Vad ater ni till middag?

Nar man bor utomlands sa uppskattar man svenska saker mera dar har ater jag mer en garna till middag nar killen ar borta, kavring, getost, skagenrora och kraftost. Allt inhandlat i svenska affaren for dyyyyyyra pengar :)


Mera kalas

Vi hade lite vuxen kalas for Isak i helgen. En bra ursakt for mig att traffa kompisar man inte satt pa lange och kul for Isak. Han fick sa mycket fina paket, bussar, walkie talkies, polisvaska, pirat-matta, scooter, och en stor komplicerad traleksak som jag mast montera ihop vid tillfalle. Tusen tack.


Mina alsklingar



Mina gullungar jag saknar dom nar dom inte ar har. Puss pa er

Nar vi gar till skolan


Det finns sakert 15 olika vagar att ga till skolan pa. Och vi har provat dom alla. Trust me

Det ar en ganska lang promenad jag gar sjalv pa ca 10 min, men eftersom Isak inte har vagn langre sa tar det nu kanske 25 min. Det ar helt OK bara man ar ute i god tid. Haromdagen hittade vi nog min favorit vag genom Waterlow park. Vi gar igenom en liten inhagnad ankdam, och for att komma ut maste man klattra  upp pa en stubbe och over ett staket. Barnen tycker det ar mycket spannande. Och jag kanner mig lite som barnen i bullerbyn. Men det ar sa mysigt och nar det ar varmt och soligt. London den vackraste staden jag vet pa varen och sommaren, det ar sa gront lummigt och pitoreskt. Pa vintern hosten kan London ga och do kallt dragigt och regningt inte ens sno. 


Naglarna

Var och grejade mina naglar i dag, brukar alltid bara gora manicure, men i dag slog jag pa stort och gjorde hela kittet.
Har aldrig haft gel forut kanns lite tjockt men man kanske vanjer sig. Det ar sa mycket billigare att fixa naglarna har. Och det finns ett nagel stalle ungefar var 3e hus. I love.


Ny rullgardin

Sakta sakta betar jag mig igenom huset, nu har Rakels rullgardin kommit upp. Det tog 10 veckor for dom att gora den och leverera. Men fint blev det.

Nu maste jag bara fixa nagot i gastrummet, det ar ju bara tunna vita linne gardiner och jag har forstatt nu efter jag har haft lite barn pa sleepover att det ar bara mina barn som sover i fullt dagsljus. Och den 15 juni far vi ju langvaga Australien besok, med 2 ljuskansliga barn.


Mera tradgards fix

Antligen har vi fixat tradgardsmobler och grill (gas sa klart), passar bra nu till varmen som slagit till i London i gar var det +30 grader. Grillen skruvade jag ihop kande mig riktigt handig nar jag drog gas ledningar.
Instruktions boken var pa 24 sidor och pa engelska !!! det tog 3 timmar. Big han assisterade med skruvarna. Men vi blev faktiskt inte osams en enda gang. Hoppas det ar ett bra tecken. Men det var vall for att jag fick bestamma allt sjalv.







Alla borde ha en lucia...

Jag alskar varan staderska Lucia hon har stadat for mig i snart 3 ar. Barnen alskar henne hon har egen nyckel och kommer och gar som hon vill varje tisdag ar hon har i 4-5 timmar. Hon dammsuger, vattorkar skurar alla toaletter, oljar in vara oppna spisar, polerar all jakla marmor med nagot speciellt vax, fixar med varan gasol spis
ni vet dom har platta runda sakerna somdet brinner fran ar i nagon slags massing sa dom putsar hon 1 gr i veckan jag vet inte hur hon far dom sa rena jag har provat det blir inte lika rent.

Hon tvattar, stryker (till och med underlakanen) viker och lagger in allt pa ratt plats. Byter lakan gor hon, hon vet exakt vilka lakan jag vill ha i vilka sangar, ar lite petig med det dar. Handlar nya stadmdel nar dom gammla tar slut, i bland kommer hon hem med nya mirakel medel jag inte ens visste fanns. I LOVE her. Jag sager det en staderska kan radda vilket forhallande som helst. Glom psykolog och parterapi. Det ar inte det hon gor det, sjalva grejen att jag inte behover tanka pa det. Sen stadar jag och tvattar ocksa sa klart


Summan av kardemumman ar att hur jag en stadar blir det aldrig lika rent som nar hon stadar. Och kanslan nar man kommer hem och hela huset luktar sapa ar fantastiskt.

