VECKA 18

Söndag
dagen började med regn och jag som hade planerat mammaträff i parken. Efter mycket velande fram och tillbaka bestämmde vi oss tillslut för att åka. Vilket var ett bra beslut. Parken (High gate woods) var hur fin som helst. Mycket barn och föräldravänlig med picnic bord precis mot vid utgången så alla barn kan leka utan att komma bort. Sen åkte vi med hela familjen balagoun till IKEA och jag som haft lite (mycket) graviditets noja över barnens garderob fick världens största av min man. Som har monterats nu i helgen. Och super snälla Sara och Henry lyckades pula in alla våra grejer i sin stora bil. Vilket var väldigt snällt för vi hade aldrig fått med oss allt i vår lilla Ford. Sara och henry stannade en stund och Elin kom över och stannade över natten.

Lördag
En soft hemma dag som har inkulderat gräsklippning, och inte så mycket mera vi har bara varit hemma och inte gjort många spadtag. Ganska skönt om man kan koppla av.

Fredag
Nu är BB väskan packad. Hjälp nu känns det verkligen på riktigt. Kan tyvärr inte skriva kommentarer i bloggen inte i min eller i andras förstår inte varför riktigt.
Körde hem till Sara i morse som hade ordnat en mycket trevlig liten mini träff för alla mammor i Mill Hill.
Beundrade hennes fina Wallies (klistermärken som man sätter på väggen) som hon köpt till tjejernas rum sådan vill jag också ha till Rakels rum.
På vägen hem handlade vi för helgen det är långhelg här och Fredrik är ledig på måndag. Fick jag reda på i går typ.
Nu har vi tvättat, dammat våttorkat och dammsugit så det är fint för i helgen. Rakel hjälpte till genom att hälla massa vatten på golvet.
I kväll ska vi upp till grannarna på middag.

16-19 maj kommer mormor och morfar
Vi är i Sverige 29 Juni till 9 juli
Resten av sommaren är vi hemma i London kom gärna på besök, det tycker vi om.

Torsdag
Nu ska jag försöka skriva lite fort medans Rakel kollar på Barn TV och innan Fredrik kommer hem. Vi sitter bara framför datorn hela kvällarna och det är ju lite tråkigt. Så jag försöker vara klar innan han kommer hem idag. Rakel sov eller rättare sagt låg i sin säng i morse till 9.15 helt underbart kännde mig mycket utvilad när jag gick upp i morse. Blev nästan lite stressigt att hinna med allt. men vi var på simskolan i tid. Trodde hon skulle vara super pigg efter vår sovmorgon men när vi var nästa klara började hon smacka med munnen som är hennes nya "tecken" för napp så vi gick upp tidigare, och sen somnade hon i vagnen medans jag nästan var kvar i duschen. Fick i väg en massa post idag, mycket skönt och har lämnat in dom sista korten på Rakel för framkallning det är mitt mission att hinna göra hennes fotoalbum innan den nya bebisen kommer hoppas jag hinner. Sen gick vi hem till Aina och Mari och lekte lite.
parken

Onsdag
Ja i dag var det gymnastik precis som vanligt. Matthew och Rakel verkade ha saknat varandra mycket dom kramades och skulle hålla handen hela tiden. Och dom satt duktig i ringen under hela sångstunden. Sen begav vi oss tillsammans ned till Kentish town farm där vi träffade dom andra mammorna i vår "grupp" Mia och Tova blev attackerade av lammen och Rakel var inte riktigt lika rädd som förra veckan. Sen hade vi gemensam picnic på Hampsted Heat så nu är vi solbrända och trötta.

