Vi har köpt en bil

Efter att ha tjatat och tjatat länge om det här med bil. Hade jag tillslut kapitulerat och bestämt mig för att det kanske var en onödig lyx som man kan klara sig utan. Och att om man väl köper en så blir man helt beroende så ja la ner hela bil projektet. Men sen i måndags morse hände något oväntat Fredrik ringde på väg till jobbet och var helt exalterad över att han hade sätt en fin bil på vår gata som var till salu. Det jag fick ur honom var följande  "det är en blå ford, som ser ganska ny ut. Den är rund i kanterna inte fyrkantig som Elins bil" Ingenting om modell eller milantal eller ålder... Ja ja han har ju inget körkort. Nyfiken som man är gick jag så klart ut och kollade det visade sig vara en Ford fiesta som var till salu för 600 pund. Och den såg faktiskt fin ut. Åh jag vill ha nu...
Så när Fredrik kom hem beodrade jag honom att ringa ägaren och då fick vi reda på att den var från 98, bara hade gått 5000 mil och haft 2 ägare först mamman sedan dottern. Tjejkörd med andra ord. Det lät ju riktigt bra. Så vi bestämmde dejt på Onsdag kvällen. Så i onsdags kom Rakels bilbarnstol som vi besttällde för 1 månad sen och jag såg det som ett omen. Ett tecken från gud. Vi ska ha denna bil.
Fredriks kompis Erik som är lite mera bil kunnig kom över och vi travade i väg för att kolla på bilen tillsammans medans Fredik var hemma med Rakel.  Han fick provköra, jag ville inte riskera ett kärringstopp. Och den verkade okej. Självklart får man inte en ny bil för 600 pund. Men så bra den kan bli. Så vi slog till och jag är nu lycklig ägare till en liten blå ford fiesta. Hela kvällen i går och idag ägnades åt att hitt den perfekta bilförsäkringen. Här försäkras typ föraren inte bilen. Så det är BARA den som står på försäkrtingen som får köra bilen. Och det blir lite billigare om man är tjej för vi kör ju lite bättre ;)
Så efter att ha svarat på 1000 frågor om bil och mig själv hittade jag tillslut en passande försäkring som jag efter lite penga transaktioner bestämde mig för att slå till på idag. Tänkte jag skulle passa på och ringa när Aina och Mari var här. Aina låg och sov och Mari kunde hålla ett vakande öga på Rakel. Tror ni inte att Aina vaknade och Mari fick ett super viktigt jobb samtal sammtidigt så typiskt.  Så vi hade två GALLSKRIKANDE barn. Jag fick stänga in Rakel i sovrummet för att överhuvudtaget höra vad den stackars försäkrings människan sa som dessutom hade någon fruktansvärd accent så jag förstod typ var 3e ord som  hon sa. Men nu är den hursomhelst försäkrad. Jag var tvungen att ringa sen när Rakel hade somnat  för att  verkligen dubbel kolla att köpet verkligen gick igenom.
Det är lite läskigt att jag nu har en alldeles egen bil som jag och ingen annan ska se efter och byta olja på.
I kväll åkte vi på en liten premiär tur ner till vår lokala Sainsbury för att handla. Och det gick bra även om det var lite läskigt dom först metrarna. Och jag blev omkör av 3 bilar för jag körde så långsamt. Ha ha. Men nu har vi tagit oss hem jag och bilen och tankat och det känns underbart.

