Gott nytt ar 2009

En 2009-lista

Hittade denna lista hos en annan blogg och kunde inte låta bli att kopiera den och göra den själv.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? At turkey pa julafton,

2. Höll du några av dina nyårslöften? Har aldrig avlagt nagra nyarsloften det blir enklare da. Att inte gora sig sjalv besviken. Det ar jag ganska duktig pa enda for egen maskin
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja min aldsta barndoms kompis fick en liten Olle som jag langatar efter att fa klamma pa.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tur ar det.
5. Vilka länder besökte du? Miami, Avoriaz, Dubai, Miami, Stockholm, Toulouse, Paris, Goteborg, New York, Goteborg, Washington, Bermuda, Colombia, California.. Ja mycket resa blev det.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Nej
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 4 Decemeber 2009 nar vi flyttade in i huset

8. Vad var din största framgång 2009? Jag forsoker bli mera sjalvstandig
9. Största misstaget? Jag har daligt talamod
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej bara forkyld som alltid
11. Bästa köpet? Rakels vanings sang. 
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mina barn
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina barn min familj min alskade Mr Big mina fantastiska vanner. Ni gor mig glada varje dag.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? TI what ever you want, Black eyed pees,
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare! Sjukt mycket gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer?  Spenderat tid med mina barn
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Låtit människor såra mig
18. Hur tillbringar du julen? Med min fina familj
19. Blev du kär i år? Yes box, kar karare karast
20. Favoritprogram på TV? Brothers and Sisters och Gossip Girl,
21. Bästa boken du läste i år? Boken Nina skickade vad hette den nu igen har glomt bort
22. Största musikaliska upptäckten?! Ehh upptacker inte riktigt musik
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En underbar romantisk dag,
25. Något du önskade dig men inte fick? Ha ha ja….

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Sprang 5 km kl 07.00 längst stranden i Bermuda, at roomservice breakfast pa hotellet. Chillade pa stranden. At en fantastisk middag pa en underbar restaurang och glassade runt i min fina lang klanning. Dansade halva natten och drack lite for mycket champagne. En underbar fin minnesvard dag jag kommer minnas hela livet.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det blir svart att sla allt det har resandet och ett nytt hus…
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Preppy/boho chick och lite rock..
29. Vad fick dig att må bra? Sol, strand och salta vindar

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Har aldrig varit sugen pa nagon kandis
31. Vem saknade du? Mina barn och pappa
32. De bästa nya människorna du träffade? Alla MR Big underbara vanner som ar sa rolig, spontana och underbara har berikat mitt liv

 


God JUL 2009

Kara blogg lasare sa har jag överlevt min forsta jul utan barnen och det gick ju det med. Men vad jag saknade dom.


Tur att det inte var lika mycket jul stammning i Kalifornien som hemma i ett vintrigt Svedala. Flygresan gick bra aven denna gang och vi stortade inte. Aven om det ar alltid det som jag tanker sa fort det blir det allra minsta turbulens. Sa ser jag framfor mig hur jag störtar rakt ner i havet  och dor.


Ja dom tog ju den dar killen pa flygplatsen men jag vagrade lasa om det. Vill inte oroa mig for sadant.


Nar vi akte hem hade vi 4 tunga vaskor och ett antikt zebra skin som hans mamma packade med oss. Nu har dom kommit bort nagonstans pa vagen men Zebran kom fram. Sa jag hoppas dom kommer i dag eller i morgon. Sa det blir inga bilder annu vantar pa kamera överförings sladden.




Vi tillbringade nästan 10 dagar i San Juan Capistrano som ligger ca 1,5 timme utanfor LA dar Mr Big ar uppvuxen. Det ar en idyllisk jag skulle saga ovre medelklass ort. Husen ser ut som dom ar tagna ur Desperate Housewifes och dom har 3 bils garage. Allt ar större i USA, shoppingcenters, pannkakorna ar fetare, Blabaren rundare , bilarna gatorna ja allt.