Tisdag
Andre verkar må bättre, han kräktes inte under natten hoppas det håller i sig. Och Rakel hade inget välling marathon, hoppas det också håller i sig...morgonen ägnade jag och Rakel åt att leka med Andre medans Alex och Anita packade alla sina grejer. Dom lämnade oss vid 10 tiden. Och oj vad tommt det blev. Men vi pysslade på och jag kännde mig helt plötsligt väldigt städsugen och Rakel lekte på bra. Sen åt vi lunch i trädgården med glass till efterätt. Helt otroligt vad allting är så mycket enklare när det är fint väder jag blir så lycklig i själen. Sen åkte vi till kyrkan och lekte och passerade Regents park på vägen hem. Precis som alla andra tisdagar. Fredrik kom hem i tid och vi åt middag tillsammans. Nu ska vi ha en soft hemma kväll.
anita
Anita med Andre
liberty
Rakel och Pappa
Måndag
Fortsatt strålande solsken vädret är underbart.
Lilla Andre har drabbats av sin första magsjuka och kräkts lite under natten men vi hoppas det blir bättre. Rakel var sympati vaken och lyckades dra i sig 1 liter välling under natten. Undra hur mycket hon kommer äta idag. Nu ska vi ner en tur på stan. Skriver mera sen. Rakel hon åt inte så mycket så klart. Och lilla Andre hade 39.5 när vi kom hem- men vi pysslade om honom efter bästa förmåga och gav honom vätska var 15 min allt efter konstens alla regler. Anita handlade nog upp hela Boots. Så jag hoppas att han snart blir bättre.

Vecka 17 vi har besök av familjen EK

kalas
Oscar och Rakel leker galen lek...

Helgen
Lördagen tillbringade vi hela dagen på stan, vi hann med både Harrods, Harve Nic´s och Kensington Highstreet.
Lilla Andre fick en ny garderob från GAP och vi åt Lunch på Wagamama. Uppskattat och omtyckt av alla. Förutom att dom inte hade någon microvågsugn och då blev det lite mini kris, när man inte får mat tillräckligt snabbt.
I går kväll provade vi vår nya fina grill som vi inhandlade i Fredags. Det tog killarna ca 5 timmar att skruva ihop den. Och dom är ändå 2 händiga killar. Bruksanvisningen såg ut som en bibel. Men nu fungerar den bra.
Det var så härligt att kunna grilla och kunna sitta ute och äta sin mat i sin egna trädgård LYCKAN var total.

Fredag Idag kom Sara och barnen förbi på förmiddagen och åt upp resterna av tårtan.
Kl 12.50 landar Anita och hennes lilla Andre 6 månader och Anitas lillebror Alex. Anita och Fredrik är old mates och med tiden har även Alex blivit en nära vän. Det ska bli väldigt kul och roligt att träffa lilla Andre som vi faktiskt inte hunnit träffa ännu. Så nu har vi fixat med sängar lånat täcken av Sara och fixat. Ska snart gå upp och fråga grannen om lilla Andre kan låna Frejas resesäng. Jag har lovat att hämta dom vid tunnelbanan vet dock inte riktigt hur vi ska få plats i bilen, kanske kan jag dummpa Rakel hos grannen om jag har tur. Ser fram i mot en härlig helg med god mat.
natahn
Nathan 1 år
Torsdag
I dag har vi verkligen haft full rulle HELA DAGEN. Men jag fick sova till kl 9 i morse vilket var skönt. Först åkte i väg till MVC och dom lyssnade på lill bebisen. Som nu ligger med huvudet nedåt och allt var så bra och fint. Rakel uppförde sig efter att jag mutat henne med en tablettask. Sen körde vi vidare till simmskolan (sånna här hektiska dagar får man ta bilen) Där vi simmade och plaskade och sen var det bara raka vägen hem. Rakel somnade som en stock i sin säng och jag kunde fixa det sista. Innan Ylva, Mari och Hanna kom för att fira Nathans 1 års kalas.
Mari hade med sig god Pims så det blev lite fest stämmning för oss mammor. Och Nathan åt en hel bit med tårta och var glad över sina paket. Så det blev ett lyckat kalas. Nu har jag ägnat typ 3 timmar åt att vada genom bröd och kaksmulor och leksaker, dammsugit, försökt damma lite och våttorka golvet medans Rakel dragit ut alla sina leksaker. Jag blir GALEN när hon håller på så. Fredrik är på drinks med jobbet lyllos honom... Men när han kommer hem får han nog också städa lite för i morgon får vi besök.

nybad
Rakel i sin fina pool, men vart tog solen vägen ?

Onsdag
Idag så var det gymnastik på morgonen som vanligt. Sen hade vi en dejt med Hanna som har flyttat. Det var hur smidigt som helst att åka dit tåget 2 stationer. Hanna bjöd på god lunch och vi gick Kentish Town city farm. Rakel var rädd för alla djuren så vi får nog gå dit igen. Men det var väldigt fint.

