Klättra klättra

Isak han ska bara stå och dra och riva i allt han kommer åt. Jag som redan hade glömmt bort hur det var.
Här nedan tex...
image502image503
Titta mamma hur jag kan klättra fint, pilla lite på eran fula klockradio...oj vad det något som gick sönder när jag drog ner den ? Aj aj inte pilla...
image504image505
Åhhh en body lotion..
image507
Ingenting kvar...

Fredrik opereras, & barnen är förkylda

Jag och barnen åkte och hämtade farmor och farfar i går på Heathrow. Och det var då förstås samma dag som BA nya terminal 5 invigdes. Och jag som tittar på nyheterna 1 gång i veckan hade så klart ingen aaaaning. Frågade personalen om det var någon kändis på ingång eftersom det var så mycket, press och polis på plats. Men nej bara invigning. Men som med alla nya ställen så var det så klart lite problem BAGAGET fungerade inte som det skulle. Så farmor kom ut i förväg och stackars farfar fick vänta i 2 timmar. Vissa hade tydligen fått vänta mycket längre och över 30 flighter ställdes in i går så vi hade väll tur. Men varför är det alltid sådant som ska hända oss.

I dag är Fredrik på operation jag körde dit honom och farmor kl 07.00 i morse, och nu ringde Christina precis och sa att det var klart och att allt har gått bra så nu ska han bara vara kvar på observation. Våra förkylda barn har sovit i skift här hemma, Rakel sov till kl 10 i morse!!!!, när hon vaknade gick Isak och la sig. Sen mutade jag Rakel med ett paket pringels så jag som också är ganska förkyld kunde få sova lite till Barnen i Bullerbyn.

Farmor och Farfar på besök

image501

I dag kommer farmor och farfar. Och det är alltid lika roligt. Men först ska jag gå till doktorn med mina barn. Nu är båda två väldigt förkylda. Stackars Isak han är 10 månader har redan haft Bronkit och Chest infection, det är inte lätt. Han är ju alltid så glad så jag märker knappt när han är sjuk.

I morgon ska min tappra man opereras för sina bihålor han har fått någon slags förträngning i näsan så nu ska det öppnas upp. Så han har gått runt och varit konstant täppt i näsan i över ett år. Så han ser verkligen fram i mot operationen. Jag hoppas bara att han inte kommer att ha allt för ont. Sedan blir han sjukskriven i 2 veckor. Så då kommer jag ha 2 barn och en man hemma. Men det ska bli mysigt och nu kommer ju farmor hit och hjälper till.

Sverige - Brasilien

image499

Ja det var riktigt roligt att gå på fotboll trots att Sverige förlorade med 1-0. Men men. Det var 60.000 personer där och dom svenska supportrarna var klart i underläge men vi gjorde vårt bästa. Camilla hade fixat toppen biljetter på 10e raden från planen så man såg alla spelarna riktigt bra. Det är ju en helt annan känsla när man ser dom på riktigt så där. Efteråt gick vi till pubben och tog en öl. Selena satt barnvakt och det hade tydligen gått bra, efter att Rakel hade fått gå och lägga sig i våran säng. Ja fotboll skulle jag kunna gå och se flera gånger speciellt när man bor 10 min från stadion.
'image500

Lång promenad 1 mil faktiskt...

image496
Regentspark
Idag fick jag nått slags ryck efter att bara ha suttit inne bakat ätit och inte rört mig mera en vad nöden kräver under hela påsken. Så efter våran Tradera/post runda satte jag barnen i vagnen i dag och beslutade att vi skulle gå till Svenska kyrkan. Jag promenerade i rask takt och det tog ca 1 och en halv timme. Ner till Archway vidare ner till Camden, genom hela Regents Park och London Zoo och sen nästan framme. Jag kan säga att nu är jag helt SLUT. Måste ta reda på hur långt det är. Men så skönt att komma ut och röra på sig lite. Rakel sov hela vägen och Isak han är ju altid nöjd. Så i kväll blir det nog en tidig kväll.

no banananas....

image495
I går läste jag något helt sjukt i Junior som är ungefär som svenska mama.
Det var en mamma som frågade i en av dom populära frågespalterna.

