Vecka 9- Nu hoppas vi på bättre tider

Söndag
Elin kom hit på lunch och vi hade tänkt åka på en liten utflyckt till den lokala loppmarknaden men den var självklart stängd när vi kom dit. Men nu vet vi var den ligger så vi kan visa farfar nästa gång dom kommer. Så vi satt där alla fyra i bilen och spånade lite på vart vi skulle åka och kom på att Greenwich kanske kunde vara kul att se. Det är där tiden börjar. Dessutom hade Fredrik inte varit där innan. Så sagt och gjort gav vi oss i väg, jag i baksätet med Rakel och kartboken i högsta hugg. Det gick riktigt bra och vi förundrades alla över hur smidigt det var att köra bil. Tills jag kom på att vi kanske kunde ta en sväng förbi Docklands och Isle of Dogs, då tappade jag helt bort mig, till Isle of dogs kom vi men inte därifrån. Så vi åkte runt runt. Åkte blandannat över tower bridge, en riktig sightseeing.
Tillslut kom vi fram typ 2 timmar senare. Självklart hade vi vare sig blöjor eller mat med oss till Rakel, vi hade ju iknte riktigt planerat för denna heldagsutflkyckt. Men inhandlade lite yoggi på lokala M&S och åt sen en super god middag på det lokala noodel stället. Sen åkte vi hem och det gick mycket snabbare. Men vi hade riktigt roligt under tiden så det var trots allt körande en super mysig söndag. Plus att vi i Greewich hittade en godis affär som sålde lösgodis och djungelvrål. Bara det var nästan värt hela trippen.

Lördag
På helgerna så äter vi i vår familj, i dag åt Rakel med stor förtjusning spaggetti carbonara mixat i vår Kitchenaid, och en massa glass till efterätt. Mums vad gott hon tyckte att det var. I morse när Fredrik var uppe med henne så  tog hon sig över halva rummet, hur vet vi inte riktigt men framåt och ganska mycket bakåt går det. Så snart får man nog börja passa henne ordentligt. Kan tänka mig att det går snabbt.
David och hans tjej och lilla Erik på 1år som dom barnvaktade var över på lunch och vi hade pannkaks fiesta. Natten gick bra, hon vaknade kl 23, vi tror att hon drömmde mardrömmar efter lite omnattning sommnade hon om och sov sen till 5.30 och då fick hon bara lite mat. Istället för en helflaska.  Och hon har ju ätit desto mera i dag, så det verkar fungera. Så vi väntar med spänning på nattens event och hoppas vi har vänt trenden.

Fredag,

Åt lunch med Malin och dag och diskuterade div strategier för att få Rakel att sova hela natten. Hon är ju experten. Ska från och med i natt försöka ge henne mindra att äta på nätterna så hon äter mera på dagarna. För för tillfället gör hon lite tvärtom och det är kanske inte det bästa. I kväll kommer Elin på middag, kycklingklubbor och potatis. Gjorde presis en marinad på typ allt som vi hade hemma luktade lite mysko men dom brukar bli bra. Om 5 minuter kommer dagens andra bunt med "gäster" som ska komma och kolla på lägenheten som numera är uppsagd. Lite jobbigt att ha en massa folk springande här, men jag vägrar städa, vi ska ju faktiskt inte sälja den och det är ju inte vårt problem om vi får den uthyrd.  Så den sista april flyttar vi !

Torsdag
Idag så var vi hemma och softade på förmiddagen, barnen sov lungt i sina sängar, och jag pillade mig själv i magen.  Efter lunch träffade vi Jenny och Leia, hade tänkt att vi skulle gå på långpromenad men hamnade helt otippat i ett shoppingcenter i Kewgarden. Så Rakel fick en mega boll som skramlar låter blinkar och för en massa oväsen den hade dom väldigt roligt med hela vägen hem. Måste säga att jag börja känna mig smått rutinerad när jag är ute, oftast iallafall. Vi har fortfarande en del incidenter men det blir lättare och lättare.

