Operation Volvo 940....to rescue

Anna var ledig i dag sa jag och barnen hade en ledig dag tillsammans. Borjade inte bra kunde inte hitta badkars pluggen och ringde stackars Anna kl 8.00 och väckte henne kanske hon visste var mina fiffiga barn kunde ha gömt den.  Dumma mig tänkte ju inte på att normala människor som inte har två barn och har ledigt sover. Förlåt!

I dag hade jag och barnen mission fixa bilen och jag tänkte det finns 3 sätt att göra det här på. 
1Ta med sig en man, men eftersom jag inte har någon gick det bort
2 Åka dit och låtsas som att man vet vad man pratar om. Visst jag har läst på lite, men inser mina begränsningar att även om man lärt sig tre biltermer på engelska så är det inte samma sak som att man är mekartjej
3 Använda all min kvinnliga charm och köra på jag vet ingenting om någonting. 

Efter lite övervägande så kändes alternativ 3 som det bästa, så efter att ha fönat håret, sminkat mig. Rotat fram den kortaste kjolen och dom högaste klackarna körde vi min älskade gamla bil till verkstan. Där jag blinkade med ögonfransarna, och förklarade att jag som ensamstående heltidsarbetande  två barnsmamma absolut inte kan köra runt i en bil som inte fungerar. Dom lovade att titta på den och göra sitt bästa. Så det var bara att hålla tummarna, när jag kom tillbaka 5 timmar senare, var bilen nytvättad, spolarvätskan påfylld, dom trasiga lamporna utbytta, alternater belt och steering beelt (fråga mig inte vad det heter på svenska) Samt samtliga 4 sparkpluggs utbytta. Motorn tvättad, det där sista vad dom riktigt tvättade vet jag inte ens. Men allt till ett mycket bra pris. Så jag betalade glatt, stuvade in mina barn i bilen och körde hem i min bil som nu spinner som en katt. Så vem har sagt att man behöver en man för att ta bilen till garaget..?


This is good...

http://uk.youtube.com/watch?v=DZJJEtJSiuM

If I ever marry again he has to provide me with a maid and a chef, otherwise it will never work. I never ever going to clean for someone else...again. 

den ständiga oron...

Att ha barn det ar att ständigt oroa sig. det börjar redan innan man blir gravid. 
Kan jag fa barn, hur lång tid kommer det att ta. Tar det inte på första försöket har man nästan fyllt i adoptions papprena. 
När man väll blir gravid då tror man inte riktigt att det är sant. Hur många graviditets tester kan en nyligen gravid första mamma göra innan första besöket på MVC?
Dom första 12 veckorna tillbringar man i skräckblandad förtjusning. Känndes det inte lite konstigt. Ska det vara så här nu mår jag inte illa längre tänk om någonting har hänt? Efter vecka 12 då kan man lugna ner sig lite, men det varar inte länge för tänk om något skulle hända nu. Nu har man en bebis i magen den sparkade i går men inte i dag. Och förlossningen hur ska det gå? När den lilla krabaten väl kommer ut. Tillbringar man dom första 6 månaderna med att oroa sig över plötslig spädbarns död. Ska dom sova på rygg, men han sover ju bättre på mage. Vad är mest värt, lite sömn för egen del och en bebis på magen. Eller ska man hålla sig till att dom ska ligga på rygg? Sen börjar dom krypa och gå riva och dra i saker. Lägenheten blir nu en borg en fästning som måste förstärkas, trappskydd, halskydd, toalettspärrar, spiskydd, skåpsspärrar. Ja herregud ungen kan ju ta livet av sig. Ju äldre dom blir dessto större problem. Tänk om dom inte trivs i skolan, blir mobbade, kidnappade på vägen hem. vad som väntar efter 13 vågar jag inte ens tänka på.  Men all oro till trots barn är det mest fantastiska man någonsin kan få. En total ego kick, för du älskar ingen så mycket som dina barn och aldrig får du så mycket kärlek tillbaka.  I love you.

Till alla barn som overlevde 60, 70 & 80 talet


Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese-dressing samt åt tonfisk direkt ur burken, men blev aldrig testade för diabetes.


Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.


Vi hade ingen barn- säkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.


Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.


Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och inte ur glas eller flaska.


Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och ingen dog av detta.


Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen, inte blev vi överviktiga för det! För att vi var alltid ute och lekte.

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dagen och kom hem när gatlyktorna var tända.


Ingen kunde nå oss på hela dagen och vi var okej! I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.


Vi hade inga Playstation, Nindendo, X-box, ingen video eller dvd, inga 150 kanaler på tv:n inget surroundljud, cd-spelare inga mobiltelefoner, datorer, inget internet eller msn. Vi hade vänner och dem fann vi utomhus!


Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.


Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord. Och inte fortsatte maskarna att leva i magen!


Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.


Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.


Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, de som inte blev det fick lära sig att handskas med besvikelsen.Otroligt, eller hur?


Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. De var faktiskt lagens högra arm!


Denna generation har faktisk fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin. De senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya idéer.


Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta! Om du är en av dem så; Grattis!

Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan advokater och myndigheter reglerade ditt liv för "ditt eget bästa"?


Kate Nash

http://uk.youtube.com/watch?v=orACIBjHuI4

so it's date night, every thing's fine, except you've got that look in your eye
when I'm tellin' a story and you find it boring,
you're thinking of something to say.
You'll go along with it then drop it and humiliate me in front of our friends.

Then I'll use that voice that you find annoyin' and say something like
"yeah, intelligent input, darlin', why don't you just have another beer then?"

Then you'll call me a bitch
and everyone we're with will be embarrassed,
and I wont give a shit.

