Gott Nytt år



Nu ska vi på fest hemma hos Eric & Nicki, gott nytt år alla trogna läsare, puss vi saknar er

Sista veckan.,


Fredag,
Idag har Fredrik och Rakel varit ute och fikat med Erik, och jag låg hemma och läste tidningen, helt själv underbart. Efter det begav sig hela familjen Ahlin hem till Erik och Niki för att hjälpa dom med att bära upp deras gigantiska kylskåp upp för en smal krokig trapp. Det tog typ 2 timmar men det gick till slut. Man har ju flyttat saker och ting förut. Nu ska vi äta lite middag, och softa lite.

 Torsdag
Fredrik åt nog något illa på julbordet i går så idag har han legat hemma och kräkts. Jag och Rakel därimot hittade hela vägen in till stan och mellandagsrean. Rakel var på ett strålande humör och satt och sjöng i vagnen, sammtidigt som hon tuggade på filtar och leksaker. Vi var på Selfridges, JohnLewis, Mothercare, Libertys och Laura Ashely. På Laura Ashley stod jag länge och dreglade över alla fina tyger som var på rea. Men man kan bara ha ett visst antal kuddar. Jag vet inte riktigt vad man mera kan sy av deras tyg? Överkast kanske. Gardiner det har vi inga. Köpte en fin julgrans kula på Libertys som jag ska ha i granen nästa år. Jag samlar från och med nu på vackra och speciella kulor. Även idag vände det lilla spektaklet på sig. Till middag åt vi Nyponsoppa med fattigariddare (Rakel gillade nyponsoppan). Till Sverige kommer vi den 12 Januari. Längtar.

Onsdag

Igår åkte farmor och farfar hem, så det känns lite tomt. Idag har vi städat och tvättat och tagit det lungt. Rakel levde loppan i morse och vände sig flera gånger. Det känns som hon snart har vuxit ur sitt gym.  Hon har även börjat greppa om fötterna. Hon ser för söt u vår lilla akrobat.
I dag fick hon smaka på lite mosad avokado till middag. Jag har läst i min bok att det skulle små barn gilla. Rakel kräktes upp alltihoppa.
Hon sover fortfarande hela nätterna och vaknar vanligtvis kl 9 på morgonen. Men hur resten av dagarna ser ut det har vi ingen riktig rutin på. Försöker lägga henne runt 22. Men som i kväll är hon fortfarande uppe 23.30. Men vi har kollat på trollkaren av OZ hela familjen, och det var mysigt.
Har även sytt en super fin filt till Angel och Nadias lilla Nikolai. Fredrik tycker jag ska börja sälja dom för att dom är så himmla fina. Vi får väl se.


Så här såg det ut i morse från vårt fönster
Tisdag

Så här fin är jag i min julklappströja och mössa som jag fick ända från Singapore. Tack, Cissi. Den har dessutom en massa roliga tryck som man kan slicka och bita på. Kul.
Igår var vi hemma hos Angel och Nadia med farmor och farfar och åt ännu mera julmat och kollade på deras lilla bebis, Nicholai.
Just nu är pappa ute på REA med farmor och jag är hemma med farfar och mamma och tar det lungt. Det är så himmla mycket folk ute på stan så man blir helt trött. I morse var det 1 + grad, och snöblandat regn. Det var första gången jag fick se lite snö.
Jag gillar fortfarande att äta, och igår köpte mamma en kokbok så hon kan nu laga en massa smaskiga pureer till mig. Och efter att jag har börjat lite med napp på kvällarna, (bara när jag ska sova). Så har jag fattat det här med nappflaskan lite bättre faktiskt, men inte helt.



juldagen

granen

I dag sov vi länge hela familjen. Rakel vaknade lite vid 9 och sommnade om fram till 10.30. Sen gick vi upp och hade det så där mysigt som man bara har det på juldagen. Fredrik gick ut på en promenad med sina föräldrar. Och jag och Rakel hade premiär video konferans med familjen Lundquist i Sverige. Hur coolt som helst.