Tisdag
Svenska kyrkan som vanligt. Åkte in lite tidigare för att byta Emmas tärnklänning och köpa en näbbklänning till Ninas bröllop. Det är det jag gör på tisdagar år i bröllops affärer ;) Han med en sväng in på GAP också ddär jag köpte ett underlakan till spjälsängen för 2,5 som jag genast lånade ut till Hanna. Så kan nya bebisen ha det sen när den flyttar till spjälsängen. Rakel som alltid brukar sova på vägen in sov inte alls utan var så där lagom trött och gnällig när vi kom till kyrkan. Men på vägen hem så sov hon som en stock så klart. Så medans dom andra barnen lekte i Regentspark så sussade hon sött. Få se när hon somnar i kväll. Hon var vaken en sväng i morse mellan 5-6... Ush ush..

Måndag
Nu är jag så trött och så gravid. Så i dag har vi inte gjort många knop här hemma. Kollade på Desperate House Wifes medans Rakel sov och sen gick vi till kyrkan runt hörnet på playgroup. Nu i eftermiddags fick hon leka lite med grannen. Det är riktigt häftigt med hennes Engelska och hur mycket hon verkar förstå när hon leker med andra engelska barn och när andra engelska mammor ber henne göra saker. Så FATTAR HON!!!! Ja annars är allt som vanligt. Ush jag gillar det inte men när man går hemma så här har jag ständigt lite dåligt samvete över saker som jag borde göra men inte gör. Hushållsarbete tar aldrig slut

Vecka 16


GRATTIS JENNY, KRISTOFFER OCH LEIA som fått en liten tjej EBBA i torsdags.

Söndag
I morse åkte vi hela familjen och fyllde på matförrådet och inhandlade en ny pool till Rakel (som riktiga svenssons) som bara ÄLSKAR att bada. Det var från början tänkt att vi skulle åkte hem till Viveka och Martin men eftersom det är London Marathon i dag så kändes det som ett jobbigt projekt med bilen. Så dom kom hit istället. Tjejerna sov och åt omlott typiskt när dom ses så sällan och det var så där härligt rörigt och alla sprang runt varandra men vi vuxna lyckade konversera lite granna. Nu har jag och Fredrik städat och röjt och ska nog bara kolla på TV i kväll.

Lördag
Hade en väldigt avslappnad morgon låg på gräsmattan och läste och bara tog det lungt. Fredrik hade bestämt date med Angel och barnen kl 10.00 men i san "maniana" stuk så lyckades vi inte träffas förrens kl 15. Men så är det väll när man har familjer.
Vi tillbringade nog hela dagen i trädgården och snart kommer lilla Rakel se ut som en pepparkaka. Jag åkte i väg till Elin på eftermiddagen och lyckades köra rätt hela vägen dit utan motorstopp. (Hon bor på andra sidan stan Ealing) Min lilla bil  har nämligen haft den egenheten att vid flera tillfällen när jag kört fortare en ca 70Km/h och bromsat in så har bilens motor dött. Inte tvärstannat men man har varit tvungen att starta om den. Och det är ju verkligen inte roligt. Så det har jag så klart varit super nojig över. Jag vet inte om det är pga min kassa växlingsteknik och att det var ett tag sedan jag körde eller något fel på bilen.
Men nu körde jag på motorväg och den konstlade inte alls. Och det gick alldeles prima och köra hem också, och då körde jag en annan väg som i princip var motorväg hela vägen. Och jag hittade. Så nu håller jag tummarna för att det bara var jag som var lite ring rostig i körtekniken.
Elin hade kockat god, lax med potatis sallad och bjudit in alla sina barnlösa singelkompisar kompisar och så jag på en riktigt trevlig middag och det var verkligen så skönt att bara koma ut och ifrån lite. Och inte bara tänka BARN BARN BARN... Jag känner mig för övrigt super gravid och kan inte vänta en dag till känns det som jag vill att den ska komma ut NU...