My finger tips are holding onto the cracks in our foundation,
and I know that I should let go,
but I can't.
And every time we fight I know it's not right,
every time that you're upset and I smile.
I know I should forget, but I can't.

You said I must eat so many lemons
'cause i am so bitter.
I said
"I'd rather be with your friends mate 'cause they are much fitter."

Yes, it was childish and you got aggressive,
and I must admit that I was a bit scared,
but it gives me thrills to wind you up.

My finger tips are holding on to the cracks in our foundation,
and I know that I should let go,
but I can't.
And every time we fight I know it's not right,
every time that you're upset and I smile.
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
I know I should forget, but I can't.

Your face is pasty 'cause you've gone and got so wasted, what a surprise.
Don't want to look at your face 'cause it's makin' me sick.
You've gone and got sick on my trainers,
I only got these yesterday.
Oh, my gosh, I cannot be bothered with this.

Well, I'll leave you there 'till the mornin',
and I purposely wont turn the heating on
and dear God, I hope I'm not stuck with this one.

My finger tips are holding onto the cracks in our foundation,
and I know that I should let go,
but I can't.
And every time we fight I know it's not right,
every time that you're upset and I smile.
I know I should forget, but I can't.

And every time we fight I know it's not right,
every time that you're upset and I smile.
I know I should forget, but I can't.

" But if i wasn't you would be the first one I tried on".

Har precis tittat på Brothers and Sisters, Kitty står i garderoben på sin mammas 60 års fest tillsammans med sin chef Senator McCallister och dom pratar om hennes skor. How every shoe tells a new story.. Han vill kyssa henne men hon förklarar att hon och hennes mamma has a man feast.. And "I tried on many diffrent shoes and now I would like to be bearfoot for a while. But if i wasn't you would be the first one I tried on". 
När han kommer förbi dagen efter med lite soppa till hela familjen så pratar han med Kittys mamma och säger " Tell Kitty Im looking forward to go shoe shopping with her. "
Hmm för tillfället tror jag att jag går i flipp flopps, funderar på om det är för kallt för att gå barfota, eller om man skulle införskaffa sig ett par varma gosiga UGGS, eller ett par sexiga party skor ;)

Weekend with Runesson..


Vet inte vad det är men ofta när jag och Sara gör något tillsammans så blir det alltid som en dålig film, det är alltid typ 5 barn, bilar som inte startat, borttappade nycklar, försenade nannys, eller någon trasig husållsprodukt. Diskmaskiner som läcker, tvättmaskiner som inte fungerar. Ja alltid ska det vara lite high chapparell. Inte en lugn stund.  Packade in barnen i bilen och körde över till Sara. Dom var så glada över att se varandra. En sak som är tråkig med att vi båda jobbar våra barn kan inte hänga lika mycket. Sara Jag Tova och Rakel åkte i väg och storhandlade. På en lördag ohh my good så mycket folk så man nästan ville kräkas. Blev tillsagd 3 gånger att det inte var bra att Rakel satt i kundvagnen. Men var ska hon sitta då? Hon är liksom lite förlång för att sitta i den där lilla sitt mojängen och framför allt har hon så stora fötter så hon knappt får plats. När jag och Sara mötte upp vid kassorn insåg vi att vi i princip hade handlat EXAKT samma saker. Samma diskmedel, yoghurt, fiskpinnar(exakt samma märke till och med), tvättmedel ja mycket annat.  Kanske har det att göra med att vi har två barn i samma åldrar och har bott tillsammans i 2 månader. Sedan roddade vi hem i slagskeppet till bil. (Som nu bara måste till garaget. Jag har nu lovat mig att nästa vecka måste det bara bli av för så här kan jag inte ha det. Men vi kom hela vägen hem) Tjejerna satt i baksättet och diggade musik och sjöngmed dom är så söta. Vi pratade om det hur kommer det vara när dom blir 16, 15 och Isak 14 år tänk om dom fortfarande är kompisar. Då kan Isak gå ut med tjejerna.  Vet inte om jag ser fram i mot eller bävar för den dagen dom blir tonåringar. Men med mig och Sara som mammor växer dom nog upp till självständiga, uttåtriktade och försekommsna tjejer. Man får hoppas.  
(Och ja pappa Isak hade mössa på sig resten av dagen--)

"Men are driven by sex and women by money"

Måste bara blogga lite till men jag läste en kul grej häromdagen om den där klubben vi gick på
"Men are driven by sex and women by money". Så sant sant. Det är därför ekvationen går runt. Rika killar går på nattklubb köper in några flaskor champange och tjejerna flockas. Intressant om det skulle vara tvärtom. En av tjejerna på jobbet sa häromdagen "I would never ever dream of dating someone that did less then 100.000 pund a year".
Ja menar skulle en kille någonsin säga eller tänka så. I deras fall är det ju nästan tvärtom att det är jobbigt att ha en mera framgångsrik fru. Lite logik har det iallfall. För tjänar man bra, så brukar det ju betyda att man ar smart och har gjort sig en karriär och sköter sitt jobb. Hur killar tänker och varför många har problem med framgångs rika kvinnor det förstår jag inte riktigt.  Ja bara tänker lite..