JULAFTON

Årets julklapps skörd...
Nu har vi ätit och ätit, öppnat alla julklappar och haft det super mysigt. Så nu är hela lgh fylld med snören och papper.   Vi fick allt det vi önskade oss plus lite till.
Rakel

Från mamma och pappa
3 pyjamasar , Leksak att ha på vagnen
Teletubbies den röda, R2D2

Från Farmor & Farfar
1 pyjamas, tröja kjol och strumpbyxor,  Body POP och en bok

Från farbror Jacob Monchichi...precis samma som mamma hade när hon var liten.
Från Cissi 2 tröjor och en super söt mössa med tillhörande vantar
Från Leia, bok med rim och ramsor
Från Angel, Nadia Tallrik, skål kopp och sked, tygbok

Malin

Vita tumm vantar, Sockor, Vinterkappa super fin, Bok. Hårklippning. Presentkort på soltid. Lena PH senaste skiva, singerad. Kokbok

Fredrik
Karaff från Ingerd roman, Pyjamas, Bestick, 2 fina fat från Alessi. Starwarsbok, en vacumpump till vin flaskorna. (vi dricker ju så dåligt) Manchett knappar med Rakels tummavtryck i silver. Bok

en WEBB kamera till datorn, från pappa Robert. Så alla ni med webb kamera får höra av er så vi kan kommunicera mera...


Rakel ligger nu och vilar. Det är inte många minuter hon har sovit idag. Men hon är väll okså exalterad över alla klappar. Snart ska vi äta lite christmas pudding.

Nu har vi ätit av det dignande julbord. Ål, prinskorvar, köttbullar, julmust, sill lax skinka, brysselkål. Och massa gott. Lammet och potatisgratängen får vi nog spara till i kväll. Rakel öppnade sin första klapp. En fin mössa i fleece och vantar från cissi. Hur hon nu fick tag på det i Singapore är en gåta..Vi har lyssnat på "mer jul" och nu går morfars julskiva med lite mera klassiska stycken varm. Och Rakel sjunger med. hon gillade visst jul musiken.


Rakel har fått på sig fin klänningen. Farfar hittade hem tillslut. Och matlagningen pågår för fullt.

Nu har vi varit och handlat lite mera mat. Allt får ju inte plats i vårt lilla kylskåp. Rakel vilar igen. Farmor och pappa lagar mat, och mamma bloggar. Farfar är fortfarande borta.  Här är det 12 + och sol. Hur kallt varmt är det i Trångsund? Vi äter julbord lite senare. Nu saknar vi bara lite Carl Bertil och kalle. Och hela familjen Lundquist så klart... Pussar och kramar.



Rakel äter julgröt..

Nu har pappa vaknat, äntligen. Farmor har nattat Rakel för lilla förmiddags luren. Farfar är fortfarande ute. Vi ska snart äta gröt. Och vi har gjort oss julfina.


Eftersom vi var uppe till 2 och bakade pepparkakor i går. Så blev det lite sovmorgon i dag. För utom för farfar som gick upp tidigt och är på Portobello. Pappa sover. Mamma och Farmor är uppe och leker lite med mig och snart ska vi äta gröt.
fullhanden


Nu har vi varit uppe halva natten och bakat pepparkakor, ganska knepigt degen var lite för varm. Men tillslut  blev dom jätte fina. Tack för alla fina julkort. Rakel sover sött i sin julpyjamas.


dan före dan..



Fredag
I dag fortsatte vi vår shopping, och jag fortsatte sova i vagnen, det är lungnast så.  Åt lunch på YO Sushi. Mamma har handlat lite julkappar till mig men jag vet inte vad det är. Nu väntar vi alla på att få öppna alla paket och äta all god mat i morgon. Mest mamma tror jag.  Nu är pappa ute och handlar middag, Farmor och Farfar är och träffar Farbror Jakob. Och jag och mamma softar lite hemma.

Torsdag
, en hård dag på stan, jag tror att farmor köpte lite julklappar till mig. Men jag vet inte för jag sov mest. nästan hela dan.  Jag gör ju det när vi är ute och går sådär.  Jag har blivit lite förkyld, mamma har smittat mig. Och jag har faktiskt börjat lite med napp. Jag ville liksom aldrig sluta äta på kvällarna. Utan helst ligga och snutta hur länge som  helst. Men mamma ville tydligen göra mera en bara sitta med mig hela tiden. Så nu får jag napp på kvällen innan jag ska sova. Och det funkar galant.

