Harliga langa helg..

Full rulle hela helgen. Antligen antligen fick jag kora min nya fina bil till fina underbara IKEA. Barnen lekte i smaland, jag kopte en av varje i resturangen och halva mataffaren tyvarr ar alla kraftor slut salda. Jag har skaldjursabstinens. Kanske kan jag lura ut min kille pa en seafood platter och lite champagne...
Kom sa klart hem med en massa smakrafs. Gatt i kyrkan, varit och badat med barnen haft Bankholliday drinks chillat och umgats. Precis som det ska vara.

Nu ar det tillbaka till verkligheten jag gymmade dubbelt pass i morse, Body Pump och Body Conditioning. Undrar om jag kan ga i morgon efter 2 timmars gym?





Sticky toffe pudding my favourite...



Pergola garden i Goldersgreen

I dag hittade vi en fin liten parla i Goldersgreen. Jag har last om det har stallet men aldrig tidigare hittat dit jag har kanske inte heller anstrang mig sa. Tog bussen upp med en av Rakels kompisar fran skolan och sen var vi ute HELA langa dagen och avslutade med middag pa Kenwood House. Gillar det nar man kommer hem kl 7 och det ar direkt i sang.


Kolla in Kiwifrukten...


Nu sover dom gott i Mammas sang.. som Rakel sa mamma din sang ar mycket mysigaren en min...


jakligt trott mamma..

Var nya fina..


Lexus...Jag alskar den, hela automatisk, satnav ALLT ar radiostyrt, fjarrstyrt och valdigt hightech. Rolig och sportig bil helt i min smak. Harligt att jag har hittat en Amerikan som ocksa gillar stora fina bilar.

Anna Odell

I gar kvall lyssnade jag pa Anna Odells sommar pratar program. (Finns att ladda ner pa sr.se for er som missade.)

Eftersom jag inte bor i Sverige langre hade jag ingen aning om vem hon var. Tydligen sa icenssatte hon en psykos pa Vasterbron. Som slutade med att hon blev kord till psykakuten och inlaggd.

24 timmar senare sa avslojar hon att allt bara ar en blufff och en del av ett konstprojekt. Mycket intressant program kan inte riktigt bestamma mig for om jag tycker att hon fullstandigt GALEN eller om hon har en poang i det hela. 
Aven jag har nu fastnat for Hipstamatic... jag vet lite efter alla andra..





Jag och barnen hangde pa gymmet i dag, badade lange och fikade. Sprang pa deras aupair i omkladningsrummet..

Frissan

Jag ar sa glad sa glad. Har i London har manga sin "egna frisor" som man gar hem till och klipper sig. Nu har jag hittat "min egna frisor". En kompis till mig har gatt dar i 8 ar. Sa hon kommer med fina rekommendationer.  Sa igar kvall var jag dar och klippte mig slingade haret och den gulliga damen han med allt inklusive tvatt och fon pa mindre en 1,5 timme. Helt otroligt i normala fall nar jag gar till frissan tar det ar och dag. Dessutom var det snor billigt.


Nya blona fina...

8 timmar i Hydepark..




London har underbara barnvanliga parker..


Vi njuter av dom sista dagarna av sommarlovet. I gar var vi i Hydepark i 8 timmar jag var helt slut nar vi kom hem.
Snart borjar allvaret med skola och hart slit men jag tanker pa nagot som jag horde pa radion haromdagen.
Ett problem ar bara ett problem om det gar att losa, om det inte gar att losa ar det bara nya omstandigheter som man far vanja sig vid. Ingen ide att odsla tid eller grama sig over sadant som man inte har nagon kontroll over. Jag forsoker tanka sa.


Kraftskiva 2010

Man kanner att man lever efter en helg i Bollebygd. Vi landade sent i fredags kvall och motte upp ganget i Goteborg och at en god middag tillsammans. Nar vi skulle hem sa skickade vi i vag utlanningarna i en taxi till centralstationen med bagaget (drickat) och jag och Maria bestammde oss att promenera till Stationen fran Sodra vagen.. Det ar inte sa langt sa vi flanerade i godan ro. Velade runt lite for vi hittade inte riktigt. Tills Maria tittade pa klockan jikiies 7 minuter kvar till sista bussen..
Vi sprang, Maria i hogklackat till centralstationen pa 7 minuter och han precis med sista taget me 2 sekunders marginal..Tur att vi ar i sa bra form. Jag svettades som en gris hela tagresan hem.

Val i Bollebygd motte vi upp med J som hade kort fran London i sin convertible Jaguar. Ja helt otroligt.

Lordagen var precis som det brukar vara, god mat, roliga manniskor. Sa valplanerat avslappnat och roligt. 30 kg kraftor tryckte vi oss och dansade heeeeela natten laaaaaang.  Sondagen gjorde vi inte manga knop och nu ar vi hemma igen.