Tiden gar fort fort fort

Jaha redan en vecka har passerat. Tiden gar fort fort fort. Forsov mig i morse. Vaknade upp med ett ryck 7.30.  Hade tio minuter att packa vaskan, borsta tanderna, sminka mig och fixa allt som maste goras pa morgonen. Tur att man ar mamma och bra pa multi tasking.  Sprang ner till taget sa fort det nu gar att springa i kjol och hogklackat. Men som min kusin Johanna som springer runt i os regnet med tva barn i slap tag i hogst opraktiska klader. Sa lange man ar snygg, funkar det mesta. Ja jag vet ar det inte fantastiskt nastan 30 ar gammal och jag har lart mig hogklackat. Men har har man inte sa mycket val. Hogklackat ingar liksom i kladkoden. Sa det var bara att lara sig. Men jag maste nog shoppa lite mera skor nar jag kommer till Stockholm. Missade mitt tag precis. Nar jag vall kom pa taget fastande det och det tog mig en timme att komma till jobbet.  Istallet for 25 min. Trodde jag skulle svimma. London tag och tunnelbana ar sa fruktansvart varma. Pa sommaren tror man att man ska do ibland kan det vara +42. Pa vintern inte lika illa men enda. Knappt lont att satta pa sig jackan. Hatar att sta upp, det ar trangt och svettigt och jag var sa hungrig. Jag overlever till jobbet utan frukost. Men gar jag 30 min over tiden ar det kort och jag forvandlas till en lite super agressiv tjej. Som bara maste ata. Forstar inte hur en del kan hoppa over bade lunch och middag. Man kanske vanjer sig. 

http://www.svd.se/kulturnoje/serier/artikel_598903.svd
Jag bara alskar stockholms natt..

I dont think you will have trouble with beeing by yourselfe I think your problem is letting someone in..

 Ah vad mysigt det var att gosa med barnen igen. Men det ar som jag skrivit innan, mycket lattare att vara en bra mamma nar man inte ser dom hela tiden. For nar jag vall ar med dom sa har jag saknat dom sa och orkar lasa 5 olika godnatt sagor. Spenderade resten av kvallen pa telefonen och tittade pa Brothers ans Sisters. Ja jag vet jag ar sjukt obssessed. Men att se dom dar forsta avsnitten igen nar man vet vad som hander ar underhallande. Tank om man kunde leva om sitt liv, det skulle vara konstigt. Men jag vet inte om jag skulle velat andra nagot faktiskt. Jag har rest, traffat underbara fantastiska manniskor. Fatt tva underbara barn. Och aven om mitt aktenskap havererade sa skulle jag inte vilja ha det ogjort. Faktiskt inte. Man lar sig och blir starkare av allt och jag hoppas att det alltid kommer nagot gott ut av allt. Fredrik sa haromdagen att han onskade att jag inte var mamma till hans barn. En fruktansvard sak att saga, nagra av mina vanner gick verkligen i taket av den dar kommentaren. Men sjalv kanns det som om man blivit en gammal hardhudad krokodil. Vad kan jag gora at det. Kanner han sa ar det upp till honom blir inte battre for att jag sitter hemma och lipar. His loss not mine. Forhoppningsvis sa gar det over. Jag kanner inte likadant. For Fredrik ar ju fortfarande samma manniska det ar man ju alltid. Och han ar en toppen pappa som gor allt for sina barn. (Visst man kan ga in djupare pa det dar och saga om det vore toppen skulle vi aldrig skilt oss, men ni forstar. ) Och nu ar det som det ar. Och det ar bara en sadan waste of time and energi och braka och tjafsa om allt hela tiden sa jag orkar inte. Om jag nagonsin traffar nagon annan hoppas jag han ar lugn som en filbunke och inte hetsar upp sig for sma saker hela tiden. For jag ORKAR INTE BRAKA TJAFSA OM ALLT.

you don't need a credit card, you need a man...

Hemma efter en hektiskt dag på jobbet. Vi har ju kontor lite varstans i världen. Så rätt som det är kommer det folk indroppandes från NY, Stockholm eller Dubai. Och domderar runt ska ha mötesrum, lunch kaffe, en arbetsplats. Ja det är ju bara att rodda i ordning då. Tillbringade 40 minuter tillsammans med våran IT kille Linus i morse och gjorde ett tappert försöka att försöka trassla ut våran  kopieringsmaskin som brakat samman igen. Och försökte koppla ihop den nya frankeringsmaskinen med resten av världen. Sådan där tekninska prylar är inte min grej. Vad är det för fel på frimärken? Lunchen tillbringades på banken, för att reda ut min ekonomi och skaffa nytt bankkonto. Den mycket trevliga bankmannen sa lite skämt samt, darling  you dont need a credit card you need a man, och frågade sedan om mitt nummer!  Men som Amanda sa "Credit card is so much easier to handle, not so high maintance and less demanding."  
Åkte direkt hem efter jobbet och gosade med mina underbara barn som jag saknat så. Nu ska jag frossa i lite mera i Brothers and Sisters. 

Av tomten önskar jag mig följande
Happy children
Platt tang...
Lugn och ro
Champange
Lippgloss
Snygga stövlar
Kläder
Beyonces , Britney Spears, Akon, Estelle och Leona Lewis nya skivor
Böcker
Nya lakan till sängen.. sangen ar 140*200

muminmamman saknar sina barn

Ibland känner man sig lite lätt personlighetskluven. Som två helt olika personer som lever helt olika liv fast i en kropp. 

I bland känner jag mig som Sara sa som mumin mamman.

 

Moominmamma is married to Moominpappa and is the mother of Moomintroll. She very rarely gets cross and takes even the most distressing circumstances (such as the arrival of a comet, or being washed away by a flood) in her stride. Moominmamma would permit anything to her child and his friends, even smoking (she says it's good for the stomach). Moominmamma is almost never without her handbag, which contains essentials like woolly socks, tummy powder, and bark. She makes bark boats every summer, and the first one goes to her favorite.   

 

Men oftare kanner jag mig nog lite mera som lilla My. Vet inte vad som ar bast. 

 

Little My  is a character in the Moomin series of books by Tove Jansson.  She is a small, determined and fiercely independent Mymble. When she wants something done, she does it straight away. She is very aggressive and totally disrespectful, but can be a good friend. She has a brash personality which is questionably due to her own awkwardness. She is the Mymble's Daughter's younger sister. She is eventually adopted by the Moomin family.