Om det var farligt att ge sitt 10 månaders barn större bitar mat och till svar fick hon detta

"I would not advise you to avoid lumps in your babys food, altogether. However, never give nuts, large chunks of fruit or even rounds of banan to a child under the age of five, as these shapes of food can be a danger "


Och min fråga vilken mamma följer det, 5 år!!!!!!!!!!! vad ska man ge dom, inte frukt, inte godis, inte för fet mat, inte light produker, inte salt. Vad ska dom stackarna äta. Tur att mina barn älskar både korv, pommefrite, godis, choklad, och MC Donalds.... och dom har ju överlevt båda två.
Isak han har numera 8 tänder och äter i princip vad som helst. Tex pommes i dag på MCD, utan att sätta i halsen.
Det är inte lätt att vara mamma i dag ;)

Behöver min dotter mera PIPPI i sitt liv?


image491image492image493image494

Som bekant är min dotter GALEN i pippi. Surfade runt lite i går kväll och hittade dom här. Fina eller hur tror jag ska köpa båda till Rakel. Eller ska jag köpa en gammal blommmig dockservis... typ från tradera... (min favorit) Hon har ju fått en fin Röd BRIO dockspis från sin morfar som vi ännu inte packat upp. Men har man spis måste man ju ha servis eller ?

Sista dagen på påsken..lemonmaräng paj, BBQ och TRADERA...

Idag kom Angel och Nadia hit och vi hade årtets första BBQ i trädgården i snön. Jag vet min man är en entusiast. Men han har verkligen sett fram i mot det. Så det blev grillat till middag och en lemonmarängpaj som jag bakade från min Jan Hedh bok. Som blev riktig lyckad. Barnen lekte snällt alla 4 medans vi vuxna kunde relaxa och ta det lungt äta påsk godis och dricka Guadeloup rom. Jag har pulat lite med alla mina saker som jag sålt på Tradera det är alltid lite pyssel att packa allt och se till att rätt grejer kommer till rätt personer. Men hur sjukt det en kanske låter jag tycker att det är roligt, det är som mitt lilla mini jobb jag får packa sortera och organisera och pyssla lite. Jag tjänar pengar och får en fin utrensad garderob. Man kan sälja allt trust me. Det är helt otroligt.

Mycket goda viner...


image490image489

Glömde skriva men när grannarna var på middag i fredags hade dom med sig ett helt fantastiskt vin. Och jag som inte gillar vin i vanliga fall..... Var tvungen att springa ner till affären i går och köpa upp hela lagret. Så då förstår ni hur gott det var. Vinet heter Jackson Estate Sauvignon Blanc 2006 och kommer från NZ var annars?
(Säljs på systembolaget, Sainsbury eller Waitrose)
Min andra favorit som också är helt suveränt är Cable Bay Chardonnay också ett vitt vin från en liten ö som heter Waiheke Island på NZ, som lustigt nog ligger väldigt nära där jag brukade vara aupair.
Och Hallon sufflen.. helt ärligt blev den så där. Men helt OK, men dom överträffade inte cheescaken.
Men vi hade en mycket trevlig kväll med Elin som alltid och åt god mat.

http://www.cablebayvineyards.co.nz/
http://www.jacksonestate.co.nz/

Hallon Suffle

Jag fick Jan Hedhs senaste kokbok "efterätter, tårtor och godasaker"av svärmor i julklpapp som jag nu bakar mig igenom. Medans haglet öser ner utanför. Inget vidare påskväder. Tänkte att vi kunde äta dom små godingarna i morgon när farbror Jacob kommer hit på middag. För det stod i receptet att man kunde spara dom i frysen upp till en vecka. Perfekt tänkte jag då är dom förbereda och klara tills i morgon. Men det var ju bara en hake ogräddade!!! Så i kväll får vi äta Hallonsuffle med Elin och så får Jacob cheescake i morgon istället. Fredrik undrar nog vad jag håller på med. Bakar helt galet...
image488

Påskafton

Rakel vaknade i morse kl 07.00 med orden ÄGG ÄGG ÄGG... det är väll så när man har en pappa som arbetar på chokladfabrik :)

image487

Grannarna på middag

Grannarna på middag
Förätt (små borgligt tjafs som min man kallar det)
Grillad chevreost med honung, rödbetor och pinjenötter
Huvudrätt
Tomatpesto, vitt vin med räkor, wild rocket och pasta.
Super enkel pasta, sjud olja, vitlök, vittvin, körsbärstomater, tomatpesto gärna färsk. Låt sjuda ju längre det står på spisen dessto mera smak. Koka pastan. När pastan är klar häller du på färska räkor och ruccola sallad, tomatsåsen blanda allt med pastan. Dekorera med färsk parmesan och lite pinjenötter klart!
Efterätt
Nigella New York cheescake med blåbär. Från How to be a domestic goddess
image484

