Antligen mandag




Som jag har langtat efter mina sma alsklingar och antligen ar dom hemma igen. Vi har mysat och hangt och gosat hela eftermiddagen och jag har varit en snall och pedagogisk mamma. Rakel har suttit pa golvet i tvattstugan och skrivit i sin skrivbok medans Isak har hjalpt mig med tvatten. Jag ar fortfarande snor forklyd och pallrar mig bara mellan skolan, hemmet och pluggandet innan jag stupar i sang. Och sa borjar det om. Jag langtar sa till julen och tills pa fredag nar vi ska ha varan julfest. Jag har internet shoppat all mat och sprit sa det kommer pa Onsdag, Och sen ska det bakas och fixas. Jag tycker att det ar sa kul men sen nar jag ar mitt uppe i det vill jag skjuta mig sjalv och sen blir det bra.

Har ni nagra tips pa bra svenska filmer som jag kan kopa till pojkvannens mamma i julklapp hon pluggar svenska och ovar med mig varje sondag tankte det kunde vara roligt och ge henne lite svenska ovningsfilmer...eller ar det trakigt?

Date night

Den har veckan har bara sprungit forbi.. Vi bor i samma hus men vi ses aldrig.. Jag har pluggat HELA dagarna tills jag stupat i sang. Det ar ganska mycket nu innan jul. Sa i gar hade vi dejt night. Mitt enda krav var: inte highgate och ingenstans dar vi varit forut. 

Sa vi gick pa Galvin resturant. Sa god mat jag at , ostron, snorade sa mycket sa snalla servitoren kom ut med peparmints the  " Madame I know it don't go to well with your champagne" Vet inte vad som var gulligaste att han kallade mig madame, eller thet. Jag var typ den enda kvinnan pa hela resturangen och defenetivt den enda personen i jeans. Men sa ar det nar man ater middag i city. 

 
Vi diskuterade julklappar och L bekannde att han funderade pa om jag inte kunde fa en IPAD i julklapp, vad ar det med man varfor skulle jag vilja ha en ipad i julklapp????????

Nu tycker jag att jag har gett honom klara instruktioner, ingen teknik, inga klader, inga bocker och inte skor... inte sa mycket kvar da...Men nej jag klagar inte. Men ni kvinnor som foljer denna blogg sag att ni forstar mig.

Har var vi i gar..

http://www.galvinrestaurants.com


Nu var det min tur..


Barnen fick bada nya skor i helgen...

Lamnade tillbaka lampan i dag som jag har altat om tidigare. Och vips sattes alla pengarna in pa mitt konto istallet for pa L. Sa da var jag ju bara tvungen att shoppa lite provade sma svarta  klanningar  for Elins 30 ars fest pa lordag. Men vilken klanning ser bra ut i ett provrum, osminkad och vralforkyld och blek som ett lakan. Helt horibelt. Sa istallet for att kopa ytterligare en klanning sa blev det nya skor. Och en brun rutig blus ala ralph lauren ”hunter team” . L han ringde nar jag var mitt uppe i detta projekt han ar sa sot,

-vad gor du

-spenderar pengar

-skor

- ja precis

I sondags laddade batteriet i bilen ur, for barnen (inte jag sa klart) hade lamnat lampan pa i baksatet. Han hojde inte ens pa ogonbrynet nar han var tvungen att ringa pa en servicetekninker for att komma och ladda batteriet pa en sondag..... Inte det minsta lilla super irreterad eller frustrerad. Stackars man och jag gnaller pa honom varje dag, glom inte att stoppa in tallriken i diskmaskinen, inte stoppa smoret dar lagg det i lilla facket i stallet. Har  du bytt glodlamporna i tradgarden, kom i hag att kolla alla rsvp, glom inte pengar till Lucia... shit jag bara maler pa som en gnatig karring. Maste skarpa mig.


DR ABC (Danger, respons, airways, breathing, circulation)

Ahh det ar sa roligt i skolan for tillfallet. Idag hade vi CPR, och det var sa intressant. Han som tranade oss har varit ambulans forare i London i 18 ar han hade sa manga storys. Kannde mig som en av dom i the ”ER” speciellt nar allt ar pa engelska. Lite konstigt men nar man raknar  ”one two three lift”.  Stand back, Schok etc..
Nar man ar ett helt team runt en doende patient sa kanns det haftigt som att man ar viktig. (Oj det lat valdigt fanigt) Svart att forklara. Om jag nu efter det har ser en person pa gatan som faller ihop sa ar jag skyldig som sjukskoterske student och ingripa, sa jag hoppas det inte hander pa ett tag.

Har kommer en kort forsta hjalpen, las. Tank en dag kanske det faktiskt kan radda nagons liv.

 

DR ABC (Danger, respons, airways, breathing, circulation)

Kolla efter Danger i  din omgivning

Response, forsoka prata med personen, nyp honom i axlarna (inte skaka ) se om du far respons.

Airways, kolla om personen i fraga andas, i minst 10 sekunder. Tillta upp huvudet sa du inte blockerar luftvagarna.

