V 39 Nu får vi besök

Söndag
Dagen D, vi ska gå på bröllopsmässa, biljetterna var bokade sen en månad tillbaka, vi gick upp fönadehåret sminkade oss och gjorde oss fina man kan ju inte se ut hur som helst när man ska på brölllopsmässa. Det känndes nästan som att jag skulle gifta mig själv. Tänk vad roligt att Nina har allt det där framför sig, pyssel och fix hela långa vintern. Mässan var rolig men helt hysterisk tänk er 5000 galna brudar...jag var verkligen tacksam över att Rakel var hemma i tryggt förvar med sin pappa. Dom hade modevisningar och massor med montrar med klänningar. Så Nina hon provade och provade. Men jag tror hon fortfarande är fast för den första klänningen. Själv gick jag och trånade lite på alla fina rosa klänningar som har kommit. När vi gifte oss ville jag verkligen ha en ljusrosa klänning men det fanns knappt... Men självklart fanns det hur många som helst nu.

På lördagen gick vi upp tidigt och Rakel stannade hemma med pappa, och jag och Nina åkte in till stan för att fortsätta jakten på tärnklänningar, näbbklänning och brudklänning. Men idag blev det inte lika mycket provat eftersom Nina fortfarande drömmde om den fina klänningen hon provade i fredags men vi hade roligt. Och tittade på bla fina papper till inbjudningskorten. Samt åt en braklunch på YO SUSHI jag älskar det stället. Maten åker runt på små rullband och så plockar man det man vill ha. Jag skulle kunna äta hur mycket som helst. När vi kom hem hade Fredrik handlat god mat och lagat massa godpplock mat så vi åt ännu mera och avslutade kvällen med att somna till The Davinci kode
Söndag

Fredag
Min kära vän Nina har varit här på besök över  helgen. Och man kan lungt säga att det har gått i bröllopets tecken. Nina och Jonas ska nämligen gifta sig i sommar och jga har fått den stora äran att vara tärna och då får man ju styra upp lite. Så i fredags var vi på provning i en väldigt fin liten butik här där vi bor. Där Nina såklart hittade sin drömklänning den andra som hon provade. Rakel hon skötte sig fint var lite orlig att hon skulle riva runt bland alla väldigt fina vita klänningar. Men hon hittade ett par provskor som hon lekte med under den timme som vi hade provning. Till middag lagade vi goda creeps. Jag har bara ätit och ätit hela helgen.

kidsen
På träff hemma hos Lotten och Leo  från v Milla, Aina, Leo, Rakel och lill Nathan

Torsdag
Fredrik kom hem efter en kvart imorse tydligen hade det gått en propp nånstans på vägen mellan där vi bor och jobbet. Så inga tåg gick och Fredrik fick snällt arbeta hemmifrån. Själv så dammsög jag och våttorkade alla golven. Rakel hjälpe mig att torka dörrarna till garderoben med en egen liten trasa. Sen tog vi bussen hem till Lotten där vi hade våran vanliga mammaträff som vi har på torsdagar. Och som alltid hade vi det väldigt trevligt.

filur2

Onsdag
Idag efter vår gymnastiki morse  åkte vi till IKEA Sigrid var med och assisterade, passade Rakel bar mina grejer. Vad skulle jag göra utan henne.Vi hade det väldigt trevligt åt god lunch, fikade. Rakel lyckade hälla ut en hel fläderblomsdryck i barnvagnen. Blött blev det men då var vi nästan hemma. När jag stod där på bussen med vagn kassar och hyllor kom det dessutom på en rullstol. Och dom tar upp halva bussen och då var det bara så rörigt. Då önskade jag att jag hade en bil.... Nu har vi iallafall handlat konsoller så vi kan sätta upp lite hyllor hemma och slipper ha kablarna upptejpade på vägen så det blir lite fint tills Nina kommer i morgon.