Mr Bigs föräldrar tog i mot oss med öppna armar och familjerna kom bra overrens. Puhh ....Mina paron landade dagen innan sa dom hade ju redan hunnit etablera kontakt vilket var skont. Vi han med en galet massa shopping. Men det ar ju sa roligt att handla nya grejer till huset. En tripp till LA, Sunset boulevard, Bevvan, tittade pa Mr Big gamla lgh at en god och lyxig lunch i West wood, medan min familj sprang runt pa Universal studios.  Akte en dag till Sandiego (tror jag, blandade hela tiden ihop det med Sanfransisco fint var det) Hängde pa stranden at frukost i Laguna Beach som ligger 10 min fran deras hus. Spelade tennis pa morgonen och han med några jogging turer pa stranden. Han ocksa med att klippa och slinga haret fixa naglarna.




Hamtade upp Mr Big korkort, som han saknat det han tyckte det var sa pinsamt att hans flickvän skulle kora runt med honom i hans bil ha ha precis som att jag som svensk skulle bry mig om det. Jag har ju vanan inne.

 

Mamma hade tagit med sig en massa pyssel sa vi kokade knack gjorde flatade julhjartan och byggde pepparkaks hus och spritsade peparkaks hjärtan och hängde upp pa rod trad. Som förövrigt forlat men jag tyckte det var sa roligt sa jag holl pa att kissa pa mig. Mr Big trodde vi skulle ha dom hangande runt halsen pa julafton.. ?!

 

Nu ar vi hemma igen och allt ar precis som VANLIGT…Och ja det blev en gra cashmir troja till Mr Big. Mycket uppskattat.. OCh da var sa mysigt att fa hanga med hela sin underbara familj hela julen.


Julklappar

Forsoker styra upp nyarsafton men det stor mig nar man bjuder folk och dom inte kan svara. Ungefar som om dom vantar pa ett battre alternativ...

Jag har lite julklapps kris, vad ska jag kopa till Mr Big skulle vilja kopa en fin klocla men jag tror inte min budget tillater sadan utsvavningar. OCh jag vet inte riktigt vilket klock marke han ar vad tror ni?

Pojkarna har pa jobbet har foreslagit foljande, en Barbour jacket, en resorvar penna, klocka, planbok (det har han redan fatt ) Sjalv vill jag ha ett fett armband med diamanter om jag far onska helt fritt.
Men enligt den andra halften ar han pa budget efter hus kop och allt :) Sa jag blir glad for ett par tofflor ocksa.

Det ska bli sa skont att aka i vag, jag hade sa garna velat fira jul i mitt nya hus, men det far vanta tills nasta ar och nar det ar jul vill jag ha det perfekt. Och det ar inte perfekt. Vi har ingenting pa vaggarna, inga gardiner,ingen TV ja det ar sa mycket som behover fixas. Sa jag far lite panik. Vi ager inte ens en borr. Mr Big losning pa det hela ar att ringa hantverkarna sa dom akn skruva upp TVn jag vill ringa pappa. Jag vill ringa alla mina pappor kanske kan dom komma hit alla 3 och fixa och skruva upp alla vara grejer jag kan bjuda pa pepparkakor.

Min blogg har inga svenska bookstaver da jga skriver pa engelskt tangentbord.

Puss och kram och god jul pa er alla

Strejk ?!


Vem vill inte laga mat i timmar i det har vackra koket som ar handsnickrat och special bestallt med marmor fran Cornwall, och varsta special spisen med bade GAS och EL ugn Lussebullarna graddas pa 4,5 minuter sharp... ... :)

Varan inflyttningsfest var fantastisk. Jag har ju tyvarr ingen ordentlig kamera men kort kommer. Maten var fantastisk jag tillbringade 6.5 timmar i koket och bakade till och med kavringen sjalv. Var enda smula blev uppaten. Dom sista gasterna stannade over natten och det var verkligen roligt.

