http://malinlondon.wordpress.com/

Hej min blogg ar inte avstang utan flyttad till ovanstaende adress.

Man behover inte losen eller anvandar namn.
Om du vill kommentera sa maste man fylla i nagra rader i kommentars faltet, men det gors bara en gang sedan sparas det och du kan kommentera sa mycket du vill. Vi ses pa andra sidan. Pa min nya fina blogg...

http://malinlondon.wordpress.com/

Min lilla familj

 Jag har dom senaste manaderna varit besatt. Jag har fatt en ny familj som jag umgatts med nastan varje kvall. Dom har blivit fina nara vanner. Jag har foljt dom genom flortar, intriger, skilsmassor, cancer, dod, alkholism. Nu har dom akt pa semester och jag vantar ivirigt pa att dom ska komma tillbaka.

Greys Anatomy jag har marathon tittat mig igenom sasong 1-5 det ar sjukt manga timmar framfor Tv:n men det ar en av dom battre TV serierna jag foljt pa lange. Inget slar forstas Brothers  and Sisters men det har ar nara . Nu vantar jag pa Sasong 6 som ska komma med posten vilken dag som helst.


http://malinlondon.wordpress.com/

Efter 7 trogna ar pa blogg.se sa ger jag upp. Varre interface far man leta efter, jag vill ha nagot lite modernare sa jag har tagit mig i kragen kom och kolla in mitt nya hus.

My blogg is moved please visit me on


http://malinlondon.wordpress.com/

Fran botten till toppen...

Jag har sa fina vanner efter mitt senaste lilla utbrott har tva av mina fina nara vanner ringt och pratat. Dom ar bada sa valdigt olika men sager sa fina vettiga saker. Jag mar battre, det ar huvudsaken.  Tur att jag inte ska gifta mig for jag skulle aldrig kunna valja brudtarnor, ar det ok att ha 6 st?

I dag  har jag  sprungit, det och shopping gor mig alltid pa battre humor. Jag har laddat ner runkeeper till min I phone basta basta spring applicationen jag ar hooked. Pysslat har hemma och lyssnat pa Veronica Maggio. Hon gar mig glad.

 Struntat i att dra upp rullgardinerna och badda sangen. Varfor halla pa och badda nar man ar ensam hemma och ingen pa besok och sovrummet ar 3 vaningar upp? Jag gor saker for att finna min egna lycka och inte lagga den i handerna pa nagon annan.


Hur gor man for att bara stanga av?

Jag ar trott. Kanner mig helt utsliten aven om jag har semester. Jag har sjuk hemlangtan till Sverige.
Jag kanner mig fruktansvart host deppig, och som en otrolig jobbig flickvann. Jag kan inte sluta jag maste tjata och gnata lite om allt. Det maste vara sa jobbigt attt leva med.

NAr jag blir san da stanger Mr Big av mig han vare sig lyssnar eller svarar nar jag pratar och da blir jag ju helt hysterisk och tjatar och gnaller annu mera. Vad ska jag gora. Kan jag inte bara vara javligt glad och tacksam for mina fina barn, vart fina hus och allt  som faktiskt ar bra i livet. I bland undrar jag om jag ar dammaged gods. Om jag ar helt okapabel till ett fungerande forhallande. Om jag kanske skulle vara battre off ensam. For jag orkar ine vara den enda som hetsar upp mig. Jag onskar jag hade hans formaga och bara stanga av ALLT och ga till jobbet.  Hur gor man? var ar off knappen? nej nu far jag rycka up mig.. Ny vecka och nya tag..


Hektiskt

Vilken hektisk helg det har varit.  I fredags kannde jag mig so super mu, forst med Isak i skolan for attt traffa froken. Sen hade jag en pojke hemma fran Isaks klass pa playdate. Bakade tva fantastiska kakor till kvallens  BBQ. Sen vidarre till skolan dar vi hade rekord bake sale, rakel foljde med en kompsi hem. Jag och Isak gick hem till en annan mamma efter skolan, sen hamta Rakel och sen pa BBQ ja dagen gick i ett. Men mycket manniskor och moten. Barnen badade hela kvallen i poolen. Isak ar sa duktig pa att simma nu. Han ar ett riktigt litet vatten djur.