Onsdag GRATTIS PÅ NAMSDAGEN ELLE !
I
dag hade vi ett litet äventyr vi ändrade på vår rutin att vara hemma på förmiddagen och gå ut efter lunchen till att gå ut efter middags vilan.  Skämt och sido, dagarna springer i väg och det är ganska fullt upp med dom två små. Men i dag hade jag en kort stund av lycka när jag lyckades baka en kaka, diska sätta på en maskin tvätt samtidigt som dom små livet låg på köksgolvet och lekte med sina leksaker. Just nu kollar Rakel på "Chicken little" på datorn med sin pappa. Hon ÄLSKAR verkligen TVn men hon får inte kolla för mycket. Hon vaknar fortfarande lite på nätterna, men vi ska försöka med lite mera mat dagtid och se hur det går.

ringen

Rakel i sin fiffiga ring

Tisdag
- Idag kom kusin Sigrid hit på visit och vi promenerade till Barnes där hon träffade en ny potentiell arbetsgivare (familj). Sen tog vi en fika på starbucks, Rakel & Ruben fick smaka på både ginger cookies och på latten, dom är för söta. Efter det en promenad längs Themsen, Hammersmith-Putneybridge. I kväll ska jag och Fredrik ha lite kvalitets tid och äta middag vid bordet, vilket vi har gjort. Rakel var uppe hon okså och smakade på maten. Och nu ska vi kolla på en film och inte sitta framför datorn hela kvällen.
I morgon skulle vi träffat Leia men hon har ögoninflamation och är satt på husarrest..Så vi får väll hitta på något annat.


Här kommer lite bilder från vår mysiga helg i Marlow och på mig Elin och Ben på hockeyn...OS GULD...

Måndag -
Idag har vi bara varit hemma och pysslat lite. Rakel sommnade själv i sin säng vid läggdags, utan så mycket som ett knyst. Hoppas att det håller i sig. Provade att lägga henne på huvudkudden eftersom hon är så förtjust i kuddar, men det är säkert alldeles livsfarligt ;) . Annars när hon ska sova ligger hon med mig på sängen och så vill hon att man ska ligga 2mm från hennes ansikte och andas på henne då sommnar hon genast. Ganska sött, men som sagt i kväll orkade jag inte köra andnings övningen och hon lyckades ju sommna själv. 

Ytterligare en dag som småbarns mamma...

Helgen
I går var det dags för den stora ishockey finalen, jag är väll igentligen inget större fan, men jag och Elin hade bestämmt oss för att gå och se matchen på den lokala svensk puben, och jag tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle att komma ut. Så Fredrik var hemma med Rakel och vi gick på puben. Vi hade sådan tur vi var typ dom två sista som dom släppte in, kön ringlade långt ut på gatan och puben var knök full. Vi hade hur kul som helst, och att Sverige vann gjorde ju det hela bara bättre. 
Kom hem kl 8, ganska rund under fötterna efter min första ute kväll/dag. Men det var välbehövt. Idag måndag morgon mår jag som jag förtjänar.

I lördags kom Elin hit och hämtade upp mig och Rakel i sin lilla racer bil en liten gammal sliten golf vars bakdörrar bara går att öppna inifrån. Men när jag skulle gå in i bilen tänkte vi inte så långt utan jag klättrade in från framsätet. Vi styrde kosan ut mot Marlow som ligger ca 45 min utanför London. Jag fick se Elins jobb, hon jobbar nämligen där ute på landet.  Marlow var super fint, som man tänker sig att den Engelska landsbygden ser ut, som på film. Och en massa flådiga bilar. Det är tydligen många som bor där och pendlar in  till London. Iallafall när vi skulle parkera så hände vårf första lilla insident, Elin backar in i en sprillans ny merca, men ingen fara på taket hon bara nuddade bilen och det syntes ingenting men man blir ju lite stirrig. När vi väl har parkerat ska Elin gå ut och kolla vår bil och mercan , men hon har lite för bråttom och vinden tar tag i hennes bildörr som smäller in i bilen brevid en ny blå metallic BMV, ägaren sitter dessutom i bilen. shit shit... Och jag lovar han hade säkert sett våran framfart (och tyckte nog att vi var ett gäng j-vla fruntimmer) så han kommer utflygande arg som ett bi. Men han lugnade snabbt nersig och försäkringspapprena utbyttes. Själv satt jag kvar i baksätet kände inte för att krypa igenom hela bilen för att komma ut, tills jag kom på att dörrarna faktiskt gick att öppna inifrån.
Sen gick vi och åt lunch och på en långpromenad längs themsen och igenom lite fårhagar  och annat skojigt. Rakel var glad som en lärka hela tiden som vanligt så glad att jag nästan glömmde bort hennes mat, hon ville inget ha när vi fikade strax innan vi skulle åka hem. Och när vi sitter i bilen på vägen hem och hon börjar små gnälla så slår det mig, hon har inte ätit sen kl 12 och nu var hon typ 17.45.

