Ingen dator och nytt jobb

I går när vi skulle titta på årets höjdpugnt Eurovision så dog TVn och Internet. Så nu har vi varken TV eller Internet på
2 VECKOR!!!!!!!!!!! Jag tror jag dör. I dag arbetade jag första dagen på mitt nya jobb och det går bra.
Just nu sitter jag på pubben med min laptop var tvungen att kolla mina mejl då jag utannonserat en tjänst för ny nanny.
Har fått två bra svar så jag har bett dom ringa. Kram på er alla nu går jag under jorden ett tag.
Ska jobba Mån, Tisdag och Fredag. Sedan åker jag till Isle of Wight med mina mamma kompisar och stannar i en vecka. Åter 7 juni..Fancy dress party

image616
Idag var vi på kalas hemma hos Sally som fyllde 3, Rakel utklädd till Rosa prinsessa. Isak är skellett

image617
Alla flickor var prinsessor... Söta MIa
image619image620
Skellettet med Bob (Oliver)

image621
Isak chillar...

Barn uppfostran...

Nu har jag varit hos tandläkaren överlevt och blivit runinerad. Här kan man fortfarande fylla tänderna med amalgan och vill man inte ha det får man casha up. Men vem vill ha amalgan??? Det var en väldigt trevlig tandläkare, hon var snabb och effektiv och verkade inte bry sig om att jag rullade in med 2 barn. Rakel hon sov och Isak han gallskrek så fort hon satte på borren.  Sen gick vi till lekparken och lekte. Och hade en rolig fortsatt dag.

Följer ett väldigt intressant program som heter "child of our time"  http://www.bbc.co.uk/parenting/tv_and_radio/child_of_our_time/
Där dom följer 25 barn som är födda 2000 och ska göra det fram tills 2020 så varje år visas det ny program. Barnen är så klart från helt olika bakgrunder osv.
I går handlade det om att Engelska barn inte leker och inte får gå ut ensamma (handlar om 8 åringar nu). Att 2/3 aldrig varit ute ensama utan vuxen!!! Nästan ingen fick tex gå till affären själva. Och att dom som får gå ut ensama i princip bara får vara framför huset. Det var 1 pojke av 25 som fick leka själv ute och "ströva iväg" Och så var det inte alls för 30 år sedan. Så då gämmförde dom hur barn som får mera ansvar VS dom som inte får det hur dom blir. Ju mera utomhus dom var dessto mera lektid fick dom tex. Ja mycket intressant får en verkligen att tänka på vad man gör med sina egna barn.
Känner att jag försöker uppfostra mina barn helt rätt faktiskt,  till fria tänkande individer som inte tittar för mycket på TV får ta  mycket eget ansvar och upptäcka världen.  Försöker inte säga NEJ NEJ hela tiden utan uppmuntra dom för det som dom gör bra. Typ det gör inget om dom blir blöta kladdiga, det finns en hel garderob med rena torra kläder.  Tänk om man visste det innan vilken utmaning det är med barn.

Min tand är lös...

image613
Finns i rosa, gult och brunt...
Nu har jag varit och pratat med POP fått en hel bunt med papper som jag ska fylla i. Det känns fortfarande toppen väntar nu bara på mitt schema.
Hon som är butikschef känns väldigt bra och förstående för min situation. Sen är det ju extra roligt att jag ska få vara chef på söndagar lite extra ansvar.
Jag får 30 % rabatt men inte på Rea men jag kan ju norpa alla dom fina grejerna först. Fredrik börjar redan oroa sig över att jag ska jobba för mycket och att han ska få vara med barnen hela helgerna! Han kanske ska ta ett snack med Nils.
När vi var på svenska kyrkan i dag trillade delar av min lagning ut ur en tand. Så i morgon har jag fått tid hos tandläkaren, jag som avskyr att gå dit skulle helst velat åka hem till Sverige och laga med det går ju inte nu. Det är faktiskt det enda tråkiga med mitt nya jobb att jag hade sätt fram i mot att få en härlig lång semester i Sverige. Men man kan inte få allt och kanske kan jag byta lite dagar och få till en vecka i slutet av sommaren.
 Just nu tar jag en dag i taget. Försöker iallafall vi får se.

