Sjung pa svenska Lisa...

Vi var pa Lisa Ekdahl i gar, hon ar helt underbar. Men som jga misstankte hela konserten var pa Engelska tyvarr. Jag gillar henne inte alls lika mycket nar hon sjunger pa Engelska.

Nar hon skulle sjunga sista laten sa skrek vi, (jag hamnade brevid 3 andra svenska mamor som jag kannde sedan innan) sa hogt vi kunde  infor 600 pers "Sjung pa svenska Lisa"
Hon sag helt stalld ut men sen pratade hon lite med sina musiker och sjong faktiskt en lat pa svenska. Ljuvligt.

Ha ha riktigt roligt det kom fram flera personer efterat och tackade oss, for vi fick henne att sjunga en lat pa svenska. 

Mitt personliga liv det har jag altat och altat. Jag borjar fa fram en handlingsplan. Alla applen i samma korg och det ar inte bra. 

 

Jag ar deprimerad,

 

Jag kanner mig helt hag och orkeslos. Ingenting ar roligt langre. Och jag bara maste ta tag I mitt liv nu for jag orkar inte ha det sa har men jag vet inte var jag ska borja.

 

Jo jag vet, men jag orkar inte. Losningen heter ny sysselsattning.  For och sitta har och gora samma saker som jag gjorde for 10 ar sedan ar fördummande. Men nar man kanner sig lag och deprimerad kanns allt som att bestiga mount everest.

 

Bara att kl pa sig pa morgonen ar jobbigt.


wifi, vin och brandalarm

 

Jag kanner mig helt slut som människa och artist.

 

Forst intensiva dagar i Mexico sen hem vila, tvatta packa upp och fixa. I Torsdags kom Mats och som han slitit. Han satt upp nya lampor i koket, spegel i badrummet, krokar i hallen, TV pa nedervaningen. Fixat och installerat tradlost natverk i hela huset. Nu kan man  spela musik pa Spotify tradlost till hogtalarna.

 

Vi hade mysiga dagar med barnen.  Och trevliga kvallar med god mat och vin. Det rullar pa.

 

Mr B han var ute i Lördags, och jag bryr mig inte nar han kommer hem. Men han var som pappa skulle sagt överförfriskad och tillbringade resten av sondagen i sängläge.  Varfor varfor varfor…? Men jag tanker nar hans pappa kommer pa besok kan jag ju ga ut med tjerna och svira runt.

 

Jag hittade antligen nya fina lakan till Rakels sang, i flanell. Vitrosa randiga till ena sangen och ljusrosa prickiga till andra. Cath Kidson handukar till badrummet (barnens)  pa REA. Jag gillar och kopa nya lakan och badda rent, hela rummet blir sa fint.

 

 

Pa eftermiddagen (las igar) skulle vi skruva upp ny brandvarnare jag pekar Mats skruvar. Da lyckades vi dra i gang brandlarmet som vi redan hade och inte visste om. Vi har ju ett inbyggt larm till huset. Men som vi inte aktiverat annu. Detta var tydligen aven ett brandalarm. Jag skojar inte det tjot sa FRUKTANSVART hogt sa jag fortfarande nastan har ont i oronen.

 

Kan ni se det framfor er, Big utslagen i soffan tittandes pa OS, hemmet fullt med skruvmejslar, spackel krockar stegar och junk. Sladdar overallt. Barnen har hallt ut allt Playmobil over hela golvet och sa drar det dar i gang. Men jag gjorde som alla kvinnor gor jag tog mina barn och flydde.

 

I badrummet var det valdigt tyst. Sa dar hangde vi medans big ringde larmfirman och fick av det dar hemska larmet.  Men det ar ju skont att veta att vi nu har totalt har 11 brandalarm hemma i varat 6 vaningshus.  Mats han skruva upp ytterligare 2 innan larmet drog igang.


Tandlakaren, jag ogillar det.

Jag var hos tandlakaren I morse jag hatar att ga till tandlakaren.  Kunde inte sova alls i natt bara vred och vande och tankte pa BORREN. Nu ar jag helt dod, och skulle kunna somna framfor datorn.

Hade varit intressant och ha den dar app till Iphonen som Mats visade i gar. Man lagger den under lakanet och den mater hur man sover, och vacker dig nar du ar i lattsomn. Tydligen extra intressant och studera dom dar somnkurvorna efter man druckit lite. Ska forsoka hitta den i dag den nya appen. Problemet ar att i var sang ar det sa manga som sover i olika omgangar sa undrar vems kurvor den skulle mata?