 

I Lordags hade jag och Rakel lite egen tid och unchade med Elin i Richmond. Rakel tjatar om hal i oronen. Tycker kanske att hon ar lite ung. Men resonerar som sa att det kommer ju ske inom en 10 ars period anyway so why not. Men nu har pappa sagt nej. Sa da behover ingen fundera mera over det. Han ringde i dag och ville dela med sig av sina rgument om att det var shavigt, att dom andra barnen i hennes skola gor det vid senare alder osv. Helt arligt orkar jag inte ens hora pa det. Det ar inte jag som vill ta hal i oronen? Det racker vall med ett nej. Varor ska allt altas hela tiden?

 

I lordags var vi pa dubbeldejt med ett annat pa pa Gauchouse, de ar en kott resturang kjedja. Dom har i pricip bara kott och bearneise sas.  Har aldrig varit innan, men maste saga det var mycket battre en jag forvantade mig. Sen gick vi pa min forsta 40-ars skiva. Och jag haller med min kusin 40-arsskivor is the shit. Alla ar avlsappnade, over smabarns aren och kan prata om andra grejer en sariga brostvartor. Och alla tycker det ar roligt att ga ut och ar taggade pa nytt. Sa vi hade hur kul som helst och avslutade kvallen med kareoke. Det finns tydligen pa video och det vill jag inte se.

Resten av helgen var som ni nog forstar valdigt lugn. Nu ar jag sjuk, men jag far vall skylla mig sjalv.


Ny vecka nya rutiner och ny mat...

 
Pannkakor i lekstugan...

Harliga kladdiga bakesales cakes

Mina fina friterade rakor...

Jag ska ga upp tidigare pa morgonen, och gora mig sjalv klar innan jag vacker barnen. Tanker att det ar lattare att motivera dom pa morgonen om jag ar fardig och inte springer runt i morgonrock.  Jag ar ju saklart den mamman som kor mina barn till skolan fortfarande i pyjamas...

  • Jag ska flata Rakels har varje morgon innan skolan hon ar sa mycket finare i uppsatt har.

 

  • Jag ska bli battre pa att planera playdates

Jag ska laga mera mat, fick lite daligt sammvete nar jag pratade med en mamma i skolan som alltid lagar middag til sin man. Jag lagar typ aldrig mat till Mr Big, for det blir sa krangligt. Barnen ater ju helst fiskpinnar, kottbullar, kyckling, pasta ris. Ja ni vet barnmat, och da ater jag oftast med dom. Ska jag da laga mat igen till oss och ata middag 2 ganger? For jag orkar inte vanta tills Mr Big kommer hem da hungrar ja ihjal.  Sa nu har jag forsokt att gora roligare mat till mig och barnen  sa i veckan har jag gjort, fisksoppa, och friterade rakor ( enkelt och sa smiddig, blanda potatis mjol, mjol, vatten, kryddor persilja och joxa ner rakorna. Hettta sedan upp lite olja och stek. Till det serverade jag ris.

 

Sen har vi nya kvalls rutiner ocksa,  tidigare middag  17.30 sen dusch och ev laxlasning och sen mystid  (tv) tillsammans innan laggdags kl 19.30 Det ar helt meningslost att forsoka vanta sa alla kan ata middag det blir for sent och nar BF val kommer hem ar alla skit speedade och jag har hoga forvantningar om familje middag och sa blir det katastrof i stallet. Sa jag ar ledsen men vi ater inte middag tillsammans langre det for vi gora pa barnfria veckor.  Men han far ju ialafall hem lagad mat..