Vi hjalps at att fixa...

Festen i fullgang..

Sota syskonen Thornvall



Drunken Monkey

Haromkvallen var vi pa en riktigt cool bar/resturang som heter Drunken Monkey och frossade Dim Sums, vi kom dit 10 min innan koket stangde och bestallde in ett helt berg.


Sa mycket resande...

Tank vad mycket vi har rest pa mindre en 2 ar det ar helt galet nar man tanker tillbaka.
Miami times 2, New York, DC, Bermuda, Dubai, Colombia, Toulouse, Paris, Engelberg, Avoriaz, Davos, Mauritsius, Mexico, California. Sverige har jag varit i sa manga ganger nu sa jag tappat rakningen, jag tror jag ar upp i 6 ganger bara i ar.  I helgen blir det kraftskiva i Bollebygd och om 2 veckor MIAMI.... kan inte vanta.



Skidweekend i Avoriaz, var forsta skidresa. Jag tappade min skida och vi akte vilse i dimman

30 ar firades i Bermuda, med flott resturang och fint hotell.
Jul Firande med hela familjen Californien

Varan 48 timmars trip till Comombia. Galet roligt brollop.

Skidweekend i Davos

Utanfor Ritz Carlton i Dubai nar vi missade vart flyg hem..

Skid Weekend I Engelberg, vi bodde pa mysigt svenskt hotell

Forsta semestern med barnen Mauritsius..

Lang Weekend i DC

Paris, Disney World

Mexico

Paradiset pa jorden MIAMI....

Miami, breakfast at Setai

Nu har jag rostat


Bilder fran helgen som gatt



Har kommer lite fina bilder fran helgen som har varit. I fredags plagade jag min pappa igenom hela BrentCross vi var dar till barnen rev stallet och jag fick en super lyxig ny Duralit kaffekokare i fodelsedagspresent. Eftersom jag nu blivit en gammal dam och dricker kaffe ( dessutom har jag last att man forbranner extra om man dricker en kopp om dagen )

Lordag var det kalas och firande hela dagen, med hembakad prinsesstarta, cupcakes som barnen strosslade och dekorerade tills man knappt sag kakan langre. I Sondags sa vilade vi ut oss i St Albans, at mysig pub lunch och promenerade i den stora fina parken. (Tack for tipset)

Nya harprodukter...

Pappa har varit har sedan i torsdags, sa darav den dalig uppdateringen. Men nu borjar jag komma tillbaka sa smatt.

Fyndade detta i dag Paul Yacomine balsam i mega stor flaska for £12 och en 2 liters flaska med Philip B schampoo for £20. Alla sager att det ska vara det basta basta schampoot. Ska bli intressant att prova och se om det blir nagon skillnad.





Nu vet jag varfor smala manniskor alltid dricker sa mycket vatten, dom ar hungriga.

 




Pa utflyckt till Clapham med min Blinddate Sophie. , tank att jag aldrig varit dar ever. Sa fint och mysigt



Min diet gar fin fint forutom en forfarlig dipp nar jag var hemma i Sverige och tryckte i mig bregott med havssalt.
Nu sitter kara pappa pa taget fran Huskvarna i morgon 11.32 anlander han Kings cross. Jag langtar det ska bli sa mysigt att ha honom har.

Nu ska vi koka sylt


ehh nu maste jag bara fa bitcha av mig lite, dessa trangsynta man...

Jag blir sa trott. Vi kan verkligen inte komma overrens om nagonting.  Forst tjafsades det i 100 ar om Rakels skola.  Var hon skulle ga och filifjonkan bestammde i sista minuten att han minsan skulle flytta till Highgate och att hon skulle ga privat "pa den basta skolan".  (Allt det har var sa klart mitt fel for det var jag som flyttade ut in the first place.)



Jag tycker att skolan hon gick pa har varit valdigt bra, svensk avslappnad och ingen press.  Det ar ju montessori och man far gora vad man vill. Men vem tror ni nu, hetsar och  hetsar om att hon ligger efter hon kan inte skriva sitt namn, inte rakna till 20 ja OMG stackars barn vad hon kommer ligga efter.




Sa i helgen foreslog jag  att hon kunde borja pa tennis, 40 min en dag i veckan efter skolan. Berattade att vi har familje medlemskort, for allla inklusive barnen och Nanny.
Deras Nanny kan  ta dom gratis till klubben pa tennis, bad i poolen, after school clubs som ballet, soft play, judo, arts and crafts osv.  Toppen tankte jag och roligt for barnen, och omtanksamm och generos som jag faktiskt ar ar det sjalvklart att dom kan fa utnyttja det aven pa sin pappas veckor. Kul for deras nanny ocksa att hon kan gora lite aktiviteter med dom. 



