Ensam e stark ?

Det som ar jobbigt med att aka bort sa dar, nej usch jag ska inte klaga alls men det ar att det ar hart att komma tillbaka till verkliga livet, jobb, ekonomi och vardag.

Jag saknar mina små älsklingar sa det river i bröstet. Det känns sa totalt meningslöst att sitta på jobbet och missa deras uppväxt.

Det ar något jag ständigt dividerar med mig själv, ar det vart det? Ska jag jobba mindre, få mera kvalitetstid, eller forsatta.

Det ar svart att vara borta från dom varje dag mellan 07.30 och18.00,  komma hem varje dag och forsoka vara pigg mamma. 


Visst jag har mina "lediga" veckor också. Men da ska jag ju hinna med allt det dar andra. Herregud hur mycket tid har inte vuxna människor utan barn. Hur svart kan det vara da att hålla den balans gången uppe mellan, vänner och pojkvann. Just nu känns det som jag har 14 dagar i månaden som jag njuter av mina barn och 14 dagar i månaden jag ska hinna med ALLT annat. 

Da tanker ni som har barn heltid, men ja da? Ja men ni ar två, nar jag har barnen da har JAG BARA barnen. Men sen finns det ju dom dar super mums som har BARA barn HELA tiden, och hur du klarar dig ar for mig en gata.  Min taktik har for den senaste tiden varit, 14 dagar med barnen, super mamma, diska, stryka, städa, laga goda middagar,betala rakningar göra roliga saker på helgen. Och sen nar jag ar utan barnen ar det som jag går under jorden gömmer mig i sanden slickar mina sår och skiter i allt. For jag orkar inte. Orkar inte umgås och vara social med andra lyckliga kärnfamiljer. Som igentligen inte bryr sig ett skit om mig.

Jag håller med min kusin Fy fan for alla ytliga människor.


Det fungerar ju inte alls. Men det ar sa svart visst kan det verka glassigt att aka på semester osv. Men jag har förlorat min familj. En familj jag inte vill ha tillbaka.


Men från och med nu kommer det alltid bara att vara jag. Nu ar jag ensam. Jag och mina ungar. For oavsett vem jag träffar och hur mycket L alskar mig och mina barn. Sa ar det ju inte hans.


I bland tanker jag bara VARFOR varför slog ingen något hart i huvudet på mig, gå och gifta sig och skaffa barn nar man bara ar barnet inte konstigt man far psykos..

Nar jag ar 50 kommer jag vall springa runt i leopard tanga och alta min förlorade ungdom.Jag saknar min stora älskling som ar i Rio på svensexa vecka. Jag saknar honom sa dar mycket som man gjorde nar man var 15 och nykar. Jag skulle kunna skriva km langa kärleks brev till honom varje dag. Det ar första gången vi ar borta i från varandra på det har sättet. Och tanken på att han larvar runt med 5 killar kompisar på stripp klubbar i Rio, gör det inte bättre.

Men han har varit sot ringer och textar. Och jag litar verkligen på honom det gör jag. Det ar bara konstigt att vara helt ensam. Nar var jag det sist typ aldrig hant innan.

Sen gnager det lite han kan gå ut med dom till kl 04.00 på morgonen 4 dagar i rad men nar vi ute sist. Eller rattare sagt varför går inte jag ut. Varför kan inte jag aka till Rio på tjej semester

en vecka. Livet ar orättvist i bland.


Ganska roligt..