Tisdag
Rakel hon hade show idag i kyrkan, alla barnen satt snällt i ringen när det var dags för sång utom Rakel som stod i mitten och dansade och sjöng högt för att överösta den frireligösa sångledaren. Som jag kallar för Carola, nu gör alla andra okså det och det är ingen som vet vad hon heter på riktig. Hon är lite läskig det liksom lyser i ögonen på henne och allt är alltid såååå trevligt och framför allt härligt....Jag kan bara inte småprata med den kvinnan..

Rakel sov sen gottgott hela vägen hem.
Jag misstycker starkt när hon gör det för då vill hon vara uppe hela kvällen med oss.
Men i kväll hände något oväntat. Normalt när hon lägger sig så får hon sin flaska i sin säng dricker upp den och så får man sitta brevid tills hon somnar. Det brukar gå ganska snabbt om hon är trött. Men i kväll tog hon flaskan ålade runt som hon brukar göra när hon bara är halvtrött. Drack upp sin flaska och krävde påfyllning, vilket hon fick. Och sen lämnade jag henne därinne, och 30 min senare sov hon. Inte ett knyst, blev  helt paff satt här hemma framför datorn och bara väntade på att höra hennes skrik... När jag kollade till henne senare verkade det dessutom som hon hade somnat utan nappen ????? Tänk vad skönt om hon kan lägga sig själv, när kan dom börja laga mat??

Hon åt 5 !!!!!!!!!!!!!!! korvar och lite makaroner till middag idag. (jag som tycker hon är liten i maten) Det blir alltid svenskhusmanskost på tisdagar för då har vi varit i Svenskaffären och bunkrat.

kyrkan

Rakel, Joushua, Sigrid Ida och lilla Astrid i kyrkan idag

Tisdag
Ägnade morgonen åt att få tag i mitt jobb. Ja jag har ju faktiskt fortfarande ett arbete även om det känns väldigt avlägset. Rakel kollade på TV medans jag satt i telefon och betalade räkningar. Ush jag får lite dåligt samvete men hon tycker ju att det är kul. Just nu äter hon banan med skal på. Det är hennes favorit skalar jag den så skakar hon på huvudet och blir galen. Bananskal är väl inte farligt?
Igår när jag skulle gå och lägga mig trodde jag att vi hade en likmask i sängen (varför vi nu skulle ha det) Men det var bara en okokt snabbmakaron puhh. Hur hamnade den där. Helt otroligt vad konstiga saker som hamnar överallt när man har barn.


Måndag
Regn regn all tvätt som jag tvättade igår och inte hunit plocka in hänger nu på tvättlinan alldeles dyngsur.
Jag väntar på solen och hoppas att det torkar snart.  Rakel kör runt med sin lilla vagn och sina två handväskor som hon hängt på kanten och min gammla mobil. Undra hur hon uppfattar mig. I dag blir det nog bara hemma dag.

V 38- tillbaka till vardagen

Söndag
Idag ska vi bara vara hemma kanske blir det en tur till tesco för att handla lite mat. Kylskåpet gapar tomt.

LÖRDAG
Solenskiner och vi är hembjudna till Viveka med barn. Fredrik som kände sig lite svag stannade hemma. Men jag och Rakel tog tuben till Parsonsgreen. En timme tog det dörr till dörr. Men när man är van vid att åka buss känns det så lyxigt att åka tub. När vi kom hem hade pappa Fredrik lagat god middag och lilltjejen somnade direkt. Helt uttmattade efter att ha lekt med Rebecca hela dagen

tröttis

Fredag
Lunchade med Sara inne i stan. Dom åker till Sverige en vecka på lördag. Tråkigt att man alltid ska åka omlott kommer att sakna dom. Sen begav vi oss till ScienceMuseum där vi träffade Viveka, Rebecca och lilla Philip 6 dagar gammal som föddes förra fredagen. Det var henne som jag stod på barnvakts stanby till och jag missade dom helt... Det var ett kärt återsende och Rakel och Rebecca busade och lekte tillsammans.