Anoushka, Rakel och Nicolia leker i badlådan...
image317Fredag
Träffade Ylva med barn i dag. Tog lilla bilen på utflykt den måste ju motionera ibland. Vi gick till en rolig park som heter Whittingtonpark som har en massa fontäner som man kan leka i och bli alldeles blöt. Och det är klart våra barn gjorde. Nu tror jag Jenny i Stockholm har eller håller på att få bebis för hon har inte uppdaterat bloggen sedan i Onsdags. Hämtade upp Fredrik på vägen hem som slutat tidigare och hoppas på en lugn kväll

Torsdag
Vädret är fortsatt strålande, i dag var det dags för simmskolan och ny uppgraderad klass efter 2 veckors uppehåll. Och vilken succe mycket äldre barn och roligare övningar. Efter simmning bestämde vi oss för att möta upp med Hanna och Ylva i Regentspark, så det blev lite picninc i parken även denna soliga underbara dag. Ylvas man var med för han hade en "ledig dag" och han tyckte nog att det blev lite väl mycket tjitt tjatt så han tog med sig alla mammorna till världens underbaraste pub med lummig uteservering här kallat "beer garden" så då blev det lite cocktails innan middagen (inte för mig jag var duktig) Sen åkte vi hem. Jag fick världens gravid utbrott på en dum busschufför som hävdade att man inte kunda vara 2 vagnar på bussen men det hjälpte inte trots att jag blev helt galen så jag och Mari fick gå av och snällt vänta på nästa buss. Men förutom den lilla incidentent en underbar dag även i dag.- Nu väntar vi med spänning på när Leias lilla bror eller syster ska komma bloggen är inte uppdaterad sen i går morse... hmmm. Den skulle kommit i tisdags. Vi får väll se.
bad
Onsdag
Jag älskar verkligen London, i dag när jag var ute och promenerade tänkte jag verkligen på det. Syrenerna blommar det är grönt och lummig överallt. Alla vackra fina välskötta parker. Dom engelska klassiska husen med små gulliga trädgårdar. Jag tycker det är så vackert här. Det är så mycket varmare en i sverige. Människorna är trevliga. Jag upplever så mycket mera här, träffar roliga spännande människor, utbudet av affärer är fantastiskt.Det känns mycket mera mångkulturellt. Jag är verkligen tacksam över att Rakel och den nya lilla bebisen kommer få växa upp i det här. Jag har en liten bil, jag hittar här. Ja nu känns det som attt vi bor här på riktigt och jag trivs verkligen. Det känns hemma helt enkelt. I morse var vi på gymnastiken som vanligt Rakel har flyttat upp en grupp, tillsammans med grannflickan så dom fick prova lite nya grejer idag. Sen promenerade vi till Anna Brojer i StokeNewington som hade mammaträff. Hon bor i ett super fint modernt hus (dom är båda arkitekter) som ligger inne på en stor gård med portvakt, och fina fontäner på gården. Alla barnen lekte som vanligt bra med varandra och Anna hade gjort god fruktsallad och sen gick vi alla till Clissoldpark innan det var dags att gå hem..

Tisdag
Vissa dagar känns längre en andra i morse han vi med hur mycket som helst. Och både jag och Rakel var rastlösa redan vid 10 tiden. Så då åkte vi in till stan, träffade Cecilia handlade en rea topp till Rakel på GAP (och jag som är på hård budget) och gick till kyrkan. Det är riktigt skönt att vara där innan alla andra kommer. Vi åt lunch i lugn och ro och när lilla Aina kom blev det ett kärt återseende efter påsksemestern dom kramades och var så gulliga. Malin och Ruben var där och lilla Smilla hon har blivit så stor. Sen avslutade vi dagen med Regentspark. Just nu sitter jag här och väntar på min kära man som missade tåget.

Måndag
Fortsatt strålande väder. NU är påsklovet slut och alla aktiviteter börjar som vanligt igen. I morse var grannen här och lekte lite, och nu i eftermiddag ska vi till vår Engelska playgroup i kyrkan. Det blir nog en lugn dag i dag. Just nu sover Rakel och jag ska nog vila lite.