Sista drinken

Har haft sa daligt sammvete forlat for dalig uppdatering.

Forra veckan hade jag sista drinkarna med jobbet dom har ju stangt ner hela London kontoret nu. Mycket revligt. Jag  hade kunnat vara uppe hela natten. Tur att jag var tvungen att springa hemm till barnen. Hade min nya bla Ted Baker siden klanning pa mig som jag fyndade i charity shopen for £10.


Parkland Walk





Aven min pintokiga son gillar att ga pa parklandwalk, inga bilar och massvis med lera. 

En av mina nya stora hobbies ar faktiskt att springa, jag som skolkade mig igenom gympalektioner, gomde mig i skogen och gick genvagen nar vi hade skolmarathon. Jag har aldrig kunnat springa mer en 200 meter. Min barndomskompis hon sprang slingan med sin mamma och orienterad pa helgerna, van skolmaran.
Jag onskar hon var har da kunde vi jogga tillsammans. Jag har dock valdigt svart for att springa en meter langre en 5km. ( i helgen sprang jag 5 km pa 25 min, det ar nog rekord...)Det vore coolt om man kunde springa 10km.

Jag springer pa ett overvuxet jarnvags spar som ligger précis utanfor varat hus, total tar det 7,2 km, dom har en egen forening och ar Londons langsta naturresarvat. Det ar sa vackert. Men jag skulle aldrig springa dar nar det ar morkt.

Stephen King har till och med skrivit en Novel, inspirerad av parklands walk som heter “Crouchend”

http://www.parkland-walk.org.uk/



Fodelsedag i bilder med recept...






Cheesecake med varmrokt lax (10-12 bitar)

350g pumpernicker
100g smalt smor
300g varmrokt lax
3 gelantin blad
600g philadelphia light
skal + saft av 1/2 citron
1dl finskuren dill
salt
svart peppar



Tillbehor:
200g gron sparris
2 kvisttomater
2 avokador
salladsblad
ev 3 skivor kallrokt lax i strimlor



1. Mixa pumpernickeln smulig i matberedaren, sla i smoret och arbeta in det. Pressa ut blandningen till en jamn botten i en springform med lostagbarn kant.
2. Putsa laxen och ta bort och stall at sidan. Lagg gelantinbladen i kallt vatten. Ror osten mjuk och smidig. Smaka av med rasp och saft av citron, dill, salt och peppar.
3. Smalt gelantinen i en liten kastrull (koka ej). Ror ned en sked av osten i gelantinet, ror ner ytterligare en och ror sedan ned gelantinmassan i osten. Vand forsoiktigt ned laxen. Smaka av och hall roran i formen. Forvara svalt mist ett par timmar fore servering, garna till nasta dag.
4. Koka sparrisen och skar den i latt diagonala bitar. Skalla och karna ur tomaterna. Grop ur avokadorna och vand samman med sparris och tomater. Blanda med lite gronsallad.
5. Lossa kanterna fran formen, hjalp till med en liten kniv som skoljs i varmt vatten. Toppa med salladen och lax.




Fint pussel i fran morfar...


Dagens outfit

 

Pa vag till skolan, Isak han sover fortfarande. Jag drar upp gardinerna i hans rum och han  gnyr som en tonaring  -nej mamma jag vill sova. Han gar sovit sedan kl 7 i gar kvall.

Ganska intressant har last flera studier som sager att barn sover battre lar sig battre i skolan on dom sover 19-7 an 21-9. Isak som verkar ha enormt somn behov far vall sova 18.00-7.00

Paslakan



En rolig incident utspelade sig i vart hem i gar kvall, 1 gang i veckan typ byter jag alla lakan har hemma. Det ar ganska mycket lakan som ska bytas, 3 dubbelsangar och en enkel sang. Ni som tvattar kanske forstar att de tar en viss skillnad pa att byta Isaks gammla spjalsangslakan till hans numera dubbelsang. Sak samma. Jag bytte lakan i var sang i gar, men andra saker kom i mellan sa “han ” inte satta pa nya lakan..

