Kara dagbok...


Tjej helg, shoppades fotbolls trojor till pojkarna, och handvaskor till flickorna :)

Halsar pa bekanta som har ett hus pa Themsen. Dar vill jag ocksa bo....


”Ja mitt liv rullar pa i 120 men det ar roligt. Och som du sager det kanns valdigt sjalv uppfyllade att gora nagot for bara mig. Att inte slosa bort sitt liv  pa att bara vara hemma. Jag har praktik nu och ar pa en outpatient cinic vilket betyder att patienter kommer in efter att ha blivit refered fran sin gp sa vi har massa olika kliniker  mycket cancer, hud, brost, hjarna osv. Intressant att se en massa olika men frustrerane nar man inte kan nagot. Att alltid vara alert pa topp stalla ratt fragor och se intresserad ut nar allt man gor hela dagarna ar att lyssna pa en annan doktor typ. Ska bli skont nar man kan lite mera. Men jag fick gora massor med blodsocker matningar, det var dom imponerade av att jag var sa duktig men det ar ju inte sa konstigt jag har ju pickat massor av sma blodiga fingrar pa min lillebror..

Jag har sett en massa rectal exams, helt ok. Nakna brost ocksa helt ok. I fredags var jag pa en klinik med massa gammlingar med pressure sores ulcers typ deras fotter ar redo for ampution ingen blod cirkulation och dom har stora kottiga variga sar. FRUKTANSVART ackligt och det luktar. Tar nog tid innan jag vanjer mig vid det.

 

Kanner mig sa trott kommer hem kl 7 pa kvallarna och nar barnen val har somnat vill jag typ inte prata med nan, plus att jag har laxor att gora ocksa.  Innan jag gar och lagger mig 21.30. SA FORLAT TILL ALLA ER SOM JAG LOVAT RINGA OCH INTE RINGT...

Jag har gatt upp 3kg och ater som en hast hela tiden har lite angest for jag hinner inte trana. Antar att jag skulle kunna jogga men vem vill ut och sringa i kol morker kl 8 pa kvallen efter att ha stat upp i 12 timmar da ar jag hellre fet.

 

Janice ar over nu och passar barnen medans jag har praktik och det ar helt fantastiskt. Sa skont for forsta gangen pa 3 ar nojar jag inte over barnomsorg. Dessutom hjalper hon till en massa hemma Jag kanner mig som en sa mycket battre lugnare mamma nar jag val ar hemma som tar mig tid vi leker spelar spel och har det sa mysigt. TV den ar ”trasig” och har varit det i en vecka det ar underbart. Tror aldrig jag vill ha den tillbaka...

 

Rakel kampar pa i skolan och ska ga pa special utredning for dom tycker hon ligger efter lar sig inte lika snabbt som dom andra. Men jag ar inte sa oroad annu, hon ar ju sa mycket yngre och dom andra barnen har ju ovat pa att lasa och skriva sedan dom alla  gick i nursery (2ar) Rakel gjorde ju ingenting i princip utan att ga pa flummig montessoriJ Men svarmor ar skolfroken  specialist utbildad pa ”svara barn”sa dom ovar stenhart har hemma VARJE DAG och det borjar ge lite resultat men det gar laaaangsamt. Jag har inte det talamodet.  Men det ar fantastiskt och se. Hon har ju en helt annan pedagogik och hon har lart sig lasa en mass nya ord pa bara en vecka.

Mr Big ar i NYC over helgen, hoppas han ar roligt ganska mysigt att fa sakna lite. Jag tyckte han kunde kopa en vit Michael Cors vaska som jag spanat in, da kontrar han tillbaka vad vill du helst ha ett hus i Miami eller ny vaska. Han forsoker spara.. Sa vi far vall se..Hade kanske kunnat kopa en sjalv om jag inte hade kort mot enkelriktat forra gelgen fick en boter hemskickad i dag pa £60 dom har kameror overallt i den har stan helt sjukt.

Det var pa en lite liten bakgata och jag hamnade dar av misstag nar jag och Nina akte till Burberry outleten i gettot. Dar for ovrigt en burrberry halsduk kostar £160 pa en outlet... ar dom sa ursakta spraket dyra??????
"


Terapi skolan del 2

Jag ar expert pa att antingen braka eller grata mig till bekraftelse och uppmarksamhet. Men min nya giv ar att forsoka ge uppmarksamhet och bekraftelse och forhoppningsvis fa lite tillbaka.


