jag är inte orolig det minsta. Kanske kan man börja skicka sina barn till Sverige själva snart så man får lite semester ?
Imorgon ska hjag gå och klippa och färga håret det ser jag verkligen fram i mot.

Ja nu har dom åkt Fredrik och Rakel och det är bara Isak och jag här hemma. det är verkligen tommt. Och jag har såklart lite svårt att slappna av. Man är så van vid att alltid vara EFFEKTIV och försöka göra hundra saker samtidigt och att varva ner nu är lite svårt. Det känns som att jag missat något. Men man vänjer sig väl.

Vecka 31 Solenskiner

Söndag
32 + strålande sol. Jag klagar inte...
Ush nu känns det tommt. Körde Rakel och Fredrik till Paddington i morse. Och nu är dom i Sverige och ska vara borta 1 vecka !!!. Jag kommer sakna dom så.
Men samtidigt hur skönt som helst det är bara jag och Isak hemma. Jag kan städa utan att det blir stökigt på en gång, läsa böcker, gå på stan, SOVA och dricka kaffe latte (ja pappa är det inte helt otroligt att jag vid 27 års ålder äntligen börjat dricka kaffe. Det kan du hälsa Daniella. )
Gick och tröst strosade lite på TKMAX i Hammersmith men köpte inget. Dom hade massor av söta DIOR kläder men för flickor under 1.. tyvärr är Rakel för liten. Nu ska jag verkligen försöka vila och njuta av min "ledighet" och inte hetsa runt som jag alltid gör. Jag vill bara skriva det att jag är fortfarand ehelt kär i min bil och jag är så otroligt glad över att vi har den förstår inte hur vi klarade oss innan. Och jag tycker fortfarande att det är häftigt att JAG kör bil i London och faktiskt hittar och tar mig runt. Vi bor här nu.. Kanske låter fånigt. Men i bland känns det som att allt det här är en enda lång semester.

image357
Från vänster..Hanna, Ylva (födelsedagsbarnet), Snyggingen och Hanna

Lördag

Nu har värmen äntligen kommit. 27 grader inte illa. Vi gick upp ganska tidigt och packade picninc korgarna och begav oss in till Regentspark där vi träffade Hanna och Hanna med familjer och barn. Och tillsammans gick vi på Innocents (ett juice företag) stora summer fair. Hur mysigt som helst och massor med roliga saker att göra för barnen. Själv satt jag klistrad på picninc filten hela dagen, men Fredrik och Rakel sprang runt och provsmakade olika grejer åkte karuseller och åt glas. När vi kom hem var jag helt slut och tog en powernap innan det var dags att svida om för Ylvas födelsedags drinkar. De tär så härligt att Isak tar nappflaska till skillnad mot sin stora syster så jag kan gå ut. Jag kännde mig fri som fågeln när jag med lätta steg utan barnvagn och skötväska begav mig ner på stan. Vi var på ett väldigt mysigt nytt litet ställe i Archway med beergarden. Och det är alltid roligt att träffa folks kompisar. Tror jag drack en liter pimms, kom hem kl 1 och var ganska go och glad. Barnen sov snällt i sina sängar.



image356
FREDAG
http://www.facebook.com/album.php?aid=10045&l=bb3ef&id=744811409
En solig dag på HampsteadHeat kolla på länken för bilder

Torsdag

I dag hade vi mammaträff i Highgate Woods gick dit och trodde jag skulle dö- Den parken ligger nämligen allra allra högst upp i en väldigt brant backe. Men det var ju bra motion. Träffade en "ny mamma" samt 2 andra svenska mammor som bara råkade vara där. Så jag värvade dom genast till vår lilla grupp. Rakel var ganska trött hon sov nämligen middag i går mellan 14-17 och somnade såklart inte förrens kl 22 och vaknade kl 06.30 i morse!!!! så i dag har hon sovit två gånger mellan 9.30-10 och mellan 14-15 så i kväll blir det läggdags som vanligt.. Har köpt en ny topp för på Lördag ska jag gå ut utan barn. Då får man ju passa på och piffa lite.

http://www.facebook.com/album.php?aid=9806&l=71389&id=744811409
För mera foton gå in på min facebook


http://www.bemz.se kolla in den här länken för super snygga soff överdrag till din skabbiga IKEA soffa. Jag vill ha.

Onsdag

Isak fick sin första vaccination i morse och det gick bra. Nu har solen äntligen kommit. Oj oj vad vi längtat. Åkte till Hampsead Heat och träffade Hanna och Hanna. Hade picninc och barnen badade i poolen Rakel var helt slut och sov sen 2 timmar i vagen. Så nu har vi fått lite solbränna vilket var välbehövligt.
image355

Tisdag
Åkte in till Vincent och köpte nya skor till Rakel på super REA, gymnastikskor och dom här super söta rosa lofersen jag vill ha ett par själv. Sen mötte vi Hanna och Hanna åt lunch på Nandos och promenerade längs Themsen hela vägen ner till Trafalgar Square där vi köpte Ben och Jerry glass innan vi åkte hem.

RSS 2.0