Losa tander, kakor och annat smatt och gott..

Tack for tipsen, appel crumble cupcakes later gott, recept tack. Jag gjorde mina uggle kakor och dom blev vall sadar. Sa jag far nog gora lite cupcakes ocksa. Rakels forsta dag i skolan gick bra och den nya lararen verkar mycket trevlig. I gar fick jag dra ut Rakels forsta tand hon har tjatat lange sa jag tog tangen. Kanske skulle blivit tandlakare istallet. I kvall sa kom tandfen med £1 helt otroligt att dom fortfarande tror pa sant. Det forsta hon fragade i morse om feen kom genom skorstenen eller genom fonstret?  Jag sa att jag tror hon kom genom skorstenen eftersom alla fonster var stangda.


Mr Big ar pa stort mote i dag ibland jag glommer latt bort vad han igentligen gor pa sitt jobb. Eftersom jag fortfarande knappt forstar grejen ar det svart att satta sig in i det hela. Men i dag ar han pa mega stort mote dar han blivit utvald att delta.  Very Important person.. Jag och barnen skojar om att han jobbar pa CIA, kanske ar han igentligen en hemlig agent.

Jag och Isak softar dom har sista dagarna innan skolan borjar...
Kanske inte riktigt lika fina som pa bild, men hembakta ar dom...
Rakel nyopererad :)

Att lasa eller inte lasa..

Vissa dagar har jag mera hemlangtan till mitt kara modersland en andra, i dag ar en sadan dag.

Jag ar trott pa den engelska skolan. Jag har svart att forsta denna hets och press pa sa sma barn.  Dom har laxor varje dag och sa mycket ansvar. Nar man ar 6 ar da ska man kunna lasa och skriva. Har i den har familjen ligger vi efter, riktigt ordentligt. Det basta hade varit om hon hade fa ga om ett ar men det gick skolan inte med pa i stallet ska stackarn kampa pa och vara ”sist” i klassen. Stackars Rakel har varit i upplosnings tillstand vissa stunder under sommaren. Hon ar radd for att den nya lararen inte ska veta att hon kan lasa och bli arg. Jag forsoker forklara att det ar lararens jobb att lara ut och vad skulle han gora om alla kunde lasa.

Hon har iallafall en massa goa kompisar och gillar skolan i ovrigt. Men jag kan inte lata bli att tanka for mig sjalv i sverige borjar man skolan nar man ar 6 inte nar man ar 5.... och jag ar ganska saker pa att svenska barn inte har las och matte laxa varje dag och gar i skolan varje dag mellan 8.50-3.30 ghhhh jag vill emmigrera. Men det gar ju inte sa vi kampar pa vart allra basta.


Vilken ar den basta bake sale kakan

Jag letar efter den ultimat bake sale kakan, jag har provat muffins, kanelbollar och chokladbollar. Men dom fattar defenetivt inte den svenska grejen och gora kanelbullar ar som att kasta parlor efter svin.  Fick det har tipset fran harliga Sara, nagon annan som har nagot tips...

Vill du också baka så är detta vad du behöver:
100g strösocker
100g florsocker
450g vetemjöl
1tsk vaniljsocker
2 ägg
200g smör

Mandel och chokladlinser att dekorera med

Och så här gör du:
Släng ner alla ingredienser till degen i en matberedare och rör ihop lite snabbt. Låt sedan degen vila i kylskåpet en timme eller mer. Kavla ut degen på mjölat bakbord och tryck ut rundlar, vi använde ett vanligt dricksglas. För över kakorna till en plåt med bakplåtspapper, forma runda bollar av deg till ögon, tryck fast ett par chokladlinseri bollarna och en mandel till näbb. På bilden jag inspirerades av var ugglans fötter gjorda med gaffelavtryck (se kakorna längst upp på översta bilden) men jag övergick till att göra fötter av chokladlinser i stället, tyckte det blev sötare i dubbel bemärkelse =)

100 dagar jag ska hallla hela vagen...