Igar prov invigde jag mitt nya strykjarn. Jag har kopt ett sadant dar som kusin Johanna med anga. Det ar helt underbart. Det star pa en stor lada och bara sprutar ut harlig anga. Jag sager det vart varenda krona i guld. Hur kunde man leva utan denna makapar.  Jag strok 20 !? av Landis skjortor och allt mitt skrynkliga som hangt i garderoben hur lange som helst i gar, pa rekord fart och det blir sa fint och slat utan anstrangning alls.

Nu har ocksa varan soffa, fatolj och soffbord kommit. Jag kanner mig fortfarande sjuk och seg. Isak han holl mig vaken hela natten med sitt hostande.

Laste i morse att BA tanker strejka undrar hur det gar. Vi flyger ju med dom pa Fredag, men hem kommer man vall alltid.




Vi gjorde jul apelsiner i gar..

Saknar er...

Jag saknar mina barn, jag vill inte aka till Californien. Jag vill vara hemma och gosa med mina gullungar. Stryka dom over pannan nar dom sover. Lasa godnatt saga. Lyssna pa hur dom andas stoppa om dom i deras sangar, baka lussebullar och julbaka. Det skulle vara Okej att ga till jobbet VARJE dag om jag fick se dom VARJE kvall.


Men det gor jag inte. Tank er sjalva om du skulle se dina barn 2 timmar per vardag kvall varannan vecka... Det har jobbet suger AP balle. Jag vill jobba mindre och vara mera med mina barn. 

Jag har ju ansokt om reducerad arbetstid. Men jag vantar fortfarande pa svar. Men jag har sagt det. Far jag det inte sa slutar jag och det vet dom om sa det ar inget jag behover hymmla om har pa bloggen. Sa far jag vall soka jobb pa Space NK eller natt. 


Jag gillar och jobba och jag menar inte att man maste vara hemma pa heltid hela tiden men det har ar bara for mycket.  Det kanns sa fruktansvart meningslost och sitta pa jobbet och rulla tummarna medans nagon annan passar mina barn ? Vad ar vitsen tank om jag far cancer i morgon eller planet stortar.

Man lever bara en gang. Fragade om jag fick ha dom lite extra i kvall det ar ju inte min vecka men det gick inte. Saklart..   Sa om det ar nagon dar ute som har ett bra forslag pa ett varannan vecka jobb sa mottages alla tips tacksamt. 




Trost shoppade det har pa lunchen, ska ha det pa Lordag ovanpa min roda klanning sa jag ser ut som en riktig liten nisse. Strumporna ar goor mysiga i Angora.. 


Och titta vad jag sag i tidningen i morse... Pappa jag onskar mig Lisas nya CD i julklapp..

 

Julgran 2009



Var vackra gran 2009. Tittade pa kort pa lite gammla granar, och det har ar den basta hitills..

Vi akte till Highgate garden center i gar efter jobbet och hamtade julgran och jag kopte krukor till alla mina orkider. Det var halva priset pa alla orkider pa M&S. Sa jag passade pa.

Jag har ju nu 8st öppna spisar som maste dekoreras. Det borjar bli sa fint och juligt hemma. Jag svar over att min kamera blivit stulen

Hade sa garna velat ta lite finare kort.  I kväll ar det julfest pa jobbet. Jag vill bara vara hemma och boa sa det blir nog en tidig kvall.

I morgon kommer soffa, fåtölj och vardagsrumsbord. Och tank om 1 vecka aker vi till CAL, har knappt hunnit tanka pa det.

Rakel har Julavslutning i skolan i dag och det svider lite extra i mitt mamma hjarta att jag inte kan vara dar. Tank pa det alla hemma mammor att i ska vara sa glada over att ni kan gora sadan saker med era barn.


Sa har vackert var det i morse nar jag gick till tuben


Sa har blev det tillslut



Det blev det bla overdraget, sa nu ser det ut som det ligger en gammal madrass dar och skrapar.
Men det blir bra nu kan jag ha projekt kolla kuddoverdag och tyger i US.

korkade i telefonen

 

Vet ni vad jag hatar nar man sitter I receptionen sa ringer det någon och sager

-I had a missed call from this number

- This is the switch board of XXX you have any idea of who might have called you

- No I just had a missed called

- I am sorry this is the switch board we have over 60 staff in the office I don’t know who called you

 

 

Ja sa dar haller det pa hur ska jag veta vem som har ringt dom. Ar det viktigt far man vall anta att dom lämnar meddelande eller ringer igen. Dumsnutar.