Varför är ingenting bara lite enkelt?


Dom ringde i morse och sa att jag fått jobbet på POP! Dom var så nöjda så. Och ville verkligen ha mig.  Men sen kom det som jag oroat mig för.
Dom kan inte ge mig fasta dagar. Utan som hon sa på telefonen "vi är ett ungt team med felxibla arbetstider det är helt omöjligt att ha fasta dagar det fungerar inte så" Jag sa att jag skulle komma in och prata med dom blev lite ställd. Men sen gaskade jag upp mig lite och ringde tillbaka och ljög lite och sa att jag pratat med flera Nannys och att det är ju ingen som kan ta ett jobb på dom premiserna ska jag ha en barnflicka 1-2 dagar i veckan behöver hon ju även andra jobb. Jag måste som sagt ha mina fasta dagar. Men dom sa fortfarande nej. Varpå jag iskallt sa att "så synd jag som verkligen ville ha det här jobbet, men tyvärr går det inte" Hon önskade mig lycka till och sen var det slut på diskussionen. Ush nu har jag magknip. Men 2 timmar senare ringde dom och erbjöd mig jobbet tiggde faktiskt. Sa saker som att dom inte ville förlora mig och att jag var så bra så. Så nu har jag tackat ja till 2 dagar i veckan söndag + en dag till som vi ska bestämma.  På söndagar kommer jag även att vara shop superviser dvs chef för hela butiken. Inte illa jobbat. Så nu känns det faktiskt jätte bra och roligt att dom verkligen ville ha mig.  Så i morgon ska jag skriva kontrakt, och leta efter en nanny.

Isaks fest

Här kommer lite kort från vårt fantastiska barnkalas med typ 25 vuxna och minst lika mycket barn. Vi tackar vädergudarna för det fina vädret. Om det hade regnat vet jag inte vad jag hade gjort. Det var ett fantastiskt kalas och Isak fick så mycket fina paket, pyjamas, kläder från farbror Jakob, Nemofisk, badpool, bok, lek nycklar verkligen en hit. (Mins hur min kära bror Martin var helt besatt av sina nycklar) En hel låda med vin från gudmor Elin och fina byggklossar. Ett stort garage med fina bilar. Ja den pojken går det ingen nöd på. Nu eftermiddagen kom Stoffe en av Fredriks gamla vänner. Han stannar tills på tisdag.  För mera kort kika in på facebook.

http://www.facebook.com/album.php?aid=41522&l=5eefa&id=744811409


image609
Party fina Rakel

image610
Hela familjen Ahlin

image611
Rakel vill börja med tårtan

image612
Isak chillar

Isak 1 år

image608
Tänk vår lilla solstråle som ALLTID är glad och vaknar varje morgon med ett skratt har redan blivit 1 år.
För ett år sedan när mormor var här på besök kom Isak till världen 18 maj kl 07.21 på morgonen föddes han vår lilla prins. Efter en hel natt på sjukhus. Och jag som hade oroat mig så för vem som skulle passa Rakel. Vilken tur att mormor var här och stackars morbröder som inte fick se London alls förutom vår trädgård. Du har verkligen berikat vårat liv och vi är så glada över att du finns och Rakel är världens gulligaste storasyster. Stort Grattis på din 1 års dag.

på väg till P.O.P

Det gick jätte bra på P.O.P i dag anställer dom mig inte är det verkligen deras förlust Jag sålde deras kläder som smör i solsken. NU har jag ägnat resten av dagen åt förberedelser för det stora kalaset i morgon.


Jaha då ska man i väg och jobba lite nervös är jag allt inte för att jag inte ska klara av jobbet utanför att det är nytt. Och att det ska bli strul med mina dagar att dom ska ge mig något slags rullande super flexibelt schema. Vem ska passa mina barn då? Jag vill ju ha mina "fasta dagar" För här går ju inte barnen på dagis som i Sverige. Och ska jag säga till en barn flicka eller nanny att denna vecka jobbar du tisdag nästa torsdag osv. Det går ju inte. Men jag har ju inte fått jobbet ännu.
Jag har lovat våran granne att sy kuddar till Freyas rum (3år) och jag får sy dom precis hur jag vill för hon "litar på mig för jag har så bra smak, ingen press alls." Var då tvungen att surfa runt lite för insperation. Lovar att fotografera resultatet.
image605image604
image606