Om du är som de flesta människor, tänker du inte så mycket på vanliga triviala ting, MEN vad du kanske inte vet är att många av dessa saker har ett kön. Till exempel:
1.Fryspåsar - Manliga eftersom de håller inne med allting men går att se rakt igenom.
2.Kopieringsmaskiner - Kvinnliga eftersom de, när de väl stängts av, tar en stund att värma upp igen. De är effektiva reproduktionsapparater om man trycker på rätt knappar, om man inte gör det kan helvetet braka lös...
3.Däck- Manliga eftersom d e ofta tappar greppet när de blir gamla och ofta är för uppblåsta.
4.Luftballonger - Manliga eftersom du måste sätta en blåslampa under den för att det ska bli nån fart på den, sen är det förstås det där med varm luft...
5.Tvättsvampar - Kvinnliga eftersom de är mjuka och kramvänliga och lätt binder en massa vatten...
6.Webbsidor - Kvinnliga eftersom de får så många träffar..
7.Tunnelbanan - Manlig eftersom den använder samma gamla ställen att plocka upp folk på...
8.Timglas - Kvinnliga eftersom vikten med tiden hamnar i nedre delen...
9.Hammare - Manlig eftersom den inte har utvecklats mycket de senaste 5000 åren, men den är händig att ha hemma.
10.Fjärrkontroll - Kvinnlig..... HA!!! Du trodde säkert att den skulle vara manlig, MEN tänk på att den skänker mannen glädje, han skulle vara helt "lost" utan den och, trots att han inte alltid vet vilka knappar han ska trycka på, så fortsätter han försöka

miami...

Ja underbara underbara Miami, hade jag inte barn hade jag kunnat flytta dit i morgon. En underbar semester som alltid, med underbart underbart sallskap. Var lite orolig att det skulle bli konstigt att aka till samma stalle igen. Men det var det inte. Det har var en helt annan resa och hans kompisar far mig att kanna mig som om jag besoker gammla bekanta.


Ganget pa baten, jag ar har blivit kar fet igen, undrar hur jag skulle se ut om jag inte trande 4 dagar i veckan.
Vi har kort pa grund... Inte bra om vattnent bara gar till knana precis brevid baten..


Vi var ute med Felix fantastiska båt " no problem", grillade drack ol och solade. Fastnade på en sanddyn, och fick vänta på tidvattnet innan vi kunde komma loss.

Akte i vag på ett vansinnes tripp ner till The Keys, med Piraten som jag numera kallar honom. Andy tror jag att han heter.

Stor kille som alskar båtar och fiske, lite som min lillebror. Han har en flickvän som han har smugglat in fåran Kuba via Barbados. Ja han ar helt galen.

Grabbarna forsokte varna mig innan, att han lätt kunde gå over styr. Det gick inte hem hos mig sa klart. Men som sagt vi var ute en hel dag med honom från 7 på morgonen till typ 7 på kvällen.

Nar vi skulle hem var vi 30 Miles från stranden och var tvungna att kora i genom värdens oväder himmelen var SVART inte grå. Det regnade som om vi stod i en dusch. Nar vi kom fram kraktes jag over hela hans bil. Men det blir en bra historia att berätta for barnbarnen.

Vi fick lite fisk och badade i havet som var blåare en blåast. Sa det var en harlig tripp.


Han med lite tennis och lite shopping klamde in tur inne på RL sista dagen sa biiiiligt.

Eller rattare sagt det ar ju aldrig billigt men i gammforelse. Tur att dom inte sålde barn kläder. Avverkade aven en timme inne på Victoria Secrets.South beach


 Kopte nya badrakt..
Pool baren

Morgonen efter var det solglasogon, och stor frukost..
Underbara hotell poolen..


Sista natten bodde vi på the Setai- http://www.setai.com/ som det hotellet ser ut skulle jag kunna inreda mitt hem, lätt.

Vi hade från börjat planerat in en stor utgangskvall sista kvällen vi var dar men det blev inte riktigt sa. Vi hamnade i pool baren, och började dricka och snacka med folk.

Sant ar sa himla trevligt, det slutade med att baren stängde och vi var ett gång inklusive några aldre herrar som bodde på det har hotellet i deras lägenhets del. Vilka karaktarer. 

Bartendern bjöd på drinkar hej och ha ni kan ju tanka er resten. Sa någon utgång blev det inte, den dar sista kvällen jag lyckades dock overvtyga Ryan om att han och skulle stanna en natt på hotell. Tror jag fick ihop ekvationen dagen efter med att han sparade pengar på Taxi hem, att han nu kan berätta for sin arkitekt hur han vill renovera sitt hus, och att han inte behövde gå ut på kvällen eftersom vi alla däckade strax efter 9.


Pa tisdag natt flog jag hem, själv tror inte jag flugit själv sedan 2004. Jag gillar inte att flyga sa stora plan.