Så vi fick göra ytterligare en utryckning jag sprang in på Waitrose fick handla färdigblandad ersättning, som tur var hade jag med mig flaskan. Kruxet med ersättningen är att den bara går att öppna med sax. så numera har vi okså en ny kökssax för 7 pund hemma. Kanske lite onödigt.
Fredrik säger att jag och Elin är som bambi på hal is och kanske har han rätt, men det händer alltid något när vi två är i farten.

Så var det äntligen helg, det är en posetiv sak med att arbeta att man faktiskt ser fram i mot helgen innan var allt bara samma sak. I fredags så var hela familjen Rentner här på middag, jätte trevligt och kul att hinna prata lite mera en det lilla som man ses varje morgon och kväll när det är hämtning och lämmning.

mammaträff
Från vänster, Jenny, James, Leia, Mi, Eliott, Jag, Ruben och Rakel

Torsdag
Idag så var vi hemma på förmiddagen övade på att äta, efter lunch åkte vi ner till Bayswater och träffade lite andra svenska mammor som vi fikade med. Ute är det 2 grader varmt och regn. Och då känner man inte för att göra så värst mycket. Rakel äter riktigt bra känns som om hon fattat galoppen nu, och är klar med både tuttar och flaska och vill äta riktig mat, vilket är jätte skönt.

trillingar

Ytterligare en dag har förflutit i mitt dagmamme liv. Packade in alla barn, haklappar, barnmat, skedar, trasor och nappflaskor i barnvagnen i morse och begav oss till Jenny och Leia i Ruslip. Ett kärt återsende efter alldeles för lång frånvaro. Det var full rulle, han med att ha sönder brevlådan, skita ner golvet när vi drog in barnvagnen och lämmna div kräks pölar efter oss. Stackarna dom får nog vila sig en vecka tills det blir dags för återbesök. Leia  gav sina kompisar  lite tips inför 6 månaders kontrollen som hon (5,5 månader) redan varit på.  Hon tror dom klarar sig, galant båda två. Efter lunch sommnade dom alla tre  och då fick vi lite lugn och ro. Hela vägen hem skötte dom sig utmärkt,  nu i kväll var Elin över på middag och vi kollade på den engelska The apprentice.. Så nu har vi en ny serie att följa..Det var lika trevligt som vanligt och på Lördag ska vi på bil utflykt tillsammans.

6 månader


6månader, 5 månader, 4 månader, 3 månader, 2 månader, 1 månad

Tänk idag är vår lilla tjej 6 månader, vad massa saker hon har lärt sig, amma, dricka ur flaska, äta mat, stoppa in och ta ut nappen alldeles själv även på nätterna. Sova hela natten. Hon kan vända sig åt alla håll. Hålla i saker. Ligger hon på golvet kan hon om hon vill ta sig en bit. Det är ingen som vet riktigt hur hon gör det men hon tar sig framåt. Sitta korta stunder alldeles själv, men det övar vi bara på sängen, för hon trillar ofta snabbt. Det är konstigt hur otroligt snabbt det har gått samtidigt som det känns som flera år. Man kommer knappt ihåg hur det var utan vår lilla prinsessa.

Vecka 8- mera kräks..

Efter att ha pinat mig igenom hela helgen inomhus, trodde jag skulle få spelet av att bara vara hemma.
Åkte vi hem till familjen Parker för middag i går kväll. Fredrik var lite darrig på benen men jag hävdade bestämmt att det bara skulle göra honom gått att komma ut lite. Väl där fick vi jätte god mat. Jag och Stefani fnissade lite om att när killar är magsjuka är det alltid lite värre (dom har okså haft buggen i veckan båda två.) Rakel åt sin medhavda gröt, som en duktig tjej fick det proffesionella tipset att börja med efterätten först om hon trixar kanske provar det till lunch. Vid 9 rycket började jag dock känna att jag mådde lite illa. Och det blev bara värre och värre. Så vi gick hem och sen jag sparar på detaljerna men jag kräktes hela vägen hem, dock inte på bussen men innan och efter. Så fort vi kom hem var det Fredriks tur. Men har efter total tarmtömmning sovit ganska gott. Och tror på full recovery till i morgon.