En riktigt cool rullgardin


image603
saumadesign.net
Det här är mitt problem jag gillar det här och rosaputtinutt, vilket ger ett skitosfrent hem. Samma sak med min garderob faktiskt. Men super snygg, och finsk såklart.
I dag var jag och klippte mig och slingade håret. Man får ju passa på när man har barnvakt. Så snälla farfar vallade Isak och hämtade Rakel på lekis medans jag var hos frissan i nästan 3 timmar men snyggt och dyrt blev det. Så nu är jag så piffig och det är ju bra för i morgon ska det ju arbetas för första gången på 2,5 år ska bli intressant.

Nu är dom här

image607
http://littmarck.com/

Hej hopp så var farmor och farfar här men det är bara Rakels farmor inte Isaks om du frågar Rakel.. LIte gulligt.
Vi åkte och hämtade dom på Heahtrow i går, och det gick bra att köra hamnade inte fel en enda gång.
Passade på och handla i går kväll inför Isaks kalas på Söndag kommer det 25 vuxna och typ lika många barn hit så det gäller det att man bullat upp.
Det blir varmkorv med mina borttappade bröd till barnen och pasta sallad till dom vuxna försöker hålla det lite enkelt och så tårta förstås. HIttade det här fina armbandet när jag surfade runt, så vackert och i rosa. Funderar på att beställa ett. Men idag ska jag gå till frisören och det brukar bli kostsamt så jag får nog vänta en månad eller 2.

Till en prinsessa eller prins

Så överdrivet men så gullgt. Tårtljushållare i silver, perfekt dop presenten.
Man kan ju köpa 10 st och sedan ge bort en om året.

image598

Långa smala bord

Det här snygga IKEA bordet hade en kompis till mig hemma hos sig (Johanna) och jag blev verkligen förtjust.
Så snyggt och långt. Har kommit fram till att det är mycket bättre med ett långt smalt bord en ett brett shabrak. Så nu spanar jag bara på långa smala bord.

image597

Skam den som ger sig

image595image594

I dag har jag äntligen hittat Citronmeliss efter att ha finkammat Londons handelsträdgårdar i snart 2år.....!!!
Så nu har det planterats kryddor hoppas att dom håller sig lika fina hela sommaren.


Andra mycket roliga nyheter är att i dag ringde dom från POP i Brent Cross där jag sökt deltidsjobb, och dom vill att jag kommer och provjobbar på Lördag. Och det säger man ju inte nej till så på Lördag ska det jobbas. Och på söndag blir det Isaks kalas med typ 50 gäster inkl alla barn. Jag får väll baka hans tårta på lördag natt.
Men i morgon kommer ju lösningen på alla problem farmor och farfar. Dom landar kl 2.15 så då ska vi hämta dom på flygplatsen. Passar ju bra att det ska ösregna hela dagen i morgon. Idag han vi med en tur till IKEA trodde jag handlade 5 packet korvbröd till kalaset men när vi kom hem så hittade jag inga korvbröd. Har faktiskt ingen aning om huruvida jag betalade dom eller inte. Så tokigt det kan bli ibland.
Om jag får det här jobbet ska jag köpa ett par snygga gympaskor som jag kan ha på jobbet.

image593
två små trötta kineser på IKEA
image596
Fick med mig den här röda mattan hem tyckte den kändes så mycket sommar vet inte om min man var lika förtjust ...

Om mig ...

Jag som gillar utamaningar har sett denna på flera bloggar så nu kör jag med...........

Höger- eller vänsterhänt: Vänster

Humör just nu: Glad  men trött är altid uppe för sent

Favoritgodis/snacks: Salt and Vineager chips

Kläder just nu: leggins och topp

Musik just nu: Altid Lisa Ekdahl, passar till allt

Sommarplaner: Den som det visste. Väntar på jobb svar. Får jag jobb ingen semester. Inget jobb Sverige hela sommaren.

Hur många kuddar sover du med? typ 7 varav 2 är stora tyska dunkuddar från farmor 70X70 cm minst...

