Kan man ha separata tvatt korgar?

Elins fodelsedags kalas.

 
Som alltid sa trevligt och roligt. Detta ar firades det i Camden (Stockholm Sodermalm.)

Nu kan jag inte tanka pa nagot annat an att vi ska FLYTTA. Flytta flytta flytta. Packa städa skura pynta. Det ska bli sa underbart fantastiskt roligt sa jag nästan raknar minuterna. 4 natter till. Sen ar det slut pa pendeltag 1 timmes resa till skolan och allt annat tjafs.

Mr Big han föreslog i gar att vi skulle ha separata tvätt korgar sa kunde han tvätta sin egna tvätt. For jag gnaller ju ibland "ska jag gora allt har hemma" Ar det bra, men jag tycker ju om att pyssla om honom förutom ibland nar jag far spelet. :)


Nu har alla akt hem

Ja tank nu har vi haft besök hemma i nästan 3 veckor.

I fredags gick vi med mamma pa varan gamla stammis kvarterskrog i Hampstead. Det ar nog min favorit mat alla kategorier. Italiensk mat varm och kramigt feta kalori rika pasta saser yum yum.

Efter det tog vi mamma pa bio ”the white ribbon” tysk film som vunnit Palme d'Or Cannes Film Festival 2009.Den var helt klart annorlunda, svart vit film som handlar om en liten by i tyskland precis innan 1a världskriget. Bra men lang och svartvit. Jag somnade 2 ganger. Men det ar fortfarande mysigt att ga pa bio.


Blev lite inspirerad att ga hem och sprej mala en bjork

I Lördags gick jag och mamma pa shopping jag visade henne Marleybone området. For det gar inte att ga pa dom stora shopping gatorna nu. Det ar absurt mycket folk, medans 2 kvarter upp ar det förhållandevis lugnt och stillsamt. Visade henne den mest fantastiska affären  VV Rouleaux, den ar 2 vaningar och dom säljer bara band, sammet siden allt du kan tanka dig helt underbart.

Cath Kidson, Space NK, White Company, Rachel and Riley, French Sole. Ja tank om man hade obegransat med shopping pengar for en dag. En sak ar underbart jag kan kopa hur mycket julpynt som helst for jag har nu ett GIGANTISKT hus.



Pa vagen hem hade vi sallskap med en gris


Jag skriver bara om mig sjalv nu.....

Mina bebisar, jag saknar dom jag vill vara med dom hela tiden jag vill inte sitta pa ett trakigt jobb och rulla tummarna. Dom veckorna jag har barnen da ar jag hemma varje kvall (nej det ar inte sant jag har gjort saker 2 kvallar pa ca 6 manader.) Jag prioriterar att vara med mina barn pa kvallarna. Jag vill hora om hur det var for dom i skolan, jag tycker om att lasa godnatt saga for dom pussa dom godnatt och stoppa in dom for kvallen. 

Sen har jag ju en hel annan vecka nar jag inte har barnen nar jag kan gora allt det dar andra.


Ahh jag onskar dom var har nu sa vi kunde gosa och kramas. Men pa mandag kommer dom hem och da far vi hjalpas at att packa tillsammans. 
I Love you,..

Fredag

Det gar sa langsammt. I morgon aker mamma hem jag kommer sakna henne. Men det ska bli skont med liten egen tid nu har vi ju haft olika konstillationer av gaster hemma hos oss i 2,5 veckor.

Sen ar det dags att borja packa och beställa flytt gubbar. Ar det mitt eller hans jobb ? En liten del av mig kanner for att bara vanta sa far vi se vad som händer. Jag har ju redan flyttat 2,5 ganger under det senaste 1,5 aren.


Middagen i Onsdags var sa klart mycket lyckad. Jag gillar verkligen den arbetsgruppen som jag var ute med. Det ar ju mest svenska sa kanske inte sa konstigt dom jobbar inte pa samma satt. Satt brevid en tjej pa middagen och vi pratade en massa om hennes skilsmassa osv. Skont sa jag slapp prata EL priser.


Ni far halla till godo med en bild... sen tog batteriet slut.