Vecka 13


Torsdag
Idag var det dags för simmskolan. Men först gick vi på en liten promenad och Rakel som vaknade 6.30 i morse somnade direkt i vagnen. Så jag kunde ta en fika alldeles själv och läsa tidningen i lugn och ro. I dag var det sista gången innan påsklovet och nästa termin är vi uppflyttade till nästa klass ska bli intressant och se om vi får lär oss något nyttt. Efter simmningen följde Aina och Mari med hem och det var fullt ös medvetslös tills dom åkte hem vid 18 tiden. Nu längtar vi efter farmor och farfar och påsken...och kanske påskharen lite ...

skriket
Inte alltid glad

Onsdag
Idag var vi på mammaträff hemma hos Lina i Mill HIll lyxade lite och åkte taxi dit. Det tar c 20 min istället för 1 timme minst med public transport. Och hem blev det också bulle. För stackars Hanna fick ryggskott så jag åkte med henne hem och bar in både henne barnvagn och barn typ. Tills hennes man kom hem rusande och kunde ta hand om sin fru. Stackaren

Tisdag 18+
Tog ett tidigare tåg till stan i dag och träffade Cecilia vi gick på stan och jag provade tärn klänning till NInas bröllop. Inte helt lätt att vet vilken storlek man ska prova när man kommer var 3 veckor nyförlöst och den andra tärnan kommer att ha 3 veckor kvar till förlossning. Men jag tror jag hittat en som passar bra. Sen var vi i Svenska kyrkan men bestämmde oss för att gå lite tidigare så vi promenerade till Regentspark där alla barnen lekte i sanden och klättrade högt på klätterställningarna. Vår lilla apa klättrade så klart högst. När vi skulle hem hamnade vi i värsta rusningen så jag och Mari fick vänta nästan 30 min innan vi kom på ett tåg. Det var så mycket folk, men Rakel han klämma i sig middagen bestående av Lax och ägg macka i vagnen under tiden så då slapp jag tänka på det.


image306

Måndag
Strålande solsken och en underbar dag. Var och storhandlade som jag alltid gör på måndgar fick med mig lite kryddor och påskliljor hem som nu ska planteras i trädgården. Sen gick vi på kyrkansbarntimme och det var precis som vanligt. Jag och Anna tog en sväng ner till crouchend efteråt och drack kaffe i solen medans barnen sprang runt och lekte utan jackor länge länge innan det var dags att gå hem. Rakel har lärt sig något nytt och det är att flytt stolen till något intressant tex bokhyllan sen klättra upp på stolen och på så sätt komm åt det hon vill mycket irreterande ingenting är ju barnsäkert längre.

Vecka 12 tillbaka till London

Lördag
Rakel vaknade 6.25 i morse. Jag orkar inte med dom när dom vaknar så tidigt på en LÖRDAG. Fredrik tycker jag ska drilla Rakel och sov längre på helgerna. Ja säger då det hade jag receptet på den sömn kuren hade jag skrivit en bok och varit miljonär vid det här laget.
?Hur du får ditt barn att sova hela nättern och till kl 10 på Lördagar?
Man förstår verkligen inte det när man inte har barn att samma sekund som man får barn tar sovmornrna slut för typ all framtid. Visst man kan ju dela och dom första 6 månderna sover dom ju mest hela tiden men sen... UShhh usssshh Vi gick upp hela familjen vid 7 och åt våfflor till frukost och larvade runt lite. Fredrik gick och la sig och jag pratade i telefon först med gravida Cissi i Singapore vi pratar aldrig. Vi har det helt otroligt svårt att tajma in att vi båda ska vara hemma och vakna med tidskillnaden. Nästa vecka får hon veta ved det är för sort i magen det ska bli så spännande.
kl 10, var Rakel helt slut och somnade och jag gick och la mig och sen sov vi hela familjen. Tills Angel ringde han var ute med barnen och dom hade varit på garden center och handlat kryddor och krukväxter. Han är verklilgen en ?Super dad? så himmal gulllig och rar. Till Rakel hade dom med sig en rosa liten vattenkanna, solros och tomatfrön så det är bara att börja odla. Han lovade även Fredrik och komma hit och hjälp till och bygga staketet runt vår damm och en ramp till mig så jag kan putta upp och ner vagnen utanför vår dörr. Tillsammans gick vi till Monkey Nuts där vi åt Lunch barnen skötte sig bra och åt hamburgare, fish and chips och smarriga milkshakes. Sen blev det lite tid för lek när vi kom hem. När dom hade gått upptäckte Fredrik att vår TV hade gått sönder eller rättare sagt fjärrkontrollen. Så det ägnade han resten av kvällen åt. Ja det var ett himmla liv. Så fort nånting går sönder i det här huset är det nämligen mitt fel. Men nu har det inhandlats en ny kontroll och Fredrik är lugn och glad. Rakel stupade i säng och lammsteken står i ugnen så jag hoppas på en stillsam kväll.
Jag vill bara påskpyssla och gör det fint och jag ser så fram i mot att ha svärföräldrarna här.

http://www.skvattramsstigen.se/rakel/  för senaste live uppdaten...