Spelar du nåt instrument: Spelade cello när jag var liten, fast jag kommer inte ihåg något alls.

Morgon- eller nattmänniska: Natt kan vara uppe hur länge som helst

Vem är viktigast för dig: Min familj och min vänner

Bio eller promenad: Promenad

Är du kittlig: Ja, men inte under fötterna, pappa lärde mig hur man gör.

Snarkar du: Tror inte det

Stjärntecken: Jungfru

Äckligaste insekten: Hmm vet inte men jag hatar möss

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Osynlig

Vad vill du jobba som? Om jag det bara visste jag letar fortfarande.

Stökigt eller välstädat? Tycker jag är välstädad, bäddar sängen varje dag har till och med en städerska. Är en sådan som borstar tänderna och skurar handfatet samtidigt.

Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump? Never...

Gillar du att sjunga? Ja skulle gärna börja i kör igen om man bara hade tid.

Anser du att du är stark? Ja jag kan lyfta bära det mesta men är inte bra på armbrytning. (ha ha det kanske vi skulle ha på nästa mamma träff turne)

Vad gör du om du får hicka? väntar på att det ska gå över

Vad längtar du mest efter just nu? Ro i sinnet.

Mina busungar

image588image589image590image591
image592

Lite kort från veckan..

Äntligen fick jag tummen ur och laddade över några kort..

image584
Rakel
image585
Trädgårds frid
image586
Isak snart ett år, han klättrar nu överallt, upp för trapperna till sitt rum. I går hittade jag honom uppflugen i Rakels docksäng. Hur han lyckades ta sig dit utan att den tippade är en gåta.image587
Philip, Vivekas minsta kille.
I will terminate...


image583
Fredrik kom hem från jobbet med en Dalec från Doctor Who till barnen en radio styrd svart sak som säger
"I will terminate" Rakel sitter med radiostyrnings grejen och kör den fram och tillbaka. Och Isak sitter i Fredriks knä med darrande underläpp och stirrar med stora ögon.

Lite glamour.. och jobb

Var på POP intervju i dag som min pappa så snällt påpekade hur det stavas.Tror det gick riktigt bra. Men oroar mig nu över att dom inte ska kunna ge mig fasta dagar. Men det kanske dom gör när dom ser hur bra jag är. Dom frågade om jag kunde jobba söndagar och det sa ja ja till.
Här är det nu 30 grader så resten av dagen har vi "bara" varit hemma. Rakel är så smart måste skryta lite, hon hittade precis en död geting på sin legolåda varpå hon gick och hämtade lite papper som hon plockad upp den med och gick sedan och slängde den. Hur vet hon sådant att man inte bara plockar upp getingar med händerna?

Igår kväll var jag och Fredrik på If looks could kill fashion and film festival, mycket intressanta människor, Kelly Osburne, Peach Geldolf mfl.. och mycket St Martins studenter.
Alla så trendiga och hippa. Man ser att dom stått framför spegeln i flera timmar och ansträngt sig för att se shaviga ut. Såg en hel del intressanta kreationer, så roligt att bara titta på alla människor, och dricka lite grattis drinkar. När vi gick bad fotografen om att vi skulle posera, på röda mattan. Så det gjorde vi. Härligt med lite vardags glamour tänk om varje kväll kunde vara så.
http://www.fashioninfilm.com

Mina nya mat favoriter

image574
Mustard seed (Senaps frön)
Är min ny favorit, ska vara bra för ämnesomsättningen och matsmältningen. Jag är villig att prova allt. Dom smakar inte speciellt mycket men jag sprinklar dom nu över salladen. Och till och med Fredrik som kan vara skeptisk till sådan där grejer gillade det. Det blir lite mera crunchigt och nötig känsla av salladen. Och allt som inte gör dig fetare....

Ny efterätt
I går gjorde vi improviserad marrängswiss (jag vet lite kontraproduktivt efter mustard seeds salladen)
Blanda: Banan, Jordgubbar, Marängkross och hackad daim och avnjut tillsammans med vanilj glass.
Behöver jag säga att vi åt hur mycket som helst. Det var bara så gott, och enkelt. Gillar mat som är enkel.