Vinkade av Landis på flygplatsen, medans krokodiltårarna ran. Jag ar sa kar sa kar sa det ar helt galet. Och nu ska han vara borta 1 hel vecka.


Isak 2 ar..
Ja tank nu ar var lilla kille 2 ar. Det känns som i går nar han föddes 07.21 på morgonen 18 Maj 2005 efter en lang natt av varkar. Navelsträngen lindad 3 varv runt halsen och dessutom en knut. Kom ihåg att jag av någon anledning trodde han var dod nar han kom ut for att han väntade i 5 sekunder innan han skrek...


Måste saga att jag var sa deppig hela helgen jag saknade dom sa mycket sa det kanndes som att hjärtat skulle rivas ut. Det var faktiskt fruktansvärt. Vet inte varför men ibland kommer det liksom bara over en. Och det finns ingenting jag kan göra at det. Men tanken på att min svettiga lill kille inte skulle ligga i sin sang på måndag morgon hemma hos mig på sin födelsedag var av någon anledning oumbärlig. Och nasta Jul vågar jag inte ens tanka på. Kanske kan man sova ner sig. Men han var ju med sin pappa.. och hade det mysigt men enda..


Nar jag kom hem i går från jobbet hade underbara Isabell bakat stor Jordgubbsgradtarta med sylt, banan, vaniljcreme och jordgubbar. Underbart god. Isak fick sina paket,

en lite sot trä 3 hjuling från ELC, samma som Arthur hade. Han kan ju inte ha for stora leksaker for det far ju inte plats i mitt lilla hem. En verktygslada samt en radiostyrd bil.

Det sistnämnda var faktiskt inte min ide och jag var helt arligt högt skeptiskt. Tänkte vad ska en 2 aring med en radiostyrd bil till. Men gud han alskade den, han körde och korde hela

kvällen. Försökte lägga honom 2 gånger han vill prompt krypa ner i Rakels sang (hon snusade gott i min sang) och varje gång kom han uppsmygande efter 10 min med bilen och fjärrkontrollen i handen. Sa sot. Jag ar bara sa imponerad, han satt helt fokuserad med den lilla fjärrkontrollen och körde bilen fram och "back" som han säger på engelska..

Sa nu tröstar jag mig med att det förmodligen ar bra for hans koordination och motorik.  Och att han har den coolaste bilen som nog till och med skulle få en 6 aring att gå i spinn.


Tack mormor, morfar for kort. Stor kram


Sportiga Malin

Provspelade tennis for forsta gangen i hela mitt liv i helgen. Jag har tidigare aldrig ens hallit i ett racket. Maste erkanna att jag var sa nervos innan men det gick riktigt bra faktiskt. Gillar inte att inte vara bra pa saker, Och jag tycker det ar sa pinsamt nar jag inte kan. Men jag lyckades spela flera bollar fram och tillbaka.

Men sa har jag ju sa klart varldens basta instruktor. Skamt och sida sa tror jag att det verkligen underlattar nar man spelar med nagon som ar duktig och kan passa alla min bollar som gick hoger vanster upp i traden ut pa gatan och spela snalla bollar tillbaka. Sa forhoppningsvis kan vi spela lite mera i Miami.
Nu nar vi har en gemensam hobbie :)

Och det kanske vore en bra sport for barnen inte for mycket utrusning och blir dom bra kan jag tjana pengar pa dom :)   Annars gar jag numera flitigt till gymmet, men inte forlorar jag nagon vikt for det jag har gatt upp 4 kg, och borjar kanna mig FET igen. Problemet ar vall att nar jag tranar sa ater jag mera. Forsoker overtyga mig sjalv att det armuskler inte fett.  Kanske skulle aterga till skilsmasso dieten igen.. Nej men det ar battre nu jag ar mera nyttig.

Hur ser det ut under erat skrivbord ?Ush jag haller pa att ga in mina skor,  varfor ar vissa skor sa skona redan fran borjan.. jag tycker inte om det sa just nu har jag en hel arsenal under skrivbordet. Sa jag alternerar. Haromkvallen gick jag runt hemma i dom silvriga och riktiga strumpor, och damsog. Ganska okej, gar man kanske in dom snabbare om man tjanjer dom mera med tjocka strumpor.. Skulle vara toppen om dom vara klara till Miami men jag tror inte det. Och dar har man ju inte strumpor i skorna.. Problem...