Onsdag, I onsdags så hade mamma sitt hår äventyr och på eftermiddagen kom farmor och farfar. Med en massa paket, och god mat. Som dom tre kungarna från väster. Eller hur det nu var. Tyvärr lyckades pappa hälla vin i vår intrnet box och det blev ett himmla liv. Både mamma och pappa ringde till vår internet leverantör som först sa att det skulle ta 3 veckor .  3 veckor utan internet och TV, och bloggande bomber och granater. Tillslut så lovade dom att komma snarast, så dom kom faktiskt i morse..(fredag)



4 månader

4 månader
Idag är vår lilla tjej 4 månader. Det hade vi tänkt att fira med att mamma äntligen skulle gå till frisören. Men när vi väl kom in till stan så visade det sig att frisören hade dubbelbokat.  Och då blev jag jätte arg. Men det var bara att åka hem igen. En sak kan jag säga att jag kommer aldrig gå dit igen. Otrevliga var dom okså.  Tillslut bokade jag en tid hos en lokal frisör som jag spanat på en längre tid. Så nu är jag klippt. Det enda var att dom inte fönade håret. Det måste man tydligen betala en massa extra för, samt säga till specefikt att man vill ha det fönat. Så jag känner mig lite snuvad på konfekten.  Rakel var hemma med pappa och det gick tydligen fin fint. Skönt. Bild på granen kommer.


Vecka 51- snart jul

Tisdag- Nu är det nog färdig pysslat
Idag har vi varit ute på IKEA med Jenny och Leia. Åt goda kött bullar till lunch och fyndade julpynt till halva priset. När man åker från IKEa hem till oss måste man byta buss en gång. Men den här gången blev det 3 byten för den sista bussen gick inte hela vägen. Och vi fick vänta länge. Så det  tog lite över 2 timmar att åka hem. Suck.. Väl hemma var det bara och byta om, för att promenera hem till Eric och Nicki. Skönt att inte behöva åka buss. Dom bjöd på super god middag rosted lam och grönsaker i ugn. Så nu är vi väldigt mätta och belåtna. Rakel han med en lagom snooze kl 22.30 på vägen hem. Så nu är hon pigg som en mört. Få se när den här kvällen slutar. Pappa funderar på att skilja sig och gifta sig med Rakel eller bli kannibal och äta upp henne. Så söt är hon.. Gulligt sagt.

Måndag-Granen inhandlad

I dag har vi handlat  ännu mera jul mat. Det är nog det enda som vi ska göra i Jul, äta en massa mat hela tiden. Pappa Fredrik har fixat en gran. Den första egna granen för båda. Så det är många vuxen poäng på en gång nu. Rakel vaknade redan kl 8 i morse, och i dag har hon sovit lite bättre. Så vi får se hur det går i kväll.
Vi skulle igentligen ätit middag med Fredriks kompis Eric och hans fru Nicki i kväll. Men det blev inställt. Det tog längre tid en dom trodde att montera ett IKEA kök.

http://www.2step.dk/images/pic_2002-12-05_000019.swf

Om man har barnslig prutt humor kan ni kolla länken

Vecka 50


Yes ! sålde vår åkpåse till bugaboon för 62£ plus 7£ i porto.  Ny i affären kostar den 69£, folk är helt tokiga. Det var värt att sitta uppe och vänta på...

Söndag-tandgnissel
Idag har vi handlat dom sista julklapparna, pysslat lite och bestämmt att vi nog ska köpa hem en liten gran. Rakel har gått från att vara en snäll timid tjej som sommnar själv till värsta lilla rivjärnet som  vägrar sommna själv, och är allmänt kinkig på kvällarna. Men det är väl så att så fort man tror att man känner dom så ändrar dom på sina rutiner. Det är inte lätt att vara förälder. Fredrik lagade om inte annat en super god middag. Så nu är vi mätta och belåtna. Och passade Rakel så mamma fick ta ett bad, i lung och ro. Tack...