Ansvar

Ansvar jag /vi har altat alltat hela helgen. En sak som vi alltade mera var sa klart man.

Dom ar underbara omtanksama, snalla gosiga och alldeles underbara. Men ibland helt otroligt franvarande och distra. Och kan kan knappt hitta till bussen men pa jobbet halla 100 bollar i luften hur gar det till. Jag har en teori som manga man backat upp mig i.

Den ar att nar man  far barn och vi mammor bara tankter pa brostmjolk anknytning stad, plock och hem. Sa har mannen fatt en ett ok runt sina axlar. ANSVARET dom kanner heltplotsligt ansvar. Nu har dom en familj och forsorja och ta hand om. Och jag vet att i manga familjer i dag ar man helt gamstallda och mannen behover inte forsorja eller ta nagot som helst ansvar. For kvinnan klarar sig hur bra som helst utan mannen. Och det ar bra men kan nog ibland kannas lite undermedvetet jobbigt for mannen. Men det ar ett helt annat kapitel.

Sa mannen kanner detta ansvar hanstressar over jobbet, ekonomin och hemmet pa ett helt annat satt. Sa nar vi tjatar klagar gnaller surar over att vi inte fick det dar vad det nu kan vara i julklapp sa ar jag helt saker pa att vi hade fatt det om mannen verkligen hade vetat att han hade rad. Men dar har vi tva syn satt en kvinna har nastan alltid rad eller sa tar hon sig rad, det loser sig ju allitd pa ett eller annat satt.

Medans man dom budgeterar helt annorlunda. Och det har handlar inte bara om pengar utan om ansvar, jobb lojalitet. Tank pa det lite mera i vardagen sa kommer ni se en intressant forandring i eran partner.


Alltid uppkopplad adrig avslappnad.

 Pratade om det i helgen. Hur man alltid ar uppkopplad. Jag kollar mina telefon hela tiden. Jag ar beroende av facebook. Varjekvall nar jag gar ch lagger mig gar jag igenom min iphone, laser mejl, bloggar etc. Aven nar jag tittar pa Tv sa maste jag halla pa och flippra med telefonen samtidgt. Det ar helt otroligt. Jag ar narvarande men sammtidigt sa franvarande. Det hander ofta att jag och Landis gar ut och ater och sitter dar och knappar med vara telefoner. Det ar hemskt. Sa darfor har jag nu infort varje morgon nar jag gar till jobbet sa lamnar jag min telefon i bilen mellan 7.46 till 18.30 sa tittar jag inte pa den alls. Och fran och med mandag ska vi ha en helt TV fri manad. Ingen TV den ar ”trasig” det ska bli sa skont.

Sa nu ska vi lasa laxor, spela spel, plugga laga mat och lasa bocker och bara vara och inte HETSA...


Happy Birthday...


Grattis lilla bror som inte ar sa liten langre helt otroligt vad tiden gar 18 ar...... eller vad det 19? Nu kommer mamma skicka ett argt mejl vet du inte hur gammal han ar ar???? Nej i mina ogon ar han fortfarande typ 5 ar fraknig blond och sot. Men det ar han fortfarande den lilla scharmoren. Sa grattis

Jag har jobbat  mina fotter varker min rygg varker.  Jag ar inte van vid att sta up 12 timmar om dagen. Jag lamnar hemmet kl 07.00 pa morgonen och kommer hem kl 19.30. Kommer typ inte se mina barn pa 5 veckor. Men har trots hart arbete hunnit klamma in en middag med Sasha pa mews of mayfair och en middag med Elin pa Red lion and Sun. Mitt nya jag har tankt att det ar trevligare att ga ut och ata mat med sina tjej kompisar en att bara ga ut och dricka middag.

 Vi har en dag i veckan som vi ar lediga halleluja. Denna veckan ar jag ledig i dag.  Sa jag ska sova, slappa stada.  Och boorde formodligen plugga vi har sa mycket att gora men det far bli nasta lediga dag ONSDAG... Om nagra timmar ska jag ta min solsodan bil  och kor till flygplatsen och hamtta uppNina som ska vara har over helgen och vi ska ha en riktig tjej helg ska bli sa mysigt med langa promenare Sunday roast och massor med tea och rodvin..


