En harlig pask semester...



Hemma igen efter ytterligare en harlig semester med guldklimparna i Svenskarnas paradis Rhodos.

I den lokala lilla kiosken brevid hotellet salde dom bade bilar och salta snoren. Lyckan var total.

Vi har solat, badat, sovit, spelat tennis och slappat i 6 dagar. Hotellet var helt ok, men framforallt folktommt sa har innan sasongsstart. Vi lyckades fixa en skaplig branna trots dom fjuttiga +20 som SMHI utlovade. Forsokte att inte tanka pa dom +26 i London. Men hemma har vi  ingen pool eller roomservice.

 

Barnen alskade det, Rakel hittade en ny kompis. Jag shoppade ingenting forutom en sjostjarna till badrummet. Allt var stangt under hela PASK helgen. Men det var kanske lika bra det.

 

Nu hem till tvatt, uppsatser och nasta vecka bar det av till Svea.


En riktig tjej helg..



Sanja och Arezu



Hade en valdigt lyckad harlig romantisk helg…Shoppade, at gott, gatt pa lang promenad i parken, vilat mycket och inte skrivit pa min uppsats.  (Det sista har jag angest over sa har pa Sondag kvallen men jag har 4 hela barnfria dagar efter pask)

 

Var ute i Lordags och traffade Sanja som var over fran NYC. Vi mottes upp pa Mews of Mayfair for predrinks, sen vidare till Kensington dar vi gick till Brinkleys och Eclipse. Det enda problemet ar att hon har en kompis som jag verkligen inte star ut med vi kan kalla henne Lisa  hon gillar inte mig heller. Det ar ok man maste inte alska alla.  Hon ar bara sa dryg och en av manga av dom som bor i Keeeeensington och absolut inte kan ga ut nagon annan stans. Dessutom ar hon halvfet, ful, (men hon tycker att hon ar det sexigaste som gar i ett par skor) singel och jakligt bitter. Ja stackars henne igentligen. ... I Lordags var vi sa manga sa vi behovde inte prata alls men nar hon fick syn pa min pojkvan som hon inte traffat innan sa kretsade hon kring honom som en hok i baren och klippte med ogonfransarna och slangde med haret. Faktiskt riktigt underhallande nar man ser det fran hall.

Efter det deklarerade Mr Big hur  glad han ar over att jag ar hans flickvan att jag ar sa otroligt vacker, omtanksam, snygg och sexig  och hur stolt han ar over mig. I bland ar han bara for sot den mannen.

Sen hamnade vi pa Mortons private members club och det var sa dar. Fina lokaler. Gillar deras resurang battre en nattklubben.  Men det ar alltid roligt att ga ut. Och jag traffade en hel dros med nya mycket intressant manniskor.

 

Nu forsoker jag halla mig uppe sa lange som mojligt., sa jag kan sova lange i morgon. Sen ar det 3 nattt skift som galler. Undrar hur det ska ga...


Highgate ar som en liten by..



Provar en handen pa huvud bild :)

Var ute med Elin i kvall pa middag. Vi ses en gang i manaden gar ut och ater och avhandlar manaden skvaller. Jag altar lite om min praktik och hon lyssnar.... sa rullar vi ner fran Highgate efter att ha tryckt i oss musslor, chokladmousee och vad heter det ni vet den ra kottfarsratten med kapris och agg I love.

Hursomhelst sa stannar vi till vid ett gathorn och fortsatter prata innan vara vagar skiljs, kl ar 22.30 forst hanger hyresgasten fran forsta vaningen ut huvudet  och ber oss argt att dampa oss. Sen kommer en pike polisbil korandes vevar ner rutan hejar och kollar om vi ar ok. 5 minuter senare kor en raggar bil forbi med 4 killar som tutar. Kort darefter kommer en aldre man gaende som stannar for attt snacka lite. Allt detta pa en liten bakgata i vart kvarter i Highgate. London ar verkligen som en liten by ibland.


Mina nya fina morsdags tulpaner...


Lycklig och Stark eller Ensam och Svag



I dag kanner jag mig sa glad, var ute och joggade. Det gor mig alltid sa glad. Kanner mig oovervinnerlig, lycklig, stark sjalvstandig och on top of everything. Det flyter pa sa bra allt gar sa bra i skolan, hemma, min diet (jag vet valdigt ytligt) Men jag kanner mig jakligt snygg och smal och ar i bra  form. Att springa 10 km kanns bra for bade kropp och hjarta. Basta basta terapin och det ar grattis. Aker och plockar upp Mr Big och vi spelar tennis. Vi har en riktigt bra match. Jag kan till och med fa till en helt ok backhand.