Till vår trädgård önskar jag mig följande

Jord
Påskliljor och fina krukor
Kryddor  till mitt kryddland
Solstol som jag kan ligga och amma i hela sommaren
Grill (gasol)
Gräsklippare för nu hr vi en äng utanför
Matrial till staket runt vår dam, det måste vi ha för dammen är stor och DJUP,..
och jag vill inte uppleva samma sak som mina föräldrar gjorde när jag var liten och nästan drunknade i bäcken.

Datorn
Fredag
Fredrik jobbar hemifrån idag så mycket som man kan jobba med Rakel hängande i trasorna. Hon är så pappig och ska bara sitta i hans knä hela tiden så fort han är hemma. Just nu är han hos doktorn på återbesök efter 2 pencelin kurer och en fruktansvärd hosta. Sen ska vi äta lunch tillsammans i Crouchend och sen kanske jag leker lite med vegan grannen i eftermiddag. Själv ska jag kolla på Göran Person dokumentären på datorn, medans Rakel sover man kan inte vara nyttig hela tiden.

Torsdag
Ja då var man tillbaka i vardagen igen. Idag var det simskola lik roligt som alltid. Och efter det följde Aina och Nathan med mammor med hem till oss och åt lunch och röjde lite. Tänk lilla Nathan är snart 1år när jag träffade honom första gången var han typ 3 veckor och en liten bebis.
Vi bytte lite kläder skor och leksaker med varandra det är alltid bra när man kan låna och byta med varandra. Till middag blev det kyckling med feta ost sås och pasta. Fredrik gnällde lite på att det inte var klart när han kom hem. Han var tydligen väldigt hungrig. Har börjat bli så där vansinnigt gravid trött igen som man är i början och kan gå och lägga mig vid på tiden på kvällen lätt.

Sverige Sverige

semlorn
Sverige Sverige fosterland på 4 dagar har jag ätit 2 pizzor varav en kebab, en hamburgare på Max, en semla, en prinsesstårta samt en chokladbiskvi...samt mängder med lösgodis, ostbågar och annat gott.

Jag hade ju kommit på den smarta iden att prova på ett nytt sätt att åka ut till flygplatsen på. Nämligen att först åk vanlig buss till Goldersgreen. Detta tar i vanliga fall ca 30 min hemifrån oss men i fredagsrusning kl 8.00 med alla school runs tar det minst det dubbla.
Och sen åka flygbussen ut till Stansted. Nej ush vilken jobbig omständig resa. Men jag "sparade" 8 pund och Rakel fick åka längst fram i en stor buss och det tyckte hon var kul. Jag måste säga att även om Ryainair är lite sisådär och att dom tagit bort att man får gå på först när man har barn. Så är ändå priset överlägset och det är så skönt att få ha med sig vagnen hela vägen fram till planet. Och samma sak när man går av det första man får i sin hand är vagnen. Verkligen skönt. Sen att det är som att åka i en boskapsvagn det får man väll ta, men jag kommer aldrig förstå hysterin när alla ska tränga sig på planet samtidigt herregud det finns ju plats till alla, så spelar det någon roll vart man sitter.
Resan gick bra och Rakel hon somnade så fort vi satt oss på planet och sov sin middagslur hela vägen till Göteborg. Där morfar stod och väntade på oss som vanligt. Sen sov hon lite till i bilen på vägen hem till Huskvarna.