 

I dag pa lunchen hade vi en diskussion om vanskap, mellan flicka pojke, pojke flicka. Och att det oftast ar svart att ha riktiga vanner av det motsatta konet om man inte har traffats nar man var riktig unga. For att det oftast alltid finns nagot som ligger och skvalpar under ytan. En av killarna hävdade att det gick bra om man inte gillade hennes personlighet. Men hur manga ar man kompis med om man inte tycker om deras personlighet? Det ar ganska intressant, tror jag har levt i en lite bubbla dar jag trott att om man lever i ett forhallande då håller man sig till den personen och sa var det klart, att snesteg tillhörde undantagen. Jag ar inte riktigt lika säker längre. Det kanns som att alla man känner, pratar med och träffar alltid har nagot halvt osmidigt vid sidan av eller har haft. Jag dömmer inte pa nagot sätt den som är med en redan upptagen person för jag tycker det är upp till den som är i ett förhallande att avgöra. Men jag förvanås av hur manga som svinar runt, helt utan att blinka eller som inte ens verkar bry sig. Något jag skulle ha svårt för. Jag förstar inte riktigt. Jag skulle kanske ha mera förståelse för någon som varit gift i 30 ar blev uttrakad och inledde en affär. Men dom som strular runt efter 1 eller 2 år med sin flickvän/ Pojkvän innan dom ens har gift sig fått barn och stadgat sig. Det känns ju bara sa fruktansvärt meningslöst. För om den dörren har öppnats efter låt oss saga 1år, hur kommer det då vara efter 30år. Knappast att det kommer att fungera och vad är då meningen med det hela? 

Men det är väll som med mycket annat har man en gång oppnat dörren och börjat är det svårt att sluta. Överhuvudtaget känns ju hela grejen med livslångt commitment valdigt överreklamerad for det funger ju inte i 9 fall av 10.(Åhh vad bitter man kan bli)  Sa varfor ska man halla på. Varför inte bara ha roligt det som händer händer, och inte tänka så mycket. *(later bra i teorin, jag onskar jag kunde vara mera sådan) Jag far vall ova lite mera pa min lilla My sida. 

 


Saturday night fever..

lordags var vi som sagt ute pa den här klubben. Det påminde mig om när jag var 18. Att komma in var som att få acess till en bombsaker bunker. Nån blond liten snärta i dörren,som holl hårt i gäst listan. Lite sad pa något vis dom tycker att dom är så viktiga coola och importent. Men vad handlar det om igentligen en nattklubb! Get a life..
Hursomhelst efter att ha betalat en halv arm for att komma in parkerade vi oss i baren. Och som Stephanie sa "We are here now so just lets enyoj ourselfes so we did". Mycket champange och  coktails och bra musik och vi hade faktiskt riktigt roligt.  Ja hur ser folk ut igentligen nar man gar ut. Men jag antar att manniskan har bettet sig likadant sedan urminnes tider. Det ligger vall i reptil hjarnan. Hur folk circulerar runt varandra. Men ibland blir det liksom bara for uppenbart nar tjejerna star och posar i sina lite for korta klanningar, och killarna sitter vi nagot bord och haller hov. Mycket unga snygga tjejer (jag tror inte varat manliga sallskap misstyckte) och city slickers. Inte for att jag direkt gillar sadan killar. Som bara pratar om sitt vidlyftiga liv, vilken skola dom gick pa vilka bilar dom kor och vart dom akte forra veckan. Men det beror ju pa vad man vill. I bland kanner jag bara for at wind them up och det ar ju inte sa svart. Ha jag tror vi lyckades ganska bra.  Men jag foredrar nog varat stam stalle framfor det har. Sprang pa lite gammalt folk fran Stockholm. Varlden ar liten men pa ett sant stalle kanns det inte sa otippat.  

Vilken våning skulle du gå av på ?

I New-york city har det öppnat en butik som säljer äkta män.
Dit kan kvinnor gå för att finna sig en man, och vid ingången står följande instruktion.
 
Du kan endast besöka denna butik en gång.
Det är sex våningar med stigande pris på produkterna för varje våning.  
Du kan välja en produkt från en våning, eller så kan du välja att gå upp en trappa.
Dock får du aldrig gå tillbaka ner en våning, bortsett från att lämna butiken.
 
En kvinna går till butiken för att finna sig en man. På varje våning står en skylt:
 
Första våningen
: Dessa män har fast jobb.
Hon är intresserad men fortsätter uppåt.
 
Andra våningen
: Dessa män har fast jobb och älskar barn.
Det är bra tänker hon, men jag vill ha mer så hon fortsätter uppåt.
 
Tredje våningen
: Dessa män har fast jobb och älskar barn samt har
ett extremt bra utseende.
Jösses tänker hon men fortsätter uppåt.
 
Fjärde våningen
: Dessa män har fast jobb och älskar barn, ser sinnessjukt bra ut
samt hjälper till med hushållsarbetet.
Åååh underbart, vad ska jag göra tänker hon, men går vidare uppåt.
 
Femte våningen
: Dessa män har fast jobb och älskar barn, ser sinnessjukt bra ut
samt hjälper till med hushållsarbetet och är mycket romantiska.
Hon är såååå frestad men väljer att fortsätta till sista våningen.
 
Sjätte våningen
: Du är besökande nummer 31.456.012 på denna våning.
Det finns inga män på denna våning. Den existerar bara för att bevisa att det aldrig går att tillfredsställa kvinnor. Tack för besöket. 
 


För att undgå att bli beskylld för könsdiskriminering har butiksägaren öppnat
en "ny hustru"- butik tvärs över gatan.
 
