VECKA 26 Grattis Rakel på Namnsdagen

Nu åker vi till Sverige ses snart kram.....skriver när vi är hemma igen...


Tisdag
Nu är det äntligen klart med Isaks pass. Jag pratade med skattemyndigheten i går och dom faxade hans person bevis till ambassaden så nu har jag hämtat ut det. 85 pund... men det var det värt. Sen gick jag en sväng med barnen på stan och kollade in REAn som inte riktigt börjat men lite.. Rakel fick en namnsdags topp från GAP (helt ärligt hade jag faktisk glömmt bort det) Isak vaknade efter en stund och ville äta fick rodda runt ett tag innan jag hittade ett bra ställe att amma på tillslut hamnade vi på Starbucks där jag mutade Rakel med en klubba sen satt hon som ett ljus medans jag ammade Isak. Hon är verkligen duktig.
Nu i kväll har jag faktiskt sytt lite och det var väldigt avkopplande att göra något annat. Isak han har som Anna Wahlgrens skriver kvälls klubb. Han är vaken och kommer inte till ro vilket slutar med att han blir över trött och bara gråter. Inte roligt för någon av oss.

Måndag
Måste ringa amabassaden ochkolla hur det går med Isaks pass.

Vecka 25

Det blev inte mycket midsommar firande för vår del. I lördags var vi på akuten för jag var så orolig för Isak och hans feber. Men det var ju såklart ingen fara och nu är han frisk. Sen åkte vi hem till Angel och Nadia och åt en mycket god middag. Angel är verkligen super duktig på att laga mat. Sne tog vi bilen hem. Hur skönt är inte det att ha bil. Jag älskar min bil verkligen.
I går kom Erik och Niki hit på BBQ men eftersom det ös regnade åt vi inom hus i stället.  Men vi har nu skörda våra första hem odlade svenska potatisar och dom smakar utmärkt. Erik tog en massor med fina kort på barnen och Rakel var en riktig lins lus. Ser fram i mot att se dom. Isak han hade en riktig snutt dag. Rakel fortsätter att potträna här hemma så nu måste vi köpa en potta när vi kommer till Sverige. Hon är verkligen super duktig.
image338
Isak 5 veckor

Måste skryta lite över min duktiga dotter. Hon håller ju på och tar av sig blöjan HELA tiden och går här hemma och skvätter. Så efter doktors besöket och urinprovet som hon var tvungen att lämna förklarade jag för henne att hon inte behövde ha blöja om hon kissade på pottan. Och tro det eller ej hon gick och kissade på pottan resten av dagen 4 eller 5 gånger. Visst hade vi 1 liten olycka och jag ficka tjata lite. Men jag tycker ändå att det verkligen är super duktigt. Nu i dag Fredag har vi också kissat på pottan lite granna när vi var hemma hos Sara. Så nu har jag handlat "pullups" blöjor som man kan dra upp och ner själv som en trosa. Man får ju uppmuntra henne om hon nu faktiskt vill gå på pottan.

Så här fina kläder fick Rakel i morse..
image337

Fredag
Tusen tack snälla kusiner Agneta Bosse och Hanna för dom fina presenterna både till Isak och till Rakel
I dag hade Fredrik jobba hemifrån dag så vi flydde fältet. Morgonen tillbringades hemma hos Cecilia och Emil. Korvstroganof till lunch. Vi pratade om hur orättvisa arbetsgivare är i detta land speciellt mot oss mammor. Det känns som att man inte har några rättigheter alls och att dom verkligen kör med en. Skönt att man inte har något jobb ;)
Sen åkte vi hem till Sara vi körde en väldigt mysig väg det kändes som vi var på Engelska landsbygden vi passerade små näckrossjöar och mysiga pubar. Det är alltid lika roligt när man upptäcker nya delar av London. Det är ju så otroligt mega stort. Handlade blöjor till Isak på vägen efter lite "blöj kris" han gör ju av med 10 blöjor om dagen typ. Hemma hos Sara firade vi midsommar genom att sätta i oss en hel kartong med jordgubbar och ett paket med lyxig vaniljglass. Sen var vi mätta. Annars har det varit en helt vanlig dag.. Inget midsommar firande här inte.
Isak har fortfarande feber men det verkar inte vara mycket man kan göra åt saken utom att ge honom lite
febernedsättande. Hoppas det går över snart.

