Sa var man i Sverige igen

1 gång i månaden har det blivit nu på sistone. Det är konstigt. Jag har sådan hemlängtan. Jag är trött på kalla gra tröga England där ingenting fungerar och skolan ar hemsk. Gillar inte alls hur elitistisk och strikt den ar. Samtidigt som jag inte alls vill flytta hit. Ush jag är aldrig nöjd.

Nu är jag hemma och hjälper föraldrarna att packa och flytta, i morgon kommer flytt lasset och vi säger hejda till Skvattramstigen där dom bott i 15 år. Lite nostalgiskt men kanske mera för mina bröder jag har ju aldrig bott här.
Jag har packat maniskt hela dagen och nu borjar det ta form. Det ar skont att bara vara hemma med lite lugn och ro.


Nu har lilla amerika akt hem...





Jag har sommarlov antligen semester. Lilla Amerila har akt hem. Va har verkligen haft hur roligt som hels. Vi han med British museum, slottet, london eye,  och  Big Ben.

Jag och Maria slappade med dom pa Nottinghill carnivalen i gar, och vi rockade loss pa Westbourne. Tyvarr var Mr Bbig hemma  med jobb emergency. Forst  bors kracsh och nu Irene, tar det aldrig slut?

Nar vi kom hem hade han hursomhelst fixat och forberett varsta middagen till och med lagt upp maten i kordinerade skalar och satt pa glad pack och handlat nya soppasar. Jag ar fortfarande lite i chock helt arligt. Det har ar min pojkvan som tommer diskmaskinen halften och sen trottnar och fyller pa med smutsig disk;

Vi hade mysiga hemma kvallar med DVD och BBQ i tradgarden och galna klubb ute kvallar sa det var en perfekt mix. Just nu kanner jag mig helt slut som manniska och artist jag har stadat hela huset och tvattat typ 6 maskiner tvatt med lakan. Lucia varan staderska ar pa semester valdigt olagligt.

Det som ocksa var roligt var att Mr Bigs kompisar antligen fick traffa min barn, det var en valdigt yckad kombination och dom hangde bra tillsammans. Jag ar sa glad over att man kan ta med mina barn OVERALLT..Och att dom bara gillar laget.

I morgon aker jag till Sverige och semestrar och hjalper familjen med fytten. Jag ar sa glad att jag bokade biljetterna. For om jag hade gatt har hemma i 1 vecka utan barn och pojkvan pa jobbet hade jag dott. Klarar ine av att ha trakigt.  Sen tror jag det ar bra att sakna varandra lite ocksa. Jag langtar till skolan borjar sa man far ett nytt projekt. Kanns som jag inte pluggat pa evigheter.

Annars har vi ett ganska sort projekt pa G men jag ar lite vidskeplig sa jag skriver mera om det nar det ar klart.

Nu ska jag gora stor kol med lasange sa han har nagot att ata prinsen nar jag ar borta...:)


att vara svarsjuk..

Isak pa x-ray

Svartsjuka det ar jobbig jag ar sjukt svartsjuk for tillfallet. Svarsjuk pa min pojkvann som spenderat 3 dagar i ett stort mansion pa ibiza med party planners , VIP, VIP, lyxiga batturer och egen egen kock.

Ja allt allt det lyxiga ni kan tanka er och lite till.  Sjalv har jag varit hemma med mina underbara barn storhandlat pa tesco. Gatt pa playdates och stadat valdigt  glamorost.

Jag ska ocksa till Ibiza i Septemeber pa tjej mohippa, men vi bor i en liten laghenhet och kommer antagligen ata pasta morgon middag kvall. Inget jag kan gor at det men jag gar har hemma och osar och kanner mig bara sa sjukt irreterad. Hjalp mig...