Första våningen har kvinnor som älskar sex
 
Andra våningen har kvinnor som älskar sex, har pengar och tycker om öl.
 
Våning tre, fyra, fem och sex har aldrig haft några besökare.


afterwork.. after midnight

Ja herregud vilken helg. Efter jobbet gick vi på afterwork som övergick till aftemidnight.
 Vi slutade på ett av mina favorit ställen Tabernacel. Jag har fått en ny kompis som är i stan och hälsar på en av amerikanarna Stephanie. Konstigt jag har bott i London i 4 år och knappt träffat nån. Och nu kryllar det av dom. Och alla är do lika trevliga.
Jag och Stephanie bondade snabbt, kul att ha en tjej och gå ut med och dela läppglans med. Så det inte bara är jag och grabbarna hela tiden. Men jag klagar inte. Dom tar hand om mig. Sätter mig i en taxi när dom tycker det är dags för mig att åka hem. Ha... Vi åt god mat och pratade natten lång. Skvallrade om Alla på jobbet, vem som har ihop det med vem...alla har olika smeknamn, Linus han kallas för limpan, och han har en liten assistent som inte kan vara en dag äldre en 22. Så dom går nu under namnen loaf and slice, Landis kallas för Lando, Edward för Ed. Robert för Booby, Tobias, är toby, Thomas är Tompa, Sam är proffesorn, Jenny är lips. Ja ni kan tänka er låg nivå men när man är mitt upp i det är det som när man var 13 och var på läger. Mitt jobb känns som ett enda långt konfirmationsläger.  
Efter Tabernacle gick vi alla hem till Sam på efterfest. Ja dom festade jag somnade men man är ju inte 25 längre.  
Jag kände mig helt OK hela kvällen tills den där sista shotten sambuka.. När vi kom ut kändes det som om London snurrade och jag fick food misson. Lyckades lokalisera ett kebab ställe och stillade min hunger. Det slutade med att vi alla gick hem till Sam och jag stupade i säng för att vakna upp kl 08.45 på morgonen fullt påklädd 
(tur var väll det, nu kan man gå till jobbet utan att skämmas. ) och lite lagom svettig. Vi gick ut tillsammans och åt en välbehövlig frukost.
Har precis kommit hem, tvättat dammsugit och tvättat. Nu måste jag försöka vila lite för kvällen. Då jag och Stephanie och några andra ska ut och göra stan osäker på en av Londons finare klubbar. Det kan ju bli  kul att gå på något nytt ställe. Ska bara fundera ut vad jag ska ha på mig.  Den lilla röda eller den lilla svart?

Brothers and Sisters

Lycka for att spa pa min redan fina Fredag kopte jag hela sasong 1 av Brothers and Sisters i dag. (Pa sale, sa klart)
Jag har sagt det forut och det tal att sagas igen. Det ar varldens basta TV serie, den slar allt tilloch med Sex and The City.

Maste nog snacka lite med amerikanarna pa jobbet och se om nagon kan kopa sasong 2 som tydligen finns ute i USA. Jag grater varje gang..jag ser ett avsnitt. Innan vi jag flyttade ut kunde jag ga upp mitt i natten titta pa ett avsnitt och sitta och storlipa framfor TVn. Och det ar underbart ibland att bara grata. Min absoluta favorit ar sa klart Sarah Walker / Rachel Griffiths. Det kommer bli min rebound Tv serie. Kan ju ha nagot att gora med att hon ocksa ar en ensamstaende tva barnsmamma.  (For er som inte vet sa pratar vi om en super amerikans Tv serie, som handlar om en medelklass familj och alla deras intriger ).
Men det ar som jag och Sara snackade om i gar kvall det kanns som mitt liv har statt stilla dom senaste 7 aren och nu lever man igen. Lyssnar pa radio, ja det kanske later sjukt men innan jag lyssnade aldrig pa ny musik. Nu har jag en hel lista med musik som jag vill ha. Jag traffar nya manniskor. Ja lever livet helt enkelt. My life is no longer on hold. Synd bara att man var tvungen att skilja sig for att fa tillbaka sitt liv.

"the world is too fragile for people to be untrue. There's too much at stake, and life's too short for lies. And you're the worst kind of person in the world, because you wasted my heart, my time..." - Kitty Walker

Fredag Fredag FredagTank vilken skillnad nar man var hemma och inte jobbade da spelade det inte sa stor roll vilken dag det var. Det var alltid samma lika. Forutom att nar det var helg hade man ytterligare en person att ta hansyn till som ocksa hade onskemal och krav pa vad som skulle goras. Men nu kanns det som om varje veckodag har betydelse. Jag saknar mina barn nar jag ar pa jobbet men njuter av att spendera tid med dom nar jag ar hemma. Innan var aven det som en liten gra massa. Man var alldrig 100% devoted. Man var med dom gamt men sammtidigt inte. Nu nar jag kommer hem ger jag mina barn 100%. Och nar jag inte har dom kan jag ha lite efterlangatd me time. Efter 3 ar utan sovmorgon ar det skont att kunna gora vad jag vill.  
Mandagar skont att komma tillbaka efter jobbet
Tisdagar Ganska trakiga. Liskom lite mitt i mellan.
Onsdagar Dom gillar jag halvags dar, man kan planera lite infor helgen.
Torsdagar Dom ar lite som Tisdagar, forsoker ta det lugnt och organisera mig.
Fredag, ar underbara hur somhelst. Antingen for att jag har en hel underbar helg att se fram i mot tilsammans med mina underbara barn. Eller for att jag har en underbar helg att gora vad jag kanner for. I dag ar det verkligen Fredags stammning pa jobbet. Alla ar pa bra humor och planerar for helgen. I kvall ska vi ut med pa jobbet pa afterwork. Det brukar alltid bli ganska intressanta tillstallningar, i morgon ska jag forsoka utratta lite arenden, kanske kopa lite fixa naglarna kanske. Far vall se hur man kanner sig efter kvallen. Traffa Elin och kolla pa rugbyn. England Australien spelar en stor match i morgon. Inte for att jag ar varlden storsta fan, men det ar alltid kul att ga ut socialisera lite och hanga pa pubben. Det brukar bli bra stammning pa sadan event. Pa sondag ska jag hem till min kollega, polskan som sitter har brevid pa lunch och lite gossip. Sondag kvall, ja vi far vall se. Tror nog jag kan hitta pa nagot kanske middag i Hampstead?