Lazy Friday

image479image480image482

Tänk så mycket roligt som händer. Har i dagarna fått reda på att Nina P ska få en liten bebis i septemeber. Det är ju bara en av mina gammla kompisar som har fått barn. Cissi men hon bor ju i Singapore med sin lilla Arthur så dom ser man inte mycket av. Och den andra nyheten är att Nina L ska förlova sig. Tänk vad mycket roligt och spännande dom har att se fram i mot. (jag vet lite klyschigt) Båda sakerna gör ju en smått hjärntvättat. Jag vet själv av egen erfarenhet, man kan verkligen snöa in sig. Men det är ju så härligt härligt.

Här hemma har vi en soft förmiddag. Fredrik fick sovmorgon jag och barnen handlade innan stora påsk ruschen. Om man åker till vår Sainsbury när det är peak period. Så kan det ta 1 timme att komma ut från parkeringen. Just nu sover Isak, Rakel pysslar Fredrik jobbar lite. Och jag håller på med en cheesecake från Nigella. Hon har alltid så komplicerade recept.. Men jag hoppas den blir god. Den ser fantastisk ut.

Här kommer lite ring tips Nina, mina kommer från Kaplans.

www.efvaattlingstockholm.com/
www.kaplans.se
www.engelbertstockholm.com

image483
Barnen på Sainsbury....

Mina beauty favorites denna månaden


Marc Jacobs Daisys...
Jag är helt galen den luktar så gott och förpackningen är så snygg. Går och sprejar här hemma hela dagarna. Har trånat efter den ett tag det började med att jag köpte den lilla blomman när vi skulle till Guadeloupe. Och i måndags efter vårt tvätt bråk kom Fredrik hem med en stor ask med både parfym , showergel och body lotion. Rent allmänt gillar jag Marc Jacobs skarpt. Så mycket fina saker. http://www.daisymarcjacobs.com

image475image476

Dior
Dior Bronze Harmonie ska du köpa ett bronzpuder i vår så är det här min rekommendation. Det är verkligen snyggt på. Inte för brunt inte för glittrigt. Man känner sig brun pigg och fräch bara av att titta på förpackningen.

image477

Mulberry Roxanne Tote
Vilken fin väska. Skulle passa mig perfekt i vår... Den verkar dessutom ganska slitsäker bra när man har två små grisiga barn och stor. Mina handväskor måste vara stora så jag får plats med all junk som jag släpar runt. Blöjor, lippgloss, barnmat, våtservetter (skulle nog aldrig överleva utan), frukt, leksaker och nappar..
image478

Påskträff med svenskamammor

Påskträff
I dag hade jag påskträff hemma. 7 mammor och 14 barn typ. Jag tycker alltid att man är förberedd och organiserad men sen flänger man alltid runt i sista sekunden och fixar med saker. Rakel hjälpte mig att baka bröd i morse med spenat och parmesan ost. Det var nmjöl ÖVERALLT Rakel var alldeles vit.. Jag älskar nybakat bröd det borde man göra mycket oftare. Det är ju inte så svårt. Efter att alla mammor och barn ätit lunch dom vuxna fick gravad lax med min egna potatissallad och så brödet då. Och barnen fick pizza så påskpysslade vi. Barnen fick göra påskkort med fingerfärg, så det limmades och målades för fullt. Men det var ganska strukturerat faktiskt. Och det blev inte målarfärg över hela lägenheten. Sen hoppades det i soffan byggdes koja och alla barnen ville vara nakna.. Medans vi mammor fick fika i lugn och ro och äta min lemoncurd tårta som tog en hel kväll att baka. En sån där när degen ska vi vila, och formen ska kylas sen in i frysen, och så göra fyllningen på det... men åhh så god. Den smakar nästa lite ostpaj. NU är jag helt slut...

image472
Sådana här fina påskägg skulle jag vilja ha, för nu är det slut på godiset.

image473
Börjar man bli gammal när man går igång på plast blommor....?

image474
Min man kom hem med blommor, riktiga från Dior ...(dom lanserar  någon ny produkt tror det var en klocka och i stället för att ge bort klockor i goodiebagsen fick alla en blomma.)