Vilket tyg

Vad tycker ni vi har en inbyggd soffa pa nedervaningen. Jag maste sy overdrag. Jag har kopt bla vit randiga gardiner for dorren som gar ut till tradgarden.
Ska jag anvanda samma tyg till overdraget, eller ska jag ha det rodrandiga overdraget pa bild 1. Eller blir det for mycket och ha 2 olika rander.

Det maste vara barnvanligt tyg, for det ar har barnen kommer leka och titta pa Tv, sa vitt linne tyg fungerar inte.




Har ser ni gardinerna, ska det vara samma? Bortse fran alla fula kuddar dom ska ocksa klas om.
Eller ska det vara det rod randiga som ovan?

Sa gick det...


Utsikt fran nya sovrummet



Tjena malena vilken helg flytt och sjuka barn. Men det gick ju bra såklart. Som alltid. Vi packade upp som två galarslavar hela Fredag kvällen och hela Lördagen rörde jag mig framåt genom huset som en radistyrd robot. Sorterad, vek, slängde, rensade och gjorde fint. Det ar sa stort 4 vaningar. Jag har träningsvärk i benen av allt spring i trapporna seriöst.

Barnen alskar sina nya fina rum, aven om dom ser lite tomma ut. Och Katarina hon borde fa guldstjarna i himmlen.

I Sondags han vi med ett IKEA besök, värmeljus, en ny stol till Rakel. Klädhängare ja ni vet en massa sma pyssel. Glöggen och julmusten var redan slutsålda, sa det far bli en tripp till svenskaffaren i veckan

Allt ar nästan uppackat.  Jag har packat upp alla mina kläder i varan walk in closet.  Jisses vad mycket kläder jag har nu nar man faktiskt kan se allt.  Det ar sa klart ar det en massa saker som maste fixas överdrag som ska sys, gardin stänger som ska sattas upp. Lampor, möbler som behöver ett färskt lager med vit malar färg.  Ja ni vet det tar nog ett tag. Med lite tur sa kommer soffan och bordet denna vecka. Det som ar bra ar att MR Big min nya hus kumpan ocksa  ar väldig effektiv och gillar att fa saker gjorda snabbt… Mycket bra.

 I gar var inte riktigt varan dag, nar vi kom hem fran IKEA hade någon norpat ett ljus från min adventsljusstake sa den fungerar inte nu.  Undrar om man kan kopa sadan ljus har? Mr Big han ramlade i trappan i gar kväll och spillde ut ett helt glas rödvin over en hel vag inklusive matta. Tror vi skrubbade i 3 timmar i gar men nu ar det mesta borta.  Dessutom fastnade badkarsploppen i vart fina badkar. Det ar en plopp jag aldrig sett innan. Den lixom snurrar runt i sidled sa den har ingen stropp. Den sitter nu fast som berget. Sa badkaret fick handtommas i gar kväll. Sa om det ar någon som har tips pa detta mottages det tacksamt.

Barnens sjukdoms rapport, jag kanner mig som en bebis mamma efter att ha gatt upp var 3 timme for att kolla Isaks temp dom 4 senaste natterna.  Han mar bättre nu. Vi var hos doktorn i morse och hon kollade bada barnen. Och hon sa vi ska avvakta och se.

Och jag har fatt ett shysst steam IRON... tror det blir mycket lattare att stryka nu


I kvall blir det alvedon och champagne...

Ja ha nu sitter jag har pa jobbet. Flyttgubbarna packar for fullt. Sa snart kommer nog alla grejer.

Barnen ar i ny huset. Rakel leker enligt rapport i sin nya vaning sang. Isak han pimmplar alvedon men ar vid gott mod.