Nu kor vi igang med 100 dagars utmaningen for snyggare magar. Alla kan vara med. Spelar ingen roll hur stor eller liten mage man har. Funkar nog tyvarr inte om man ar gravid da far man vara med och heja pa bara! Sa har gar det till:

Dag 1 - 1 riktig situps och 1 russian twist. (om man inte har en boll kan man ta nat annat i hemmet typ en bok, mjolpaket eller sa)

Dag 2 - 2 situps och 2 russian twists

Dag 3 – 3 situps och 3 russian twists

…. sa fortsatter man fram tills dag 100. Det blir ju lojligt latt i borjan men sen blir det nog allt jobbigare. Missar man en dag sa ar det ok att ta igen detta dagen efter.

Vem hanger pa!?


Nostalgi kväll

Vilken nostalgi kväll. Jag åker ofta till Sverige men oftast har det blivit till Göteborg, dom gånger jag har varit ute i Stockholms natt liv dom senaste åren kan därför räknas på en hand. Men i går så träffade jag en ny/gammal kär vän.  Det kändes lite som att jag skulle på dejt även om det var en tjej dejt. Jag tog pendeln in till centralen och gick sedan ner till Stureplan. När jag bodde i Stockholm hade jag nog hoppat på bussen eller tagit tunnelbanan men nu känns alla avstånd så små. Jag känner mig som en turist i min egen stad jag hittar överallt. Men kollar in nya affärer som öppnat. Jag ser flera bekanta ansikten på min promenad, det är ju inte klokt. Jag är lite härligt nervös förväntansfull för mitt möte. Sista minuten shoppar ett par stora vackra örhängen, funderar på om jag borde tagit högklackat istället.  Vi möts på Prinsen, välkomst skålar med varsitt glas champagne, och äter en underbar Havets Wallenbergare, jag hoppar potatisen och efterätten. Jag försöker iallafall´, jag har 2 veckor kvar att komma in i  någon slags badräkt. Vi går vidare till Riche där min vän som hävdar att hon aldrig går ut stöter på bekant efter bekant, jag träffar också folk, gamla klass kamrater och föredetta arbetskollegor. Tur att jag aldrig varit singel någon längre tid i Stockholm.  Tror det skulle blivit "trångt" snabbt.
Alla ser i princip likadana ut, min förmåga att "döma" folk och tala om varifrån dom kommer var dom bor jobbar med och vilken skola dom gick i den har jag fortfarande kvar. Det som var så skönt med att flytta till London för där har jag ingen koll och alla är sa olika och ingen bryr sig. Men jag inser nu att efter nästan 7 år i London så börjar jag fatta hela den där grejen även där. Jag bryr mig inte om vilket fack folk tillhör. Men jag bara älskar att spana på folk och sortera dom. Mr Big han säger ofta "honey don't be so hard on people and don't judge"  Men det gör jag inte jag bara sorterar.
Vi avslutade kvällen med promenad till T-banan och varmkorv på Kungsgatan. När jag kom till pendeln var det 20 min till nästa så jag köpte en Whopper och bjöd spärrvakten på pommefriten. Kom precis med bussen i Huddingecentrum. Härligt med lite flytt så jag slapp vänta i 55 min på nästa. Funderade på att jag var lycklig som slapp tonårs pendla ut i förorten när jag var ung eftersom jag flyttade hemifrån tidigt och alltid bodde i stan. Men att göra det en kväll är det riktigt mysigt. Gick av vid rätt stopp och gick direkt upp i skogen, mina föräldrar bor i ett natureservat. Men det är Sverige och jag känner mig trygg och inte alls mörkrädd. Vad ska hända här. Där mitt ute i skogen möter jag pappa Mats som är ute och promenerar hund.
Nästa vecka blir det hälso vecka, kanske kan vi ta med barnen på spa helg?

RSS 2.0