mångkulturellt värre social studie

Ja herregud vad ska man skriva. Som det är att livet ar random skit random heaven. Att jag går till jobbet varje morgon med ett leende på läpparna. Att det är underbart att jag känna sig uppskattad, behövd, få sätta på sig snygga kläder varje morgon att ha ett jobb att gå till som betalar mina räkningar. Att jag faktiskt är stolt över mig själv att jag klarat av allt det här. Att jag klarar mig själv, att jag gör ett bra jobb. Och ja jag älskar mina barn och saknar dom ibland så hjärtat värker. Men sådant är livet inte mycket att göra åt saken. 

På jobbet har vi flera kontinenter representerade.. 
Polskan, tjejen brevid mig kommer  från Polen som bott här i snart 15 år. Hon är min partner in crime. Så rolig, om det är nån som kan få mig att skratta är det hon. Förredetta yoga instruktör som nu jobbar med att övervaka börsen. Hon är en riktig fighter som verkligen jobbat sig uppåt. 

Franssyskan  Alltid perfekt, alltid snygg, välklädd,  proper och rolig. Åker hem ibland på helgen och åker snowboard. Tönker på vad hon äter så klart . Petit.  
 
USA Tror dom är typ 5 st som direkt importerade från USA.  Dom springer runt här med mer  eller mindre koll. Ibland känns det som om dom bara blivit nerslängda här. Killarna har lite förstora kostymer ofta med tillhörande vit t-shirt under. Dom hittar  knappt  till Oxfordstreet, har nog aldrig varit utanför zone 2. Spelar golf, tränar saknar solen och går ut med varandra på helgerna. Pratar högt i sina speaker phones. När jag började kunde jag knappt koncentrera mig för deras röster skär igenom allt. Och efter 4 år i London så har man vant sig vid Brittish. När dom pratar låter det som på film. Dom intresserar mig på något vis. Kanske för att jag innan dess knappt träffat en livs levande amerikan. 

ESSEX ja det skulle ju nästan kunna vara ett land för sig själv, total skörd på kontoret totalt 5 st tror jag. Om inte flera.  Ja vad ska man säga flickorna är söta pojkarna likaså. Men dom  är liksom en egen sort. På fredagar när vi inte måste ha kostym spänner dom runt i lite tajta t-shirts flörtar med tjejerna och kastar rugby bollen fram och tillbaka över ett kontoret. Tänk bilhandlare fast på börsen. You like them or you not!

SVERIGE säkert 10 st... Ja vad ska man säga Svenska pojkar  (jag är tyvärr den enda tjejen) långa välklädda trevliga. Men svenska. Snusar röker, festar. Pratar gärna om senaste renoverings projektet om dom fortfarande har lägenhet i Sverige. Eller om sina senaste erövringar. Dom lever som kungar här och kommer behöva gå på debrief när dom kommer hem till Sverige och ska konkurrera med sina bröder. Alltid matlåda, även om dom är solokvist här lagar dom alla mat på söndagarna och tar med sig till jobbet. Tränar mycket dom flesta bor i samma stor komplex ganska nära jobbet med tillhörande gym. Självklart tycker dom London är underbart, men det är klart dom får ju allt serverat. 

Sen har vi en hel drös med folk från Grekland, Ungern, Indien och lite övriga länder som jag inte riktigt fått koll på. Vi har en kines som brygger sitt egna tea i en liten brun specell te kanna som ser ut som den är gjord för ett dockskåp.

Australien/NZ  Pratar gärna och mycket om sina fantastiska hemland, solen båtarna och stränderna. Cycklar till jobbet. Trevliga enkla och okompliserade. Inget som vi inte redan visste.

Engelsmännen ja vi har ju några sådana också. Har aldrig matlåda. Äter aldrig lunch utan små äter sig igenom hela dagarna, det brukar börja bra med lite frukt, kanske en macka till lunch för att sedan eskalera i en kak och snacks orgie från M&S. Tillbringar helgerna med sina familjer, vänner och på puben. Kanske inte lika sociala som dom andra. För dom har ju ett socialt liv med familjer till skillnad från oss andra. Men så trevliga artiga och håller alltid upp dörrar, lyckas på något fantastiskt sätt trycka in 15 please thank you och kind i ett email. 


