Rakel 2 år ÖnsKeLisTaN

Ursäkta Sverige temat...
  • Barnkammar böckerna (utom den första "för dom allra minsta" som vi har)
  • Svenska Barnböcker (Vi läser numera godnatt sagor )
  • Saker med Pippi Långstrump av nån anledning så har hon blivit väldigt förtjust i Pippi Långstrump. Vi har dock inte en enda Pippi Pryl hemma men hennes kompisar har så det är väl där hon snappat upp det.

Vecka 31

Måndag
Solen skiner jippe tänk vad jag längtat. Var på biblioteket i dag med grannen och pysslade. Eller rättare sagt jag pysslade Rakel lekte med böckerna.

19 Oktober- 31 Oktober kommer jag Rakel och Isak till Sverige då ska vi på turne. Stockholm, Jönköping och Malmö samt tömma lägenheten.

Vecka 30 regent öser ner

pottan
Söndag
Fredrik är inne i sin Sushi period och lagade fantastisk Sushi till middag själv så städade jag samt bakade cheescake. Rakel gick med mig och Isak hela vägen till Londis (vår lokala shopp) och tillbaka. I affären sprang hon runt med en liten shoppingvagn och plockade varor. Pia, Andreas och lilla Felicia snart 1 år kom på besök, på eftermiddagen och åt middag med oss. Pia hade nämligen fått en london resa i födelsedagspresent så det var roligt att träffas igen.  Och få visa dom var vi bor.

För mera kort kolla http://www.facebook.com/album.php?aid=9377&l=1adbc&id=744811409

Lördag
I dag åker Jörgen hem så det blir nog lunch i crouch end och en soft hemma dag.

Fredag
Tillbringade hela dagen på stan med båda barnen. Det var ju sista dagen på rean så man var ju tvungen att kika lite. Men jag för snål för att handla något mera en en ttröja till mig själv strumpor till Rakel och en topp till mig själv.

Torsdag
Jaha idag var det "Projekt Svenska Mammor" igen.. vi hade tankt att aka till Brigthon men eftersom det regnade igen sa bestamde vi for att aka till London Aquarium och titta pa fiskar.Vi har ju varit där engång förut men då satt Rakel snällt i vagnen. Jag han nog inte se en enda fisk men Rakel hon pinnade på där inne i mörkret. Sjalv var man mest orolig att man skulle tappa bort dem. Nar vi var klara sa gick vi till McD och sedanvidare till en ny svensk affar och dessutom ett fik. Mysigt och gott gott kaffe dit går vi nog flera gånger. Sedan spöregnade det och jag var ju bara tvungen att gå lite i affärer det är ju sista REA veckan och jag har ju inte gått alls. Men jag hittade ingenting. Kanske blir det en tur in till stan i helgen.

Onsdag
Jag är helt fast i Brothers and sisters nu har jag bara 6 avsnitt kvar och det är så spännande och sorgligt som att läsa en bra bok.

Tisdag
Stackars Isak han var litee personlighetsförändrar efter sin spruta så natten mellan måndag tisdag var vi uppe hela familjen till kl 1 inklusive Rakel som hade svårt att sova. Alla bara grät och skrek. Fredrik ville sova på soffan, men då blev Rakel upsett för vi skulle alla ligga i samma säng Isak bara grät så fort jag försökte lägga ner honom så jag fick stå upp och vagga honom. Men tillslut gick han med på att ligga i vår säng och Rakel hon var världens sötaste storasyster och låg och klappade på honom och somnade inte förrens Isak hade somnat. Och sist av alla somnade mamma. I dag skiner solen igen hoppas hoppas det håller i sig. I eftermiddag ska jag hämta Jörgen som kommer och ska jobba. Han ska stanna tills på Lördag det ska bli riktigt rioligt att ha honom här. Han och Fredrik är som två kärrringar sitter uppe och skvallrar.

Måndag
Nu ska jag också skryta lite om mina barn.
Rakel hon är en sån duktig tjej och hon försöker prata mer och mer hon kan nu säga bla säga
Bye Bye, see you, mamma, pappa, bajs, O för Oskar, H för hallon, hon kallar sig själv för Baaa och lillebror för I , och Glaa är glass. Det är viktiga ord hon lär sigf;) När vi gungade i fredags sa hon typ Higer higer precis som Mia och Tova det är minst sagt konstigt att höra sitt barn prata ett annat språk. Och jag måste säga att jag är imponerad över hur mycket engelska hon faktiskt plockat upp och som hon förstår. Och lite andra små ord hon tjettrar hela tiden men vad hon säger är det ingen som vet. Isak han blir också bara bättre och bättre. I går somnade han för natten vid 8 tiden. UNDERBART, sen vaknar han alltid kl 2 och kl 5 och små tramsar lite på morgonen men han sover oftast till 9-10. Så jag klagar inte. I dag ska Isaks mot vaccineras mot TBC ush.