Lagom till att vi kommit fram kom Mormor och morbröderna Isidor och Elias som också längtade efter att få se sin systerdotter. Rakel och Isidor busade med varandra hela kvällen innan hon somnade som en stock vid 8 tiden och resten av familjen hade "fredagsmys" framför så ska det låta. Härligt att vara i Sverige. Mamma hade med sig en hel drös med av mina gamla barnböcker samt min gamla Waldorfdocka.

Lördag
Här hade jag i princip beordrat en tur ut till Lager 157, så hela familjen följde med. Det är helt otroligt mitt ute på landet och då menar jag verkligen landet ligger denna outlet som är hur fräch och fin och billig som helst. Och givetvis säljer det som smör i solsken men jag undrar hur grundarnas tankebanor gick.. "åhh låt oss bygga något här ute på åkern som inte är en ladugård. " Men det gick ju väldigt bra uppenbarligen.
Nina och Jonas kom körande från Skövde och även om vi bara han träffas lite kort och förmodligen får mer tid att prata på telefonen var det roligt att ses. Och som vanligt hade pyssliga Nina handlat och slagit in så fina paket och påskägg till Rakel. Bla ett munspel som hon numera faktiskt kan blåsa lite i. Ja ush jag får dåligt samvete själv lyckades jag inte ens skicka iväg ett födelsedagskort.

Söndag
Elias min fiske tokiga lillbebror hade självklart inte missat att det var sportfiskemässa i Jönköping denna helg.( Man hade ju hoppats) Men eftersom hela familjen solidariskt hade följt med mig på shopping gick vi alla i samlad trupp och kollade på fiskemässan. Jag säger bra det vilka människor. Tänk er själva vilka som går på en sportfiskemässa bara killar mellan 8-70 år. För att få tiden att gå tror jag vi deltog i varenda tävling man kunde vara med i. Rakel fiskade i barnfiskedammen och vann ett fint metspö. Sen stannade vi dessutom 1,5 timme extra för att vara med i den sist utlottning. Och självklart till Elias stora förtret så vann vi ingenting..

lundqvistarna
Isidor, Elias, Mamma och Rakel på fiskemässan

Måndag
Familjen Lundquist åkte hem i söndags kväll med en trött och lycklig Elias och jag och pappa stupade framför TVn och jag somnade till en bondrulle. Jag hade ett inplanerat besök hos hårfrisörskan som jag längt så efter. Så medans Rakel var med morfar gick jag och klippte mig. Jag har numera BLONT verkligen BLONT hår (vet inte om jag är så nöjd) Kort page... Ja vad ska man säga ingen ide att fälla några tårar det växer ju ut. Men jag kan inte ens sätta upp det. Fredrik ljög lite nu när jag kom hem och sa att det visst var fint.. Man vänjer sig förhoppningsvis. Efter det åkte vi hem till Daniella och åt ostkaka och kikade på alla grejer i källaren. Sen åkte vi hem och kollade på det första avsnittet av dokumentären med Göran Persson, snacka om självgod. Men verkligen intressant att se och jag ser fram i mot att kolla på resten.

h?ret
Inte världens bästa bild men så ser det ut...

Tisdag
Idag gick vi på stan, jag spanade på allt påskpynt och köpte med mig lite grejer. Nu vill jag hem och göra det påskfint och sy påskdukar.
Och ha ett stort middags bord och ett vackert "sköna hem" hem. Som är vackert dukat med levande blommor och hela racet ja ni vet.
Tyvärr hittade jag ingen bra tygaffär så påskdukar får vi kolla efter här i London. Men mycket annat fint pyssel fick vi med oss hem.
Rakel fick ett par coola converse med döskallar på. Hon ser så cool och stor ut nu.
Jag har ett litet problem med hennes garderob. Ena sekunden är jag fast i socker sött rosa och spets för att i andra köpa döskalle gympaskor. Måste erkänna att jag har lite samma dilemma med min egna stil. Jag kan liksom inte bestämma mig. Jag hittade en barn bok som handlade om Racer RAKEL tydligen finns det flera om Rakel så dessa måste jag kolla upp. Köpte med oss gigantiska semlor hem som vi hade kunnat äta till middag.