If I Were A Boy

http://uk.youtube.com/watch?v=BVTyLqkez6A

If I were a boy
Even just for a day
I’d roll out of bed in the morning
And throw on what I wanted and go
Drink beer with the guys
And chase after girls
I’d kick it with who I wanted
And I’d never get confronted for it
Because they’d stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he’s taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone its broken
So they think
that I was sleeping alone
I’d put myself first
And make the rules as I go
Cause I know that she’d be faithful
Waiting for me to come home (to come home)

It’s a little too late for you to come back
Say its just a mistake
Think I forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

But you're just a boy
You don’t understand (yea you don’t understand)
How it feels to love a girl
Someday you’ll wish you were a better man
You don’t listen to her
You don’t care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Cause you've taken her for granted
And everything you had got destroyed
But you're just a boy…

Beyonce rocks... måste nog köpa hennes skiva...ten years time

Hmm ja det har varit nagra minst sagt innehalls rika dagar pa sistone. Jag funderar nog ocksa mycket pa hur mitt liv kommer se ut om 10 ar. Men som jag sa till Sara hur mycket har man inte hunnit med dom senaste 10 aren. Men visst ska man fortsatta i samma takt ska man byta jobb 5 ganger till kanske flytta en svang till USA, och kanske till Spanien. Gifta om sig med nan galen panna som redan har en foredetta, en alskarinna och 2 barn, som betalar allt han ager och har i underhallsbidrag. Ja vad vet jag. Vi pratade om det pa jobbet i dag att nar folk skiljer sig har sa far mannen betala valdigt mycket av det dom tjanar i underhallsbidrag, och sen traffar dom nagon ny som dom maste forsorja. Ja stackars man. Sa som kvinna om man nu inte ska vara sjalvstandig och independent. Sa vore det basta att traffa nagon som inte har 17 olika barn med olika fruar. En helt ny oanvand, med garanti sedeln kvar sa man kan lamna tillbaka dom sa man far en ny om dom inte haller mattet.  Men samtidigt om man skulle hitta en battre begagnad sa vet man ju hur dom fungerar. Eller sa kanse man bara ska leasa da kan man ju uppgradera efter hand. Ja jag bara spekulerar, for tillfallet ar jag glad om jag klarar mig helskinnad manaden ut!    

Bullmamman VS Hillary Clinton

Ja det ar kanske inte sa konstigt att man blivit en stark sjalvstandig independent kvinna med sadan foraldrar som mina. nar man blir utkastad nar man fyllt 18 ivag skickad till andra sidan jorden, bytte lakan sjalv nar man var 6 ar, bakade brod, stada lagade mat passade sina kara broder. Min mamma har ju aldrig varit nagon bull mamma. Men nu nar man ser tillbaka, det kan inte ha varit latt att flytta till Stockholm sjalv med en 6 aring. Och visst kunde man sakna det som yngre. (Bull mamman) Man ville ha en hons mamma som ringde 3 ganger i veckan.  Men man inser med tiden vad man fatt. Hon har verkligen uppfostrat mig till att klara mig sjalv. Inte samma sak som att inte bry sig. Kan latt misstolkas nar man 13 ar dock... Nar jag ser pa mina vanner som brottas med daligt sammvete och skuld, over att dom inte ringt eller firar jul hos fel familj. Da kanns det riktigt skont. Att ha en rak enkel okomplicerad relation utan KRAV. Kommer ihag nar jag var typ 10 och ringde och bokade mina egna tagbiljetter. Hon har lart mig att ingenting ar omojlilgt och allt loser sig alltid. Aven om jag ibland far krupp  och vill planera styra upp och organisera. Och visst tror jag det blir battre om man ar ontop. Men som sagt ibland kan man inte styra over allt. Sen har vi ju min alskade fantastiska pappa som alltid falltid funnits dar, oroat sig, stallt upp i vatt och torrt. Plockat upp mina rester. Trodde han skulle fa spelet nar jag i sommras skulle flytta hem och sedan angrade mig och skulle flytta tillbaka. Det kan inte vara latt. Da kande jag mig verkligen hemskt. Man ska verkligen vardesatta det man har, och det som ar bra. Inte fockusera sa  mycket pa det man inte har. Jag har fantastiska foraldrar som kompliterar varandra utmarkt, pa alla satt och vis. Kunde inte bli battre.

life on and with IKEA


Tänk vad många minnen jag har från IKEA det började redan som liten och man åkte dit titt som tätt och köpte nya saker till hemmet. . Jag minns särskilt en gång när manmma som var hemma med 4 barn hade fått ett ryck att vi skulle bygga ut våran bokhylle serie som vi hade hemma.  Det fanns en sektion kvar på IKEA i Kungenskurva som mamma bara skulle ha. Hon stuvade in oss 4 barn i den lilla ford escorten hämtade Mats på jobbet och i väg till IKEA. Själv hade jag prov dagen efter, jag minns tydligt hur jag försökte plugga lite i baksättet där jag satt inklämd med mina 3 bröder.  
När vi nästan var framme, får vi bensinstopp. Mats han rusar in på IKEA, hittar bokyllan, som mina föräldrar faktiskt fortfarande har kvar. Om jag mins rätt hade dom dessutom inga pengar kvar så han öppnar ett IKEA konto. Ja allt går att lösa. Kvar står mamma och 4 barn på motorvägen. Men så klart lyckas hon få hjälp av någon stackars kille som åker och hämtar lite bensin så vi kan rulla in på närmaste bensin station. Undrar hur vi fick hemm hyllan det mins jag inte, men min mamma kan ju knö in vad som helst i en bil.  

Sen när man flyttade hemifrån var man där och botaniserade lite. 
Mitt problem var kanske att jag aldrig flyttade hem till ett eget hem utan bara flyttade runt lite varstans tills jag träffade Fredrik och flyttade in efter 1 dejten.  Vi har också tillbringat många dagar och nätter på detta palats. På jakt efter den optimala förvaringen, barnsängen, tvätt korgen eller något annat livsnödvändigt som behövdes just då. 