Fixade bade naglar och fossingar i gar, nar hon hyvlade mina fotter som jag numera tvattar blev det en stor hog pa golvet sa ackligt... Dom ar inte riktigt sa orange

karleken

Jag ar fortfarande sa kar sa kar, det ar verkligen underbart att kanna sig sa har lycklig. Nar man vaknar upp varje morgon och det kanns som att man vunnit pa lotto. Kopierade foljande fran Saras blogg, tror ni att det stammer funderar pa vad vara  gemnsamma hobbies ar, resa, ata god mat och och vin men ar det en hobbie ? Trana kanske ocksa kan vara en hobby eller. ? 

Så här gör man - punkt för punkt för att kärleken ska hålla, enligt en brittisk bröllopssajt. Det här visar hur många komponenter som behövs för ett lyckat äktenskap, säger de bakom undersökningen. Där fick 3000 par som varit gifta länge svara på hemligheten bakom att hålla ihop, skriver Daily mail.

Att mötas genom vänner och att gifta sig efter tre och ett halvt år tillsammans.


Två års åldersskillnad

Två gemensamma hobbies.

Gemensamma hobbys är bra, men det också viktigt att bibehålla sitt oberoende. Därför är två kvällar ute med vännerna i månaden önskvärt.

Paret ska dessutom säga "jag älskar dig" till varandra minst en gång om dagen.

Ha sex tre gånger i veckan.

Andra viktiga punkter enligt sajten är:

Två romantiska middagar ute varje månad.

Att mysa i soffan tre kvällar i veckan.

Tre telefonsamtal, mejl eller sms på jobbet.

Vänta två år och två månader med att få barn


Rapport fran Toulouse

Tolouse var underbart,sa roligt att traffa Cissi som jag inte satt pa typ 3 ar. Kandes som vi var 15 igen. Lite konstigt och ga runt och pilla pa saker i ett hus i Frankrike som hon hade i sin lgh pa Gardet.

Hursomhelst, huset var sa fint och mysigt, som en fransk lantgard, tradgarden stor som en fotbollsplan. Arthur och Isak som ar i princip lika gammla lekte och lekte hela helgen lang. Vi han med besok pa vingard, picnic, shopping, tror jag skulle kunna aka dit 2 gr per ar och bara kopa Franska barnklader sa mycket fint. Dom saljer petit batue klader pa supermarketen.. Helt otroligt. 

Flygresan gick bra trots att vi var tvungna att ta taxi hemmifran kl 03.00 pa morgonen. Men dom ar ju minstsagt flygvana. Nar vi akte hem hamnade vi i taffic jam kl 01.00 en sondag natt och blev staende helt stilla i trafik i en timme!"!! trodde jag skulle do, men barnen sov gott.  Men da ville jag bara hem. Men sa ar det alltid nar jag och Ken ska ut och aka, alltid nagot som hander.. Missade plan..osv..
 
Rakel fick en malar bok som hon malade med HELA HELGEN och hela flygresan. Valdigt bra investering. Pa lordag kvallen var vi pa pa en helt otrolig resturang inne i centrala Toulouse och smallde i oss en gigantisk Seafood platter med ett mycket gott vin fran Pascal Jolivet rekommenderas. http://www.brasserielesbeauxarts.com  Medans barnen var hemma med barnvakt sa lyxigt.
 Pa sondagen tog vi det lugnt njot av solen tradgarden, spelade badminton och jobbade lite pa solbrannan. Precis som en semetser ska vara.
.
Rakel kl 04.00 Fredag morgon

Jag och kidsen.
.
 Fantastiska skaldjur...

Cissi och Malin shit vi borjar bli gammla..
 
Sota rara gulliga familjen Safir..

Lang helg


Mitt nya favorit godis som Ako kola men harda..