Forsta dagen off the rest off my life...

 


Oj oj ja tank folk som kommer till sjukhus ar verkligen sjuka. Sa klart det ar ju logiskt men pa natt konstigt vis hade det inte gatt in forrens i dag.  Jag har fatt se en massa spannade saker, stetoskop ner korda i nasan (det absolut varsta), naket, Injectioner (faktiskt helt ok) Variga sar, fotter som ar redo for ampution, cancer,  ja det ar vall som alla sager man vanjer sig. Och helt arligt nar man star dar inne pa doktorns rum och bevittnar en eximination sa var det precis som alla sa att "du tanke rmera pa hur dom faktiskt gor det en pa vad som faktiskt gors".

Och nar man kommer till det stadiet att man tanker pa vad dom faktiskt gor sa har man forhoppningsvis vant sig.


6 ars krisen...




Visste inte att det fanns, var bara sa fokuserad pa att klara av spadbarns aren med potttraning, amning och vaken natter.

Jag haller med min kusin, vad har hant med min sota rara lilla tjej som hjalper till och fixar med allt hemma. Hon skriker, piper himmlar med ogonen som en 13 aring.

Det ar som att min varld skruvats fram 7 ar i tiden.  Och jag ser en  pubertal tjej och en mini kopia av mig sjal valdigt skrammande. Sen nasta sekund ar hon sott som socker.  Hoppas det gar over snart  for dom har hormon/humor svangarna vet jag inte riktigt hur jag ska hantera.:)


Mina tajta ungar


Mina sota barn tvattar haret pa varandra..

Det ar konstigt jag har tankt pa det har ett tag hur mina barn ar sa himmla tajta. Jag tanker pa syskonparet i Australien dar storbrosan raddade sin lillebror. Mina barn fungerar inte utan varandra. For ett tag sedan akte Rakel till Sverige  sjalv. En helg utan lillebror och han sorjde henne.

Dom gor allt tillsammans. Sover i samma sang. Tar hand om varandra. Rakel kan ga 50 trappsteg upp till sitt rum och 50 trappor ner igen for att hamta en pirat till Isak. Jag ser det hela tiden dom ar sa omtanksamma mot varandra. For att inte prata om jag blir arg pa en av dom da blir det liv i luckan, Men det ar vall sa speciellt nar man ar skillsmassobarn dom har bara varandra.

 

Sen maste jag reflektera over en helt annan grej vad ar det med alla svenskar och Thailand. Alla aker dit? Sjalv ar jag Dubai fralst, mycket narmare. Rent fracht, och sakert. Och varfor vill man aka pa semester och svettas med en massa andra svenskar. Jag sag 2 svenska familjer pa vart hotell forsta morgonen. Deras barn sprang runt overallt och grisade, dom var hur otrevligt som helst mot personalen och verkligen hunsade. Bredde 15 smorgasar var som dom tog med sig ut..



Nu borjar det pa riktigt

Har haft min forsta introduktion till min praktik plats i dag. Pojkvannen tyckte jag var den snyggaste sjukskoterskan han sett nar han sag mig i morse. Sjalv var jag bara sa nervos och stirrig. Men det gick bra sa klart.


Kanns minst sagt lite konstigt att ga runt pa sjukhuset i sjukskoterskeuniform och patienter kallar dig nurse. Dom ser ju ingen skillnad. I dag fick jag sitta med en doktor och lyssna pa nar hon tog i mot patienter. Hon var jatte snall och forklarade en massa.  Sa roligt och fa vara med och lyssna, jag tanker alltid det nar jag sitter i ett vantrum, undra vad som ar fel pa patienten brevid mig undra vad dom pratar om innanfor den dorren. Och idag fick jag vara innanfor dorren...En av patientern jag sag i dag fick sin diagnos och ar valdig sjukt. Jag tanker pa det nu x kommer antagligen komma i hag mig for resten av sitt liv medans for doktorn ar det bara ytterligare en patient.  Pa mandag borjar det pa riktigt. Men det ska bli sa roligt och jag ar sa excited.


Sista minuten...




I tisdags bokade vi spontan semester till Dubai over lang helg. Sa efter att ha gatt tva dagar i skolan och lart mig vad man gor om man blir overfallen av psykopat i en trang sjukhus korridor, och gatt igenom for 100e gangen exakt hur viktigt det ar att komma i tid till praktiken och ha korrekt uniform pa sig sa bar det i vag.