Vecka 15, 20+ och sol resten av veckan


Söndag
Om det var 25+ i går var det nog 30+ i dag. Dagen började med att Cissi från Singapore ringde och det var kul att prata lite strunt. Hon ska ju få en liten bebis pojk i Augusti så vi hade en hel del att diskutera. Jag hade en tanke om att vi skulle gått på det lokala tivolit som är i Finsbury park men det var helt enkelt för varmt. Så vi  tillbringade HELA dagen i trädgården och solade åt och drack god mat som Fredrik tillagade i köket.  Rakel badade och baltade i sin lilla balja och verkade mycket nöjd. Vi har nu projekt "tömma frys, kyl och skafferi"  Efter att jag shoppat upp månadens budet lite i förtid ;)
Och jag måste säga vi är på god väg. Till lunch blev det sill och potatis och pasta sallad, och till midda surf turf... med blåbärspaj till efterätt.
Vid 7 tiden fick vi något slags ryck och grävde upp (Elin grävde jag pekade) ett helt land som ligger lägst ner i trädgården och sådde den svenska färskpotatisen som farmor och farfar hade med sig och klippte gräsmattan. Så nu har vi ett helt litet land, där vi ska odla våra tomat planter, potatisarna, och lite morötter.  Nu är jag helt slut och solbränd efter en hel dag i solen.

Lördag
Strålande väder och 25 + grader. På morgonen tog vi det lugnt det är mitt och Fredriks ständiga helg dilemma jag vill gå ut och göra saker och han vill vara hemma och softa. Personligen har jag svårt för att softa hemma och retar gärna upp mi på tvätt som måste tvättas, och grejer som måste fixas. Kl 15 åkte Fredrik i väg till Cambridge för att gå på sin chefs 40 års kalas. Jag var befriad väldigt skönt att slippa. Jag och Rakel träffade Elin och promenerade ner till Stoke Newington och satt i parken och filosoferade lite istället. Rakel fick mat kris på vägen hem och tryckte i sig en näve otvättade vindruvor, en halv gurka från Tesco och lite bröd. Jag glömmer alltid att mata henne när jag är med Elin stackars barn. Till middag blev det makrill sallad och färskpotatis och sen kom Sara förbi och vi hade en väldigt trevlig kväll och drack ett väldigt gott vitt vin "CableBay" från Whaikie Island NZ. Den lilla lilla ön  som ligger precis utanför där jag var aupiar så det var kul.  Rekommenderas verkligen. Vi tittade på Holliday tillsammans en riktig tjej film sen var det läggdags för både mig och Elin.

Fredag
Jag är nu i vecka 35 och har gått upp ca 8 kg , men jag lovar dom här sista 5 veckorna kommer jag gå upp 10 till. Jag har ingen botten jag skulle kunna äta hur mycket som helst. Jag och Rakel tog den lilla bilen hem till Sara och barnen där vi hade en riktig hel dag med både lunch och middag och lek i parken. Sådan dagar känns så bra när man inte gör av med några pengar alls, och barnen får vara ute och springa och leka hela dagen. Och somnar utmattade på kvällen. Då känner jag mig som en bra mamma.

Torsdag
Idag bestämmde vi oss efter mycket velande fram och tillbaka för att ta bilen hem till Viveka. Det gick bra att köra dit trots att jag körde en ny väg för att undvika trafiktullarna som innefattade motorväg. Som jag är lite skraj för. Viveka bjöd på god lunch som vanligt och tjejerna lekte bra. Efter lunch gick vi till parken och picnicade lite..Hem resan gick också bra förutom att jag körde på motorvägen åt fel håll i världens största rondell nere i shepardsbush och började köra mot Oxford. Men jag klarade av att vända om och nu är vi hemma igen. Till middag blev det falukorv och makaroner.

Onsdag
Idag var det dags för Anna att ha mammaträff och hon bor bara runt hörnet så det kändes väldit lyxigt att kunna gå dit. Hon hade lagat världens godaste sallad tror jag åt typ 3 portioner, och alla barnen lekte väldigt snällt med varandra på Matthews rum. Så det var väldigt skönt. Kl 2 gick vi hem och då var Rakel så trött så tröttt. Så då vilade vi lite. Sen blev det en tur ner till Finnsbury park med Anna och barnen, vi fick lära oss en ny rolig väg man kan gå genom skogen. När vi skulle hem var alla så trötta och hungriga så vi bestämmde oss för att lyxa till det lite så det blev en tur till Pizzerian, med trehjulingar, dockvagn, 3 barn och 2 barnvagnar. Pappa Pete och pappa Fredrik kom och mötte oss och vi hade en mycket trevlig middag tillsammans.