Torsdag
Tvätt tvätt tvätt , plock plock plock men ute skiner solen och termometern visar på 25+ så det torkar snabbt. Rakel går runt i lägenhten och pysslar med alla sina grejer, och jag försöker pyssla med mina så gott det går.. I kväll ska jag ut och äta med min mammagrupp och ha min fina födelsedagskläder på mig.


Sverigeresan

flygettrånnkan
Rakel på Arlanda, Mini födelsedag i Trångsund med mormor, och morbröderna och mamma.

Tidigt tidigt i Fredags morse typ kl 03.00 gick vi upp. Henry kom i tid och hämtade oss, bjöd honom på lite stärkande kaffe hemma hos oss på morgonkvisten. Rakel hon tyckte det hela var ganska kul att gå upp mittinatten. Hon höll sig vaken genom hela inchekningen där vi fick ta av oss våra skor, dom körde till ochmed vagnen i röntgenapparaten och jag fick smaka på Rakels mjölk. Sen somnade honm lagom tills vi lyfte och sov hela resan. På fredags kvällen hade vi lite middag hemma med alla kompisar som vi inte sätt på länge och farmor hade lagat väldigt god mat.  Jörgen hade med sig 3 kassar fulla med Gabriells gamla kläder till Rakel

Lördagen firade vi lite light ute i Trångsund tillsammans med Gunnel & Rolf, Agneta, Hanna och Britta och alla morbröder.  Solensken och maten var god Rakel fick bla ett stort dockskåp i present av sin mormor och morfar. Det får vi dock ta med oss till  London i nästa vända.

På söndagen var det dags för val, det var ju därför vi hade åkt hem. Rakel var med farmor farfar och Morfar hela dagen. Medans mamma och pappa räknade alla röster mellan kl 8 på morgonen till 2 på natten. Det är en ganska komplicerad process det där. Man ska räkna alla som röstat, alla kuverten och alla papper i kuverten och allt måste ju stämma, dessutom var det 4 val i Stockholm så det tog sin lilla tid. Men det var ju verkligen värt besväret med tanke på valuttgången.  Men det blev inte så mycket firande för vår del.

Måndagen ägnades åt vård, först var Rakel på BVC 10 kg och 80cm över havet, BVC tanten sa att det gjorde inget om Rakel åt lite extra fett... Sen var vi hos tandläkaren Fredrik var inne i 15 minuter och jag var inne i 1,5 timme. Jag gillar verkligen inte att gå dit.  Jag fick lära mig att man inte behöver väcka barnen när dom fått välling för tandborstning (det har jag ju aldrig gjort men men...) Och att man ska hålla sig borta från sötsaker och jucie och sött i nappflaska (det sist nämnda får Rakel aldrig) jag sa ju självklart till tandläkaren att Rakel alllldrig åt något som helst som kunde tänkas vara onyttigt.

Tisdag---- Min födelsedag blev väckt med både frukost sång och prinsesstårta. Härligt fick en massa roliga och fina paket. En råsaftcentrifug från pappa man kan slänga ner hela frukter och grönsaker i den och så får man ut färdig jucie. En fin kofta av Fredrik, smink av Emil och Christina (det kan ju behövas så här på ålderns höst) Till mig själv köpte jag Channels nya svarta nagelack och överlack. Pappa skämtade om att det är billigare med billack. Lunch åt vi hela familjen på Sturehof... det är så gott jag kan drömma om deras Hummersoppa. Sen gick vi en tur på stan och jag fick lite nya kläder till min höstgarderob.Tack tack tack och Rakel fick ett par nya fina "gå" skor. Hon går ju numera. Vid middags tid åkte vi till Trångsund där det blev ännu mera god mat och presenter, tofflor, fruktfat och ljus. Så våra väskor var fullpackade när vi åkte hem i onsdags.

Onsdag- Rakel som hade hostat kräkts och varit uppe i 1 timme och lekt  under natten var ganska trött och det var resten av familjen okså. Jag och pappa gick på en tur genom gammlastan. Fredrik var ute med Christina och sen ägnades eftermiddagen åt att försöka packa ner alla våra nya grejer. Pappa körde oss snällt nog hela vägen till flygplatsen. Hela resan hem gick bra. Jag somnade direkt när vi kom hem. Fredrik därimot var uppe och packade upp nästan alla grejer.