Vecka 7 - Nu är det slut på inskolningen

Fredrik är fortfarande dålig, får snart panik för nu har jag varit inne hela helgen. Men vad ska jag ut och göra. Rakel är dom kladdiga kexens okrönta drottning. Min purer är så där, men doppar man kexen i dom så går det ner. Ja det är presis så där kladdig som ni tror att det är. Till lunch i dag har hon ätit, ett kladdigt kex, en skiva ost (det gillade hon verkligen) lite pure.



Helgen

Magsjukan var defenetivt ingen matförgiftning för nu har både Malin, Mattias, Jag och nu slutligen Fredrik haft det. Dom enda som verkade klara sig var barnen. Det började i går kväll för Fredrik så han gick och la sig och har nu 24 timmar senare kommit ut ur sovrummet 3 kilo lättare, stackare. Jag och Rakel har försökt roa oss på bästa sätt hemma idag, kollade på OS gjorde lite nya pureer (hur stavas det ? en pure flera purer ???) blåbär/päron och en underbar kycklingpure som jag lätt kan äta upp själv om hon inte gillar den.
Vad ska man göra när man bara är hemma en hel dag. Vad gör folk ?  Själv diskade jag typ tre gånger, tvättade lite och var med Rakel så klart.  Men vad mera gör man när man bara "pysslar lite" Just nu sorterar Fredrik alla starwars grejer, Rakel sitter i babysittern och kollar på. Hon verkar tycka det är ganska kul.

Fredag
Efter som jag är en tjej som gillar att göra massa olika saker samtidigt så försökte jag i morse kl 07.30 sätta på en maskin samtidigt som jag gjorde frukost samtidigt som jag säkert gjorde någonting annat okså.
Det brukar gå bra. Men i morse så  resulterade det  i att jag tappade tvättmedlet på golvet. Och eftersom vår dotter och hennes nya kompis numera slickar golvet vi går på så kändes det inte så frächt. (kanske aldrig är så frächt att dom slickar på golvet) Så jag bestämde mig för att väcka min man med orden, "jag spillde torka upp tvättmedlet på golvet nu, jag tar Rakel hon gråter". Det skulle jag inte gjort, kanske inte direkt det uppvaknandet man vill ha. Han har varit sur som ättika hela dan så jag fick mitt straff. Vi sover numera första halvan i ett varmt vardagsrum på bäddsoffan, när Rakel vaknar kl 5 går jag in till henne ammar, och sen sommnar vi om i ett svalt sovrum båda två. Fredrik sover vidare i bastun. På så sätt får alla som dom vill nästan. Helst skulle jag vilja sova med man och barn i ett svalt sovrum hela natten. Kanske till sommaren.
Fredrik gick med Rakel till BVC i dag och sharmade alla engelska mammor Rakel
Vägde 7.890 kg och var 69 cm lång


Ush ush vaknade i natt av att hela havet stormade, mådde så illa. Ungefär som när man varit ute, fått i sig lite för mycket, går och lägger sig och det bara snurrar. Knappt för att jag kommer ihåg känslan. Men jag tror att det känndes så. Så idag har vi bara varit hemma. Ruben fick vara hos sin kusin, jag har sovit och Rakel har lekt med sin pappa. VIlket förstås innefattade en femrätters lunch för lill stumpan. Jag tror hon gillade blåbären, lingonsylten, och tortellinin. Hon har nog fått smaka på allt som vi har hemma i kylen.

Igår var jag och barnen i Fullham och hälsade på Viveka, gick hela vägen dit. Vilket var helt ok förutom att jag tog världens knäppast väg. Hollandpark road som är trafikerad som en motorväg, inte så kul promenad väg. Sen gick vi igen om en kyrkogård, gravarna låg nästan på varandra, alla hade jätte stora kors, och statyer med änglar och annat krams. En del hade till och med små hus över sig. Ganska sjukt att bygga ett sånt jätte monument över sig själv, man är ju död vad spelar det för roll? Vissa delar var avstängda för marken var så dålig och gropig så dom var väll rädd att man skulle trilla ner. Mitt i parken mötte vi en riktig knäpp farbror som började prata om barn, cypresser allt möjligt jox. Kändes lite som i en film, att gå där med två små barn på en kyrkogård och så en knäpp gubbe.  Men jag var så trevlig jag kunde altid lär man sig någonting nytt innan jag fortsatte vidare.