Räven är borta & jag påskpyntar

Torsdag
I går när Fredrik kom hem var det dags för oss att skotta räv. Jag hade nog föreställt mig i huvudet att den där lilla räven var ungefär lika stor som en chäfer. Men det var den inte snarare mera som en lite cockerspaniel. Men död var den och stel så det var relativt enkelt att få ner den i den blå IKEA kassen som grannen donerat. Just nu ligger den på framsidan med resten av sopporna och väntar på upphämtning. Det känndes otroligt skönt när det väl var gjort.
I dag packade jag och barnen in oss i Volvon och körde genom hela London ner till Viveka Rebecca och Philip där vi som alltid blev bjudna på en god lunch. Rakel och Rebecca lekte själva nästan hela förmiddagen dom är så stora nu. Innan jag åkte hem gick jag till min favorit affär http://www.fulhamgardencentre.com/ som har så mycket fina saker. Massor från Gisel Graham http://www.giselagraham.co.uk/ jag skulle kunna köpa hur mycket som helst.
När vi kom hem hade Fredrik köpt med sig krabba hem. Nej nu ska jag gå och lägga Rakel och förbereda lite inför min påsk fest jag ska ha i morgon.

image470
Min fina påskgren som hänger i taket..rosa så klart
image471
MIn fina kruka som jag shoppade i dag

Det ligger en död räv i våran trädgård...

Det ska ju alltid vara lite drama mest hela tiden i den här familjen.  I går hade vi en räv som tillbringade mesta dagen i våran trädgård. Jag och Fredrik skämtade till och med om det när vi var vänner igen efter tvätt bråket. Att den kommer nog dö där. Ni som läst innan vet ju att vi ganska ofta har en räv i våran trädgård. Och mycket riktigt i morse låg den där sten död om den inte har gått i ide mitt i våren. Ringde upp till våran granne hon vet allt. Det är som att ha en männsklig googel hemma inställd på London. Så hon gav mig mycket riktigt några nummer som jag ringde. Först pratade jag med Haringey Council, typ kommunen som verkade som att dom fick sådan frågor varje dag. Killen jag pratade med förklarde att det var BARA att stoppa in den i en soppsäck och lägga den ute på gatan så kom dom och hämtade upp den. Bara... hur ska jag få in den i säcken frågar jag honom. Det är ju inte en liten kanin utan en stor räv... Det visste han inte utan gav mig ett nytt nummer som jag skulle ringa till soppgubbarna. Och jag försökte med allt trugade dom med att min man var på semester och att jag helt enkelt inte kunde hantera döda rävar. Men dom ville inte lyssna. Så till slut ringde jag till pestcontroll typ Anticimex och dom erbjöd sig att komma och hämta den för 100 pund. Men då tog snåla smålänningen över.  Nej nu är det nog. Så när min kära man kommer hem i kväll från nån mingelfest hos någon känd frisör. Snacka om att gå från glamour till vardag. Så  ska vi tillsammans lägga den i medhavd blå IKEA kasse. Ja jag skrattar nästan redan. Grannen frågade om jag inte kunde ringa innan så hon inte missade showen. Det är jobbigt med trädgård förra våren fick vi ju fiska upp rutna jästa fiskar ur dammen och nu en död räv

Det hänger på tvätten


Ni som tror att vi alltid har tomtebo lycka i vår familj tror fel. Har kan det verkligen vara högt i tak i bland herregud när vi väl satt i gång flyger porslinet.
Som i måndags morse när Fredrik stressad ska i väg på möte och står framför spegeln och provar outfits som en riktig tjej. Och börjar klaga på att hans väldigt V ringade t-shirst är skrynkliga längst ner i V-ringningen. Typ så här
Fredrik- Malin den är skrynklig
Jag-Va vadå? (men vet väl ändå lite vad han pratar om)
Fredrik- Den är skrynklig här längst ned i v-ringningen. Nu kan jag inte använda den här. Rafsar runt i t-shirts lådan. Hittar en till som är skrynklig. Hänger du inte upp dom ordentligt? Frågar han mig i anklagande ton
Jag -Du jag gör faktiskt mitt bästa hänger dina tröjor på galge som du vill ha dom. Jag har faktiskt 2 barn att se efter jag är inget tvätteri!!!
Fredrik -Ja men det är väll inte så svårt du måste hänga dom på galgen och sträcka ut dom och se till att sömmarna vid axlarna hänger rätt på galgen så det faller rätt. Visar sammtidigt hur han menar
Jag (tänker han är GALEN jag är tillsammans med en kläd facist) Tvätta dina jävla kläder själv. Eller lägg alla kläder i tvätt korgen så tvättar jag dom igen. (Man är ju martyr ) Och sen kan ni ju tänka er resten.