Black tie dinner

Ja det ska jag ga pa i kvall, vilket skapade viss kladangest det ar ju latt att glomma bort alla dom dar svarta klanningarna man har i garderoben nar man sitter pa jobbet. Nu har jag alla fall bestammt outfit. Det anda som fattas nu ar lite tunnar svarta strumpbyxor alla jag har ar namligen hel tjockla och det kanske inte kanns sa lyxigt.
Jag ska faktiskt ga med nagra pa jobbet sa det blir roligt som tack for allt hart jobb jag lagt ner pa deras arbetsgrupp eller som Mr Big sa "ohh they going to bring you as eye candy" ska man vara femenist sa kanske det var en hemsk kommentar. Men sa ar det ju vad vet jag om EL borser varlden over ?
Nu bara langtar jag till nya huset till CALI och till julen. Lugn och ro.

Lahore



All min nytvattade tvatt ligger i ett berg hemma pa soffan. Hur manga maskiner tvatt tvattar ni pa en vecka. Nar jag har barnen tvattar jag nastan varje dag. Dessutom har jag ingen torktummlare sa sen hanger det ju overallt.
Mr Big han skojar om det att vi bor i en Laundry.  I gar kvall at vi middag pa La Hore, en av dom absolut basta indiska resturangerna i London. Jag bara alskar det stallet vi at 6portioner lambshops pa 5 personer och dessutom tryckte vi i oss annan mat.  Jag och mamma gick hem lite tidigare vilket kanns valdigt forstandigt i dag.

http://www.lahore-kebabhouse.com/


Nej nu ska jag springa i vag pa min pilates klass.



Gymmet ar harligt harligt...


Myshelg med mamma och bortglommda nycklar


Hittade dom har fina lamporna i en butik, sadan skulle jag vilja ha i koket..



Jag har bara en uppsattning nycklar till min lilla lgh, och i fredags lamnade jag dom pa jobbet for MR Big han skulle ga ut pa kvallen och da tankte jag att det var praktiskt om han hamtade upp dom dar sa behovde han inte vacka alla nar han kom hem. Men det gjorde han inte. Sa i helgen hade vi inga hem nycklar sa varje gang vi skulle in fick en av oss  (las Mr Big) klattra over den hoga muren fran parken.. in i tradgarden och ta oss in genom den olasta tradgarsdorren.

Annars var helgen var mins sagt intensiv. I lordags var vi forst pa gudade tur i Hampstead och kikade runt. Jag kopte fina whiskey kristall glas och karaff till Mr Big "man room" som han vill ha i huset pa loppis, fick dom till ett riktigt fynd pris. Sedan drog vi vidare pa barnkalas och min mamma fick traffa massor av Rakels ocjh Isaks kompisar. Efter det var vi helt slut och drog hem at god mat och tittade pa Dirty Dancing. En underskattad film.

I sondags akte vi faktiskt in pa stan. Gick pa Fortum and Mason och jag hittade en mycket bra present till MR Big pappa. Rakel hon grat lite over allt fint dom hade dar inne som hon ville ha och jga inte ville kopa.
Kopte lite julgransdekorationer, fikade drog kande och klammde pa allt det fina. Barnen var helt okej aven om det ar " hardwork" och ga med dom pa stan en hel dag.


fredags shopping

Jag har inte gymmat pa en vecka, kanner grav absinens. Men da kan man ju spendera pengar pa lunchen istallet. Kopte dom har fina skorna till Rakel. Nu nar hon gar i skolan blir hon ju bjuden pa en satans massa kalas.
Sa da maste man ju vara fin.









Rosa mocka skor st 12 tror det ar typ stl 30 ar det inte stora fotter for en 4 aring?



Le Fraisier

Hmm jag har kom mit pa nagot det finns tydligen en fransk motsvarighet till prinsesstarta som ar min absoluta favorit tarta ever. Den heter Le Fraisier.  Och dom saljs pa Pauls bageri har i London. En kollega bjod pa denna tarta forra veckan och jag borjade nasta grata av lycka.

Sa i helgen blir det kanske lite prinsesstarta...


http://www.paul-uk.com/content/food-patisserie.php


Ser ni tartan uppe till vanster, marsipan, jordgubbar gradde och sockerkaksbotten... mums


Jag borde stanna hemma

Hmm ja da ar man tillbaka till vardagen, Bloomberg pa TVn, fatta att jag sitter precis brevid en storbilds tv som maler ekonomi nyheter hela dagarna. Jag borde vara smart vid det har laget men jag Zoomar ut toalt. 
Varm saft i glaset,  jag och kollegan har limmat och klippt 250 tablett askar idag.
Jag kanner mig fortfarande sa sjuk.