Tillbaka till amnet min tandlakaren ar faktiskt  riktigt snygg. Sjalv har jag en riktig ful dag sitter har i en noppig gammal klanning och uppsvullen mage. Jag vill ha ett jobb dar man kan ha jeans. HATAR att satta pa mig kalla kostym byxor nar det ar +-0 snoblandat regn utanfor.

Tandlakaren gor ont och kostar pengar £295 senare. Svangde forbi GAP pa vagen tillbaka pa jobbet tankte jag kan ju lika garna spendera lite till. Isak fick fin fin klader. Da slutade mitt kort att fungera, trots att jag faktiskt har lite pengar kvar. Banken kanske tyckte det rackte for i dag ?

 


Beach 2010

 







Det var en underbar resa pa alla satt och vis. Resan dit var lite meckig. Dom stangde ner hela Miami airport pg av storm  sa vi cirkulerade lange lange och sen fick vi landa i Orlando och det skulle tankas och grejas. Nar vi vall landade i Miami sa hade resten av sällskapets incheckade bagage kommit bort. (Tur jag bara hade hand bagage) Vi han med nod och nappe med varan Connection flight men val pa flyget fick vi vanta hur lange som helst innan vi lyfte. Tror vi var framme pa Hotellet kl 03.00 pa morgonen istallet for kl 22 pa kvallen. Hotellet var fantastiskt badrummet stort som ett sovrum jag at mexikansk mat i 3 dagar och gick up 2kg.  Jag ar sa flobby nu.

 

Vi gjorde ingenting, inga utflyckter ingen shoppping NADA men sa skont. Vi gick pa SPA en dag och jag fick den basta manicuren jag nagons haft.

 

Vi gjorde coupels treatment. Dom masserade och skrubbade och knadade oss i 4 timmar. Underbart underbart min hud ar som en bebisrumpa. Sista kvallen var vi bara hemma lag pa rummet drack vin och kollade pa TV. Men det ar bra for mig jag maste ova pa att slappna av lite. Tankte mycket pa vad jag vill med livet vad jag ska gora sen och sant. Och det ar bra men jobbigt.

 

 

 

Pa vagen hem han vi med en snabb drink med Mr Big kompis alskade German pa flygplatsen i Miami.  Nar jag blir gammal ska jag emigrera dit ha ett art deco hus, 3 hundar och en stor bil  och bara bli jakligt brun och dricka drinkar hela dagarna. Kanske ata lite sallad och ga pa gymmet. Bara ga runt i vita klader. Vilket liv. Jag tanker VARFOR bor vi ett kallt gratt land utan sol. Det ar faktiskt fruktansvart.


Mexico...




Hm jag raknar minuterna nu vill jag bara hem och packa.

Nar jag föreslog lite kläder som jag tyckte Mr Big skulle packa fick jag till  svar it’s to preppy, mexico is chilled…

I’m just going to pack shorts. And remember no checked  luggage.

 

Shit han haller mig hart. Bara handbagage, 5 dagar i Mexico pa inte sa shabbigt hotell om ni fragar mig. Och med alla hans arbetskamrater. Det ar tur att bikinis inte tar for stor plats.

Pa Lordag ska jag spela tennis med bollmaskin


Solglasogon

Jag ar inne och snurrar pa det har med handvaskorna igen. (Jag har trakigt pa jobbet)
Men det ar sa dyrt, men billigare pa flygplatsen Mullberry Hoby Mitzy medium size kostar bara £382 istallet for £551. Ja jag ringde och fragade.

Och Gucci vaskan den jag vill ha helst av allt kostar £1570 istallet for £1810 Sa det forstar nog alla att det inte blir nagon handvaska.


Det ar faktiskt helt stort.


Men ny solglasogon vill jag ha.  Ska jag ha.  Jag vill ha samma som Elin Woods, tror det ar Rayban Cats

Hon ar forovrigt om ni fragar mig skit snygg.


Primer ?

Jag ar ju en riktig sucker for smink och koper nytt hela tiden.

Pa min lista nu star nytt rouge, men sa har jag hittat nagot som verkar intressant. Primer?

Anvander ni det kara lasare ar det bra blir det battre. Kanske har jag hittat nagot som jag inte har provat annu men inte kan leva utan?



Har hort att den har ska vara super...

Semlor och the good wife



I gar var vi och fixade pass till Raklan, det gick gallant. Hon var sa duktig och log glatt. Skont att fa det ur varden £125 pund kostade det. Men vad ska man gora. Det var samma dam som gjorde Rakels och Isaks tidigare pass hon ar sa sot och snall.