Nar vi kommer hem och gar och lagger oss fran ingenstans far jag psykbrytet i sangen i morkret kanner mig helt plotligt ensam ledsen och saknar mina barn sa mycket sa det gor ont. Det kanns konstigt att dom ar i ett annat land och jag inte har nagon aning om vad dom gor. Faller en liten tar och kanner mig ensam. Konstigt hur humoret kan pendla mellan sol och moln pa bara nagra timmar. Det ar inte latt alla dagar att vara en ensam mamma.


I bland ar det frrrustrerande...

Det ar lite for mycket att gora nu och for lite tid. Men jag kampar pa med min praktik. Kanns vissa dagar valdigt segt. Alla gor pa sitt satt och har varit dar i 20 ar. Men jag ar ny och forsoker gora ratt. Haromdagen gjorde jag tydligen fel ja lamnade ett prov i fel kyl, men det var under direkt instruktion fran en av mina kollegor, som sa att det var helt OK... Och da far jag hora att jag ska ifraga satta allt. Men de ar ju inte helt latt.  For allt ar inte logiskt. Ibland kan man gora lite som man vill medans andra saker far jag absolut inte gora som att hjalpa en patient med  ”ga traning”. Nej da maste jag vara supervised. Frustrerande ar bara fornamnet.

Jag skriver pa mina uppsatser, jobbar och sover.. I morgon ska jag spela tennis. For det har jag bestammt att jag ska spela tennis 1 gang i veckan fram till Juni.  Min enda motion jag far forutom att jag star och gar 8 timmar per dag pa jobbet.

 

Men snart ar det mycket roligt att se fram i mot Grekland over pasken.  Sedan bar det av till kara Huskvarna, I maj har vi besok varenda helg Sophie, Cecilia, Svarforladrarna, Maria, sedan Sverige igen och sedan kommer Orvar. Sa jag ar fullbokad... Fram till efter midsommar...


Lang dag i dag


Sota Rakel agerade fotograf

Efter 3 forsoket tog jag over kameran...


I dag jobbar jag long shift dvs, 7-21 huva vade det ar hemskt man ar sa trott nar man ar klar sa man bllir alldelles yr. Nasta vecka nar jag har barnen jobbar jag natt sa da far jag forhoppningsvis se dom lite mera.


Soligt i London






Varen ar har, dom senaste dagararna har termometern visat pa +20 och det ar fantastiskt.

Barnens pasklov har borjat sa nu slipper man morgon stressen. Jag har varit duktig och skrivit klart 1 av 2 uppsattser nu i helgen.. Medans pojkvannen har huserat med barnen. Huset ar upp och ned men sa ar det vall. Jag har ingenting mot alls att skriva nar jag vall satter igang tycker fakiskt att det ar riktigt roligt det ar bara sa segt att borja. I gar kvall traffade vi ett annat par Lisa och Mark och hade ”par middag” Valdigt intressant at prata med Lisa som ocksa ”dejtar en amerikan inom finans” Det var valdigt mycket vi hade att diskutera medans killarna tittade pa golf och drack ol. Golf maste vara den mest sovande sporten som finns..Lisa kanske ska bli Rakels tutor. For hon behover lite extra hjalp i skolan, och jag vill inte attt hon ska halka efter for myckket, och Lisa ar visade det sig en valdigt hogt rekommendera tutor och engelska lararinna och Rakel tyckte verkligen om henne..  

Fick tillbaka resultat pa mina prov vi hade for 3 veckor sedan jag fick 6 av 20 pa den nar jag glommde tvatta handerna och 1 av 20 (dvs hogsta betyg pa den vi hade veckan efter) Sa jag ar mycket nojd. Nu ar det bara 8 dagar kvar pa praktiken och sen blir det pasklov aven for mig. Jag langtar.


Rysk middag...

Igar var vi pa middag med Big jobb. Vi hade kunnat ga precis varsom helst. Men en av hans kollegor hade valt resturang sa av alla underbars stallen I London hamnar vi pa en mycket udda liten rysk resturang och jag far flash backs fran min tid I Moskva dar vi gick pa resturang mycket och jag alltid nar jag inte kunde lasa den kyrilliska menyn bestallde chicke shaslik, underbar kyckling kebab. Jag gillar inte rysk mat men man kan ju alltid skolja ner det med lite sprit.


Barnvakt



Min sota son som ar nojd, bara han har lite playmobil att leka med...

Jag ar hemma hos Sara ater choklad dricker tea och tittar pa TV, laser Amanda Schulmans blogg varje dag. Jag gillar hennes satt att skriva men jag forundras over hennes liv. Vet inte om jag ska bli avundsjuk over att hennes man gav henne frukost pa sangen varje dag under hela graviditeten. Och jag forsoker lata bli att gammfora det med min egen graviditet...Eller om jag ska tanka pa hennes liv som en romantisk Hollywood film inte riktigt pa riktigt.