Men när han kom hem i måndags kväll hade han med sig en hel box med Marc Jacobs nya parfym Daisy med tillhörande Body Lotion och dushcreme. Samt 2 väldigt V-ringade rosa toppar från American Apparell samma som han har. (han kanske tänker att jag lär mig hänga dom rätt om jag har likadan ) Ha ha. Ja väldigt gulligt han hade dåligt samvete för att han hade varit tvär. Så nu är vi så sams så tänk vad lite parfym kan göra

image469

Vilken dag

I dag var vi bjudna på lunch hemma hos en av Fredriks kollegor i St Albans. Det är ju alltid trevligt när man blir hembjuden till någon annan.
Annars är det ju ALLTID vi som har folk hemma. Varför är det så. Nu i påsk tex. På Fredag kommer grannarna på middag, på Lördag Elin och på Måndag Angel & Nadia. Men jag klagar inte jag sitter redan och dreglar i kokböcker skriver listor på vad jag ska laga så vi tycker ju det är roligt både jag och Fredrik-

Men tillbaka till dagens strapatser för det blir det ju alltid när vi ska hitta på något. Jag hade sytt ett par nya byxor till Rakel ljusrosa som hon lyckades smutsa ner innan hon ens hade kommit in i bilen. För hon skulle krypa upp för trapporna ??!! Sen kräktes hon 2 gånger på vägen dit. Som tur var i påse.
Jag körde på M25(stoooor motorväg) åt fel håll och jag fick köra hur långt som helst för att komma av och lyckas vända. Så vi kom dit 1 timme sent.
Som tur är ju inte engelsmännen lika petiga med tiden som svenskar. Lunchen var lyckad mycket god mat och altid roligt att se hur andra bor.
När vi åkte hem, lyckades Rakel kräka ner hela sin fina  ljusblåa kanin angora/chasmire tröja med ca 1 kg hallon som hon tryckt i sig till efterätt.
Och denna gång inte i påsen för att pappa Fredrik satt i framsättet. Jag orkar inte med att ha en bilsjuk unge. Hoppas nästan hon är magsjuk..... Grrrrrr Så just nu tvättar jag här hemma. Isak har somnat och far och dotter sussar söt tillsammans i dubbelsängen.

Vardag igen

image465
Vart kan vi skicka dom ??


Söndag
I dag ska vi hem till en av Fredriks kollegor på lunch, ska bli mycket spännande och se hur dom bor.

Lördag
Fredrik var tvungen att jobba. Så jag och barnen tog tåget till Chioswick och hälsade på Elin. Tog en promenad och åt lunch. Nu känns det riktigt mil ute. Kunde äta ute utan att frysa alls. På eftermiddagen var vi bjudna på grannens 3års kalas så det passade ju bra. Lördag kväll sydde jag två par byxor. Isaks fösta i begie smalrandig manchester, och ett par ljusrosa med sjömansguldknappar till Rakel. Så fina, hoppas dom passar bara.

image466
På väg hem till Elin

Fredag
Stort grattis till NIna världens bästa kompis som alltid ställer upp och lyssnar och som dessutom är världens bästa gud mor. Hoppas du får en bra dag

Rakel var på lekis i dag, tydligen tyckte inte fröknarna att hon varit riktigt sig själv i dag lite trött och hängig. Hoppas hon inte blir sjuk. Isak han har varit på strålande humör hela dagen. Han är i princip ALLTID glad. Underbart med glada barn. Jag och Isak gjorde veckans shoppig och gick på posten. Besökte ett gym är så sugen på att börja träna. Oc h det skulle ju typ kunna gå när Rakel är på lekis men det kostar 60 pund i månaden plus 3 pund i timmen för att dom ska passa Isak.. Hmmm lite dyrt eller ? I kväll ska jag ut med några kompisar.