Tusen tack farmor och farfar som låter oss bo hos er, lagar så god mat pysslar och tarhand om oss när vi hälsar på. Och till världens gulligaste pappa.






Vecka 37- nu åker vi till Sverige

TORSDAG
Nu  är det städning och tvätt som gäller. I morgon kl 4 på morgonen så åker vi. Har åkt detta hemska flyg engång förrut ocvh då lovade jag mig själv aldrig mera...Men men. Kl 1 så ska vi hem till Mari på mamma träff och det ska bli kul. Rakel går lite mera för varje dag som går.

ONSDAG
I morse var Rakel på sin första riktiga aktivitet med våran granne och deras barn. FIT START heter det. Vi var som i en stor gympahall och så hade dom gjort en hinderbana för bebisar. Där dom kunde klättra krypa och leka. Och Rakel som är som en virvelvind ÄLSKADE det och klättrade på allt. Det fanns bland annat som ett rör som man kunde krypa igenom som många andra barn tyckte var läskigt och ledaren fick truga. Det kröp Rakel igenom utan att blinka. Sen sjöng vi en massa sånger. Jag tycker det är bra att hon får gå på lite engelska aktiviteter så hon vänjer sig vid språket. Nu i eftermiddag kommer Sigrid hit.

TISDAG
I går var vi bara hemma och Rakel tog ytterligar några steg kanske 10 på hela dagen.
Idag ska vi iväg till Svenskakyrkan och gå på lekgrupp den första för terminen. Ska bli kul att se alla barn och mammor okså.  I morse så hittade jag en soppåse i vår trädgård och det är lite av ett mysterium. För typ 3 veckor sedan var Elin och hennes kille Paul här på middag och då tvingade jag honom att fiska upp typ 15 döda fiskar ur vår lilla dam. Sen har jag funderat på om vi lämnade påsen i trädgården (för det var några dagar kvar till sopphämtning) eller om jag faktisk la den i sopptunnan. Men jag har inte sett påsen i trädgården men idag dök stinkbomben upp... Så jag fick ta fram allt mitt mod och lyckades tillslut få ner den i en annan påse och nu ligger den i sopptunnan. Det är typ det äckligaste jag nånsin gjort. Tänk dom har legat och solat i vår trädgård i 3 veckor i en plastpåse och så har nån gullig räv eller fågel haft vänligheten att ge dom lite AC....... BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ. Vi har fortfarande lite ruttna päron och en död fisk kvar i dammen men jag vågar inte ta upp dom själva tänk om jag ramlar i eller nått ska Rakel rädda mig då? Nej det får vi göra när Fredrik är hemma men den stackarn jobbar ju bara sent hela tiden.

MÅNDAG
Rakel vaknar numera exakt 7.24 på morgonen har gjoirt det nu tre dagar i rad. Är det inte konstigt. Nu har vi precis ätit fukost får se vad vi hittar på idag. Snart har vi ätit oss igenom all sylt som farmor har kokat så det är tur vi åker till Sverige på fredag kanske får vi påfyllning?
Pia Österberg fick en lite Felicia i går kväll. Så har vi tur kanske vi får se den nya när vi är i Sverige jag hoppas på det. Så kanske måste vi ut och köpa en liten present till henne idag.