Mina symptom ar foljande

·         Tryck over brostet, kanns som det ar en liten bebis elefant som slagit sig till ro.

·         Andningssvarigheter

·         Fruktansvart ont i halsen, det bara river. Mr Big kom hem med nagra halstabletter i gar som bedovar hela munnen. Funderar seriost pa att ta ett par innan tandlakaren. Sa kanns det man skulle absolut inte kanna sticket. Men jag behover bedovad hals.

·         Hosta

·         Snorig

·         Ont i hela kroppen

·         Ingen feber

·         TROTT jag vill sova en natt utan att vakna.

Jag tippar pa lunginflamtaion.


Skoljmedel i tea

Forlat att jag inte har uppdaterat pa lange men efter att Safirerna akte hem sa kom mamma 2 timmar senare. Forstar inte varför jag alltid ska vara bakis nar mina föräldrar ar har.

Det tog min mamma ganska langtid innan hon antligen kom hem. Hon lyckades nämligen ta fel taxi från flygplatsen.

”Ja det stod en man dar med en skylt som det stod Stockholm pa och da frågade jag honom ar det du som ska kora mig hem? “

Vilket han gjorde dom han anda ner till Brixton innan dom förstod att det var fel. Nar hans arga kund pa flygplatsen ringde till växeln och varan arga chuffor som väntade pa mamma ringde till oss. Ja det var lite kalabalik. Nar hon val kom hem gick vi pa långpromenad och tittade pa vart nya hus. Det ar bara 15 dagar kvar. Val hemma fick jag göra lite kartor till mamma sa hon hittar till skolan.

Måndag tisdag tillbringades hemma med barnen, Nanny sjuk och mamma Malin var också sjuk. Jag har fortfarande sa ont i halsen. Svart och andas känns som jag har lunginflammation utan feber. Rakel stackaren har fatt mask i magen men nu har jag fixat medicin sa förhoppningsvis mar hon bättre snart. Stackars tjej. Själv vill jag bara SOVA en natt utan ledsna barn, tvatt av alla husets lakan, svullen hals och höst. Jag ar sa trott men det ar svart att vara sjuk nar man har barn.

I morse halde mamma sköljmedel i sitt te, ner man har mask i huset måste man ju tvätta allt hela tiden sa det stod pa diskbanken. Sen sätter vi oss ner och ater frukost och mamma säger, ” det smakar lite konstigt det har teet artificiellt pa något satt….” Jisses. Tur hon bara tog en liten klunk…



Hittade en fin bild fran varan resa i Lakedistrict...


Ostron och cupcake stulna fran resturang...


Observera dom krullade snorerna


Cissi och Val, dom var ju som sagt har och huserade runt I några dagar. Jag mar nästa illa fysiskt nar jag tanker pa alla pengar som vi atit upp under helgen men gott var det.


Gulligt kort pa oss eller hur ?


Jag och Cissi han med lite shopping inne pa Selfridges. Cissi shoppade ett mycket vackert kvinnligt storblommigt lakan fran Cath Kidson. Jag påpekade att Val nog inte kommer kanna sig sa manlig i dessa lakan. Men det orat lyssnade hon inte pa.

(Jag skulle nog kunna skriva ett helt blogg inlagg om manliga och kvinnliga lakan. Ja ja skit snygga var dom.)


Nar vi var pa Afternoon tea frågade Cissi om hon kunde ta med sig vara rester for det var ju onödigt att slänga dom.  Själv tyckte jag det var lite pinsamt men som Cissi glatt påminde mig om sa bar jag hem mitt ostron skal fran föregående kvall, med motivationen jag har faktiskt betalat for det här.

Shiiit vad bleka vi ar....
 
Cucumber sandwich ar min nya favorit

Och hon hade en vision om att hon skulle ge dom till en hemlös stackare. Tyvärr finns det inte sa mycket hemlösa inne pa Selfridges.  Mina rester akte sa klart ut i min påse och smetade ner hela Cissis present. Cissis bakelser och scones höll sig dock intakta sa dom gav vi till varan taxi chuffor, han blev sa glad sa han lat oss aka gratis eller var det kanske for mitt diskreta ombyte i baksätet.  Maten pa hakkasan var fantastisk  och jag som inte ens gillar kina mat.