Igenting att gammfora sig med. Jag laser Russel Harris bok ACT with love. Nina har fatt mig hooked pa sjalvhjalps bocker och det har ar den basta. Den handlar nycket om att arbeta med sig sjalv, vad vill jag, vilka varderingar star jag for hur vill jag vara som mamma flickvan, och van. Att lara sig se vad man har i livet som ar riktigt bra inte allt det daliga i dit forflutna. Jag ar expert pa att klaga pa allt. Haromdagen lagade Mr Big fantastisk middag i tradgarden och allt jag kunde prata om var fagelbajset pa traterassen, och alla trasig glodlampor i tradgarden. Jag menar det ar ju galet. Sa boken lar en hur man slutar vara en gnallig gnatig flickvan. Hur man kan vara en fin manniska som ger karlek.

Och jag har faktikst en pojkvan som gav nig en sprillans ny bil, och inte vilken bil som helst. Om man ska ga in pa matrealistiska detaljer.Sa jag ar nojd...

min alldeles underbar bil....


Praktik



Foto fran London svenskar..

Dalig uppdatering sa ar det nar jag ar pa prakitk. Det ar roligt larorikt och mycket intressant. Men jag hatar att vara “ny pa jobbet” att alltid behova fraga om allt hela tiden. Sen kanner jag mig lite utanfor for alla som jag arbetar med kommer fran helt andra kulturer och har valdigt olika varderingar och bakgrunder. Manga ar trotta och utarbetade och bryr sig inte lika mycket. Jag ar fortfarande en pigg aktiv framat student som vill leverera bra vard och som tycker att det ar helt okej att hjalp en patient till toaletten aven om det ar mitt i middagen. Jag tanker hur fornedrande ar det inte till att borja med for patienten att behova be om hjalp for att ga pa toaletten. Jag ar dar for att hjalpa. Jag klarar inte av att saga “nej lilla Vilma du far vanta“. Men det gor manga andra och det tycker jag ar hemskt. Och dom blir vall kanske lite trotta pa den nya studenten som ska vara froken duktig hela tiden..

Jag har givit 3 injectioner inga problem alls.Jag har tittat pa liggsar som du skulle kunna stoppa in en tennis boll i.. sa djupa och stora och dom luktar...forfarligt far mig att bli lite latt illamaende och katetrar… dom sager att den nasta ska jag satta in hmmmm har inte vant mig annu. Nu ar jag pa langvarden typ, jag tror fortfarande jag vill ha ett jobb med mera fart och flakt. Min mentor som jag har nu som tycker jag ar super duktig, tycker jag ska jag jobba pa A &E (akuten) eller pa surgery. Vi far vall se..


Min diet del 2


Kopte nya kokbocker en gammal och en ny..

Den gick bra shiit ponnesfrittes jag at inga carbs noll 000000 Inga carbs alls och gick ner 5 kg pa en manad. Sa det fungerar

Men sen kom Mats pa besok, och vi drack vin och malade om och jag orkar inte halla pa. Sa nu har jag gatt upp igen. Typ 2kg.. Sa klart. Men jag ar redan smal. JAg ar lika smal nu som nar jag var 18 och varje dag talar alla om hur ung jag ser ut. Jag sprang 10 km i  dag och jag kanner mig stark och fit. Jag ar jakligt nojd med min kropp. Men jag ska forsoka ata mindre carbs rent gennerellt for sa mycket man trycker i sig ar ju bara helt onodigt. Det blev min lardom. Och jga kopte nagot konstigt organsikt dyrt proteinpulver man kan ha pa yoghurten pa Wholefood igar kanske provar det. Vill inte flaska pa mig infor Grekland...:)


Lite bilder fran varan valdigt produktiva helg...


Sa har fint blev det malade spisen i gra bla svart och guld..
Tapeterna ar fran Antropholigie och fick budas over i sista sekund...

Organiserat kaos..

Mats facebookar...

Fardigt...

Rakel hjalper till (fruktansvard bild.. men jag ar arlig :) kan inte alltid vara snygg

Lyxig Lordag



Jag minns nar jag akte till Wholefoods och kopte en liten forpackining tea och tittade pa alla manniskor som storhandlade dar och jag tankte hur gor dom? Hur kan man branna sa mycket pengar pa at? I dag var det jag. Jag vet att det har nu later valdigt ytligt och artifciellt men jag alskar att fa kla upp mig lite kora min fina bil till Kensington ga runt dar inne lange, smaka pa alla olika ostar klamma och kanna. Kopa lite fina korvar, ostar, farsk fisk, kantareller har dom ocksa for £50 kg!!!!! Jag kopte kantareller for £10 ja helt crazy. Sen packar dom all mat at dig gar ut pa gatan och vantar medans du kor ut din bil och sen packar dom in maten I baggaget at dig. Det kanns bara sa sjukt lyxigt och jag alskar lyx… Forlat.


RSS 2.0