Lördag, En förkyld hemma dag
Är som sagt super förkyld. Så vi ska bara vara hemma idag. Kokade lite päronpure till Rakel i förmiddags. Och det var uppskattat. Hade tänkt att åka till svenskaffären och spana efter pepparkaksdeg, men det får bli en annan dag. fick paket från Cissi  i Singapore i morse spännande. Och en massa julkort, kul. Hon har sovit jätte knepigt i dag, dvs nästan ingenting alls. Vilket jag tror ledde till att hon blev lite lätt övertrött nu på kvällen. Sen har vi en liten teori om att det kanske är tänder på G. Hon gnor sig väldigt i munnen och är allmänt kinkig. Hur lång tid tar det innan dom är klara ? Tur att vi köpte bitringen i fredags för den har använts flitigt nu i kväll...

Fredag
I dag träffade vi Jenny & Leia i Hammersmith. Rakel fick en bitring. Eftersom hon nu suger och tuggar frenetiskt  på allt som kommer i hennes väg. Vilket får mig att tro att hon är hungrig hela tiden. Och det är hon inte. Idag skrek hon högt när jag försökte mata henne vid fel tillfälle. Bestämd liten dam det här. Men det är nog bara tänderna som är på väg. Hon sover mindre på dagarna. Vilket  har lett till att hon nu faktiskt sommnar runt tio tiden på kvällarna vilket är skönt. Jag och Jenny gick iaf hem till Malin, och där var det kyligt värre. Deras panna hade gått sönder så Malin hade fullt upp med att ringa olika hantverkare. Stackars Ruben såg ut som han var på kamping tripp. Han sov i mössa och flecce jacka i natt.
Fredrik var ute i går och kom hem ganska sent i går, så han var lite små trött i dag. Men trots detta lagade han frukost till mig i morse han är min hjälte. I. helgen ska vi nog bara vara hemma, håller på att bli riktigt förkyld igen. Och snart kommer farmor och farfar, vi längtar.

Rakel bloggar..

Rakel bloggar

mat
Torsdag

Vilken dag, först var vi ute hos Jenny och fixade med lite hemlisar inför julen. Ett riktigt lyckat projekt.  Rakel och Leia äter typ sammtidigt numera, men dom vägrar sova cordinerat. Så det är fullt ös hela tiden. Vi åkte hem vid 5 tiden, var hemma vid 6. Som tur var sov hon hela vägen hem.  Fredrik är ute på drinks i kväll. Så jag har haft fullt uppp minst sagt. Lagat middag, tvättat, gjort klart vårt julpyssel. Och sammtidigt försökt att underhålla den lilla damen. Som förhoppningsvis har sommnat nu. Hon fick lite gröt, nu på kvällen och det gillade hon. Läste Gina Ford boken i går. Och ska man följa alla hennes rutiner, då har man inget liv kvar.


P
appa har julpyntat mitt baby gym, så nu kan jag kolla på alla fina lampor, och känna lite julstämmning jag okså.

Onsdag
Idag åkte vi hem till Jenny, jag hade hittat en express buss som nästan går hem till dom. Den provade vi idag. Express skulle jag inte kalla det. Den tog 1 timme, (härifrån till Uxbridge) och då kom vi inte ens hela vägen fram. När jag åkte hem så tog jag tunnelbanan och då tog det ca 1 timme dörr till dörr. Men det är alltid intressant att åka buss och se sig omkring. Jag och Jenny gick en repa i shoppingcentret i Uxbridge, sen åkte vi hem till Jenny och kollade på Paradise hotell finalen. Härligt.
Leia har vuxit, och blivit en stor lite tjej. Rakel har inte varit så matglad i dag men det tog hon igen när vi kom hem. Jisses vad hon åt då. Hon badade med pappa och jag gjorde lax och potatis med sås. Enligt recept som jag fick av Nina W i bröllops present. Och det blev mega gott.. Annars inget nytt, fortfarande ratar hon flaskan. Men hon växer för varje dag som går. Hennes nya grej är att hon skrattar när man kitlar henne. Hur gulligt som  helst. Hon är väldigt med och alert och tar i grejer stoppar dom i munnen och suger på allt. Ps Idag kom Gina Fords weaning guide.. Intressant natt lektyr. DS