Torsdag
Torsdagar är det alltid mammaträff med min svenska mammagrupp denna gång hemma hos Mari vi fick nästan stressa för att hinna dit i tid. Rakel har sovit riktigt länge hela veckan. Men hon har börjat köra med oss lite på kvällarna som en riktig liten Alfons "hungrig, kissa, vatten osv" Dom lär sig snabbt. Själv har jag börjat kika lite i kokböckerna här hemma och funderar på vad jag ska laga i påsk. VI har inga planer alls. Angel och Nadia kommer hit på Måndagen Så då måste man ju bjuda på något gott. När man läser tex Nigellas böcker så skriver hon alltid saker som "den här kakan bakar jag varje jul påsk etc.. jag vill också ha specilla maträtter/kakor som jag gör varje jul, påsk midsommar osv..."

Onsdag
I dag kändes det som riktig vår barnen lekte i trädgården och det gick faktiskt att sitta ute och dricka en kopp kaffe. Har börjat fundera på projekt trädgårdssanering. Jag tänker gräva upp typ 3/4 delar av våran trädgård det är ju bara OGRÄS överallt. Så vi får se hur det går.
Det känns verkligen som att jag har mera energi nu efter semestern och att jag orkar mera tycker helt plötsligt att det är roligt att laga middag nästan saknat det lite efter 3 veckors frånvaro. Men som sagt vi får se hur länge ångan är uppe.
image461
Här vill jag bo helst i det rosa fina huset


image463
Isak älskar att stå här tittar han på barnprogram lite väl nära kanske..

image464
Elin Rakel och Malin på IKEA lika galet som alltid men det finns ingenting som jag och Elin inte kan stuva in i en bil.

Tisdag
I dag är vi verkligen tillbaka till vardagen. Svenska kyrkan som vanligt.
Pratade med försäkringskassan i morse och jag måste säga jag har världens gulligaste handläggare. Och när det visade sig att dom glömt !!!??? att betala ut min mammapenning för denna månad blev ingen gladare en jag. Jag som trodde jag hade slösat men tvärtom. Så på vägen in i dag unnade jag mig ett nytt rouge från Dior och lite nya acssesoarer på H&M. Hursom helst så är det nu bestämt att jag ska vara mammaledig fram till och med September 2008 sen tillbaka till den kalla verkligheten. Så Siggan om du har tråkigt i Malmö kom hit och bli våran live out Nanny... ;).

Måndag
Nu är det storm här i England så det bara blåser och regnar. Rakel var på lekis som vanligt och jag och Isak åkte hem till Hanna och blev bjudna på äppelkaka. I kväll ska jag nog laga min god köttfärsås. Isak han ställer sig numera upp mot allt. I helgen stod han och hängde i fönstret och spanade på katten i trädgården. Vilket var helt okej tillskatten hoppade upp på fönsterbrädet på andra sidan och han blev fullkomligt livrädd. Det såg ganska roligt ut men stackars Isak det är hårt att vara minst i bland. I går kväll frog Rakel runt på honom i den stora leksaks korgen vilket också var roligt tills hon drog lite väl häftigt över tröskeln och han bet sig i läppen.

Helgen
I lördags var vi bara hemma tvättade typ 10 maskiner tvätt och tog det lugnt. På kvällen kom Elin och Ben över på middag Fredrik gjorde förätt fast det får man inte säga för det tycker ha är små borgerligt tjafs ;) Men lite plock mat, friterade räckor nudlar och sallad. Jag och Elin lagade lax som vi stekte tills hela köket hade osat igen och sen potatissallad till. Ben hade gjort cheescaken, men missat att när man lagar efterätter ska man inte improvisera utan följa receptet. Så dan ran lite vvi provade både frysen och ugnen men inget fungerade men den var god endå.

Söndag
Åkte jag och Rakel till IKEA och träffade Elin och hjälpte henne och köpa soffa som vi sedan körde hem i vår mega bil. Riktigt mysigt är det att göra saker med bara ett av barnen vi var borta nästan hela dagen.

GUADELOUPE....

http://www.facebook.com/album.php?aid=33278&l=8e04d&id=744811409

http://www.facebook.com/album.php?aid=33281&l=5690e&id=744811409

klicka på länken för att se korten..

Ja ha då var man hemma vilken underbar semester vi har haft.
Flygresan till Guadeloupe gick riktigt smidigt faktiskt (10 timmar) jag hade förberett mig för det värsta. Planet gick kl 10 på morgonen. Och vi hade turen att få 5 säten för oss själva. Rakel hittade en kompis som var i samma ålder som satt precis bakom som hon lekte med nästan hela resan. Sen sov hon lite ja tiden gick helt enkelt. Isak han satt mest i pappas knä och dreglade och tuggade på leksaker eller sov. Av någon anledning somnar han hur bra som helst i Fredriks famn men håller jag i honom ska han bara böka runt. Vi kom fram vi 7 tiden på kvällen. Det var ju då mitt i natten för oss (tidskillnaden är 5 timmar -) Men vi tog oss ner till resturangen. Själv var jag kräkfärdig efter bussresan kringelkrok vägar i mörkret, druckit och ätit dåligt ingen bra kombination. Men vi åt middag gick tillbaka upp på rummet packade upp och sedan stupade vi i säng. Och sen var vi inne i rätt tid. Så ganska enkelt.