Det enda jag bad filifjonkan om var att pa hans veckor ta henne till lektionerna. Vi pratar om en klubb som ligger 8 minuters buss resa fran deras port.  Och att vi kanske kunde dela pa kostnaden.  Ja igentligen SKITER jag helt i pengarna. Mest ville jag att han skulle fa mojlighet att ga varje vecka.


Men nej nej nej sa klart inte. Nar jag ringer i dag for att fraga om han tycker det ar en bra ide.  


Da klacker han ur sig, nej det blir sa stressigt for henne, och hur hon ligger efter i skolan osv. Och sen att hon vill att hon ska ga pa ballet inte tennis.


Sa trakigt.  Jag sager det  jag skulle sjalvklart ta henne till vilken aktivitet som helst om hon paborjade en kurs nar hon var hos filifjonkan. Det ar ju bara stackars Rakel som blir lidande... Min BF han forstar inte varfor jag ens fragade honom. Men man vill vall anda hoppas.  

 

Min andra grej som jag bara maste ranta om eftersom sa manga fragat varfor vi inte delar aupair..

Nu sitter dom dar hemma med varldens gulligaste aupair som dom inte ens vill ha (antar att dom andrat sig nu) eftersom dom helst vill ha hemmet for sig sjalva.  Hon jobbar bara varannan vecka. Jag foreslog alla mojliga losningar, vi kunde dela pa kostande och ha live out, hon kunde bo halften halften. Jag kunde betala HENNE sama rate som jag betalar min liveout aupair dvs £50 om dagen. Vilket hade ju varit ett sweet jobb for henne. Grattis boende och pengar pa fickan. Brukar leda till en glad och nojd aupair som stannar lange. Och det ar ju det basta for alla inblandade.


Nej det enda han kunde tanka sig var att hon kunde jobba for mig mina veckor men jag skulle betala filifjonkan £50 om dagen, som dom skulle anvanda till att betala sin staderska eftersom hon inte kunde stada da...och hon skulle fa litegrann.


Men nej nej nej han vill inte dela. Han vill ha 100% kontroll pa allt hela tiden. Och det har han inte nar vi delar.


Jag undrar sa flundra hur lange hon kommer stanna. For hur kul ar det och bara ga och dra  och stada varannan vecka...? Och jag om nagon vet hur pedant han ar hur han kunde riva ut hela kalsong ladan for att kalsongerna var felvikta eller tvatten var for fuktig nar den var inlagd i skapet. Det finns ett gammalt inlagg om det, skapstorrt... Hoppas han traffat nagon som viker hans kalsonger ratt.


Nu ska det gymmas..

Jag kanner mig som en repig skiva som efter varje helg bara oser superlativ. Men det har varit ytterligare en super duper helg. I Lordags joinade vi ett mycket fancy gym nara oss. http://www.davidlloyd.co.uk/.

Dom har 15 tennis banor, gym, gym klasser, inomhus pool och utomhus pool!!!!. Sa nu har hela familjen medlemskort inklusive Nannyn, ja det ar ett sadant dar posh stalle sa nar vi var dar pa rundvandring fragar saljaren saklart om vi har Nanny...ehh jo det har vi ju typ. Sa nu har vi ett blankt medlems kort som saljaren sa "som vem som helst kan utnyttja Nanny, mormor, morfar och ta med barnen pa deras aktiviteter saaaa praktiskt. "


Dom har massvis med afterschool activites och kurser i tennis, badmington och simmning for barn. Och for vuxna ocksa sa nu jaklar ska har spelas tennis. 


Sa efter kyrkan i dag akte vi dit 10 min med bussen raka vagen och badade och solade i 4 timmar i deras folktomma utomhus pool. Helt otroligt att den var tom.(alla rikingar ar val pa sol semester) Jag han med lite motions simmning, traffade en massa nya harliga manniskor ett sadant stalle dar alla sma pratar med alla. Det gillar jag. 
En dam i poolen kommenterade min fina branna och undrade var jag varit, jag kontrade med
"Deserted Island in Sweden... " hi hi

Jag och Rakel hade lite harlig girl time i omkladnings rummet som ocksa var sa fint med fracha blommor, harfon och handukar. Ja ni som bor har i snuskiga London forstar vad jag menar. Som utlandssvensk uppskattar man VERKLIGEN rena stallen. 