Onsdag
Dags för hemresa, för att summera det hela har det varit underbart och det är så skönt att bara komma i väg och vila upp sig och komma från vardagen. Och stackars Fredrik som varit jätte sjuk har kunnat vara hemma och vila upp sig i lugn och ro. Det hoppas jag att han har gjort iallafall. Rakel hon har somnat gott i sin säng på kvällarna utan gnäll men vaknat lite på nätterna jag hoppas det bara är tillfälligt och varit väldigt mammig i perioder. Hopps det också släpper när hon kommer hem och träffar pappa. Redan kl 11 efter att jag hade fyllt hela väskan med shopping, påskpynt. leksaker och våffeljärn var det dags att åka till flygplatsen. Hemresan gick bra. Rakel satt fastspänd i mitt knä hela vägen helt otroligt. Brevid oss satt en annan svensk mamma med ett gämn gammalt barn så dom bråkade lite om leksakerna. Hon berättade att hon bodde i Bristol så för att komma hem var hon först tvungen att att tåget in till London för att sedan ta en buss i 2 timmar för att komma hem. Skulle vi bo så skulle jag aldrig åka till Sverige.. Herregud vad jobbigt. Vi tog vår gamla rutt med tåget hem och Fredrik mötte oss vid stationen. Rakel hon blev så glad så hon nästan började gråta och sen åkte vi hem hela familjen. Vilken man jag har, hela hemmet var DAMMAT SKURAT och PUTSAT jag lovar att komma ihåg det här när jag blir arg nästa gång. Dessutom hade han sorterat en massa och omorganiserat i köket så numera är saker ordentligt nedstoppade i avsedda boxar. UNDERBART....
Lika härligt som det är att åka bort lika härligt är det att komma hem.
Rakel hon myste när hon blev nerbäddad i sin egna säng och sov gott hela natten (puhh var lilte orolig att hon hade plockat upp en dålig vana i Huskvarna)

För att sammanfatta det hela ett par underbara dagar och Rakel leker lyckligt med sina saker och snart ska vi i väg på simskolan. Bilder kommer snart.

magen
Magen i vecka 31

Off to Sweden

sommrtjej

Så det är väll bara att let reda på åkpåsar, vantar mössor och tjocka jackan igen...

Nu åker vi till Sverige och kommer tillbaka på Onsdag fullladdade med ny energi. Och kanske lite shopping...
Vi har även bokat sommar biljetterna
Fredrik och Rakel åker till Stockholm den 29 Juni för att mysa med farmor och farfar.
Jag och bebisen åker till Göteborg den 29 juni och går på bröllopp i Skövde för att sedan åka till Stockholm.
Hem åker vi tillsammans alla 4 den 9 Juli.

Solen skiner

Torsdag
Var på simmskolan i morse lika roligt som alltid. Fredrik gick till läkaren igen med sin hosta och kom hem full laddad med medecin och inhalator. Och ett inbokat återbesök. Efter simmskolan åkte vi till den där super REAN som jag inte skulle gått på och självklart blev det någr fynd. Nu får jag inte spendera några mera pengar alls. AJABAJA.