Tisdag
- Happy Valentine, Sitter här och smuttar på ett glas vin efter en hård dag på jobbet. Fredrik står i köket och gör gratinerad hummer. Det kunde vara värre..
Ja då var det dags för sanningens minut kl 8.00 var dom här, Malin nyfönad, sminkad och i fina jobb kläder, själv stod man där i sina trasig jeans och en t-shirt. Lite avunndsjuk tänk att få gå till jobbet, och få ha "jobb kläder". Har gått på stan i dag och suktat på fina kostymer, men man kan inte ha allt.
Men jag ska inte klaga jag har ju det fantastiska nöjet att bli underhållen hela dagarna av dom små terroristerna. Dagen till ära fick jag redan på att lill Rubbe har slutat med napp, (mamma mia hur ska det här gå, kände hur svetten började rinna längst ryggen) Nej skämt och sido det gick toppen. Lite kingit när det skulle sovas bara, men  som tur är har vi vagnen.  En bra sido effekt av  projekt napp avänjning är  att Rakel okså varit nappfri hela dagen. Förutom när hon sov då  fuskade vi men det såg inte Rubbe bubbe.



I morgon börjar allvaret, det är slut på sötebrödsdagarna och Rubens inskolning. Nu är det på riktigt.  Ska bli intressant att se hur veckan går men jag tror det kommer att gå bra.

Rakel övar på att sommna i egen säng. (Hon har kunnat men har glömt bort lite) Hon vill nämligen helst av allt att man ligger brevid henne i vår säng och gosar med alla kuddar. Men nu har hon fått en egen kudde att gosa med. Här i England är det väldigt viktig att man inte har leksaker i sängen och helst inte filtar heller, barnen ska ligga med fötterna i fotändan (feet to feet) med bara ett täcke hårt omstoppat så att dom inte kan röra sig. Följer man inte detta så kvävs dom. Som ni ser är vi väldigt omtänksamma föräldrar.

Kom äntligen iväg i går för att köpa fyllning till min berömda sackosäck, och när vi med mycket möda fått ner alla triljoner med små små kvicksilvriga plast kulor så visade det sig att dom inte räckte hela vägen så jag ska försöka handla flera idag. Det är ett litet pyssel med dom där kulorna, spiller man ut dom beter dom sig som kvicksilver och är helt omöjlig att få upp igen. Bar rullar runt.


Det bara regnar-lite söndags depp

Det bara regnar, det är nu riktigt grått och tråkigt London väder. Fredrik sitter framför datorn med Flash kurs, hur kul är det.  Rakel sover, men vaknar säkert snart.

OS står på i bakgrunden, inte samma sak och kolla på det här som hemma i Sverige den engelska kommentatorn skiter ju i om Sverige kommer 3 eller 4.

Allt känns bara så himmla grått och trist. Dessutom behövs det städas. Hela köks golvet är fyllt med en massa matsmulor, badrummet är täckt med mitt långa äckliga hårstrån som jag tappar i drivor. Ush ush ush

Vecka 6 - Mat orgier

Helgen
Hon äter äter och äter, vi som aldrig trodde hon skulle kunna äta en hel portion. Men i morse åt hon havregrynsgröt med fil, banan och avocado till lunch. När det var dags för oss lite äldre att äta lunch blev Rakel tvär sur och ville inte alls äta mera banan och avokado puree, tills vi förstod att hon ville ha något som vi hade. Nämligen vitlökspizzan. När hon väl hade fått tag på den så var hon väldigt förnöjd och tuggade slickade och sög och verkligen pulvireserade den.  Vi blev nog lite paffa. Ska en 6 månaders gilla vitlök ?  Men kanske ändå inte så konstigt med tanke på vad för mat som vi gillar. Det började väl redan när hon var 2 månader och vi var på Burger King och hon  kastade lystna blickar på hamburgaren.
Så vi får väl se på 1 års dagen blir det kanske pizza fiesta. Men det är klart man måste prova, Fredrik matade henne även med mammas goda äppelpaj och den gick ned den okså. Just nu har dom matlagnings kurs i köket. Fredrik håller på att göra tabolua eller nått...Libanensiskt tror jag. Jag hör dom bara på avstånd, just nu lyssnar hon på couscousens historia.