Ropa pa hjalp.

Ring ambulans KOLLLA ALTID innan om personen andas, for det ar det forsta dom fragar pa 999, sa du slipper springa fram och tillbaka.

Om medvetslos men andas lagg i recovery position (vet inte vad det heter pa svenska men ni vet)

OM personen inte andas gor CPR, 30 tryck, 2 andetag repetera tills nagon annan tar over...


Sprutor




I dag ovade vi pa injection techniqes i skolan. Jag ar inte radd for sprutor och det har jag och tacka min kara bror for. Jag glommer aldrig nar han fick diabetes och vi satt inne hos sjukskoterskan och hon drog upp kjolen och sa ni kan ova pa mig och vi fick ge henne sprutor. Nar jag delade med mig av denna upplevelse sa tyckte dom att det lat helt galet men sa var det faktiskt. Vi fick inte ova pa vare sig apelsiner eller sjukskoterskor utan pa plast armar. Och nar man val sitter dar med en riktig spruta i handena sa var det faktiskt lite sma pirrigt trots att det bara var en plast arm. Men det gick bra. Innan det har aret ar slut ska vi ha gett minst 6 st riktiga injections. Nagon frivillig forsokskanin?


Varan nya lampa???


Sa den har lampan har jag skruvat upp men topp pinnen ar for kort lampan sitter for hogt upp sa nu maste jag hitta en ny langre sadan pinne var kan man hitta en sadan ?

Jag har ont i halsen sa det ar synd om mig.

Har antligen  hittat perfekta snygga och varma vinter skor till Isak. Det ar valdigt svart, for har gar alla runt i sandaler aret runt. Overall pa barn existerar inte. Har har alla valdigt "fina" opraktiska klader till sina barn. Men kanske for att det inte ar lika kallt. Forra vintern hade dom bara skaljacka "alla POP "med fleece och det far funka i ar med. Nar jag hamtar upp Rakel pa skolan kom hon ofta utdrallandes i bara t-shirten nar det det ar +8 grader. 

Sjalv fryser jag gammt har av precis samma anledning i Sverige har man canada goose, curling,  vinterkangor och langkalsonger, har struttar jag fortfarande runt i kavaj eller som i dag mjukisbyxor och dunvast. Jag orkar inte halla pa och piffa bara for att hamta barnen i skolan. Jag ooooorrrrrrkar inte.  Och jag har inte ens snygga coola mjukisbyxor utan L gammla universitets gympa byxor. Jag borde ta ett kort...


Lyckades skruva upp varan nya lampa i vardagsrummet, men den ar for kort, kan man saga sa den sitter alldeles for hogt upp det ser hellt sjukt ut. Sa nu maste jag hitta en silver fargad lang stav... nagonstans pa interrnet sa jag kan forlanga hela makaparen orkaaaaar inte med det heller.


Nar kan man skaffa gran?

Jag vill ha mera jul, jag ser sa fram i mot att fa fira min forsta jul med bada barnen i vart fantastiska egna hus och hela tjocka slakten.  Dom nasta 2 veckorna kommer vara hektiska men den 3 decemeber ska allt vara inlamnat infor jullovet och det firar vi med Christmas drinks har hemma hos oss. Jag har redan bestammt vilka snittar jag ska gora och hur jag ska hinna producera dom innan den 3e.  Ar det fortidigt att skaffa julgran den 3 December? 


Kungligt brollop aven i UK

Inget ar harligare en att fa tillbaka sina barn efter en veckas franvaro. Annars har veckan varit intensiv och fartfylld.

I fredags roddade jag mellan dinner date med en gammal van pa besok 30 ars fest och forlovningsparty. Men jag lyckades klamma in alla 3. Resten av helgen var vi bara hemma och chillade. Tittade pa boxnings matchen, och X factor.. En av pojkvannens kompisar ar over och halsar pa fran USA, sa vi gjorde hemgjorda dumplings och dim sum. Blev sa lyckat skulle tagit kort. Tycker sant ar mysigt,hela koket upp och ner laga mat tillsammans och dricka vin och lyssna pa bra musik.

I gar kvall var vi ute och at pa  the booundary. En resturang som jag verkligen kan rekommendera till London besokare. http://www.theboundary.co.uk/art/ jag at drack sakert 5 dl lobster biscque sa gott sa gott. Men det var som att dricka gradde sa I dag tog jag  Jonathan ( som ar pa besok ) till varat gym dar vi tranade i 2 timmar, alltid mycket battre att ga pa gym med manligt sallskap some how sa tranar man mycket hardare. Tror knappt jag kommer kunna ga i morgon.

Och sist men inte minst nasta sommar kommer vi ha kungligt brollop aven har jag ar sa excited. Jag gillar ju sant trams..