Tisdag
Idag har jag varit flitig lisa verkligen. i morse så tvättade jag två
maskiner tvätt i vår numera läckande tvättmaskin. Plockade undan massa
skräp, strök Fredriks skjortor, samt dammsög och våttorkade hela huset.
Så nu luktar det gott. När vi var klara med det så unnade vi oss
en liten fika jag och Rakel.

Rakel kollade på kort på farmor och farfar och när hon såg kort på farfar så satte hon fingret framför munnen och hyssade. För det lärde hon sig hur man gör nu när dom var här, att när nån
sover att man ska vara tyst ;) Hon lägger ofta sina dockor och hyssar
med fingret och man ska vara tyst och inte väcka dom och nu gjorde hon
likadant med kortet på farfar. Så vi var tysta och lät honom sova
vidare ;) Barn dom är för gulliga.

Sen gick vi till posten och postade roligt paket till Familjen
Ingvarson, försenade påskkort, och brev till försäkringskassan i
Sverige. Sen vidare in till Kings Cross där vi hämtade ut tåg biljetter
till Per och Britt som ska turista i Storbrittanien som jag hade
beställt åt dom. Vidare in till stan där vi lämnade ett brev åt pappa
Fredrik på nått kontor. (Jag är hans egna lilla budfirma) Köpte nytt
hårvax till Fredrik ska vara nått väldigt speciellt till hans mörka
lockar.
Vidare in på Monsoon där jag skulle köpa 2 tärnklänningar till mig och
Emma som vi ska ha på Ninas bröllop. Men dom hade såklart bara 1 kvar i
min storlek. Så vi fortsatte ner hela vägen till Marble Arch till nästa
Monsoon där vi kunde plocka upp klänning nummer två. Sen vidare till
posten som låg högt upp på Edgware road, vi gick och gick. Väl där
pulade jag ner tågbiljetter som skulle skickas till något hotell
i Edingburgh i ett kuvert och tärnklänning i ett annat. Samtidigt som
Rakel roade sig med att kasta alla nappar dockor och div leksaker vilt
om kring sig. Men jag lyckades få med mig alla adresserna. Och nu är
ALLTING postat så skönt.
Sen tillbaka ner för halva Edgwareroad till Svenska kyrkan, där vi
pustade ut med varsit MCD meal jag och Rakel. Vilken morgon...
Det var en väldigt lugn dag i kyrkan alla mammor har väll åkt till
kalla Sverige för att fira påsk,här ska det var 20+ och sol resten av
veckan.
När vi skulle hem tog vi sällskap med Hanna och Sara och hennes nya
super gulliga auipar och gick hela vägen till Kings Cross. Just nu
känns det som att bebisen skulle kunna komma i morgon men man får väll
skylla sig själv när man flänger runt så här.

Till middag blev det tacos rester och ett avsnitt av 24, det är så spännande.

Kort från helgen

hhh
Rakel äter påskägg med pappa
eee
Malins fina påsktårta
hgjhg
Rakel och farmor på Bondstreet
farmor
Rakel på vift i St Albans

GLAD PÅSK 2007

Måndag
idag stormade vi Hombase när dom öppnade och inhandlade, spade, kratta, jord och en palm tll Fredrik. Vi spanade även på en grill men det får vänta tills nästa månad. Just nu diskuteras det om det ska vara gasol eller kol grill. Jag röstar på gasol det är mest praktiskt. Då kan jag dessutom grilla själv. Sen ägnades resten av dagen åt mera trädgårdsfix. Så nu har vi en välklippt gräsmatta, smultron planterna, luktärterna, tomaterna, ranuklarna, och solroserna är planterade och Rakel hon har vattnat. Fredrik fixade ggod lunch medans vi andra arbetade i trädggården och sen var det dags för farmor och farfar och åka hem (snyft). Tack SNÄLLA SUPER GULLIGA RARA er för all hjälp med Rakel, och allt fix och slit som ni lagt ner på våran trädgård. Det har varit så skönt med lite avkoppling. Rakel kan numera säga både bye bye och Hejdå, det sistnämnda säger hon hela tiden...