 

Jag och Big halvligger i soffan de tar dags attt ga och lagga sig, Big han ska upp kl 4 nastfoljande dag for att ta taget till Paris. Han gar upp forst for han ar valdigt trott, jag hor hur han utbrister



-          Where is all the sheets??!!!

-          On the bed Svarar jag tillbaka for det ar dom ju , bara inte pasatta.

 

Nar jag kommer upp borjar jag badda sangen, pa med orngott och lakan.


Men sa tanker jag, varfor ska jag byta lakan, jag gor det ju gammt, han kan ju faktiska hjalpa till.       

Sa jag gar in och borstar tanderna laaaaaaange lange. Tanker att tids no gar han vall klar med sitt och da maste han satta pa paslakanet innan han gar och lagger sig. Men nej han borjar fixa med sin kostym, passen, kallsorteringen, stoppar i disk i maskinen osv. Vi mots i trappan for vid det har laget har jag ocksa borjat plocka jag tanker inte ge mig med paslakanet. (Jag kanner ocksa en stigande irritation, kan han bara inte byta lakanet....?) han fragar mig vart jag ar pa vag, for jag liksom vander i trappen nar jag inser att han fortfarande undviker sovrummet...


– ehh just picking up some stuff


Till slut nar kusten ar klar gar jag upp, ooch vad ser jag. Big star lutad mot sangen och stirrar fortvivlat pa paslakanet....

-          Are you going to help with this...? Fragar han mig.  

 



Forst tanker jag bara OMG och sager det till honom ocksa, vad ar det for fel pa dig, en vuxen man som inte kan byta paslakan. Men sen istallet for att bli sur, vilket jag normalt satt skulle blivit sa bara brister det for mig jag borjar as garva jag tittar pa honom och sager, du jag fattar ditt lilla spel (att han gjorde allt for att inte bli lamnad ensam med paslakanet, till och med kallsortering. ) Han garvar ocksa, men jag sager det till honom seriost hur kan du inte veta hur man byter paslakan, han forsoker forklara att man inte har paslakan i US, vet inte om de tar sant. Hans foraldrar har det inte, minns dom hade alla dom har trassliga lakanen och filtar. Som Sverige i borjan av 1900 talet.

 

En av dom forsta presenterna jag gav honom var ett duntacke, och paslakan.. Stackars mannen sov med bara ett lakan mitt i vintern i en oisolerad lgh i London. Det blir inte manga barn gjorda under sadana omstandigheter.  Men nu har jag lart honom att byta paslakan.


Isak 3 ar idag



Min alskade lilla bebis, du kommer alltid att vara mammas lilla pojk. Du ar mitt allt jag alskar dig grattis pa fodelsedagen


Det kan vara ganska stressigt att vara hemma ocksa...



Jag vill ha en bil.....

Big han fragade mig haromdagen om jag tittar pa mycket day time TV, nu nar jag ar hemma??!!!

I dag satt jag har i godan ro och vantade pa min matleverans, jag skulle ju gora tarta, cheescake och smorgastarta. Nar jag ringer upp Ocado kl 11.30 visar det sig att det blivit fel dag sa all mat kommer i morgon. Sa jag fick springa ner till Crouchend, handla allt igen.. Kanka hem allt sen lagade jag ovanstaende tartor och kakor pa 2 timmar, sprang upp hamtade Rakel och Isak, sprang hem. Sara och barnen kom over pa middag och jag stekte typ 50 pannkakor, Sara hjalpte mig dekorera piratskeppstartan och gora goddiebagsen. TACK.
Nu 18.52 sitter jag ner for forsta gangen i dag.  Och nu ska barnen laggas...


Jag hetsar i koket, det arr dock en dromm att arbeta i alldeles underbart...


I morgon fyller han ar...