13/12 Lucia
Vaknade i morse kl 10. Tror vi har vänt lite på dygnet här. Men man får väl passa på så länge man är ledig. Idag har vi haft fullt upp, först var vi på mamma träff med alla svenska mammor. Jag åt så mycket knäck godis och lussekatter så att det sprutade ur öronen. Min kaka som jag hade bakat var omtyckt. Vi hade "secret santa" och jag fick 2 jätte fina fat från Habitat. Efter det så åkte vi iväg till IKEA i san AHLIN anda åkte vi såklart kommunalt. Det gick ganska bra, men det var lite struligt  när vi skulle byta buss. För vi var på väg att åka åt fel håll. Men tillslut blev det rätt. Vi genade genom ett litet buskage och kom på så sätt ut på parkeringen. (ingenting är omöjligt)
Väl inne på IKEA mötte vi Elin som bjöd på smaskig middag. Och köre oss hela vägen hem. TACK!
Vi har nu handlat all jul mat inför julafton, julmust, ost, sill, rom, pepparkakor och en massa annat gott. I morgon ska vi åka till Uxbridge och träffa Jenny och Leia.  Det enda som jag inte har nu är pepparkaksdeg och formar. Så om det är nån som vill skicka en pepparkaksform till mig på posten, så blir jag glad ;)



Måndag
Bara hemma idag, jag lagade fiskgrätäng till middag. Jag håller på med min middagsturne för tillfället. Fredrik tröttnade på att alltid laga middag och jag klandrar honom inte.

Vecka 49

lippgloss
Lördag & Söndag
I Lördags var vi hemma på dagen, på kvällen tog vi en prommenad hem till Angel, Nadia Anushka & deras nya lilla kille, 1 vecka gammal. Rakel kändes som en jätte bebis. Vi fick god chiliconcarne, hemmlagade lussebullar och god äppelpaj till efterätt. Rakel hade show på bussen på väg hem kl 24. Men sen sommnade hon sött. Blev firad på namnsdagen av Fredrik med super gulligt kort och en fin berlock till mitt armband, samt gulligt email från familjen Lundquist tack.
I dag så sov vi alla länge fram till 10... Jag lagade scones till frukost som vi åt i sängen. Kollade på nyheterna om explosionen. Som tur är så ligger det en bra bit från oss. Det enda som kan hända nu är att röken skulle blåsa åt vårt håll. Men då får man väll hålla sig inomhus. Vi hörde det inte explosionen iaf.  Sov lite till. Gjorde oss i ordning för juldrinkarna hemma hos Lucy & Pete. I sann Ahlin anda klämmde vi en hamburgare innan. Jobbigt att gå bort när man är hungrig.  Hemma hos Lucy och Pete var det stora barn invasionen, vi var nog lite smarta som kom dit lite senare. Det var super trevligt. Men det känndes okså väldigt lungt och skönt att komma hem. Nu har jag lagat fiskpinnar och potatismos till middag, och Fredrik badade med Rakel. Vi försöker få henne att sommna vid 22 rycket. Och det går ganska bra.  Och jag har lovat börja laga lite mera mat, en vad jag gjort dom senaste 5 åren. I dag är vår tjej 16 veckor. (När vi festar här hemma dricker vi colalight i vinglas med is, kanske är vi lite knasiga.)



På bild, Anuschka, lillkillen & Angel. Lucy & Evie på christmas drinks.

Fredag
Var hemma och gjorde mest ingenting på dagen, Rakel fick smaka lite på äppel puren. Vi fantiserade om vad vi skulle vilja köpa på IKEA och såg sista avsnittet på Lasermannen. Boken var bättre.
Sen bar det av till Barnes, vi var nämligen bjudna hela familjen på middag. Rakel hade på sig sina anksjärtsstrumpbyxor, fin skor och rosa klänning. Hon var söt som en liten smällkaramell. Innan middagen gick vi på lite late night shopping (alla affärer har öppet lite extra länge, och serverar vin och till tugg, och det är lite event) Riktigt mysigt. Fredrik fick träffa resten av mammaligan. Så nu vet han vilka jag pratar om. Hemma hos Malin åt vi en jätte god kycklinggryta och chokladfondue till efterätt. mums. rakel sommnade faktiskt redan kl 22. Rekord.
glad
Torsdag
Vi fortsätter vårt dinner marathon.  I kväll var Stehpanie, Brendan och lill Oskar här på middag.
Det är kul och ha lite folk över på middag som omväxling. Oskar är ett och en liten vild batting. Innan han kommer får man plocka bort allt löst som finns runt omkring, det ger en föraning om vad som komma skall.
I dag på dan var vi hemma och hade lång fika hemma hos Lucy i Barnes. Denna gång mestadels utan Malin som var tvungen att gå tidigare. Så jag börjar klara mig själv.  Lucy är hur trevlig som helst. Men ibland kan jag få lätt ångest, dom bor i sina fiiina hus, och har sååå välartade barn. Och jag är alltid självklart yngst. Och det ibland kännas jobbigt. Hemma i sthlm har man sten koll man vet precis när man pratar om ställen, skolor och människor. Man har samma referens punkter. Medans här har man ingen koll alls och det är lite jobbigt. Jag gillar att ha koll och vara en i gänget. Och här måste man jobba lite för det vilket kan kännas jobbigt vissa dagar. Det har blivit mycket engelska okså, både i dag och nu på kvällen. Och det är bra då får jag öva. Vilket jag behöver.