Rakel och Ruben

image336
Torsdag
Vilken morgon... .Doktors drama hos famiuljen Ahlin. I morse när jag vaknade hade Isak 38,5 vilket känns som lite mycket feber för en 4 veckors bebis. Och eftersom vår telefon inte fungerar efter att det spillts llite vatten på dne så var det bara att packa in båda barnen i bilen och ner till doktorn. Vi var där kl 8 och fick en tid till kl 9. Så vi gick till vårt mycket ekologiska fik och åt en riktigt lyx frukost medans vi väntade. Väl hos doktorn så fick jag först mina provsvar. Jag är frisk HURRA, han tittade i Rakels öron och kollade henne. Hon ska nu också lämna urinprov (hur lätt är det med en 2 åring ???) Hon känns inte riktigt kry. Isak verkar det inte vara något större fel på så vi blev hemskickade med ett provrör. Väl hemma kissade faktiskt Rakel snällt i pottan så då var det bara att packa in dom i bilen igen och åka ner till doktorn och lämna in provet så nu får vi se vad det säger. Ja säger då det tänk om man inte hade haft bilen.... I eftermiddag kommer Malin Ruben och Smilla hit på besök. Nu ska jag vila lite för båda barnen sover...

Onsdag
Imorse skulle vi gå på vår gymnastik som vanligt. Men det var ingen där väldigt konstigt. så vi gick till lekparken och gungade istället. Väldigt konstigt. Efter lunch kom Hanna, Hanna och Johanna över och vi åt pannkakor och skvallrade om senaste utvecklingen i Big Brother.
Isak han har haft en riktig äta lite sova lite äta lite till dag i dag. Rakel är numera helt obsessesd med sina nappar hon har dom HELA HELA tiden. Vet inte vad jag ska göra och samtidigt orkar jag inte riktigt heller. Men här i England är det lite mera syndigt med napp. Inte alls lika vanligt som i Sverige. Känns som att folk tittar lite snett på en. Men jag försöker bara ignorera.
syskon
Tisdag
Jag tror jag börjar få mitt liv tillbaka.Fick sova länge i morse (9) för Fredrik hade jobb inne i stan. Gjorde en attack när jag klev upp och fick i väg både mig och barnen ner på stan Första anhalt var Ambassaden där vi skulle beställa Isaks pass. Alla papper var klara och ifyllda trodde jag. Men nej då får jag till besked från den snälla damen i luckan att han måste ha sammordningsnummer/personnummer och det tar flera veckor att beställa. Hjälp jag ska ju på bröllop om 2 veckor och biljetterna är redan beställda och betalade. Hon såg nog paniken i mina ögon och att jag var mycket nära ett totalt sammanbrott. Så nu är Isaks alla papper faxade på högsta prioritet till Sverige och hon har lovat att fixa ett pass innan vi åker... puuuh. Sen träffade vi Hanna och Hanna och baxade in alla 5 barnen och oss själva på Pizza Express mitt i Lunchrusningen of Oxford st och avnjöt en riktigt lyx lunch. Och lilla Isak han passade på och äta. Sen kollade vi i affärer och jag köpte ett par ur läckra gröna mettallic ballerina som jag ska ha till min gröna klänning på Ninas bröllop. Hem resan gick bra och båda barnen skötte sig. Skönt att min första resa med båda barnen i Londons kollektiv trafik gick så bra och smärtfri för nu kanske man vågar sig ut igen...

Måndag
Har ägnat hela morgonen åt att boka tågbiljetter fylla i blanketter till försökringskassan både här och i sverige. Betala räkningar och fixa en massa tråkiga saker allt medans rakel vänder upp och ned på huset och tycker jag är så tråkig...

Vecka 24 snart åker vi till Sverige

Helgen
I lördags blev det ett besök på IKEA men det vi skulle ha var så klart slut. Och i söndags åkte vi till Oriental City som är en super stor marknad med bara Asiat grejer. Det är väll det närmaste vi kommer en asien resa, Vi handlade en massa mat och åt god lunch.