 
Och jag uppskattar ocksa att jag har en sadan harlig pojkvan, vi gillar verkligen att gora samma saker. Nar vi ar ute en hel dag som i dag sa funker det sa bra mellan oss och barnen.. Aldrig nagot tjafs om vem som ska passa barnen. 
Vi turas och det flyter sa fint och bada far lie egen tid och jag kanner aldrig att jag far daligt sammvete, eller ar arg pa min andra halft for att han inte hjalper till tillrackligt. Det ar fint och sadant som jag varderar sa mycket. Man lar sig vad som ar viktigt

 
Nar vi kom hem var alla sadar harligt sommar trotta. L somnade i Isaks san och jag och barnen tittade pa NannyMcPhee en sadan gullig film. Jag grat

Bonus helg

Jag har barnen i helgen. En bonus helg. Vi har varit hemma och fixat hela dagen. Jag har organiserat Rakels kalas.

Forslag pa presenter till en 5 aring mottages tacksamt. Jag och barnen har interjuvat Nannys och det gar overforvantan.  Jag ar posetivt overaskad. Verkligen, trodde det skulle vara svart att hitta nagon som bara vill jobba varannan vecka..Det kanns sa skont for nu kan jag fokusera mig lite mera pa att jag ska borja plugga och inte ha ont i magen over barnomsorgen. Jag vill borja mitt nya liv nu jag ser sa mycket fram i mot att borja plugga.

Dalig tajming...


Helgen da Rakel fyller ar ska vi till Goteborg eftersom jag inte har henne detta aret. Tycker det ar battre att hitta pa grejer sa saknaden inte blir for stor. I gar ringde exkexet och fragade om jag inte vill ha barnen den 21a (Rakels fodelsedag) for han maste aka till en tropisk soderhavs o med jobbet den helgen. VA FAAAAnnnn ska jag gora nu. Biljetterna till Goteborg ar redan bokade. Att ta med barnen kostar £400 extra. Nej jag far nog bara tugga i mig att min lilla alskling far sitta ensam med Aupair och pappas nya tjej pa sin fodelsedag. Men det svider...

Tittar lite pa barnkalas stallen. (For att kompensera mitt grymmt daliga samvete)
Stallet Rakel vill ha kalas pa kostar £400 pund att hyra for 2 timmar och da ingar inte maten. Seriost vem betalar nastan 4.500 sek for ett barnkalas????  Da tar jag hellre med henne till Goteborg. Nej hon far ha ett litet mysigt kalas hemma. Jag foreslog att hon kunde fa en aktivitet i present typ dansklasser, tennislektioner etc. Men det tyckt pojkvannen gick fet bort en 5 aring behover en riktig present. Vi far valll se vad det blir.

I dag ar jag effektiv




Efter att ha tvattat 3 kg tvatt. Annonserat ute lite pinaler pa natet. Svarat pa en massa mejl.

Rensat upp efter ungkarlen som varit hemma en vecka. Traffat prasten i var nya kyrka sitter jag nu hemma och vantar pa paket som ska levereas nagon gang under dagen. Vet inte ens vad det ar. Tror att det ar en vit madrass from loombok. Kan inte ens dusch for da hor jag inte nar det ringer pa dorren.

Jag har fatt min valblanketter for postrostning, det enda partiet som bemodat sig att skicka brev med valblankett till oss utlandssvenskar ar Moderaterna. Den 19 september ar det val i Sverige och jag kommer alltid att rosta sa lange jag far. Jag tycker det ar viktigt att paverka. For dig som bor utomlands sa kan du lasa mer om hur det gar till att rosta. Du kan antingen postrosta eller ga till dit lokala konsulat ambassad och rosta.

http://www.val.se/valet_2010/rosta_nar_var_hur/utlandet/index.html


St Jonsholmen

Det finns ingen dush som ar sa skon som den man tar efter 6 dagar pa landet, efter sol och bad i salta hav.  Landet var som alltid stralande och vi hade tillochmed tur med vadret. Mats hade sommaren till ara byggt en bastu som det badades flitigt i. Min diet gick lite at skogen som utlands svenska gar det inte att banta och vara i Sverige pa samma gang en omojlig ekvation.  Vi at god mat bakade kokade saft och njot varje dag.

Barnen var som vildar, badade i havet,akte motorbat med smabroderna, solade. Klattrade pa klipporna, hoppade pa trampolinen lekte i tradkojan, taltade, bastade, at skaldjur var uppe sent sov lange. Dom ar sa duktiga pa att flyga och resa dom ar sa sjalvstandiga och ansvarsfulla nar det galler. En av kvallarna gick dom sjalva in i boden bytte om, tvattade ansiktet, borstade tanderma. Isak satt pa sig bloja. Sen  kom dom ut for godnatt saga.  Nar vi flog hem fick dom varsin tresaure chest med godis (typ 1 kg) dom var som duracell kaniner hela resan och dackade i taxin hem.


Det godaste godaste smoret spring och kop..

RSS 2.0