Vi flog Emirats tur och retur, dom ar overlagset det basta flygbolaget jag har flugit med under mina resor dom senaste 2 aren. Dom har till och med gullig lite stjarnhimmel i taket nar dom slacker ner. Sag en massa bra filmer eat love and pray, social network mm. Han knappt med och sova.  Tycker fortfarande inte om att flyga. Grater alltid en skvatt extra nar jag ser fina filmer, ber en bon att jag ska fa se mina barn igen och tar en gin och tonic.

Vi bodde pa ett helt OK hotell med  15 olika resturanger och barer. Sa vi behovde inte ga manga meter mellan solstol, poolbar, hotelrum och frukost buffe. Precis sa som vi ville ha det. Drog med pojkvannen pa Guld Souk en kvall for jag hade siktat in mig pa ett nytt guldarmband (Tack pappa det blev din julklapp) Och efter 3 timmars letande i det indiska krims kramset som jag kallar det. Sa hittade jag det antligen. Men jag var nar till ta till lipen, nar vi spenaderat 2 timmar in och ut i olika guld affarer. Allt ser likadant ut och ar antingen skit fullt eller super snyggt och ap dyrt. Diamant armaband for 35.000 var liksom inte riktigt i min budget.

 

Annars gjorde vi ingentin annat mera en att njuta..


Lite mera uppdatering sa har efter jul..

 




nya fina lampor..

Forsta dagen  tillaka i skolbanken det kanns konstigt och den 17 januari borjar min praktik. Jag har fatt min namn skylt som jag ska ha pa uniformen ”student nurse malin ahlin”. L's  mamma ska komma tillbaka hit den 20 Januari och stanna i 6 veckor och hjalpa till med barnen. Det ska bli sa skont och inte behova ora sig for barnomsorgen. Hon ar inte typen som forsover sig. Dessutom ar hon froken och kan hjalpa Rakel med laxor etc. Jag tycker det ar sa svart som invandrar mamma och ljuda bokstaver pa engelska. I gar kvall nar jag lag och inte kunde sova efter att ha konstaterat att sa fort barnen har lov har jag praktik. Dvs.. vi kan inte aka tillsammans pa langsemester vare sig till Sverige eller nagon annastans i sommar. Sa tillbaka till amnet hittade jag en toppen IPHONE montesorri application som kan hjalpa bade mig och Rakel med bokstaver och ljudande. Sa vi farr ova pa det nu.

Annars har ja varit koma toast sen alla akte i lordags. I sondags sov vi till kl 13, at mega brunchen i Highgate akte ner till Marlow pa en liten roadtrip, nar kara pojkvannen sa klart hittade det finnaste hotellet i hela London dar vi drack afternoon tea. Jag lovar den mannen laser hotel brochyrer som det vore porrtidiningar. I gar fick jag med honom pa Bodycombat klass trodde aldrig han skulle ga, det var sa roligt. I dag kan jag knappt lyfta armarna.

Sen har jag gjort en massa trak gora ocksa, sorterat papper och rakningar. 

Pa tordag hander det roliga grejer men mera om det senare.


Nu ar det slut...

Jul jul stralande jul det ar konstigt jag ville borja julpynta i Oktober men jag holl mig lange lange och nu vill jag bara ut med allt det juliga. Vi hade en fin jul med mycket sno. Barnen var dods sjuka. Isak har antagligen haft svin influensan. Och mina febertoppar dom gick upp och ner varannan dag. Alla fick fina paket, jag ficke en fin lovvika kjol som min mamma stickat, ny planbok, och kalender. Mats han byggde bokhyllor och skruvade upp 3 lampor och badrumshyllor han arbetade hart under jul helgen. Men sa uppskattat

Men alla kom hit i tid och hem i tid trots sno kaoset, vilket ar helt otroligt. Vi handlade jul mat pa Wholefoods, vallade sma broderna pa National portrait gallery, big, ben, london eye, london Aquarium. Rea shoppade och trangdes med miljoner andra pa Brentcross med mamma och at en massa god mat.

 

Nu har alla akt hem och jag kanner mig slut som manniska och artist sa nu ska jag vila upp mig tills det ar dags igen nasta ar.


RSS 2.0