Jag och Mr Big fortsatte vidare ut pa nattklubb, vi har bara sa roligt nar vi går ut tillsammans och nu var det ju ett tag sedan sa det var valbehovligt.



Jag och mina gringos


Ushh vad det ar gratt

Jag vill tillbaka hit till the Satai in MIA. Det underbaraste hotellet ever i den underbaraste staden..

 

Men men till frukost hade jag det har..

 

I dag kanner jag mig sjuk och trott och gra.  Onskar onskar jag kunde beema mig sjalv till Miami och lite sol.

Cissi och Val ligger hemma och gottar sig i sangen i dag textade dom och tydligen lag dom och drog sig till 12.30 valbehovligt med andra ord. Veckan har varit fullt upp vi var och at middag pa crayzy Homies i gar. Mexicansk resturang. Mr Big ar ju galen i Mexikansk mat. Sa det blev ett lyckat besok.

http://www.crazyhomies.com/

I kvall ska vi prova ett nytt stalle. Tyvarr blir det inga fotografier eftersom kameran blev stulen i inbrottet. I kvall ska vi till Mews of Mayfair. Sa det blir rapport efter helgen.

http://www.mewsofmayfair.com/




Men jag har min bastis pa besok och det ar underbart, i gar pratade vi om att killar dom pratar alltid minnen nar dom ses, tjejer pratar om vad som har hant sedan vi sist sags. Sa i gar provade vi att prata lite minnen vilket resulterad i att vi bara pratade gammla pojkvanner.. ap trakigt.


Village East

Var ute i gar och firade av Sam som ska flytta till Stockholm, vi at middag pa East Village. 

http://www.villageeast.co.uk/. Mycket trevligt litet stalle med sa god mat.

 Jag at beef carpaccio, det ar min absoluta favorit. Jag ater alltid det om det finns nar jag gar ut. Men ingen ar sa bra som den pa Italiano i Stockholm. Till huvudratt at jag parmessan och tryffel Gnocci. Harligt fet och geggigt. Jag alskar fortfarande, varm och len mat som smalter pa tungan.

En av MR Big kollegor fran US var med mycket trevlig kille. Han far nog folja med ut i helgen. Varfor varfor har jag inte mera singeltjejkompisar.... ?

Nu ska jag genomlida mig denna dag och i kvall ska jag mysa hemma med mina gaster.




Morgonens levernas



Harligt harligt nu kan jag och Cissi mumsa skogaholmslimpa tillsammans.

Svinet

 

Influensan

Det verkar helt hysteriskt det dar med vaccineringen I Sverige.

Har känns det som att det redan passerat.  Jag vet flera stycken som varit hemma med svinsjukan. Och inte har dom dött av det. Varje ar dör hundratusentals människor av influensa. Vanlig influensa. Jag ser faktiskt inte någon större skillnad med det. Svinsjukan ar en influensa. Svaga utsatta gamla och barn dör av influensa varje ar. Men nu har tidningarna tröttnat pa att skriva om lagkonjunktur, och nu har dom hittat något nytt.

Har gav dom först barn tamiflu nar dom blev sjuka, det har dom slutat med nu for det har faktiskt inte provats pa barn under 18 ar.

Det har ar ingenting vetenskapligt utan bara mina tankar och funderingar.

 Men a andra sidan skulle dom erbjuda vaccin och alla andra vaccinerade sig sa skulle jag säkert också vaccinera mig. Ja man far vall hoppas att man inte far det helt enkelt.


Som vanligt en fin helg.

Hade som vanligt nar jag har mina alskade barn en underbar fin helg. Det skar i mitt mamma hjarta att saga hejda till dom pa mandag morgon. I kvall ska jag hem och stada och forbereda for vart besok. Det ska bli mysigt att pyssla lite hemma. Har sadan craving efter svensk mat vill aka till svenska affaren efter jobbet och kopa raglimpa. Kanske jag svanger forbi. Annars inte mycket att skriva om vill vara mera med barnen och jobba mindre. Kram pa er alla darute. Njut av det ni som far tillbringa VARJE dag med era barn. Det ar underbart.


Skåptorrt?