Onsdag-Fredag
Kände redan natten till onsdag att det var något som var på tok. och mycket riktigt när jag vaknade upp på Onsdags morgonen så var jag sjuk 38 graders feber. Inte bra, så in med alla barnen i bilen och i väg till vår snälla doktor. Som tyckte att jag skulle åka raka vägen till sjukhuset för jag hade en påbörjan till mjölkstockning enligt honom men det kändes inte riktigt så. Så först hem och packa väskan och utlockalisera Rakel som fick tillbringa förmiddagen med våran granne och sen kom Mari förbi och hämtade upp henne. Tur att man har vänner när man inte har någon släkt. Fredrik befann sig 2 timmar utanför London fast i möte. Så tog jag bilen till sjukhuset, (skulle jag inte gjort) Man tror ju att det finns sjukhus parkeringar. Men inte på Whittington bara 2-timmars parkering. Som tur var bor Ylva precis bredvid så jag fick parkera hemma hos dom och tog sen taxi 5 min tillbaka till sjukhuset. Nu hade jag 39 graders feber blev väll helt yr efter allt parkeringsletande. Så dom rullade upp mig i rullstol på samma gammla avdelnings som jag låg på för 2 veckor sedan fick till och med samma rum. Och sjuksköterskerna kände igen oss. Så där vi blev vi inlagda jag och Isak har legat tills i dag Fredag em. Det visade sig att det inte var brösten utan urinvägsinfektion igen och deras problem är att dom inte vet vad dom ska ge mig då jag är allergisk mot pencelin och ammar. Så finns det väll inte så många alternativ kvar. Jag fick antibotika på dropp som förhoppningsvis hjälpte nu ska vi avvakta under helgen och kanske får jag gå på ny kur men det får jag reda på på tisdag då jag ska på återbesök. Nu ska jag vila men det är så skönt att vara hemma.

framifrånkidsen
Rakel som vägrar bära blöja, med sina kompisar Eliott och Aina...

Tisdag
I dag kom Mari, Hanna och Hanna över med massor av fika bröd. Och Isak fick en fin Katvig body av Hanna. den får han nog stila i på mamma träffen i morgon. Barnen lekte och badade i trädgården. Isak känns mera balanserad och äter och sover som små bebisar ska göra. Rakel därimot är inte riktigt 100 i natt vaknade hon och fick sova i vår säng. Det känns som hon är lite sjuk vet inte var bara...

gant
Isak 3 veckor
upptagen
Rakel fullt upptagen med sina väskor...

Måndag
Fredrik har fortfarande ont i bihålorna så han ska till doktorn i dag för 4e gången. Och jag tror att jag fortfarande har lite urinvägsinfektion så jag ska också dit. Ute regnar det så all min tvätt är numera blöt. Ska försöka komma in till stan i veckan, jag längtar efter att gå i affärer nu... Natten var helt okej förutom att jag bara somnar hela tiden när jag ammar vilket leder till att Isak inte äter ordentligt utan bara snuttar.. men så får det väll vara.

Vecka 23 Fredrik börjar jobba

Helgen
Ja det här blir en historia om mina bröst och om hur vi sover, men roligare en så blir det inte när man är nybliven småbarns familj.
I lördags sov vi i skift. Jag gick upp kl 7 med Isak och Rakel och när han väl somnade om kl 9 så sparkade jag upp min man som var upp med Rakel till kl 11 då hon somnade sen sov vi hela familjen till kl 13. Sen var det dags för lunch vi kom väll ut vid 3 tiden ungefär. Här är det hett och väldigt kvavt. Men vi gick ner till Muswell Hill och besökte den japanska butiken och köpte med oss lite sushi hem. Rakel fick leka av sig lite i parken.  Isak han var vaken halv kvällen och ammade hysteriskt. Det är som att han tror att maten ska ta slut han kan inte låta bli och äta fastän han är propp mätt. Han kommer snart bli en liten tjockis. Jag har nu hur mycket mjölk som helst och det känns som att han blir mättare snabbare vilket är skönt. Han vaknar vid 2 och vid 5 vet inte hur länge han äter för jag somnar hela tiden och vaknar upp 40 min senare...