Söndag
Eftersom gårdagen var utflycktsdag så blev den dag en stora påskdagen, vi åt god påsklunch (sill,lax, potatis, gräddfil, kaviar ägg och ännu mera ägg och lite snaps...) och en massa godis både choklad och svenskt som farmor och farfar hade med sig. Middagen avsutades med påsktårta. Solen har strålat hela dagen och jag har satt alla runt omkring mig i arbete. Farmor har rensat ogräs, och farfar klippt gräsmattan och Fredrik rensat dammen och jag och Rakel har inspekterat. Vår trädgård börjar bli så fin tack snälla för all hjälp jag uppskattar det verkligen.

Lördag
I morse hade påskharen värpt ägg till hela familjen, små söta choklad ägg förstås. Och min höna hade värpt extra flitigt så jag fick ett par sprillans nya Channel glasögon av min make så nu ser jag ut som en äkta moviestar. Väldigt praktiskt man behöver inte sminka sig.. Idag så tyckte vi alla att det var dags att provköra den lilla bilen på motorvägen, och jag erkänner det var faktiskt lite läskit att köra i vänster trafik på tre filig motorväg, speciellt när man skulle ut på den. Men det gick bra. Körde några extra varv i en stor rondell för jag inte ville komma fel. Vi åkte till
St Albans som ligger nära där Sigrid startade sin karriär som Aupair. En mysig Engelsk liten by ca 45 min utanför där vi bor. Vi gick i affärer åt god mat och spanade in den lokala Hotel Chocolat butiken. Det här är nämligen ett lite finare ställe. Ja skulle gärna bo så, i närforort till London lite mera hus för pengarna även om just St Albans är dyrt. Dom har ju allt men endå känns det som på landet och man kan snabbt åka in till stan med tåg eller bil.
image309

Vecka 13 min man köper mascara

Fredag
Dags för lite shopping. Efter att ha piffat och gjort oss i ordning och Rakel lånat farmors läppglans, rouge, och brunkräm. Begav vi oss in till stan hela familjen. Det blev nya leggings till både farmor och mig och lite annat smått och gott.  Strålande solsken hela dagen och många fika pauser och så klart ett beök i DKNY butiken.

Torsdag
Idag fyller Svärmor 27 igen, tänka sig samma år efter år. Vi började dagen med en god frukost och sen hade hon träff med sin yngre son inne i stan. Farfar försvann in till stan och gick i affärer. Fredrik stannnade hemma och jobbade. Jag och Rakel tog oss en tur med vilen till Burberry outleten. Tyvärr gjorde jag missbedömningen och trodde at thon kunde gå lite stillsamt där inne. Det kunde hon INTE utan sprang runt i hela affären och drog i scarfes vantar och mössor. Jag blev helt trött så vi åkte snabbt därifrån, utan att handla något. Vi åkte till parken istället och åt glass och lekte i sanden i solen...Sen åt vi god antipasto italiensk födelsedags middag tillsamans med hela familjen Ahlin inkl lillebbror.

image308
Vår bil..-...

Onsdag
Hela kvällen i går städadejag våttorkade dammade och fejade och förberrede maten. I morse kände jag mig ganska lugn tills jag insåg att alla faktiskt kommer kl 10.00 och att jag bara hade typ 2 timmar på mig. Jag skulle ju "bara"göra en potatis sallad, göra klart kakan plocka det sista. Ja ni vet, 9.45 stod jag i duschen. Men jag han klart i tid. Och det blev super god lunch, sill, lax, potatissallad, knäckebröd kött bullar och påskmust. Sen gick vi till parken tillsammans och solade oss lite i det fina vädret. Nu är både jag och Rakel helt slut men vi väntar med spänning på farmor och farfar det ska bli så kul.

Tisdag
Kallat kallt alldeles för kallt. Nu blir jag nog ännu mera förkyld en jag var innan. Gick ut emd alldeles för lite kläder. Vi var och handlade på morgonen med vår nya bil och ahr nu även införskaffat gräsklippare och trimmer. Jag vet vuxen poängen bara haglar. Sen åkte vi in till stan och träffade Hanna och gick till svenska kyrkan som denna vecka hade besök av två påskkärringar till barnens stora glädje. Sen hem och städa städa. I morgon kommer det 8 mammor på påsklunch och typ 1000 barn och sen farmor och farfar... Varför gör jag sånt här..