Rakel verkar vara frisk ;)

Ja då gick vi till doktorn. 3 timmar tog det och utanför var det 25+ Isaks fick sitta i vagnen hela tiden det är så äckligt och skitigt i deras väntrum så jag pallar inte att han ska krypa runt på golvet och slicka och bita på allt. Rakels doktor trodde hon har växt värk och några prover tog dom inte så jag hoppas på det. Nu har jag hursomhelst varit där med henne.

I morgon går vi nog till doktorn... igen...

Fortfarande fantastiskt väder. Hanna kom hit i mrose efter att byggjobbarna invaderat hennes hem. Kombinationen 2 små pojkar på 1, och2 år och byggjobbare kändes jobbig. Så hon kom hit. Rakel sov till 9.30 som en riktigt tonåring. Men när hon vaknat gick vi ut för Fredrik var här hemma och var tvungen att förbereda sig för viktigt möte och kan inte bli störd av 6 små skitar.. I finsburypark mötte vi upp Viveka med kidsen. När Hanna och Viveka köpte kaffe blev jag lämmnad med 6 barn själv i typ 5 min. Trodde jag skulle dö ALLA sprang åt varsitt håll på en överfull stimmig lekplats. Sen gick vi hem åt lunch och hängde i trädgården resten av dagen. Camilla och Luis kom förbi, och Viveka stannade på middag. Hennes man är i Sverige och jobbar. Och sen körde jag hem dom små liven hela vägen ner till Putney. Men det är så skönt att bara köra bil utan barn på kvällen så det gör jag så gärna.

image582
Isak och Philip klädda för natten i matchande thomas pyjamas

I morgon ska vi nog tillbringa dagen på akuten. (jippie) Vi var ju där för ett tag sedan när pappa var här. Och hon har ju sedan dess klagat på ont i benen och dom sa då att går det inte över måste ni komma tillbaka. Och det har det inte gjort hon klagar fortfarande, dessutom känns hon väldigt trött. Så nu vill hennes nojiga mamma få det uträtt. Efter att Camilla berättade om när hon var barnflicka här för 15 år sedan och barnet hon passade klagade över bensmärtor som senare visade sig vara leukumi... Ja då blir jag nojig. Men Rakel har säkert bara växt värk. Men man skulle ju aldrig förlåta sig själv om man lät bli och gå eller? Ringde till sjukhuset och frågade om man inte kunde boka tid men det kunde man inte. Så jag får väll gå dit och häcka med båda barnen. Försökte få Fredrik att förstå att det kanske var lite enklare för mig att åka dit med bara Rakel på kvällen. Men men han vet inte hur han ska vara hemma jobba osv osv.. Så jag åker dit. Eller är jag galen?

Bankholiday-Ledigt

En riktig lång helg med andra ord. Det hade ju utlovats regn i dag. Men istället blev det sol verkar som att väder gudarna äntligen vaknat på rätt sida.
Jag och barnen började dagen med att gå ner till Priory park som är en bra lekpark där dom inte kan försvinna.
Där träffade vi Luis och hans föräldrar. Och hade lite picnic i solen. Medans Fredrik var hemma och jobbade.
Rakel lekte med Luis scooter hela tiden. Så nu har snälla mamma lovat att hon ska få sin egna, mot att det bara blir napp på natten.
image581


Sedan gick vi hem till Anna och Pete (Matthew och Albin) där vi var bjudna på middag- GRILLA. Pete hade fått en fin ny svart klotgrill Weber så klart i födelsedags present så den hade sin första premiär grillning.
Mycket god mat, och väldigt avslappnat på ett härligt sätt. Hanna hade tagit med sig pastasallad och vi stod för efterätten. Grillad annanas i choklad och kokos. Mycket mysigt och trevligt.
Hannas kille Nick hade mycket roligt åt att vi svenskar är så organiserade och tar med oss olika saker till en middagsbjudning.
Vet inte om det är särskilt svenskt?

Är den här snygg?

image580

Hittade den här snygga klänningen på nätet, och jag behöver verkligen en fin vår/sommar klänning till alla partyn. Och jag har nu konmit på att det är mycket smidigare med klänning en att vela med både topp och byxa/kjol. Och förra sommaren kunde jag inte ha klänning (ammade) så nu gapar garderoben tom.