Nar vi skulle hem var det ap kallt -6 trodde jag skulle forfrysa. -6 I London  ar inte alls samma kansla som -18 i Stockholm. Nar vi kom hem bakade vi Semlor, sa gott. Larde mig att blanda ut mandelmassan med lite mjolk sa den blir sa dar kramig och god. Sen hade jag kopte en ny sprej grädde (gillar inte sprej gradde men den har var gudomlig) light varianten. Tyckte den var sa smarrig latt och fluffig. Bara 25 kcal per serving.

Avslutade kvallen med en episode av "the good wife" gar den i Sverige ?

Nu pa jobbet ska snart i vag och gymma lite i kvall ska jag fixa naglarna och sen blir det packa.


Skii weekend Engelberg

 
Gillar priset for Shots eller hur ?

Ja ytterligare en helg har gatt vi akte till Engelberg I Fredags kväll. For lite skidåkning  over helgen. Riktigt lyxigt.

Det gick riktigt smidigt tills  Big fick hjarnslapp och glömde bort koden till sitt kort. Men tydligen har AMEX en emergency  cash withdraw. HA ha tur jag inte har ett sådant kort. Man ringer upp dom anger en massa krafs och sen stoppar man in kortet i närmaste bankomat och ut sprutar pengarna.  For inget av vara UK visa kort fungerade. Konstigt.

Vi akte taxi till Engelberg och varje gang Mr big fick kontak med banken  akte vi in en av 100 langa tunnlar. Ja nu kan man skratta at det.

 

Hotellet var fantastiskt, svensk personal, svensk mat. Ja till och med svensk flagg punsch hade dom. For mig som  inte bor i Stockholm kandes det harligt. Som att vara pa skidsemester i Are men med mera skidor.

 

Vi akte ju skidor forra aret och det gick bade battre och samre detta ar. Vi hyrde skidor i nagon alternativ liten independent affar for Big han ville ha en speciell brada. Och jag fick lite speciella skidor ocksa. Powder skii vet inte vad det heter pa svenska. Dom ar raka och valdigt breda. Super bra tydligen  om du bara aker los sno och offpist. Och det kanske inte riktigt ar min melodi annu.  Aven om han faktiskt fick upp mig flera ganger i konstiga backar dar ingen levande annu vandrat och in bland trad och skog… Dom var riktigt vassa i los sno men i en vanlig backe var dom for mig som fortfarande ar en nagot orutinerad akare svar svangda.  

 

Jag vet inte om jag ska skratta eller grata nar jag aker skidor det ar sa svart tungt jobbigt och kallt sa jag vill bara grata, det gjorde jag nagra ganger sa glasogonen immade igen J Men sen far man till det dar perfecta aket och da ar det verkligen toppen toppen.

 

Har kommer lite kort


Har kommer lite mera kort fran JKP

 
Har aldrig sett sa mycket sno i Huskvarna innan

Isak dackar i soffan

Glada barn pa Save flygplats innan planet blev installt
Utslagna barn pa Hotell I Goteborg

Pa fika hemma hos Daniella mums...

Weekend



Sitter har pa jobbet och raknar timmarna till kl 17.00 da vi ska aka skidor. Pa lunchen ska jag i vag och byta lite kläder. 
Jag strand shoppade lite forra veckan. En ljusrosa lang skjorta som man kan ha over bikini. Nar jag kom hem insag jag att jag faktiskt hade en nastan identisk skjorta hemma som jag kopte pa Forever21 i LA.
Kanns lite onodigt med 2 av samma.  Handlade ocksa en stickad vit och bla randig klanning, valigt nayvy.  Den ar fin. Bara lite for kort lite for tajt.  Eller sa ar jag for lang och fet.  Kanske blir det ett par nya ballerina istallet  och ett par sota shorts. 

Det ar det som ar roligt med att resa man kan packa sina basta klader, och gora fina kombinationer.  Man tar ju bara med sig det basta. Men det slutar  alltid med att jag shavar run i hoodie och mjukisbyxor. Och sen sager Big att vi ska bara ga till lokala pubben och dricka lite ol med grabbarna och jag gar ut i Jeans och topp och sen slutar det pa 5 stjarnigt hotell med Hollywood kandisar. Men jag har lart mig nu sa jag ska packa party klader.