När jag flyttade och blev själv fick jag också åka några turer. Då var det helt annorlunda har aldrig känt mig så fel plasserad. Att gå runt där själv bland höggravida,  nyförälskade, bråkande, par med några ungar i släptåg. 
Att jag helt själv skulle bestämma vilken färg det skulle vara på soffan, eller hur sängen skulle se ut. Länge tittade jag på saker som såg ut precis som sådant som jag och Fredrik skulle köpt. Man är ju liksom programmerad in till en enhet hur vi gjorde saker, och hur det skulle se ut. Men efter att ha smällt till mig själv och försöker tänka på vad JAG gillar inte vad någon annan tycker om går det lite bättre. Men det är fortfarande svårt. Vem är jag, vad tycker jag om vad är min stil? 
Jag och Sara vi var på IKEA idag, och skrattade gott åt att vi tillbringade säker 1,5 timme på IKEAS ljusavdelning med att fundera ihop olika ljuskonstallationer. 
(Glöm inte det är Lördag, och hur mycket folk som helst) Det hade aldrig hänt i sällskap av en man.  Vad fick jag med mig hem, 1 block ljus. Men kul hade vi!

Ingen kredit ingen telefon

Gick ner pa lunchen i dag for att kopa mig en ny telefon, sen min gammla har blivit avstangd. Det kanske ar lite magstarkt att be sitt X att betala for sin foredetta frus telefon. Hursomhelst sa gick det inte som jag hade tankt mig. Eftersom jag inte har ett engelskt kredit kort utan "bara" ett svenskt sa blev jag inte godkannd. Man kunde ju tycka att i dagens hogteknologiska sammhalle att det inte skulle spela nagon roll. Men nar man bor i ett land som inte ens har ID kort utan man maste legitmera sig sjalv med en gammal elrakning kanske man inte ska forvanta sig mera. Sa nasta vecka maste jag ga till banken och uppgradera mig sa jag blir kredit vardig.  En kollega pa jobbet erbjod sig faktiskt att ga ner och signa upp pa ett abonnemang at mig, men fragan ar bara vad han vill ha tillbaka i gen galld. Sa dar sa jag pass. Men dom ar gulliga har pa jobbet, valdigt engagerade i min trasiga bil tex. Sa nu vet jag vart jag ska ta den och hur mycket det ska kosta. Och pappa hade ratt som alltid. Det ar nog tandningen. Tror dom kanner att dom maste ta hand om mig nar jag ar vilsen. Nej jag vet jag kan ocksa vara vilsen ibland.


No comments...


http://www.svd.se/kulturnoje/serier/artikel_598903.svd?date=20081107

Obama obama

I går var vi på USA ambassad och tittade pa valvaka. Vilken stämning. Det är ju ganska manga amerikanare på mitt jobb. Men jag holl mig i skinnet och gick hem i tid. Men vissa stannade nog uppe halva natten. Det var lite segt på jobbet i morse. 
Jag ar iallafall sjukt glad över att han van och det ska bli intressant och se vad som händer nu. Tänk att han har en familj som bor i en liten hydda i Kenya och han har blivit president i USA det är faktiskt lite coolt på något vis. Om inte annat så visar det ju på att vill man så kan man. 
 I mitt nästa liv skulle jag lätt kunna tänka mig att arbeta med politik på heltid. Jag tycker faktiskt sånt är roligt. Men det kanske bara ar jag som är lite knäpp. Barnen är sjuka och hemma med sin pappa. Men nu i kväll ska dom hem till mig och det ska bli mysigt. Nu längtar jag verkligen efter dom. Mitt privata liv kankse jag borde starta en helt ny blogg, for just nu kanner jag mig minst sagt lite begransad i mitt skrivande.

runt runt runt...

Jag ar verkligen fruktansvart dalig pa att vara ensam. Det ar okej nar Fredrik har barnen men nar jag ar sjalv och barnen ar med Fredrik ar det sa trakigt. Men man far vall roa sig sa gott man kan. Titta lite pa desperate Housewifes, brothers and Sisters. Eller nagot annat skojigt. Jag vet jag har sagt det forrut men ingenting gar upp mot lite Brothers and Sisters. Det gar bra pa jobbet och det ar fortfarande otroligt roligt och stimulerande. Har agnat dom senaste 3 veckorna at att uppdatera min garderob, och den borjar bli battre nu sa inte samma angest pa morgonen som tidigare.
I jul kommer jag och barnen till Sverige den 20 till 27 tror jag att det var. Flygbiljetterna kostade en halv arm, men det ar vall for att alla svenskar ar sa himmla ordentliga och valorganiserade och bokar sina biljetter i Maj 2007 for julen 2008. Skont att vi kommer lite innan jul sa man kan handla klappar i Sverige. Kanner mig for tillfallet  totalt o jul inspirerad. Vad ar meningen igentligen? Ush nu later jag deppig det ar jag inte. Kanner mig gladare en jag gjort pa lange men ibland undrar jag bara vad meningen ar med saker det gar bara runt runt runt. Snart ar man vall tillbaka pa ruta 1 utan att man knappt forstatt hur det gick till. 

I morgon ar det val ska bli intressant, fick det har i morse pa mejlen. Ganska roligt...

Obama/Biden vs McCain/Palin, what if things were switched around?.....think about it. Would the country's collective point of view be different?

Ponder the following:

What if the Obamas had paraded five children across the stage, including a three month old infant and an unwed, pregnant teenage daughter?

What if John McCain was a former president of the Harvard Law Review?

What if Barack Obama finished fifth from the bottom of his graduating class?

What if McCain had only married once, and Obama was a divorcee?

What if Obama was the candidate who left his first wife after a severe disfiguring car accident, when she no longer measured up to his standards?

What if Obama had met his second wife in a bar and had a long affair while he was still married?

What if Michelle Obama was the wife who not only became addicted to pain killers but also acquired them illegally through her charitable organization?

What if Cindy McCain graduated from Harvard?

What if Obama was the one who had military experience that included discipline problems and a record of crashing seven planes?

RSS 2.0