Vecka 3 på resa genom sverige

pop
Söndag
Dags för hemresa, efter att ha packat hela barnvagnsväskan full med förutom barnvagnen, smutstvätt chokladpudding, hoppgungor och annat junk, var vi till slut klara. Men oj oj vad mycket packning. Rakel var uppe och gosade med sin morfar hela förmiddagen. Sommnade lagom när vi satte oss i bilen för att åka till Landvetter hon sov i prinsip hela vägen. Vaknade till lite när vi lunchade på Mc Donalds. Väl framme hjälpte pappa oss att checka in alla grejer och det gick bra. Jag fick ta med mig bilstolen in på planet så Rakel kunde sitta i den hela resan. Skönt. Från göteborg tar det  bara 1,5 timme och det är skönt. När vi landat  mötte vi Jörgen vid bagagebanden som presis kom med SAS planet från Stockholm.  Delade på en taxi hem. Väl hemma möttes vi av en glad pappa Fredrik som tyckte det var mycket skönt att vi äntligen var hemma och att Jörgen som en liten bonus har kommit och hälsat på. Jörgen ska stanna hela veckan, super mysigt.

5 månader
Lördag
5 månader i dag. Grattis ISIDOR på födelsedagen.
Började dagen med en brakfrukost, det gäller att ladda för den stora shoppingdagen. Vi började på min nya favorit affär 1klass där Rakel fick en jätte fin barnstol, som nu i skrivandes stund redan är upppackad. Vi hade en heldag på stan, Rakel fick en ny bitring sammt nya nappar med barbapappa på.  Var med pappa på Mio och kollade in lite olika soffor. Jag handlade en massa mat, ost, kaviar, messmör, och mandelmassa så nu kan jag bjuda mina snälla vänner i London på Semlor.. Hemma åt vi min favorit. Kebabpizzan. Ja den är lika onyttig som den låter, men oh så god. Tittade på Tv och sommnade gott. Rakel sov på sin lilla mini bädd som vi gjorde av två vikta täcken och hennes fäll.
danigunn
Fredag
Pappa mötte oss på morgonen och vi begav oss hem till nya lägenheten i Huskvarna för lite lätt upppackning. Efter det begav vi oss hem till Daniella köpte med oss en prinsesstårta. Rakel fyller ju 5 månader i morgon. Hade även här en liten minijul, Rakel fick nya pyjamasar, en overall och en ny dress bestående av rosa byxor och jacka. Väl hemma hos Pappa var det dags för bad, i den nya baljan. Och sen var det läggdags.
semla
Torsdag
Gick en tur runt  ett iskallt Skövde, men gick ganska snabbt hem. Fortsatte mitt kondis marathon med en super stor semla. Lagade , god räkpasta till lunch, tog det lungt och sen var det bara att sätta sig på tåget igen. För att åka till Jönköping.  Till Jönköping kom vi kl 19, och där blev vi mötta av Lars och Agnes på stationen. Med nöd och näppe fick vi in allt i bilen. Hemma hos familjen dahlqqvist väntade även Gunn och det var riktigt rolilgt hon hade ju alldrig träffat Rakel innan.  Vi hade mini julafton och jag fick en jätte fin kofta, och tröja Rakel fick en massa bodysar av farmor Gun, och body och byxa av familjen Dahlqvist.  Även här fanns det en katt den tredje på Rakels resa, dom har alla varit väldigt avaktande men nyfikna på Rakel.

nina w
Onsdag
Dags att packa igen, Pia kom över och hjälpte till jag har ju lite att släpa på, resväska, bilbarnstol, barnvagn + väskan som vagnen ligger i. Vi fikade lite och sen hjälpte hon mig hela vägen till Centralen där vi lunchade på Mc Donalds och sen på tåget. Rakel sommnade på Mc Donalds, sov i 5 min för att sen vara klarvaken hela vägen till Skövde. Men som vanligt var hon på ett strålande humör. Resan gick bra och Nina W mötte oss på stationen i Skövde och vi gick den korta sträckan hem till Nina. Där fick vi se deras nya lgh som ligger jätte fint i centrala skövde. Vi tog det ganska lungt, och åt en god middag och kollade på TV. Rakel fick ett jätte fint tallriks sätt med Elsa Beskow motiv på.
tåget
Tisdag
Upp med tuppen, mötte även i dag Cissi inne i stan, långpromenad längs Djurgården var planerad men det var så himmla kallt och ruggit så vi tog oss hela vägen till gallerian. Jag fick även se överdelen till Cissis bröllopsklänning. Hon kommer att bli en strålande brud.
Vid 3 tiden mötte vi upp med Christina och hann med ytterligare lite klädaffärer. Rakel är numera en mycket väl ekiperad ungdam, men det är klart med en sådan stilig svärmor. Inne på DKNY butiken visste expediterna till och med vem hon var så fort hon kom in. Hennes farmor sätter onekligen sina fotspår.  Men det finns sämre ställen att vara kändis på. Och det är alltid trevligt att få vara lite VIP. Väl hemma hade Emil lagat sin super goda pizza.  Rakel ville aldrig sommna utan var upp till kl 23.30 och gosade med farmor. Helt OK sova kan man göra i London.

fatbursgatan

Måndag

Klev upp tidigt, körde min bröder till skolan och Mats till jobbet, åkte sedan hem. Lillprinsessan sov fortfarande åt frukost och fick skjuts av mamma till pendeltågstationen. Åkte hem till Emil & Christina, fikade lite och begav mig sedan ner på stan för att träffa Cissi som kommit hela vägen från Singapore. Vi gick och kollade lite på stan. Gick på POP så klart, och handlade ytterligare några svarta v-ringade tröjor till Fredrik på Åhlens. Både Cissi och jag var helt förundrade över alla mamma lediga pappor och mammor som var ÖVERALLT, med sina små barn. Fikade på Debenhams och det var proppat med barnvagnar.  Cissi hade som mission att hinna äta alla svenska bakelser som inte finns i Singapore under sitt Sverige besök. Helt OK för min del. Väl hemma hos svärföräldrarna blev vi ordentligt ompysslade och Rakel sommnade tidigt.
gladprick

Kommentarer
Postat av: Jenny

Välkomna hem! Verkar som ni haft det jätte bra, vad skönt! Ser fram emot att få träffa er. Kramar, Jenny och Leia.

2006-01-23 @ 11:56:54
URL: http://leiasundberg.blogg.se
Postat av: Matts Dahlkwist med familj

Här kommer några hälsningar från Matts Dahlkwist och dina kusiner Charlotta, Calle och Elisabeth "Bettan".

2006-01-27 @ 20:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0