Vecka 29 ÖVERSVÄMMNING

Söndag
Jag har blivit besatt av TV-serien Brothers and Sisters vi har 24 avsnitt hemma jag har kommit till avsnitt 12.
Jag älskar den. Allt är så fint och gulligt dom är en enda stor lycklig amerikans familj med en massa syskon som bråkar och blir sams. Måste gråta lite för varje avssnitt. Tänk om man hade det så. Men det är som Fredirk säger "malin du vill att allt ska vara som på film men så är inte livet" Jga och barnen åkte över till Ylva en kortis i morse så Freddan fick sova sen när vi kom hem så storstädade vi och bonade golvet... gud så tråkigt..

Lördag
Jag ahr så sjukligt svårt att slappna av när jag bara är hemma och bara ta det lugn nej jag måste flänga runt hela tiden lite jobbigt faktiskt.  Tvingade ner hela failjen till Sainsburys för lite storhandling grillade lite i trädgården mellan regnsskurarna. Ja en soft lördag

FREDAG
Ibland tror jag att jag skulle passa bättre i USA. Idag efter att ha dammsugit och våttorkat hela lägenheten körde jag över till Sara och vi körde vidare till Brentcross (stor shoppingcenter) På vägen dit började det ÖS REGNA och då menar jag verkligen ösregna. Det regnade så mycket så hela bilen immade igen och jag inte kunde se ut så jag var tvungen att stanna bilen och vänta på att det klarnade. Sen körde vi vidare. När vi kom in i Brentcross så bara sprutade det upp vatten ur golvet. Översvämmning, som tur var vi redan inne för sedan stängde dom av hela shoppingcentret. Så vi kunde mumsa hamburgare i lugn och ro. Sedan körde vi vidare till Laura Ashley där jag fyndade lite på REAn som sagt kännde mig som en riktig förorts hemma fru som körde runt med alla barnen mellan olika shopping malls. Dagen avslutades med en tur till lekparken, men först hängde vi lite i Saras bil medans alla barnen sov...ja ni förstår jag skulle nog bo i amerika... Nu ska jag kolla på nyheterna tydligen är 10 tbane stationer översvämmade...

maze
Rakel i Mazen på Hamptoncourt

För mera kort kolla länken längre ner på sidan

TORSDAG
I morse sov vi alla till 10.00... eller rättare sagt jag och Isak sov. Och jag vaknade av att Rakel skrek från sitt rum. Stackars lilla tjej.. Så hur länge hon har varit vaken det det jag inte. Så hela dagen har gått väldigt fort.
Tog bussen till Woodgreen och uträttade lite ärenden innan vi gick hem till Mari som hade mammaträff. Vi stannade dock inte så länge för jag ville inte att Rakel skulle sova middag för sent. På vägen hem handlade vi lite kuvert och födelsedags kort. Samt lämnade in en massa fotografier på framkallning. Så snart kan jag skicka ut alla TACK kort...Skönt att ha det gjort.

ONSDAG
Dags för utflykt. Körde över till Mari och hämtade upp henne och Aina. Packade bilen full nu innehöll min lilla ford fiesta 3 barn 2 vuxna
2 barnvagnar och picninc inte illa jobbat. Ett typiskt Malin projekt. Sen körde vi över halva London till Hampton Court där vi mötte upp med Hanna och Emma. En helt underbar vacker park med Europas största Maze (labyrint) som barnen sprang runt i. Verkligen vackert.
En väldigt lyckad dag. Skönt att inte sressa runt. Rakel hon gick nog nästan hela dagen och upptäckte och pillade och petade på det mesta.
lla barn tyckte det var härlig att springa runt i denna jätte park. Inte en bil i sikte, gräsmattorna såg ut som dom var gjorda i sammet. Solen sken. Hemresan gick bra och vi åkte i precis rätt tid så vi fastnade inte i några jätte köer vilket var skönt. Alla barnen somnade så vi hade en ganska lugn hemresa.

För att se kort kolla på

http://www.facebook.com/album.php?aid=8202&l=f42a3&id=744811409

Tisdag
Snart kommer jag bli en tjockis igen. Så mycket kakor och skit som jag trycker i mig hela dagarna. Jag måste sluta men det är så svårt. Nu försöker jag att inte handla hem något onyttigt problemet är bara att våra skåp är ganska välfyllda. För det är ju inte bara jag som handlar. I morse tillochmed bakade jag en kaka. Nej det är inte bra. Jag ahr börjat med veckomeny. Hittils går det väöldigt bra på Söndag kvällen bestämmer jag (och lite Fredrik) vad vi ska äta i veckan sen handlar jag på måndag. Jag hoppas spara både tid och pengar på detta vis. Det är väldigt skönt att faktiskt veta vad man ska äta. Men jag börjar inse det att ska man lyckas med 2 barn måste man vara organiserad. Vill börja läsa Stig Lindbergs andra bok men jag orkar inte bli fast i en ny bok och ligga och sträck läsa.. så jag väntar.