Kraftskiva t/r

Sa ar den arliga kraftskivan redan slut. Lika roligt harligt som alla tidigare ar. Det har aret hade vi ju dessutom langvaga besok fran Miami. Pa torsdagen stralade solen och Goteborg visade sig fran sin basta sida sa vi borjade pa lunch pa langedragsvardshus sen hade mina snalla foraldrar lamnat kvar baten sa vi akte ut till Branno, det tog lite langre tid en det brukar gora for vi korde lite fel men navigerade med iphonen sa det gick galant.




Pa vagen hem sa badade vi pa Jonsholmen Mr Big skar sig djupt pa en glasflaska sa klantigt. Sa pa fredagen nar det fortfarande inte slutat bloda fick vi aka till Sahlgrenska och sen vidare till lokala huslakaren dar en arg liten dansk doktor korde 15 bedovnings sprutor i hans stackars hand och letade efter glasbitar.



Sen drog vi vidare till Liseberg jag vann den storsta choklad kakan ever men sa ar jag ju en lite tur gris. Vi tog sista natt bussen till Bollebygd, nar vi klev av blev en av dom andra passagerarna upphamtade med traktor sa det var ju valdigt exotiskt. Kraftskivan var underbar god mat mycket  sang och livat hela natten.

I gar flog vi hem. I dag korde jag killarna till flygplatsen och dom akte till Ibiza. Sjalv ar jag hemma och firar min fodelsedags tjej. Tack Morfar, och Gunnel och Rolf for dom fina korten.. Rakel fick valja vilken tarta hon ville inklusive hembakad, men ville prompt ha Toy Story tartan i bland forvanar hon.






Maste bara visa

Lite bilder pa var nya koks horna, jag ar sa nojd...



Och antligen kan man hanga mera en sy-trad pa mina krokar som jag kopte i LA.

lite tankar pa kvalls kvisten


Rakel sommar pysslar lite...

Sen den 26 juli tror jag att jag har sett Mr Big i total 7 timmar, forst var han I NYC,jag var i Sverige, sen var han pa jobbet, sen var jag pa jobbet och nu ar han pa jobbet igen... jag ar trott pa riots, och bors krascher. Kan det inte bara vara lite normalt. Jag vill ha semester tillsammans.  Blir det ingen semester tillsammans sa aker jag pa min forsta ever semester sjalv. Men nu ska jag oja mig lite over hans pass som fortfarande ar pa vift i Birmingham tror jag det var.  Snalla Jesus, gud lat det bli klart tills nasta vecka.

 Jag har jobbat kvalls skift den har veckan nar jag kommer hem sa sover han. Nar jag vaknar har han gatt. Nar jag ar ledig, sa jobbar han sa sent sa han sover pa hotell och nu ska jag jobba hela helgen.  

 

Men jag ska inte klaga jag har ett bra liv och tva fantastiska barn. Dom sager sa mycket roliga saker, I dag sa Rakel
” mummy I love you more then California”  Isak sa ” mummy I love you more then the moon” Men dom kom inte riktigt overrens om huruvida dom alskade sina foraldrar mera en varandra.  

Jag tanker ofta pa Madeline Mccann som forsvann. Vad som hande med henne och hur man gar vidare. Skulle jag forlora mitt enda barn skulle jag ta livet av mig.  Jag tror inte jag skulle kunna komma over det.

Men om man har andra barn och ta hand om som dom hade da maste man ju halla i hop det. Hur gor man det hur gar man vidare? Jag laste en interjuv med deras mamma nar hon sa att hon aldrig lamnar sina barn langre och hon refererade till nar hon hade tankat en gang och bett barnen folja med in. Och dom hade undrat varfor dom inte kunde vanta i bilen. Och sen svarat med att ar du radd att nagon tar oss med som dom tog Madeline.