Onsdag
I dag var vi uppe hos våra vegan grannar för deras lilla Freya fyllde 2år. Pappa Allan hade tagit ledigt från jobbet. Stackarn han hamnde i värsta kaffe repet. Det var ett väldigt lungt barnklas, totalt var det bara 4 barn bjudna och dom lekte snällt med varandra. Men jag blir lite trött dom andra mammorna är all typ 45, halvfeta och verkligen super präktiga. Alla deras flickor har tjockt vacker kortklippt hår, i pojkfrisyrer. Och det är bara gurkstavar, homus och morötter. Och dom är så himmla himmla försiktiga med ALLT. Stackars Rakel hade tex hittat nån leksak som hon tuggade lite på men då tog Celine bort den för det var tydligen lite kradborr på och då kunde hon ju göra illa sin mun. Deras numera 2 åriga dottter får tex inte gå in i köket för där är det så FARLIGT. Herregud hon skulle se Rakel när hon balanserar på stolar sitter på diskbänken och ska "diska" eller hjälpa mamma. Men sen har dom fått en unge som är rädd för allt okså. Men nej jag ska inte bara klaga dom är trevliga grannar och hon hade bakat god tårta, och annat gott och dom är trevlig men inga jag skulle hänga med gämmt.
Deras senaste påhitt i hennes mamma grupp är att all åker på "Luxorious family hotells" över helgen. Där är allt inkluderat. För det är tydligen väldigt jobbigt det här med mat när man åker bort för dom små.(???) Men på dessa hotell har dom speciella organiska barnmenyer och små dagis man kan lämn in dom på. Men jag menar ska man betala massa pengar för och göra något mysigt vill man åka till ett hotell då? Då skulle jag hellre åka till Paris och bo på vandrahem eller göra något kul... Eller lämna barnen hemma, jag kan tänk mig exakt hur lätt lagd Rakel skulle vara i ett nytt hotellrum. Men vår granne dom ska åka nästa helg och hon är eld och lågor över detta. Så det är ju roligt för dom. Men lustigt hur olika man kan vara. När jag berättar att vi ska åka till Sverige med en 4 veckors bebis i sommar och gå på bröllop då tycker dom nog att vi är helt TOKIGA.

Rakel har fått låna Freyas diadem, hennes mamm hade knåpat i hop en väldigt fin "fairy costume"
image299

GRATTIS NINA PÅ FÖDELSEDAGEN, min allra käraste goaste vän hoppas du blir ordentligt uppvaktad för det är du väll förtjänt. Tyvärr har din virriga kompis här i London glömmt skicka kort även om jag gått och kollat på fina kort i typ två veckor. Ser därimot fram i mot att förhoppningsvis träffas på Lager 157 på Lördag. Stor kram

Tisdag
Det blev 2 par skor till Rakel i går, ett par ordentliga bruna höst skor i stl 24 och ett par ljusblåa ballerina till sommaren okså dom i stl 24, hoppas hon växer i dom snart. Båda på REA så då var alla nöjda. Pappa Fredrik har nämligen fortsatt penga ångest. Så jag har lovat hon att inte gå på JUNIOR FASHION Sale som jag har fått inbjudan till som är en stor rea. Men som sagt jag ska inte gå..
I dag fortsätter solen att skina och jag var ute hela dagen utan jacka. På vägen in till stan träffade vi Cecilia på tåget så hon hängde med ner till Kingsroad där vi lämnade in lill Ingrids klänning som hennes shoppingtokiga mamma hade fököpt sig på när hon var här. Sen promenerade vi genom Kensington park och hela vägen upp till kyrkan.. Som var ganska folk tom denna soliga dag. Joushua (Sigrids gamla barn) kom kl 3 med den nya aupiaren, hon ser så tråkig ut och lilla Joushua han är så blek.. Lite sol skulle inte skada den killen. När vi skulle hem gick vi hem genom Regentspark, hur fint som helst. Har faktiskt aldrig varit där innan, dit måste vi gå igen. Det finns en liten sjö och underbara fontäner. Elin kom hit efter jobbet och vi hade pannkaksmiddag Rakel sommande snällt och pappa är på konferans. Nu har jag suttit uppe och fixat lite med min mamma grupp, och ska snart se slutet av det senaste avsnittet av desperate housewifes på DVD

Måndag
Idag ska vi åka med grannen till Vincent och köp nya skor till Rakel, sen ska vi gå på vår vanliga playgroup som vi alltid går på när det är måndag. Sen kanske det blir något extra gott till middag. I går åt vi lunch i trädgården och Fredrik gjorde lite trädgårds arbete. Det var nog första gångne jag såg det. Det är så underbart att det äntligen börjar bli varmt. Kännde mig nästan lip färdig av lycka när jag satt i trädgården i går. Nu är det bara 10 veckor kvar till ny bebisen kommer.