Hela området som vi bodde på är helt nybyggt Langley som vi åkte med startade resor dit i December. Så en del var ju inte helt klart men så skönt att allt var nytt och frächt. Vi bodde i jätte fint rum med bäddsoffa och barnsäng och en härlig fluffig dubbelsäng. Vi bodde ju på ett stort resort kan man säga och utan för resortet fanns det inte mycket alls. Vilket förvånade mig lite. Men det var faktiskt riktigt skönt att slippa tänka på allt man missade jag brukar ju ha lite sådan ångest när jag är på semester att jag vill hetsa runt och se en massa saker.

En dag tog vi bussen till närmaste staden Deshadies som verkade vara en stor stad om man tittade på kartan. Men det var två små gator som gick parallellt med varandra. Som jag och Fredrik avverkade på typ 15 min. Vi åt en härlig lunch i solen och beställde in varsin drink som jag tror nog var ren rom med 2cl fruktsoda. Lite väl häftigt kanske. Men vi passade på och handla upp oss på lite chips och godis i en mataffär. Guadeloupe tillhör ju Frankrike och jag måste säga att även prisnivån var den samma. Gjorde ju inte så mycket för oss som åkte med halvpension men jag förstår inte riktigt hur lokalbefolkning klarar av att överleva. Generellt sätt kändes Guadeloupe som en fattig ö, men med storslagen natur. Mycket regnskog och grönska och stora UNESCo naturresarvat (eller hur det nu stavas)

En vanlig dag gick vi upp med barnen packade vagnen med alla våra pinaler, gick ner och åt frukost i resturangen. Helt fantastiskt frukost, färsk frukt som alltid är mycket godare på semestern, yoghurt, gröt , ägg ja allt man kan tänka sig. Sedan parkerade vi oss vid poolen lämnade in Rakel på barnklubben "wavebrakers" där hon fick gå på dispans egentligen skulle man vara 3år. Men Rakel är ju ganska kavat så det gick bra trots att hon bara var 2,5. Så där var hon varje dag mellan 10-11.30 och oftas så sov faktiskt Isak under tiden så mamma och pappa fick pressa lite. 12.30 gick vi till resturangen igen och åt lunch. Det var samma meny varje dag samt en dagens special. Så vi åt oss igenom en av varje och Rakel altinerade mellan korv och firite som hon säger och spagetti och köttfärsås. Isak han äter ju det som bjuds. Vi hade ju med oss lite svenskbarnmat som vi blandade med det lokala köket.

Sen hade vi alltid ett litet dilemma huruvida vi skulle gå tillbaka till hotell rummet och ha siesta eller vara ute i solen. Jag är ju inte så pigg på siesta är man på semester måste man ju vara ute. Men vi varierade oss lite. Ofta var vi nog ute och grävde i sanden. Jag och Fredrik byggde några väldigt fina sandslott. Efter ett tag brukade barnen somna i någon solstol eller i vagnen. Om dom somnade i vagnen gick och Fredrik till baren och drack underbart goda romdrinkar. Man kan nog säga att vi blev stamisar.

Vi träffade ett annat par med barn som vi hängde en del med Malin och Martin jag och Martin (Ljunkvist )(så du kan kolla i skolkatalogen Nina) gick i Björkhagen tillsammans på högstadiet. Jag i 7an och han i 9an så ingen jag kände igen. Deras som Alexander 4 år och Rakel var oskiljaktiga och ville leka hela tiden en liten semester romans kan man nog säga. Sen hittade vi ju också några vänner i baren Hanna och Micke som vi hängde mycket med helt underbara galna roliga människor. Som jag hoppas vi kan behålla lite kontakt med. En annan sak som var väldigt bekväm var att allt man köpte, åt och drack inom området kunde man bara sätta upp på rummet och betalades vid hemresan lite farligt också för då känns det ju lite som att allt är gratis.