Min lilla bebis fyller 3 ar i morgon. Och som vanligt kan jag ju inte gora nagot lite enkelt.

Sa i morgon ska vi ha barnkalas, for 10 pojkar och 10 mammor och jag ska baka smorgascheescake.  
En forenklad variant av smorgastarta, med pumpernickel brod och lax mousse. Jag har aldrig gjort den innan. Sa vi far se hur det gar. Om det blir bra lovar jag dela med mig av receptet.


Sitter har och vantar pa matleveransen. Om 6 minuter ar dom forsenade.,.. Isak har onskat sig en pirattarta sa det ska han fa, har faktiskt till och med en piratskepps tartform (ett ord eller 2 ? ) Men tror den kommer smaka lite tort, det blir ju bara som en sockerkaka, man kan ju inte kleta in gradde och bar mitt i skeppet, kanske kan det vara relingen?


Sa jag maste nog gora en cheescake ocksa. Till lunch far ligisterna korv med brod, och blir mammorna inte matta pa smorgascheescaken far dom ata korv med brod dom med. JAg ALSKAR korv med brod, skulle kunna att det varje dag. 



det har fina kortet kom med posten haromdagen...

Sanningen om London

1. Is it ok to talk to strangers in London?
A: No (unless you want to know what time it is or ask for directions, but ALWAYS try to find out by yourself first!)

2. Where do I go if I want to meet new people of the opposite sex in London?
A: Online. –

3. Does everyone read on the Tube?
A: No, but everyone pretends to read, and so should you for the well-being of your fellow passengers.

4. How many people can you fit in a tube carriage?
A: No limit has been reached yet.

5. What’s the best pedestrian strategy crossing the street at a light?
A: Nevermind whether it’s red or green, simply follow the crowd and pray.

6. How do I know which travel card I should purchase if I’m new in the city?
A: You don’t.

7. What language is spoken in London?
A: Pretty much every language but English.

8. How do I get a job in London?
A: You make friends who work in recruitment.

9. How do I make new friends in London?
A: No one knows. It hasn’t been done so far.

10. How do I know when I’ve become a real Londoner?
A: When you haven’t been to Oxford Street in over a year.

11. How do I know where it’s legal to park my car?
A: This knowledge can be learned only through Pavlovian conditioning. If you get a ticket, then you’re parked in the wrong place. Trial and error. Eventually you’ll learn.

12. Is it legal to drink alcoholic beverages in London parks?
A: Yes, as long as you’re white and have a somewhat recent haircut.

13. How do I greet my female friends in London?
A: You put your cheek against theirs, and kiss in the air. Then you switch cheek and repeat the procedure.

14. Where can I get the finest fish and chips?
A: In Bristol.

15. Are there any nice parks in London where my girl and I can have a cozy picnic?
A: Yes, as long as you don’t mind constantly being bothered by transients and huge disease-spreading birds.

16. Why are there no trash bins in London?
A: To keep riff raff employed with street sweeping.

17. Where can I get the best hamburgers in London?
A: McDonalds.

18. Is prostitution legal in London?
A: Yes, as long as you pay in drinks and the transaction takes place in a nightclub.

19. What do I need in order to apply for a job in London?
A: An EU citizenship and a bank account.

20. What do I need in order to open a bank account in London?
A: An EU citizenship and a job.

21. What pisses a Londoner off more than anything?
A: Having to wait a whole three (3) minutes for a train.

22. How can you tell that someone’s not from London?
A: He or she acknowledges homeless people.

23. What do you say if you accidently bump into someone on the street in London?
A: …

24. Is it legal to bring alcoholic beverages, which have been purchased in a pub, out on the street?
A: No, unless you’re going out for a fag, then it’s totally legal.

25. Is London the greatest city in the world?
A: Hell yeah!!!


Nya skor




Jag kopte nya skor i helgen, min garderob har lite identitets kris igen... Nar jag borjade jobba hade jag inga jobb klader, och nu har jag fullt med "jobb klader" men inga housewife clothes. Sa jag har borjat om, igen.


Det kunde varit jag...