Vecka 10, förhoppningsvis en lugn vecka

nyarummetimage298

Söndag
Solen skiner, och just nu sitter jag i linne och kjol i trädgården och skriver på min lilla dator. Det är så varmt ute. Hela förmiddagen har jag och Rakel pysslat lekt och fejat i hennes rum. Hon sover nu hela nätterna sen jag flyttade sängen helt otroligt. Nu sover både far och dotte roch jag sitter i solen och njuter. I eftermiddag hoppas jag vi kan komma i väg till parken.

Lördag
Åh denna dag har jag längtat länge efter, i dag var jag på svenska mammor konferans. Michella som har startat hela svenskamammor föreningen var över i från USA så först kl 10.00 hade vi ett möte för alla oss mammor som är kontakt mammor för olika mamma grupper runt om i England. Alltid lika kul att träffa alla och sen var det konferans. Det hade kommit ca 40 st mammor och vi pratade om 2 språkighet. Kanske inte ett sådant stort problem i vår familj men endå verkligen väldigt intressant och hur viktigt det är att vårda sitt "hemmspråk" och kultur när man bor utomlands. För om vi alltid kommer att bo här kommer ju hennes Engelska vara mycket starkare en svenskan. Jag fick bla lära mig att 2 språkiga barn tex lär sig läsa snabbar har enklare för att lära sig ett 3e språk osv. Och hur OTROLIGT viktigt det är att alltid vara konsekvent och prata sitt egna språk med sitt barn. Så tänk på det Nina och Cissi när ni får barn. Att ni pratar Svenska och att er partners pratar Franska /Italienska. Jag skulle kunna skriva om det här länge och det är en hel vetenskap som är väldigt intressant, och jag är så glad över allt jag har fått lära mig. På kvällen åkte vi hem till Camilla som har Svensk TV och kollade på Melodifestivalen, och åt god poplockmat och drack vin (tyvärr inte jag då) Tycker faktiskt att fel låt van.. Det är ju ingen shlager.. men men. Vi hade det hur mysigt som helst och det var helt underbart att ha en HEL DAG utan BARN: Fredrik och Rakel dom gjorde stan osäker tror dom han med 2 besök på MCD, lite shopping samt Sushi och glas till middag. Både far och dotter verkade mycket nöjda över deras mys dag.
"
Fredag
Åkte till Ikea med Sara och Josefin, inhandlade ett bord och två små stolar till Rakel som jag och Fredrik pratade om att hon skulle fått i julklapp känndes som att det var på tiden, samt ett extra parasoll med fot som som jag kan ha i trädgården över ny bebisen (sjukt eller hur i sommar har vi ett barn till). Barnen höll i gång som vanligt men IKEA är ett väldigt barnvänligt ställe där dom kan härja fritt och det är ju skönt. Sen följde vi med Sara hem och hjälpte henne att rensa i garderoiben och fick en hel hög med gammla mammakläder. OCh sånt tar man ju tacksamt i mot. Det är ju så tråkigt att köpa nyttt, samt en trådbacks byrå. Min senaste graviditets noja är nämligen var den nya bebisen ska ha alla sina kläder. Vi har bestämmt oss för att skeppa över en del grejer när vi säger upp lägenheten i september bla min gammla utdragssäng och garderob. Men var ska den ha alla grejer från Juni till September ??



Torsdag
Rakel hon sov HELA natten i sitt nymöblerade rum. Trots att jag var uppe och provade hennes ny sydda byxor på henne medans hon låg och sov, två gånger i går kväll. Kanske blev dom lite små ska nog sy nästa par lite pösigar, Samt att hennes far och kollega kom instormande fulla som en kastruller kl 2 i går nattt efter något slags företags event. Så tusen tack Sara för ett mycket bra tips. Nu har vi ägnat morgonen åt att dammsuga och våttorka och ska snart gå i väg på simmningen. Rakel diskar sina nappar i diskhon en av hennes nya favorit sysselsättningar man får ladda upp med många handukar på golvet för det blir lite blött.