Kanske ar jag lite morbid som funderar over det har, men varje mandag jag sager hejda ar det som jag gar sonder lite grann, och ibland sa tanker jag tank om jag aldrig skulle se dom mera ar det sa har livet skulle  vara ar det sa har att leva utan barn. Men sa ar det ju inte. Mitt liv ar pa HOLD varannan vecka. Jag lever jag gor saker men det ar liksom inte riktigt pa riktigt nar barnen inte ar dar.  Jag undrar hur det skulle vara om jag en dag skulle ha nya barn som skulle vara dar hela tiden. Skulle man kanna sig mera levande, eller annu mera skyldig.  Oj nu blev det flummigt och sent.  Jag tanker pa er alla mina fina vanner och familj dar ute jag ar glad att jag har er...Sov gott.

 


Vi tillbringar semestern pa sjukhuset...


Barn pa spaning...Rakels sager att nasta sommar vill hon stanna 7 natter, vi hoppas att mormor orkar.

Jag och Isidor ater frukost/brunch pa Otto Lenghi pa Upperstreet.
Isidor och Elias

En vindrufsig valdigt solbrand liten pojk...


Nar jag ar ledig och barnen ar lediga vad gor vi da? gar till sjukhuset. I gar var vi pa speach and language assesment med Isak som skolan skickat oss pa. Han klarade alla sma prov galant inga problem dar. Nar han sag en bild pa en dam som sydde med en stor nal sa han att hon var ”nailing” i hans ogon sa var den langa nalen en spik, nasta bild var pa en flicka som bakade, da sa han the girl is cutting the cake, och sa kallade han pafageln for bird. Men allt annat klarad han galant sa klart. Valdigt intressant att se. Sa nu ar han utskriven/discharged.

 

I dag var vi pa varan lokala GP, for Isak har som en knol pa brostkorgen pa vanster sida det ar som att av revbenen sticker ut lite svart att forklara. Detta kan tydligen vara tecken pa kurvig ryggrad. Men Isaks ryggrad verkar vara ok, men han rontagas i morgon. Pa mandag ska jag pa smear test och pa Tisdag ska jag till tandlakaren. Det ar bra att man har ett litet projekt varje dag.

 

 

Nu lite skol semester tips till alla engelska mammor. Rakel hon ovar med sin tutor varje dag 1 timme hon ar sa duktig, det ar bra for mig ocksa for jag och Isak far mera tid att ova tycker det ar svart att lasa laxor med 2 barn sammtidigt. Preeti rekommenderade det har spelat. Sa nu rekommenderar jag det vidare till alla mammor.  http://www.starfall.com samt  iphone application  Pocket Phonics, en av dom fa med engelska uttal och inte amerikanska.


Riots in London men inte i Highgate


I onsdags hamtade jag min 18 ariga lillebror och mina barn som tillbringat en vecka i Sverige pa landet med mormor pa Stanstead flygplats.  Pa vagen hem maste vi kora en annan vag pga av reparationer av motorvagen northcircular A406. Vi hamnar lite fel och kor igenom Tottenham, jag skamtar och sager att det har ar ett av London, Englands fattigaste omraden och kan vara ganska farligt vi laser dorrarna till bilen och kor hem.  Men da kl 24.00 pa Onsdags kvallen ar det lugnt, bara lite ungdomar ute pa gatorna. Da i onsdags hade vi ingen aning om vad som skulle ske bara nagra dagar senare.

Min lillebror turistar sig igenom  London, barnen har sommar lov och jag gor min sista praktik period pa ett sjukhus i Norra london. Snart  har jag klarat av mitt forsta ar som sjukskoterska.   I lordags var vi hemma lillebror var med sin kompis pa Iron maiden, jag oroade mig mest over hur dom skullle ta sig hem mitt i natten och att dom inte skulle dricka for mycket. Som tur var tittade jag inte pa nyherna alls den kvallen. Min pojkvan ar Amerikan och  jobbar i city sa vi pratade mest om finans krisen och borsen som rasat dom senaste dagarna nar jag korde till sjukhuset i mandags morse tog det mig 30 minuter extra, Woodgreen sag ut som scener ur en film. Inte en manniska var ute . Alla sopptunnor utvallta sa mycket skrap pa gatorna. Fonster som var krossade eller barrikaderade. Nar jag kom till Enfield kunde jag inte ens kora igenom city utan mottes av avsparrningar och polisband. Senare under dagen skulle en av mina kollegor ta med en patient till Tottenhams tingsratt. Dom kom inte ens in. Alla datorer var stulna, papper forsvunna. Det ringdes fram och tillbaka ill varan avdelning pa sjukhuset. Vad hander nar sjalvaste tingsratten har blivit lynchad. Ingen som vet, ingen som har svar sa vi vantar pa mera information.