Jag har en kompis jag tanker pa henne ofta nufortiden, hon har precis skilt sig, kopt ny lagenhet dejtar en amerikanare. Nu har hon blivit av med jobbet, och killen han ska flytta tillbaka. Fy det kunde lika garna varit jag. London ar en tuff stad.  


Att soka till universitetet


Jag kopte den har boken och ovade innan provet, for jag ar inte bra pa matte.



For att bli sjukskoterska har i UK och lasa pa universitet som en engelsk person maste du ha varit resident har i minst 3 ar.  Ha GCSE vilket motsvarar hogstadiet samt ett antal amnen i A – levels. Helst matte och natur, men jag hadde bara A matte och Natur A och det gick ju bra...

Som jag  forstod det ar A levels typ som gymnasiet men i Sverige laser man ju en massa flera amnen. Intrades kraven var faktiskt mins sagt valdigt luddiga.

 

Forst far man ansoka  via http://www.ucas.ac.uk/ (tror det motsvara svenska hogskoleverket.)


Det var relativt smartfritt man skapar sig ett inloggnings konto sa far man fylla i en massa uppgifter om tidigare arbeten, alla slutbetyg fylller man ocksa i, varenda amne fick jag plita ner fran bade hogstadiet och gymnasiet. Det finns scroll menyer sa man kan valja svenskt slutbetyg och man fyller i samtliga amnen pa Svenska.  

Personligt brev om varfor man vill lasa just sitt valda program, man kan bara skriva ett brev aven om man soker flera kurser, jag sokte 3 olika sjukskoterskeprogram och barnmorska.  Man maste ocksa ha en personlig referens fran skola eller arbete. Jag bad en kollega pa mitt gammla jobb att skriva en reference at mig.

Tror det kostade ca £30 pund for hela ansokan. Sista ansokan for hosten ar i September tror jag.


Jag blev kallad pa interjuv for nursing, man skulle ha med sig hur manga papper som helst jag du vet ju hur dom ar har, pass, korkort, proof of address, alla betygen oversatta pa engelska, (det hade jag gjort sedan innan, det maste goras hon auktoriserad oversattare och kostade totalt £100), marriage certificate, personbevis, you name it och sa klart kopior pa allt.

 

Forst fick vi gora mattetest och skriva uppsatts om varfor man ville bli sjukskoterska, proven var pa 15 min vardera.  Vi var 20 av 70 pers som gick vidare, blev interjuvad av 2 personer, dom fragade en massa om varfor jag ville bli sjukskoterksa, vad en sjukskoterksa gor, hur jag hanterar stress situationer, vad jag har for erfarenhet av varden, och jag fick fraga en massa fragor ocksa saklart.

Och nu har jag fatt reda pa att jag har kommit in  ar sa glad sa klart men pappers arbetet tar inte slut Dom gor en polischeck pa dig. Och eftersom jag ar svensk var jag sjalv tvungen att bestalla registerutdrag fran polisen i Stockholm kostnad 150 sek och skicka in.  Sen maste man fylla i ett formular CRB, pa alla postaddresser man har haft senaste 5 aren, sa det var lite pill.

Samt skicka in ett occupational health form. Det haller jag pa med nu, de tar en lang halso declaration som man lamnar in hos GP, mitt problem ar att jag inte har haft samma GP dom senaste 5 aren, sa nu har  vi kommit fram till att dom far fylla i det dom vet, och vill universitet veta mera far dom vall hora av sig. (jag har kollat med universitet sa klart att det ar ok) Som tur var hittade jag mitt BVC kort som mamma sparat, man maste namligen fylla i allla vaccinationer som man tagit. Ugggha ja mycket jobb har det varit men det ska bli sa roligt.

Jag ska ga pa http://www.mdx.ac.uk/ man kan lasa till Nursing Diploma, eller Degree.

Undertiden du studerar sa far du betalt, men det varierar lite beroende pa totala hushalllsinkommsten, och om du laser till Degree Bcs Hons, eller Diploma.

Hoppas att jag inte har trakat ut er och att du fick lite svar,




Var ar solen ?