Måndag
Jag är lite besatt av min bil min nya bebis. Idag körde vi hem till Sara och jag körde inte fel alls utan det gick galant. Det är verkligen så härligt och det tog bara 30 minuter. Ska man åka kommunalt får man åka buss, tube, buss och det tar minst 1 timme.. det kommer jag nog aldrig göra mera.
Vi gick till parken tillsammans med Saras kompis Cat och hennes dotter Ava och åt lunch och vräkte oss på en filt i solen. Skönt när man kan vara ute hela dagen sådär. Fredrik har precis kommit hem och han är fortfarande super förkyld stackaren efter 2 pencelin kurer. Han hade köpt med sig DIORS nya mascara Black Out som är helt slut såld. Det är som att sätta på lösögon fransar när man använder den. Tänk vilken rar man jag har som köper hem sådant utan att jag ens ber om det.

Nu har jag kört bil över HELA London....

Fredag

Regn regn och mera regn en riktigt tråkig dag. Gick med Rakel och mig
själv till doktorn vi har en förfärlig hosta och Rakel ett konstigt
utslag på armen. Det var ingen fara utslaget kallas "ring worm" och
hostan var inget livshotande.

Sen passerade vi Anna och bjöd in oss själv på både kaffe och lunch.
Sen bytte vi miljö och gick hit och "trashade" lägenhetetn. Ohhh my
goood vad stökigt det blev  jag lovar dom hade rivit ut VARENDA
leksak och lite till. Och vi som skulle ha middags gäster.

Som tur var kom Elin hit och hjälpte mig att storstäda medans jag
lagade pitabröd med örtsmör till förätt, regnbågslax med fyllning och
potatissallad till huvudrätt till efterätt blev det pecannötpaj med
tryffel  och färsk hallonsås.

När grannarna kom ner kl 20.00 var det som att hel köket och huset hade
transformerats vi var precis klara i tid. Maten blev underbart god och
vi hade en mycket trevlig kväll Elin stannade över natten.



Lördag

Elin skulle in till stan för att byta sin linser och jag var hembjuden till Viveka och Martin i Parsonsgreen.

Fredrik skulle träffa Kristoffer som var här över helgen och dom skulle
tillsammans gå på Mute records flyttfest. (kul för dom att gå på
kändisparty) Så jag tog tjuren vid hornen och stuvade in mig själv
Rakel och Elin i bilen.  Elin i framsättet med kartboken i högsta
hugg.

Och jag måste säga det gick så bra att köra vi körde verkligen över
hela stan, Camden, Bakerstreet, Nottinghill , Shepardsbush, Hmmersmith
och ner till Parsonsgreen. Elin hoppade av vid Shepardsbush. Och vi
körde inte fel alls och efter att hon lämnat mig ensam i bilen lyckades
köra hela vägen hem till Viveka utan ett enda missöde. Helt
otroligt.  När vi väll kom fram fattade jag däreimot inte hur man
låste bakdörrarna så Martin fick komma ner och hjälp mig.  Vi hade
en trevlig dag gick till parken och lunchade på MCD. Till middag lagade
Viveka god Italiensk plock mat och jag och Rakel stannade över natten.
Medans pappa festade med Depeche Mode, Miss Kitten, Erasure,
Goldfrapp  med mera..



Söndag

Strålande solsken igen. Stackars Fredrik han är nog hemma och bakis
skakis idag. Vi hade en heldag med familjen Zetterlund. Rakel sov hela
vägen hem. Och jag körde själv, genom hela stan även denna gång gick
det bra körde lite fel 1 gång och vi höll på att hamna på London Zoo.

Men det var ingen större omväg. Jag är nästan lite chockad över hur bra
det gått. Jag känner så många mammor här som har bil men vägrar att
köra i London för att dom tycker det är läskigt så jag hade verkligen
målat upp en mardrömsbild över hur det skulle vara att köra. Men det är
som att köra i Stockholm ungefär. Och vänstertrafiken känns inte så
knepigt, det är ju "bara " att följa strömmen.

Nu i kväll har jag planterat lite i trädgården som är i akut behov av speciell Svärmorshjälp.....

RSS 2.0