En av dom sista kvällarna hade dom 80-tals fest i baren ja vet lite lagom kitchigt turistigt men vi som faktiskt ofta gott och lagt oss samtidigt som barnen slog runt riktigt ordentligt. Både Isak och Rakel somnade snällt i vagnen och parkerades inlåsta i baren och vi kunde vara vuxna på riktigt vilken kväll...ja ni kan ju säkert tänka er resten - Det var ju tur att man hade vagnen att hålla i när vi skulle hem. Överhuvudtaget var killarna i baren helt underbara blandade barndrinkar till barnen höll reda på Rakels nappar som dom hittade och sterliserade över natten.. utan att vi hade bett om det. Helt otroligt att killar som är typ 23 vet sådant.

Annars är jag faktiskt ganska faschinerad av svenskarna och har kanske insett hur utlandssvensk man börjar bli. Jag tänkte inte på det innan men vi åkte ju på semester med 500 svenskar. Toppen bra för Rakels språkutveckling som bara fick prata leka och höra svenska hela dagarna. All personal ca 100 st var dessutom svenskar. Men för oss som bor i London och är vana vid London bornas artighet med please thank you och sorry hela dagarna. Tyckte att folk var lite buffliga. Och kanske en liten mera kontinental livsstil. Här kan man gå på puben med barnen äta lunch och ta en öl. Här kändes det liter som att folk rynkade på ögonbrynen om man tog en drink innan middagen. Men då får dom göra det. Och ni som känner oss vet ju hur lite vi dricker hemma.

Vi han även med en tur till huvudstaden både jag och Fredrik var vid det här laget laddade på lite shopping men det fanns ingenting. Det enda som vi köpte med oss hem var rom och smink från taxfreen på hela semestern. Vilket måste vara rekord för Fredrik och mig som älskar shopping.
Innan vi åkte hem tog vi även en tur till djurparken och tittade på tvättbjörnar, apor, papegojor och väldigt mycket insekter.

Jag lånade segelbåt och seglade lite. Hur roligt som helst. Första gången jag var ute blåste det upp men jag klarade mig hela vägen in utan att kapsejsa. En laser var ju något mera instabil en dom båtar jag seglat innan. På eftermiddagen fick jag så klart blodad tand och skulle stila lite och kapsejsade. Herregud att vända runt en laser är ju inte som en optimist. Men efter många försök lyckades jag. När jag dagen efter synade mina armar såg jag misshandlad ut jag hör fortfarande fotbolls stora blåmärken i båda armvecken efter att jag legat och hävt mig över centerbordet. Men det var roligt.

Det var så sorgligt att åka hem jag är ju så blödig så jag till och med fällde en tår. Flyget gick på natten så Isak som fick en egen bassinett och Rakel som låg på golvet sov hela natten. Medans jag och Fredrik satt och vred på oss hela natten. När vi landade i Onsdags åkte vi direkt hem till farmor och farfar jag var så trött först 80-tals fest flygresa och jetlag. Men vi blev ompysslade som kungar. Isak som blivit förkyld igen sov mellan 14-19 och var sedan vaken till 24. Rakel var väll lite bättre men vi var för trötta för att hålla på och hålla dom vakna.

I torsdags tog vi flyget direkt till London City airport, dit vill jag flyga igen så mycket smidigare en Heathrow sen tog vi en taxi hem. Med 3 stora resväskor, 3 handbagage och en dockspis kändes det som bästa alternativet.

I fredags fick Fredrik gå till jobbet som vanligt. När Rakel vaknade gick hon runt och letade efter pappa. Stackarn hon har ju vant sig vid att ha honom hemma. Rakel gick på Lekis och jag och Isak var hos doktorn där han fick penccelin dom misstänker bronkit. Min stackars bebis. Annars är han vi gott mod, han har numera 5 tänder och i dag Lördag kröp han faktiskt en längre sträcka annars har han ju mest ålat runt och sandat ner alla sina kläder.
Rakel har förvandlats till världens envisaste trotsigaste underbara 2,5 åring. Och gud vad hon pratar nu har det verkligen lossnat.
I går kväll var det auktion på Rakels lekis för att samla in pengar och jag sålde två örngott för 50 pund. Så nu känner jag att jag gjort mitt.


Kort kommer

hemma igen

image460

Nu är vi hemma igen från vår UNDERBARA semester på guadeluope ska skriva och lägga upp bilder snarast... jag lovar

RSS 2.0