The man room

Jag maste ga ut lite mera pa kvallen. Har blivit hemma sittar tjej men det ar bara for vart hus ar sa fantastiskt sa jag vill inte ga ut. Vi handlade en sjuhelvetes massa mobler I helgen. Pojkvannen gick in en speciellt liten affar vi har I Knightsbridge med en utriven sida ur katalogen och sa en av varje tack medans jag valde alla accessoarer sa om 3 veckor far jag moblera varat "man room"

Barbour

Nar jag och pappa var i London forsta gangen  tjatade jag mig till  en marinbla barbour jacket, som da maste varit svin dyr. Men det var det coolaste man kunde ha om man var 15 ar och med i muf. 
Jag anvander den fortfarande 15 ar senare. Det kan jag inte saga om manga plagg. Och i dag har jag vaxat den., Enligt bruksanvisning ska man gora det 1 gr per ar. Har visst hamnat lite efter dar. Men nu har jag antligen fatt hacken ur handlat vax och vaxat. Och den ar som ny. Funderar pa att kopa innefoderet sa jag kan ha den hela vintern. Sa tack kara pappa for att du koper sadan kvalitativa grejer till mig.


Gastrummet ar uppdaterat..


Tank att det tog 1 ar att valja och satta upp en lampa


Har kommer lite bilder fran gastrummet, som ar "mitt rum"
Dvs jag far dekorera precis hur jag vill.....


Har fragat pappa Mats om han kan tanka sig att snickra en liten hylla i hornan till min studiehorna. (Vet att inte skrivbordet passar 100% men det var ett felkop som hamnade har uppe...Pojkvannen alskar av nagon anledning att kopa skrivbord forra helgen hindrade jag honom fran att kopa ett 3e...

Annars preppar jag for julen, nasta Lordag kommer det en bygg gubbe hit och ska fixa varat badrum, antligen antligen. I morgon ska vi titta pa mobler till pojkvannens "man room" stackars barn det ar det enda vi gor varje helg tittar pa mobler.. Och det slutar alltid med att jag kommer hem med mera ljus och kuddar.


Ps inredningen av detta rum tal ingen kritik. Det ar min baby och sa klart inte helt fardigt...

Och sa har galen ser jag ut i haret :)


Bonfire night..



I  dag hoppade det en till, ush ush..
Det rullar pa har hemma, med studier och barn i kvall ar det 5 November och det firas med Bonfire night, ungefar som 1 maj men utan demonstrationer. Vi ska ga och titta pa brasa i skolan. Det ska bli mysigt.  Stickad troja och gummistovlar, det ar fortfarande sa varmt i dag var det +15 underbart....


Even if you are a women you don't have to loose the girl in you..

I dag har jag 2 kvartsamtal. Betyder det att jag har 2 stora barn som gar i skolan, och att jag ar vuxen? Jag kanner mig inte vuxen, inte att jag inte vill vara vuxen. Men jag kanner mig likadan som nar jag var 20... typ. Att allt det har lull lullet som tillkommit pa senaste aren, hus, bil, hyra ansvar.. ar mer eller mindre lite pa latsas.




On a roll

Det gar riktigt bra i skolan 2 av 3 uppsatser klara. Fatt tillbaka feedback fran min forsta. "very good first attempt" jag var en av dom fa som faktiskt skrivit om ratt sak. Dessto flera bocker jag laser ju enklare blir det nar jag kommer in i den ratt medecinska engelskan. Gjorde mitt forsta matte prov och hade 85% ratt pa forsta forsoket.  Kanns sa skont att vara on top hoppas det haller i sig.

Jag ar lyckligt lottad



Forsta bilden pa oss som outade oss pa kontoret

Tva harliga underbara ar har vi haft tillsammans. Jag nyper mig  i armen fortfarande nastan varje dag och funderar pa hur det har gick till. Hur hamnade jag har med en fantastisk man som alskar mig  (och mina barn) for  den jag ar precis som jag ar och jag duger i hans ogon.  Han till och med foredrar mig i svettiga jogging byxor. Hur traffade jag en sadan fantastisk man som kompletterar mig sa bra. Mr Big ar omtanksam, social, intelligent, smart,  otroligt lattsam och easygoing. Du kan slappa ner honom var som helst och han vet precis hur man for sig och beter sig.  Vilket jag verkligen uppskatttar. Jag hatar nar man ar ute med nagon som man maste ta hand om.  Roliga kompisar snalla foraldrar, sportig. Gillar att gora manliga saker. Ja hela han ar perfekt. Han kan till och med dansa ballroom dances kom fram i helgen (hans mamma skickade honom tydligen pa dansskola nar han va liten J)

Nu ar alllt tipp topp, barnen tillbaka efter lang vecka, god mat kokar pa spisen. Jag kan  inte onska mig mera. Och till alla er som fragar om brollopsklockorna. Jag kan helt arligt saga att jag ar sa nojd med var jag ar just nu i mitt liv. Med mina studier som upptar mycket av min tid vill jag skynda lagom langsamt. Och absolut inte gora om samma misstag igen.  Och allting har sin tid.

Helgen tillbaringade vi pa the grove, som ett amerikanskt kryssningsfartyg men pa engelska landsbygggden. Ush jag har blivit hotell snobb pa kuppen... :)


RSS 2.0