Måndag
Körde runt i minst en timme i morse och letade efter en cyckkel affär som kunde laga däcket till barnvagnen. Ytterst frustrerande. Men nu har jag hittat en affär som ligger runt hörnet. Typiskt typiskt.
Det var avslutning i dag på vår engelska playgroup. Rakel lekte med alla vagnar och Isak sov hela tiden.
Han är en riktigt liten bebis nu och det är så mysigt och roligt.. Han har fått smaka på nappflaskan och det tycker han om så jag kanske kan gå ut som närmaste 6 månaderna. Jag lagade en god lax och spenat paj till min man som åt som en häst. Så den gick hem.

Vanlig vecka

familjebutanföutst

Söndag
Vi var på STARWARS mässa tillsammans med trilljoner andra starwars fantaster. Men vi hade mycket trevligt hela familjen trots en punkterad vagn. På kvällen gick vi ner till finsburypark och kollade lite på Soul to Soul som spelade. Dom hade en stor anti rasism festival. En mycket lyckad dag.-

Lördag
Vi bor i London det borde finnas massor att göra men varje helg samma vis "vad ska vi göra" jag ska börja premunrera på Time out tror jag. Fredrik skurade toaletten och jag sydde kuddar. Sen åkte vi hem till Angel och Andia Det är så skönt med bilen.. Barnen lekte super bra och vi åt en utsökt middag. I morgon ska vi iallafall gå på StarWars utställning det ska bli kul.

Fredag
Sara och barnen kom över och jag lagade lunch och smulpaj. Efter att alla barnen hade trashat huset flydde vi fältet och gick ut på en riktig lång promenad. Jag kollade upp vad det kostar och putsa mina ringar, mycket billigare här en i Sverige. Sen gick vi till lekparken. Så i dag blev det mycket friskluft det känns bra. Nu har jag lagat flygande jakob till middag,

Torsdag
Ibland tror man att man bor i Sovjet. I dag tog jag Isak på hörselkontroll på St Anns hospital. Sjukhuset bestod av massor med små låga byggnader innanför ett högt staket. Lite koncentrationsläger feeling på det hela. Jag parkerade precis utanför "Mens menthal healt" på den fängelsinhängnade gården stod det typ 15 stora svarta män och bara skrek när jag baxade ut Isak ur bilen. Riktigt obehagligt.
Sen visste jag självklart inte vart jag skulle eftersom jag glömt besöks lappen i Elins bil. Så vi irrade runt ett tag var till och med tvugna att gå igenom ovan nämnda mens menthal healt avdelning för att komma rätt. Typiskt mig på något vis.
Som tur var var Rakel inte med hon var hemma hos Ylva och "O" Rakels ord för Oskar.
Hörsel kontrollen gick bra och det är ju huvudsaken.
Nu saknar vi Fredriks som fortfarande är på konferans. Isak han somnade för natten kl 20.30 i gå. Hoppas på en positiv trend.

Onsdag
I dag var en vanlig dag tog barnen med mig till Science museum där vi tillsammans med alla andra skolbarn i hela London lekte med Mari, Cecilia och Emma och deras barn. En mycket trevlig och lyckad dag. Nu har jag blivit fast i facebook. Klart beroendeframkallande kolla på http://www.facebook.com.

Annars känns det som jag börjar få tillbaka mitt liv lilla Isak som snart är 2 månader växer och frodas han vaknar fortfarande 2 gånger per natt. Men han är en glad liten kille och ibland ger han en ett litet leende och det är värt alla vakna nätter i världen. Nu ska jag kolla på TV och softa min ma är på konferans så fjärrkontrollen är min.

Tisdag
Städa städa tvätta tvätta....

Bilder från Sverige

bye bye
Bye bye Rakel på Arlanda med sin fina väska som hon fått av mormor. En riktig storfavorit.

burman
Isak i trädgården med morfar och gammel farmor

wedding
Se vilket tjusigt par...
oj oj
Rakel apar sig utanför farmor och farfars hus
ninamalin
På resturang med gudmor...rakel var sur som ättika med efter lite glass lossnade humöret...
isak
Isak gosar med pappa ( här ser han verkligen ut som Emil eller hur?)
kelsey
Rakel med Fredriks gudbarn Kelsey som var på Sverige besök från NYmalinrakel
Mor och dotter
farmor
Med favorit farmor..
syskon
E vi lika ??? Tänk att min lilla bror blivit 20..skrindan
På Jörgen och Cecilias landställe...