Harom kvallen nar jag hade tvattat gav jag Mr Big hans blå nytvattade skjortor och bad honom hanga upp dom på en galje. Dom torkar battre då och blir lattare och stryka. Tankte inte mera på det och nar jag vaknade på morgonen frågade jag honom

- Var hangde du skjortorna
- IEhhh vet inte (tank tank) i garderoben
- I garderoben ???!
- Ja du bad ju mig att hanga upp skjortorna
- Ja men dom var ju blota...
- Dom ar torra nu


Det star så på svenska torktummlare, stryk torr, Skåptorrt, torr, extra torr. 


Hittade den har underbara beskrivningen "nar tvatten ar lagom " fniss

Skåptorrt och Normaltorrt

tvätten är torr utan att vara ”snustorr”.

Programmet Skåptorrt stänger av värmen något

senare än Normaltorrt.  Använd de här programmen

när du vill ha torra textilier.

Stryktorrt

Det här programmet stänger av värmen när

tvätten är lagom





Tack tack tack sota du...

Om jag had en kamera hade jag tagit ett kort, (men nu har jag glomt mobilen hemma) nar jag kom till jobbet i dag sa stod det en vit dior ask med band och rosetter och hela fadderullan. Nar jag oppnar den ar den fylld med svenskst losgodis. Tack, du vet vem du ar underbart.

Barnens nya nanny har borjat, hon verkar vara super gullig och barnen gillar henne. I gar hade hon och Isak akte till Richmond. Kul att han far komma ut lite pa utflyckt. Mr Big han har varit dodssjuk hela veckan. Kommit hem atit lite mat och gott och lagt sig for natten sammtidigt som barnen. Men det ar ganska mysigt han ar hemma men jag kan gora mina egna grej.

Barnen ar ocksa mysiga nu varje morgon ligger vi tillsammans i min sang och kramas och pratar och det ar underbart.

Nu har jag sett klart hela sasong 1 & 2 av Gossip Girl, nagon som vet om man kan kopa sasong 3 i USA? 

Annars vill jag bara flytta nu, julpynta ha levande ljus hemma och dricka the i raggsockor. 
 


Paket


Titta vad mycket gott en av mina svenska kollegor kom med i dag.

tillfallig sinnesforvirring varade i 8 ar..

Kara dagbok... Pratade med ex kexet I dag om Rakels skola. Vi måste ju söka en ny till henne for hösten.  Och eftersom dom har siktet inställt på Highgates basta kyrkskola som inte ar privat och dyr men mycket svar att komma in på. Undrade jag om det kunde hjälpas till på något satt om det kanske var en bra ide om bada familjerna borjade gå i kyrkan.
Man söker på poängsystem.  Att jag föreslagit sedan länge att vi skulle satta oss ner tillsammans och ansöka skolor och göra research det har passerat. 

 

Själv bryr jag mig enligt honom inte alls om mina barn.  Jag bor bredvid 2 skolor som enligt honom inte ar tillrackligt bra for den har kyrk skolan ar sa mycket bättre. Fine with Me varför skulle jag inte vilja att hon ska gå i basta skolan?


Efter ett tag urartar det jag onskar jag spelade in vara konversationer, vore intressant att lyssna pa i efterhand.


Han deklarera, jag ar sa over dig jag bryr mig inte alls om dig och ditt liv. Det enda jag bryr mig ar vara barn. Han borjar dra upp saker som att jag dejtade (en finare omskrivning från min sida det var inte sa han uttryckte det han anvande det dar K****lla ordet) hans bros chef efter att vi separerat. Vad har han med det att gora och varfor drar han upp det 1 ar senare ?!

Att jag ar ACKLIG med stora bokstäver, en hora som ar efterbliven, självisk och dum i huvudet.


Jag frågar honom hur han da ens kunde gifta sig och faktiskt skaffa 2 barn med mig. Varpa han svarar att han hade 8 ars tillfallig sinnesforrvirring. Att alla hans kompisar nu frågar honom hur han kunde vara tillsammans med en sådan vansinnig tjej

Frågar ni mig var han väldigt arg for någon som gatt vidare.  Han kan saga vad han vill men det ar klart att man blir ledsen nar någon tuggar i en hur man inte bryr sig om sina barn. Resten bryr jag mig inte om. Men jag kommer vall over det också.  Har jag gatt vidare frågar jag mig själv?

Ja men jag bryr mig fortfarande konstigt vore vall annars..


Och jag som hade tankt och bjuda over dom pa Christmasdrinks, antar det far vanta ett ar eller 5


RSS 2.0