Från dagens fika träff. Från vänster, Evie, Rakel (med sin Paris Hilton fötter), Ellie och Ruben

Onsdag
Idag har vi träffat Malin och Ruben. Vi gick fram och tillbaka till Nottinghill. I strålande solsken. Kallt men helt underbart väder. Letade efter en fäll till Ruben men dom var slutsålda. Ruben blev som vanligt akut hungrig. Så vi var bara tvungna att gå in på ett mysigt ställe och äta lunch. Tyvärr hade dom ingen toalett, så Malin fick göra ett litet snabb byte i vagnen. Dom får skylla sig själva. Ska ta reda på det lite närmare. På kvällen kom Elin hem till oss och åt middag lika mysigt som vanligt. Elin har börjat på sitt ny vin jobb och köpt en bil. Många vuxen poäng på en gång där. Eventuellt har vi planerat in en liten IKEA tripp nästa vecka. Kan vi handla lite svensk julmat.


Tisdag
Idag har vi varit ute ett litet mini mission. Vi har träffat Viveka & Rebecca och gått en tur på stan. Vi hjälpte henne att hitta ett par skor som hon skulle ha till ett bröllop på fredag. Hon hade smått panik, och sen hade vi lite diskkusioner om hur man gör när man lämmnar bort sin lilla tjej en heldag och natt för bröllopp och ammar sammtidigt. Hon ska vara tärna och vi skojade friskt om hur hon skulle ha med sig bröstpumpen i aftonväskan... Det löser sig säkert. Jag har installerat sitt delen på bugaboon, så nu känns det  som hon har blivit stora tjejen. Hon gillade att kunna sitta upp lite mera. När hon väl var vaken kollade hon stort på alla grejer. Hon har börjat göra roliga grejer med munnen, suger på tungan, läpparna och blåser stora bubblor. Hon är rolig hon. Nu i kväll var vi lite busiga och Fredrik gav henne super lite choklad mousse, vilket hon älskade. Vi håller på och få ett matvrak. Så nu får även vi börja tvätta haklappar. Vi har nu bestämt att slopa, flaskan helt ett tag. Leder ingen vart. Samt försöka att få henne att sommna senast 23 på kvällarna. Vi får väll se.  Det enda jag saknar nu är lite snö. Antar att det är fullt av den varan i Stockholm?

Måndag 5 December


I dag har vi varit ute och haft super trevligt. Jag Malin och Lucy begav oss till Harrods, för att dom ville låta sina bebbar fotograferas med "father christmas". Men när vi väl kom dit så var det 2 timmars kö. Helt sjukt. Så vi gick till harvey Nichols och åt lunch på Yo Sushi. Värsta "lyxen", men det är man värd ibland. Tänk vad jag är lycklig som får vara mamma ledig här. Sen promenerade vi runt lite och avslutade med fika på Starbucks. Rakel åt sin gröt i dag med lika stor aptit. Nu sitter hon här brevid och är hur pigg  och glad som helst. Med sin tomte leksak som jag bara var tvungen att ge henne, iadvents present eller nått. När man får barn skulle man få ett unlimited bank konto så man kunde köpa hur mycket som helst till sina barn.



RSS 2.0