SVERIGE RESAN

Ja då har man avverkat ytterligare en Sverige resa. Vi började tidigt i Fredags morse. Snälla snälla Elin hade sovit här över natten för att kunna köra oss till flyget kl 05.00 på morgonen innan hon skulle fortsätta till jobbet. Jag hade ju haft en svag ide om att vi kanske skulle åkt kommunalt ut. Men jag är verkligen glad över att vi fick skjuts med bilbarnstolar, resväskor och två barnvagnar. Flyg resan gick bra. Fredrik och Rakel flög till Stockholm där dom blev upphämtade av farmor och jag och Isak flög till Göteborg. Vilken lyx att bara flyga med en sån liten.

Pappa hämtade oss på Landvetter och jag fick "övningsköra " bilen hem. Tyckte själv att det gick bra.

På Lördagen var det dagen D, då min allra käraste vän skulle bli fru Nilsson. Efter att ha suttit uppe på Fredags kvällen och svettats lite med mitt tal (alltid i sista sekunden) så var vi ganska trötta på Lördag morgonen. Vi började redan kl 8.00 med frisören, sen hem och sminka sig och  äta lite lunch  Nina och Jonas åkte i väg och fotograferades och vi andra dödliga tärnor och Marshalkar stannade hemma. Och mötte senare upp dom i Studion där vi fotograferades lite till. När vi är klara och ska vara i kyrkan om 10 minuter känner jag hur det droppar ner på armen jag  tittar ner.. Jag har läckt över HELA KLÄNNINGEN. Jag hade i stressen när vi skulle klä på oss glömt lägga in mina inlägg. Så det var bara att springa hem till Nina hämta inläggen och svepa en sjal över axlarna och hoppas att dom tittade mera på bruden en på mig. Vigseln var super fin och romantisk med fin musik. Jag fick anstränga mig för att inte bryta ihop totalt framme vid altaret vigslar är så fina och vackra. Efter vigseln åkte vi till Aspö gård där det var middag och tal. Maten var superb en blandning av norrländskt och västkust tema.
Mitt tal fick applåder och skratt så det kändes bra så man kunde njuta av middagen i lugn och ro. Isak han var med hela tiden och skötte sig ganska bra även om han var vaken typ hela tiden.  

På måndagen tog vi tåget upp till Stockholm och då saknade jag min man och Rakel så det var ett kärt återsende.
Vissa dom åker till London och shoppar vi åker till Stockholm. Jag älskar att shoppa i Stockholm. Svårt att förklara men det är mycket enklare. Så hela familjen fick en ny garderob. Isak en hel drös med kläder från Lindex dom har verkligen fina barn kläder.  Jag och Fredrik uppdaterade våra garderober med nya jeans från Acne, och lilla Rakel är nu också stolt ägare av ett par Acne jeans.
Vi bodde hos farmor och farfar som också skämde bort våra barn med fina kläder tror Isak fick allt från GANT som går att köpa på NK och Rakels DKNY garderob börjar likna farmors. Som vanligt kände vi oss så välkomna och har servats med tvätt, god mat och en otrolig gästfrihet hela veckan. Tänk att ha sådan underbara svärföräldrar.  Vi han med 2 dagar ute på Ingarö på Jörgen och Cecilias landställe. Den enda dagen det var fint väder och Rakel fick bada i havet. Nina Nillson (FD Williamsson) kom upp och hälsade på så vi han ses riktigt mycket.

Fredrik tillbringade två heldar med att tömma och sortera på vår vind på Sveavägen, så nu är det bara att beställa flytt när våra hyresgäster flyttar ut i Oktober. När vi skulle åka hem trodde jag aldrig att vi skulle få med oss allt 2 resväskor som vägde 26, och 23 kg 2 vagnar och 2 barn. Väl på flyget fick vi vänta 1 timme på att starta men både Rakel och isak sov så det var okej. Och UNDERBARA FANTASTISKA Elin ko och hämtade oss i sin stora kombi så vi kom hem smidigt. Jag somnade direkt, Rakel och Isak som också skulle ligga i samma säng somnade också utan större problem. Så i natt sov vi för första gången alla 4 i samma säng som en riktigt familj. MYSIGT.

Fredrik packade upp alla sina saker i natt, medans jag i dag har packat upp resterna. Samtidigt som Rakel också packade upp sina leksaker... Ja herregud. Nu är det stökigt hemma. Men nu har jag tagit DATA paus.... Isak sover i sin gunga och Rakel vilar middag...

RSS 2.0