I dag söndag så gjorde min man en hjälte insatts. Han städade det finns ingen som städar som han. Det blir "hotell rent" som jag brukar säga. Jag är alldeles för slarvig och har inget tålamod. Men fredrik han har torkat dammat och bonat golven så nu är det så rent så rent och jag satte upp lite tavlor och grejer i Rakels rum samt sorterade alla hennes leksaker. Nu i eftermiddag kom Elin förbi  emd fina paket och en liten Milou hund från Bryssel till Isak. Vi grillade och Fredrik hade gjort "svensk" potatis sallad mycket gott. Jag kan äta hur mycket som helst. Vi har ju en hel choklad fabrik hemma som jag aldrig varit intresserad av innan men nu jag bara äter och äter. Ush snart kommer jag bli tjockis igen.

Fredag
Så har man klarat av en hel vecka hemma med båda barnen. Lilla Isak han växer och blir sötare för varje dag. Nu ser jag verkligen fram i mot att åka till Sverige. I dag kom vi ut och handlade lite och Viveka kom över och lagade god lunch till oss. Och vi lyckades med konststycket att få alla 4 barnen att somna samtidigt så vi fick fika lite i lugn och ro. Rakel hon sov en av sina lång sovare så tyvärr fick hon inte leka så mycket med Rebecca. Fredrik kom hem i tid och vi hade en mysig TV kväll tillsammans och kollade på BECK.

Tack familjen Wahlin för den gulliga Bamse outfiten. Kul med något svenskt.
I dag var vi hemma på förmiddagen och sen samlade vi i hop oss och tog bilen hem till Ylva där vi hade en mycket trevlig eftermiddag. Isak ja han bara äter och äter och sover väldigt lite för att vara nyfödd.

Onsdag
I dag har vi verkligen haft vardag i morse var vi på gymnastiken som vanligt. Jag trodde ju Isak skulle sova som en stock eftger att ha ätit duktigt innan vi gick. Men så fel jag hade han ville helst bäras runt på och Rakel fick sin första riktigta svartsjuke fit. Så gymnastik läraren bar på Isak och jag på Rakel. Sen åkte vi hem till Anna som hade mammaträff. Isak han var vaken typ hela tiden (ska inte så här små barn sova ???) Och Rakel lekte med alla Lukas bilar. Nu är vi hemma och kollar på barnprogramm och väntar på pappa. Ska bli intressant och se hur natten blir i går var han vaken mellan 22-1 sov sen till kl 3 åt och sov sen till 7... Varför skaffar man barn ? Nej dom är så söta gulliga och doftar ljuvligt.

image328
Lilla Isak 2,5 veckor

image329
Rakel i Isaks ny bilbarnstol...

Tisdag
Tack gode gud för Anna Wahlgren. Läste hennes bok lite i går kväll. Och både jag och Isak är nu mycket gladare äter och sover bättre efter hennes goda råd. I morse kom vår fina bilbarnstol på posten. Sen kom Mari och Hanna förbi med lunch. Vi åt pizza, god sallad och hembakat i trädgården. Barnen lekte ganska snällt. Nu på eftermiddagen gick vi ut en sväng och handlade födelsedags present till mamma. Sist men inte minst tusen tack underbara Nina för dom fina böckerna som kom i dag på posten. Det känndes verkligen uppiggande. Vad skulle jag göra utan en vänn som du. Jag lovar att ge igen tusen fallt när du får egna beisar. Nu sover båda barnen och jag steker pannkakor. Min ungmö mat. Fredrik jobbar sent...

Måndag
Det gick riktigt bra i dag. Rakel sov middag i 3 timmar.!!! Så jag fick vila lite..
Sara och barnen kom över på morgonen och lekte lite. Isak fick en super söt liten marin outfit.
Hade tänkt gå till vår lokala playgroup i dag men vi struntade i det och sov gott i stället alla 3. Det blev en liten tur till Tesco på eftermiddagen, när vi kom hem var det bara att amma, barnen badade tillsammans. Isak gillar verkligen att bada han ligger i sin lilla badstol medans stora syster häller vatten på honom. Sen åt vi middag och sen var det läggdags. Isak han somnade i mammas famn utan att amma (framsteg) och sover nu gott i sin vagn...

RSS 2.0