Vecka 36-Rakel går

kompis
SÖNDAG
Idag har vi haft mamma träff hemma hos oss, totalt blev det 16 vuxna och 9 barn så det var fullt upp, men jätte kul. Jag älskar verkligen att ha folk hemma. Alla hade tagit med sig god mat som vi kan mumsa på resten av veckan. Det var väldigt lyckat. Roligt att få träffa alla pappor okså.
Rakel har tagit sina första steg. Först i morse när jag satt framför datorn och Fredrik var i ducshen då tog hon några i smyg. Sen när alla hade gått i dag så mutade vi henne med en stor godispåse och då gick hon tre steg till och som belöning fick hon en choklad. Hon är för söt...Så vi följer spännt fortsättningen.
öppna
SÖNDAG

LÖRDAG
Uppe med toppen i morse. Jag och Rakel åkte iväg och träffade Sara och alla barnen. Vi var först i Brentcross och köpte  en ny paraplyvagn/Maclaren till Rakel som hon kan ha när vi är på stan. Den är så liten och smidig. Hur bekvämt som helst. Det blev en röd med prickar på. Sen åt vi lunch på IKEA och handlade hem lite svenskmat. Så i kväll blir det falukorv med potatismos. Fredrik klagade lite på att det inte var så festligt men det är ju sååå gott.

Äntligen FREDAG
Hoppas vi får en mysig helg tillsammans hela familjen. Nu när Fredrik jobbar ser jag verkligen fram i mot helgerna. Jag har nu som den sanna smålänningen som jag är suttit i telefonkö för att jaga reda på den billigaste barnvagnen till Rakel. Men jag "sparade 30 pund på det" det är sånt man kan göra när man är mammaledig och har tid.  På söndag ska vi ha mammaträff här hemma och då blir väll fullt hus. Får låta Fredrik sova länge på morgonen så han är på glatthumör resten av dagen. I dag ska vi träffa Åsa och lilla Astrid nere i Brixton ska bli kul.


d


TORSDAG
Idag har vi storstädat på morgonen kunde ingen ha talat om att man måste dammsuga minst varannan dag när man får barn. Sånt står det inte i böckerna. Bara om mjölkstockning och vakna nätter. Nästa kompis som får barn ska få ett 10pack med dammsugarpåsar och 20 pkt med välling. Efter lunch ska vi till Brentcross och träffa Jenny och Leia. Sen vidare hem till Sara dom bor presis brevid. Så kan Tova och rakel äta loch badfa lite. Och sen lägger vi barnen och så kör hon hem oss när barnen har sommnat så kan vi sitta uppe och tjatra lite i lugn och ro ska bli trevligt. Så får man göra när man har vänner som arbetar.

ONSDAG
Jag trodde vi skulle gå på nån slags lekgrupp som min granne hade bjudit med mig på i dag. Så jag och Rakel stod påklädda och väntade men ingen kom. Fel dag visade det sig sen, pinsamt. Och eftersom jag får lite ångest av att vara hemma så tog vi shoppingbussen nr 19  som jag kallar den ner på stan där vi träffade Sigrid. Solen sken och det blev 27+ och vi hade det så mysigt åt lunch och satt på gräsmattan i parken. Rakel var hur glad som helst men vägrade att åka vagnen när vi skulle hem. Hon klättrar numera ur den. Sigrid följde med hem och vi åt god middag lyssnade på musik och bara pratade.

TISDAG
Eftersom jag nu har ångest och helst vill börja jobba i morgon eftersom vi var inne hela dagen i går jag måste komma ut annars blir jag tokig. Så ska vi idag åka in till stan och träffa Sara och äta lunch och sen träffa både Jenny, Viveka kanske Sigrid och en massa andra mammor i Kensingtonpark. Om jag kommer i håg att köpa citron blir det lammstektill middag. Rakel är nu helt frisk bara lite snorig. Hon har fått båda sina framtänder och tre därnere så totalt 5 tänder, och en till på G.

MÅNDAG
I morse sov Rakel till 8.30 helt underbart. Hon sommnade i vagnen på väg hem från kalaset i går och har sovit sen dess, kl 19. Så nu är vi alla utvilade  och hon verkar må mycket bättre i dag. Vi ser fram i mot vårt sverigebesök det ska bli roligt. I dag har vi inga planer, kanske bara vara hemma och ta det lungt. I morgon ska vi in till stan och träffa min gammla mammagrupp och kanske se om vi hittar någon tygaffär. Vi var hemma hela dagen, lite ovanligt

RSS 2.0