Jag vill ha sommar, var och varme, har ar det 10 grader varmt. Ush. Jag borjar med solglasogonen sa kanske solen kommer snart. Ett detaljerat sjukskoterske inlagg kommer snart.. lovar

Bebisar

Det ar sa manga bebisar som ploppar ut till hoger och vanster, min gammla arbetskollega, 2 av mina mamma kompisar och sist men inte minst min kara kara C fick en liten Astrid for 4 dagar sedan.
3,5 veckor for tidigt kom hon. Stackars pappan var fast i Marocco kan ni tanka er vilken pars. Hon berattade nar vi pratade pa telefonen, jag textade honom for varje cm jag oppnades, men pa slutet gick det fort. Hon kom ut pa 4 timmar. Som tur var sa var hennes kara mamma och halsade pa, dom bor i Frankrike. Men tank er det att han missad hela forlossningen. Och tank om mamma inte varit dar, hade hon fatt lega dar alldeles sjalv da.. nej vad hemskt...Men man far ju passa pa att klamma ut ungen nar mamma ar pa besok det gjorde jag ocksa...

Jag firar...



Ja tank att ja har kommit in pa sjukskoterske utbildningen 3ars betalda studier. Inte illa. Borjar bli lite nervos men hall alla tummar och tar att det gar bra for mig. Visst tror ni att jag kommer bli en alldeles utmarkt sjukskoterska.

Fick det har gulliga kortet pa posten i dag av foraldrarna i US, sa sota ar dom..


Tradgards pyssel

Det har ar vad jag har pysslat med i dag, ni far det i bilder istallet... Roligt och fint blev det men gud saaa jobbigt. Jag vill att alllt ska ga snabbt, snabbtt. Mala en stol ar ett perfekt projekt men ett helt jakla dack!!!! Sa jag rollade dacket (gar ju lite snabbare) det var OK forutom att rollern trillade av hela tiden.
Trodde jag skulle fa spelet, men nu ar det klart.
Jag sager bara det att borjar det regna nu sa styper jag nagon.



Inramning

Nu har jag spenderat en ben och en halv arm pa att rama in div olika bilder, en Elsa Beskow akvarell affich till Rakels rum, en retro reklam affich med flygplan till Isaks rum och en annan liten tavla som Big fick av sin kompis. Alla 3 ar sa klart i knepiga matt och passar inte i en enda normal ram. Sa nu har jag lamnat in dom pa vart lokala rameri affar i Crouch end det ar ju bra att stodja lokal businnes. Total kostnad £100..... Men som hon sa i affaren du har dom ju i flera ar sedan....Jo jag ska tanka pa det.



Vi fixar och donar..




Det har stooora stora huset ar som ett helt foretag, det kommer alltid vara nagonting som maste goras. Forsoker rikta in mig mest pa varat gastrum, eftersom Hanna B med barn kommer den 15 juni, anda fran Australien. Vi langtar.  Sa morgonen agnades at att skruva ihop min gammla barnsang, den kolappsar alltid pa mitten. Men nu har jag skruvat med skruvdragaren, och malat en av vara shabbiga leftover IKEA stolar i aggoljetempra sa den blev riktigt fin. Och skurit till madrassen.

I gar gick jag och Isak ner till Crouchend och handlade parmar kom hem sorterade och arkiverade papper och rensade. Sa nu har jag satt in alla Mr B papper, han oppnar inte ens sina kuvert dom bara ligger i drivor.  Jag tycker faktiskt att de tar roligt och stada och fixa hemma.


Nu blommar syrenen

Jag ar sa dalig pa att spara det ar som att jag nastan mar lite fysiskt daligt nar jag inte far spendera pengar med gamna mellan rum.

Sa i dag shoppade jag loss lite, en fin ram. Tyvarr ar den staende och alla fina kort vi har ar liggande, en retro reklamaffich till Isaks rum som jag aven lamnade in for inramning. Sa den inte ska bli liggande hemma i 1000 ar. En ny producerad retro forbandslada.  Jag har faktisk inte kopt en enda sak till mig sjalv klade skor smink ja ni vet sedan 26 feb....


Tyvarr blir det inga kort. Har ju ingen telefon.  Det blev pannkakor till middag sen bakade jag och barnen brod. Rakel hon var sa sot nar hon stoppade om brodet sa det skulle fa sova och bli stort.