 

Jag tanker fortfarande att det har ar ett litet lokalt problem i en isolerad klick i nagra av norra londons fattigaste omraden. Det ar latt att stanga av handelser som den har. Det ar ju inte pa min gata, det ar ju ingen som jag kanner osv. Men nar sms’en borjade ramla in i gar  Sondag kvall och jag satte pa nyheterna da blev jag radd for forsta gangen pa riktigt.  Vad ar det som hander. Jag foljde nyheterna pa BBC live hela kvallen. Laste mina kompisars facebooks uppdateringar sag hur det spred sig,Clapham, Croydon, Hackney, Ealing och sen Chasefarm. Chase farm det ar nara dar vi bor. Jag textar med en kompis i Clapham, han har akt hem till sina foraldrar han sager att han inte kanner sig trygg hemma.  Min kompis som ar hemma sjalv med 2 smabarn i Archway textar mig och sager att hon inte kan sova. Jag forsoker lugna henne med att dom bor ju pa en mews, (det ar som en liten innergard med staket) Sa hon borde vara saker. Men det kanndes da logiskt som att det sakert skulle sprida sig ner till Archway. 

Till slut sa somnar jag, min kille har lite halvt pa skamt lagt varan ved yxa under sangen och sager med en menande blick man vet ju aldrig.


Landet ar som balsam for sjalen






Det basta med att man borjar bli vuxen ar att man kan umgas med sina foraldrar pa ett helt annat satt en nar man var en arg skrikig tonaring. Nu umgas jag med mina foraldrar for att jag vill och for att jag tycker det ar trevligt inte for att jag maste. Jag kanner inga krav press och stress pa saker som jag ”maste gora” nar jag ar med dom.  

Jag och mamma vi gillar samma klader, shoppa samma saker, garva at samma saker. Vi kan sitta uppe och fnittra at faniga saker precis som tva tjej kompisar. Sen sa klart kan hon ju ga mig pa nerverna totalt ibalnd. Men inte just nu... 
Ju aldre man blir dessto mera verkar man fa gemensamt med sina foraldarar.

Min kompis Maria kom och halsade pa en dag och vi begav oss pa en liten barhopping med baten. Det ar roligt att ses inte bara i London hela tiden. Jag far alltid mest hemlangtan till Sverige nar jag ar dar. Jag hoppas att jag en dag nar jag har lart mig ta det lite mera lugnt kan ha ett landstalle i Sverige. Men inte annu kanner mig inte mogen for annu mera ansvar.

Jag har precis tillbringat 5 underbara dagar pa landet med barnen. Blivit lite for solbrand  och badat massor. Barnen ar sa dar harligt bruna med lite skrubbsar bade har och dar. Jag gillar och vara pa landet det ar total avkoppling och det finns ingenting att gora. Jag badar tvattar haret, varmer lite vatten till disken diskar, lagar lunch. Barnen leker, hoppar pa trampolinen, pysslar i tradkojan, badar lite till spelar spel, lyssnar pa radion och ater dricker kaffe och fikar. Finns nog ingenting som ar mera avkopplande. Nar jag ar hemma haller jag hela tiden pa och pysslar och fixar med nagot. Stadar plockar och donar men inte pa landet. Om jag kanner mig sjalv ratt sa skulle det absolut sakert inte vara samma sak om det var mitt landstalle. Nu tillbaka till jobbet. Medans barnen njuter av dom sista dagarna pa landet.


RSS 2.0