Hon gillar förövrigt att kolla på OS, antar att det är alla färger, mot den vita bakgrunden. Vi håller tummarna för Anja, Fredrik visste inte vem det är. Så osportig är min man....!!!!!
Ps Malin jag lovar att inte mata lilla Ruben med junkfood Ds

Rakel med vitlöks pizzan...
vitlök



Fredag

Idag slog hon nog alla rekord, fil och banan till frukost, puree till lunch och en storportion gröt med hallon till middag. Ammade knappt någonting förutom på kvällen. Här går det undan. Hon håller på att bli stora tjejen.  Var bara hemma och njöt av vår "ledighet" Hämtade det stora låset till tvillingvagnen på Argos och promenerade ner till Nottinghill. Känns redan som helg.

fjärrisar
Torsdag
Det verkar vara varannan dags syndromet, i natt vaknade hon igen. Antar att det är maten som spökar och att det blir bättre när hon börjar äta mat. I dag tryckte hon i sig bra med mat både till lunch och en massa gröt när vi kom hem, så då blev mamma stolt. Åkte i väg och träffade lite andra svenska mammor i Primerosehill idag. När vi skulle hem var det en massa strul med bussar, så vi fick springa från Nottinghill till Shepepardsbush där Malin tog i mot oss. Vi var som det svenska staffett laget och hon joggade vidare med Rubbe bubbe som skulle till doktorn. Får ganska bra med motion, vagnen väger 15 kilo, barnen väger ca 10 kilo var, så det är 35 kilo som jag skyfflar runt med. Så förhoppningsvis så kanske jag blir smal på kuppen
barn

Ruben, Leia och Rakel på mamma träff

Onsdag
Hon sov hela natten, vällingen verkade fungera. Så nu får vi bara hoppas att det håller i sig. Vaknade av ett litet iltjut kl 7 mitt i en dröm om att jag skulle bli president i vaxholm (kanske lite för mycket " comander and sheif")  Även min katrinplommon-pure verka ge resultat. Så för tillfället mellan bullbak, pureande, filtar, hemsidor och mitt dagmamme mission känns det som att allt är under kontroll. Gick på låååångpromenad längst floden hela vägen till Kewbridge. Hur mysig som helst solen sken, såg till och med några krokusar som hade vågat sig upp. Tittade på alla roddare, det kändes så himmla mysigt och "döda poeters sällskaps" aktigt och inspirerande jag vill okså ro.

Tisdag
I natt var Rakel en riktig liten nattsuddare, vet inte riktigt varför. Kanske hunger.  Men vi ska få låna lite välling av Ruben så får vi se hur det går.  Idag begav vi oss till Svenska kyrkan det gick jätte bra med både barn, buss och barnvagn. Viveka var där och jag vissade henne Maroush-deli som ligger runt hörnet.  Kyrkan var riktigt trevligt en massa barn sång och pyssel. När vi kom hem lagade jag middag, stackars Fredrik får inte mycket gjort med alla barn här hemma ;) Rakel var slut som artist och sommnade kl 20.00 Efter att jag hade tryckt i henne lite delikatess youghurt.  Nu ska vi kolla film.

Måndag 6 Februari

Ersättningen var ett bra knep, hon sov gott hela natten. Så det fortsätter vi nog med. I dag kokade vi lite katrinplommon för den lilla magen, vilket var mycket uppskattat. Jag skulle nog lätt kunna bli "matbestatt" men jag ska inte. Även om hon i slut ändan bara äter hallon och gröt lär det inte hålla i sig tills hon blir 15. Så jag försöker vara cool. Men det är alltid någonting man ska hålla på med först var det nappflaskan, som hon nu för övrigt inte har några problem med och nu är det maten. Men det är så svårt att förstå hur hon ska kunna äta något mera en bara några tsk.

RSS 2.0