Anoushka och Nikolai på besök

Hela familjen Monson Ladas kom på lunch och vi åt och åt... nu känner jag mig som en stuffed pig..
image579

I love maps...

image575


Jag älskar verkligen kartor, jag kan sitta hur länge som helst och bara titta. Tycker det är så roligt att bara se hur allt hänger i hop. När jag ser ställen på kartan börjar jag tänka på hur det ser ut där, när jag var där sist, hur man kör dit, vilka bussar tåg som går dit. Jag vet att det är total nörd varning. Men när man har flyttat till ett nytt land som jag har gjort är det verkligen roligt. I sverige har man det i sig i modersmjölken var Bagarmossen, Hägersten och Bromma ligger. Men ju längre jag bor här desto mindre känns London speciellt när man kör runt i bil.

Kusiner på besök


image576
Kusinerna Sonja, Ylva och pappa Anders
image577
Rakel & Isak fick en fin Astrid Lindgren visbok som det har bläddrats i hela dagen. Men sn har man ju en faster som är musik bibliotikarie
image578
Fatser Lena

I dag åkte jag och Rakel in till Stan och träffade kusiner som var på besök. Lena (Mats syster) Anders och deras barn Ylva och Sonja. Solen sken och det var fantastiskt väder. Vi såg i Camden gick runt lite på marknaden. Jag går ju aldrig där i vanliga fall, men dom hade en hel del intressanta saker inte bara punk. Sedan åt vi lunch i ett litet matstånd och gick vidare längs kanalen till Regentspark och sedan ner till stan. Där jag visade mitt favorit varuhus Libertys... På deras tyg avdelning vill jag ha 1 av varje minst. Sedan tog vi bussen hem hela vägen. Det är så mysigt att åka buss med bara 1 barn, man kan kolla och prata om saker på vägen.

Äntligen Fredag

Idag har vi haft en så mysig dag och verkligen umgåtts. Barnen badade tillsammans på morgonen och sen somnade Isak som varit vaken sedan kl 06.00. Jag och Rakel bakade chokladbollar tillsammans och då menar jag verkligen tillsammans inte mamma gör snabbt Rakel tittar på. Som vi sedan tog med till lekis. Det är inte så ofta som man verkligen har kvalitets tid med sina barn även om man är hemma med dom hela dagarna. För det mesta är det mamma ska bara"disk, laga lunch, hänga/vika tvätt, städa eller göra något annat, sen kan vi leka. " På kvällen smet jag iväg  tilI Clissold Arms med Hanna, Anna och Maria Spann.  En mysig Gastro pub som ligger upp i Muswell Hill. Stannade inte så sent men tillräckligt länge för att man skulle få känna att man kommit ut.

Här firar vi inte valborg...

Dagarna bara rullar på ... I går var jag hemma hos Anna hela dagen. Och Idag var det mamma träff igen...
Här i London bara regnar det och regnar eller haglar. Mycket konstig väder.
Jag är mest fokuserad på mitt jobb sökande men det är så jobbigt.
Jag har ju inte fått något jobb ännu, men när man själv inte riktigt vet vad man vill ha. Men det vet jag ju aldrig vad jag vill ha. Bara velar om allt hela tiden. I dag ringde dom från P.O.P så dom ska jag träffa nästa fredag. Kanske vore något. Fredrik jobbar sent är på nått jippo själv är jag hemma med barnen. Rakel ligger i sin säng och skriker för hon är hungrig, (och för att hon vill ha flera nappar hur många ska hon ha hon har två hon kan ju bara suga på 1 åt gången eller!!!!!! ) och för hon inte ätit någon middag. Det är bara så jobbigt. Så nu har hon ätit 2 yoggi i sängen. Kanske borde jag vara hårdare men det är så svårt ibland. Överhuvudtaget är hon hängig och trött och klagar över sina ben igen. Ska kolla upp det med doktorn i morgon igen. Och Isak han sitter i sin spjälsäng och leker och vill inte alls SOVA.... Jag vill bara ha lugn och ro..

RSS 2.0