Middags bordet ar levererat, internet gubbarna ar dar och installerar. Jag har beställt hem pizza till mina sjuklingar och skrivit en lang lista sa Katarina kan dirigera flyttisarna till ratt våningsplan. Ha ha ha. Jag kanner mig sjukt effektiv. Och vad skulle jag gora utan Katarina. Ingen aning.


Sjalv kanner jag mig uppspelt och glad som ett barn pa julafton jag vill springa hem nu…och packa upp och vika in alla saker fint. Tank vilken fantastisk underbar man jag har hittat som kopt detta underbara fantastiska hus. I vanliga fall nar man ser fram i mot nagot en resa fodelsedag etc sa tar det ju slut sa snabbt. Men det har kommer ju vara for evigt. 


sjuka barn, mosade möss och en härlig flytt



Stackars barn vi har hostat och snorat I kapp har hemma forst var MR big sjuk, sen blev ju jag sjuk. Mamma hon har fatt samma sjuka och nu verkar det ha drabbat barnen. I gar kväll hade Isak 40.2 graders feber och jag fick aka i ilfart hem med taxi och 2 flaskor Calpol och Neurofen.


Efter att ha tillbringat 2 timmar i telefon forst med sjukvardsupplysningen som hanvisade mig till Svinsjukelinjen som skrev ut tamiflu och sedan dirigerade mig tillbaka till sjukvårdsupplysningen som ringde tillbaka och jag fick prata med en riktig doktor. Jag vill inte ge Isak tamiflu. Han ar ju sa liten och jag hoppas han blir frisk en da. Jag var uppe 5 ganger i natt och checkade och tog tempen.  Han ar okej nar han far Alvedon men sa fort den börjar sluta verka sa aker febern upp. Doktorn sa att jag skulle varva Neurofenen och Calpol var 4-6 timme i 48 timmar och sedan far vi se.


Barnen och Katarina dom far vara hemma och sen far dom ta taxi hem till nya stallet. Vill inte att Isak ska behöva trecka runt alls i dag. Sa Rakel ar också hemma.


Ja det har hade ju varit tillrackligt bara som det ar men inte i varan lilla familj. For i dag ska vi flytta.


Flyttgubbarna kommer kl 11 och börjar packa allt. Jag har ju redan sa klart förpackat en del. Men ni kan ju tanka er hela min lilla lgh ar UPP OCH NER


I gar nar vi skruvad isar sangen sa hittade jag i en påse fylld med sågspån under sangen, sa äckligt var kommer det ifrån ar det något djur som har slapat dit det? Fattar ingenting.. Och dessutom en mosad blodig mus under en glasskiva som också lag under sangen.  Ackel ackel ackel. Sag det inte själv.  Mr Big bad mig bara vanligt men bestamt att lamna rummet. Sen plockade han och torkade som en riktig man bort alltesammans. Vad skulle jag gora utan honom.  Vilken man I LOVE YOU.


Det sista jag sa innan jag la mig var ”I know what I want for christmas present a Kitten .”


En farlig vidrig katt som alskar moss. Vi far vall se.


Elin och Tiger..

Visste ni det att det var Jesper Parnevik som introducerade Elin och Tiger, tydligen far hon $55 mille om hon ar gift med Tiger i 10 ar och $5 mille om hon stannar kortare tid enligt deras prenup. Jag fattar inte hur han tankte Tiger att han skulle komma undan med det ? Klart det kommer ut.. Kanda rika karlar som ar otrogna till hoger och vanster. Ingen finess har dom inte alls. Ringer upp alskarinan och lamnar voicemail. Patetiskt och stackars Elin. Fy fan inte nog med att ens man har varit otrogen sen ska man hangas ut i pressen dessutom.

Sjalv laste jag pa en annan blogg for nagra manader sedan om en tjej som traffat en av dom har "nattklubbs tjejerna " som tydligen visat up heta text som Tiger hade skickat. Ja det var vall bara en tidsfraga.

Ja undra vad som hander har nast. Jag tror att hon kommer att stanna I US, en del spekulerar ju i om hon skulle flytta hem vid ev skilsmassa. JA inte ar det latt att vara gift och 2 sma barn...