Att det varit valborg det gick mig helt förbi, har ar vi lediga pa Måndag i stället las i går. Tjafsade lite med skattemyndigheten dom har dragit ner mitt bidrag med 500 pund i månaden hjälp. Men sant ar livet inte mycket att gora at saken. Helt arligt försöker att inte oroa mig eller tanka for mycket pa det. Dessutom har jag ju varit duktig och sparat. Men ibland blir jag sjuk i sjalen nar jag tanker pa hur mycket det konsumeras och vad onödigt det ar sa mycket saker man har kläder, prylar. Varför igentligen. For vad ar det man använder i slutandan???

Hela helgen har varit underbar kandes som vi var lediga en vecka.


Vaknade tidigt pa Lördagen 8... ar det inte konstigt nar jag inte har barnen vaknar jag alltid med tuppen. Gick upp promenerade till Kenwood House at frukost solade i gräset. Tittade pa hus. English breakfast Kenwood House

Solen stralade och det var +20 pa Lordagen, Sondagen var svin kall April vader

Akte in till stan shoppade lite, ja det ar ju det helt klart logiska man gor nar man fatt reda pa att man far mindre pengar, spenderar. Men det kallas kanske kvinna.  Fikade pa Scandinavian Kitchen, gick pa teater och sag View from a bridge. Tror jag inte varit pa teater pa typ 5 ar. Mycket bra.  Skriven av Arthur Miller ni vet han som var gift med Monroe.

Vaknade tidigt igen pa Söndagen och gick till kyrkan, hor och hapna. Vet faktiskt inte riktigt varför men jag vaknade med en känsla av att jag borde ga till kyrkan sa jag knallade dit. det var precis som en svensk gudtjanst fast pa engelska. Kanske dags att ge lite tillbaka.  Resten av dagen tillbringades pa Tate modern. Sa det kanns verkligen som jag turistat i min egna stad.Fattar inte att jag gick runt en hel dga med sa rufsigt har..

I gar gjorde jag/vi faktiskt ingenting. At middag pa Ping Pong, vi pratade om det hur mycket han Ken uppskattar hemlagad mat, for han ater aldrig hemma och hur mycket jag uppskattar att ata ute for jag ater altid hemma. Sa med tanke pa hur han skammt bort mig med mat i helgen far jag nog passa pa och laga lite god mat nu i veckan..

Tips mottages tacksamt..
 


 Idag ar jag vikarierande PA till varan chef och det ar roligt. Jag gillar henne. Och pa Torsdag natt kl 06.00 pa morgonen aker vi till FRANCE!!! Tjohho. Hem till Cilla, den lilla rackaren som jag inte traffat pa typ 3 ar. For er som inte vet har hon bott pa andra sidan jorden.. alldeles for lange.


London calling...

For er som undrar, jag flyttade hit 2005 och London ar verkligen en underbar fantastisk stad med sa mycket att erbjuda se och gora. Utbudet ar enormt. Men det ar ocksa en hard, svar kall stad och bo i och alla ser om sitt eget hus.
Men for er som har undrat. Ja man kan  klara sig uppenbarligen som ensamstaende mamma med 2 barn. Men man far jobba hacken av sig och jag betalar £1000 i manaden i barnomsorg. Men det gar.  Man tjanar ju mera har.

For er som ar lite yngre och har fragat, det finns en super hemsida som heter www.londonsvenskar.se dar vi har hittat alla vara Nannys. Dar kan man aven leta boende och fa allmanna tips. Det absolut enklaste ar vall att komma hit som aupair bo hos en familj. Och kanna efter. Trivs man inte kan man ju alltid flytta pa sig efter ett tag. Eller bo i ett flatshare, da hyr man ett rum i lgh, och behover inte beta lika mycket och soka ett vanligt jobb eller jobba som live out nanny. Man far mera betalt och mera frihet.

Bra omraden som jag skulle rekommendera ar sa klart norra london dar jag bor men det beror ju pa mera var man jobbar. Hopppas jag har svarat lite. Men som sagt jag alskar London och angrar inte for en sekund att jag flyttade hit det basta jag gjort. Och blir hemlangtan efter mamma forstor kan man ju allid satta sig pa flyget eller ga till svenska affaren och kopa lite knackebrod, ga hem och koka lite agg och lyckan ar total...

RSS 2.0