Men jag har packat noll party till helgen. Vi ska aka skidor och blir det party till trots, da far jag vall parta i T-shirt och topp.  Sa kan vi lasas att jag ar en sadan dar cool tjej som aker skidor hela vintern och inte bryr mig alls.,


Blir det party i helgen far jag ga ut sa har, for det ar vad jag har pa mig i dag. (Valdigt lesiure for att vara pa jobbet. Mne vi far ha ledig kladsel pa Fredagar  :) )


Skidor i helgen

Till helgen aker vi till Engelberg, Big han hittade biljetter i helgen och bokade överraskning. Vi aker fran London City direkt till Basel hur smidigt som helst, Fredag kvall till Sondag kvall.  Jag  har hittat ett helt underbart hotel. Knep det allra sista rummet nar jag ringde upp och charmade dom.  Det drivs av nagra svenskar. Sa klart, allt som kanns rent snyggt och fracht det ar svenskt. Ser ni bad tunnan pa bilden dar ska jag ligga pa sondag morgon. Sen kanske jag kan fa i mig lite svensk frukost ocksa. Och kanske lite varmchoklad...

 

http://www.skilodgeengelberg.com/web/web.html


Det blev en liten langre tripp

Vilken mysig helg vi hade jag och barnen. Men det ar jobbigt ibland att aka med 2 barn själv. Som nar Isak leker intensivt med en kul ram pa Stanstead. Och Rakel deklarerar I neeed toilet NOW. Försöker lirka med Isak att han ska följa med och han totalvägrar pa det viset som bara en 2,5 aring kan gora. Sa jag far släpa honom i ena armen vaskorna i andra.

 

JA jag packade ju litet och latt men sedan packade ju barnen 2 sma vaskor med leksaker. Sa 3 ryggsackar, en handvaska och en rasande Isak. Slapade vi oss i vag till toaletten. Han var sa arg och sot.  Med morfar var det bra vi at god mat hela helgen Kebab pizza, prinsess tarta semla, Isak at 2 st !!?

 

Träffade Daniella och bara myste. Otroligt avslappnande och precis vad jag behövde. Kopte lite nya kläder till barnen som alltid. Ute  var det -18 ute men dom tyckte det var roligt med all sno. Det riktiga dramat borjade ju nar vi skulle hem.

 

Pappa han körde oss snällt 2,5 timme till Save flygplats. Det snöade ratt rejallt. Och nar vi kommer dit ar redan 2 plan inställda. Jag frågar om dom ska stalla in aven varat plan. Men nej det ska avga i tid. Sa vi vinkar hejda. Jag koper parfym till Mr Big for mina sista pengar  i taxfreen  (den nya fran YSL, luktar lite speciellt men jag gillar den).

 

Barnen brer ut sig med palymogubbar och sagoböcker pa golvet (Isak fick 2 nya PIRAT böcker)

 

Ja ja forst gar brand alarmet och alla virrar runt och dom laser  faktiskt in oss.

Samtidigt som en rost sager” this is a fire alarm. Fire has been detected in the building” Nice… Men ingen fara pa taket vi far stanna kvar. Sen kl 22.30 far vi meddelandet. Flyget ar inställt och har blivit omdirigerat till Stockholm. JA ha vad gor man nu funderar pa vem jag kan ringa i Göteborg kl 22.40 en sondag kväll och saga hej kan ni hamta mig och mina barn och kan jag sova over.

 

Funderade pa Marias foraldrar, Emma Ninas syster eller kanske mina kusiner i Kungälv. Men det kandes knepigt. Ringde Mr Big i stallet som bokade in oss pa hotell i Goteborg och nya biljetter med SAS dagen dar pa till ett mycket dyrt pris. Vill inte tanka pa det.

 

Jag har ju ingen reseforsakring. Men har efter en del runt ringandes i dag klurat ut att jag och barnen ar tackta av Big reseforsackring han har pa sitt credit kort. Han har nagot fancy. Han visste inte ens om det sjalv.  (trist hade kunnat fa pengar for den dar borttappade skidan)

 

Sa en liten strimma av hopp tandes men nej ingen resefarsakring tacker installda flyg for det ska flygbolaget tacka. Ja good luck med ryanair. Ringde dom i dag och jag ska fa pengarna for min outnyttjade biljett tillbaka. Men nar det gallde boende etc. Sa maste jag skriva brev. Sa jag har skrivit brev. Hall tummar och tar… For jag vill inte betala £600 for flyg och hotell sjalv.

 

Sa vi fick aka tillbaka in till stan ta in pa hotell tyckte det var lite laskigt har faktiskt aldrig innan sovit pa hotell forut. Men det gick bra jag var vall sa trott nar vi vall kom dit 01.00 men barnen vilka troopers. Glada hela vagen gick over hela central stationen i -19 grader i sno storm utan att lipa. Underbart.

 

Sa i gar akte vi till Landvetter och flog forst till Kopenhamn och sedan vidare till London vi var hemma i gar kvall kl 18.00

 

Nu ar barnen i gott förvar hos sin pappa och jag VILAR


Tank om man kunde ta med sig hela rasket hem. Kanske borde starta bageri har?


RSS 2.0