Ska jag bli domestic godess i mitt nya fina kök...

Nu har jag planerat inför alla snittar och jox som jag ska göra nästa fredag när vi har inflyttnings fest/ jul glögg. Och tillochmed placerat min ocado order (mat internet shopping) Vi funderade på catering men sen tänkte jag vet du vad nu när jag har mitt drömkök med både gas spis ugn och elugn och 6 kokplator ska nog på fan att jag ska kunna fixa ihop lite snittar. Dessutom kommer det dit lite höga höns från andra stora finans företag här i London (ja inte mina kompisar :) ) Men då tycker jag att det är extra roligt att få briljera lite. Fånig ja visst. 
Roligt för alla mina svenska kompisar att få spisa lite svenskt. Så nu hoppas jag att kavringen inte säljs slut i svenskaffären. För där går min gräns jag bakar inte kavring.  Eller kanske det verkar inte sa svårt men jag tänker inte chansa och stå där med degigt bröd innan partyt
minibiffar med quail egg, skinkmackor,  kavrings snittar med parmesan & figs
Köttbullar med smak av apelsin, Saffrans Rulltårta med lingon (tänker att det är lätt bakat och blir snyggt när man lägger upp det)

Kålrotskuber, Ägg med laxröra, 

Och såklart lussekatter, pepparkakor mögelost och glögg. 

 



stolar

Jag sitter fortfarande på hotel I Mayfair och nickar och ler. Ganska tråkigt men grymt god mat, bilder kommer i morgon. Undertiden så surfar jag på möbler, jag har hittat vita köks stolar till vårt runda köksbord, och stolar som jag tror kommer passa till varat matsalsbord. Vad tycker ni

 

Försökte ladda upp en bild på vårat mat bord men det kan ni ju kika på om ni går in under kategorin hus. 

 

På fredag kommer dom och packar och flyttar alla våra grejer super lyxigt. Men I går kunde jag inte låta bli att packa lite jag också, så jag och barnen packade allt som ar roligt att lätt att packa, Böcker. Sen tog jag ner alla tavlor. Ja menar ju mindre dom behöver packa på fredag dessto snabbare går det och så spar vi ju lite pengar.


Tulpaner

 

Kanske har jag redan skrivit om det har, om så ifallet får ni favorit I repris. Han ar väldigt rolig den där mannen I mellanåt. När mamma var här köpte jag hem lite tulpaner så det skulle var fint hemma, säg att jag gjorde detta på Måndag, på Lördag morgon observera dom har stått på köksbordet I en vecka så klipper mamma ner dom så dom ska se snygga ut da frågar han

 

“Ohh they look nice did you go out and pick them”

 

Ehhh nej, vem går ut  spö regn och plockar tulpaner en Lördag morgon kl 08.00 I slutet av november


julklappar ?

Här sitter jag på ett flådigt hotell i Mayfair, jobbet har konferans och jag är här och hjälper till. Dvs visar folk till ratt rum vid rätt tid., Därimellan behöver jag bara le och se lite trevlig ut. Jag har med mig macen och har nu sorterat alla mina fotografier för det senaste året. funderar på om jag ska göra ett fotoalbum till Mr Big i julklapp. Eller är det en sådan sak som man gör som tjej till sin pojkvän för att man igentligen vill ha det själv. Jag har lite julklapps panik till honom faktiskt. Jag hoppas att jag hittar något fint när vi är i CAL, eller så kan jag ju alltid köpa något man har på sig det har jag ju gjort innan. Vi far vall se vad det blir. 
Sen har jag ju föräldrar och syskon också. Men dom far Amerika julklappar, definitivt. Vet inte heller riktigt när jag ska ha tid. Det kommer ju bara vara flytta flytta. Och det kanske inte är sa roligt för lillebror att få julklapp från IKEA det är väll antagligen den enda affären jag kommer spendera tid i den kommande tiden.  Nej nu fick jag annu mera angest nar jag tankte pa det. Skulle vara bra om jag kunde komma på en kombinerad present till alla mina broder.

RSS 2.0