Onsdag
Idag så började vi morgonen med att möblera om i Rakels rum, efter att Sara hade tipsat om att Rakel kanske sover dåligt på nätterna pga sängens placering i rummet. Och jag tror faktiskt lite grann på sånt där så vi får se hur det går. Sen gav jag mig på att slå in 3 fula flyttkartonger som stått i hennes rum sedan länge i tapet från Laura Ashely. Det blev så där, svårt och göra sådan stora saker när Rakel bara drar, och man inte har riktig tejp. Men jag har nu kommit fram till att jag ska köpa tapetklister och slå in dom ordentligt så blir det nog snyggt. Sen ringde Anna stackarn och var alldeles sjuk, så jag bestämmde mig för att göra dagens goda gärning så jag travade upp till henne med en packe DVDer till barnen och tog med mig Matthew som är 2,5 och Rakel till parken där vi åt lite picnic och hoppade i vattenpölarna i solskenet. Sen vidare hem till Hanna, Eliott och hans nya bror som är 3 veckor gammal (jag lämmnade dock av Matthew till en mycket tacksam mamma innan). Rakel tyckte det var väldigt mysigt och fick hålla honom och satt länge med honom i knät i soffan och såg mycket stolt ut. Hon hade nog gärna tagit med honom hem. Nu har jga röjt och plockat, och ska sätta mig och sy ett par byxor i det fina Libertys tyget till Rakel medans Fredrik är på företags event.

Tisdag
Cissi våtservetter det har jag hela handväskan full med. Dom är A&O när man har barn. Men det är ju inte alltid som dom ligger så tillgängligt. I dag åkte vi hela vägen till Putney och hälsade på Viveka och barn. Lika trevligt som vanligt. Solen sken och det är så vårigt ute. Helt underbart. Jag han även gå förbi TKMAX i Hammersmith som blivit väldigt stor och fin, dom säljer även fin fina lakan, handukar och möbler till mycket bra priser. Han med att köpa en liten present till 3 veckor gammla Oliver som vi ska träffa i morgon.
snowmanVilken dag, i natt vaknade Rakel hungrig och med bajsig blöja kl 2 eftersom hon inte känndes riktigt bra fick hon Calpol (alvedon) vilket jag aldrig skulle gett henne känndes som jag gett henne amfetamin. Hon blev hur pigg som helst och låg och snackade och ville gosa med båda sina föräldrar. Fredrik flyttade till soffan efter ca 30 min men mig underhöll hon i typ 3 timmar. Jag var inte direkt utvilade i morse när hon bestämmde sig för att slå upp sin blå. På morgonen tog vi det lite lungt och softade lite. Vid 10 rycket kom Sara, Mia och Tova förbi och lekte och åt lunch.
Sen promenerade vi hem till Ylva, barnen somnade gott i sina vagnar på vägen dit. Jag åkte vidare in in till Camden ensam utan barn för att gå på interjuv för att få mitt National Insurence nummer. Det var lite Rysslands feeling på det stället bara en massa "invandrare" och annat slödder, som knappt pratade ett ord engelska. Jag blev utfrågad om när jag åkte till UK första gången (ähhh ingen aning) hur många gånger jag varit i UK tidigare (ähhh ingen aning igen massor) Men det gick bra man fick fylla i en massa uppgifter om sig själv. Det hela tog väll ca 1 timme, dom kidnappade mitt pass och jag fick vänta ett tag innan jag fick tillbaka mina grejer. Sen hela vägen tillbaka hem till Ylva där jag hämtade upp barn och Sara. Sen åkte vi vidare hem till mig där vi utfodrade barnen lekte och busade tills det var dags för familjen Ballagun att åka hem. Just nu kännner jag mig helt SLUT som människa mamma och artist.

RSS 2.0