I kvall ar det val haller tummarna, onskar sa jag kunde ga och rosta. Hoppas jag aldrig mer behover se den dar Brown...


bokade sverige resor..



Vi har dom har blommorna i tradgarden men dom blir bruna nastan pa direkten. Grannen tradgardsmastaren sa att dom drabbats av Camelia(tror dom hette sa) rost. Och att till nasta ar skulle jag pytsla pa med godningsmedel osv? Ar det nagoon annan som har tips? Det har med hus vilket jobb, jagskurade ju hela tradacket forra veckan. Det var sa rent sa du kunde ata middag pa det, Nu har det stormat, blast och regnat i 7 dar och det ser ut som skit. Ar det ok att hyra in nagon...?


Nu har jag tagit mig i kragen och ANTLIGEN antligen bokat biljetter till Sverige *2.
Forsta vandan blir 2 juni-7 juni jag och barnen (rakel har skollov), vore verkligen roligt att hinna traffa sa manga som mojligt.
Andra svangen blir 10-13 juni jag och Mr Big, vi ska pa sodra sverige turne, Kusinerna i vellinge, Brollop i Halmstad och sa tillbaka.

Jag bara langtar efter svenskmat. Det ar det jag saknar mest.

Lagade en konstig  mexicansk majs soppa till middag, Som sa klart barnen total vagrade at ata. Jag gjorde nagon annan skum soppa for 2 veckor sedan. Tror jag ska sluta gora soppor. Jag och mixern far halla oss till smoothies i stallet.

Isaks naglar...

Det ar verkligen kaos att inte hanagon telefon i morse fick jag ringa doktorn fran sgrannen, hoppas att barnen vacker mig i tid jag har ju ingen vackar klocka. Kan inte betala svenska rakningar for losenordet skickas per SMS. Gick till min bank tankte jag kunde betala harifran? £25 i avgift 2 veckors handlaggningstid osv.

Fortsatter krangla med Rakels skola, i dag fick vi offer letter fran varan narmaste skola. Ashmount sa nu har hon vad som en hander GARANTERAT en plats dar skont.  Och hon har nog ocksa hogst sannolikt en plats pa en annan narligande skola.

Jag och Isak var hos doktorn i morse han biter sa pa sina naglar sa nu har dom blivit sa infekterade.  3 fingrar, ser ut som om dom ska trilla av. Sa vi fick 2 veckors antibiotika kur, bandage, crème och salva. Stackars pojk.  Jag hade samma sak nar jag var liten och jag mins det fortfarande aven fats jag varit under 5 ar gammal hur jag och pappa satt pa grannas vardcentral och dom skar bort mina naglar och jag hade stora bandage runt handerna. FRUKTANSVART ackligt....


Den ar borta igen...

Jag hade sa roligt i Fredags sa jag tappade bort min telefon. Ja igen mamma.

Gick till min telefon operator i gar for att sparra den och luska reda pa hur jag kan fa en ny.
Mitt abonemang gar ut den 8 maj, sa vantar jag tills dess sa "far" jag en ny telefon. Sa det gor jag, men det kanns som jag ar pa rehab. Vi har ju ingen hem telefon heller. Ja vi har en hemtelefon men den fungerar inte.

Vet inte nar jag ska hamta barnen i dag? Vantar pa samtal fran Rakels alla skolor? Hur ska jag ens komma upp i tid pa morgonen jag har ingen vackarklocka?  Jag far lana en telefon helt enkelt.

I gar var jag hemma och stadade och pysslade, pojken var pa fotboll, fragade honom i gar nar han kom hem om han saknade min telefon, varpa han sager att han textade mig 3 ganger under kvallen. Tank vanans makt.


Min kara mixer



Den ar ju nu antligen lagad, sa nu gor jag smoothisar for fullt det ar bra sa gott.  Min favorit for tillfallet ar yoghurt, mjolk, lite musli, en banan, eller annan frukt + plus lite koncentrerad fruktjuice. Det blir sa smarrrigt.


RSS 2.0